פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסיפור שלי ארוך
    מנחם
    30/03/2009

אשתדל לקצר , כרגע אני כועס על עצמי ועל כל העולם שונא את הכל אני בכעס תמידי מרגיש משוגע אני במתח , שונא כל מה שזז , מחשבות אובסיסיביות , המשפחה שלי הכי מעצבנת אותי (אלו שאמורים לתמוךךךךךךך חחחח) , אני כועס עליהם זה לא מילה ואני מרגיש בכלא עצמי ואני מצפה בכליון עניים ליום המוות , אני בן 18 חוץ מזה אני מטופל ולוקח רספרידל מיליגרם ליום וקלנסופם מיליגרם שלושת רבעי , ואני מרגיש את התופעות לוואי היטיב וחוץ מזה גם עצם זה שאני לוקח תרופות זה עושה לי הרגשה של מסכן וחוץ מזה כולי מתוסכל ומצוורך ואסור לי פעם להתפרק ולשתות אלכוהול בגלל שאני לוקח תרופות מטומטמות , אין בעולם הזה מי שיבין ויזדהה עם מה שכתבתי בטח הרופאים יענו , אחרי זה תפתח התמכרות לאלכוהול!!!!!!! אבל זה מעניין את הסבתא שלי , עדיף להתמכר לאלכוהול ולהרגיש טוב מאשר להיות מכור לתרופות שיש לה המון השפעות שליליות מבחינה נפשית וגופנית ואין לה השפעה אחת שלילית טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסיפור שלי ארוך

הוספת תגובה

• הסיפור שלי ארוך

ד''ר אלונה גוברמן
    31/03/2009

שלום מנחם. למעשה אתה לא שאול , אך זיהיתי את מצוקתך העמוקה. נראה לי שאתה כן נמצא במעקב מקצועי לכן אני מאוד ממליצה לנסות בכל זאת לתת אימון לפסיכיאטרים ופסיכולוגים ולהקשיב להם. ברוב המקרים אנחנו כן משתדלים להבין ולתמוך. תפנה לאנשי מקצוע באופן אישי ותנסה להיעזר בהם. אני מקווה שביחד תוכלו להתקדם ולעבור את המכשולים אשר בדרך.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בלוסטרל
    שלי
    28/03/2009

לפני שנה ילדתי את בתי השניה, די מהר הבנתי שמצבי הנפשי אינו תקין ומשהו ר-ע עובר עליי, פניתי לפסיכיאטר שהמליץ על טיפול פסיכותרפי, נפגשתי עם פסיכולוגית עד לפני חודשיים שאז הרגשתי כי אני לא ממש מתקדמת בטיפול וביקשתי לסיימו.
    ההרגשה הרעה והעצבות לא עזבו אותי והמחשבות הטורדניות לא חדלו ולכן פניתי לפסיכיאטר בשנית שנתן לי (תוך שהוא די מסתייג בצורך..) טיפול בלוסטרל,
    אני כל כך מיואשת מעצמי שאני מעוניינת להתחיל בטיפול התרופתי אבל כיוון שבעלון המידע כתוב כי אחת מתופעות הלוואי היא החמרה בסימני הדיכאון, אני חוששת להתחיל בטיפול התרופתי.
    יש לציין כי אני נמצאת הרבה לבד עם בנותיי ואני חוששת להתמודד עם החמרה בסימני הדיכאון כשאני לבדי.
    מה לעשות? האם אכן סימני הדיכאון מחמירים או שלא?

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בלוסטרל

הוספת תגובה

• שימוש בלוסטרל

ד''ר אלונה גוברמן
    29/03/2009

שלום שלי. חסרים הרבה פרטים חיוניים בשאלתך .יחד עם זאת טיפול בלוסטרל אשר הומלץ לך ע" פסיכיאטר כטיפול בדיכאון ( תרופה מקבוצת ssri ) ,היא תרופה בטוחה ויעילה . יש מיקרים ,בהם שימוש בלוסטרל בשלב הראשוני של הטיפול יכול להגביר את תחושת החרדה . במידה וקיים מרכיב של חרדה בתמונה קלינית, מומלץ להוסיף לטיפול תרופה מקבוצת בנזודיאזפינים (לדוגמה קסנקס) למשך תקופה קצרה . כל זה בתאום עם פסיכיאטר המטפל.
    תרגישי טוב,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס
    מי
    28/03/2009

היי

אני מטופלת בציפרלס כבר חודש בעקבות דיכאון שאובחן עי פסיכיאטר, בנוסף לוקחת חצי לוריוון ביום.
    בהתחלה לקחתי את הציפרלקס בבוקר, הייתה לי תופעת לואי של עייפות קשה במשך היום ואז הפסיכיאטר הציע לי לנסות לקחת את הכדור בערב וזה באמת פתר את הבעיה.
    ראיתי פה הודעה באחד הדפים שציפרלקס לוקחים אך ורק בבוקר.
    האמנם ? האם זה באמת משנה ? והאם זו עלולה להיות הסיבה שאני מרגישה פחות טוב בימים האחרונים ?

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• ציפרלקס

ד''ר אלונה גוברמן
    29/03/2009

שלום. ציפרלקס-תרופה השייכת לקבוצת נוגדי דיכאון וחרדה מסוג SSRI . מומלץ לקחת ציפרלקס בשעות הבוקר . יחד עם זאת, קיימים מיקרים בהם אנו רואים שיפור במצב הנפשי דווקא כאשר נוטלים את התרופה בשעות הערב. לגבי סיבות להחמרה לאחר שיפור במצבך במשך חודש האחרון יש לברר מול פסיכיאטר המטפל.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות בלי מרשם
    בדוי
    27/03/2009

האם ניתן להשיג תרופות נגד דיכאון בלי מרשם?

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות בלי מרשם

הוספת תגובה

• תרופות בלי מרשם

ד''ר אלונה גוברמן
    27/03/2009

שלום. התשובה היא -לא,לכל תרופות נגד דיכאון דרוש מרשם רופא. חשוב מאוד שטיפול תרופתי נגד דיכאון ייעשה בשיקול דעת מקצועי , עם הדרכה ומעקב רפואי.
    תודה על פנייתך לפורום,
    שבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יצא ארוך,סורי! אשמח לעזרה במה שאפשר
    מאיה
    26/03/2009

אני נערה בת 19.5 עם עודף משקל של כ-10 ק"ג,אין לי ביטחון בעצמי בכלל והיו לי הפרעות אכילה (אנורקסיה) במשך כחודש וחצי ,רזיתי באופן משעמותי 3 ק"ג בשבוע ובשבוע אחריו ק"ג וחצי אבל מה שהכי כואב לי זה שאני מרגישה שהסביבה שלי מכשילה אותי-שאמא שלי שלא דואגת למשקל של אבא גם כבר שנים הורסת לי ומשמינה אותי מיום ליום-שוקולדים שהיא קונה ואני צריכה לראות,עוגות וממתקים וכ'ו.... אני סובלת גם מכאבי ראש שאובחנו ככאבים הנובעים ממתח נפשי (קריטי) אפשר לומר שהשוקלד ממש לא תורם בעניין (עושה מיגרנות) אז אמא קצת הפחיתה במינון אחרי תחנונים ודמעות ממני. העיקר הוא שהיא כל הזמן קונה וממשיכה לקנות ואני רואה את זה כל הזמן בארונות ובכל חור וזה מכשיל אותי בניסיון להעלות קצת את הביטחון העצמי שלי ולרזות וגם גורם לי לכאבי ראש.אני יודעת שבטח מה שעולה בראש עכשיו זה שאני צריכה ללמוד להתאפק אבל ניסיתי באמת שניסיתי וזה קשה מאוד וגם שכבר הצלחתי לשמור על אורח חיים בריא חזרתי למתוקים שבהישג יד כ"כ מהיר ונגיש.אני מרגישה מאימי זילזול שאין כמוהו כי כשאני אומרת לה שתקנה,שתקנה כמה שהיא רוצה אבל אני לא רוצה לראות את זה ושתיתן לאחיי כסף מצידי כל יום כדי לאכול את המתוקים האלה היא שוב מזלזלת. קטע ילדותי אחר שקרה עכשיו: אמרתי לה שהעוגיות שקנתה מלאות בסוכר ושאני כל הזמן רואה את זה ואוכלת,אז היא אמרה לי "אז מה?זה לא שוקולד,יש גם סוכר ליד התה שאת מכינה"-נו באמת... תשובות של ילדה בגן,ילדותית שרק רוצה להראות שהיא כל הזמן צודקת וזה מרתיח אותי. אני באמת פתוחה לשמוע אם הגישה שלי מוטעת (והייתי דווקא שמחה לשמוע שכן ושאמא שלי צודקת) אבל קשה לי להאמין כי לא אכפת לה ממני,לא אכפת לה מכל מה שעברתי.אני ילדה גדולה,אני אחראית לעצמי,אחראית למה שנכנס לי לתוך הפה,אני יודעת.... אבל יש דברים שלא תלויים בי כמו מהסוג הזה. סליחה על האורך ואשמח לעזרה,אני.

הוספת תגובה

• יצא ארוך,סורי! אשמח לעזרה במה שאפשר

ד''ר אלונה גוברמן
    27/03/2009

שלום מאיה. נראה לי שמצבך הנפשי כפי שתיארת דורש אבחון וטיפול מורכב (תרופתי ופסיכוטרפואיתי- התנהגותי). הטיפול יעזור לך בין היתר להתמודד עם התנהגויות האימפולסיביות (שלא תמיד בשליטתך) ולהגיע לאיזון טוב יותר גם בבחינת הפרעות אכילה וגם בבחינת קשר עם הסובבים אותך.
    בקשר לשאלתך לגבי תביעה חששני שתהליך משפטי יכול להיות הרסני ולהיות גורם שלילי בהחלט עם מצבך.
    תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אבל

מאיה
    27/03/2009

במה מתבטאת סוג ההתנהגות הזו? לא הבנתי... יכול להיות שזה קשור ל-ADD? ושאלה נוספת,מהם קשיים הסתגלותיים ואיך הם קשורים למצב נפשי? יצאתי מהצבא על זה ולא הסבירו לי יותר מדי איך מצבי מתקשר לבעיות הסתגלותיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה של: מאיה

ד''ר אלונה גוברמן
    29/03/2009

שלום מאיה. קשי הסתגלות בחלקם קשורים להפרעות במבנה אישיות ובמנגנוני הגנה יכולים להכשיל אותנו בהתמודדות עם דרישות הסביבה. על רקע זה כמובן יכולים להופיע תסמינים או ביטויים שונים של חרדה, דיכאון, תוקפנות ,חוסר תפקוד. אני שוב חוזרת להמלצותיי מאתמול לפנות לפסיכיאטר לצורך אבחון ולאחר מכן קבלת הסברים מעמיקים יותר.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קחי ציפרלקס

rubi
    17/05/2009

2 כדורים ביום, יסדר אותך פיקס....
    אמא שלך יכולה לשגע אותך כל היום לא יזיז לך, ככה אני מסתדר עם אישתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בת 50 סובלת 9 שנים מדיכאון קל ע
    נועה
    25/03/2009

בגלל מצב משפחתי קשה. בעבר הייתי מתמידה במקומות עבודה ולא פוטרתי. אבל מאז פרוץ הדיכאון אני מפוטרת סדרתית. במשך 9 השנים האחרונות פוטרתי מ יותר מ 28 מקומות. שבהם החזיקו אותי תקופה קצרה של כמה ימים או שבועות. הזמן הכי ארוך היה 8 חודשים ב 2 מקומות. מצבי קשה. כי אני גרושה בלי שום תמיכה כספית אבל עם חובות חשבונות ומשכנתא. אין לי עזרה. אם לא אמי הקשישה שמספקת לנו אוכל היינו ברחוב. יש לי 2 בנים גדולים שאחד מהם חייל סדיר והשני חיי איתי והוא סכיזופרן ולא מסוגל לעבוד. אנימרגישה שהמרץ והבהירות המחשבתית והתפקודית שהיו לי בעבר נעלמו מרגישה כאילו חלק מהמוח נמחק לי. יש לציין שהייתי טיפוס חזק שאוהב ללמוד מתמידנית ושאפתנית כול זה נעלם.חשבתי שבעקבות הגרושין לפני 3 שנים מצבי יוטב. אך ממש לו. אני בצרות.

הוספת תגובה

• רציתי להוסיף שמטופלת ב אפקסור 9 שני

נועה
    25/03/2009

ם 225 מיליגם ביום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה עדיין לא עניתם לי?

נועה
    25/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בת 50 סובלת 9 שנים מדיכאון קל ע

ד''ר אלונה גוברמן
    27/03/2009

שלום נועה. לא ברור מה שאלתך. האם את כבר נמצאת בטיפול אצל פסיכיאטר ועם כן עקב מה?
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים
    צליל
    24/03/2009

שלום, לקחתי כמה שנים רסיטל, החליפו לסרנדה עקב כפיתיות, האם זה משמין? 2כדורים, 1בוקר, 1במהריים?ומה הסיבה שויפאקס ממש הרדים אותי כל היום,

לקביעת תור
    סגירה
    כדורים

הוספת תגובה

• כדורים

ד''ר אלונה גוברמן
    25/03/2009

שלום אור.
    סרנדה-לא ידוע כגורם להשמנה.
    ויאפקס- תרופה שלא נחשבת עם השפעה הרגעתית יחד עם זאת באופן נדיר ציינו מיקרים של ישנוניות יתר בזמן נטילת תרופה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי טיפול
    נתן
    23/03/2009

שלום רב, האם טיפול פסיכולוגי עשוי לסייע במצבים של התמודדות עם כעסים,הדחקתם, תסכולים וכו'?ואם כן,זה משנה כ"כ באיזו שיטת טיפול? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי טיפול

הוספת תגובה

• שאלת טיפול

ד''ר אירנה נתנאל
    24/03/2009

נתן שלום,

עקרונית לא כול כך משנה איזה סוג של טיפול. חשוב קשר טוב עם המטפל. הכי יעל טיפול CBT התנהגותי - קוגניטיבי. שהוא קצר, ממוקד ועוזר לטווח ארוך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון ויאוש
    עדי
    23/03/2009

שלום רב, אני בת 51 . מאז שאני זוכרת את עצמי אני רגישה מאד. נשואה +3 גדולים. אני בת להורים גרושים. גם אני התגרשתי , הגירושים היו קשים. בזמנו הייתי בשיחות וקיבלתי כדורים להרגעה . כדורים קלים. נישאתי וטוב לי בנשואים 10השנים האחרונות היו קשות . עברנו קריסה כלכלית פעמיים. בגילנו ( 51 ו- 53 ) נותרנו חסריכל . אנחנו בפשיטת רגל. הסבל שעברנו ועדיין גרם לי ולבעלי גם לבעיות רפואיות. אני סובלת מB12 נמוך, פוליק אציד נמוך, חוסר בויטמין D . בהמשך אימי עברה ארועיים מוחיים קשים (כשהיא תמיד היתה החברה הכי טובה שלי ) כיום היא משותקת אך הראש עובד לשימחתי. חווינו בעלי ואני פיטורים . הבן האמצעי אחרי הצבא חלה בדיכאון. טופל פסיכיאטרית. לא נמצאה מחלה נפשית אך יש לו בעיות רבות. בשנה האחרונה עקב שלשולים וכאבי בטן הפסיק לצאת מהבית אין לו חברים. בבדיקות האחרונות גילו אצלו מחלת קרוהן וקוליטיס במעי הגס. וחזרה אלי- בשל כל זה ובשל חוסר הגשמה עצמית ( לא זכיתי להיות בחו"ל ) חופשה בארץ פעם אחרונה לפני 12 שנה. לא יוצאת, לא קונה, לא מנחמת את עצמי בטיולים בקניון. הכל בית , בית אבות ( אמא שלי) בן יפיפה בן 24 שלא יוצא מפתח הבית. בשנים האחרונות טופלתי ע"י ציפרלקס - לא עזר. רימוטיב- לא עזר. סימבלטה 30 מג ואח"כ 60 מג' לא עזר. לאחרונה לפני 3 שבועות הרופאה הפסיכיאטרית העבירה אותי לויאפקס XR וכן לקסאנקס XR ( אני בעיקרון לוקחת כל השנים לוריוון שהכי הכי עוזר לי) בעקבות הכדורים החדשים "התחרפנתי" אני מרגישה הכי גרוע ורע. כל היום צמרמורות מוזרות , הרגשה איומה, וגם היו לי 2 התקפי חרדה. החלטתי שאני מפסיקה ויהיה מה. הודעתי לרופאה שאני עם כדורים קשים כאלה מפסיקה!!!!! ככה כבר כמה ימים שאני בסבל נוראי. שאלתי מה לעשות?? אני עדינה חרדה החיים שלי קשים( אבל אני לא חולה !!) גם טיפול פסיכולוגי אין בנמצא ללא תשלום. הייתי שמחה חעצה, עזרה משהו???????? מצטערת על כל הרשימה הארוכה אך הייתי צריכה אומץ רב כי קשה לי בימים אלה להתרכז, לכתוב ואפילו לדבר. אני קיצרת סבלנות, עצבנית ועוברת מקיצוניות אחת לשנייה. ( אני מזכירה רפואית ותמיד הייתי נעימה וסבלנית) לא רואה עצמי חוזרת לעבודה למרות שאני זקוקה נואשות לפרנסה.תודה עדי

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון ויאוש

הוספת תגובה

• דיכאון ויאוש

ד''ר אלונה גוברמן
    25/03/2009

ערב טוב עדי. נראה לי שבעיקר בעיתך במישור סוציאלי כלכלי עם תגובות חרדתיים ודיכאוניים על רקע מצב דחק (stress) פסיכו סוציאלי. לכן הטיפול הוא מורכב מיחד טיפול תרופתי ,מיעדך דגש על גישה פסיכוטרפויתית, במיוחד טיפול CBT (קוגניטיבי התנהגותי ) אשר תעזור לך לרכוש מיומנויות בהתמודדות עם מצבי דחק (stress) פסיכו סוציאלי מתמשך. גם CBT טיפול קצר, ממוקד ועוזר לטווח ארוך.
    לציין שבפנייה לקליניקה יש החזר כספי מקופת חולים.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אלונה שלום רב, בהמשך ליאוש וד

עדי
    25/03/2009

תודה עבור תשובתך. אבל לא כל כך הבנתי .דחק פסיכו סוציאלי???? מה זה??? וגם טיפול שהמלצת CBT אפילו קצר מועד מהו?? מה עושים ?. אני רוצה לציין שאני ביומיים האחרונים סובלת ברמות בלתי נסבלות - קר לי נורא לשניות ופתאום חם לי נורא עד כדי הזעה. הצמרמורות קשות מנשוא. אני אוכלת רק לחם קל קצת מים ולימון ומדי פעם קצת משלשלת. בוכה נורא פתאום אפילו בלי דמעות. לא מתפקדת. אפילו מיטה לא נוח לי. דיברתי עם הפסיכיאטרית שלי והודעתי לה שאני כבר כמה ימים לא לוקחת ויאפקס ולא אקח לעולם!! היא ביקשה שאקח פעמיים ביום קסנאקס XR . אני לוקחת . אני גם לוקחת לוריוון מתחת ללשון. עני לי מהר בבקשה , אולי יש עבורי עזרה בחיפה או בקריות??? קליניקה??? אולי יש טעם ללכת לבית חולים?? אנא עזרי לי אני מתמוטטת. תודה עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אלונה שלום רב, בהמשך ליאוש וד

ד''ר אלונה גוברמן
    27/03/2009

שלום עדי. הבהרות בקשר לתשובותיי מ -25.03 דחק או סטרס באופן פשטני - הוא מצב של לחץ ח.פ או ממושך סביבתי או פנימי, יוצא דופן בעוצמתו. לגבי תלונתך שציינת בפנייתך ברור שאת זקוקה לטיפול מורכב אשר הכלול טיפול תרופתי ככל הנראה שילוב של תרופות נוגדי דיכאון מקבוצות שונות, טיפול בשיחות וטיפול ע" גורמים סוציאליים. את הטיפול אפשר לקבל במקומות שונים אך ברור לי שאת צריכה להיות תחת פיקוח של הפסיכיאטר המטפל תוך כדי מימוש והקפדה מצדך את כל הוראותיו ( בהקשר לטיפול התרופתי).
    לגבי גישה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). במהלך הטיפול בגישה זו ניתן לחקור את המחשבות בעוברות בראש ומשפיעות על התעוררות רגשות התסכול. ניתן לבחון גם את התגובה ההתנהגותית שלך למצב זה. כדי לשנות הרגשה כדאי לבחון מה עובר בראש וגורם להרגשה זו. כול זה ניתן ללמוד בטיפול CBT.
    תרגישי טוב,
    תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי, מה שלומך?

אילן
    15/06/2009

עדי יקרה, אנחנו לא מכירים ובמקרה נכנסתי לפורום וראיתי את מצוקתך. מקווה שהוטב לך מאז התכתובת המתפרסמת. רק לומר לך שגם אני סובל / סבלתי מהתקפי חרדה ודיכאון חמורים בשל פוסט טראומה. כתבתי על זה ספר שלם. יצאתי מזה עדי. יש דרך לצאת מזה. אל תתייאשי ואל תרימי ידיים. כולם כאן ובעוד מקומות רוצים לעזור לך. את לא לבד גם אם התחושה שלך היא כזאת. קראתי חלק מהתשובות שנשלחו אלייך. תקראי אותן שוב ותץמשתמשי ב"תחמושת" שנתנו לך. את בעיצומה של מלחמה. אל תכנעי. למי שממשיך להילחם יש בסוף הדרך הארורה הזאת ניצחון. מחזיק לך אצבעות - אילן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• TMS
    מיכל
    23/03/2009

שלום מבקשת לדעת האם ה-tms , מתאים לדיכאון עמוק וקשה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    TMS

הוספת תגובה

• TMS

ד''ר אירנה נתנאל
    23/03/2009

כן, בהחלט!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימפירמין
    ליאורה
    23/03/2009

אני מקבלת אימפירמין. האם יהיה עלי לקחת תרופה זאת כל החיים? האם צפויה השמנה בעקבות התרופה? מה עושים כשרוצים להיכנס להיריון? הרופא לא היה ברור בנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    אימפירמין

הוספת תגובה

• באימיפרמין

ד''ר אלונה גוברמן
    25/03/2009

שלום ליאורה. משאלתך לא ברור עקב מה את מטופלת ע" תרופה, כמה זמן באיזה מינון. באופן כללי לא ידוע על השמנה בעקבות נטילת התרופה. לגבי השפעה בזמן הריון תפני לייעוץ טרטולוגיה . יש לשקול עם פסיכיאטרי המטפל את הצורך בהמשך הטיפול באימיפרמין בזמן הריון או העברה לתרופות נוגד דיכאון מקבוצת ssri אשר בטוחות כאשר נוטלים אותם בזמן הריון.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות טורדניות
    אורח
    22/03/2009

אובחנתי אצל פסיכיאטר כסובל ממחשבות טורדניות. האם המחשבות הטורדניות גורמות לתחושה של חוסר מיקוד? חוסר מציאותיות? לעשות משהו אבל בכאילו הראש נמצא במקום אחר? זה גורם לי לתחושה של אי יכולת לחוות את מה שאני עושה אלא להתרכז במחשבות. האם זאת תופעת לוואי של מחשבות טורדניות וניתוח דברים?

לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות טורדניות

הוספת תגובה

• מחשבות טורדניות

ד''ר אירנה נתנאל
    23/03/2009

אכן כן, תופעות אלו מוכרות ושכחות. אני מאוד ממליצה לשלב טיפול תרופתי עם פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) שתעזור לך להתמודד ביעילות עם מחשבות הטורדניות ועם המצבים הנלווים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אורח
    23/03/2009

האם יכול להיות שבגלל המחשבות הטורדניות אני לא מרגיש אני? זאת אומרת, האם יכול להיות שאפילו בלי שאני ממש "חושב" אתה המחשבה, המוח שלי מריץ אותה בצורה תת מודעית? כי אני כל הזמן מרגיש "מוזר", בכאילו אני לא ממש מרוכז ולא ממש אני. גם שאני מנסה לא לחשוב את המחשבה, אני בכאילו לא מרוכז במה שקורה סביבי והכל לא מציאותי ואני השתנתי מאז שהגיעו המחשבות הטורדניות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות טורדניות

ד''ר אירנה נתנאל
    23/03/2009

בהחלט כן, ההרגשה שלך נובעת ממצבך. אין לנו יכולת לשלוט במחשבות או לתת למוח פקודה לא לחשות. ברגע שננסה לעשות זאת המחשבות ידבקו עוד יותר חזק. טיפול משולב של תרופות ו CBT הכי יעיל בהתמודדות עם מצבים כאלה. במהלך הטיפול אתה יכול ללמוד כלים להתמודדות יעילה עם המחשבות והרגשות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה...

אורח
    24/03/2009

אני רב היום מרגיש מוזר, בכאילו הסביבה שלי לא רגילה, משהו שונה כזה, בכאילו אני פועל בצורה אוטומטית מאוד. זאת אומרת, אני מרגיש שאני מדבר לדוגמא עם מישהו אבל לא מרוכז בדיבור ולא כמו שהייתי לפני שהתחילו המחשבות הטורדניות. גם שאני יוצא החוצה הסביבה נראית כזאת משונה. האם זה בגלל המחשבות הטורדניות וזה סממן של זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות טורדניות

ד''ר אירנה נתנאל
    24/03/2009

מה שאתה מתאר זה סימפטום של מחשבות טורדניות. במהלך הטיפול ניתן להתמודד עם תחושות אלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממה זה נובע?

אורח
    24/03/2009

למה זה קורה?
    זה ממש מעיק עליי, אני מרגיש שאפילו להסתכל במראה אני לא יכול, כי אני אפילו לא מצליח להתרכז בהסתכלות ואז זה ממש משונה, בכאילו העיניים שלי במין טשטוש כזה.

כל פעם בזמן המחשבות אני מרגיש טשטוש כזה בראייה.

למה זה קורה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני עובר את זה אבל

ליאור
    31/03/2009

בצורה חריפה , אז ככה שיש לך במה להתנחם זה באמת מפחיד ולא נעים ומדכא , אני לפעמים יש לי מין כזאת פניקה , בקיצור זה נקרא דפרסונליזציה , דהיינו הסימפטומים שאתה מתאר דומים לאלו , מה שאני מציע , זה לפנות לפסיכיאטר ויפה שעה אחת קודם והוא יעזור לך על ידי תרופות שמפחיתים את הסימפטומים אם הוא יראה בזה צורך וגם לדבר איתך לראות מאיפה מגיעים הסימפטומים , זה לוקח זמן , קצת סבלנות , זה יעבור , מדבר איתך בחור בן 18 שעובר מצבים דומים ויותר מפחידים כבר חצי שנה כמעט , אם ברצונך לדבר במסן [email protected] מקווה שעזרתי תתחזק זה לא סוף העולם מדובר רק על תחושות אבל אתה נורמלי לכל דבר ותזכור את זה זה חשובבבבבבבבבבבבבב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רציתי לדעת על כדורי סבוטקס
    ניני
    22/03/2009

העם הם עוזרים לדכאון?

הוספת תגובה

• שלום רציתי לדעת על כדורי סבוטקס

ד''ר אלונה גוברמן
    22/03/2009

שלום. סובוטקס זאת התרופה שאושרה לטיפול בהתמכרות לאופיאטים. היא מכילה הכביב פעיל בופרנורפין הידרוכליריד אשר פועל לצמצום תסמיני ההתמכרות לאופיאטים .התרופות מטפלות בהתמכרות על ידי מניעת תסמיני הגמילה של ההתמכרות להרואין ולאופיאטים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות נגד דיכאון
    בדוי
    22/03/2009

האם תרופות נגד דיכאון ממכרות?

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות נגד דיכאון

הוספת תגובה

• תרופות נגד דיכאון

ד''ר אלונה גוברמן
    22/03/2009

שלום. התשובה היא לא. תרופות נגד דיכאון אינן ממכרות. בניגוד לתרופות הרגעה מסוג בנזודיזפינים (ואליום, קסנקס , קלונקס). הסיבות להמלצה להפסקת הדרגתית של הטיפול בתרופות אלה נובעת מסיבות אחרות ובעיקר הפחתת הסיכון של התלקחות חוזרת של סימטומים דיכאוניים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רספרידל אצל קשישים
    בדוי
    21/03/2009

מה יכולות להיות תופעות הלוואי בנטילת התרופה אצל קשישים,האם אצל חולי דמנציה בשלב התחלתי קיימת התגברות סכנת מוות משימוש בתרופה, תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רספרידל אצל קשישים

הוספת תגובה

• רספרידל אצל קשישים

ד''ר אלונה גוברמן
    22/03/2009

אוכלוסיית הקשישים ככלל היא בעלת רגישות מיוחדת לטיפול תרופתי. המחקרים טוענים בחולים הסובלים מפסיכוזה עקב שיטיון (דמנציה) ומטופלים בתרופות נגד פסיכוזה (אין הבדל בין התרופות מקבוצת ריספרדל) בצורה מסויימת יכולים לגביר סיכון למוות עקב בעיות קרדיווסקולריות, סינדרום מטבולי וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה