מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרגשת רטט בגוף בזמן יקיצהמימי08/08/2009
שלום
הפסקתי טיפול בחרדה לפני 3 חודשים ע''פ הוראת רופא.טופלתי ברימוטיב וקרדילוק 2.5 מ'ג להרגעת דפיקות לב והורדת לחץ דם . כרגע לא לוקחת כלום ובמשך היום מרגישה נהדר. יש לי רק תופעה אחת שמטרידה אותי מאוד. כל בוקר אני מתעוררת באותה השעה 6.30 בהרגשה שכאילו אני נבהלת ממשהו לפעמים מחלום מוזר...ומרגישה מן רטט לא מוגדר באיזור החזה והידיים... אם אני ממשיכה לשכב במיטה זה לא עוזב אותי. אך ברגע שאני קמה ומתחיל לתפקד זה כאילו לא היה... ואחר ככ הכל תקין לחלוטין. אני בת 50.
האם זה סימפטום חרדתי שעדיין קיים אצלי ? ואיך מתפטרים ממנו?.
תודה
מימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מימי
ד''ר אלונה גוברמן09/08/2009למימי שלום. יכול להיות שזה סימטום של חרדה שנשאר. בכל מקרה תתייעצי עם מטפל שלך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס בטעותרעות06/08/2009
לקחתי אתמול כדור ציפרלקס לאחר התלבטות בעניין. לאחר מכן התחרטתי, האם אני יכולה להפסיק לאחר פעם אחת? כדי לנסות ולראות אם אני אוכל "לצאת מזה" לבד (דיכאון מלווה בחרדה) והם במקרה הצורך אני אוכל שוב להתחיל ולקחת (והפעם באופן סדיר) לאחר יומיים או שבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אליזבת
ד''ר אלונה גוברמן06/08/2009לאליזבת שלום. אני ממליצה מאוד איבחון מעמיק ובירור .תפני למטפל שלך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה-פוביה מחשיפת הגוףאבי06/08/2009
אני בן 28 , נראה בס'ה'כ בסדר,לא שמן ,לא רזה אבל תמיד שאני הולך לים יש לי חרדות לפני זה,אני לא אוהב לחשוף את החזה שלי בפומבי למרות שהוא בסדר גמור ולכן אני בדר'כ נשאר עם גופיה עליי ,מילא אם הייתי שמן הייתי מבין את זה,אבל תמיד הייתי עם משקל ממוצע פחות או יותר והבעיה הזו מלווה אותי שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אבי
ד''ר אלונה גוברמן06/08/2009לאבי שלום.חרדה חברתית יכולה להופיע בצורות שונות. קושי-פחד להיות ( לחשוף את הגוף) מול קהל יכול להשתיך לקוצה של חרדה חברתית. במידה וזו תופעה שמפריע לך כדי שתפנה לבעל מקצוע שיבדוק את איתך את הסימפטום.
ברכרה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת ביצועאור06/08/2009
שלום, אם תוכלו בבקשה לעזור לי ולתת לי תשובה על בעיה שמפריעה לי.
יש לי חברה והחלטנו להתחיל לקיים יחסי מין בפעם הראשונה היה הכל בסדר אך בפעמים הבאות שרצינו לקיים יחסי מין הזקפה נעלמת בדיוק לפני החדירה.
אם תוכלו להגיד לי מה אפשר לעשות ואיך לסדר את זה במהרה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אור
ד''ר אלונה גוברמן06/08/2009
לאור שלום. כדי להוריד את רמת ההתרגשות והלחץ הייתי מציעה להפוך יחסי מין לתהליך הדרגתי. תנסה ממשחק מקדים (מגע, ליטופים, נשיקות) ותוך כדי כך נסה להרגיע את עצמך (נשימות, הרפיה). נסה לא להתרכז בזקפה אלא במגע, במה שאתה מרגיש. הבעיה שאתה מתאר שכיחה למדי וניתנת לטיפול בקלות ובזמן קצר.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דכאון ארוך ומתמשך בבקשה עזרהריקי05/08/2009
שלום לצוות
אני כבר נוטלת הרבה שנים תרופה בשם פרימוניל, ניסתי מספר פעמים להחליף בתרופות שונות, אך תמיד חזרתי לפרימוניל שהוא הכי היטיב עימי.
מה שקורה לי לאחרונה שעקב בעיות אישיות כמו חיפוש עבודה, חלה עליה במפלס הדכאון והחרדה, אני סובלת מחרדה כלכלית, ובנוסף סובלת מחולשה רבה ואפיסת כוחות, זה מתבטא בחוסר אנרגיה, ועשה הכל לאט, כמו הולכת לאט, מנקה לאט, ושוחה בבריכה לאט. פשוט אין לי כוחות.
האם זה נובע ממצבי הנפשי? ומה אפשר לעשות או להוסיף כתוספת לפרימוניל?
לי מתאים רק התרופות הטרציקליים ואין מיזה הרבה. לוקחת לפעמים קלונקס אך פוחדת להתנכר לזה
אודה על עזרתכם
ריקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ריקי
ד''ר אלונה גוברמן06/08/2009לריקי שלום.
שלום לך.מומלץ לשלב טיפול תרופתי עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT).
טיפול בנזעי חשמל (ECT) נחשב עד היום הכי יעיל במצבים של דיכאון עמיד ומתמשך. בישראל הוא מתבצע כמעט תמיד במסגרת אישפוזית . צריך לקחת בחשבון שטיפול ב ect יכול לתת הפרעות בזיכרון ולעקוב במהלך הטיפול על שינויים בזיכרון. ברוב המצבים הזיכרון חוזר אך לפעמים יש גם פגיעות בלתי הפיכות.
אני ממליצה לך לשוחח על זה עם הרופא המטפל.
ניתן לשקול טיפול ב TMS, גרייה מגנטית למוח, שיכולה לעזור גם לדיכאון עמיד מבלי לגרום להפרעות בזיכרון. אך טיפול זה מתבצע רק במסגרת מחקרית במספר בתי חולים פסיכיאטריים או באופן פרטי פרטית במיינד קליניק.
מידע נוסף על טיפול בדיכאון עמיד ניתן לקרוא בכתבות: http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=6148
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7705
תרגישי טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי חרדה ודכאוןאורי05/08/2009
שלום,
מזה כ3 שנים אני סובלת מהתקפי חרדה ומצב נפשי ירוד.
אני חייה בחרדה תמידית ונמנעת מלעשות המון דברים.
מפחדת להיות לבד.תמיד צריכה מישהו איתי.
לא נשארת לבד בבית ולא יוצאת לבד מהבית.
אחרת יש התקף קשה.
נמאס לי לחיות ככה.זה מונע ממני לחיות.
לא עובדת ולא עושה כלום עם עצמי עקב החרדות.
ניסיתי הכל.
טיפול פסיכולוגי+EMDR
טיפול תרופתי-רסיטל
הומאופ דבר עזר לי קצת אבל עדיין המצב אותו הדבר.
מה הפתרון?
יש טיפול מוכח ויעיל למצב?
אני מוכנה לנסות הכל רק כדי להחלים.
אני עומדת ללדת את הילד הראשון ואני עוד יותר בחרדה ובלחץ איך אני אתפקד כאמא ומה יהיה.
אשמח לכל עזרה..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי חרדה ודכאון
ד''ר אלונה גוברמן06/08/2009למורן שלום.
טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) קצר וממוקד עם או בלי תרופות יכול מאוד לעזור לך בהתמודדות יעילה עם התקפי החרדה ודיכאון. הרפיית נשימות הינו אחד הכלים להתמודד עם ההתקף. ישנם עוד כלים רבים שעליך ללמוד כדי לרכוש שליטה בחרדה בהווה ולמנע התקפים נוספים בעתיד.
מידע נוסף על חרדה והתמודדות איתה ניתן לקרוא בכתבה:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=8936
תרגישי טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מנהיגהנטע04/08/2009
שלום,
אני סובלת מחרדות, ולוקחת סרוקוול ומירו. לאחרונה קיבלתי רשיון ובשבוע הקרוב תיגמר תקופת המלווה שלי. כשאני נוהגת עם ההורים אני מרגישה ביטחון, ונאמר לי שאני נוהגת טוב ושאני בשלה לנהיגה לבד.
אני לא מרגישה שאני מסוגלת לנהוג בלי מלווה, והפחד הכי גדול שלי הוא לקבל התקף חרדה בעקבות זה באמצע הכביש חס וחלילה.
יש משהו שאפשר לעשות בנושא? כל תגובה תעזור.
תודה מראש, נטע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מנהיגה
ד''ר אירנה נתנאל04/08/2009נטע שלום,
טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) קצר וממוקד יכול מאוד לעזור לך להתגבר על חרדת הנהיגה.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה מנהיגה
נטע06/08/2009תודה רבה, אני אבדוק את העניין. אחזור אליך עם יהיו לי עוד שאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה חברתית !?ששון04/08/2009
שלום
אני בן 21, ומאז שאני זוכר את עצמי היו לי בעיות חברתיות.
כיוון שהבעיות שלי לא בולטות במיוחד, ובהתחשב בזה שבסך הכללי אני אדם שמאוד מקובל חברתית, לא ייחסתי לזה חשיבות, ולא ראיתי בזה משהו חריג. בעזרת כל מיני חוקים נוקשים (!!!) שאימצתי, הסתגלתי יפה מאוד למציאות החברתית שסובבת אותי. את החרדה הפנימית שלי ממצבים חברתיים ובמיוחד את הימנעותי מהם, הסברתי לעצמי, כל מיני הסברים מהסברים שונים, (זה לא מעניין אותי, זה קטנוני בשבילי, ככה זה אצל כולם רק שהם בוחרים לדבוק בנורמות וכו' וכו') .
למרות זאת, כשהייתי מתעמק במצב הכללי שלי, תמיד היה קול בתוכי שאמר לי שלמרות ההסברים הכל כך משכנעים, משהו לא תקין, אך מצד שני השוותי (בצורה אובייקטיבית) את מצבי החברתי למצבם של אחרים הסובבים אותי והמאזן היה תמיד לטובתי.
למסקנה שאני צריך טיפול הגעתי בעקבות שתי מקרים שבהם הייתי חייב להשתתף באינטרקציות מסויימות שבאופן שיטתי נמנעתי מהם לחלוטין בטענה שכשאהיה חייב לא תהיה לי בעיה להשתתף, וכל הסיבה שבגללה איני משתתף היא כי לא בא לי. בסופו של דבר הסתובבתי 3 שעות סביב המקום ולמרות כל השכנועים העצמיים, הרגשתי שמשהו חזק ממני ומההגיון שלי מונע ממני להכנס.
מחיפוש באינטרנט הגעתי לדף שמפרט את הסמפטומים של חרדה חברתית, וכיוון שזה נראה לי דומה למצב שלי אני מנחש שזאת הבעיה שלי.
הבקשה שלי היא כזאת: אין ספק שבסופו של דבר אני אלך לטיפול, כרגע עדיין קשה לי לעכל שיש לי הפרעה נפשית, ובטח שקשה לשתף את הסביבה החברתית. מהסיבה הזאת, הדרך היחידה שיש לי לקבל מידע על הנושא היא דרך פורום זה.
לכן אני מבקש שתשתפו אותי בכל המידע הרלוונטי שיתאפשר לכם, או שתפנו אותי למקום שבו אוכל למצוא אותו.
תודה מראש ושנהיה בריאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה חברתית !?
ד''ר אלונה גוברמן06/08/2009לשושן שלום. באתר של מיינד קליניק אפשר למצוא חומר רלוונטי על נושא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה קטנה
עמיר11/08/2009ששון שלום
אני בן 26 וגם כך זה התחיל אצלי בערך באותו הגיל
ניסיתי לפל בזה אך כנראה שלא מספיק
וכיום החרדות ממש השתלטו על חיי וזה הפך להיות ממש חרדה בכמעט כל תחום, והפך אותי לבנאדם מפוחד, ודיכאוני. ממש קשה לי לחשוב על עצמי ככזה אך זה המצב
המלצתי היא תעשה הכל כדי לפתור את זה בכל דרך אפשרית וטובה שעה אחת קודם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיילאמא01/08/2009
בני התגייס השבוע לצבא ומיועד ליחידה קרבית קשה ותובענית (זה רצונו הבלתי מתפשר של בני)
בשבוע הקרוב הוא אמור להתחיל טירונות קשה ותובענית במיוחד.
לאחרונה התוודע בפני הילד כי סובל מדיכאון. הילד סובל גם מהפרעת קשב רצינית ואינו נוטל ריטלין מאחר וזה גורם לו לא לישון 24 שעות וכמו כן לא לאכול. לאחר הריטלין הוא חש בדאון ולכן מעדיף לקחת רק במקרים ספציפיים של מבחנים וכו'.
בני בחר שלא לדווח על הבעייה לצבא שכן יש לו חשש שמא לא יקבלו אותו ליחידה קרבית.
באופן כללי מדובר בילד מאוד חברותי, מוכשר, פעיל מוקף חברים ואהוב מאוד. בעיית הקשב גורמת לו להרגיש תמיד אאוטסיידר ולא להיות בעניינים. ( אולם כשמוטלת עליו משימה שחשובה לו הוא מתפקד בצורה יוצאת מן הכלל טוב יותר מכל חבריו). לטענתו בימים האחרונים הוא מרגיש שכלום לא משמח אותו כלום לא מצחיק אותו והוא נראה עצוב וחסר אונים.
התלבטותי הינה האם להתערב ולדווח על כך או לתת לו להתסדר בכוחות עצמו. אין לי יכולת להעריך באיזו מידה זה חולף או נקודתי והאם זה יקצין במהלך התקופה הקרובה בה ישרת בצבא או אולי זה יחלוף והוא יוכל לשרת ביחידה הקרבית שהוא כל כך רוצה. ואולם אני חוששת מסיטואציה שהמצב יקצין בזמן שהוא יהיה בתנאים קשים ואולי לא יהיה לו עם מי לדבר.
להערכתי, התערבות מצידי תגרום לכך שהוא לא יוכל לשרת ביחידה שאליה הוא התקבל. דבר שבוודאי עלול מאוד להכעיס אותו.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייל
יצחק01/08/2009שלום. הכי טוב שתפנו לקב"ן ותתייעצו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאניהדקלה31/07/2009
שלום,
מהי מאניה דיספורית? מהם מאפייניה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כככגשגש'
אדווה01/08/2009שלום ד"ר
אני רוצה לדעת אם המשבר שיש לי עכשיו בעקבות ארועים שקרו הוא רק דכאון היות והיה לי דכאון ואני מטופלת בציפרמיל כבר כמה שנים או שיש לי מניה דיפרסיה.
הכנסתי לי לראש שיש לי את זה ואיך יודעים אם זה דכאון או מניה? קראתי על המחלה והכנסתי לי לראש שיש לי אותה ואני רוצה לדעת עליה יותר.
מה זה מניה והיפומאניה?
תודה
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: רונית
ד''ר אלונה גוברמן01/08/2009לרונית שלום. באתר של מיינד קליניק קיים חומר על הפרעות נפשיות כולל מאניה ודיכאון.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמידה וזה נכון...
תומר כ.04/08/2009ולא סתם הכנסת לעצמך את זה לראש, אז כדאי שתשקלי את גאודון, בגלל שזו התרופה האנטיפסיכוטית היחידה שלא גורמת להשמנה. מכיוון שאת כבר מטופלת בתרופה אחרת, את יכולה לקבל את גאודון כחלק מסל התרופות בלי בעיה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה !!!שי29/07/2009
שלום לך
לקחתי ציפרקלקס במשך 8 חודשים והפסקתי למשך 3 חודשים
כרגע אני מתחילה להרגיש רע עצב וחולשה
ואני ממש מתלבטת אם להמשיך עם התרופה
אני מפחדת שאני לא אוכל לצאת מהעצב והוא רק התגבר
ומצד שני אני לא רוצה להיות תלויה בכדורים
מה אלי לעשות לפי דעתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר
שיר29/07/2009תהיי חזקה...יש פה אנשים מדהימים שנותנים כוחות ואת תצאי מזה! רק תאמיני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: שי
ד''ר אלונה גוברמן01/08/2009לשי שלום. ההשפעה של ציפרלקס מורגשת תוך שבועיים -שלושה בממוצע. הטבה מלאה תיתכן תוך 4 עד 6 שבועות . תחכי בסבלנות. לא להתייאש!
בנוסף, חשוב לציין ששילוב תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) הוכיח את עצמו כטיפול יעיל ביותר בהתמודדות עם חרדה ודיכאון.
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה - עזרה בבקשהיוסי29/07/2009
היי,
אני סובל מהתקפי חרדה באים והולכים + מתח נפשי מתמשך.
זה מפריע לי בתפקוד היום יומי, בעבודה וגם אחרי העבודה (אך יותר נפוץ בעבודה),
אני מרגיש דברים מוזרים בתוך הראש, האוזניים נסתמות פתאום, משהו בתוך האף זז, ותנודות פנימיות בתוך הרשת בכל מיני מקומות.
אני מרגיש שכל הצוואר שלי מתוח/מנופח, לעתים אפילו כאילו המתח עוצר לי את הנשימה, או מרגיש לי כאילו אני חוסם את העורקים שמעלים דם/חמצן למוח,
ואז אני מרגיש גם תנודות משונות בתוך הגוף שגורמות לי קצת לחוסר שיווי משקל, או ברגליים באמצע הליכה פתאום מרגיש כאילו לשנייה לא מגיע חמצן לשריר, פתאום הרגל כאילו מאבדת אחיזה לרגע קטן (לא ברמה שאני נופל או משהו דומה)
ואני מתחיל לפחד שלא יקרה לי משהו מסוכן,
ומכל מחוש הכי קטן בכל מקום בגוף אני קופץ ונבהל. לדוגמא, מרגיש משהו קטן באזור החזה, ישר אני קופץ (הלב).. אני מודע לזה שאני סובל מחרדה, ושזה כמעט בטוח לא פיזיולוגי.
עשיתי כבר כמה וכמה פעמים בדיקות אצל רופאים (ובפעם הראשונה שזה התחיל עשיתי בדיקות מקיפות גם בבתי חולים וכו') ואף פעם לא מוצאים משהו לא בסדר תודה לאל.
ניסיתי ציפרלקס וזה עזר לי, אבל גם השפיע עלי לא טוב בדברים אחרים.
כיום אני נגד כדורים פסיכיאטרים כאלה ואחרים לגמרי.
ניסיתי גם טיפולים פסיכולוגים (לטווח קצר יחסית), וזה עזר מאוד חלקית.
כי ברגע שההתקף מתחיל, קשה לי מאוד (ואפילו כמעט בלתי אפשרי ברוב המקרים) לעצור אותו.
זה ממש מדכא לי את האיכות חיים, ומפריע לי לתפקד.
אשמח אם תוכלו לתת לי רעיונות
תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר אירנה נתנאל30/07/2009יוסי שלום,
הדרך הכי טובה להתמודד עם חרדה היא לשלב תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). אין ביכולתינו לעצור גל של חרדה, כך, שלנסות להיתמודד איתו בדרך של לעצור בלתי אפשרי וכלל לא יעיל. ב CBT ניתן ללמוד כלים ומיומנויות להתמודדות יעילה שמבטיחה שליטה בהווה וגם לטווך הארוך. הכי חשוב זה ללמוד לא לפחד מהתחושות הגופניות. התחושות שאתה חווה הן תחושות של חרדה. סימפטומים של חרדה יכולים להיות מאוד מפחידים, ממש לא נעימים אך הם כלל לא מסוכנים. חשוב ללמוד להתמודד איתם בצורה יעילה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדוריםעדי29/07/2009
שלום,
אני נוטלת כדורים בשם רסיטל כבר 3 שנים , ויש לי 3 שאלות:
1. האם הכדורים גורמים לבעיות גופניות מסוג כלשהו ? מובן לי שלא משנה איזה כדור לוקחים תמיד הוא עוזר למשהו אבל גם בדרך "דופק" משהו בגוף.
2. כרגע אני מרגישה טוב, רק לעיתים רחוקות יש "דאון" שהגיוני שיקרה בחיים הללו, השאלה שלי היא האם זה מסוכן אם אני מתחילה ללרדת במינון על דעת עצמי? קיבלתי 20 מ"ג , ואני עכשיו לוקחת יום יום רק 10.כמובן שאני לא לוקחת את עצתכם במקום עצת רופא..כפי שבטח תכתבו לי :-)
3.ושאלה הכי חשובה :קורה לי לפעמים שאני שוחכת לקחת כדור יומים, ואז יש לי מן זיעזוע במוח,כמו סחרחורת נוראית כזאת..משהו ממש דרסטי, וכשאני לוקחת את הכדור תוך 20 דק עובר לי... מדוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים
ד''ר אלונה גוברמן01/08/2009עדי שלום. רסיטל הוא כדור מצוין, לא ממכר בכלל אפילו לא לטווח ארוך ולא גורם לבעיות גופניות. ניתן להפסיק כדורים רק כאשר למדת לשלוט בסימפטומים כדי למנוע חזרתיות. את השליטה לומדים בשיטת טיפול התנהגותית - קוגניטיבית עם מטפל צמוד.
ההטבה במצבך הושגה בזכות הכדורים. מצבך השתפר ואת מרגישה טוב וזה סימן שהכדור עזר לך. תמשיכי ליטול אותו. לא מומלץ להפסיק כדורים על דעת עצמך במיוחד את אלה שעוזרים לך. כשתפסיקי את לקיחת הכדור גם אם זה באופן הדרגתי הסימפטומים יכולים לחזור. אני מאוד ממליצה להתייעץ עם מטפל שלך.
הפסקת תרופות שמשפיעות על המערכת שנקראת סרוטונרגית יכול לתת תופעות מהסוג שאת מתארת. כדי למנוע הופעתן עושים הפסקה מאוד הדרגתית. בדרך כלל תופעות אלו חולפות תוך 10 ימים במידה ולא חוזרים לקחת חצי מינון ואז יורדים בהדרגה תוך שבועיים. כמובן שמה שאני כותבת כאן זה לא המלצה טיפולית אלה הדרכה כללית. עליך לפנות לרופא המטפל.
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך!!!!!!! תוספת קטנה..
עדי03/08/2009מצבי הנפשי השתפר עקב שיניים בחיים,לכן אני חושבת שאני יכולה להפסיק,כמובן שתייעץ עם רופא..
פשוט אני חוששת מלקיחת הכדור בזמן הריון...זה ממש מטריד אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך!!!!!!! תוספת קטנה..
ד''ר אלונה גוברמן06/08/2009לעדי שלום. במידה ותמשיכי לטול תרופות בכל קופת חולים היום קיימת מחלקה לייעוץ תרופתי בזמן ההיריון .מרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי בבית חולים הדסה עין כרם טל:02-6243669,02-6243663
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון לאחר לידהאפרת28/07/2009
אני חושבת שאחותי בדיכאון לאחר לידה והיא לא מוכנה בשום פנים ואופן לא מוכנה ללכת לטיפול למרות כל נסיונות השיכנוע של כל המשפחה. היא אמנם אוכלת , מתפקדת בבית, מטפלת בתינוקת , אבל היא בחרדה לה וכמעט ולא יוצאת איתה לשום מקום. זו לידה ראשונה שלה. האם זה טבעי בלידה ראשונה או שזה באמת דיכאון אף אחד לא יכול לדעת כי היא לא מוכנה ללכת לטיפול ולא רוצה עזרה לא ממני ולא מאמא רק מבעלה. מה אפשר לעשות במקרה כזה . אין מצב שנוכל לשכנע אותה היא מאד עקשנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קודם כל
טוקיו מאקי29/07/2009זה כבר טוב שמבעלה היא כן מוכנה לקבל עזרה! אולי כדי לנסות להעביר לה את המסר דרך בעלה. שהוא ידבר איתה וינסה לשכנע אותה ללכת לטיפול. מעבר לכך, אין ספק בכלל שתינוק ראשון זה שוק גדול ולוקח זמן להתאפס. לפעמים גם כמה חודשים. הכי חשוב לא להזניח בין אם זה דיכאון ובין אם לא, כדאי וחשוב שתלך לרופא שיקבע מה מצבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון אחרי לידה
דניאל29/07/2009חשוב שתטפל בעצמה והתמיכה שלכם היא מאוד קריטית הפעם ניתן לטפל בזה וגם בצורה מאוד טובה אבל צריך לעשות את זה עכשיו אני גם מבין הנשים שחשו שמשהו לא בסדר איתי אחרי לידה. רק אחרי שהתחלתי טיפול בויפאקס התחלתי להרגיש שאני יכולה לאהוב את הקטנטנן שלי באמת בלי לראות בו גורם להרגשה שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אפרת
ענבר ליסיצקי05/08/2009שלום אפרת.
ראשית מזל טוב על הלידה!
שנית רציתי לספר לך שבימים אלו אנו עובדים על סרט דוקומנטרי עבור ערוץ 2 שעוסק בתופעת ה"דכאון לאחר לילדה"
הסרט יעסוק במימדי התופעה (אחת לכל 6 נשים לוקות בדיכאון לידה ו-80% מהנשים חשות דכדוך עמוק אחרי הלידה), תסמיני התופעה ודרכי ההתמודדות, כאשר המטרה היא להעלות את הנושא למודעות, ולעזור לנשים צעירות אחרות להתמודד עם התחושות הקשות ועם זאת המאד נורמליות, שלאחר הלידה.
אנו מחפשים מישהי שמתמודדת עם קשיים לאחר הלידה ואשמח מאד לשוחח עם אחותך, כמובן בלי שום התחייבות מצידה.
שמי ענבר והטלפון שלי הוא
052-5911978
אשמח אם תצרי קשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני אוהב אותכם מנהלך הפורום.ירון28/07/2009
אני שמח שאתם נמצאיים בשבילנו!!!! תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני מצטרף....
אילן28/07/2009גם אני מצתרף... אתם עושים עבודה נפלאה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע טוב ותודה
יצחק01/08/2009למנהלי הפורום ! אני שמח שאתם נותנים לנו רצון להמשיך לחייות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה מאוד
שירן03/08/2009תודה לכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
יצחק06/08/2009אני מאחל לכולם בריאות , בריאות ו בריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לכם מנהלי הפורום.
יצחק10/08/2009שלום. מה שלמכם? היום נהנתי מפורום האהוב שלנו. תודה לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערב טוב
רינה11/08/2009אני מסכימה עם כולם. פורום מצויינת. אני לורחת הרבה אינפורמציה מפורום. תמשיכו ככה!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)