פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך יודעים אם אני בדיכאון???
    תומר
    17/05/2009

אני לא יודע לומר בוודאות שאני בדיכאון אבל מזה שנים
    אני מיתעורר כמעט כל בוקר עם מועקות בבטן ובלב
    חוץ מזה בתקופה האחרונה {שנתיים אחרונות} חל הרעה במצבי הכללי
    אני רואה שחורות כל הזמן ולא מצליח להאמין שיהיה כבר טוב
    כבר קרה לי פעמיים שניכנסתי לדיכאון של יומיים בדכ בששיש שבת כי אני ואישתי שומרים שבת
    דיכאון שהיה מלווה באפטיות ועצבות נוראית!
    השאלה שלי האם אני במצב קליני או שאני סתם בבעסה מהחיים האלו?!
    איך יודעים???
    תומר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איך יודעים אם אני בדיכאון???

ד''ר אלונה גוברמן
    17/05/2009

לתומר שלום.
    כדי לתת תשובה מקצועית לשאלתך נדרש אבחון מעמיק של מצבך. חשוב קודם כול להבין ממה אתה סובל. סימפטומים שאתה מתאר יכולים להתאים להרבה דברים שונים.
    אבחון מקצועי ומעמיק יכול לעזור להבין את מצבך ולמצוא את הטיפול (במידה ואתה זקוק) המתאים לך.
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    תרגיש טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לציפרלקס
    ofir
    16/05/2009

לפני כחצי שנה לקחתי ציפרלקס שעזר לי מאוד למגר את הדיכאון אך נשארתי עם מתחים רבין בפנים הפסקתי ביוזמתי ובמשך חצי שנה לאחר מכן לא חוויתי תחושת דיכאון. לעומת זאת מחשבות שאיפינו את מצבי בתחילת הדרך החלו להתגבר עד למצב של בלבול מוחלט חוסר ריכוז לחצים בבטן ובפנים ויקימה מוקדמת. הפסיכיאטר רשם לי שוב ציפרלקס וביומיים הראשונים שאני לוקח אותם התחלתי לחוש בתחושת מועקה והחשש הוא שעם התמשכות לקיחת התרופות יתגבר הדיכאון.
    שאלתי היא האם מצב שכזה עלול לקרות או שאולי אני מרגיש זאת כחלק מתופעות לוואי ראשוניות שיעלו בהמשך?

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לציפרלקס

הוספת תגובה

• חזרה לציפרלקס

ד''ר אלונה גוברמן
    17/05/2009

לאופיר שלום.
    בהשוואה לתרופות אחרות מאותה קבוצה ,ציפרלקס פועלת במינונים נמוכים יותר, משפיעה תוך זמן קצר יותר (בין שבוע לשבועיים), ויש עדויות לכך שיש לה פחות תופעות לוואי. ציפרלקס - תרופה בטוחה ויעילה . יש מעט מיקרים ,שבהם שימוש בציפרלקס בשלב הראשוני של הטיפול יכול להגביר את תחושת החרדה, בדרך כלל זה חולף . במידה וקיים מרכיב של חרדה בתמונה קלינית, מומלץ להוסיף לטיפול תרופה מקבוצת בנזודיאזפינים (לדוגמה קסנקס) למשך תקופה קצרה . כל זה בתאום עם רופא המטפל.
    תרגיש טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת הבהרה

ofir
    17/05/2009

מודה על התייחסותך אבל מה שהטריד אותי זה האם המועקה שאני מרגיש עם תחילת הטיפול החוזר לאחר שכבר חצי שנה לא חוויתי תחושות דיכאון ומועקות האם הם תסמינים של הכדור או שאולי אני במצב של החמרה במצבי כתוצאה מלקיחת הכדור. הרי כרגע הטיפול מיועד לפתור את המחשבות מאחר ותחושות הדיכאון נעלה . אז אודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה חשובה

ofir
    17/05/2009

אני נמצא ממש בתחילת התהליך שבו אני 4 ימים לוקח כל יום חצי כדור בלבד. האם בעת הגעה למינון הרגיל שאליו נחשפתי בעבר אני ארגיש טוב יותר כפי שגם קרה בעבר או שמא מאחר והדיכאון מוגר בעבר עלול הדיכאון לחזור עם הגברת המינון? חשוב לציין כי המצב הקוגנטיבי שלי מעט דעכ מיד עם תחילת הטיפול התרופתי ופתאום חשקים שיו לי בספורט וכו' דעכו ואני ממש מתאמץ לבצע אותם . לעצתך אודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס

ד''ר אלונה גוברמן
    18/05/2009

לאופיר ערב טוב. תופעוה זאת מוכרת של צ'פרלקס חולפת תוך מספר שבועות . יכול להיות שכדי לך להשאר עם חצי כדור לשבוע ימים להתרגל אל התרופה יותר טוב ואז לנסות שוב לעלות. צ'פרלקס מתחיל לעבוד כ 3-4 שבועות אחרי שמתחילים לקחת אותו. אין סיבה שלא ישפר את מצבך גם הפעם .
    החלמה מדיכאון שונה מאדם לאדם. ציפרלקס כדור מצוין ובשילוב עם שיחות פסיכולוגיות (תרפיה קוגניטיבית התנהגותית) יש סיכוי טוב להחלמה מהירה ומניעת גלים חוזרים של דיכאון.
    תרגיש טוב,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר גוברמן-או סי די
    דקלה
    15/05/2009

שלום,
    איזה תרופה יעילה יותר לטיפול ב-OCD מחשבתי (כולל מחשבות אלימות, דחפים וכד') -פבוקסיל, פרוזק או לוסטראל? מניסיונך האישי וממחקרים. (ציפרלקס עבד חלקית ואני מבינה שגם אין עדויות כלפיו לגבי או סי די כי הוא חדש יחסית)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר גוברמן-או סי די

הוספת תגובה

• לד"ר גוברמן-או סי די

ד''ר אלונה גוברמן
    17/05/2009

שלום טלי.
    פבוקסיל,פרוזק, לוסטרל -שייכים קבוצת ssri . פבוקסיל ולוסטרל מומלצים בקו ראשון לטיפול ב --OCD . לאחרונה גם ציפרלקס משמשים לטיפול באו סי די. קיימים גם תרופות אחרות לטיפול ב-OCD.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויאיפקס 150 XR
    ליאת
    15/05/2009

שלום
    אני לוקחת מזה כחודש ושבוע את הויפאקס במינון של 2 כדורים ליום, כל אחד 75 מ"ג.

אני לוקחת את הכדור בבשעות הבוקר המוקדמות.
    רציתי לשאול האם הויפאקס מעורר יותר מהציפרלקס או ציפראמיל ? היות וקשה לי מאוד מאוד להרדם, האם זו תופעת לוואי שאמורה לחלוף במשך הזמן? אני ישנה מעט מאוד......

(לפני כן לקחתי את הציפראמיל אך היות והכדור גרם לי לחוסר חשק מיני הוא הוחלף לויאפקס, למרות שגם כעת לא מרגישה כל שינוי בחשק המיני)

אודה לתגובה
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    ויאיפקס 150 XR

הוספת תגובה

• ויאיפקס 150 XR

ד''ר אלונה גוברמן
    17/05/2009

לליאת שלום.
    ערנות יתר -תופעת לוואי ידוע של וויאפקס. בדרך כלל זה חולף , אך ניתן להוסיף כדור שינה למספר שבועות.
    אם זה לא חולף תוך מספר שבועות ,יכול להיות שצריך להחליף את התרופה.
    בעיות בתפקוד מיני גם ידועים ,לעיתים הם חולפים ,אבל לעיתים לא. תתייעץ עם המטפל שלך.
    תרגישי טוב,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליקויים בתפקוד מיני
    ענבר
    14/05/2009

פרופ' ליאון גרינהאוס שלום רב,
    אני נוטל מזה מספר חודשים רסיטל לטיפול בחרדות . לאחרונה אינני מצליח להגיע לזיקפה ותפקוד מיני תקין.
    האם לתרופה יש השפעה בנושא ?
    האם שינוי המינון יוכל לשנות את הקיים ?
    האם ישנן תרופות אחרות ללא תופעות לווי שכאלו?
    האם המצב הוא הפיך ?
    אודה לתשובותייך,
    ענבר.

לקביעת תור
    סגירה
    ליקויים בתפקוד מיני

הוספת תגובה

• ליקויים בתפקוד מיני

ד''ר אלונה גוברמן
    14/05/2009

לענבר שלום. תרופות מקבוצת רסיטל יכולות יכול לגרום ל:ירידה בחשק ובמחשבות על מין ,זקפה חלשה או העדר זקפה, שפיכה מאוחרת ,ירידה בהנאה מאורגזמה .תופעות אלו מופיעות בכ 20-30% מהמשתמשים. אצל רובם זה חולף תוך 1-2 חודשים, אבל אצל אחרים דורש שינוי תרופתי .
    באופן כללי יש לשקול לעבור ל Cipralex- תרופה מאותה קבוצה כמו רסיטל ,אך פחות גורמת להפרעות בתפקוד המיני.
    יש לזכור שכל החלטה לגבי שינוי התרופתי ושינוי במינון התרופה צריכה להתקבל ע" פסיכיאטר או רופא משפחה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דכאון אבלות
    dib001
    13/05/2009

דודה שלי נפטרה מסרטן ריאות חודשיים אחרי האבחון.
    זה היה באוקטובר -לא היה לנו מספיק זמן להשלים עם הגזרה.
    כולנו לקחנו את זה קשה ,אני ילדתי באוגוסט-זאת היתה מכה בשבילנו.
    אבל אחותה של דודה שלי שהיתה כל עולמה ,לקחה את זה הכי קשה .
    עד היום היא בדכאון ולא מעונינת לצאת ממנו. היא הולכת רק לעבודה
    והביתה -לא מבקרת אף אחד ,בוכה כשמדברים איתה ,מתחצפת ותוקפת .
    נ.ב-לא מעונינת בעזרה נפשית -אומרת שטוב לה ככה ,מתאים לה הדיכאון.

לקביעת תור
    סגירה
    דכאון אבלות

הוספת תגובה

• דכאון אבלות

ד''ר אלונה גוברמן
    13/05/2009

אחיינית שלום,
    התמודדות עם מוות של קרוב משפחה מעורר בנו את הפחדים הכי בסיסיים (פחד ממוות, פחד ממחלות, מכאב, פחת להיות נסעד על ידי הסובבים וכו') במהלך חיי ההיום יום שלנו אנחנו לא חושבים על כך למרות שהפחדים קיימים ומעסיקים אותנו בגדול.
    חשוב שתמשיכו את השגרה. חצי שנה עד שנה הינה תקופה לגיטימית לעיבוד האבל. ניתן לעזר בתרופות הרגעה כדי להקל על תקופה זו.
    תמליצי לאחות של דודה לבקר אצל לרופא משפחה ,כל רופא משפחה יכול לעשות איבחון ראשוני ולתת מרשם .
    שלא תדעו עוד צער,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דכאון אשה בת 70
    לירון
    13/05/2009

אמי לקתה בדיכאון, לאחר שבמהלך החיים סבלה מספר פעמים מדיכאון ויצאה ממנו. רופא המשפחה נתן לה ציפרלקס לפני כשלושה שבועות, ואתמול הגיעה למינון של 2 כדורים, עדין ללא שיפור. מתי אפשר לצפות לשיפור וכמה זמן חולף עד שמעריכים מחדש את יעילות התרופה או החלפתה? האם כדאי לשלב טיפול נוסף על מתן התרופה?

לקביעת תור
    סגירה
    דכאון אשה בת 70

הוספת תגובה

• דכאון אשה בת 70

ד''ר אלונה גוברמן
    13/05/2009

שלום לירון. את נוטלת את התרופה רק 3 שבעות .הפעולה של תרופות מתחילה בדרך כלל כעבור 4-6- שבועות של נטילתם. תתעייץ עם המטפל שלך.
    לפי מחקרים וניסיוננו -הטיפול משולב תרופתי וקוגניטיבי התנהגותי ( באופן אישי וקבוצתי) הוכיח את עצמו כיעיל בהפרעות חרדה ודיכאון. במהלכו תלמדי כלים ומיומנויות שליטה בדיכאון בהווה וגם לטווך הארוך. טיפול ?BT קצר, ממוקד ועוזר לטווח ארוך.
    אצלנו במרכז לטיפולים מתקדמים "מיינד קליניק" קיימים טיפולים אישיים ,גם מתארגנת קבוצת לטיפול בחרדה בגישה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT).ניתן ליצור קשר. בטלפון שמספרו כתוב בכותרת שבראש העמוד.
    על טיפול קוגניטיבי בדיכאון ניתן לקרוא בכתבה:
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
    תרגישי טוב !
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.
    אילן
    12/05/2009

לקביעת תור
    סגירה
    תודה רבה.

הוספת תגובה

• תודה רבה

ד''ר אלונה גוברמן
    12/05/2009

תודה שפנית לפורום.
    תרגיש טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמוטיב
    אילן
    12/05/2009

אני בi 36 התחלתי לקחת רמוטיב לפני חודשיים נגד דיכאון אומנם אני מרגיש שיוני אבל לא מאוד משמעותי
    אני לוקח 2 כדורים פעם ביום אבל לא תמיד בזמן קבוע האים זה משנה אים זה כדור אחד פעמיים ביום או 2 כדורים פעם ביום כי שניסיתי 2כדור אחד פעמיים
    ביום לפעמים שכחתי לקחת את השני האים זה משפיע על אפקטיביות הטיפול כנל לגבי האים חייב לקחת את הכדורים עים אוכל או שזה לא חשוב כל כך להצלחת הטיפול
    אודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    רמוטיב

הוספת תגובה

• רמוטיב

ד''ר אלונה גוברמן
    12/05/2009

לאילן ערב טוב. הקפדה על נטילה מדוייקת ומסודרת של טיפול תרופתי הינה בעלת השפעה מכרעת על יעילות הטיפול וייתכן מאד שנטילה לא מסודרת כפי שתיארת גורמת להשפעה חלקית בלבד.

יש ליטול את התרופה פעמיים ליום בזמנים קבועים. מאחר וזמן מחצית החיים של רמוטיב קצר יחסית ,חשוב ליטול את התרופה פעמיים ליום באופן קבוע ,מאחר ונטילה פעם ליום גורמת לירידה ניכרת במינון הטיפולי בדם.
    את התרופה יש ליטול לאחר ארוחה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמרון
    אילן
    12/05/2009

לקחתי במשך תקופה של כחצי שנה רסיטל 20 מ"ג - 2 כדורים ביום וריספרדל 1 מ"ג - כדור ביום

עקב פגיעה בחשק המיני הוסיף לי הפסיכאטר רמרון 30 מ"ג - כדור ביום. מזה כ 3 חודשים אני לקוח את כל 3 הכדורים. עליתי במשקל ואני מרגיש עייפות רבה אני מעוניין להוריד את הרמרון. האם יש צורך לשנות את מינון הכדורים האחרים או שאין בעיה פשוט להפסיק עם הרמרון ???

לקביעת תור
    סגירה
    רמרון

הוספת תגובה

• רמרון

ד''ר אלונה גוברמן
    12/05/2009

ערב טוב אילן.
    המלצות טיפוליות אישיות עדיף לקבל מרופא המטפל. רמרון תרופה שנוטה לגרום לעלייה במשקל. ריספרדל ורסיטל יכולים לגרום להפרעה משמעותית בתפקוד המיני. יתכן ויש צורך לבדוק את רמת הפרולקטין בדם.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל
    לי
    12/05/2009

האם כדורי הרסיטל עצמם גורמים לעלייה במשקל או שהם מגבירים את התאבון ולכן העלייה במשקל?
    והאם זאת תופעת לוואי שחולפת לאחר תקופה מסויימת?

לקביעת תור
    סגירה
    רסיטל

הוספת תגובה

• רסיטל

ד''ר אלונה גוברמן
    12/05/2009

ערב טוב לי.
    רסיטל בדרך כלל לא גורם לעלייה בתיאבון ובמשקל. אבל לפעמים יש יוצא מן הכלל. תופעות אלו בדרך כלל קלות וחולפות כאשר הגוף מסתגל לכדור (שבועמיים עש חודש)
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל

לי
    13/05/2009

האם הפרעה בתפקוד מיני זאת תופעת לוואי שכיחה, אך עוברת לאחר הסתגלות לתרופה?

ומה בנוגע לשתיית אלכוהול בזמן הטיפול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל

ד''ר אלונה גוברמן
    13/05/2009

שלום לי.תרופות כרסיטל יכולות לגרום ל: ירודה בחשק ובמחשבות על מין ,זקפה חלשה או העדר זקפה,שפיכה מאוחרת ,ירידה בהנאה מאורגזמה,יובש בנרתיק בזמן עוררות .תופעות אלו מופיעות בכ 20-30% מהמשתמשים. אצל רובם זה חולף תוך 1-2 חודשים, אבל אצל אחרים דורש שינוי תרופתי .
    חל איסור על שתיית אלכוהול בזמן נטילת תרופות פסיכיאטריות.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

לי
    13/05/2009

המידע עזר לי מאוד :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת סימבלטה ,בגלל נסיבות- דחוף!!
    linbeach
    12/05/2009

יש לי תור לרופא רק עוד שבוע ואין לי עם מי להתייעץ כעת,

אני נוטל סימבלטה התחלתי בהדרגה עד שהגעתי ל-120 מ"ג , כעת איבדתי את הכדורים שהיו צריכים להחזיק עד המרשם הבא עוד שחצי בערך, ויש לי תןר רק עוד שבוע וחצי ואין לי עם מ לדבר או לקבל מרשם ,כי בבית מרקחת קופ"ח טוענים שאסור להם להביא מעל המינון הקבוע ואם איבדתי בעיה שלי.

הבעיה להפסקתי בפתאומיות בגלל שאיבדתי לפני יומיים ומאתמול אני מרגיש כאב ראש/שחרחורות קיצוניות משהו מטורף, חולשה, ישנוניות , קיצר תחושות לא נעימות בכלל! וזה כנראה מהפסת הסימבלטה.

מה לעשות???
    בנתיים אני תקוע בבית אבל היום הסימפטומים החמירו!

הוספת תגובה

• הפסקת סימבלטה ,בגלל נסיבות- דחוף!!

ד''ר אלונה גוברמן
    12/05/2009

ערב טוב לך. התופעות שאתה מרגיש הן בגלל שהפסקת באופן מיידי את התרופות . תפנה בדחיפות לפסיכיאטר המטפל או לרופא משפחה. גם אתה יכול לפנות לתחנה לבריאות הנפש או לחדר מיון של בית חולים כללי או פסיכיאטרי.
    תרגיש טוב,
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה עם בית מרקחת מה עושים??

linbeach
    13/05/2009

הפסיכיאטר לא בארץ כעת והתור עוד שבוע וחצי ,
    ורופא משפחה אומר שהוא לא רוצה לקחת אחרית וגם עם הוא ירשום יש בעיה בבית מרקחת הם אומרים שאסור להם להנפיק תרופות יותר ממה שרשום כלומר רשום 60 כדורי סימבלטה 60 מ"ג לחודש ואם איבדתי בעיה שלי , למי ניתן לפנות עוד?
    למי אני פונה במיון ,מה יתנולי שם סימבלטה לשבוע וחצי??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון
    נעמה
    12/05/2009

שלום,

אני סובלת מדיכאון כבר הרבה שנים. תמיד הייתי מטופלת בכדורים וזה עזר לי .
    לפני חצי שנה ילדתי. במהלך ההריון כולו סבלתי מדיכאון, וגם אחריו. אחרי הלידה התחלתי לקחת ציפרלקס שעזר לי מעט אך לא מספיק, אז עברתי לפלוטין שזה הכדור שתמיד הייתי מטופלת בו. הפלוטין עזר קצת יותר אך אני עדיין סובלת מאוד מדיכאון. יש לי כל הזמן מצבי רוח, אני בוכה בלי סיבה, אין לי אנרגיות, נאי מרגישה ריקנות וחוסר רצון לחיות והערכה העצמית שלי מאוד נמוכה.
    חשוב לציין ששמתי התקן מירנה, חשבתי אולי זה משפיע?

מה אפשר לעשות?
    אין לי כסף לפסיכולוג ואני גם לא יודעת אם זה יעזור לי..

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון

הוספת תגובה

• דיכאון

ד''ר אלונה גוברמן
    12/05/2009

ערב טוב נעמה.
    מזל טוב על הולדת הבן או הבת.
    בשל הפרופיל ההורמונלי הייחודי להריון ולתקופה שלאחר ההריון ישנה גם שכיחות מוגברת יותר של הפרעות במצב הרוח בתקופה זו. אני ממליצה לך לפנות שוב לפסיכיאטר המטפל אשר יוכל לאבחן קלינית את מצבך כעת ובהתאם לאבחון יוכל להמליץ על טיפול בהתאם.
    טיפול תרופתי משולב עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית הוכיח את עצמו כיעיל בהתמודדות עם מצבים כאלה.
    אינני מכירה מקרוב את ההתקן מירנה. כדאי גם להתייעץ עם רופא נשים .
    תרגישי טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דכאון
    דני
    11/05/2009

שלום רב
    אני סובל ממיחושים וכאבים בחזה וביד שמאל, נבדקתי על ידי הרופא המטפל, נעשה א.ק.ג, והכל היה תקין.
    אני סובל מדכאון, מזה כחודשיים, האם המחושים והכאבים הם תופעה ידועה כחלק מדכאון.
    האם התופעות הללו יחלפו, האם הדכאון יחלוף, ואם כן האם על ידי טיפול תרופתי כמ רמוטיב.
    בתודה מראש
    דני

לקביעת תור
    סגירה
    דכאון

הוספת תגובה

• דכאון

ד''ר אלונה גוברמן
    12/05/2009

ערב טוב דני.
    חרדה ודיכאון אכן גורמות לסימפטומים גופניים ופרשות מוטעות של הסימפטומים כ"מסוכנים" או כמעידים על מחלה גופנית מעצימה את החרדה ודיכאון וכך גם הסימפטומים הולכים ומתחזקים. כתוצאה מכך אתה מצא במעגל הקסמים של החרדה שבו המחשבות מזינות את הפחדים.
    מחקרים הראו כירמוטיב שוות ביעילותן לנוגדי הדיכאון האחרים בטיפול בדיכאון קל עד בינוני. בטיפול בדיכאון קשה עדיין אין מספיק הוכחות ליעילות ההיפריקום.
    בנוסף אני מציעה טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) הכי יעיל בהתמודדות עם מצבים אלו. זהו טיפול קצר, ממוקד ולא יקר יחסית.
    תרגיש טוב,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נדודי שינה

דני
    14/05/2009

שלום רב
    אני נמצה בדיכאון מזה 3 חודשים התחלתי טיפול תרופתי רמוטיב זה חודש ימים חל שיפור קל במצבי אך הבעיה היא שאני לא מצליח לישון בלילה ואם אני נרדם זה לשעתיים בלבד אני יודע שחלק מהדיכאון זה הפרעות שינה שאלתי האם הרמוטיב יעזור ואיך אתגבר על נדודי השינה בנתיים האם לקחת כדורי שינה ואם כן איזה

מצפה לעזרתך תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה

מישל
    02/09/2009

שלום. אני בן 37 ומזה כשנה פלוס אני לא ישן טוב בכלל שזה אומר במשך לילה אני מתעורר בין 3-4 פעמים ,וחוזר לישון אחרי שעישנתי סיגריה או סתם גלשתי לכמה דקות במחשב.יש לציין שבנוסף לכדורי פאקסט ע"י רופאת משפחה שאני נוטל מזה 3 שנים עקב בעיה של חרדות ופחדים,אני גם עובד בעבודת משמרות .וגם בשבוע שאני עובד משמרת לילה ואני הולך לישון בשעה 05:00 אני יכול להתעורר שעה אחרי דהיינו 06:00 ולחזור לישון לעוד שעה שעתיים. פניתי לרופאה שלי והיא נתנה לי כדור שינה בונדרמין לקחתי פעם אחת וזה לא ממש עזר מעבר לזה שאני גם לא מעוניין להוסיף עוד תרופה לגופי שגם ככה יכולה להוסיף לחרדות שקיימות אצלי. בקשתי או שאלתי אליכם .אם יש כדור שלא תלותי או משהו על בסיס טבעי שיכול לתת לי לישון לילה אחד רצוף לפחות פעם בשבוע. עייפות הורגת אותי אני לא יכול לתפקד במהלך היום,
    לסיכום איך אפשר לתפקד שישנים רק 5 שעות בלילה שגם זה עם פירסומות באמצע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול C.B.T וטיפול התנהגותי

דני
    13/05/2009

שלום לך
    מהו טיפול C.B.T ומהו טיפול התנהגותי{המלצת לי על טיפולים אלה}.?
    האם כדור אקמול יכול להקל על המחושים?
    האם אוכל לקחת כדור VABEN לפני השינה, כדי שאוכל לישון ללא בעיות, ואם כן, האם זה אינו פוגע בפעילות הרמוטיב או ההיפך?

תודה לך על עזרתך הרבה
    דני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול C.B.T וטיפול התנהגותי

ד''ר אלונה גוברמן
    14/05/2009

ערב טוב דני.
    1. הפרעות שינה הם לעיתים קרובות חלק מרכזי של המצב הדיכאוני. כאשר הדיכאון עובר גם השינה משתפרת. מאוד חשוב לנסות לישון ללא תרופות שינה, אבל לפעמים אין ברירה. בכל מקרה אחרי שלוקחים Vaben תקופה ארוכה, צריך להפסיק אותו מאוד מאד בהדרגה. תרופות לשינה אחרות אפשר לקבל דרך רופא המטפל . ואבן לא פוגע בפעילות של רמוטיב.
    2. טיפול משולב תרופתי ותרפיה קוגניטיבית התנהגותית הוכיח את עצמו כמאוד יעיל בדיכאון וחרדה.
    טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) הוא שיטת טיפול המבוססת על ההנחה שדפוסי חשיבה משפיעים על ההרגשה ועל ההתנהגות. הטיפול נעשה ע"י זיהוי דפוסי החשיבה הלקויים והקניית דפוסים סתגלניים במקומם. הטיפול מתבסס הן על עקרונות מתחום הלמידה, והן על ניתוח לוגי של הטיות חשיבה.
    השיטה מציעה דרכי טיפול אשר מבוססות על עקרון זה מתוך הנחה כי ניתן לשלוט על מערכת האמונות הבסיסיות ובדרך שבה בוחרים לחשוב על אירועי החיים. שינוי בתחומים אלה יגרום לתמורות אמיתיות בצורת התייחסות לאירועי החיים ובמצבי הרוח. השיטה יעילה מאוד כי בפרק זמן קצר ניתן להשיג שינוי משמעותי .
    על טיפול קוגניטיבי בדיכאון ניתן לקרוא בכתבה:
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
    תרגיש טוב !
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דני
    14/05/2009

תודה רבה לך על העזרה שאת נותנת לי דרך אתר האינטרנט. זה מקנה לי הרגשה טובה שיש לי אוזן קשבת.
    אשמח לקבל ממך עוד עצות בעתיד.
    מודה לך
    דני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית דיכאון
    mimi
    11/05/2009

לפני חמש שנים קיבלתי את התקפיי החרדה הראשונים שלי.
    טופלתי קוגנטיבית בשיחות ובויפאקס 150 ליום והכל היה טוב ויפה.
    עשיתי הפסקה של שנה עם הכדורים למורת רוחם של מטפליי והייתה לי שנה נפלאה שסופה לפני שמונה חודשים בדיכאון עמוד וחרדה קשה.
    חזרתי לטיפול התרופתי של הויפאקס 150 והחיים חזרו למסלולם הנפלא.
    כל התקופה הזאת אני בטיפול פסיכולוגי אבל מטפלת מופלאה.
    אתמול קיבלתי התקף חרדה מאוד מאוד קשה ששיתק אותי וגרם לי לפחד נוראי שהביא איתו את כל תסמיני הדיכאון. הידיים שורפות, הבטן בוערת, אני לא מסוגלת לבלוע ואני רק רוצה או לישון או לברוח מהבית החוצה.
    האם זו יכולה להיות סתם אפיזודה חולפת? האם העלאת המינון יכולה במקרים כאלה להפסיק את הדיכאון והלחזיר אותי למסלול?
    אני כמובן רוצה את התשובות לבינתיים, אני אלך כמובן גם לרופא ולפסיכולוגית.
    זאת עזרה ראשונה מבחינתי.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית דיכאון

הוספת תגובה

• בעיית דיכאון

ד''ר אלונה גוברמן
    12/05/2009

ערב טוב מימי.
    האם את עוברת או עברת לאחרונה תקופה מתוחה, לחוצה, מרגשת? קשה לומר האם זה אפיזודה חולפת או לא. .אני מציעה לך לבדוק עם הפסיכיאטר טיפול אנטי דיכאוני ואנטי חרדתי (יכול להיות שצריך להעלות מינון של הויפאקס.
    בנוסף, תמשיכי טיפול פסיכולוגי - טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) שבמהלכו תלמדי כלים להתמודדות יעילה עם מתחים, לחצים, חרדות.
    תרגישי טוב,

.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה גדולה

mimi
    13/05/2009

אכן תקופה לא קלה.
    קיבלתי את עצתך ואגש לפסיכאטר.
    תודה על הסבלנות, על התגובה המופרטת והאמפטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה גדולה

ד''ר אלונה גוברמן
    13/05/2009

למימי שלום. תודה לך שפנית לפורום.
    תרגישי טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה