מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לוקמיה כרונית ובלוטות לימפהרוני29/08/2010
שלום,
לצערי הרב לפני כמה חודשים גילו אצל אבי לוקמיה כרונית. המחלה בהתחלה ונכון להיום אין צורך בשום טיפול מאחר והספירה עומדת על כ 15,000 למיקרוליטר (אם אני לא טועה) בימים האחרונים אבי חש ברע, זה התחיל בכאב גרון ביום למחרת כבר עלה לו החום ובדיקת רופא אמרה שבלוטות הלימפה התנפחו.
רציתי לדעת האם קיים קשר בין לוקמיה כרונית ובלוטות הלימפה? האם ישנה השפעה כלשהי אחד על השני? והאם הדלקת גרון והתנפחות הבלוטות הלימפה יכולות להשפיע על התקדמות או התפרצות הלוקמיה?
תודה מראש!
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני
פרופ` אלן ברבי30/08/2010אני מניח שאביך סובל מCLL התחלתי.
בלוטות לימפה יכולות להתפתח עם התקדמות המחלה.
נראה לי שאצל אביך אין קשורות יותר לדלקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנות ומגבלות עקב ITPאנדרי רוט29/08/2010
א.ג.נ.
שמי אנדרי, אני חולה ITP מזה כ- 5 שנים, עברתי טיפולים בפרדניזון, IVGIG, כריתת טחול, IMMURAN אך המחלה עדיין פוגעת, לאחרונה השתחחרתי מאישפוז עקב רמת טסיות 6000.
כמו כן אני סובל מעייפות כרונית קשה, וחוסר תפקוד הולם בחיי היום יום הפוגע בפרנסה ובקייום.
שאלתי היא, האם קיימת סכנת חיים מיידית, או ברקע עקב המחלה. והאם העייפות הכרונית הזו וחוסר התיפקוד הינם סימפטום של המחלה או יש דבר מה נוסף?
חשוב לציין, שבאורח פלא עם בעיית ה - ITP התפתחה אצלי DVT ברגל שמאל והייתה תקופה שטופלתי באמצאות קומדין
ממתין למענה,
בכבוד רב
אנדרי רוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפים מנסיון אישי..
נטע29/08/2010שלום אנדריי .
גם לי יש אי טי פי. מטופלת ע"י הומאופטיה והמצב השתפר פלאים. אפילו הרופאים בהלם.מה שכן אני גם לוקחת ויטמין די יכול להיות שגם לזה הייתה השפעה חיובית מסויימת. (מבדיקה של ויטמין די מסתבר שהיה לי מחסור רציני!) מחקרים שקראתי מראים אצל חלק מהחולים גם שיפור משמעותי ע"י לקיחת ויטמין C אם אני לא טועה.
בכל מקרה שווה לך לנסות כיוונים אלה.
על כל אחד זה משפיע אחרת והלוואי ואצלך אחד הדברים יגרום לשינוי משמעותי.
בריאות טובה
חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדרה רוט
פרופ` אלן ברבי30/08/2010אני סבור שאתה במעקב צמוד של המטולוג !
אז תשמע ממנו גם על תרופות חדשות.
השילוב של ITP ו.DVT מחייב שללית תסמונת APLA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- LAC חיוביאני28/08/2010
בעקבות הפלות חוזרות ערכתי בירור לקרשיות יתר ( בעקבות תוצאות גבוליות בפעם הראשונות )
בהתאם לתוצאות יצאו מס' תוצאות חורגות :
פירינוגן - 403 ( התחום המקסימלי 400 )
RVVT (sensitive to LAC- 83.4 ( התחום המקסימלי 47.89 )
RWT RATIO - 1.86 ( התחום המקסימלי 1.22 )
PTT (sensitive to LAC - 48 ׁ( התחום המקסמלי 46.83 )
לסיכום נרשם : LAC RWT RATIO- נמצא חיובי .
מה זה אומר ? מדוע RVVT (sensitive to LAC כל כך גבוה? מה זה אומר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת עזרה
פרופ` אלן ברבי28/08/2010LAC חיובי מתייחס ל נוגדן שפועל נגד פקטורי הקרישה.
מציע לך לחזור לרופא שביקש הבדיקות להתאמה עם הסיפור הקליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות שחיאיה27/08/2010
אני בת 40 עברתי השבוע בדיקת אולטרסאונד שניה ב-4 חודשיםעקב רגישות בבלוטות (מורגשות בכל נגיעה ומורגשות בכעין לחץ או משיכה - לא כאב של ממש) אני 8 חודשים לאחר הנקה ועדיין יש חלב בשדיים
התחושה זהה ב-2 הצדדי. באולטרסאונד הראשון הדגמה תקינה של רקמת השד ב-2 הצדדים ולא הודגמו תהליכים. בשחי שמאל רקמות רכות תקינות בלוטת לימפה בודדת בעובי 0.52 ס"מ צורה תקינה. בשחי שמאל רקמות רכות תקינות ומספר בלוטות לימפה בעובי עד 0.5 ס"מ צורה תקינה.
באולטרסאונד האחרון כנ"ל לגבי השדיים. בשחי שמאל מס' בלוטות באורך עד 1.4 ס"מ ובעובי עד 0.52 ס"צ, צורת US תקינה. בימין מס' בלוטות באורך עד 1.2 ס"מ ובעובי עד 0.4 ס"צ, צורת US תקינה
האם יש משמעות לשינוי ?
האם אני אמורה להרגיש את הבלוטות ככה, גם אם הכל תקין ? על מה עוד יכול המצב הזה להעיד ? אני קצת משתגעת מהמצב... זה לא משתנה כבר כמה חודשים. רופאת משפחה ורופא כירורג שבדקו אותי אומרים שזה בסדר, אך האם אני באמת אמורה להרגיש כך את הבלוטות ? האם אין כיוונים אחרים לבדוק ? (בדקו בעיקר בהקשר של סרטן השד). ביצעתי גם ממוגרפיה אך עדיין אין תשובה.
אשמח לתשובה מהירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איה
פרופ` אלן ברבי28/08/2010בUS מדובר בלותות מינימליות .
מציע להמשיך המעקב במרפאת שד
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקמיה בעורme27/08/2010
שלום רב
אשתי אחרי השתלת מוח עצם היא סבלה מ לוקמיה AML סוג M4 לאחר כ שלוש חודשים וחצי להשתלה הפיעו בצעים בגוף שלה והרופאים עשו דיגנוזה והם אומרים שיש חשד ללוקמיה בעור למרות שבדיקות מוח העצם והדם תקינות כרגע במה זה שונה מלוקמיה שהייתה לה? היכן ניתן למצוא חומר בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר me
פרופ` אלן ברבי28/08/2010סוג זה של לוקמיה יכול להתפשט בעור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ראשוני לחולה סרטן הדםמורן25/08/2010
האם קיימת תרופה שיכולה להאט או לעכב את התפשטות המחלה אצל חולים? האם התרופה אפקטיבית כטיפול ראשוני או כטיפול משלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ26/08/2010יש פרוטוקולים ברורים על טיב הטיפול הראשוני בלוקמיה חריפה ו/או כרונית .
המטרה להכניס להפוגה ובמידת האפשר להגיע לריפוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירוראור25/08/2010
שלום,
בעקבות בדיקות דם לא תקינות נערך בירור בבית החולים.
בבדיקות הדם הLDH היה בערכים של אלפים, וגם הפרטין..
לאור הבדיקות ההמטולוגית אמרה שהסרטן של אימי חזר, וכנראה קשור לטיפולים הכימותרפיים שדיכאו מח עצם.
בבדיקת CT שנערכה נמצאו שתי גרורות בחוליות עמוד השדרה. מעבר לכך לא רואים דבר.
גם בבדיקת איזוטופים זה היה הממצא.
נלקחה גם דגימה ממח עצם.
לפי מה שהבנתי אם מדובר בסרטן שד גרורתי בדיקת מח העצם לא מהימנה.
גם בבדיקה נמצאו תאים החשודים כסרטניים.
בדיקת הסמנים שנערכה לאחרונה אינה טובה.
לפני 11 שנים היה סרטן השד על רקע הורמונאלי..הוא פתאום חזר ובצורה מפתיעה של ירידה במשקל וחולשה רבה.
נשאלת השאלה האם יש קשר ללוקמיה?
האונקולוג צריך עוד לתת תשובה בעיקר לגבי טיפול תרופתי הורמנאלי..
אך המצב כרגע מדאיג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ26/08/2010בדיקת מח עצם תיתן את התשובה - אם מדובר בלוקמיה או בתהליך גרורתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין ופריטין נמוכים בהריוןנטע24/08/2010
שלום,
אני בשבוע 21 להריון. התחלתי את ההריון עם המוגלובין 12, לאחר שהוא ירד ל-11.2 התחלתי לקחת פרוגרדומה (אחד ליום), אך ההמוגלובין שלי המשיך לרדת ל-10.4 ואז, בהצעת רופא הנשים שלי, התחלתי לקחת פריפול (3 טבליות ביום).
לאחר חודש וחצי של 3 פריפול ביום ההמוגלובין שלי המשיך לרדת ל-10 והפריטין שלי הוא 22. רמת ה-B12 שלי היא 271 (תקינה).
התייעצתי עם רופא הנשים שלי שוב מכיוון שלמרות המינון הגבוה של הפריפול ההמוגלובין שלי ממשיך לרדת, והוא אמר לי להמשיך עם אותם כדורים (באותו מינון) ואם ההמוגלובין ימשיך לרדת אז אקבל זריקות.
האם לפני שעוברים לזריקות לא כדאי לנסות סוג אחר של ברזל (הרופא שלי טוען שפריפול הוא הטוב ביותר), ואם כן אז איזה (ובאיזה מינון)? לא נראה לי הגיוני פשוט לחכות שהרמות יירדו עוד ואז להתחיל עם זריקות כאשר אולי ניתן לנסות אופציות אחרות.
רציתי לציין שאני אוכלת יום-יום בשר ומאכלים עתירי ברזל.
תודה רבה מראש,
נטע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ26/08/2010מאיזה מוצא את ?
מהי רמת הברזל ורמת הטרנספרין?
לאחר קבלת התשובות אשתדל לענות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בעניין המוגלוביןme24/08/2010
שלום רב,
אני בת 29, בהריון בשבוע 30.
לפני שבוע וחצי הייתי במיון בי"ח איכילוב עקב דימום בלתי פוסק מהחניכיים (איבדתי די הרבה דם ועשו לי תפר).
במיון ערכו לי, בין היתר, בדיקה של ספירת דם. ההמוגלובין יצא - 11.7 (נורמה 11.7-15.5 g/dl).
היום עשיתי בדיקת דם בקופ"ח - וההמוגלובין יצא 10.1.
הייתכן??
כיצד יכול להיות שבשבוע ויומיים היה שינוי כ"כ דראסטי בהמוגלובין? לאיזו בדיקה להאמין?
האם משום שהבדיקה באיכילוב בוצעה מייד בסמוך לאיבוד הדם הדבר לא התבטא בבדיקת הדם ויצא 11.7?
או שפשוט המכשור באיכילוב טוב ומדויק מזה שקיים בקופ"ח?
מה לעשות? (11.7 זה מצוין ו-10.1 ממש לא)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
me25/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ26/08/20101. במעבדות שונות יכולים להיות ערכים
2. בדר"כ לוקח זמן מהארוע שבו היה הדימום ועד שרואים את הירידה בהמוגלובין שאיננה דרסטית ,כך שהשתלשלות הארועים במקרה שלך מתקבלת על הדעת ובהתאם לתוצאה כדאי לבדוק רמת ברזל ולשקול קבלת טיפול בכדורי ברזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני נוטלת ברזל
me26/08/2010כדור 1 של פריפול מידי יום.
זו אינה ירידה דרסטית לשבוע אחד?
מ-11.7 ל-10.1?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וITPנטע24/08/2010
שלום,
בת 34 בהריון מתחיל, יש לי ITP.
עכשיו במעקב אינטנסיבי שבועי לבדיקת הטסיות.
אני יודעת שאין חוקים וזה אינדיוידואלי, אך רציתי לדעת
1. איך בד"כ הגוף מגיב עם נשים בהריון עם ITP? פעם קראתי שבהתחלה לפעמים יש עליה ואח"כ הרבה פעמים ירידה דרסטית, האם זה נכון?
2. באיזה שלב בהריון יש יותר סיכון לירידת הטסיות?
3. אם סטראואיאדים לא מזיק לעובר?
אודה לך מאוד על מענה ל-3 שאלות , אני יודעת שאין כללים רוצה לדעת מגמה..
בברכה
מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מור
פרופ` אלן ברבי24/08/2010אני מניח שאת במעקב המטולוגי !
אם אובחנת כסובלת ITP בהריון שדורש טיפול,
סטרוידים ניתנים אחרי הטרימסטר ה1 בדרך כלל עם תגובה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון וITP
נטע25/08/2010שלום.
יש לי ITP בלי קשר להריון. עכשיו בגלל שבהריון ההמוטולוג ביקש שאהיה במעקב שבועי לבדיקת הטסיות.
שאלתי איך בד"כ ההשפעה של ההריון לגבי הטסיות? אני יודעת שזה אינדיוידואלי , אך מעניינת אותי המגמה.
מאיזה שלב בהריון בד"כ יש ירידה בטסיות?
לרוב החולות יש ירידה בטסיות?
תודה מראש
מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בדיקות לפענוחלינוי24/08/2010
שלום רב שמי לינוי אני בת 19, מזה חצי שנה אני סובלת מתסמונת ריינו נבדקתי על ידי נוירולוג ועשיתי בדיקות שיצאו תקינות ועל ידי ראומטולוג למחלות קולגן (עור) הבדיקות לנוגדנים כגון ANA ן ANTI DNA יצאו תקינות.
אני כרגע סובלת מנפחות באצבעות הידיים והרגלים וקישיון בוקר השאלה שלי האם יש מחלה המוטולוגית שיכולה להתאם לממצאים הקלינים שיש לי?
תוצאות בדיקות דם:
פריטין 10, WBC תקין RBC תקין HGB תקין HCT תקין MCV תקין MCי תקין MCHC תקין RDW נמוך (11) 11.5-14.8 PLT תקין MPV תקין. חוץ מבדיקה RDW הכול תקין אם יש משמעות לRDW נמוך כאשר כל הבדיקות תקינות? (ספירת תאי דם לבנים תקינה. אני לא יודעת אם זה קשור אבל גם אנזים כבד בשם ALP נמוך אצלי) אשמח לקבל תשובה בתודה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ24/08/2010לא נראה לי כי מחלה המטולוגית יכולה להסביר את התלונות ואת כל הברור המתחייב כבר בצעת.
הערך הנמוך היחיד הוא רמת הפריטין. האם יש עדות לחוסר ברזל ? למרות שכל ערכי הספירה האדומה תקינים ? כדאי לברר זאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המהירה...
לינוי24/08/2010תודה על תשובתך המהירה... רק עוד שאלה קטנה בבדיקת ה RDW שהיה נמוך יש משמעות כלשהי בעוד כל תוצאות בדיקות הדם לתאי דם אדומות תקינות? יש לזה משמעות בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לקרישיות יתרלימור23/08/2010
| % | (
90 *
100.7 )
120
|
APCR (APC Resistance) | | *
2.45
|
Protein c-Activity | % | (
70 *
111.1 )
160
|
Protein S Free | % | (
60 *
81.8 )
120
|
Fibrinogen (Hypercoag.) | mg/dl | (
200 *
318.3 )
400
|
Factor V (Leiden) | | NORMAL
|
MTHFR | | לחץ לתוצאות
|
Prothrombin 20210 | | NORMAL
|
RVVT Ratio | | *
1.26
|
Ratio APTT | | *
1.53
|
Remark (Hypercoagulation
antihrombin activity 100.7
שאלה הבדיקות האלה נעשו לפני 10 שנים האם הם בדיקות לכל החיים לא חוזרים עליהם? חוץ מהומוזיגוטיות ל MTHFR הכול תקין
והאם אלו הבדייקות המקיפות לקרישיות יתר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימור
פרופ` אלן ברבי24/08/2010אין אנמנזה והמקרה שלך לא ברור לי.
. הבדיקות לא משתנות עם הזמן.
הממצא של MTHFR הומוזיגותי מחייב טיפול בחי פולית בעיקר בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבורות חוזרות בעקבות מכות קלותרועי23/08/2010
לפני כשנה הופיעו לי מספר שטפי דם רציניים למדי (כחולים/סגולים כהים מאד בקטרים של כחמישה ס"מ, אולי יותר), בד"כ בגין מכות מאד קלות, כאלה שבקושי הצלחתי להיזכר בדיעבד שנחבלתי בהן. הרופאה הזמינה ספירת דם ובדיקת תפקודי קרישה. הכל יצא תקין, והיא אמרה לאור זאת שזו תופעה שפשוט קורית לעתים. לאחרונה זה קרה שוב (הופיעו לי בסמיכות שלושה שטפי דם כאלה בגין חבלות קלות מאוד), רציתי לשאול אם אכן זה הבירור היחיד הנדרש במקרה כזה.
יצויין ששטפי הדם נרפאים לאורך כשבוע / שבוע וחצי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עומרי
פרופ` אלן ברבי24/08/2010אם בוצעו בדיקות קרישה ואין בסדר,צריך לשאול אם אתה לא לוקח אספירין.
פרט לזה צריך לעקוב ולחזור על הבדיקות כעבור 3ח'.
רצוי גם יעוץ רופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתיחסות ועוד שאלה
רועי24/08/2010אפשר לשאול למה רופא עור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעומרי
פרופ` אלן ברבי24/08/2010לראות אם לא מדובר בלזיות אחרות בעור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IGA ועודגיל ש.22/08/2010
שלום רב
הבת שלי בת 4 וחצי.
לפני חצי שנה בספירת דם נראתה קצת אנמיה ובבדיקה נראה
פריטין וברזל מתחת לנורמה.
מזה חצי שנה אנחנו נותנים לה טיפות ברזל.
לאחר התחלת טיפות הברזל היא עלתה במשקל ונראה שהיתה לזה השפעה חיובית עבורה.
בבדיקה שביצענו היום
IRON = 38 שזה מתחת לנורמה ( 50-120 )
פריטין עלה ל 19 מ 8 הנורמה ( 9-110 )
PLT=410 WBC=9.9 ESR=17
NEUT 51ֵ% LYMP 41% MCV=83
המוגלובין 11.9, יתר הערכים בנורמה.
מונוציטים קצת נמוך 4.4 אחוז הנורמה 5-11 )
מונוציטים 0.4 K/UL
בדיקת IGA = 172 ׁ( הנורמה 20-130 ), IGG תקין
ברצוני לשאול
1. מה יכולה להיות הסיבה שאפילו אחרי חצי שנה של תוספת ברזל בטיפות הבת שלי עדיין עם ערכי ברזל כל כך נמוכים? האם זה עלול להעיד על בעיית ספיגה או חלילה מחלה שמנצלת את הברזל?
יצויין כי בגיל שנה לא היה לה מחסור בברזל
2. התוצאה של ה IGA הגבוה מדאיגה אותי. האם זה חלילה מעיד על מחלה קשה או בעיה אוטואימונית?
3. יש איזה שהיא משמעות למונוציטים קצת נמוכים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ש.
פרופ` אלן ברבי23/08/2010בסך הכל יש שיפור !
מציע לך לקבל יעוץ המטולוג ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ המטולוג?
גיל ש.23/08/2010תודה
כתבת שאתה ממליץ להתייעץ עם המטולוג ילדים
מדוע?
האם בגלל ה IGA הגבוה? זה סימן למחלה המטולוגית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל ש.
פרופ` אלן ברבי23/08/2010לא, גיל כזה שייך להמטולוג ילדים !!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIGA
עידו29/08/2010מנסיון, אני בן 38 ומאז 2006 לאחר שחליתי בזיהום ויראלי חריף ערכי ה IGA אצלי גבוהים מאד מהנורמה (820 כאשר המקסימום לגילי הוא 400). הייתי בייעוץ המטולוגי שלא עזר כלל (נשללה בעיה ממאירה כי לא נמצא חלבון חד שבתי) מאז עברו 4 שנים ועד היום המצב לא השתנה. לאף רופא אין לכך הסבר, עד שהגעתי למרפאה אימיונולוגית ושם הרגיעו אותי והסבירו שהבעיה הזו קיימת אצל המון אנשים מגיל צעיר ואינה בהכרח מעידה על בעיה. אצל חלק קטן זה עלול לפתח מחלת כליה בה תפקודי הכלייה נפגע עם השנים עד להרס בלתי הפיך, אבל לרוב זה לא קורה. אם הבעיה מחמירה וערכי ה IGA עולים יתר על המידה, ניתן לקבל טיפול לדיכוי ייצור הנוגדנים הן עי סטריאואידים או עי חלבונים מיוחדים הנקראים אינטרפרונים. הבעיה בטיפול שכזה היא ששיש להם תופעות לוואי מאד לא סימפטיות. אצלי הרופא האימיונולוג המליץ שלא לטפל, אלא רק לבצע בדיקות דם למעקב אחר תפקוד הכליות אחת לשנה. גם במקרה של בתך, הייתי ממליץ לפנות למרפאה איניונולוגית\אלרגית לילדים. אצל המטולוג אין לך מה לחפש.
המון בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםמיכל22/08/2010
שלום רב פרופ,הנני בן 30 וגבר כ-8 שנים ההני סובל מערכים נמוכים בבדיקות הדם
לאחר הרבה שנים בהם הנני סובל מאנמיה ברצוני לקבל את דעתך בנושא
אני מצרף את כלל בדיקות הדם שלי וברצוני לדעת האם לפי דעתך לפי בדיקות הדם ישנו סיכוי להמוליזה בדם?האם ישנו סיכוי לתלסמיה?האם ניתן לראות ביטוי למחלה כלשהיא לפי בדיקות הדם הללו?מה לפי דעתך הסיבה לפי הבדיקות המצורפות לאנמיה שיש לי לאורך השנים?
המוגלובין:
2005-12.8
2006-13.0
2007-13.3
2008-12 את בדיקות הדם שלי של שנת 2010 ,2009אך יש לציין שמשנת 2006 הערכים די דומים.
להלן התוצאות:
RBC-4.1 (חורג)
HGB-12.2 (חורג)
HCT-36.4 (חורג)
MCV-86
MCH-29
MCHC-33.1
PLT-236
MPV-11.2
כמו כן מ-2009:
RDW-CV-12.5
RDW-SD-37.6
BILIRUBIN TOTAL-0.97
LDH-309.3
K-4.7
UREA-33.2
FOLIC ACID-10.5
B12-313
FERUM-133
IGA-259
וכן אלקטרופורוזה של חלבון
ALBUMIN-G\L-52 (חורג מקסימום 50 )
MONOCLONAL SPIKE0.0
ALPHA 1-G\L-GLOBULINE-1.1
ALPHA2-GLOBULINE-5.5 (חורג מינימום 6)
BETA-GLOBULINE-7.8
GAMMA-GLOBULINE-8.51
Hba2(%)-3.0 )
Hb F(%)-0.1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילי
פרופ` אלן ברבי23/08/2010סיפור חוזר !
יש שינויים קטנים לא משמעותים.
מציע לחזור לרופא שביקש את הבדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)