מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאון מקווה שזמניאלמונית18/04/2009
אני בת 30 ולפני חודש גילתי שיש לי שיער מיותר על הפנים , כל הפנים של התמלאו בפלומה ובמקומות מסויימים השיער יותר ככה ונראה לעיין - חזרתי מייד לקחת גלולות ואמרו לי שיכול לקחת 3 חודשים עד שהמצב ישתפר אבל בנתיים אני ממש בדיכאון ולא בא אפילו ללכת לעבודה אני בוכה בבית וכל שניה מסתכלת במראה ונראה לי שהמצב מחמיר, אין לי חשק לכלום וכל פעם שמישהו מדבר איתי (בעבודה למשל) אני ישר נלחצת שהוא נמצא קרוב מידי אלי ויראה את הבעיה ... אני כל הזמן מסתכלת על פנים של בחורות אחרות וכולן נראות לי חלקות ויפות . הביטחון שלי ירד בצורה מטטורפת - בקיצור לא יודעת מה לעשות , קראתי על הסרת שיער וכו' בכל האתרים באינטרנט אבל רק מהמחשבה שאני אצטרך להתחיל עם כל הבלאגן הזה עוד יתר מדכאת אותי... אני כמובן לא ישנה טוב וגם כשאני ישנה אני קמה עייפה ואני מרגישה שהבעיה שלי מטרידה אותי אפילו בחלומות, אני ישנה עם זה קמה עם זה והולכת לעבודה עם אני לא מצליחה להפסיק לחשוב על זה . החיצוניות תמיד הייתה חשובה לי במיוחד הפנים.....
מה לעשות איך אפשר להתגבר על זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון
ד''ר אירנה נתנאל19/04/2009שלום לך,
אני מאוד ממליצה לך על התיעצות פסיכיאטרית. יתכן והטיפול התרופתי משולב עם שיחות יכול מאוד לעזור לך.
תרגישי טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
m20/04/2009העיקר שאת חמודה ויש לך נפש טובה זה הכי חשוב..זו בעיה שולית מאמי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון ממוקד
may25/04/2009נכון שאני לא אשת מקצוע, אבל רציתי בכל זאת לומר לך שנדמה לי שבגלל שיש סיבה ספציפית לתחושות הדיכאון שלך וזהו עניין שיכול לעבור, כך גם הדיכאון שלך יחלוף עוד לפני שתשימי לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסיטל וריטליןסיון18/04/2009
נוטלת מזה כשנה תרופת רסיטל נגד דיכאון וחרדה חברתית.
האם אפשר לקחת כדורי ריטלין יחד רסיטל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסיטל וריטלין
ד''ר אלונה גוברמן21/04/2009ערב טוב סיון. אין התנגדות בשילוב רסיטל וריטלין.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבלטה ו- זיבןחלון אור17/04/2009
רציתי לשאול מה ההבדל בהתוויות לטיפול בדכאון בין שתי התרופות.
אני מבין שבעוד שסימבלטה מעברת ספיגה חוזרת של סרוטנין ונור אדרלנין זיבן מעכבת דופמין ונור אדרלנין ושהיא מיודעת גם לטיפול בהתמכרויות,
אך שאלתי מתרכזת בהתוויה לטיפול בדכאון.
מתי נותנים זיבן ולא סימבלטה ?
אני מטופל בסמבלטה כבר שנה (לאחר ניסוי בתרופות רבות אחרות עם השפעה לא מספיק טובה)
ומרגיש ירידה מהשפעה ורציתי לדעת האם זיבן היא אפשרות טובה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימבלטה ו- זיבן
ד''ר אלונה גוברמן21/04/2009ערב טוב.חשוב לדעת מאיזה סוג דיכאון אתה סובל.
לפי דבריך קיימת עמידות בפני טיפול תרופתי אנטי דיכאוני,לכן קיימת אפשרות לטיפולים נוספים ,גם תרופתיים וגם פסיכולוגיים וחשוב לשלב.
בשאלתך תיארת נכון את התכונות העיקריות של שתי תרופות באופן עקרוני. מכוון שלדברך סימבלתה פחות משפיעה , אפשר לעבור לטיפול בZyban אשר פעילות פסיכופרמקלוגית שונה מ-Cymbalta . כל זה בתאום עם פסיכיאטר המטפל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי דכאון כבר 2 שנים+אורית16/04/2009
בבית הספר הציקו לי הרבה, לא הייתי מקובלת והיתה אחת שהציקה לי במיוחד, וגררה אחריה עוד מהכיתה שגם היו איתה.
עד עכשיו אני נזכרת בילדות הקשה שלי.
ממש כואב לי איך שהציקו לי.
האם זה גורם לדכאון שיש לי עכשיו???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי דכאון כבר 2 שנים+
18/04/2009אין ספק הסבל בילדות יכול להיות פקטור מרכזי בקשיים בבגרות. לכן ממליצים על טיפול פסיכולוגי. קשיים בילדות משפיעים גם על האופי המתפתח. אלו דברים שניתן לשפר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון וחרדהענבל16/04/2009שלום לכולם,
הייתי רוצה להמליץ לכל מי שרוצה טיפול לגבי הדיכאון והחרדה אני עצמי סובלת מזה המון זמן ואני חושבת שמצאתי איזושהי פריצת דרך בעזרת המון עזרה מקצועית אבל אני מיישמת ואשמח לשתף.
החוויות הן לא פשוטות בכלל אבל יש אור בקצה המנהרה...אל תהססו לפנות אליי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבעבר הילדות שלי בבית הספר לא היתה
אורית16/04/2009לא היה לי טוב בביה"ס, הרבה הציקו לי ובמיוחד היתה אחת שהציקה לי רבות ובעקבותיה משכה הרבה מהכיתה להציק לי.
האם זה גורם לדכאון שיש לי עכשיו???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקסי16/04/2009לפני כחודשיים אובחנתי כסובלת מדיכאון וחרדה. התחלתי ליטול ציפרלקס.
אני עדיין חשה חוסר שקט כללי. חרדות ודיכון.
האם זה טבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרציפרלקס
18/04/2009הפעולה של תרופות מתחילה בדרך כלל כעבור 4-6- שבועות של נטילתם. לפעמים צריך להגביר את המינון. תבדקי עם המטפל שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול ברמוטיבסיגל16/04/2009האם מותר להמשיך בטיפול להסרת שיער בהבזקי אור בזמן טיפול ברמוטיב מאחר ויש מידע
כי הרמוטיב גורם לרגישות העור בשמש ואור.
האם הרגישות עלולה להביא לכויות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדחוף
סיגל17/04/2009לא קיבלתי תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול ברמוטיב
18/04/2009לסיגל שלום
אין לי תשובה לשאלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה...שומשום2215/04/2009אני בת 31 ,נשואה + 1 ובדיכאון...
אחרי טיפול של שנה וחצי בבית חולים רמב"ם עקב מלחמת לבנון השנייה.
חלק מהטיפול קיבלתי ציפרלקס.
כמובן שכבר סיימתי את הטיפול והייתי בסדר גמור.
עכשיו אחרי חודשיים- שלושה שהפסקתי את הטיפול ואת הכדורים .
אני מרגישה שאני בדיכאון שאין לו דרך חזרה.
שלא כמו דיכאונות שהיו בעבר וניתנו לי כלים מקצועיים לצאת מהם.
הפעם זה שונה ואין לי עם מי לדבר וכל מה שאני חושבת זה " אם יש דרך נחמדת להרוג את עצמי מבלי שאסבול"...
וחשבתי אפילו על כדורי שינה אבל אני לא יודעת אם אפשר למות מזה.
שאלתי את בעלי אם הוא יתגעגע אליי כשאני אלך והוא שאל לאן אני הולכת ולא ידעתי מה להגיד.
לא בא לי לחיות יותר.
לא יודעת מה לעשות .
אפשר עזרה .
מפחדת להגיע למצב שאני לא אהיה מודעת לכמה אני בדיכאון וכן אעשה משהו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתריש פתרון לדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל16/04/2009שלום לך,
חבל שהפסקת את התרופות. אני מאוד ממליצה לך לחזור לטיפול תרופתי ולשלב אותו עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). בנוסף, ישנו עוד מספר דרכים יעילות לטפל בדיכאון: גרייה מגנטית למוח (TMS), נזעי חשמל (ECT). הכי חשוב שתביני שיש פתרון ואם תקבל טיפול יעיל ומתאים את יכולה להתמודד עם מצבך ולחיות חיים טובים ומאושרים. אל תכנעי לדיכאון. המחשבות השליליות שחודרות לראשך מאוד אופייניות לדיכאון. יאוש, חוסר אונים וחוסר תקווה אלו הן המחשבות של דיכאון. הטיפול התרופתי מאזן את הכימיה במוח וטיפול קוגניטיבי עוזר לשנות את המחשבות השליליות.
מידע נוסף על טיפול בדיכאון ניתן לקרוא בכתבה:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
על TMS:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7705
תרגישי טוב,
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס וקראטיןמ15/04/2009שלום,
האם קיים סיכון כלשהו בשימוש בתוסף מזון קראטין בעת נטילת כדורי ציפרלקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררלקס וקראטין
18/04/2009שילוב זהלא נבדק בספרות. לא סביר שהשילוב יגרום לקשיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמוטיבסיגל14/04/2009האם יש כבר ניסיון עם טיפול ברמוטיב להפרעת חרדה? אני מטופלת בהצלחה מזה 5 שנים עם ציפרלקס ומצבי יציב עם מינון מינימלי של 5 מ"ג. יחד עם זאת תופעות הלוואי שלהשמנה ופגיעה בתפקוד המיני מציקות לי. האם מומלץ לנסות רמוטיב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררמוטיב
ד''ר אירנה נתנאל16/04/2009סגל שלום,
רמוטיב מיועד גם לטיפול בחרדה. יחד עם זאת, אם ציפרלקס עוזר לך לא כדאי לשנות למרות תופעות הלוואי. החלפת תרופות או חזרה על אותה התרופה לאחר הפסקה מורידה מהשפעת החיובית של התרופה. זאת אומרת שבמידה ורמוטיב לא ישפיע כשתרצי לחזור לציפרלקס או לכדור אחר הוא מראש ישפיע פחות.
בכול אופן, חשוב שתתיעצי עם הרופא המטפל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקפי חרדהרויטל14/04/2009שלום רב,
בילדותי היו לי רגשי נחיתות וחוסר ביטחון עצמי.
בנערותי סבלתי מדכאון (ללא טיפול) , כל הזמן הייתי בוכה ולא היה לי חשק לחיות ( אפילו לא סיימתי בית ספר). בהתחלה היתה תקופה שלקחתי כדורים כדי להירדם ואח"כ המצב התהפך והייתי ישנה כל היום ושום דבר לא היה מעיר אותי.
לפני מספר שנים היה לי התקף חרדה קל שנמשך כמה שבועות. הרגשתי כאבים בכל מני מקומות בגוף, חולשה, דקירות בחזה, בחילות, מיגרנות, מעי רגיז... הלכתי כל הזמן לרופאים וחשבתי שאני הולכת למות.
אחרי כמה זמן זה חלף.
היום כמה שנים אחרי, אני בת 26 עם תינוקת בת שלושה חודשים (שחלמתי עליה שנים) ולצערי התקפי החרדה חזרו והרבה יותר חמורים מפעם. כבר שבועיים אני מוצאת את עצמי בוכה (במיוחד אחרי שקיעת החמה) וניפרדת מהילדה וחושבת מי יטפל בה במקומי...
אין לי חשק לראות אף אחד.
בעלי לפעמים תומך בי ולפעמים מתעצבן עלי... ואז זה מחמיר עוד יותר.
שאלתי היא ממה זה יכול לנבוע ? מה ניתן לעשות ? כמה זמן זה יכול להימשך ?
זה מאוד מפריע לי לתפקד כאמא ומשפיע גם על מצב הרוח של התינוקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתקפי חרדה
ד''ר אירנה נתנאל14/04/2009מירי שלום,
תפני בדחיפות להתיעצות פסיכיאטרית. טיפול משולב של תרופות ושיחות יכול מאוד לעזור לך.
תרגישי טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטרטרהירון14/04/2009רציתי לדעת אם הטרטרה פועלת כמעת על כל אחד כמו הרטלין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסטרטרה
ד''ר אלונה גוברמן14/04/2009שלום ירון .Strattera-מדובר בתרופה המעכבת ניצול חוזר של נוראפינפרין ומשמשת לטיפול
בהפרעת קשב וריכוז מסוג ADHD.
Strattera-דומה ל Edronax. מבחינת ההשפעות הפרמקולוגיות ,היא שונה מריטלין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר אלונהירון14/04/2009מה מינון מקסימלי של לוסטרל בטיפול ב OCD?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה לד"ר אלונה
ד''ר אלונה גוברמן14/04/2009שלום ירון. המינון המקסימלי המומלץ של לוסטרל הינו 200 מג' .
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה לוסטרלהמופתע לגלות12/04/2009היי ,
לפני מספר ימים הופתעתי לגלות כי חברה שלי לוקחת כדורים בשם לוסטרל
הבנתי ממחקר שערכתי באינטרנט כי הנ"ל הינה תרופה נגד דכאון .
מה שבעיקר מעניין אותי זה מדוע היה לה הצורך להסתיר ממני את העובדה הנ"ל שהיא נוטלת את התרופה הזו .
האם רק פסיכיאטר יכול לתת מרשם על תרופה כזו ?
מה בדרך כלל המקרים בהם נדרשת נטילה של תרופה כזו ?
האם יש לי סיבה להאמין כי ביום מן הימים יכולה להופיע תופעה של מאניה דיפרסיה או כל מחלת נפש אחרת הקשורה בדיכאון שיכולה להשפיע על התפקוד היום יומי הרגיל .
אני ממש אובד עצות , אשמח לכל עזרה .
בברכה ,
המופתע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלוסטרל
ד''ר אירנה נתנאל12/04/2009שלום לך,
אכן, תרופה זו אנטי דיכאונית. אין לזה קשר למניה דפרסיה. כדאי לברר איתה את כול השאלות שאתה שואל (מדוע היא מסתירה, כמה זמן היא סובלת מדיכאון וכו'). בדרך כלל אנשים לא מספרים כי מתביישים ממצבם, כי חוששים מהסתיגמה, כי חוששים שלא יבינו אותם, כי עדין לא בטוחה בך או בקשר וחוששת שתעזוב אותה אם תדע ועוד.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
המופתע לגלות13/04/2009היי אירנה
ראשית תודה לך על תגובתך .
אנחנו בקשר מספיק זמן ואיפילו כבר עברנו לגור יחד .
עצם הסתרת העובדה הזו גורמת לי לחשוב שמא יהיו לעתיד עוד דברים בהם היא נטקוט בגישה דומה .
לא עדיף לשים את כל הקלפים על השולחן ולהיות גלוי עם מי שאתה מתעתד להמשיך חיות איתו את שארית חייך ??? אנחנו כבר בגילאי ה 30 המתקדמים
שימי את עצמך במקומי לרגע ונסי לברר עם עצמך מה את מרגישה בסיטואציה כזו .
אותי זה קצת העליב .
השאלה היא האם תרופה כזו ניתנת בהוראה של פסיכאטר ? האם זה קשור למחלת נפש ספציפית כזו או אחרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמופתע לגלות
ד''ר אירנה נתנאל14/04/2009אני בהלחט מבינה את הרגשתך. חשוב שתבין שהסתרה היא לא נגדך אלא אולי ההפך, מתוך חשש שהיא עלולה להפסיד אותך. אנשים שנוטלים תרופות פסיכיאטריות מאוד רגיש ל"סטיגמות" של החברה. תרופה זו ניתנת על ידי פסיכיאטר ולאנשים רבים קשה בעניין הזה. התרופה עוזרת להם לחיות את חייהם בצורה טובה ואיכותית וזה בכלל לא אומר שחברתך היא "חולת נפש". יתכן והיא סובלת מדיכאון ובעזרת התרופה שומרת על אורך חיים תקין. ללא ספק חשוב שתפתחו את הנושא ועליך לגלות אמפטיה, הבנה ותמיכה. כדאי שתמנע מביקורת או האשמות כלפי חברתך.
מאחלת לכם הצלחה בזוגיות!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימבלתהבדוי10/04/2009התחלתי ליטול סימבלטה לפני חמישה ימים. מאז יש לי צמרמורות בחילות והזעה. השאלה שלי היא אם אלו תופעות חולפות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסימבלתה
ד''ר אלונה גוברמן10/04/2009שלום .?ymbalta -יכולה לתת את התופעות שהזכרת בהתחלת הטיפול והן עוברות בדרך כלל. ניתן להפחית את המינון וכעבור מספר ימים לחזור ולהעלות את המינון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימבלתה
שירי03/05/2009היי, רציתי לשאול אותך , איך התרופה, האם את מרגישה שיפור?
קיבלתי מירשם של התרופה שלי ומחר אני מתחילה , אחרי שכבר ניסיתי כמה וכמה תרופות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)