מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דילול דם עם אנזים Nattokinaseשמוליק25/07/2010
לרופאים הנכבדים, שלום,
סבתי בת 74, מטופלת בקומדין מזה מספר שנים (עקב קריש דם בריאה).
האם ניתן לשלב\להחליף את טיפול בקומדין באנזים מדלל נאטוקינאז (בכדי להקטין ולו במעט את הסיכונים בטיפול ממושך בקומדין)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמוליק
פרופ` אלן ברבי25/07/2010אני לא מכיר שימוש באנזים זה בארץ כתחליף לקומדין
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות והריוןמלי24/07/2010
לאמי היה שבץ 3 חודשים לאחר הלידה שלי עם שילוב של גלולות למניעת הריון ועישון.
לקראת רצון שלי להכנס להריון, להלן תוצאות בדיקת הדם.
אשמח אם תוכלו להגיד לי אם זה מנטרל חששות כלשהם או שעליי לעשות בדיקות נוספות (שמעתי שיש בדיקות נוספות שכרוכות בתשלום וברופאים נוספים ואשמח להמנע מהן אם לא צריך)
Anti Cardiolipin IgM 4.72
Anti Cardiolipin IgG 1.61
Ab2 Glycoprotei IgG 2.03
Ab2 Glycoprotei IgM 7.03
הבדיקות בוצעו בקופת חולים כללית, וערכי הייחוס היו:
0 עד 12
כך שבכל התוצאות הייתי בתוך הטווח.
מה זה אומר אם כך?
תודה :)
אגב, איני מעשנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלי
פרופ` אלן ברבי24/07/2010בדיקה זו לא מספיקה לשלילת קרישיות יתר.
רופא המשפחה/נשים/המטולוג ישלחו אותך לבדיקות נוספות לאחר לקיחת אנמזה כראוי.
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרישיות אחרי still birthגילה22/07/2010
שלום רב!
בתי בת ה29 איבדה את תינוקה הראשון בשבוע ה32. בעקבות כך נעשתה לה בדיקת קרישיות. הרי התוצאות החריגות: rvvt: 56.1 כאשר הטווח הוא: 30.41-47.89
rvvt ratio:: 1.36כאשר הטווח הוא: 0.83-1.22
Fibrnogen:193 כאשר הטווח הוא: 200-400
mthfr :הטרוזיגוט
כל שאר התוצאות תקינות.
שאולותיי הן: האם היא צריכה לקחת חומצה פולית? הרופאה משום מה לא נתנה לה.
האם היא תצטרך קלאקסן בהריון הבא ומאיזה שלב?
מה ההשלכות לגבי ילדיי האחרים? יש לי בת שנוטלת גלולות? האם כרגע היא בסיכון כל עוד לא נבדקה?
נראה שגם אני צריכה להיבדק. האמנם? (לאחותי גילו לאחרונה mthfr הומוזיגוט.
תודה רבה! גילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילה
פרופ` אלן ברבי23/07/2010מציע לבתך להיות בקשר עם רופא המשפחה והמטולוג
לבדיקת כל התוצאות.
mthfr הטרוזיגוטי מאוד שכיח ולא משמעותי קליני
בקשר ל rvvt לחזור ולמסור ליועץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקימיהאלמונית21/07/2010
האם יתכן הופעת לוקימה בשלב מתקדם מאוד בילד/ה ללא שהופיעו כל סימנים מוקדמים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלמונית
פרופ` אלן ברבי22/07/2010כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתר והיריוןשירה21/07/2010
שלום
אני סובלת מקרישיות יתר (פרטור 5 נראה לי קוראים לזה) וממחלת קרוהן.
ביומיום לא מטופלת בקלקסן - רק בטיסות.
כשאהיה בהיריון -
הבנתי שאצטרך להזריק קלקסן כל יום - האם נכון?
האם אצטרך ליהיות בשמירת היריון? אם כן - מה זה אומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה
פרופ` אלן ברבי22/07/2010בכל מיקרה, את צריכה לקבל הוראות מרופא נשים !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ידיים ורגליים לאחר לקיחת אנדומדלית20/07/2010
אני בת 38 וחצי - נמצאת בטיפולי פוריות . לאחרונה לקחתי אנדומטרין לתמיכה . קראתי שזה פרוגסטרון ויש קשר לקרישת דם. מיכוון שלאחר יומיים ממתן האנדומטרין החלו כאבי ידיים ורגליים ודקירות הולכות ובאות. הודעתי לרופא המטפל שלי והפסקתי את התרופה , אך עדיין אני יומיים אחרי ההפסקה סובלת מכאבים. יש לציין שילדתי פעמיים לידות רגילות ללא סיכון ולא היה בעברי חשש לקרישת דם. האם כדאי לי להתעקש על בדיקת קרישיות דם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלית
פרופ` אלן ברבי22/07/2010לא נראה לי שאלו סימנים של קרישיות יתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומדין וריצהליאור20/07/2010
אני בן 41 בריא לגמרי ספורטאי עלית בריצות בעת הכנה למרתון טסתי לחול טיסה ארוכה והופיע לאחר מכן כריש דם ברגל שמאל מתחת לברך DVT בגודל של ס"מ
עכשיו נוטל קומדין מזה חודשיים והערכים עכשיו התאזנו 2-3
מעוניין לחזור לריצה האם אפשרי? ואם כן באיזו עצימות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאור
פרופ` אלן ברבי22/07/2010אם מדובר בפקקת ורידית בלבד רצוי להמשיך טיפול בקומדין
3-4 חודשים ולהפסיק.אז תוכל לחזור לפעילות ספורטיבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ptt גבוהרתם19/07/2010
מה המשמעות של תוצאת ptt בבדיקת דם בערך של: 115.80?
לנערה בת 17?
האם זו יכולה להיות טעות?
ואם יש טיפול ומהו?
והאם אסור לעבור ניתוח בערך כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לב
פרופ` אלן ברבי20/07/2010צריך לחזור על הבדיקה ואם זה חוזר, להגיע ליחידת קרישה
במכון המטולוגי הקרוב להשלמת הבירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה!!!!!!קובי19/07/2010
שלום רב .אישתי בחודש השבעי להריון ניתקלה בשדה ראיה מחוק . וזה תקף אותה אוליי פעמים
במהלך ההריון רופא השפחה שלך אותה לעשות אקו לב ומצאו שייש לה דלף קל. אני הציין שהיא גם טלסמית .לאחר ההריון זה תקף אותה שוב .לאחר מספר דקות. היה כאבי ראש פנינו לרופא עניים . והוא חשד שייש לחץ תוך גוגותי מוגבר .הוא הפנה אותה לבדיקת שדה ראיה מוחשב ויצא תקין
[ושוב לאחר מיכן הוא שלך אותה לסיטי מוח ויצא תקין אני מאוד רוצה לדעת מימה זה נובעה ולמה דווקא בהריון זה קרה ?אני הציין שזה קורה לה לעתים רחוקות הבנתי מהתרשמותם של הרופאים שה הכל בסדר אולי יש עוד בדיקות שהיא צריכה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קובי
פרופ` אלן ברבי20/07/2010מצטער.לא נראה לי שמדובר בבעיה המטולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות לאחר לידהמ18/07/2010
שואלת בשם חברה, בת 34 לאחר לידה חמישית (לידות די צפופות)
הבחורה תמיד היתה בתת משקל רציני, בהריון האחרון העלתה הרבה במשקל ועכשיו
כ-3 חודשים לאחר לידה עדיין נפוחה והשמינה הרבה יחסית לעצמה.
בספירות דם מקיפות שעשתה ממש השבוע, הערכים היחידים שיצאו לא תקינים הם:
WBC ו-RBC מתחת לנורמה (לא זוכרת ערכים מדויקים), כולסטרול כללי גבוה.
בלוטת התריס בסדר, וכן המוגלובין, פריטין, B12 וכו'.
מה יכול להסביר את ההתנפחות / השמנה הזו? יכול להיות שזה סכרת?
אילו עוד בדיקות כדאי שהיא תעשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ
פרופ` אלן ברבי18/07/2010קשה לענות לשאלתך בעיקר שמדובר בחברה.....
רופא משפחה ויועץ פנימי יוכלו לעשות בירור מקיף בקלות
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הומוזיגוט MTHFRדנה18/07/2010
שלום רב,
בבדיקת קרישיות נמצאתי הומוזיגוט ל-MTHFR בהמלצת הרופא אני נוטלת כדור טריויטמין אחד ליום, המכיל 1 מ"ג חומצה פולית (בנוסף ל-B6 ו-B12).
שמעתי כי במקרה כזה נהוג לקחת 5 מ"ג חומצה פולית.
האם יש לקחת עוד חומצה פולית בנוסף לזו שבטריויטמין?
תודה רבה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
פרופ` אלן ברבי18/07/2010אפשר להספק בכדור אחד של ח' פולית 5מג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתר והריוןמלי17/07/2010
לאמי היה שבץ 3 חודשים לאחר הלידה שלי עם שילוב של גלולות למניעת הריון ועישון.
לקראת רצון שלי להכנס להריון, להלן תוצאות בדיקת הדם.
אשמח אם תוכלו להגיד לי אם זה מנטרל חששות כלשהם או שעליי לעשות בדיקות נוספות (שמעתי שיש בדיקות נוספות שכרוכות בתשלום וברופאים נוספים ואשמח להמנע מהן אם לא צריך)
Anti Cardiolipin IgM 4.72
Anti Cardiolipin IgG 1.61
Ab2 Glycoprotei IgG 2.03
Ab2 Glycoprotei IgM 7.03
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ18/07/2010על מנת לענות רצוי לדעת מהם הערכים הנורמלים לבדיקות אלו במעבדה בו הן בוצעו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות הבדיקות - טווח
מלי19/07/2010שלום,
הבדיקות בוצעו בקופת חולים כללית, וערכי הייחוס היו:
0 עד 12
כך שבכל התוצאות הייתי בתוך הטווח.
מה זה אומר אם כך?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות דחופהגנון רחל17/07/2010
כותבת בשם אמי בת ה-69 שלאחר בעיות של בצקות ושטפי דם בעיניים הוחלט לברר
קרישיות יתר בדם ואכן התוצאות מעידות על בעיה.
לאחר בדיקות דם במעבדה המטולוגית ברמב"ם התגלו הממצאים העצובים הבאים:
1. תבחין PTT מוארך, שאינו מתוקן בתערובת של פלסמה.
2.LAC נמצא חיובי בבדיקות: DPT,RVVT,PTT
באופן מיידי הוחלט על זריקות קלקסן ל-4 חודשים ולאחר מכן על תחילת שימוש בקומדין.
כבר חודש ימים אמי מקבלת את הזריקה[40מ"ל},זה מסובך לה מאוד היות והיא בעלת חרדה
גדולה לזריקות, אינה מסוגלת להזריק לעצמה וכל ההתרוצצות והמצב הוביל לדכאון נפשי
במיוחד לאור ההחלטה שהוחלטה על ידי הצוות ההמטולוגי ברמבם לגבי המשך הטיפול
הקשה. כל זאת לאחר שכבר אבדה את ראייתה בעין אחת, ובשניה התחילו שטפי דם
למרבה המזל רחוק מהרשתית, כך שהראייה מלווה בכתמים מרצדים ועדיין לא באיבוד
הראייה.
המצב מלווה בהרבה חרדות ואי ודאות, ברצוננו להתייעץ ולברר האם הטיפול הוא אכן נכון,
יש הגורסים שהזריקות נתנו לתקופה ארוכה מדי. מקווה מאד מאד שיתאים לה ולאישיותה
על אף שמצבה אכן מסוכן וקשה.
אודה לכם באם תדריכו אותנו איך לפעול והאם כדאי שהמטולוג נוסף יבדוק אותה, ואם כן למי לפנות
לפני שיהיה קצת מאוחר מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ18/07/2010אין ספק שיש כאן בעיה .
הצוות העוסק בקרישה ברמב"ם הוא מהטובים בארץ רק שמבחינה מקצועית אין סיבה לדעה נוספת .
ייתכן וצריך לדבר באופן יותר מפורט עם הרופא המטפל להסביר את הבעייתיות ולחפש אלטרנטיבות במידה וזה אפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימור דם טבורימיטל16/07/2010
פרופ' רחמילביץ שלום,
אני בהריון ראשון, שבוע 24, בת 30 ממוצא תימני, נשואה לגבר ממוצא אשכנזי. בימים אלה מתלבטת אני בבחירת האופציה הטובה ביותר לשימור דם טבורי ואני מודעת לחשיבות הגדולה של השימור.
עם זאת אני קצת מבולבלת מכל ההיצע ורציתי לשמוע את חוו"ד בשאלה שמטרידה אותי-
באם אני תורמת את הדם הטבורי אחרי הלידה אני יודעת שהמנה אינה נשמרת ומובטחת רק עבורי אך מהם הסיכויים, באחוזים, מבחינה רפואית/ביולוגית/עובדתית, שהמנה של עוברי, אשר יוולד בע"ה לשני הורים ממוצא שונה יכול להתאים לאדם אחר שאינו בן המשפחה?
אני שומעת באופן תדיר דעות שונות לגבי השימור ובין היתר על זה שמדובר בבזבוז כסף כיון שניתן לתרום והסיכוי שהתרומה תתאים למישהו אחר כ"כ נמוכה אז למה לשלם כ"כ הרבה כסף לבנקים פרטיים...
אשמח לדעתך בנושא, גם אם לא בכתב בפורום הנ"ל.
תודה רבה,
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ18/07/2010התשובה היא כי תרומת דם הטבור לבנק דם טבורי היא למאגר של בנק טבורי שיעשה שימוש במידה ומישהו יהיה זקוק לכך.
במידה ואת מעוניינת כי הדם הטבורי יהיה חלילה עבורך ו/או מישהו מבני המשפחה יש לראות בכך סוג של פוליסת ביטוח הכרוכה בתשלום . הסיכוי שיהיה בו צורך הוא קטן ועל כן ההחלטה בידיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת ספירה לבנהשחר16/07/2010
שלום,
בן 35 .עברתי לפני חודשיים טיפול יוד 100 מיליקירי לאחר הרחקה מלאה של בלוטת התריס בעקבות גידול פפילרי.
היתה לי ירידה קלה בטסיות שהסתדרה.
בבדיקות דם מהיום ספירה לבנה של 3800 כשבדר"כ יש לי סביב 4500-5000 .
מטופל ב 200 מיקרוגרם אלטרוקסין ו- 200 מ"ג הלופורינול עקב גאוט ברקע
האם עשוי להיות קשור לטיפול ועלול להדרדר עוד ?
מה עלי לעשות ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ18/07/2010התשובה חיובית ועל כן יש להיות במעקב צמוד אצל הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)