מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול כפויבדוי10/04/2009
יש אנשים שסובלים מסכיזופרניה ומסרבים לקבל טיפול. מתי בכל זאת ניתן לכפות טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול כפוי
ד''ר אלונה גוברמן10/04/2009שלום.לפי החוק במדינת ישראל ניתן לכפות טיפול אך ורק באותם מקרים שבהם קיים מרכיב של הפרעה בשיפוט כתוצאה ממחלה הפסיכיאטרית וכשהפרעה זו מסכנת באופן מיידי את החולה או את סביבתו. בדרך כלל מפרשים הפרעה בשיפוט כמצב פסיכוטי.סיכון מיידי מתקיים בהקשר זה כאשר יש פוטנציאל רציני לאובדנות או לפגיעה בזולת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון וחרדה בלתי מוסברתרן09/04/2009
שלום רב.
אני בן 25
במהלך החודש וחצי האחרון אני סובל מדיכאון וחרדה עמוקה
הדיכאון נובע מכך שאני ממש אפאטי לסביבתי (בכל פן אפשרי) אין חשק לעשות כלום (אפילו לא מין) כרגע החלו לי בעיות בשינה וחוסר תיאבון מדאיג (אני בחור ששוקל 100 קילו ואני בקושי אוכל ארוחה ביום אחד.
והחרדה נובעת מהיתעסקות בלתי פוסקת בתהליך הנשימה שלי (בעצם כאילו אני שולט בנשימה שלי ולא הגוף עושה זאת אוטומטית.) וכל מיני כאבים ולחצים בחזה שלאחר בדיקת דם ואקג. פסלו אפשרות לבעיה רפואית.
יום אחד הרגשתי ממש התקף של נשימה (כניראה התקף חרדה ממש עמוק) והרגשתי שאני לא נושם ולאחר בדיקה של רופאה קיבלתי זריקת הרגעה ומרשם לקסנאגס.
לאחר שימוש בקסאנגס במשך משהו כמו חודש (דבר שעוזר נקודתית ולא בצורה מטפלת לפי מה שהסבירו לי) ניגשתי לפסיכיאטר אחר שהמשפחה שלי יותר סומכים עליו והוא המליץ לי על ציפרלקס.
שלפי מה שהבנתי מתחיל להשפיע לאחר שבוע או עשרה ימים האם נכון?
השאלות שלי הן
א- ביום שהפסקתי לקחת את הקסנאגס (לאחר נטילה של שני כדורים ליום) חיויתי באותו לילה מין אפקט של גמילה והייתי חייב לקחת עוד חצי כדור על מנת לצאת ממנו.
האם קיין אפקט כזה לכדור כזה לאחר חודש של טיפול?
ואיך אני מפסיק לקחת אותו?
ב- הם הציפרלקס עוזר ב100 אחוז? כי הפחד שלי הוא זה ששום דבר לא יוכל לעזור לי ואני אשאר במצב הזה עד יומי האחרון.
תודה רבה על העזרה.
רן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
רן09/04/2009אגב עוד דבר ששכחתי לרשום מפאת השעה המאוחרת.
במינון שנתנו לי הוא 20 מיליגרם ואני לוקח כדור ליום.
הפסיכיאטר לא ידע להגיד לי כמה לקחת הוא פשוט אמר לי בין חצי כדור לשני כדורים.
איך אני יודע מה המינון שלי?
אגב אני לוקח את התרופה כבר שלושה ימים ואני לא מרגיש שום שינוי (כמובן שאני יודע שלוקח בד"כ בין שבוע לארבע עשרה יום.
תודה מראש על העזרה
רן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון וחרדה בלתי מוסברת
ד''ר אלונה גוברמן10/04/2009שלום רן. לא ברור לי איזה מינון של Xanagis לקחתה?
Xanagis – תרופה, שייכת לקבוצה של בנזודיאזפינים , כמו כל הבנזודיאזפינים, היא עלולה לגרום להתמכרות בלקיחה סדירה לתקופה ממושכת (חודש ימים) ,לכן הומלץ להוריד במינון בצורה הדרגתית. חצי כדור כל 3-4 ימים.
-?ipralexהיא תרופה המיועדת לטיפול בדיכאון ובהפרעות חרדה. היא שייכת למשפחת חוסמי ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI), ומעלה את כמות הסרוטונין במוח. השוואה לתרופות אחרות מאותה קבוצה פועלת במינונים נמוכים יותר, משפיעה תוך זמן קצר יותר (בין שבוע לשבועיים), ויש עדויות לכך שיש לה פחות תופעות לוואי.
מינון מומלך בין 10-20 מג' (תחת מעקב של פסיכיאטר המטפל). תמשיך לקחת את המינון המומלץ ע" פסיכיאטר .
מומלץ לשלב פסיכותרפיה ותרופות. מבחינה מחקרית ומתוך ניסיון קליני טיפול CBT (התנהגותי - קוגניטיבי) ותרופות הינו השילוב הכי יעיל בהתמודדות עם דיכאון והחרדות. הוא נמצא יעיל במיוחד למניעת הישנות של הבעיה. מסיבה זו מומלץ לשקול גם את האפשרות הזו ולא רק את הטיפול התרופתי.
תרגיש טוב,
אשמח לענות על שאלות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון וחרדה בלתי מוסברת
רן10/04/2009אני הייתי לוקח בין כדור לשני כדורים ביום (לרוב רק כדור אחד) והיו ימים שלא לקחתי כלל.
הפסקתי בבת אחת לקחת אותם והרגשתי כאבים בחזה ודקירות לאחר בדיקות במיון ראו שהכל בפנים תקין (אקג דופק חמצן וכו'.)
אז הסקתי שזו תוצאת הגמילה שנוצרה לי מהפסקת הכדור (תקני אותי אם אני טועה)
לאחר טיפול של שלושה ימים בציפרלקס אני מרגיש הרבה יותר טוב. האם הגיוני שהכדור השפיע כבר?
איזו תופעות לוואי קיימות לו?
אגב לגבי טיפול פסיכותרפי.
סליחה על הבורות אבל מה זה? והאם יש לך מישהו מומלץ.
תודה. על העזרה ועל האיחול.
רן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון וחרדה בלתי מוסברת
ד''ר אלונה גוברמן10/04/2009שלום רן.
בנוסף לתשובתי : ?ipralex-נסבלת היטב על-ידי מרבית מטופלים. תופעות הלוואי הנפוצות הן: בחילה, יובש בפה, קשיי שינה, עייפות, הזעה מרובה . תופעות אלו הן בדרך-כלל קלות וחולפות עם המשך השימוש.
לגבי טיפול פסיכולוגי: לפי מחקרים וניסיוננו -הטיפול קוגניטיבי התנהגותי ( באופן אישי וקבוצתי)הוכיח את עצמו כיעיל בהפרעות חרדה ודיכאון.
במהלך הטיפול תלמד שיטות להתמודדות יעילה עם חרדות בהווה וגם בעתיד. כלים אלה מאפשרות למנוע הישנות של חרדות בעתיד. טיפול ?BT קצר, ממוקד ועוזר לטווח ארוך.
אצלנו במרכז לטיפולים מתקדמים "מיינד קליניק" קיימים טיפולים אישיים ,גם מתארגנת קבוצת לטיפול בחרדה בגישה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT).
ניתן ליצור קשר. בטלפון שמספרו כתוב בכותרת שבראש העמוד
.אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון וחרדה בלתי מוסברת
רן11/04/2009השאלה שלי האם קיימת אפשרות שאחרי 4-5 ימים תיהיה הרגשה של שיפור?
האם התופעות לוואי שציינתי הן אופיינות לגמילה מהקסאנגס?
תודה מראש.
ד''ר אלונה גוברמן11/04/2009ערב טוב רן. בהחלט קיימת אפשרות שאתה יכול להרגיש שיפור אחרי 4-5 ימים .
תופעות שציינתה, כן יכולים להיות סימני גמילה לאחר הפסקת טיפול בXanagis .
תרגיש טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס ומחשבות טורדניותיעל08/04/2009
שלום אני בת 39 נוטלת ציפרלקס מזה שנתיים במינון של 10 מ"ג בשל מחשבות טורדניות והפרעת חרדה. יש לציין שהמחשבות הטורדניות גורמות לי לחרדה רבה.
הפסקתי את הציפרלקס בשל רצון להכנס להריון אך בשל תחושת חרדה קשה התחלתי שנית . כיום, הציפרלקס במינון הנוכחי אינו עוזר לי. נאמר לי על ידי רופא אחד לעלות את המינון ל- 20 מ"ג ולהמשיך לקחת גם בעת ההריון. רופא אחר אמר לי לעבור לפרוזק שהינה תרופה בטוחה יותר בזמן ההריון ואף יעילה יותר במקרים כאלה. כעת אני מאד מבולבלת ולא יודעת מה לעשות. האם להגדיל את המינון של הציפרלקס או לעבור לפרוזק? (הבנתי שהפרוזק עלולה לעלות את החרדה)
אודה על תשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס ומחשבות טורדניות
10/04/2009ליעל שלום
בזמן הריון יש להתאים את המינון של תרופות. הרבה פעמים צריך להגדיל את המינון. ההבדל בין פרוזאק לצ'פרלקס מבחינת אפקט שלילי אפשרי על העובר הינו מאוד קטן. את יכולה להתייעץ עם מומחה לשימוש בתרופות בזמן הריון בבית החולים הדסה עין כרם בי-ם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהOCD טריכוטילומניה ודיכאוןלאלי07/04/2009רציתי לדעת אם יש קשר בין שלושת הדברים האלה.. טריכו' אוסידי ודיכאון.
אני בת 17 וחצי וסובלת מהטריכו' מאז גיל 11 התחלתי טיפול פסיכולוגי לפני שנה אך הפסקתי אותו לאחר 4 מפגשים. קצת קראתי והתעניינתי באינטרנט והגעתי לנושא האוסידי.. ככל שהעמקתי לקרא גיליתי יותר הזדהות עם התסימינים שלו כמו פחד מחיידקים זיהומים ומחלות בצורה קיצונית, מחשבות טורדניות בנושא דת פחד לפגוע שלא בכוונה באחרים ועוד. יש תקופות וימים שהמחשבות ממש מטרידות אותי ללא הרף ויש תקופות שזה יורד בצורה משמעותית. אף אחד לא איבחן אותי כסובלת מזה אבל נראה לי שזאת האמת. דבר נוסף אני נורא נוטה למצבי רוח קיצוניים משתנים, וגם מידי פעם דיכאונות קלים כאלה שמתבטאים בעצבות, חוסר חשק לעשות כלום ורצון לישון הרבה.
בקיצור רציתי לדעת אם יש קשר בין שלושת הדברים, ומה אתה מציע לי לעשות בנידון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרOCD טריכוטילומניה ודיכאון
ד''ר אלונה גוברמן07/04/2009שלום לאלי. קיימת טענה לפיה בהחלט קיים קשר בין טריכוטילומניה (Trichotillomania) וההפרעה טורדנית –כפייתית ((OCD, כמו כן טוענים שבבסיסה של טריכוטילומניה –הפרעה בשליטה על הדחפים ,כאשר אפשרות להתפתחות לדיכאון קיימת גם בטריכוטילומניה, גם בהפרעה טורדנית –כפייתית.
את זקוקה לאבחון מדויק , לפי זה אפשר יהיה להחליט על טיפול תרופתי אשר יכול להיות שונה בשני המקרים .כאשר שילוב עם גישה התנהגותית קוגניטיבית תגביר משמעותית את ההצלחה.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לאלי08/04/2009וחג שמח!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלוםלאמשנה07/04/2009תרא\י
כול פעם אני חושבת על בעיה הכי גדולה שלי אבל ה כ י ואני חושבת עליה (לא משנה מה) אז אני נכנסת לדכאון, באסה , חרדה מפקדת . ואחר כך זה עובר לי. ושוב זה חוזר וככה הלאה.
איך אני לא חושבת על זה ?
אשמח לקבל את תשובתך.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהודעה של: לאמשנה
ד''ר אלונה גוברמן07/04/2009ערב טוב. טיפול פסיכולוגי עם גישה קוגניטיבית התנהגותית יכול לתת לך מענה יעיל ומהיר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בחרדה ודכאון חוזר ללא כדוריםדנה06/04/2009שלום,
אני בת 29, בעבר סבלתי מ OCD ולאחר טיפול פסיכולוגי ותרופתי בו לקחתי פורזק גנרי במהלך שנה וחצי אפשר לומר שהתגברתי על זה ב 80%, לאורך השנים סבלתי מדי פעם מדיכאון, ומחרדות כמעט תמיד.
לפני שנתיים הפסקתי הטיפול הספיכולוגי והתרופתי, לפני חודש ביום הולדתי ה 29 נתקפתי שנית חרדה ודיגאון קשים בגלל נושאים שלא טיפלתי בהם- פחד מהעתיד, הכרת בן זוג (אין לי ניסיון במערכות יחסים עם גברים), ילדים, עתיד מקצועי, פתאום חודש איבדתי שמחת חיים, בקושי אוכל, מצבי רוח, למרות שעכשיו מעט יותר טוב ואני לא בוכה הרבה וחושבת חשיבה חיובית וחזרתי לפסיכולוגית אני ממש לא רוצה כדורים, מרגישה שאם אפול לשם שוב אז לא אצא וכל כמה שנים אפול לכדורים, האם ניתן לעשות משהו ללא כדורים הגד דכאון?
רופא המשפחה רשם לי רמוטיב, אני לא יודעת אם זה יעיל בחרדה ודכאון אבל הייתי רוצה לטפל בזה בלי גדורים בכלל, האם אפשרי? האם אני טיפשה שגורמת לי לסבול? אני הולכת לעבודה, עושה הכל אבל ללא שמחת חיים וחיות, לא רואה טלויזיה לא כלום, מנסה לדבר עם הסביבה הקרובה אבל כבר נמאס להם והם דורשים שאקח כדורים לפחות זמנית אבל אני חוששת שלא זה זמנית וזה יחזור על עצמו לא רוצה לחיות כל החיים עם החרדה ממש לא.
גם כשאני מתפקדת יש בי מועקה שלא עוזבת אותי בגרון לאורך כל היום . מה אני עושה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול בחרדה ודכאון חוזר ללא כדורים
ד''ר אלונה גוברמן07/04/2009שלום דנה. מצבך הנפשי הוא מורכב ונדרש "הכירות מקרוב" ע" פסיכיאטר לצורך אבחון מעמיק ,אך כבר במכתבך אפשר לזהות תסמינים דיכאוניים, חרדתיים ואישיותיים שמרכים את מצבך הנפשי.
הטיפולים "הלא תרופתיים" אשר לפי ניסיוננו הוכיחו את יעילותם הם: טיפול התנהגותי קוגניטיבי CBT) באופן אישי או קבוצתי או/ו טיפול חדשני בגרייה מגנטית למוח (TMS ) .
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסיטואציה דומה
נתי07/04/2009אני בן 29 ואני לחלוטין מבין אותך כי אני נמצא בסיטואציה די דומה.
קם כל יום לעבודה ולכאורה מתפקד רגיל , אבל המועקה הפנימית והריקנות שנמצאת שם כמעט תמיד. והזמן עובר ואני לא ממש מתמודד. אני משתדל לחשוב חיובי אבל תמיד באה ''נפילה' ואני שוב מרגיש דיכאון וחוזר חלילה. לא מתקדם לשום מקום.
אני שואל את עצמי אם בכלל אני שולט במצבי או שלהפך.
לגבי טיפול תרופתי, יש בי התנגדות לכך אחרי שניסיתי פעם בעבר וזה לא ממש עזר לי.
ואז אני שואל את עצמי, מה יהיה איתי...? ואני לא יודע להשיב על כך...
המזדהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה שלום
אורית16/04/2009גם לי יש אותה הרגשה של מועקה בגרון שלא עוזבת אותי. ממש מציק מה את עושה בענין הזה?
האם התייעצת עם פסיכיאטר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרסיטל- נדודי שינה - אפס חשק מינירינה06/04/2009לוקחת רסיטל כבר מספר שנים עם תוצאות איזון טובות. אולם סובלת מנדודי שינה כרוניים וירידה מוחלטת בחשק המיני. לפני הרסיטל גם השינה וגם החשק המיני היו ממש טובים. ניסיתי להיגמל אבל הנזק עלה על התועלת. האם יש תרופות מודרניות יותר שאינן מלוות בתופעות כנ"ל או לחילופין תרופות שעוזרות ליד הרסיטל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררסיטל- נדודי שינה - אפס חשק מיני
ד''ר אלונה גוברמן07/04/2009שלום. משאלתך לא ברור למה מה הומלץ טיפול ברסיטל. למה את מתכוונת כאשר את מדברת על קושי להיגמל מהתרופה? רסיטל היא תרופה נוגדת דיכאון וחרדה .אצל חלק ממטופלים יכולה לגרום להפרעות בשינה וחוסר היענות אך אינה ממכרת. באופן כללי יש לשקול לעבור ל Cipralex תרופה מאותה קבוצה כמו רסיטל אך פחות גורמת להפרעות בשינה ובתפקוד המיני. אפשר לקחת בחשבון את התרופות מקבוצות נוגדי דיכאון אחרות כמו Remeron אשר משפר את הפרעות בשינה. יש לזכור שכל החלטה לגבי שינוי התרופתי ושינוי במינון התרופה צריכה להתקבל ע" פסיכיאטר או רופא משפחה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצבות בלתי נגמרתבדוי06/04/2009היי, אני בת 28, אמא ל-2 ילדות מקסימות. כל חיי סבלתי מהתקפי זעם, שהובילו בסופו של דבר לעצבות מוזרה שכזאת. העצבות הייתה עוברת וחולפת אחרי מספר ימים, והחיים היו מתמשכים, עד להתקף הבא.
היום אפשר להגיד שאני עצובה כבר מספר חודשים. אני לא זוכרת מתי הייתה הפעם האחרונה שצחקתי מאושר. והכי גרוע, בתקופה האחרונה אני מרגישה שהבנות שלי הפכו לנטל... אני אוהבת אותן כל כך אבל אני מרגישה שאני עומדת להתמוטט תחת לחץ הטיפול בהן
אני מתביישת בעצמי ואין לי למי לפנות. אמא שלי, היא טיפוס בפני עצמו. אישה שכל חייה ריחמה על עצמה, האשימה אותנו במצב העגום שלה ומעולם לא חיפשה עזרה. כל הזמן היא מתלוננת עד שכבר אי אפשר להיות במחיצתה. כל פעם שאני מבקשת עזרה (וזה רק במצבים שאני ממש חייבת) היא גורמת לי להרגיש אשמה וחייבת. והיא כל הזמן מתלוננת על בעלי, כאילו שיש לה זכות!!! אני לא מסמפטת אותה כל כך, כבר מגיל צעיר.
בכל מקרה, נהפוך מירמור ארוך לקצר, מה אני יכולה לעשות?????? איך אני יכולה להחזיר קצת חיוך לחיים שלי! אני פוגעת בי, בבעלי, בשתי האוצרות שלי.... מה עושים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהמשך...
בדוי06/04/2009סליחה על האורך אבל אני רוצה להוסיף שאני חושבת שאני בדיכאון. אני לא יודעת איך לאבחן את זה ואני לא יכולה להרשות לעצמי, כלכלית, טיפולים כלשהם. גם אין בי רצון ללכת לתחנות לבריאות הנפש כיוון שהם פוגעים בכל מיני זכויות (כמו למשל, עלולים לשלול לי את הרישיון בגללם!).
אני גדלתי בבית שהפחד, האיומים והמכות שלטו בו. מצד האבא, הוא ברח לעבודה והעדיף להעלים עין, עד שהוא היה מתפוצץ ורב עם אמא. אני לא רוצה להפוך להיות כזאת - ממורמרת כמוה שמאשימה את כל העולם במסכנות שלה ומחפשת רחמים!!!! אני לא רוצה לאמלל את הבנות שלי כמו שהיא אימללה אותנו!!!! היא דאגה להבהיר כמה היא "שונאת" אותי וכמה אנחנו הרסנו לה את החיים!!! אני ימות אם אני יגרום לילדות שלי להרגיש ככה... אבל אני חוששת שאני הולכת בדרך שלה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצבות בלתי נגמרת
ד''ר אלונה גוברמן07/04/2009שלום. את אומרת דבר והיפוכו: מחד את זועקת לעזרה, את מכירה בבעייתך הרגשיות , דכדוך, חוסר אונים, קשי תפקוד יומיומיים הפוגעים ביכולתך לטפל בילדיך ולהנות מהחיים ומאידך את מראש מתנגדת לכל עזרה מקצועית , אותה את יכולה לקבל רק במסגרות מקובלות (תחנות מרפאות לבריאות הנפש או קליניקות פרטיות). אני מראש רוצה להרגיע אותך –שלילת הרישיון מסיבות נפשיות נעשת במקרים מיוחדים לעיתים רחוקות ולא ניראה לי שבמקרה שלך צריך לדאוג על כך. טיפולים בתחנות ומרפאות לבריאות הנפש- בחינם, בקליניקות פרטיות –קופות חולים מחזירים רוב הסכום (לפי סוג של ביטוח).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בנזעי חשמלח04/04/2009
שלום,
אני בת 31 ,סובלת מדיכאון מג'ורי במשך החצי שנה האחרונה עקב משבר בעבודה וביחסים עם בן הזוג.מתחילת התקופה החלפתי ארבע תרופות שונות לטיפול בדיכאון- רסיטל, ויפאקס, נורטולין
וכעת אני מטופלת כשבועיים בציפרלקס - 20 מ"ג ובלוסטרל.
הדיכאון מתבטא בירידה משמעותית בתיפקוד בעבודה, בחיי היום יום ובחוסר חשק לכל עשיה.
כמו כן עולות לי מחשבות אובדניות באופן תכוף.
אגב,החלפת התרופות התבצעה עקב תגובה חזקה של בחילות והקאות וחוסר שינוי במצבי הרפואי.
לאחרונה הומלץ לי על ידי הפסיכיאטר טיפול בנזעי חשמל.
למותר לציין כי בעברי לא היו תקופות דיכאוניות למעט תקופת משבר קצרה לאחר הצבא שהתמודדתי עימה בכוחות עצמי.
1.אשמח למידע לגבי הצלחת טיפול שכזה. האם זה לא טיפול קיצוני מידי שניתן במקרים של דיכאון ממושך ?
מקריאה בסיפרות הבנתי שישנם אחוזי הצלחה גבוהים לטיפול במקרים של דיכאון מג'ורי,
ושהטיפול ניתן בסידרה של 8-12 טיפולים לפי תגובת המטופל.
2. האם יש צורך בחזרה על סידרת הטיפולים? מה הם הסיכונים - האם יש סיכון לנזק מוחי? ירידה קוגניטיבית?
3.אשמח לתגובה של הכותבים במידה ומישהו התנסה בטיפול שכזה ויכול להעיד על יעילותו אם
בכלל.
תודה על מענכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול בנזעי חשמל
ד''ר אלונה גוברמן05/04/2009שלום.הטיפול בנזעי חשמל הינו הטיפול הוותיק ביותר בתחום הפסיכיאטריה. תוצאותיו עודן מרשימות לטובה. טיפול בנזעי חשמל - אחד הטיפולים היעילים והבטוחים ביותר לטיפול בדיכאון. הסיבה הרפואית השכיחה ביותר לשימוש בנזעי חשמל הנה מצב דיכאוני קשה, אשר לא השתפר במידה מספקת בתגובה לטיפול תרופתי. בעזרת טיפול בנזעי חשמל קיימים מקרים רבים של חולים שסבלו מדיכאון תקופת ממושכות ביותר ואשר חזרו לתפקוד מלא לאחר סידרה של טיפולי .
בדרך כלל מקבלים סדרה בת 12-8 טיפולים. את השיפור מרגישים כבר בטיפולים הראשונים, לרוב כעבור 4 טיפולים.
לאומת התפיסה ב"ציבור הרחב" הטיפול הוא בטוח מאוד. לעיתים , הוא כרוך בהפרעות חולפות בזיכרון, בעיקר הזיכרון קצר הטווח (כלומר, של מאורעות שקרו בתקופה האחרונה).
כדאי לציין במידה ומדובר על דיכאון קיימים טיפולים נוספים יעילים ובטוחים (טיפול בבגרייה מגנטית למוח (TMS) במצבים של דיכאון עמיד אושרה על ידי ה FDA בחודש אוקטובר 2008. טיפול ב TMS מזרז את השפעת התרופות האנטי דיכאוניות ומקטין משמעותית את הסבל של החולה.
גם טיפול בפסיכותראפיה ( כמו טיפול ב-CBT קוגניטיבי התנהגותי (פרטני וקבוצתי)) הוכיח את עצמו כיעיל במצבים של דיכאון.
תרגישי טוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות נגד דיכאון וחשק מיני ?בדוי03/04/2009האם יש קשר בין תרופות נגד דיכאון וירידה בחשק מיני ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתרופות נגד דיכאון וחשק מיני ?
ד''ר אלונה גוברמן03/04/2009שלום רון. במקרים מסוימים עלולות תרופות אלה לגרום לירידה בחשק המיני וביכולת להגיע לפורקן מיני (אורגזמה). תופעות אלה עשויות לחלוף תוך כדי טיפול, ומכל מקום עוברות לגמרי עם הפסקתו ואינן גורמות ל"נזק קבוע". חשוב לזכור שירידה בתפקוד המיני מאפיינת את הפרעת הדיכאון. לכן טיפול נגד דיכאון יביא בדרך כלל לשיפור התפקוד המיני, עם הטבה הסימפטומים הדיכאוניים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוכה מכל דבר קטן - מדוע?איריס02/04/2009אני בת 48 ולאחרונה אני סובלת מרגישות יתר - לדברים שמחים ועצובים, משמעותיים וטיפשיים, נעלבת בקלות מכל דבר. לאבי ז"ל היתה תופעה דומה בערוב ימיו ושייכנו זאת לשבץ המוחי שעבר. לא עברתי שבץ מוחי וכל חיי לא סבלתי מטראומה כלשהי או מחלה הקשורה לאירוע פסיכולוגי כלשהו. עברתי תאונת דרכים לפני שנתיים ששיבשה את חיי. מנסה לחטט בנבכי נפשי ולחפש סיבה ולא מוצאת. אנא עזרתכם כדי שאוכל לטפל במהירות האפשרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבוכה מכל דבר קטן - מדוע?
ד''ר אלונה גוברמן03/04/2009שלום איריס. באופן כללי מדובר בתופעה כאשר קיימת ירידה בסף גירוי עקב סיבות שונות. עקב כך אחד מהביטויים של התופעה -היא "רגישות יתר" , "רגשנות", כאשר כל גירוי משמעותי או מינימאלי נענה באותה עוצמה רגשית. במצבים האלו המוח נמצא במצב של "איקון", מתח מתמיד ובהמשך מתחיל להיות אינו יעיל במצבי לחץ או בפתרון בעיות יום-ימיות. אני ממליצה לפנות לפסיכיאטר או לפסיכולוג על מנת לעבור אבחון מעמיק יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות טבעיותנועם02/04/2009שלום,
לעיתים אני סובל מחרדה ובאופן כללי מצב הרוח שלי ירוד,
מאחר ואני חושש להשתמש בכדורים פסיכאטריים ביררתי על אלטרנטיבות.
שמעתי שקיימים כדורים טבעיים המכילים צמחים מסויימים שיכולים לעזור במצבי דיכאון וחרדה.
לדוגמא, היפריקום ועוד.
אני מבין שאת פסיכאטרית ולא מתעסקת עם חומרים כאלה. בכל זאת, אשמח לדעת על פי נסיונך עם מטופלים קודמים. האם תרופות אלה יכולות לעזור? האם קיימות תופעות לוואי?
כמובן שביררתי גם בפורומים העוסקים בצמחי מרפא אך אני מעדיף לקבל חוות דעת מבן אדם מוסמך ולא מבן אדם שתחום הסמכתו לא ברורה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתרופות טבעיות
ד''ר אלונה גוברמן03/04/2009שלום נועם. לא כל צמח מרפא פסול בעיני "הרפואה רגילה". חלק מהם עברו בדיקות ומדעיות והוכיחו את יעילותם. אחד מהם -REMOTIV - היפריקום פרפוראטום, הידוע גם בכינוי St. John's wort (ובעברית: פרע), הוא צמח בעל היסטוריה ארוכה של שימושים רפואיים. השימוש המרכזי של תמצית צמח ההיפריקום היא לטיפול בדיכאון, חרדה, ובהפרעות שינה. הרפואה הקונבנציונאלית הכירה ביכולת הרפואית של הצמח גם במדינות מערב אחרות, ולאחרונה הצמח אושר לטיפול בדיכאון קל עד בינוני גם בישראל (תחת הפיקוח של פסיכיאטר המטפל)
תופעות הלוואי הנפוצות שדווחו היו קלות וקשורות בעיקר בהפרעות במערכת העיכול (בחילה, כאבי בטן, איבוד התיאבון, ושלשולים).תופעות לוואי אפשריות נוספות הן: פריחה, יובש בפה, כאבי ראש, סחרחורת, חולשה, הזעה ועצבנות. היפריקום עלול לגרום לרגישות יתר לשמש, בעיקר לבעלי עור בהיר. מומלץ להימנע מחשיפה ממושכת לשמש (או למקור אחר של קרינה).
קיימים גם טיפולים נוספים במצבי של חרדה ודיכאון . בין היתר טיפולים פסיכותראפויתיים , כמו טיפול קוגניטיבי -התנהגותי (פרטני או קבוצתי ) אשר הוכיח כיעיל במצבי של חרדה ודיכאון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה נוספת
נועם06/04/2009ראשית, תודה על התגובה.
בחנויות הטבע נמצא מוצר בשם רוגעIN, הוא מכיל לבנדר,קמומיל, פסיפלורה,מליסה לימונית, ורדים וכישות.
מה דעתך על מוצר מסוג זה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה נוספת
ד''ר אלונה גוברמן07/04/2009שלום נועם. לא מוכרים למחקרים בהם נבדקה יעילות של רוגעין.
אשמח לענות על שאלותך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערכה פסיכיאטרית במכביסנורק31/03/2009האם יש לקבל הפניה ע"מ לפנות להערכה פסיכיאטרית דרך ק"ח מכבי? חשד לדיכאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהערכה פסיכיאטרית במכבי
ד''ר אלונה גוברמן31/03/2009ערב טוב. במידה ואתה חבר של קופת חולים מכבי יש לך זכות להיבדק ע" הפסיכיאטר של מכבי גם לפי בקשתך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאוןilan31/03/2009גם אני רציתי להתאבד-הייתי מסוגר ומופנם מלא פחדים ובודד, אבל איכשהו העברתי יום אחרי יום - קראתי ספרים על מודעות עצמית והתחלתי ללכת לפסיכולוג ואפילו נעזרתי בכדורים על מנת לצאת מהדיכאון והיום 15 שנים אחרי אני חיי חיים מלאים עם אישה וילדים מקסימים שלא היו באים לעולם אלמלא ביקשתי עזרה ועזרתי לעצמי.
במבט אחורנית הדיכאון תרם לי המון וגרם לי להכיר את עצמי טוב יותר,עזר לי להבין מהם הדברים החשובים בחיים,להאמין בעצמי,ללכת בדרך האמיתית שלי ולא בדרך של אחרים.
החיים לא חיבים להיות קשים - לא להתבייש לבקש עזרה.
שולח אהבה לכול הבודדים.
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתודה
ליאור01/04/2009בהחלט מעודד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאמת באמת טוב לקרוא
ענבל16/04/2009אולי כולנו נוכל לכתוב הודעה כזאת בקרוב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אילן- ריגשת עד דמעות
שומשום2217/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסובלת מדיכאון ומחפשת כיצד לקבל עזרהמאי31/03/2009שלום..
אני ערבייה מהמגזר הערבי ובגלל כל מיני לחצים בלימודים בחיים האישיים אני במצב רוח ירוד אני עם מחשבות טורדניות חששות וחרדות תמידיות.. וזה מוריד את איכות החיים שלי ..ואלו תחושות קשות במיוחד.
אני רוצה לפנות לפסיכולוג אבל אצלנו זה קשה וזה כ"כ לא מקובל מסיבה סיטגמתית בחבר'ה פרימטיבית..
אני בכל יום פוגשת בחורות שאני בטוחה שהן צריכות עזרה נפשית וסובלות מדיכאון אחרי לידה וזה הורס את הקשר שלהן עם ילדיהן ובעליהן אבל הן לא מודות ואין למי לפנות ..אחת אפילו דיברה איתי והגיבה שהיא "מפחדת שישלחו אותה למוסד .."-שזה מעיד שהיא מודעת לדיכאון ומודעת לתופעות שלו .. כל זה בגלל החבר'ה והעקרונות שמשחילה לנו.. הייתי רוצה לדעת אם יש פסיכולוגים עם עלויות נמוכות יחסית כי אפשר מבחיניתי ללכת לפגישה עם פסיכולוג בסתר כי חיי ואיכות חיי יותר חשובים מהחבר'ה ואין ברירה אבל בעלויות זולות כי אני לא עובדת ...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסובלת מדיכאון ומחפשת כיצד לקבל עזרה
ד''ר אלונה גוברמן31/03/2009שלום מאי. מכוון שאת רוצה ולא יכולה להיעזר בשרות פסיכיאטרי ציבורי (מרפאות ותחנות לבריאות הנפש) תוכלי :
1 לפנות לרופא משפחה והוא מוסמך לטפל במצבים של חרדה קלים.
2 אפשר לפנות לפסיכיאטר או פסיכולוג באופן פרטי ואחר כך לקבל החזר כספי דרך קופת חולים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)