מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרגשה מוזרהאורח20/03/2009
שלום לרופאים. הייתי אצל פסיכיאטר לאחר שהרגשתי קצת חרדות ותחושות מוזרות לאחרונה. בעיקר הייתי מוטרד שאני סובל מדה פרסונליזציה לאחר שקראתי על זה באינטרנט וזה הגביר לי את החרדה. הפסיכיאטר אמר שיש לי מחשבות טורדניות שגורמות לי לחרדה ומעט דכאון. העניין הוא שכל הזמן יש לי תחושה מוזרה כזאת של "סטלה". בכאילו מן האנגאובר רציני כזה שלא עובר, בכאילו אני פועל בצורה אוטומטית כזאת, הכל נראה משונה כזה. אני לא יודע ממה זה קורה, אמרו לי שזה בגלל החרדה, אבל העניין הוא שהחרדה נגרמת מהתחושה הזאת. אם התחושה לא הייתה גם לא הייתה חרדה. מה אני אמור לעשות לאחר שכבר התייעצתי עם פסיכיאטר? הוא אמר שזה לא יכול להיות דה פרסונליזציה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה מוזרה
ד''ר אלונה גוברמן22/03/2009שלום. הפרטים שמסרתה לא מספיקים בשביל להתרשם ממצבך הנפשי לעומק . באופן ככלי סימנים של דפרסונליזציה יכולים להיות גם כחלק ממצב של חרדה בעוצמה קשה. כדאי שוב לברר את ספיקותיך עם הפסיכיאטר המטפל. תמיד אפשר לפנות ולקבל גם חוות דעת פסיכיאטרית שנייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמוטיב כיצד ניתן להפסיק?לורה20/03/2009
אני מטופלת ברמוטיב עקב התקפי חרדה כבר 8 שבועות, הייתי רוצה לדעת כיצד ניתן להפסיק הטיפול מאחר ואני מרגישה כבר מצויין... האם בבת אחת או שיש דרך גמילה אחרת?? תודה לורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמוטיב כיצד ניתן להפסיק?
ד''ר אלונה גוברמן22/03/2009שלום לורה. במידה ואת כבר מטופלת ע" רמוטיב עקב התקפי חרדה משך הטיפול המומלץ באופן כללי לא פחות מ12 שבועות . כמובן תהליך של הפסקת הטיפול צריך להיות הדרגתי ותחת הפיקוח של רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרה כדי לעזוראנונימי20/03/2009
אני בת 24 , בן זוגי ככל הנראה סובל מדיכאון ש נמשך על פני יותר מ6 שנים לסירוגין , ייתן כי הרבה יותר ,אני רק משערת. לפני מספר שנים , במהלך השירות הצבאי ביצע נסיון התאבדות , כיום סובל מכל התסמינים שמאפיינים דיכאון לעיתים תכופות. מצבנו הכלכלי לא מאפשר לנו לממן טיפול , רציתי לדעת כיצד אני יכולה לעזור להקל על הבעיה ואף לנסות לפתור אותה. אני יודעת שאין לי את הנסיון והידע שיש למטפל אבל במציאות הנוכחית אין לנו ברירה אחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעזרה כדי לעזור
ד''ר אלונה גוברמן22/03/2009שלום. במדינה ישראל קיימת מערכת פסיכיאטרית אמבולטורית מפותחת ( מרפאות ותחנות לבריאות הנפש) המאפשרות לקבל שרות פסיכיאטרי בחינם. במידה ותפנו לקליניקה פרטית תוכלו לקבל החזר כספי מהקופת חולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרמיל 20 מלגרם.דודי19/03/2009
פורום מדהים! גם בתגובות וגם בשאלות. שאלה בקשר ל: ציפרמיל 20 מלגרם. רופאת משפחה נתנה לחברה שלי, (בת 55) בעלת משקל יתר. האם היא צריכה לקחת את התרופה ציפרמיל 20 מלגרם. מתחילת הטיפול? או שיש צורך ומומלץ לחצות את הכדור ובהדרגה לעלות מינון? (כמו שמבצעים עם ציפרלקס). בתודה דודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרמיל 20 מלגרם
ד''ר אירנה נתנאל19/03/2009דודי שלום,
כן, בהחלט! אפילו כדאי לקחת שבוע רבע כדור ולאחר שבוע להוסיף עוד רבע וכך כול שבוע עד שתגיעה ל 20 מג'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משך הנטילהירון19/03/2009
שלום רב, האם ככל שנוטלים יותר זמן SSRI כך יש פחות סיכוי להישנות ההפרעה? (במקרה זה נניח הפרעות חרדה כמו OCD או PANIC DISORDER) למשל חמש שנים של לקיחה לעומת שנה וחצי. אחרי חמש שנים של נטילה יש פחות סיכויים להישנות ההפרעות מאשר למשל שנה וחצי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משך הנטילה
ד''ר אירנה נתנאל19/03/2009ירון שלום,
הישנות ההפרעה לא קשורה למשך הנטילה. כול עוד שנוטלים תרופות לא צפויה התדרדרות. ברגע שמפסיקים את התרופות, לא משנה כמה זמן נטלת ההתדרדרות תופיע. אני מאוד ממליצה לשלב טיפול תרופתי עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). במהלך CBT לומדים מיומנויות למנוע הישנות ההפרעה בעתיד.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז למה אומרים בדיכאון ליטול שנה לפח
ירון21/03/2009למה אומרים אז שבדיכאון מומלץ ליטול שנה לפחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז למה אומרים בדיכאון ליטול שנה לפח
ד''ר אלונה גוברמן22/03/2009שלום ירון. לגבי דיכאון : בעיקרון ,רצוי לקחת טיפול אנטי -דיכאוני שנה לפחות אחרי אפיזודה הדיכאונית החריפה. אחר כך ניתן לשקול הפסקה הדרגתית של הטיפול התרופתי (תחת פיקוח של רופא מטפל) .לאנשים עם גלי דיכאון חוזרים מומלץ ליטול טיפול תרופתי לפרקי זמן ממושכים יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות במנוחה ( בהקשר לחרדה ? )שחר18/03/2009
שלום . אני בן 39 , נשוי עם 3 ילדים . בחודשים האחרונים פוטרנו אישתי ואני מהיי-טק , על כל המשתמע מכך . לפני כשבועיים- פלוס-מינוס- עברתי שבוע שבו הייתי תקוע עם מחשבות דיכאוניות ,דפיקות לב , חוסר תיאבון כמעט מוחלט, רגליים כבדות , ושינה לא שינה. לא הצלחתי לצאת מזה או להרגע. שמתי לב כי בישיבה-מנוחה (קריאת עיתון )קיים אפשרות לרעידות בידיים או ברגליים . לא תמיד ולא חזק אבל . דפיקות לב אני מרגיש רוב הזמן . אני מעשן כ-3-5 סיגריות ליום , לא כל יום . כאשר הבנתי שאני לא מצליח להרגע , פניתי לרופאת המישפחה ודיברנו . הבדיקה הראתה לחץ דם תקין , דופק תקין . החלטנו על כדור לוריוון - 1/2 לפני השינה ו- 1/2 כעבור 12 שעות . היום- לאחר כשבוע - יצאתי ממצב הדיכאון והמחשבות הלא טובות . הרגליים לא כבדות . אני אוכל עם תיאבון .אני מעסיק את עצמי רוב הזמן בדברים חיוביים ובילדים - אבל הרעידות במנוחה לא נעלמו לגמרי . אני תמיד מרגיש את זה עם דפיקות לב . אני ישן יותר טוב . אשמח מאוד לתגובה על כל הסיפור . תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות במנוחה ( בהקשר לחרדה ? )
ד''ר אלונה גוברמן19/03/2009שלום. התמונה שתיארת אופיינית לתגובה הסתגלותית על רקע מצב דחק (stress) פסיכוסוציאלי , המלווה בתסמינים חרדתיים ודיכאוניים (עם ביטויים גופניים). על מינת למנוע את יווצרותו של תהליך מתמשך (כרוני) מומלץ לפנות לפסיכיאטר ולשקול טיפול תרופתי בנוגדי דיכאון וחרדה או טיפול קוגניטיבי התנהגותי . כמו כן השתתפות בקבוצה טיפולית להפרעות חרדה יעילה בהחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שחר19/03/2009דבר ראשון תודה . לגבי טיפול תרופתי - האם הלוריוון שנירשם לי והמינון ניראים מתאימים ? האם יש תרופות אחרות או נוספות מומלצות ? אולי אפילו הומאופאטי .או מאכלים "מרגיעים " . האם יש בדיקות שכדאי לעשות ? בכל מיקרה - הרעד והחרדה אמורים לעבור , אני מניח , בעזרת הטיפול . ניתן לקרוא לזה עצבים ? האם לדעתך רצוי ביקור אצל פסיכיאטר או שזה יכול לעבור בקרוב בעזרת התרופות+ המון רצון פנימי לשים את זה מאחוריי . תודה רבה מראש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: שחר
ד''ר אלונה גוברמן20/03/2009שלום. תשובות לרוב השאלתך תמצא בתגובה שלי מאתמול. אינני מומחית בענייני הומיאופתיה, תוספות מזון או צמחי מרפא.
בהצלחה ושבת נהדרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה דברים שרציתי לשתף...אורח18/03/2009
שלום לרופאים. אחרי הרבה זמן של "חקירות ובדיקות" ברחבי האינטרנט, החלטתי לכנס את כל המחשבות שלי כאן בפורום כדי לקבל מענה הולם ואמיתי. אני אתחיל את הסיפור: אני ילד בן 19, לפני כמה חודשים יצאתי עם חברים, ובחרתי, בתומי, לעשן חשיש בפעם הראשונה בחיים שלי כי חשבתי "שצריך לנסות כל דבר בחיים". אני בחיים שלי לא התעסקתי עם סמים או משהו בסגנון, אני ילד טוב בסה"כ, וזה היה כי החברה שאיתם יצאתי מעשנים כבר הרבה זמן. אחרי שלקחתי כמה שאכטות מהג'ויינט, לא הרבה אולי 6-7, לא הגיעה שום השפעה. אבל אז, אחרי שכבר עישנתי, התחלתי לחשוב בראש "למה עשיתי את זה? אני הרי יודע שזה פוגע באנשים ושזה מסוכן ויכול לגרום למחלות נפש, למה הייתי צריך את זה?" והתחלתי להרגיש משהו שדומה לחרדה, למרות שלא ממש הייתי חרד, אלא יותר הצטערתי על העישון. כמו כן, התחלתי להרגיש עייפות, חולשה, היו לי רעידות (אולי בגלל שהיה קר באותו הלילה, אבל הרעידות היו רציניות ממש), וכבר ממש לא רציתי לצאת אלא רק ללכת הבייתה. בכל זאת יצאנו, ואז שחזרתי הבייתה הלכתי לישון עם הרבה חרדה. בוקר למחרת קמתי, וישר סיפרתי להורים שלי את מה שהיה ואת זה שעישנתי. אני בנאדם שלא מסתיר דברים מההורים, וישר סיפרתי להם מה קרה, הם אמרו שקודם כל טוב שאני מדבר איתם על זה, ושהם סומכים עליי ויודעים שאני לא אחזור על זה שוב, כמו שכבר אמרתי להם. וכאן מגיע החלק החשוב במה שיש לי להגיד: בבוקר הזה הרגשתי ממש משונה, הרגשתי הרגשה חזקה כזאת של מין "האנג אובר", בכאילו אני עדיין "מרחף" כזה, לא מרוכז, לא עירני וכדומה. ההרגשה הזאת הגבירה את החרדה שלי, שמא העישון החד פעמי הזה עשה לי נזק לטווח הארוך ו"דפק" אותי לכל החיים. בשעות הערב התחלתי לגלוש באינטרנט ולקרוא קצת על החשיש והנזק שלו, שמעתי על הרבה אנשים שקיבלו פסיכוזות ודמיונות וכדומה. כמו כן קראתי על תופעה שנקראת "דה פרסונליזציה", דה ראליזציה וכדומה, שהגוף לא קשור לעצמו ועוד כל מיני דברים. אני חושב שזה עוד יותר הלחיץ אותי, ובגלל התחושות שחשתי כבר מקודם של ה"חוסר מיקוד", בכאילו אני לא מרוכז ומשהו מטריד אותי ומונע ממני להתרכז. הייתי די בחרדה איזה שבועיים, שאולי יש לי דה פרסונליזציה (וזה קרה רק אחרי שקראתי על זה באינטרנט) או שאולי העישון החד פעמי דפק לי את החיים. עוד דבר - אני בנאדם עם שאיפות, שרוצה ללמוד בחיים וכדומה, והחרדה שלי נבעה גם מזה שאולי העישון החד פעמי יהרוס לי את הסיכוי להצליח או יוריד לי אותו. בעקרון, הייתי עסוק רב הזמן "בלבחון" את עצמי, האם זה פגע בי וכדומה, האם יש לי דה פרסונליזציה וכאלה דברים. ההורים שלי לקחו אותי להתייעץ עם פסיכיאטר מומחה לסמים, הייתי אצלו והוא אמר שאין לי כלום, לא דה פרסונליזציה ולא כלום, שאני פשוט מוטרד ויש לי מחשבות טורדניות, הוא נתן לי לורבן לשבוע וזהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך להודעה
אורח18/03/2009העניין הוא שלפעמים החרדות עולות לי שוב, ואני פוחד שלמשל אולי יש לי דה פרסונליזציה, או דה רהליזציה, או שהעישון החד פעמי הרס לי סיכוי להצליח בחיים, ואני לא מצליח לסלוח לעצמי על זה שעישנתי. רציתי לשמוע מה לרופאים הנכבדים כאן יש להגיד ולעודד, אולי אני סתם צריך פשוט להפסיק לחשוב על זה ולסלוח לעצמי על זה שעישנתי ו"איכזבתי את עצמי", כי אני בחיים לא הייתי מאמין שאני אעשן. כמו כן, חשוב לציין שהתנהלות היום יום נמשכת כרגיל, אני יוצא, משחק כדורגל עם חברים, צוחק, נהנה וההכל, אבל העניין הוא שהמחשבה הטורדנית לא עוזבת אותי, אני פשוט לא מפסיק להכות חטא על פשע, אני לא סולח לעצמי שעישנתי פעם אחת, בכאילו איכזבתי את עצמי והכל ירד לטמיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעישון סמים חד פעמי
ד''ר אירנה נתנאל18/03/2009שלום לך,
צר לי על מה שאתה עובר. אתה מוטרד ומאשים את עצמך. ההתעסקות בזה רק גורמת לך לסבל ולצער רב. כדאי לקבל את ההתנסות שלך ואת מה שקרה כי את העבר כבר לא ניתן לשנות. תשים את הכול מאחוריך ותמשיך בשגרת החיים שלך. תמשיך לחיות חיים טובים ומאושרים למרות מה שקרה. אם המחשבות ימשיכו להטריד, תפנה לעזרה מקצועית.
תרגיש טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם את חושבת...?
אורח18/03/2009תודה על התגובה. האם את חושבת שההתנסות הזאת גרמה לי איזשהו נזק? כי זה הפחד שלי, שבגלל טעות חד פעמית שלי שאני יודע שלא הייתי צריך לעשות, אני מפחד שפגעתי בעצמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעישון סמים חד פעמי
ד''ר אירנה נתנאל19/03/2009כרגע אתה מוטרד וזהו הנזק המיידי והממשי ביותר שנגרם לך. מצב זה עלול לעורר חרדות, מחשבות טורדניות, לעורר הפרעות חרדה וכו'. קשה לדעת מה יהיה לטווח הארוך. יש מקרים שעישון חד פעמי גורם לנזק בלתי הפיך ויש מצבים שאנשים מעשנים שנים רבות ולא "מרגישים" שנגרם להם נזק. יש הבדלים בין אישיים. כדאי שתחזור לשגרה שלך כמה שיותר מהר כאילו לא קרה כלום, כאילו שלא עישנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמוטיב כיצד מפסיקים...
לורה20/03/2009אני מטופלת ברמוטיב עקב התקפי חרדה כבר 8 שבועות, הייתי רוצה לדעת כיצד ניתן להפסיק הטיפול מאחר ואני מרגישה כבר מצויין... האם בבת אחת או שיש דרך גמילה אחרת?? תודה לורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסדורון17/03/2009
שלום, אני לוקח חצי כדור ציפרלקס (לטיפול בחרדה) עשרה ימים ומרגיש עייפות וירידה בתיאבון - האם זה סביר תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס
ד''ר אירנה נתנאל18/03/2009דורון שלום,
זאת תופעה מוכרת וחולפת עם הזמן כאשר הגוף מסתגל לכדור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דכאון והכנה למבחןאירה17/03/2009
שלום אני סובלת מדכאון כבר 4 שנים,מטופלת תרופתי קלונקס,רסיטל. אני מנסה לסיים לימודים,שהתחלתיבזמנו ואחר כך לקחתי פסק זמן עקב שינויים במצב בריאות. ימים אלו אני מתכוננת למבחן שאמור להיות עוד שבוע וחצי . אני מרגישה חוסר ריכוז וזכרון בהכנות אלו. אני עוברת על החומר 10 פעמים,לפחות.בעוד כמה שעות לא זוכרת שום דבר. יש גם בעיות הבנה הנקרא מפעמיים ,לכן אני חוזרת כמה פעמים. זה מאוד מרגיז אותי. הייתי רוצה לשואל אם קיימים איזה שהם תרגילים /המלצות לשיפור ריכוז,יכולת למידה במצב דכאון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון והכנה למבחן
ד''ר אלונה גוברמן19/03/2009שלום. לפי מידע שמסרת אמליץ לפנות לפסיכיאטר המטפל ולשקול את המשך הטיפול בקלונקס (כאחד מהגורמים לירידה בריכוז) לתקופת המבחן. טיפול קוגניטיבי התנהגותי וביופדבק כטיפולים קצר מועד יכולים להיות יעילים בהפרעות למידה, קשב וריכוז כאשר ברקע הפרעה דיכאונית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון /חרדה ולחציםגולן14/03/2009
אני לומד נהיגה וכל פעם לפני טסט אני נתקף בחרדה ולחצים מה אני צריך לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון /חרדה ולחצים
ד''ר אירנה נתנאל14/03/2009רופא משפחה יכול לתת לך כדור הרגעה לפי הטסט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מלוסטרל (שאלה לאירנה)מורן14/03/2009
אירנה שלום, אני לוקחת לוסטרל 0.25 מ"ג במשך כמה שנים. אבקש לדעת מהן תופעות הלוואי/הגמילה שעלולות להופיע עם הפסקת לוסטרל? ומהי התקופה הכי ארוכה שאני עלולה לסבול מתופעות הלוואי בשל ההפסקה? האם רצוי להפסיק בהדרגה למרות שהמינון הוא די נמוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מלוסטרל
ד''ר אירנה נתנאל14/03/2009מורן שלום,
אני לא רופאה ולשאלות תרופתיות עונה בזהירות רבה. יש לי מאמר שעונה בדיוק על שאלתך בצורה ברורה ומאוד מקצועית. אם תשאירי מאיל, פקס, דואר, טלפון וכו' במזכירות של מיינד קליניק אשמח לשלוח אליך את המאמר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות ומחשבות טורדניותשיר12/03/2009
שלום, אני בת 31 ולפני כחודשיים חזרתי מטיול של חצי שנה בהודו. חזרתי לגור עם אימי, ללא כסף וללא עבודה ונכנסתי לחרדות לא הגיוניות מכל מיני דברים קטנים. עברו כבר חודשיים מאז, אמנם מצאתי עבודה אבל החרדות לא חולפות ואני מוצאת את עצמי בלופ של מחשבות שליליות ופסימיות שלא מתאימות לי. בד"כ אני אדם חזק וחיובי. אני לא יודעת איך להתמודד עם זה כי מעולם לא היו לי חרדות כאלה ומחשבות אובססיביות. לאמי יש מאניה דיפרסיה עם התנהגות כפייתית. האם זה אומר שמה שיש לי אלו הם סימנים ראשוניים שגם אני סובלת מאותה מחלה נפשית כמוה? האם אני צריכה לתת לזמן לעשות את שלו או לגשת לטיפול? החרדות האלה משפיעות על חיי ועל יכולת הריכוז שלי ועל הבריאות שלי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות ומחשבות טורדניות
ד''ר אירנה נתנאל12/03/2009שיר שלום,
א. כדאי לגשת להתיעצות פסיכיאטרית ולהתחיל טיפול כדי לא להחמיר את המצב וכדי למנוע פגיעות תפקודיות בעתית כי לחרוד שלא מטופלות יש נטייה להתפשט.
ב. הגנטיקה של מחלות פסיכיאטריות לא דבר כ"כ ברור מאחר ואין עדיין מרקרים גנטים ידועים. ניתן לומר שהסיכוי למניה דפרסיה באוכלוסיה הכללית הוא בין 1-3% לפי הגדרות שונות. כאשר קיימות מחלות ברורות במשפחה הישירה מדרגה ראשונה הסיכוי הוא יותר בסביבות 10-20%.
תרגישי טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דכאוןשרון12/03/2009
שלום.. אני בת 24 וסובלת מדכאון כבר בפעם השלישית בעקבות מחלה שקוראים לה מאניה דפרסיה... הדכאון נמשך כבר חודשיים וקצת ואני לוקחת כבר חודש וחצי ציפרלקס 10 מ"ג .. רציתי לשאול אם השעה של לקיחת התרופה חשובה או שזה לא משנה .. אני לוקחת בשמונה בערב.. וגם רציתי לשאול אם יש מצב שהתרופה לא תעזור.. ורציתי גם לשאול אם הטיפול בגרייה מגנטית למוח זאתי שאתם מציעים היא טובה גם לדכאון של מאניה דפרסיה? תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון
ד''ר אירנה נתנאל12/03/2009שרון שלום,
א. ציפרלקס לוקחים רק בבוקר. חשוב להקפיד לקחת כמה שמוקדם בשעות הבוקר ובשום אופן לא בערב.
ב. TMS יכול לעזור בהתמודדות עם גלים דיכאוניים גם במניה דפרסיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיוני12/03/2009
שלום רב, אני סובל מדכאון וכתוצאה מכך זה פוגע לי בריכוז. אני לפני בחינה חשובה ורציתי לדעת אם יש תרופה טבעית כלשהי ללא מרשם שאני לפחות יכול לקנות בבית המרקחת על מנת להקל עליי בזמן הבחינה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון
ד''ר אירנה נתנאל12/03/2009לא ידוע לי על תרופות כאלה. תתעניין בבית מרקחת / סופר פארם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץיוני12/03/2009
שלום רב, אני בן 24 וסובל מדיכאון מס' חודשים, כתוצאה מתסכול לדעתי. הייתה לי בעבר חרדה חברתית בזמן הצבא וכיום לאחר שאני מסתכל אחורה אני מתחיל להרגיש תחושת תסכול ומחשבות טורדניות בעקבות זה, הגורמות לי לדכאון. אני מעוניין בטיפול.האם טיפול עשוי לסייע לי? ואם כן, איזה סוג של טיפול עשוי להועיל? קוגנטיבי התנהוגתי או דינמי? זקוק לעצה, תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CBT
ד''ר אירנה נתנאל12/03/2009נתי שלום,
טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) אישי או קבוצתי מאוד יעיל בהתמודדות עם דיכאון/חרדות. ייתכן ואתה זקוק גם לטיפול תרופתי. כדאי להתיעץ עם פסיכיאטר.
תרגיש טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)