פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי טיפול פסיכולוגי
    רמי
    10/03/2009

כבר שבועים מאז התחלתי את הטיפול כמובן בשל הפרעות חרדה ואני לא כל כך מבין את אופן הטיפול כלומר כל מה שאנחנו מדברים זה על הפחדים שלי, חרדות, מי אנ,י איזה בן אדם אבל הבנתי שטיפול פסיכולוגי התהגותי כוגניטבי אמור להיות תכלס לתת לך כלים כיצד להתמודד עם החרדות. האם זה נורמאלי שבשלב זה של הטיפול הוא ניראה יותר כטיפול פסיכולוגי רגיל שבו המטופל מספר את אשר על ליבו? מה בעצם השלבים של טיפול נגד חרדות? איך טיפול מסוג כזה בנוי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול CBT בחרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    10/03/2009

רם שלום,

הפגישות הראשונות הן פגישות הכרות, הערכה, אבחנה (פגישה 1 -2)
    שלב שני הוא מיועד ללמוד כיצד ההחרדה שלך "מפעילה" אותך (2 - 4 פגישות)
    שלב שלישי הוא שלב העבודה, בו בונים מדרג חשיפות למצבים מהם אתה מפחד ועושים חשיפה הדרגתית למצבים אלה (מספר הבגישות תלוי במצב החרדות שאובחנו בפגישות הערכה ובשלב השני). שלב זה הוא העבודה העיקרית. השלב הרביעי מיועד ללמוד כלים להתמודדות העתידית כדי למנוע הישנות של החרדות. השלב האחרון הוא המעקב (פגישות פעם בשבועיים, פעם בחודש).

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת לאירנה
    דן
    08/03/2009

אירנה שוב שלום , באשר למחשבות הטורדניות והכפיתיות כוונתי לכל מיני מחשבות שעולות בעקבות כל מיני ארועים ודברים מהעבר... לא דברים קיצוניים אבל הם גורמים לי להיכנס לכ מיני מחשבות שחוזרות על עצמן שוב ושוב. האם אכן יש מקום לטיפול פסיכולוגי קוגנטיבי התנהגותי על מנת לסייע במצב זה? תודה ואשמח לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה נוספת לאירנה

הוספת תגובה

• מחשבות טורדניות

ד''ר אירנה נתנאל
    09/03/2009

CBT הוא עולם ומלואו. יש טכניקות רבות ומגוונות, לא בהכרח CBT קלאסי. מטפלי CBT טובים מתקדמים מאוד בגישה זו הם בעלי כלים רבים ומגוונים שמאפשרים לטפל בהצלחה רבה במחשבות טורדניות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות
    דן
    08/03/2009

שלום רב, האם טיפול פסיכולוגי עשוי לסייע במצב של מחשבות טורדניות וכפייתיות? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות

הוספת תגובה

• היי דן

דקלה
    08/03/2009

מנסיון של שמונה שנים של מחשבות טורדניות מציקות ומפחידות אני יכולה להגיד לך שהטיפול הכי יעיל הוא שילוב של תרופות עם טיפול קוגניטיבי. חבל על כל רגע שאתה סובל. כדאי לך לקבוע בהקדם תור אצל רופא משפחה או פסיכיאטר. בתחילת הטיפול התרופתי תיתכן הגברה של החרדה והמחשבות אבל תוך שבןע שבועיים הכל עובר וגם אם עולות מחשבות מטרידות ואובסיסיביות, הן בעוצמה ממש נמוכה. התרופות שאני לוקחתהן ממשפחת SSRI לא ממכרות ופשוט הצילו את חיי. היו פעמים שהרגשתי שמרוב מחשבות אני עומדת לה שתגע עד כדי מחשבות על אשפוז, עד כדי כך מצבי היה קשה... בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות טורדניות

ד''ר אירנה נתנאל
    08/03/2009

דן שלום,

הטיפול הכי יעיל במחשבות טורדניות הוא שילוב של תרופות ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית
    (CBT).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נואשת לשינה
    מור
    07/03/2009

אני על רסיטל מזה מס' שנים ומרגישה מצוין. אלא שנושא השינה כאוב מאד. אני ערה רוב הלילה וגם כשנירדמתי אני מתעוררת תכופות והשינה לא טובה. אני קמה עייפה. לאיזה תרופה נוגדת דכאון יש פחות או אין תופעות חוסר שינה?

לקביעת תור
    סגירה
    נואשת לשינה

הוספת תגובה

• דיכאון ושינה

ד''ר אירנה נתנאל
    07/03/2009

יעל שלום,

האם את מקפידה לקחת רסיטל בבוקר? מירו / רמירון הן תרופות אנטי דיכאוניות שמווסתות שינה. תתיעצי עם הרופא המטפל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    אושרי
    06/03/2009

אני בן 27 עוד מעט בתקופה האחרונה יש לי חרדות ומחשבות על החיים שלא נונתו תלי לחיות בשקט אני חש הרבה בחילות בעיקר שאני עם אנשים אתמול הייתי בארוע והיו לי בחילות וגם לחצים בחזה כל הזמן כאילו אני רוצה לברוח ולחזור לחדר שלי וככה אני נירגע אני אפילו מפחד לשתות בירה או לאכול במקומות אחרים זה גורם לי לבחילות וצורך להקיא מה שאני לא יודע עם זה בגלל החברה אני איתה מעל שנה ובחודשים אחרונים אנחנו ביחד לא ביחד ניפגשים לא ניפגשים שאני הולך להביא אותה או יודע שהיא תיהיה במקום שאני הולך אני נלחץ ואז מתחיל לי בחילות ולחצים ואחרי שאני כושב איתה אני מרגיש צורך לקחת אותה הביתה ולהיות לבד אפילו אתמול שכבנו אחרי שבוע ולקחת לי הרבה זמן ליגמור לא היה לי חשק ניקרעתי עד שגמרתי מה אני כבר לא נמשך אליה? או שזה בגלל שהראש שלי לא במקום ובמחשבות זה גורם לי לבעיות בסקס. אני חוזר אליה כל הזמן כי כואב לי עליה ומפחד לאבד אותה אבל אני לא יודע עם אני אוהב אותה או לא ואולי בגלל זה זה קורא לי או שהסקס כבר נימאס לי וצריך משהו חדש? או שגםמשהו חדש בסוף יהיהיה משעמם כמו הישן כי עם הזמן זה נימאס או שלא? אולי גוף יותר יפה יעשה ל יאת זה יותר או שגם אליו אנ ייתרגל וימאס לי. זאלות כאלה אני שואל כי היא קשר ראשון שלי וזה לא קל. היו זמנים שניפרדנו חזרנו ושוב ושוב וגם לקחתי כדורים נגד בחילות וכדורי הרגעה הייתי במצב לא טוב סגור בחדר לא עושה כלום לא אוכל כלום עד שיצאתי מיזה איכשהו קמתי מהמיטה והתחלתי לעשות מתח ריצה ולאט לאט חזר לי התיאבון ועכשיו שוב חזור לי הכל לא למצב שהייתי אבל מפחד שיגיע שוב המצב הזה היו פעמיים שהלכתי לאכול עם החברה והייתי רעב ופתאום איבדתי תתיאבון . למה כל זה קורא לי והאם זה בגלל החברה? שאנ יאיתה לא טוב ל יואנ ימרגיש תצורך להיות לבד שאנ ילא איתה אני לפעמים מרגיש צורך שהיא תיהיה לידי וניראה סרט ביחד או נעשה משהו. היום יושבים כל החברה בערב בבית שותים ואני מפחד ללכת אנ ייודע שאני ילחץ וירגיש צורך לברוח או יחכה לרגע שיגמר הערב ועם חברה שלי תיהיה בכלל אני ילחץ בטח השאלה מה גורם לזה עם זה היא? אולי פשוט לא טוב ל יאיתה ואני חוזר אליה כי כואב לי עליה או שאני מפחד לתהמודד עם זה ? חייב פיתרון לזה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    07/03/2009

אושרי שלום,

כדי להבין מה קורה לך, למה ואיך לעזור לך צריך לעשות בירור מקצועי ומעמיק תוך התרשמות ממך והכרות פיזית אתך. כדאי שתתיעץ עם פסיכולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות - חרדה
    בני
    05/03/2009

לד"ר שלום רב,

אני בן 25,מזה 8 שנים סובל מחרדות ובמהלכם כשנתיים היפוכנדריה גם כן..
    משהו קטן שיש לי הצטננות או דבר מה פיזי ישירות לוקח את זה למובן בריאותי פיזי ולא לחרדות
    וחושב על סוף חיי כתוצאה מכך ,כבר מדמיין סרטים בראש איזה מחלה זו וכ"ד והולך לאינטנט
    לחפש למצוא מה המחלה לפי התסימנים.לאחרונה רק לאחרונה לא היה לי את זה אף פעם אולי לא באותה עוצמה לפחות.כחודשיים אחרונים אני מרגיש מנותק מעצמי.ולא במציאות. כל הזמן חושב על כך שאני הולך ומשתגע,מתחרפן,הראש שלי לא מפסיק לפעול במחשבות. כל הזמן הוא במחשבות היה אבל משהו בחודשיים האלו קרה שאני מרגיש כבר לא יכול יותר. וממש קרוב להשתגע.ומפחד מכך מאד.הראש כואב ,יש חולשה של הגוף.ומחשבות רצים מלבד מחשבות שהיו לי תמיד . מחשבות על העתיד,מחשבות על ההוה,האם לקחת כדורים לא לקחת,האם אצליח ללמוד או לא.
    האם אי פעם אצליח להתמודד עם החרדות האלו,עד מתי אמשיך להרגיש בחילות . מלא מחשבות.האם זה טבעי שארגיש ככה? או שאפשר אכן להשתגע ולהתחרפן וזה מה שככל הנראה הולך להיות חס וחלילה.או שזה ככה בבנאדם עם חרדות ודיכאון. האם הפחד משיגעון ,להתחרפן הוא רק בגדר פחד והוא שייך לחרדות? או שהמצב קריטי? שאלה נוספת.ידעתי כבר מספר חודשים לפני שההורים שלי נסעו לחופשה שנייהם יחדיו. מה שאף פעם לא היה והפעם נשארתי לבדי והם הפצירו בי לא לחייג אלייהם להטריד אותם האם הנפש אותתה ונפגעה מכך ואולי זה מה שגרם לי להרגשה לא טובה כללית לחלוטין. בימים שהם היו בחופשה הרגשתי כבר שאני מאבד את השפיות שלי.אולי כתוצאה מכך שנשארתי לבד בבית.האם יש בזה הגיון ?

בתודה רבה.

בני

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות - חרדה

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    05/03/2009

בני שלום,

פחד להשתגע זהו אחד הפחדים הכי בסיסיים של כולם. במצבים של הפרעת חרדה פחד זה מתגבר והופך לגורם מגביל ומאוד מפריעה. אף אחד בעולם לא השתגע מחרדה. המחשבות השלילות שמסתובבות לך בראש ללא שליטה גורמות לך להרגשה שלילית של פחד, מתח, לחץ, חרדה. נסה לחשוב בהגיון, מחשבות שמבוססות על עובדות אובייקטיביות, מציאותיות ומשמעותיות.
    אני מאוד ממליצה לך לעבור טיפול התנהגותי - קוגניטיבי אישי או קבוצתי. במהלך הטיפול תלמד שיטות להתמודדות יעילה עם חרדות בהווה וגם בעתיד. כלים אלה מאפשרות למנוע הישנות של חרדות בעתיד.

תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבני

דקלה
    05/03/2009

היי, בתור אחת שעברה שנים את מה שאתה מתאר פה, אני מציעה לך לפנות בהקדם לרופא משפחה או פסיכיאטר שייתנו לך כדורים כדי להתמודד עם המחשבות האובסיסיביות והחרדה. מנסיון, שיחות לא מספיקות אלא רק שילוב של תרופות בנוסף. חבל על כל דקה שאתה סובל יש פיתרון תרופתי והוא קל ולא ממכר ופשוט ישנה לך את החיים. אני לוקחת תרופות כבר שמונה שנים ומתפקדת בצורה מלאה עם מינימום חרדות ומחשבות מטרידות, גם כשהן מופיעות הן כבר לא כ"כ מפחידות. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    06/03/2009

תודה לבני,
    מסכימה עם כול מילה שלך !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות

אושרי
    07/03/2009

מזכיר לי את הבעיה שלי הלחצים בחילות פחד מהכל רק אצלי אני מנסה להבין עם זה בגלל החברה כי אני כל הזמן בסרטים עם אני אוהב אותה או לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    דנה
    04/03/2009

אני בת 45 סובלת מחרדה כללית הרבה שנים בעיקר פחד ממחלות לפני כימה ימים עברתי בדיקת mri בשד בדיקה שיגרתית במקום ממוגרפיה מכיוון שעברתי בעבר הגדלת חזה ובדיקת ממוגרפיה פחות מדוייקת אין לי שום גורמי סיכון הבדיקה שיגרתית לחלוטין ולמרות זאת מאותו יום של הבדיקה אני לא יכולה לישון אני חרדה ובטוחה שימצאו משהו לא תקין היה נדמה לי שהטכנאית הסתכלה עליי בצורה מוזרה והחלטתי שבטח היא ראתה משהו לא תקין אני צריכה להמתין לתוצאות כשבועיים ואנילא מתפקדת אני משותקת מפחד יש לציין שאני אמא ל4 ילדים ובילדותי איבדתי את אבא שלי בגיל 12 ממחלה קשה ומאז אני מלאה בחרדות מה לעשות והאם זה נורמלי להגיב בצורה כזו עקב מה שעברתי בילדותי

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    05/03/2009

דנה שלום,

סביר להניח שיש קשר בין חוייות שלך בעבר להתנהגותך העכשיוית. חשוב שתשימי לב למחשבות עוברות לך בראש. נסי לאזן אותן למחשבות מאוזנות, שמבוססות על בדיקה עובדתית של המציאות. תעלי מחשבות שמתבססות על עובדות משמעותיות. איזון מחשבות תורם להסתכלות פרופורציונלית ומציאותית שבסופו של דבר לקטינה את החרדה.

אני מאוד ממליצה לך לעבור טיפול התנהגותי - קוגניטיבי אישי או קבוצתי. במהלך הטיפול תלמדי שיטות להתמודדות יעילה עם חרדות בהווה וגם בעתיד. כלים אלה מאפשרות למנוע הישנות של חרדות בעתיד.

תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון מתמשך
    alon
    03/03/2009

שלום אני בן 33 סובל מדיכאון שנים ונוטל פלוטין לאחרונה אני מרגיש החמרה במצב והכדורים לא ממש משפיעים. נטלתי בנוסף כדורי הרגעה מסוג אלפרוקס אך לא מרגיש שום הטבה במצב. אציין כי אני עובד ומתפקד אך הרגשת הריקנות והדיכאון לא עוזבת כבר שנים מלבד תקופות מאד קצרות של הרגשה טובה. ניסיתי מספר סוגי כדורים. אני מתפקד לחלוטין עם הדיכאון אך מרגיש עצב שלא עוזב על אף הכדורים . מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון מתמשך

הוספת תגובה

• דיכאון מתמשך

ד''ר אירנה נתנאל
    03/03/2009

אלון שלום,

ניסית TMS ? טיפול בגרייה מגנטית למוח בנוסף לתרופות על מנת להגביר את יעילות התרופות.
    כתבה בנושא:

http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7705

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הטיפול המגנטי נמצא בסך הבריאות?

ריקי
    05/03/2009

אודה לכם אם תוכלו לציין אם הטיפול הזה משתמשים בו בקופות חולים הרגילות או הפרטיות בלבד בתודה ריקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת עזרה
    רחלי
    03/03/2009

שלום רב. מזה שבוע וחצי שאני לא עובדת. בכל פעם שמחליטה ללכת לעבודה אני חווה התקף חרדה ודוחה את חזרתי לעבודה .הדבר חוזר על עצמו פעם בכמה חודשים ונובע מדחיות שלי שקשורות בעבודה. אני מטופלת מזה 3-4 שנים בסרוקסט שהוחלף לפני שבוע לויאפקס. את הסרוקסט התחלתי לקבל בעקבות דיכאון פוסט טראומטי שחוויתי לאחר מות הורי בהפרש של ארבע שנים האחד מהשניה.עד שהכדור ישפיע אני גם נוטלת אלפרליד25 מ"ג. לפני ארבעה ימים התחלתי חזרתי לטיפול פסיכולוגי שכולל גם CBT . שאלתי: האם אני צריכה להכריח את עצמי לחזור לעבודה למרות הערותיהם של הפסיכיאטרית רופאת המשפחה והפסיכולוגית שלי? כולן טוענות שאני חייבת להכריח את עצמי להתמודד עם משהו ממנו אני נמנעת כרגע. יש לציין שעד היום אני מלאת רגשות אשם על שלא הייתי לצידו של אבי בשבוע בו נפטר והעדפתי ללכת לעבודה. מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    בקשת עזרה

הוספת תגובה

• בקשת עזרה

ד''ר אירנה נתנאל
    03/03/2009

רחלי שלום,

את מעלה שני נושאים מאוד חשובים:
    א. התמודדות עם התקפי חרדה
    ב. התמודדות עם רגשות אשם שקשורים לתהליך של איבוד האבל
    כדי להתמודד עם התקפי חרדה את חייבת להכריח את עצמך לצאת לעבוד וכמו שכול המטפלים שלך אומרים "להתמודד עם הדבר שממנו את נמנעת".
    בנוסף, כדאי שתעבדי עם הפסיכולוגית שלך על הנושאים שקשורים לרגשי אשם בקשר לאביך.

בהצלחה בהמשך,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי עצה!!!!!

עומר
    13/03/2009

בעיקרון ובגדול מצבי הנפשי דומה לשלך...בגדול.....ליפעמיים האדם הוא רופא הכי טוב של עצמו....
    עשי מה שאת מרגישה.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאניה דיפרסיה / סכריזופרניה
    חסוי
    02/03/2009

שלום, אני לקראת נישואים לבחור אשר דודתו חולה במאניה דיפרסיה וכנראה שגם סבו. רציתי לדעת מהם הסיכוייים המשוערכים להופעת המחלה אצל ידינו. תודה רבה!

הוספת תגובה

• מאניה דיפרסיה / סכריזופרניה

03/03/2009

הגנטיקה של מחלות פסיכיאטריות לא דבר כ"כ ברור מאחר ואין עדיין מרקרים גנטים ידועים. ניתן לומר שהסיכוי למניה דפרסיה באוכלוסיה הכללית הוא בין 1-3% לפי הגדרות שונות. כאשר קיימות מחלות ברורות במשפחה הישירה מדרגה ראשונה הסיכוי הוא יותר בסביבות 10-20%

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

חסוי
    05/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות בהריון
    שלי
    02/03/2009

שלום רב! יש לי שתי שאלות: א. האם ישנה תרופה אנטי דכאונית שניתן לקחת בהיריון, ללא פגיעה בעובר? ב. תרופות שלקחתי בעבר כגון סרוקסט וציפרמיל פגעו קשות בתפקוד המיני שלי מבחינת היכולת להגיע לאורגזמה. האם יש תרופה שאינה גורמת לכך? תודה מראש על התייחסותכם.

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות בהריון

הוספת תגובה

• תרופות בהריון

03/03/2009

שלי שלום
    תרופות מהדור החדש נחשבות באופן כללי כיותר בטוחות בהריון. על פלואוקסטין-פרוזאק פריזמה או פלוטין (אותה תרופה עם שמות אחרים) יש הכי הרבה ניסיון ונחשבת לבטוחה יותר. יש מכונים ליעוץ תרופתי בזמן הריון וכדי להתיעץ איתם.
    לגבי אורגזמה זה קושי שמופיע אצל 20-30 % של הנוטלים תרופות מהסוג שהזכרת. אפשר לנסות תרופות מאותה קבוצה מאחר ולא חובה שעם אחת גרמה לתופעה גם השנייה תעשה זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בניהול יחסים
    זיו
    02/03/2009

שלום, שמי זיו ואני בת 22. יש לי בעיה שאני לא יודעת איך להתמודד איתה שבגללה קשה לי לשמור על קשר זוגי. יש לי חבר כבר 3 חודשים. הבעיה שלי היא שאני יותר מדי קנאית וזה גורם לי לדיכאון. אני לא מפסיקה לחשוב על כך שחבר שלי יראה למשל את החברות שלי שנראות טוב (כי אני יודעת שברגע שהחברות שלי יהיו לידו הוא כן יסתכל וינעץ מבטים הרי זה גבר וזה משהו טבעי).. אני חושבת כל הזמן אם הוא הולך לים ואני לא יראה שהוא מסתכל על בנות. הקנאה שלי היא אובססיבית כי אני "חוקרת" אותו בלי שישים לב כמו למשל בודקת יום יום בפופיל שלו בפייסבוק(אתר חברתי) אם הוא מצרף בנות וזה מציק לי אפילו לראות שיש לו בנות ברשימת חברים. יש עוד הרבה דוגמאות לקנאה שלי אבל זה בלי סוף אז אני לא יציין פה. זה פשוט מדכא אותי שאני לא יכולה לנהל חיים נורמליים בלי לקנא כל הזמן ולדאוג ולחשוד. הוא בסך הכל בחור טוב והקטע שזה קורה לי עם כל אחד ולא רק איתו. אני מודעת לזה שזו בעיה. בבקשה עזרההההההה

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בניהול יחסים

הוספת תגובה

• קושי בניהול יחסים

ד''ר אירנה נתנאל
    06/03/2009

זיו שלום,

מצב שאת מתארת יכול להתאים למחשבות טורניות (הפרעת חרדה). טיפול תרופתי ושיחות יעזרו לך להתמודד. תפני דחוף להתיעצות אצל פסיכיאטר. חבל שהקשר יהרס וחבל שתהרסי גם קשרים עתידיים. במהלך הטיפול תלמדי דרכי התמודדות באופן יעיל עם המחשבות הטורדניות.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי tms
    רינת
    02/03/2009

שלום, האם הטיפול בtms יכול לסייע לאדם אשר סובל מדיכאון, חרדה וocd ביחד?

לקביעת תור
    סגירה
    לגבי tms

הוספת תגובה

• לגבי tms

03/03/2009

לרינת שלום
    הגרייה המגנטית מוצלחת במצבי דיכאון ובדרך כלל כך גם על חרדה. OCD משתפר במידה והוא קשור לדיכאון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתקשה לתקשר חברתית
    ישראל
    27/02/2009

שלום רב אני אבא טרי אני רוצה לספר על תחושת חוסר אנרגיה , חוסר תקשור חברתי , לא משוחרר , חוסר יכולת אפילו לחייך , ואז הרבה פעמים אני מתחזה ומשחק אותה מחייך ושמח אך זה מכניס אותי בסופו של דבר לעוד יותר סטרס כאילו שהמוח שלי תקוע בלי קשר למצב החיצוני ולמה שקרה לי באותו יום אם טוב ואם רע זהו לגמרי מצב פנימי והוא מפריע לי במיוחד כאשר אני משתתף באירוע חברתי אז נדרש ממני לתקשר עם אנשים , זה מודגש ביתר שאת עם אנשים חדשים שאינני מכיר כמו למשל בעבודה חדשה אך זה יכול לתקוף אותי פתאום אפילו עם בני משפחה קרובים המצב הזה לא קורה כל הזמן אך הוא בתדירות די גבוהה ובמיוחד כשעליי להתמודד עם שינויים בחיים כמו לאחרונה לידת בני הבכור ללא ספק זה מוריד את איכות החיים שלי ונוטל ממני את שמחת החיים אבקש להתייעץ , תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מתקשה לתקשר חברתית

הוספת תגובה

• מתקשה לתקשר חברתית

ד''ר אירנה נתנאל
    27/02/2009

ברכות חמות לאבא טרי!

ייתכן והמצב שאתה מתאר קשור להתמודדות עם השינוי בחייך (הולדת הבן). תופעה זו מוקרת היטב. ילד ראשון הינו אירעו משמח ומרגש אך גורם להברה מתחים נפשיים ודורש התמודדות לא פשוטה עם המצב החדש. לאחר תקופה מסויימת, כאשר תסתגל לשינוי יכול להיות שהכול יסתדר. כעת אתה זקוק לתמיכה ועדוד. אני מאוד ממליצה לך על מספר שיחות עם איש מקצוע (פסיכולוג/תרפיסט).

תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך

ישראל
    27/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה לא לבד

מרים
    15/06/2009

נפרדתי מחבר שלי לפני בערך חצי שנה אחרי כמה שנים ביחד. בהתחלה הייתי בהיי מטורף- כל הזמן הרגשתי שהוא חוסם אותי מלהכיר אנשים חדשים. עכשיו הכל התהפך- אני לא מפסיקה לחשוב על כל מילה שיוצאת לי מהפה. אני מרגישה הכי משעממת בעולם ושאף פעם אין לי מה להגיד אני מנסה להשתלב ומרגישה עוד יותר עלובה, כאילו כולם ראוים את חוסר הערך שלי ורואים כמה אני מתאמצת. אני כל הזמן מחפשת לראות מיהם אותם אנשים שמחים שפשוט מצחיק להם והם מדברים בספונטניות, וככה הייתי לפני כמה חודשים. ואולי לא? אולי תמיד הייתי משעממת? רציתי לדעת אם הצלחת להעביר את בתקופה הזו ואיך, כי אני לא רואה את עצמי ממשיכה ככה. כל יום הוא סבל נוראי ופחד שגם האנשים שקרובים אליי ימאס להם ממני, כי לי כבר נמאס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצבים חזקים וחוסר חשק
    דינה
    26/02/2009

שאלתי שאלה אתמול על עצבים ויאוש ולפי מה שענית לי עליי לפנות ליעוץ פסיכיאטרי. לא ענית לי האם יש תרופות פסיכיאטריות שלא גורמות להשמנה? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    עצבים חזקים וחוסר חשק

הוספת תגובה

• עצבים חזקים וחוסר חשק

ד''ר אירנה נתנאל
    26/02/2009

יש כמובן תרופות שלא גורמות להשמנה. בנוסף, חשוב לציין כי ההשפעה התרופתית הינה מאוד אישית. כלומר, יש תרופות שלא גורמות להשמנה ובכול זאת יש אנשים שעולים במשקלם עם התרופה הזו וההפך, תרופות שגומות לעליה במשקל ולתשוקה למתוק או לפחמימות כלל לא משפיעות על אנשים מסוימים. חשוב להבהיר גם שעליה במשקל נובעת מסיבות רבות והתרופות הן רק חלק בעניין. לדוגמא, אנשים נוטים לאכול יותר כאשר מצב הרוח משתפר, בגלל שדיכאון נסוג והם מבחינים בטעמים ואף נהנים מהאוכל, בגלל שיוצאים ומבלים יותר וגם אוכלים יותר בחוץ וכו'. פעילות גופנית מוגברת והרגלי אכילה נכונים יכולים לעזור בשמירה על משקל תקין.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה