פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני חולה בסכיזופרניה אני לא מוצא...
    linbeach
    04/05/2009

ברגוע לנשמתי , ניסיתי גם טיפולי חשמל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אל תתייאש יש עוד טיפולים

linbeach
    04/05/2009

תהיה אמיץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "אם אין אני לי מי לי"

linbeach
    04/05/2009

ככה אומרים במחלקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני linbeach תפוז אוכל הרבה

linbeach
    04/05/2009

אני linbeach תפוז אוכל הרבה

אולי נידבקתי מיזה מתפוז ??

אני אני אני linbeach תפוז יפסיק זה ירפא אותי???

תפוז אנשים
    שנותנים לי

linbeach
    אוכל הרבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס
    שי
    03/05/2009

אני התחלתי לקבל ציפרלקס במינון 10 מ"ג ליום מזה כחמשה ימים , לטיפול בדיכאון .
    יש לי תופעות לוואי של קשיים בשינה ואי יכולת באופן מוחלט להגיע לשפיכה.
    האם התופעות שציינתי יחלפו ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• ציפרלקס

ד''ר אלונה גוברמן
    03/05/2009

לשי שלום. אלו תופעות מוכרות של צ'פרלקס הנוטות לעבור תוך מספר שבועות אם כי לפעמים מחייב להחליף את התרופה. תתייעץ עם לרופא מטפל. יכול להיות שכדי לך לרדת לחצי כדור לשבוע ימים לתת לגוף להתרגליותר טוב אל התרופה ואז לנסות שוב לעלות.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס

יצחק
    03/05/2009

אני מקבל ציפרלקס מזה כחצי שנה. בהתחלה גם נתקתי בתופעות הקשורות לתפקוד מיני אך לאחר מסםר שבועות הן חלפו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלת טיפול פסיכולוגי
    יערה
    03/05/2009

אני מעוניינת להתחיל טיפול פסיכולוגי עקב בעיות שמטרידות אותי ביום יום ומונעות ממני את היכולת לנהל שגרת חיים נורמטיבית. בעבר יכולתי להתמודד בעצמי אבל עכשיו אני מרגישה אבודה מתמיד.ו קשה לי מפעם.
    כיצד אני יכולה לפנות ולמי? האם ניתן לעשות זאת דרך הקופה או שאני חייבת רופא פרטי?

לקביעת תור
    סגירה
    התחלת טיפול פסיכולוגי

הוספת תגובה

• התחלת טיפול פסיכולוגי

ד''ר אלונה גוברמן
    03/05/2009

שלום יערה. מרפאות ותחנות לבריאות הנפש, קופות חולים המאפשרות לקבל שרות פסיכולוגי בחינם. במידה ותפני לקליניקה פרטית תוכלי לקבל החזר כספי מהקופת חולים.
    במצב שאת מתארת תרפייה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) מאוד יעיה. CBT -הינו טיפול קצר וממוקד, שבמהלכו לומדים מיומנויות התמודדות בהווה וגם לטווח הארוך.
    אשמח לענות על שראלות נוספות,
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים
    טובה
    02/05/2009

שלום רב!
    בעלי סובל מדכאון וחרדה,עקב פיטורין בגיל 59. לפני שנה נטל ציפמיל עקב סיטואציה דומה,והכדור עזר לו מאד. היום הוא נטל ע"י רופאת משפחה חצי כדור של ציפרמיל כשלושה שבועות אבל כמובן שלא היתה השפעה.(כי זה רק חצי כדור) לאחר מכן ניתן לו ע"י פסיכאטר ציטלאופרם ,אבל שום דבר לא עזר,ניתן לו גם אפקסור 75 xr ו
    והיום הוא משתמש בציפרלקס 2 כדורים וכן תרופה מייצבת טגרטול 400 מ,ג
    שאלתי היא האם לא לבקש ולדרוש את התרופה ציפרמיל במינון שני כדורים אותה תרופה שעזרה לו לפני שנה?
    או שצטלאופרם וציפרמיל אותן כדורים,ואין מה לבקש.
    עלי לציין כי בעלי נמצא כחצי שנה באותו מצב,והמצב די קשה-והאם כדאי שילך לאשפוז יום?.
    בתודה מראש
    טובה

לקביעת תור
    סגירה
    כדורים

הוספת תגובה

• כדורים

ד''ר אלונה גוברמן
    03/05/2009

שלום טובה. משאלתך לא ברור לי איזה טיפול תרופתי מקבל בעלך היום (או חצי ציפראמיל או 2 ציפרלרס?)
    ציפרלקס וציפרמיל -שייכות למשפחת חוסמי ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI), ומעלים את כמות הסרוטונין במוח.בהשוואה לציפרמיל ,ציפרלקס פועלת במינונים נמוכים יותר, משפיעה תוך זמן קצר יותר (בין שבוע לשבועיים), ויש עדויות לכך שיש לה פחות תופעות לוואי.
    אם את חושבת שהטיפול הנוכחי של בעלך לא מתאים לו והוא עדיין במצוקה למרית הטיפול התרופתי הנוכחי כדאי לפנות לחוות דעת שנייה אצל פסיכיאטר.
    היום גם מנסים שילוב של תרופות נוגדות דיכאון וחרדה מקבוצות שונות.
    בנוסף טיפול משולב (תרופתי ופסיכולוגי) פסיכותרפיה קוגניטיבית - התנהגותית (CBT) ( אישי או קבוצתי) מתמקדת בשינוי דפוסי חשיבה מתוך ההנחה שמחשבות משפיעות על מה שאדם מרגיש. במהלך הטיפול האדם לומד לזהות ולשנות את המחשבות המוטעות והמעוקבות שמעוררות רגשות שליליים. שינוי מחשבה גורמת לשינוי הרגשה ושינוי התנהגות. בטיפול את רוחשת מיומנויות להתמודד עם מצב בעתיד.
    מידע על טיפול קוגניטיבי בדיכאון:
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
    גם TMS -טיפול בגרייה מגנטית למוח בנוסף לתרופות על מנת להגביר את יעילות התרופות. אנו במיינד קליניק משתמשים בטיפול זה במצבים מתאימים.
    כתבה בנושא:
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7705
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    שמעון
    01/05/2009

אני כבר הרבה זמן במצס רוח רע דיכאון במיטה אין חשק לצאת ליראות אנשים

ביום עוד אני מתפקד בערב לא בא לי לעשות כלום

התיאבון שלי ירד אני נלחץ הרבה ומרגיש חנק ובחילות רב חופשת הפסח הייתי קם באמצע הארוחות ערב לשירותים להקיא בליל הסדר באמצע הארוחה , הייתי נלחץ למה זה קורה לי?

ממה הלחץ נובע?

אנ כבר מגיע למצב שאני מפחד ללכת לארועים על האש בים היום

ניפרדתי מהחברה בגלל שאני משגע אותה טוב לי לא טבו לי אני נלחץ גם לפעמים שהיא באה אליי

אני כבר לא יוצא איתה למקומות עם אנשים פעם אחרונה לקחתי סיכון והרגשתי בחילות וחשק להקיא כל הנסיעה ושחזרתי ישר נכנסתי למיטה.

לפני כמה חודשים הייתי במצב על הפנים כמה ימים במיטה לא אכלתי בחילות ניפרדתי מהחברה ובסוף קמתי על הרגליים והתחלתי לאט לאט לחזור לעצמי אבל שוב זה משתנה לי פעם טוב לי פעם לא פעם עם החברה פעם לא?

האם היא אשמה בזה?

אולי בגלל שאני לא סגור על עצמי עם אני אוהב אותה ואני בכל זאת איתה וזה גורם לי לכל זה? כי איני מרגיש צורך לעבור לגור איתה או להתחתן ואני איתה כבר שנה וחצי.

כאילו אנ ימאשים את עצמי שאני איתה אבל שאנ ילא איתה גם קשה לי ואני גם החרדות וחוסר תיאבון בחילות לחצים דפיקות בלב וכל זה...

אני לוקח עכשיו ציפרלקס הרופאה אמרה לי לחזור לקחת כי לקחתי לפני כמה חודשים והפסקתי באמצע והיא אורמת שבגלל שלא סיימתי את הטיפול זה חוזר לי.

ומה בנוגע לחברה אני כרגע לא איתה מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדות

ד''ר אלונה גוברמן
    03/05/2009

שלום שמעון. צר לי שאתה סובל .כדי להבין מה הטיפול הנכון עבורך חשוב לעשות אבחנה מעמיקה, מקצועית ומדייקת תוך הכרות איתך. אם אתה חושבת שהטיפול הנוכחי לא מתאים לך, כדאי לפנות לחוות דעת שנייה אצל פסיכיאטר.
    משברים אישיים, משפחתיים ועוד מאוד יכולים להשפיע לרעה על מצב הרוח ועל החיים. בדרך כלל התגובה היא חזקה הרבה יותר בהתחלת המשבר (מה שקורה עם חברה שלך). עם הזמן ועם מציעת פטרונות, המצב משתפר. כמובן שהדיכאון וחרדות יכולים גם להחמיר כתוצאה מהמשבר ואז עזרה מקצועית על ידי עלייה במינון התרופות או שינוי של התרופה מאוד יכול לסייע בהתמודדות.
    אני ממליצה על תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) וטיפול תרופתי משולב עם מאוד יעיל בהתמודדות עם מצבי דיכאון, חרדות, יחסים בין אישיים, מימנויות חברתיות וכוי .CBT- הינו טיפול קצר וממוקד שבמהלכו לומדים מיומנויות התמודדות בהווה וגם לטווח הארוך.
    תרגיש טוב,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות

שמעון
    03/05/2009

האם זה יכול להיות בגלל החברה? כי אני כל הזמן ניפרד ממנה וחזור אליה כזה לךא סגור על עצמי ושאני איתה אני נלחץ אבל עכשיו זה כבר בכל מצב גם שאני לא איתה ויושב בארוחת ערב עם אנשים וארועים ומסיבות וכל מיני כאלה..כרגע אני לא איתה בגלל זה וזה פוגע בה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות

יצחק
    03/05/2009

הייתה במצב דומה. הכח טוב לדבר עם חברה ולפתור את כל שאלותך לגביה או תפנו לטיפול זוגי (זה עוזר בהרבה מיקרים). לא לאשים אותה בהכול. יכול להיות חלק שלך בזה. מני מאחל הצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות

יצחק
    03/05/2009

מתנצל, רציתי לכתוב הייתי במצב דומה. אז אף אחד לא אמר לי מה לעשות. פסיכיאטרית המליצה לך לאן לפנות. תשתמש בזה. חבל להרוס חברות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס
    בדוי
    01/05/2009

שלום. יכול להיות עליה בשומנים מנטילת תרופה?

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• ציפרלקס

ד''ר אלונה גוברמן
    01/05/2009

שלום לך.עלית שומנים בדם - תופעה לא נפוצה בטיפול בציפרלקס. כדי לעשות מעקב של בדיקות תקופתיות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס עליית ויורידות
    רן
    01/05/2009

בוקר טוב
    אני נוטל ציפרלקס כבר שבועיים וחצי ואני חווה מין עליות וירידות
    משמע
    אני יכול להיות יום אחד אחלה ואז כמה ימים לחזור למצב חרדתי וחוזר חלילה
    השיפור הראשוני החל לאחר כשלושה ארבעה ימים אבל אני כל פעם חוזר למצב הקודם

האם זה תקין? האם ככה זה אמור להיות?
    הפסיכיאטר אמר לי שלוקח חודש בערך עד שהכדור מתחיל להשפיע (אני נוטל עשרה מיליגרם ביום) במשך שבועיים וחצי.

השאלה העיקרית שלי מתי יחל השיפור הקבוע שיותר לא יהיו ירידות?

תודה רבה על העזרה.

מושיקו.

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס עליית ויורידות

הוספת תגובה

• ציפרלקס עליית ויורידות

ד''ר אלונה גוברמן
    01/05/2009

שלום רן. הפעולה של תרופות מתחילה בדרך כלל כעבור 4-6- שבועות של נטילתם. לפעמים צריך להגביר את המינון. תתעייץ עם המטפל שלך.
    תרגיש טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון בהריון
    סופיה
    01/05/2009

שלום רב,
    הנני נמצאת בשבוע השמיני להריון , זהו הריון רביעי שלי . בעבר אחרי הלידה השנייה היה לי דיכאון שלאחר לידה ועברתי תקופה מאד קשה וחרדתית.
    בהריון הנוכחי יש לי את אותם הסימפטומים שהיו לי לאחר הלידה השנייה.אני לא מפסיקה לבכות, חרדתית , מחשבות מפחידות עוברות בראשי,לא מתפקדת לא בתור אמא לילדי לא בתור אשה וכמובן שזנחתי את כל עיסוקי האחרים(אני סטודנטית).
    אני מודעת לכוח הרב שיש לכולנו לשנות , להשפיע ולחשוב חיובי ואני באמתתתתת מנסה אך קשה לי מאד.
    אני מרגישה בתוך בועה שסוגרת עלי ולא מאפשרת לי לנהל חיים תקינים ושמחים.
    קשה לי לראות את האור.
    אני אודה לך מאד באם תוכלי להציע לי דרכים אלטרנטיביות לטפל במצב שלי מאחר וקראתי חומר בנושא והבנתי שלא מומלץ טיפול תרופתי נגד דיכאון במהלך הלידה.
    תודה מראש,
    סופיה

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון בהריון

הוספת תגובה

• דיכאון בהריון

ד''ר אלונה גוברמן
    01/05/2009

לסופיה שלום. צר לי על הרגשתך! אני מאוד ממליצה לך על התייעצות עם הפסיכיאטר.
    לגבי טיפול אנטי דיכאוני :לא ניתן לאומר בצורה חד משמאי איזו תרופה בטוחה יותר בזמן הריון. באופן כללי ניתן להגיד שהתרופות מהדור הישן הן בטוחות יותר בהריון אך הן יכולות לתת יותר תופעות לוואי. מהדור החדש הכי הרבה נתונים קיימים על פלואוקסטין-פרוזק, פלוטין, פרוזמה . (הן שמות של אותה תרופה). בכל קופת חולים היות קיימת מחלקה לייעוץ תרופתי בזמן ההיריון .מרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי בבית חולים הדסה עין כרם טל:02-6243669,02-6243663
    אפשרות נוספת טיפול פסיכולוגי ( תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) אישית או קבוצתית. ) נמצא יעיל לטיפול בהפרעות דיכאון וחרדה. מידת יעילותו דומה לזו של תרופות, והוא כרוך בפחות תופעות לוואי. במהלכה תרכשי מיומנויות התמודדות עם מצבך הנוכחי וגם עם הגלים החוזרים של דיכאון בעתיד.
    בהצלחה,
    תרגישי טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת מודאגת
    מודאגת
    29/04/2009

שלום רב,
    אמי בת 52 חולה בדיכאון קליני וחרדה מאז לידתי-26 שנה. שנה האחרונה חלה הידרדרות במצבה
    והיא חווה אפיזודה דיכאונית מז'וריתי(לפי אבחנת הפסיכיאטרית המטפלת).
    כבר 4 חודשים אמי מטופלת בלוסטרל ובקלונקס אותו היא לוקחת כבר הרבה מאוד שנים.
    לאחרונה, הרופאה העלתה מינון של הלוסטרל מ50 מ"ג ל150 מ"ג(כבר חודש בערך)
    לפי דברי אמי, תחושת הדיכאון קצת עברה לה והיא חשה הקלה במועקה, אך היא סובלת מסחרחורות ונוטה להתעלף. היא לא קמה הרבה מהמיטה(היא לא עובדת) ופוחדת לעשות ככמה צעדים מפחד שתיפול.
    אמי הזניחה את עצמה מאוד ,את בעלה ואת הבית.
    לפי דעתי, מצבה הנפשי לא השתפר למרות שהיא אומרת שהיא מרגישה יותר טוב....
    היא לא יוצאת מהבית ולא מתעניינת בכלום. היא נוטה לענות לשאלות בקצרה ואינה מפתחת שיחות עםן אף אחד.. מתקלחת לעיתים רחוקות..למרות שהייתה מאוד מטופחת ונראית טוב תמיד...
    אני רוצה לציין שעקב ההתעלפויות לקחנו אותה למיון וכל תוצאות הבדיקות יצאו תקינות.
    האם אלה יכולות להיות תופעות לוואי של לוסטרל?או של הדיכאון עצמו?
    אני,אחי ואבי כבר אבודים מעצות..
    כל כך רוצים לעזור לה בכך שהיא תחזור כפי שהייתה לפני...
    האם זה יעבור לה?
    המצב נמשך כבר שנה ללא שינויים...
    אני יודעת שזה נורא להגיד , אבל המראה שלה מביך אותי וכיון שאני כבר לא גרה עם ההורים
    אני נמנעת להגיע עם החבר הביתה..מתוך מבוכה...
    המון תודה ומחכה לתגובה...

לקביעת תור
    סגירה
    בת מודאגת

הוספת תגובה

• בת מודאגת

ד''ר אלונה גוברמן
    01/05/2009

שלום לך. תופעות הלוואי הנפוצות של לוסטראל כוללות:סחרחורת, נדודי שינה, ישנוניות, כאבי ראש, יובש בפה, שלשול, ובחילה. יכול להיות שעליה במינון של הלוסראל גרמה לסחרחורות אצל אמך.
    כדי להתעייץ עם פסיכיאטר המטפל.
    גם כדי להתעייץ עם רופא משפחה לצורך בירור גופני (איזה בדיקות נעשו לאמך בחדר מיון? ).

בנוסף טיפול משולב (תרופתי ופסיכולוגי) פסיכותרפיה קוגניטיבית - התנהגותית (CBT) ( אישי או קבוצתי) נמצא יעיל לטיפול בהפרעות דיכאון וחרדה. מידת יעילותו דומה לזו של תרופות, והוא כרוך בפחות תופעות לוואי. הוא נמצא יעיל במיוחד למניעת הישנות של הבעיה. מסיבה זו מומלץ לשקול גם את האפשרות הזו ולא רק את הטיפול התרופתי.
    TMS -טיפול בגרייה מגנטית למוח בנוסף לתרופות על מנת להגביר את יעילות התרופות.
    אנו ב מיינד קליניק משתמשים בטיפול זה במצבים מתאימים/

כתבה בנושא:

אשמח לענות לשאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמכרות למחשב.
    משה
    29/04/2009

שלום לכם.
    אני בן 17 וחצי , מגיל 13 מאז שחובר האינטרנט למחשב שלי, אני מרותק לכיסא כל היום מול המחשב , בין השאר למדתי לתכנת ברמה מקצועית אפילו זכיתי באתגרים. בלימודים אף פעם לא למדתי. לאורך כל החטיבה שמרתי על ממוצע של 85+ בלי מאמץ. אך ברגע שהמחשב נכנס לחיי בצורה יותר חזקה 'היום' אפילו אני להתאמץ ולחרוק שינים על מנת לעבור מבחן ולא להיכשל, נכנסתי לדיכאון בצורה מאוד קיצונית גם בגלל היותי נמוך (170) וגם בגלל היותי -חסר- כל - קשרים עם אנשים. ניסיתי הרבה פעמים להיגמל מהמחשב אך שום דבר לא עוזר , הדבר היחידי שכרגע יעזור הוא גיוס לצה''ל , שם לפחות אני לא אראה מחשב לתקופה -ארוכה , אפילו אני יוכל להשלים פערים עצומים בין היחס הרגשי ליחד החברתי , חשוב לי לציין שהיחס הרגשי מאוד 'רגיש' וכל גרגיר קטן מדביק אותי בדבק מגה ל'חרדה'.בעצם אפילו בבית ספר , לפעמים נדמה למורים שאני 'דג' פחדן אך זה לא נכון (אני ההיפך הגמור מפחדן), שאני מסתובב במסדורונות בית ספר , אנשים חושבים שאני מחייך ואני שמח (מישום מה - יש לי תמיד חיוך בפנים - קשה לי להבין את זה), אך מבפנוכו הכל שחור יותר מהפחם בתחנת חשמל. שמתי לב שהתחלתי לשכוח דברים מסויימים ,אני לא זוכר שום חומר שנלמד בשיעור שעבר (ובעבר יכלתי לזכור) , זה אומר - החרדה משפיע.

לקביעת תור
    סגירה
    התמכרות למחשב.

הוספת תגובה

• התמכרות למחשב.

ד''ר אלונה גוברמן
    01/05/2009

שלום לך משה. אתה תיארת נכון שכאשר המחשב "נכנס לחיים שלך בצורה חזקה "- יכול לפגועה בהרבה תחומי חיים, ביכולת של האדם להצליח ולמצות את הפוטנציאל שלו .אנשים יכולים לפתח הפרעות נפשיות כגון דיכאון, מצבים של חרדה, התמכרויות לסמים וכו'.
    לא כל כך פשוט .דבר ראשון להתנתק מאינטרנט "להיגמל" לתקופה קרובה ,להשתדל להגביל את עצמך, לא להיכנס לאתרים שלא קשורים ללימודים.
    האם אתה לא מצליח ,אתה זקוק לייעוץ ועזרה פסיכולוגי (במסגרת קופ"ח או באופן פרטי ) .

קיים פורום התמכרויות של פרופ' דנון ודפנה הלמן
    http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=182
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקיחת למיקטל ופרפנאן בזמן היריון
    שרון
    28/04/2009

שלום רב,

אבקש לדעת האם יש בעיה בלקיחת תרופות בזמן הריון,
    למיקטל במינון של 200 מ"ג
    ופרפנאן במינון של 4 מ"ג על בסיס יום יומי
    אשמח לקבל את תשובתכם.
    בתודה מראש,
    שרון

הוספת תגובה

• לקיחת למיקטל ופרפנאן בזמן היריון

ד''ר אלונה גוברמן
    28/04/2009

לשרון שלום. לגבי למיקטל ופרפנן -אין מידע לגבי בטיחות השימוש בתרופה בנשים הרות. עליך לפנות לפסיכיאטר המטפל ולמרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי בבית חולים הדסה עין כרם טל:02-6243669,02-6243663
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לד"ר - שאלה על היפריקום
    אלה
    28/04/2009

אני בחורה בת 25 ובעבר סבלתי מדיכאונות ומ OCD, הייתי מטופלת אצל פסיכולוגים ופסיכיאטרים, ולקחתי כדורים למיניהם בתקופות שונות. אני חושבת שמהפרוזק הכי הצלחתי להפיק תועלת אבל חשתי שגם יעילותו כעבור כשנה פחתה מאוד. בנוסף לא רציתי להמשיך להיות "תלויה" בתרופות פסיכיאטריות כל חיי ובתיאום עם הפסיכיאטרית הפסקתי לקחת את הכדורים.
    מאז הדיכאונות הולכים ובאים וכבר אפשר לומר שבמהלך השנים מעין למדתי לחיות איתם.
    לאחרונה הגעתי לחנות צמחי מרפא וניתקלתי בהיפריקום פרעה, הבנתי שהוא מסוכן ללקיחה בשילוב עם תרופות פסיכיאטריות ומכאן הסקתי שיעילותו מוכחת ורכשתי אותו.
    מחיפוש בפורום ראיתי שהסכמתם פה עם השפעתו האמיתית ורציתי לשאול האם כדאי לקחת אותו באופן יום-יומי כדי שבאמת יעבוד או שמספיק לקחת אותו רק בימים / שבועות שבהם אני מרגישה שאני שוב שוקעת?
    לגבי המינון ואופן הלקיחה נאמר לי שצריך לשים כפית אחת בתוך כוס מים רותחים ל10 דק', אם תוכלו לאשר לי את זה אודה לכם מאוד.

בתודה מראש -

אלה

הוספת תגובה

• שאלה על היפריקום

ד''ר אלונה גוברמן
    28/04/2009

לאלה שלום.
    לפי מחקרים ומניסיוננו - היפריקום פרפוראטום, הידוע גם בכינוי St. John's wort (ובעברית: פרע). השימוש המרכזי של תמצית צמח ההיפריקום היא לטיפול בדיכאון, חרדה, ובהפרעות שינה. הרפואה הקונבנציונאלית הכירה ביכולת הרפואית של הצמח גם במדינות מערב אחרות, ולאחרונה הצמח אושר לטיפול בדיכאון קל עד בינוני גם בישראל .בטיפול בדיכאון קשה עדיין אין מספיק הוכחות ליעילות ההיפריקום.
    אופן השימוש -טבליות. 500 מ"ג (2 טבליות) ליום. פעמיים ביום (כל 12 שעות), רצוי בזמן/ אחרי האוכל. חשוב להיות במעקב של רופא המטפל.
    אני מתנצלת, כי אופן השימוש שאת מתארת (לשים כפית אחת בתוך כוס מים רותחים ל10 דק') לא ידוע לי.
    מגוון רחב של תרופות עלולות להגיב עם היפריקום. חשוב להתייעץ ברופא לפני נטילת תרופה אחרת.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון למרות שימוש בכדורים
    רומי
    27/04/2009

שלום רב
    אני נוטלת מזה 14 שנים כדורים נודי דיכאון, התחלתי בפרוזאק עברתי לסרוקסט כרגע אני לוקחת סימבלטה, לאורך כל הזמן שאני מטופלת בכדורים אפשר לאמר שמה שמחזיק אותי זה הם, כי בלעדהם לא הצלחתי, וניסיתי מספר פעמים, הנפילה יותר גדולה.
    קורה שלמרות הטיפול אני שוקעת בדיכדוך ומצב רוח לא, סובלת אנשים, לא מעורה בשום דבר, לעבודה גם לא הולכת, העלתי את מינון הסימבלטה מ-60 מ"ג ל-90 כמובן בהמלצת הפסיכיאטרית שלי.
    מדוע יש נפילות למרות הטיפול, האם זה קשור בגיל, הפסקת וסת, חוסר ברזל, חוסר ויטמין D
    אשמח לדעה

הוספת תגובה

• דיכאון למרות שימוש בכדורים

ד''ר אלונה גוברמן
    27/04/2009

לרומי שלום.
    ללא ספק את מתארת מצב מאוד מתסכל ומגביל. את סובלת מ דיכאון חוזר שתרופות נוגדות דיכאון רגילות לא מצליחות לעצור ולמנוע את החזרה(אי אפשר לענות בוודאות מה סיבה לכך).
    מקובל לנסות למנוע גלים חוזרים על ידי שימוש ממושך של תרופות אנטידיכאוניות , במידה תרופות אנטידיכאוניות לא מספיקות ניתן להוסיף ליטיום או תרופות מייצבות מצב רוח אחרות למרות שאת לא סובלת ממניה דפרסיה.
    היום גם מנסים שילוב של תרופות נוגדות דיכאון מקבוצות שונות.
    בנוסף טיפול משולב (תרופתי ופסיכולוגי) פסיכותרפיה קוגניטיבית - התנהגותית (CBT) ( אישי או קבוצתי) מתמקדת בשינוי דפוסי חשיבה מתוך ההנחה שמחשבות משפיעות על מה שאדם מרגיש. במהלך הטיפול האדם לומד לזהות ולשנות את המחשבות המוטעות והמעוקבות שמעוררות רגשות שליליים. שינוי מחשבה גורמת לשינוי הרגשה ושינוי התנהגות. בטיפול את רוחשת מיומנוית להתמודד עם מצב בעתיד.
    גם TMS -טיפול בגרייה מגנטית למוח בנוסף לתרופות על מנת להגביר את יעילות התרופות. אנו ב מיינד קליניק משתמשים בטיפול זה במצבים מתאימים.
    כתבה בנושא:

בברכה,

אני מאחל לך שימצאו את השילוב המתאים לך בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת

רומי
    27/04/2009

תודה רבה ד"ר אלונה גוברמן
    איך אפשר לזהות מניה דיפרסיה? האם שינויי מצב רוח לא מראים שזה מניה
    טיפול בפסיכותרפיה קוגנטיבית - הייתי רוצה לדעת על מטפלים באיזור מגוריי, אדהר עימך בטלפון
    רצתי לאמר עוד שאני מתפקדת רוב הזמן מצויין, הכדור הציל את חיי והשלמתי עם זה שאני אקח אותו אני חושבת לצמיתות, אבל ברגע שאני "נופלת" אני רוצה למות!!!!!!!!!!!
    שוב תודה
    רומי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת

ד''ר אלונה גוברמן
    27/04/2009

ערב טוב רומי.

לא כל כך ברור לי מה מקום מגורך?

תהיי חזקה. חשוב להמשיך ולנסות. לא להתייאש!
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון ותרופות
    ירון
    27/04/2009

חברתי בהריון ולוקחת תרופה אנטיפסיכוטית ודקינט. האם מוטר לקחת את התרופות?

לקביעת תור
    סגירה
    הריון ותרופות

הוספת תגובה

• הריון ותרופות

ד''ר אלונה גוברמן
    27/04/2009

ערב טוב ירון. איזה תרופה אנטיפסיכיטית לוקחת חברה שלך ? בכל מקרה תפנו למרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי בבית חולים הדסה עין כרם טל:02-6243669,02-6243663
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מירו

אלי
    30/11/2011

שלום לדוקטור אלונה הפנייה שלי אלייך עקב התקופה האחרונה שבה אני נוטל את התרופה מירו ואני לא מרגיש הכי טוב בעת נטילתה ישנם מצבים של רוגע ונינוחות וישנם מצבים של חוסר איזון ואיבוד שליטה מוחלטת הגוף עובר סטרס ובעקבותם השינה שלי פגועה הגוף לרוב עירני יתר על המידה יחד עם זאת נשימות כבדות ומאולצות בחילות חוסר תיאבון או לסירוגין תיאבון אבל בזמן הארוחה הגוף מתנגד לרוגע וישר נותן אותותיו וחוזר הסטרס ושוב בחילות וצמרמורות וחוסר רוגע שאלתי בנושא האם יש להמשיך בתרופה הנל או מצריך טיפול הולם אחר כדי לאזן בי את התופעות אשמח לתשובתך בהקדם תודה מראש אלי....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מירו - תרופה נגד דיכאון
    שירי
    27/04/2009

הייתי בבקשה רוצה לקבל הסבר על התרופה - מירו , מה ההיתרונות והחסרונות בה?
    האם היא באמת גורמת להשמנה? והאם באמת היא תרופה מומלצת?

לקביעת תור
    סגירה
    מירו - תרופה נגד דיכאון

הוספת תגובה

• מירו - תרופה נגד דיכאון

ד''ר אלונה גוברמן
    27/04/2009

שלום תאיר. מירו- תרופה לטיפול בדיכאון בעלת מנגנון פעולה ייחודי, השונה מזה של שאר נוגדי הדיכאון. מירו חוסמת במוח קולטנים מסוג אלפא 2, האחראים על משוב שלילי לשחרור נוראפינפרין. חסימה של קולטנים אלו מעלה את רמות נוראפינפרין בתאי המוח. נוסף לכך, מירו גורמת לשחרור סרוטונין, ויחד עם זאת חוסמת תתי סוגים של קולטנים לסרוטונין. בכך יורד שיעור תופעות הלוואי כגון: חרדה, חוסר שינה, בחילה, ופגיעה בתפקוד המיני, האופיניים לתרופות החוסמות את הספיגה החוזרת של סרוטונין (SSRI), בעוד נשמרת רק הפעילות נוגדת הדיכאון בקולטנים אחרים לסרוטונין אשר אינם נחסמים.
    למירטאזאפין יש השפעה נוגדת חרדה, אשר יכולה להיות בעלת תועלת רבה בחולי דיכאון עם הפרעת חרדה. כמו כן, מירטאזאפין משפרת את דפוסי השינה אצל חולי דיכאון.
    תופעות הלוואי הנפוצות הן: ישנוניות, עלייה ברמות הכולסטרול, עצירות, יובש בפה, תיאבון מוגבר, ועלייה במשקל.
    אשמח לענות על שאלות נןספות,

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

שירי
    27/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ד''ר אלונה גוברמן
    27/04/2009

בהצלחה,
    תודה שפנית לפורום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת מירו על גלאוקומה

דורית
    26/03/2012

האם מירו עשויה להחמיר את מחלת הגלאוקומה? מדובר על אישה בת 89.
    מה לגבי השפעת התרופה על לחץ דם ובלוטת התריס?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת מירו על גלאוקומה - תגובה

ד''ר אלונה גוברמן
    27/03/2012

שלום. לא ידוע לי על החמרת גלאוקומה או השפעת על בלוטת התריס בזמן הנטילת של מירו
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה