בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
בריאות ויופי
פורומים רפואיים
 | עקבו אחרינו
 

פורום הפרעות זיכרון הפרעות קוגניטיביות
Prosopamnesia

פורום הפרעות זיכרון והפרעות קוגניטיביות יעסוק בהרחבה בבעיות זיכרון ובהפרעות שכליות. תוכלו להתייעץ עם נוירופסיכולוג אודות אובדן זיכרון, הפרעות קוגניטיביות (שכליות) והתנהגותיות, פגיעת ראש טראומתית, שבץ מוחי, דמנציה, ליקויי למידה והפרעות קשב
מנהלי פורום הפרעות זיכרון הפרעות קוגניטיביות
גל גפן-ריטר
לפרטים נוספים
ד''ר שרה רפפורט
לפרטים נוספים
 
Prosopamnesia
עדי
23:36 05.01.12
יש לי בעית זכרון קשה מאז שהייתי בערך בת 14, אולי גם לפני (היום אני בת 31). זה הגיל שנהייתי צמחונית אבל קשה לי להאמין שיכולה להיות לזה השפעה עד כדי כך קשה על הזכרון. אני אנסה לתאר את הבעיה כמה שיותר בפירוט:
אני חושבת שהבעיה היא Prosopamnesia (לא יודעת איך קוראים לה בעברית).
אני יכולה לראות את אותו אדם עשרות פעמים בחודש ועדיין לא לזכור את שמו. זאת אומרת, אני אזכור שאני מכירה אותו, אבל לא אזכור את שמו. אני זוכרת שמות של אנשים, אבל קשה לי לשייך בין השם לפרצוף. ברגע שאדם יגיד לי את שמו אוכל לשייך מייד, ותמיד לא אבין איך לא זכרתי - כי זה כל כך ברור שזה שמו! אם אדבר עם אותו אדם בטלפון לא תהיה לי בעיה לזכור מיהו, ועל מה דיברנו בעבר, אבל יהיה לי קשה לדמיין או לתאר כיצד הוא נראה. חוץ מתיאור כללי - שיער, גובה, מבנה גוף. אין לי בעיה לזכור את האופי של הבנאדם, אם הוא נשוי, דברים כאלה. יש אנשים שאני מצליחה לשייך את שמם לפרצוף יותר מהר, אבל זה בדרך כלל בגלל שיש להם אופי מסויים או מבנה גוף מסויים שבולט.
כדי לזכור אנשים חדשים אני צריכה לפגוש אותם מס' פעמים עד שאוכל לזהות שאני בכלל מכירה אותם (לשייך להם את השם הנכון ייקח הרבה יותר זמן)
אנשים קרובים - הורים, אח, הבוס, אין לי בעיה לזכור. (אבל כשאני פוגשת את בני הדודים פעמיים בשנה, אני תמיד מתבלבלת בשמות)
מאחר ואני מזכירה זה פוגם קשות בתפקוד שלי. זה מאוד מביך. יש לנו לקוחות שאני מדברת איתם פנים מול פנים עשרות פעמים בשנה, וכל פעם אני צריכה לשאול את השם, או פשוט להעמיד פנים שאני זוכרת ולבקש מהלקוח דברים כמו רשיון נהיגה.
בעיה דומה, שאני לא יודעת אם היא קשורה, היא של זיהוי מקומות. אפילו באותה שכונה, אני לא מצליחה לזכור את שמות הרחובות. וגם אם אזכור, אתקשה לשייך איך להגיע מרח' אחד לרח' אחר. אם אכנס למשרד עם שתי כניסות, כשאצא אתבלבל ולא אזכור מאיפה נכנסתי.
אין לי בעיות זכרון אחרות. למשל, אני לומדת כרגע רוסית ולא מתקשה לזכור דברים כמו שמות עצם וחוקי דקדוק.
הפעם האחרונה שעשיתי בדיקות דם היתה לפני כשנה, לא היו שום בעיות, רק קצת מחסור בויטמין B12. לא מעשנת, לא לוקחת תרופות. אין לי בעיות רפואיות אחרות.
האם יש דרך לבדוק מה יש לי, האם יש טיפול?
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
הפרעת זיכרון   הפרעות קוגניטיביות   נוירופסיכולוג   אובדן זיכרון   דמנציה   שבץ מוח   פגיעת ראש טראומתית   הפרעות קשב   זיכרון
RSS RSS פורום הפרעות זיכרון הפרעות קוגניטיביות