מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מצב מאנייצחק10/05/2009
הרופא אמר לי ש יש לאחותי מצב מאני , אך עדיין בחיתוליו. אני עדיין לא מבין. תעזרו לי. מה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב מאני
ד''ר אלונה גוברמן10/05/2009לאיתן ערב טוב. המצב מאני יכול "לבצבץ" בתחילה באופן מרומז. שינויים ההתנהגותיים קלים, כגון רגזנות או דיבור יתר, בזבוז כסף באופן מוגזם וירידה בצורת השינה, יכולים להצביע על ראשיתה של אפיזודה מאנית. זיהוי מוקדם ומדויק, התחלת טיפול בזמן ובמידת הצורך גם אשפוז -יכולים למנוע את ההרסניות ,שעלול לגרום התקף מאני. חשוב שאחותך נמצאת במעקב וטיפול אצל פסיכיאטר.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמוטיבדני10/05/2009
שלום אני לוקח כבר חודש ימים רמוטיב אך עדיין ללא השפעה האם להמשיך או להפסיק או לעבור לתרופה אחרת
אני חש כאבים בחזה ובכתף נבדקתי עי רופא והכל היה תקין האם זה תופעה של מתח והדיכאון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמוטיב
ד''ר אלונה גוברמן10/05/2009ערב טוב דני. משך הטיפול המומלץ באופן כללי לא פחות מ-12 שבועות . בדרך כלל החלטות על המשך או הפסקת טיפול עושים ביחד עם הרופא בזמן ביקור.
תרגיש טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות קשותרפי10/05/2009
אני בחור צעיר שסובל מאי ספיקת לב קשה ליפני כשנה עברתי השתלת קוצב לב דיפיברילטור מאז החיים שלי בירידה אני כל הזמן פוחד שיקרה לי משהו קיבלתי בעבר שוקים חשמליים מהקוצב זה הדבר הכי מפחיד שעברתי בחיים שלי בזמן האחרון אני לא יכול לתפקד אני לא ישן בלילה מחשש שיקרה לי משהו גם כדורי שינה כבר לא עוזרים לי אני כל הזמן בודק דופק לראות שהכל בסדר זה לא הגיוני אני כבר לא מתפקש כמו שצריך אני מקבל קוצר נשימה גם בגלל הלב וגם מהפחדים בבקשה עיזרו לי כי אני על סף תהום ואני יודע שאני מסוגל לעשות משהו שאני לא יוכל להיצטער על זה בבקשה עיזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות קשות
ד''ר אלונה גוברמן10/05/2009ערב טוב רפי. צר לי שאתה סובל .כדי להבין מה הטיפול הנכון עבורך חשוב לעשות אבחנה מעמיקה, מקצועית ומדייקת תוך הכרות איתך. אני מאוד ממליצה לך על התייעצות פסיכיאטרית.
כפי שאתה מתאר החרדות התגברו בעקבות בעיות גופניות והחשש שיקרה לך משהו . המצב מראה, שבעצם אין לך כלים להתמודדות עצמית עם התקפי החרדה הנוכחים והעתידיים שיכולים להתעורר כתוצאה מטריגרים .אני מציעה לך ללמוד מיומנויות של התמודדות עצמית עם חרדות.
תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) וטיפול תרופתי משולב מאוד יעילים בהתמודדות עם מצבי דיכאון, חרדות .CBT- הינו טיפול קצר וממוקד שבמהלכו לומדים מיומנויות התמודדות בהווה וגם לטווח הארוך.
תרגיש טוב,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות קשות
רפי13/05/2009לאן אני יכול לפנות אני כבר לא ישן אני בסוף ישים לזה סוף כבר אין לי כוח יותר אני עייף ואני בסוף יעשה משהו שאין דרך חזרה עיזרי לי בבקשה אני מתחנן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות קשות
ד''ר אלונה גוברמן14/05/2009לרפי שלום.כדי לעזור לך חשוב לעשות אבחנה מעמיקה, מקצועית ומדייקת.
אני מאוד ממליצה לך על התייעצות פסיכיאטרית. אתה יכול לפנות לתחנה או למרפאה לבריאות הנפש, רופא פסיכיאטר בקופת חולים או לקליניקה פרטית.
לא להתיאש !!
תרגיש טוב,
אשמח לענות על שאלות נוספות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לואימור10/05/2009
איזה כדור לטיפול בדיכאון וחרדה משפיע הכי פחות על שינה תקינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לואי
ד''ר אירנה נתנאל10/05/2009רוית שלום,
באופן עקרוני, מירו (רמירון) הן תרופות אנטי דיכאוניות שמווסתות שינה. התאמת התרופות הינו תהליך אישי ולכן, יש להתיעץ עם הרופא המטפל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות בגיל 50גורדון09/05/2009
אשמח להכיר מי שעוברים משבר 50 ורוצים לדבר ולשתף הרגשות ומחשבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לשמוע ממך
דפנה20/05/2009חווה דכאון, חרדה ואם אמשיך לספר על כל הביטויי הפיסיים והנפשיים של מה שעובר עלי - ימחקו את ההודעה מהפורום.... כתוב (או כתבי) כתובת דוא"ל ואפנה אליך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דכאוןשירה07/05/2009
קרוב משפחה מטופל בציטלופארם ובמירו (סובל מדכאון וחרדה)רציתי לשאול האם דבר זה הוא תורשתי?(האמא והסבתא סבלו גם מדכאון מסוג שונה).כמו כן,האם הסכוי לסבול שוב מתופעה זו במהלך החיים גדול?
תודה מראש
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון
ד''ר אירנה נתנאל10/05/2009חיה שלום,
הספרות המקצועית מצביעה על כך שלמרכיבים גנטיים קשר ישיר למחלת הדיכאון והחרדה. למשל, כאשר ישנו אדם החולה בדיכאון או בחרדה במשפחה, הסיכון שבן משפחה אחר יחלה בדיכאון או בחרדה הוא כפול מהסיכון של האוכלוסייה הרגילה לחלות בדיכאון, וכאשר ישנם מספר דורות הלוקים בדיכאון או בחרדה הסיכון אף גבוה יותר. יחד עם זאת חשוב לציין שכאשר דנים באספקטים הגנטיים של מחלת הדיכאון או החרדה חשוב תמיד לזכור כי הסיכוי לא לחלות במחלה הוא בדרך כלל גבוה באופן משמעותי מהסיכוי ללקות בה. לכן, רצוי להתייחס לנתונים אלו בצורה מאוזנת.
בנוסף, לשתי ההפרעות יש גם נטייה לחזרתיות במהלך החיים.
טיפול תרופתי משולב עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) השיטה הכי יעילה במניעת חזרתיות של דיכאון / חרדה.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדכאון
שירה10/05/2009אירנה,תודה רבה על ענית התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- remotivיצחק07/05/2009
אני שמתי על תרופה רמוטיב. אשמח לקבל תשובה על תרופה ותופעות לוואי. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר remotiv
ד''ר אלונה גוברמן07/05/2009שלום איתן.
היפריקום פרפוראטום, הידוע גם בכינוי St. John's wort (ובעברית: פרע), הוא צמח בעל הסטוריה ארוכה של שימושים רפואיים. השימוש המרכזי של תמצית צמח ההיפריקום היא לטיפול בדיכאון, חרדה, ובהפרעות שינה. הרפואה הקונבנציונאלית הכירה ביכולת הרפואית של הצמח גם במדינות מערב אחרות, ולאחרונה הצמח אושר לטיפול בדיכאון קל עד בינוני גם בישראל.
מחקרים אלו הראו כי תמציות ההיפריקום שוות ביעילותן לנוגדי הדיכאון האחרים בטיפול בדיכאון קל עד בינוני. בטיפול בדיכאון קשה עדיין אין מספיק הוכחות ליעילות ההיפריקום.
מחקרים עד היום הראו שיעור תופעות לוואי נמוך עם היפריקום לעומת נוגדי דיכאון רגילים.
תופעות הלוואי הן בד"כ קלות וקשורות בהפרעות במערכת העיכול כגון: בחילה, כאבי בטן, איבוד התיאבון, ושלשולים. תופעות לוואי אפשריות נוספות הן: פריחה, יובש בפה, כאבי ראש, סחרחורת, חולשה, הזעה ועצבנות.
היפריקום עלול לגרום לרגישות יתר לשמש, בעיקר לבעלי עור בהיר. מומלץ להמנע מחשיפה ממושכת לשמש (או למקור אחר של קרינה).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר אלונה
יצחק07/05/2009תודה ד"ר אלונה. ממש תודה. איזה מינון ו איך לוקחים את כתרופה. זה קפסולות או תיפות? לוקחים בבוקר או ערב? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר אלונה
ד''ר אלונה גוברמן07/05/2009ערב טוב איתן. מומלץ לקחת 500 מ"ג ליום (כל כדור -250 מ"ג).פעמיים ביום (כל 12 שעות), רצוי בזמן/ אחרי האוכל.
אשמח לענות על שאלת נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות מאבהותיאיר07/05/2009
מטבעי אני אדם חרדתי ובעבר נטלתי תרופות הרגעה. אבל מזה חמש שנים שאני משתדל להימנע מהן ולנקוט בדרכים טבעיות להקלת המתח בחיי, כמו נשימות, מדיטציה... בדרך כלל זה עוזר אולם בכמה חודשים האחרונים גורם דחק חדש נכנס לחיי- זוגתי "לחוצה" לילדים. נישאנו לפני מספר חודשים ומאז היא לא מפסיקה לבקש ולדרוש. היא טוענת שאחרי שלוש שנים שאנחנו ביחד, ואחרי חתונה, הגיע הזמן לילדים. ואני חושש מזה ברמות שאני לא יכול לתאר. ובטח שהיא לא מבינה.
מה אני יכול לעשות?
היא אפילו ביקשה שאני אעשה בדיקה, לראות אם אני מוכן לאבהות.
ויצא שאני לא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות מאבהות
ד''ר אלונה גוברמן07/05/2009שלום יאיר. צר לי על רגשתך .נראה שאתה מאוד עסוק בשאלות חשובות לך סביב נושאים של אבהות , זוגיות. משתמע מדבריך שכבר תקופה אתה מוטרד מאוד ולא פתוח לשוחח על זה עם אישתך.
נראה לי שהדבר הנכון להגיע לטיפול פסיכולוגי. שם תוכל או תוכלו ביחד עם אשתך לפתוח את הדברים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים בנשימה וחשש לחרדהמורי06/05/2009
שלום!
לאחרונה חשתי פעמים רבות קוצר נשימה, שנמשך גם מספר ימים. בדיקות אצל רופאים שונים מצאו כי אין שום בעיה רפואית, וככל הנראה מדובר בחרדה.
הנני סטודנטית למקצוע דורש, העובדת שעות רבות במשרד (כ-100 שעות חודשיות), והרופאים חושבים שאולי העומס הרב הוא זה שגורם לי לתחושות של קוצר הנשימה.
בהמשך להמלצת אחד הרופאים התחלתי בלקיחת "רסקיו" מאחר ולא חשבו שמדובר בבעיה נפשית חמורה המצדיקה לקיחת תרופות כימיות, אך הטיפול לא ממש עוזרות.
קוצר הנשימה מכניס אותי פעמים רבות להתקפי דיכאון ובכי מאחר ואינני יודעת כיצד להתמודד איתו. מקשה עלי הריכוז בלימודים ובעבודה.
האם יש צורך בהתעקשות על טיפול תרופתי, או האם התמדה בשימוש ב"רסקיו" או התחלת פעילות גופנית (כגון הליכה לחדר כושר) יכולים לתת את המענה?
תודה רבה! מוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים בנשימה וחשש לחרדה
ד''ר אלונה גוברמן07/05/2009שלום מורי. ללא ספק חווית התקפי חרדה שבאו בעקבות תקופה לחוצה בחייך ( את גם סטודנטית, גם עבדת שעות רבות). התקף חרדה מתבטא בסימפטומים גופניים של קוצר נשימה ( גם יכול להתבטאות בדפיקות לב מואצות, נימול בידיים / רגליים, גלי חום/קור, כאבי בטן, לחץ בחזה ועוד), סימנים של דיכאון. סימפטומים אלה יכולים להיות מאוד מפחידים וממש לא נעימים אבל הם כלל לא מסוכנים. לחשבות שעוברות בראש ולהתנהגויות שלך יש תרומה מאוד משמעותית "לתדלק" את ההתקף.
כדי להחליט האם לטפל תרופתית ,צריך לעשות הערכה עד כמה התופעה קשה.
טיפול קוגניטיבי התנהגותי או שילוב עם תרופות יכול מאוד לסייע. תפני לגורם מוסמך!
בקשר לרסקיו - לפתרון טיבעי שכולל תכשירים אלו נכון כאשר המצב קל וחליף. רוב התכשירים מהסוג של רסקיו הם יותר אפקט פלצבו מאשר כל דבר אחר.
פעילות גופנית בהחלט יכולה לעזור בכל מצבים.
תרגישי טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפות פאניקה וציפרלקסשלומי05/05/2009
סבלתי בעבר מתופעה של התקפות פאניקה וחרדה
כיום אינ סובל ממחשבות טורדניות , בטחון עצמי נמוך , דיכאון קל
קיבלתי מרשם לציפרלקס 10 מ"ג וקראתי בתופעות הלוואי המצורפות לתרופה שבימים הראשונים זה עלול לגרום לחרדות והתקפות פאניקה
מצד אחד אני רוצה להתחיל ליטול את התרופה אך מצד שני אני חושש מאוד להתקפות פאניקה
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפות פאניקה וציפרלקס
ד''ר אלונה גוברמן05/05/2009לשלומי שלום.
ציפרלקס - תרופת המיועדת לטיפול בדיכאון ובהפרעות חרדה, טיפול ב (obsessive-copulsive disorder). היא שייכת למשפחת חוסמי ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI), ומעלים את כמות הסרוטונין במוח.
בהשוואה לתרופות אחרות מאותה קבוצה ,ציפרלקס פועלת במינונים נמוכים יותר, משפיעה תוך זמן קצר יותר (בין שבוע לשבועיים), ויש עדויות לכך שיש לה פחות תופעות לוואי. ציפרלקס - תרופה בטוחה ויעילה . יש מעט מיקרים ,שבהם שימוש בציפרלקס בשלב הראשוני של הטיפול יכול להגביר את תחושת החרדה . במידה וקיים מרכיב של חרדה בתמונה קלינית, מומלץ להוסיף לטיפול תרופה מקבוצת בנזודיאזפינים (לדוגמה קסנקס) למשך תקופה קצרה . כל זה בתאום עם רופא המטפל.
בנוסף טיפול משולב( תרופתי ופסיכולוגי ) הוכיח כיעיל במצבים שאתה מתאר (מחשבות טורדניות , בטחון עצמי נמוך , דיכאון ).
פסיכותרפיה קוגניטיבית - התנהגותית (CBT) ( אישי או קבוצתי) מתמקדת בשינוי דפוסי חשיבה מתוך ההנחה שמחשבות משפיעות על מה שאדם מרגיש. במהלך הטיפול האדם לומד לזהות ולשנות את המחשבות המוטעות והמעוקבות שמעוררות רגשות שליליים. שינוי מחשבה גורמת לשינוי הרגשה ושינוי התנהגות. בטיפול אתה רוחש מיומנויות להתמודד עם מצב בעתיד
תרגיש טוב,
אשמח לענות על שאלות נוספות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאוןענת05/05/2009
שלום רב.
ראיתי אייטם בטלוויזיה על דיכאון ובו דיברנו על התסמינים. שמתי לב שכל התסמינים מופיעים אצלי
אחד לאחד .
1. למי עליי לפנות על מנת לקבל טיפול וכדורים שיעזרו לי לטפל בבעיה?
2. האם פעילות גופנית יכולה לפתור מצב דכאוני ( בגלל הורמון מסוים שמשתחרר בעת הפעילות ) .
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון
ד''ר אלונה גוברמן05/05/2009שלום ענת.
1. ניתן לפנות לרופא משפחה על מנת לקבל טיפול אנטי דיכאוני ראשוני ובסיסי.
ניתן לפנות להתייעצות פסיכיאטרית של תחנה , מרפאה לבריאות הנפש או קופת חולים.
ניתן לפנות להתייעצות פסיכיאטרית באופן פרטי ולקבל החזר כספי מקופת חולים.
2. פעילות גופנית בהחלט יכולה לעזור.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס ורסיטלרבקה05/05/2009
בס"ד
שלום
אני בת 52 ולוקחת ציפרלקס מזה 4 שנים
1. האם אפשרי להחליף ברסיטל?
2. מה ההבדל בין התרופות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס ורסיטל
ד''ר אלונה גוברמן05/05/2009שלום רבקה. משאלתך לא ברור לי למה את רוצה להחליף את רסיטל?
רסיטל וציפרלקס - תרופות המיועדות לטיפול בדיכאון ובהפרעות חרדה, טיפול בהפרעה כפייתית (obsessive-copulsive disorder), ותסמונת קדם וסתית. הן שייכות למשפחת חוסמי ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI), ומעלים את כמות הסרוטונין במוח.
בהשוואה לרסיטל ציפרלקס פועלת במינונים נמוכים יותר, משפיעה תוך זמן קצר יותר (בין שבוע לשבועיים), ויש עדויות לכך שיש לה פחות תופעות לוואי.
בכל מקרה תתייעצי עם רופא מטפל .
אשמח לענות על שאלתך מוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
רבקה06/05/2009תודה רבה לך יש לי שתי שאלות
1. התכוונתי להחליף את הציפראלקס ברסיטל האם זה מומלץ ? א. כי הרסיטל הוא זול בהרבה
ב. אם כי לא הכסף קובע, אם התרופות דומות האם זה אפשרי להחליף? אני מרגישה טוב עם ציפראלקס רק רציתי לדעת אם יש הבדל בינהן?
2. החשק המיני שלי אבד לחלוטין וזה פוגע בזוגיות? האם יש טעם בכלל לפנות לסקסולוג פניתי ונתנו לי טוסטסטרון אך אני פוחדת לקחת.
מה אני יכולה לעשות?
תודה רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך יש לי שתי שאלות
ד''ר אלונה גוברמן07/05/2009ערב טוב רבקה. מתנצלת על איחור . לא ציינת מי מה את סובלת?
על הבדל בין רסיטל וציפרלקס ,עניתי לך בתשובתי הקודמת. אפשר להחליף אך צריך לקחת בחשבון שכל שינוי בטיפול תרופתי יכול לגרום להחרפה במצב.
בקשר להפרעות בתפקוד מיני ,אפשר לנסות תרופות מקבוצות שונות. תתייעצי עם רופא מטפל .
בהצלחה,
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cbt בסכיזופרניהירון04/05/2009
שלום, רציתי לדעת על איזה סוג של טיפול אתם ממליצים במקרה של סכיזופרניה פרנואידי בנוסף לתרופות ?האם טיפול CBT מתאים למקרה כזה או שיש טיפולים יותר טובים?
תודה לכל מנהלי הפורום? כל הכבוד שעוזרים לאנשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cbt בסכיזופרניה
ד''ר אלונה גוברמן04/05/2009לירון ערב טוב. טיפול קוגניטיבי -התנהגותי מומלץ בסכיזופרניה. הטיפול הוא טיפול כוללני מערכתי שיכלול בני משפחה או גורמים אחרים שתומכים בחולה. כדי שהסובבים ילמדו כיצד להתמודד עם התנהגויות של החולה, להתמודד עם הצורך לטפל בו ובו זמנית לשמור על שגרת חיים מסוימת.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול נפשייהונתן04/05/2009
אני מעוניין להתחיל טיפול פסיכולוגי ממושך ומחפש המלצה למטפל איכותי שבהסדר עם כללית מושלם היכן אוכל לקבל המלצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול נפשי
ד''ר אלונה גוברמן04/05/2009שלום יהונתן. בפורום הזה לא ממליצים על מטפלים. במדינת ישראל קיימת מערכת פסיכיאטרית אמבולטורית מפותחת ( מרפאות ותחנות לבריאות הנפש) המאפשרות לקבל שרות פסיכולוגי בחינם. בקופת חולים כללית אפשר לקבל עזרה פסיכולוגית (תברר עם קופה) וגם בקליניקות פרטיות אתה יכול לקבל טיפול פסיכולוגי.
בהצלחה,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר לצאת מהפיצול אישיות?? כלומר ..linbeach04/05/2009
לחזור ולתפקד מהמצב הזה שאני מישהו אחר על המחשב ובמציאות?
אתם מכירים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לצאת מהפיצול אישיות?
ד''ר אלונה גוברמן05/05/2009שלום. שאלתך לא ברורה לי ,אך זיהיתי את מצוקתך העמוקה. לפי מכתבים שלך אפשר להבין שאתה כן נמצא במעקב מקצועי לכן אני מאוד ממליצה לנסות בכל זאת לתת אימון למטפלים ולהקשיב להם. ברוב המקרים אנחנו כן משתדלים להבין ולתמוך. תפנה לאנשי מקצוע באופן אישי ותנסה להיעזר בהם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)