פורום מחלות המעי הגס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעי רגיז או בעיות מעי גס?
    אריק
    02/04/2009

שלום
    אני בן 28
    לי יש כאבים חולפים מזה כשנה וחצי בבטן ימנית עליונה שהם מגיעים בערך מאזור המרכז עד לצד ימין אבל בקטע העליון
    עברתי בדיקות דם שהיו תקינות
    עברתי אולטרא סאונד שבו נמצא גרגיר איקוגני בגודל 0.46 ס"מ בכליה ימנית
    באופן כללי אני סובל מגזים
    האם ניתן להסיק מכל הרקע הזה שיש לי מעי רגיז? או שעלי לבצע קולונוסקופיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעי רגיז או בעיות מעי גס?

הוספת תגובה

• מעי רגיז או בעיות מעי גס?

פרופ' עמי ספרבר
    04/04/2009

שלום אריק,
    האבחנה של תסמונת המעי הרגיש מחייבת אי-סדירות בהרגל היציאה, שלא ציינת כלל. בנוסף באופן טיפוסי הכאב מורגש בבטן התחתונה.
    אין זה אומר שיש צורך, בגיל כה צעיר, לעשות קולונוסקופיה. יתכן מאוד שמדובר בכאב על רקע הגזים שמותחים את דופן המעי וגרומים לכאב.
    אני מציע לפנות לייעוץ אצל רופא המתמחה הפרעות תפקודית של מערכת העיכול.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעי גס

אריק
    04/04/2009

השאלה לגבי קולונוסקופיה עולה
    מכיוון שסבתי נפטרה לפני 11 שנים מסרטן המעי הגס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעי גס

פרופ' עמי ספרבר
    06/04/2009

שלום שוב, אריק
    גילוי מוקדם של סרטן במעי הגס תופס בעיקר לגבי קרובי משפחה מדרגה ראשונה (סבתא היא דרגה שניה). גם לגבי דרגה ראשונה בד"כ מתחילים לעבור קולונוסקופיה מגיל 40, אלא אם מדובר בקרוב משפחה שחלה בסרטן מתחת לגיל 50.
    כך שאין צורך שתעבור קולונוסקופיה מסיבה זו. ביחד עם זאת, כפי שכתבתי קודם, כדאי לפנות לייעוץ לגבי הכאבים אצל רופא גסטרו.
    חג שמח,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נושא מדכאי חיסון +פרוביוטיקה
    חברה חדשה
    02/04/2009

שלום לרופאי הפורום ,

אני חולת קרוהן קוליטיס, לפני שנה הייתה לי התפרצות קשה מאוד של המחלה ולא הצלחתי לרדת מהמינון הגבוה של הסטרואידים(קיבלתי 7 חודשים) ,ניסתי את כל התרופות ולבסוף הרופא המליץ על פורניטול
    לא הסכמתי לקחת את הכדור ונסיתי לקחת תחליף את הvsl#3 אף אחד לא האמין שאצליח לרדת ולהרגיש טוב -ואכן זה קרה ,תוך כדי לקיחת הסטרואידים התחלתי לקחת 8 שקיות ולאחר לרדת בכמות והדימום נפסק לאט לאט
    4 חודשים השתמשתי בvsl והרגשתי נהדר נסעתי לטיול ולקחתי איתי פרוביוטיקה בשם קו ביוטיק
    האמת שדי זלזלתי בכמות החיידקים שאני מכניסה לגוף,ובנוסף חברים אמרו לי שאני לא נורמאלית שאני עושה נזק לגוף ,אז הפסקתי ושוב התפרצה לי המחלה .
    הייתי מאושפזת בבית חולים ועשו לי צילום סי טי שהראה
    עיבוי ניכר של דפנות המעי בעיקר במעי הרוחבי היורד ובסיגמא,
    ללא עדות לנוזל חופשי בבטן ,.בלוטות מוגדלות בשורש המנזטריום בסמוך לצקום ללא אבצס
    אני מקבלת שוב סטרואידים וכעת הרופא רוצה לתת לי את הפורניטול
    שאלתי היא -אם בהתקף הקודם הvsl עזר לי האם אוכל גם כעת להשתמש בו -מפני שהרופא רוצה לתת לי את הפורניטול ואני ממש פוחדת ממנו
    והאם זה האזור שבו vsl יכול לעזור
    תודה

הוספת תגובה

• נושא מדכאי חיסון +פרוביוטיק

פרופ' עמי ספרבר
    04/04/2009

שלום רב,
    על פי התיאור שלך מדובר במחלה פעילה מאוד שמערבת את המעי הגס ואולי גם המעי הדק.
    אין לנו מספיק עדויות ממחקרים מבוקרים לגבי המקום של פרוביוטיקה כטיפול למרות שאת בהחלט מצאת שזה עוזר לך.
    לעומת זאת פורינטול (ואימורן גם כן) הינן תרופות שיעילותן מוכחת ומוכרת מזה שנים רבות ועוזרות להימנע מהצורך בטיפול ממושך בסטרואידים.
    בנוסף על כך ישנם טיפולים ביולוגיים חדשים לקרונס כגון רמיקייד והומירה.
    לדעתי הרופא שלך צודק ויש מקום להתחיל טיפול בתרופה מסוג פורינטול. אפשר להתייעץ איתו/ה לגבי הוספת פרוביוטיקה בהמשך.
    אגב, במכוני גסטרו שונים בארץ נערכים מחקרים קליניים לגבי טיפולים שונים. יתכן שאת מתאימה למחקר מסוג זה ויכולה להרוויח טיפול טובו מעקב צמוד במסגרת המחקר. כדאי להתענין באזור מגורייך.
    ולבסוף, אם אינך חברה באחת מעמותות החולים של מחלות מעי דלקתיות אני ממליץ על כך. אפשר למצא מידע באינטרנט.
    בברכת החלמה מהירה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה לך ומאוד מעריכה את תשובתך

נורית
    06/04/2009

פרופ' ספרבר שלום רב,

אני מודה לך ומאוד מעריכה את תשובתך.
    אני גם מודעת להצלחת הפרוניטול ,אך לצערי כל תרופה שלקחתי גרמה לי לאי סבילות ורק ה vsl
    עזר לי מאוד רק שלא הייתי מספיקה זהירה ולא לקחתי את המינון הנכון של הvsl ולכן אולי המחלה שוב התפרצה .אינני יודעת מה לעשות ולמי לפנות ,אני מקווה שאוכל למצוא מרכז שיוכל לתמוך בי. בעבר רצו לערוך בבית חולים הדסה עין כרם , ניסוי עם התכשיר vsl#3 אך לבסוף הם ירדו מהעיניין .מפני שחברת לפידות הפסיקה את היבוא לארץ. כיום אני קונה את המוצר ישירות מארה"ב .בבקשה ,אם ידוע לך על מרכזים שעורכים ניסוי על המוצר אודה לך מאוד אם תרשום לי שמות של בתי חולים המכירים במוצר או על מחקרים חדשים -לא אכפת לי לסוע לכל מקום בארץ .

ושאלה נוספת -האם לפי צילום הסי טי שרשום (עיבוי ניכר של דפנות המעי בעיקר במעי הרוחבי היורד ובסיגמא,) אני יכולה לדעת היכן ממוקמת הדלקת -מפני שהבנתי מחולים המספרים שאם הדלקת נמצאת בצד השמאלי למטה זה מאוד עוזר.

תודה רבה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה לך ומאוד מעריכה את תשובתך

פרופ' עמי ספרבר
    11/04/2009

שלום רב ומועדים לשמחה,
    על פי התשובה שרשמת אי-אפשר לענות על השאלה. הסיגמה נמצאת במעי הגס מצד שמאל. אין דבר כזה מעי רוחבי יורד. יש מעי גס רוחבי ויש מעי גס יורד בצד שמאל. על כן לא ניתן, לצערי, לענות על השאלה במדויק.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות
    עדנה
    31/03/2009

לאחרונה אני סובלת מעצירות מאד קשה ויצא לי צואה רכה
    ואני לא מבינה למה העצירות הקשה הזו
    כשהצואה הינה רכה
    האם לבצע בדיקת קולונוסקופיה?
    אני אישה בת 50 אמא ל שלושה
    תודה לתשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות

הוספת תגובה

• עצירות

פרופ' עמי ספרבר
    01/04/2009

שלום עדנה,
    יש הצדקה לעשות קולונוסקופיה מ-2 סיבות:
    1) השינוי בהרגל היציאה
    2) גיל 50
    כך שכן מומלץ לעשות את הבדיקה.
    בברכה ובהצלחה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן מעי הגס
    אבי
    31/03/2009

שלום
    האם יש קשר בין טחורים ופיסורה לבין סרטן המעי הגס ?
    תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן מעי הגס

הוספת תגובה

• סרטן מעי הגס

פרופ' עמי ספרבר
    01/04/2009

שלום אבי,
    אין קשר.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ורק עוד שאלה

אבי
    02/04/2009

שוב תודה
    ורק רציתי לדעת אם אני בן 31 ויש לי שינויים ביציאות
    פעם צואה רכה ומפוררת ופעם קשה
    ממה זה נובע? והאם אני צריך לעשות בדיקות דם סמוי או קולונסקופיה?
    תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ורק עוד שאלה

פרופ' עמי ספרבר
    04/04/2009

שוב שלום,
    הסיבה העיקרית, אם כי לא היחידה, לאי-סדירות ביציאות בגיך היא תסמונת המעי הרגיש.
    לפני ביצוע בדיקות כלשהן כדאי לפנות לייעוץ אצל רופא גסטרו.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ASCA
    חן
    30/03/2009

שלום רב,
    הופניתי לפני כחודש לבדיקת ASCA
    ורציתי לדעת מהי הבדיקה הזאת? מה היא יכולה להעיד?
    והאם יש לעשות אותה בצום?
    תודה מראש
    חן

לקביעת תור
    סגירה
    ASCA

הוספת תגובה

• asca

ד''ר אליזה טיומני
    31/03/2009

שלום לחן
    בדיקת ASCA זו בדיקת הנוגדנים מיוחדים בדם אשר יכולים לעלות במגוון מחלות מסוג אאוטואימוניות כולל מחלה דלקתית של המיים .
    רצוי לבצע ה אותה בצום
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדכאי חיסון בכמות גבוהה
    טל
    29/03/2009

שלום רב,

שמי טל ואני בת 23. חולת קרוהן. מקבלת יומירה במינון כפול (שאומנם עוזרת וגם השפיעה על בדיקות הדם לטובה אולם זה עדיין לא מספיק). לאחר פגישה עם הרופא נשקלת כעת אפשרות של הוספת מתוטרקסאט. (ביחד עם המינון המכופל)
    בעלון התרופה של היומירה נכתב שמותר לקבל את היומירה פעם בשבוע בתנאי שאין שילוב עם מתוטרקסאט. הבנתי שחלק מחברות התרופות מפרסמות אזהרות כדי לכסות את עצמן אבל בכל זאת זה גורם לי קצת לחשוש. בעיקרון רציתי לדעת למה לצפות מבחינת השלכות?

תודה מראש,
    טל

לקביעת תור
    סגירה
    מדכאי חיסון בכמות גבוהה

הוספת תגובה

• מדכי חיסון

ד''ר אליזה טיומני
    29/03/2009

שלום לטל
    את בצדק מודעגת משילוב של הומירה במינון כפול עם מטוטראקסט-שילוב זה יכול להיות מסוכן במחינת סיבוכים זהומיים בעירק
    יתכן שאת צריכה לבקש מרופאים שלך לשקול אופציות טיפוליות אחרות .

בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה דחופה
    פנינה יוסף
    29/03/2009

שלום,
    הערה מקדימה:
    השאלה מתייחסת לאבי בן ה- 75. אמנם לא צעיר, אך עבד ממש עד ליום הניתוח. לא חלה מעולם במחלות קשות, לא נטל מעולם תרופות, ובאופן כללי, היה חזק ובריא.
    בחודש ינואר האחרון גילו לאבי, בדיקת קולונוסקופיה, פוליפ ממאיר במעי הגס.
    באמצע חודש פברואר נותח להוצאת הפוליפ, ובנוסף, באותו ניתוח הוציאו לו גם את כיס המרה, בגלל 2 "אבנים" שגרמו לדלקת בלבלב.
    ההחלמה מהניתוח היתה לא קלה ולא פשוטה, כאשר במהלך ההחלמה כמעט ולא היתה פעילות מעיים. ביום השביעי שלאחר הניתוח התחילה פעולת מעיים, וביום שלמחרת שוחרר לביתו, במצב ירוד מאוד עם קשיי נשימה, חולשה וחוסר תאבון. (לדעת המשפחה, לאור מצבו, השחרור נעשה מהר מדי ומוקדם מדי).
    כבר ביום ששוחרר לביתו, אבי פיתח חום גבוה (39 מעלות) והרופא המנתח המליץ על מתן אנטיביוטיקה.
    למחרת, המצב המשיך להתדרדר והומלץ על אישפוז נוסף.
    מצבו התדרדר במהירות ומיד עם הגיעו לבית החולים הוכנס לחדר טראומה, לצורך ייצוב מצבו, ומיד לאחר מכן לחדר ניתוח לפתיחת הבטן.
    בניתוח החרום גילו הרופאים שהמעיים ניפתחו וכל הצואה התפשטה וזיהמה את כל חלל הבטן והאיברים הפנימיים ובנוסף גרמה לזיהום חמור בדם. בוצע ניקוז ושטיפה של כל הצואה והבטן נישארה פתוחה, עם רשת בלבד, להמשך מעקב.
    הרופאים טענו שבזמן הניתוח אבי לא היה שקט ונאלצו להנשימו ולייצבו במהלך כל הניתוח.
    מצבו היה מאוד מאוד לא יציב, קשה ובסכנה והוכנס לטיפול נמרץ, כאשר הוא מורדם ומונשם.
    מאז, היו עליות וירידות במצבו (חיידק במקום הניתוח, שגרם לעלייה של חום, מס' פעמים, מדי פעם חוסר יציבות של לחץ דם, ובעיקר: קושי נשימתי. לאור שכיבה ממושכת סובל גם מבצקת והצטברות נוזלים בכל הגוף, שמנוקזים ע"י 2 נקזים שמחוברים ל- 2 צידי הגב).
    כעבור 10 ימים בטיפול נמרץ הוחלט על ניתוח פיום קנה. כעבור יומיים מהניתוח הוחלט לנסות ולגמול אותו מהנשמה, אך מצבו לא איפשר זאת, ומאז הוא מונשם.
    כרגע, לאחר 4 שבועות בטיפול נמרץ, כדברי הרופאים: מצבו לא שונה בהרבה, אך יציב. הורידו לו את מינון התרופות וכרגע מגלה סימני ערנות קלים מאוד. כדברי הרופאים, צריך סבלנות רבה.
    לפני מס' ימים, מנהל מחלקת טיפול נמרץ "זרק" לנו באוויר משהו, לגבי המשך שיקום נשימתי. הוא טוען שאין שום מרכז לשיקום נשימתי ברמב"ם, ולא בשום בית חולים אחר בחיפה (אנחנו תושבי חיפה).
    שאלתי היא: האם יש ביכולתו של בית החולים לכפות על המשפחה כן להעבירו למרכז שיקום נשימתי בעיר אחרת ? דבר שיקשה על אימי בת 67 שבעצמה לא בריאה (סובלת בעיקר מלחץ דם גבוה).
    לאחר כל ה"תלאות" והסיבוכים שעבר לא הייתי רוצה שיטלטלו אותו טילטול נוסף, שיכול יהיה אולי להחמיר את מצבו. חשוב לי מאוד שיישאר במצב יציב וימשיך להשתפר.
    כשמצבו יתייצב וישתפר בהרבה, וכן נאלץ בכל זאת להעבירו לשיקום נשימתי, האם אנו רשאים לבחור את מרכז השיקום שאנו רוצים ? האם זה כלול בשירותי הרפואה דרך קופת חולים מכבי ? (אנו רוצים את הטוב ביותר עבורו).

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה דחופה

הוספת תגובה

• בעיה דחופה

ד''ר אליזה טיומני
    29/03/2009

שלום לפנינה
    בעיה שאת מתארת קשה ומורכבת ולא נראה שזה מתאים לפורום זה. אומנם זה התחיל מהמעי הגס ולאחר מכן -כל סיבוכים האפשריים
    יתכן שכדי להתיעץ עם רופא מחוזי של קופת חולים מכבי לגבי אפשרויות המשך שיקום . בטוח שנציגי הקופה עוקבים אחרי מקרה כה מסובך
    לגבי אפשרות למציאת מקום אחר להמשך אישפוז -זה באמת נשמע מעט מוקדם מדי-יש ליצב אותו יותר טוב לפני שקילת מעבר למקום טוב יותר. אפשרות נוספת -להזמין ליעוץ פרטי דמות רפואית בולטת בתחום טיפול נמרץ למשל פר' בורקין מאיכילוב שהור גם עוזר של רה פירר.
    בנוגע למקום -אפשר לשקול לשמוע דעה של רב פירר מבני ברק -במקרים כאלו הוא יכול להצביעה על מקום טוב יותר .
    הרבה סבלנות ועם טיפול מיקצועי טוב שי סיכוי להבראה.

ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר' אליזה, תודה רבה. שאלה נוספת

פנינה יוסף
    29/03/2009

הסבירו לנו בטיפול נמרץ שאבי "תקוע" במצב של יציבות מסויימת. מצד אחד, אין שום התקדמות או הטבה במצבו, אך מצד שני גם אין החמרה והתדרדרות, ועלול להישאר במצב זה עוד זמן רב.
    לאור ניסיונך הרב, האם יש מקום לאופטימיות ? גם לאור מצבו המתמשך, וגם מפאת גילו המתקדם.
    מה הם הסיכויים שמצבו ישתפר ? אם בכלל ?
    דבר נוסף: אנחנו מתעקשים לא להעבירו ולא לטלטלו מחוץ לבית החולים ומעוניינים (במידה ולא תהיה ברירה ובטיפול נמרץ יחליטו ש"מיצו" את כל האפשרויות), המשפחה מעוניינת להשאירו בתוך בית החולים, במחלקה הכירורגית. האם מבחינה שיקומית ישנה אפשרות כזו ? כי האופציה השניה להעבירו למרכז שיקומי בעיר אחרת, מקום שיקשה מאוד על המשפחה התומכת להגיע לעיתים תכופות, ואני בטוחה שלמשפחה יש חלק גדול מאוד בתהליך השיקומי. הן מבחינת עידוד ותמיכה, הן מבחינת הרגעה, הן מבחינת לא להשאירו לבד זמן ממושך, דבר שיכול להובילו לדיכדוך ובאופן ישיר להחמרת מצבו הפיזי.
    בתגובתך כתבת שעם טיפול מקצועי טוב, יש סיכוי להבראה. אנו, המשפחה הדואגת, לא מבינים כלל ברפואה ובד"כ מקבלים את מה שנאמר לנו ע"י הצוות הרפואי. אך מצד שני יש לנו תחושה קשה, שמנהל מחלקת טיפול נמרץ מעוניין לפנות מיטה לחולים אחרים ושהטיפול כבר מיצה את עצמו.
    אנו ממש חסרי אונים ולא יודעים מה לעשות.
    אנסה לבדוק את האפשרויות שנתת לי ומקווה באמת שנמצא עבור אבי את הפיתרון הטוב ביותר, למען החלמתו המהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפנינה

ד''ר אליזה טיומני
    31/03/2009

אני מאחלת לך הצלחה ואסור להתיאש כי אתם התקווה היחידה שיש לו פרט לצוות רפואי.
    בכדי לקבוע נכון את מצבו ופוטנציאל השיקוםמי יש בדחיפות לשמוע חוות דעת נוספת של בעל מעמד בולט בתחום זה ברפואה בארץ

בברכה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר' אליזה

פנינה יוסף
    31/03/2009

תודה רבה. על ההתייחסות.
    אפעל בהתאם להמלצותייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה
    עמרי
    28/03/2009

שלום
    לפני כמעט חצי שנה עברתי ניתוח של קריטת מעי עקב התפשלות של המעי הדק לתוך המעי הגס
    לאחר הניתוח אמרו לי שהחלק שחסר היה סופח את מיצי המרה וצריך שהגוף יתרגל ויגרום למעי לספוג אותם שוב בנתתים אני הייתי משלשל כחמש פעמים ביום
    עד שהתחלתי לקחת את התרופה כולסטיד שאותה אני שותה כל יום
    כל עוד אני לוקח את התרופה אני לא משלשל אבל מספיק שאני שוכח לקחת יום אחד
    עוד באותו הערב אני מתחיל לשלשל
    להלן שאלותיי
    א. האם זה נורמאלי
    ב. מתי זה יפסק
    ג. האם יכול להיות שהשילשולים נובעים מסיבוך אחר במערכת העיכול או מרגישות כל שהיא שנגרמה מתראומה שהגוף עבר

אני מתכנן לטוס לחול ביוני ולכן אשמח לפתור את זה כמה שיותר מהר
    תודה רבה
    עמרי

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• ביעה

ד''ר אליזה טיומני
    29/03/2009

שלום לעמרי
    בעיה שאתה מתאר נגרמת ע" כמות גדולה של מלחי מרה שמגיעות לקולון לאחר כריתת אילאום עם או בלי הצקום . במקום להיספג חזרה במעי הדק הסופי. במעי הגס הם גורמים לגירוי ושילשולים בעיקבות זה.יתכן שיהיה צורך לקחת קולסטיד תקופה ארוכה יותר
    עם הזמן לפעמים יש הקלה יחסית
    כדי גם לבקר אצל דיאטנית להסברים והתאמת תזונה

בהצלחה בטיול

ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות מעיים חוזרות
    ענת
    27/03/2009

שלום
    אני בת 48 נ+3. בספט' 2007 אושפזתי בבי"ח כרמל עקב כאבים בבטן הימנית. עברתי לפרסקופיה והתגלה תוספתן תקין ואיזור מודלק ונוקשה בדופן הלתראלי של הצקום. הפעולה הופסקה וניתן טיפול אנטיביוטי ורידי. בוצעה קולונוסקופיה התוצאות: אריטמה קלה סביב פתח התוספתן. נכרת פוליפון בסשתום האילאוציקלי. חשד ללחץ חיצוני על דופן הצקום. סעיפים לאורך הקולון. בנוב' 2008 אושפזתי בבי"ח רמב"ם לאחר התקפת כאבים נוספת בבטן הימנית. נעשה CT בטן שממצאיו סעיפים מרובים לאורך הקולון כולל בימני. עיבוי דופן הצקום מלווה עכירות של השומן סביבו עם מס' סעיפים בתוך העכירות. יכול להתאים לדיברטיקוליטיס ימנית לא ניתן לשלול ת.ת.מ. טופל באנטיביוטיקה דרך הוריד. שאלתי היא כיצד ניתן לטפל בנושא ללא התערבות כירורגית

לקביעת תור
    סגירה
    דלקות מעיים חוזרות

הוספת תגובה

• דלקות מעיים חוזרות

ד''ר אליעד קרין
    28/03/2009

לענת שלום רב

המצב שאת מתארת בהתבסס על נתוני הבדיקות מתאים לארועים חוזרים של דיברטיקולטיס.
    מדובר במצב בו יש סעיפים שהם כיסונים קטנטנים לאורך המעי הגס המתבלטים מחלקו הפנימי כלפי חוץ דרך שכבות דופן המעי.
    המצב בפני עצמו אינו מסוכן אך כאשר אחד הכיסונים הללו נסתם מתרחשת דלקת והתנקבות שלו, בשלב החריף נגרם כאב בטן שבד"כ מלווה בחום וסימני רגישות בולטים בבדיקת הבטן.
    כאשר אין סיבוכים משמעותיים כגון היווצרות התנקבות חופשית אל חלל הצפק ופריטוניטיס מפושטת או היווצרות מורסה המקובל הוא לטפל אנטיביוטית למשך מספר ימים.
    לאחר הארוע החריף מומלץ לשמור על תזונה עשירה בסיבים מאחר וצורת הזנה זו עשויה להפחית את תדירות ההתקפים.
    המלצות אלה נכונות לארועים חוזרים של דיברטיקוליטיס של הסיגמואיד קולון שהוא המצב השכיח.
    המצב שאת מציגה הרבה יותר ונדיר והמלצה הגורפת היא הבאה:
    כאשר מדובר ספציפית כמו במקרה שלך בארועים חוזרים של דיברטיקוליטיס של הציקום ההמלצה הקיימת היום היא לבצע ניתוח לכריתת הקטע המודלק וזאת מאחר ושיעורי חזרת הדלקת גבוהים וכך גם הסיכון לארוע עתידי מסובך - התנקבות חופשית או מורסה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנטסה במינון גבוה
    נעמה
    27/03/2009

שלום,
    במהלך החודש-חודשיים האחרונים הרופא הורה לי לקחת 4 גרנולות של 1 גרם ביום + 2 חוקנים של 1 גרם. השבוע הייתי אצל רופאה אחרת לביקורת והיא אמרה לי שאסור לקחתת מינון שהוא יותר גבוה מ-5 גרם פנטסה!!! מאז אני ממש בחרדה כיוון שלאחרונה יש לי כאבי גרון חוזרים וכאבים באיזור הצוואר ואני חוששת אולי יש קשר במינון הגבוה שקיבלתי. רציתי לשאול מה יכול לגרום מינון של 6 גרם פנטסה כאשר המינון המקסימלי שרשום על גבי הקופסא הוא 5 גרם. האם עליי לגשת לרופא משפחה ולבדוק משהו?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    פנטסה במינון גבוה

הוספת תגובה

• פנטסה במינון גבוה

פרופ' עמי ספרבר
    27/03/2009

שלום נעמה,
    אינני חושב שיש קשר בין התלונות בגרון ובצוואר ומינון הפנטסה, חוץ מקשר בין החרדה לעוצמת התסמינים. אם יש כאב בגרון או בצוואר יש מקום לבדיקה בלי קשר ספציפי לפנטסה.
    לגבי מינון הפנטסה. אם את מקבלת טיפול בחוקנים קרוב לוודאי שיש קוליטיס, אך לא ברור אם זה קוליטיס אולצרוזה או קרונס. בכל מקרה אם 4 גר' אינם עושים את העבודה יש מקום לשקול טיפול אחר במקום העלאת מינון הפנטסה. מצד שני, אם המחלה בשליטה קרוב לוודאי שאפשר להפחית את המינון. כדאי להתייעץ לגבי זה עם הגסטרואנטרולוג, או לקבל חוות דעת נוספת.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא גובהת
    דידי
    26/03/2009

שלום,ביתי בת ה10 חולת קרוהן שנתיים ומטופלת בפנטסה 2 ביום וברימיסיה בנוסף לוקחת ברזל בסירופ פעם ביום 10 cc.בנוסף לכך ביתי סובלת מתת פעילות בלוטת התריס ומקבלת אלטרוקסין ומאוזנת.
    בחצי שנה האחרונה היא גבהה רק 1.5 ס"מ ישנה עצירה משמעותית (אחותה גבהה בזמן זה 6 ס"מ)
    ההמוגלובין שלה 11.3 iron 27.4 אני מבינה שכאשר מחסניי הברזל מתרוקנים הילד אינו גובהה
    מה עושים?האם מומלץ אוליי לתת לה כמה אינפוזיות ברזל בכדיי שמהלך הגדילה שלה יהיה נורמאלי
    ?מפחדת שיהיה מאוחר מדי והיא תשאר נמוכה.תודה רבה אני.

לקביעת תור
    סגירה
    לא גובהת

הוספת תגובה

• לא גובהת

פרופ' עמי ספרבר
    27/03/2009

שלום אני,
    את שואלת שאלות ספציפיות לגיל הפדיאטרי ובפורום הזה אין רופא ילדים. את צריכה להפנות את השאלה הזו לגסטרואנטרולוג ילדים או פדיאטר כללי.
    בברכה ובהצלחה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעי רגיז
    נני
    25/03/2009

האם אדם עם יציאות טובות (ללא כל שלשולים או עצירויות) עדיין יכול לסבול ממעי רגיז?

לקביעת תור
    סגירה
    מעי רגיז

הוספת תגובה

• מעי רגיז

פרופ' עמי ספרבר
    27/03/2009

שלום ליל,
    על פי הגדרה האבחנה של תסמונת המעי הרגיש מחייבת אי-סדירות בהרגל היציאה, על כן אם היציאות סדירות אין תסמונת מעי רגיש.
    ביחד עם זאת ישנן הפרעות תפקודיות אחרות של מערכת העיכול שאינן מחייבות בעיה ביציאות. הכל תלוי בתסמינים ובנסיבות.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימומים והפרשות - הסבר על תוצאות ביופסיה
    זהבה
    24/03/2009

היי, אני בת 27 ועשיתי לפני שבועיים בדיקת קולונוסקופיה כבר בפעם השנייה בשנה האחרונה בגלל יציאות עם דימומים והפרשות, בבדיקה לקחו 3 ביופסיות:
    1. ביופסיה מאילאום טרמינלי TI
    2. ביופסיה מצקום C
    3. ביופסיה מהרקטום
    התוצאות: ב-3 דפים נפרדים ובכולם מופיע רירית מודלקת בצקום וגם TERMINAL ILEUM נראה לא סדיר.
    ההמשך של התוצאות כתוב באנגלית :
    FRAGMENTS OF SMALL BOWEL MUCOSA WITH PRESERVED ARCHTECTURE AND ABUNDANT LYMPHOID TISSUE SHOWING REACTIVE HYPERPLASIA NO EVIDENCE OF ACUTE INFLAMATION
    יש עוד המשך למה שכתבתי, אבל האם ניתן לדעת רק לפי מה שכתבתי מה המשמעות של זה?
    לא הבנתי כלום ולכן רציתי לדעת אם זה משהו רציני, האם אני בסיכון?
    אודה על תשובה מהירה..

הוספת תגובה

• מצאו בבדיקת דם סמוי בצואה 6שדותדם

נגרין מרקו
    25/03/2009

בבדיקת דם סמוי בצואה מצאו 6שדות מתוך6שדות חויביים
    האם מסוכן והאם מעיד בוודאות על מחלה ממארת חס וחלילה או יתכנו דברים אחרים
    בזמן האחרון ישלי שילשולים ומעט כאבי בטן
    לא ירדתי במשקל והאהמוגלובין נמוך לגילי זה זמן רב
    בתודה
    מרקו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצאו בבדיקת דם סמוי בצואה 6שדותדם

פרופ' עמי ספרבר
    27/03/2009

שלום מרקו,
    בדיקת דם סמוי בצואה אינה מצביעה על מחלה ספציפית. על פי התוצאה אתה צריך לעבור קולונוסקופיה בהקדם כדי לברר את התוצאה הזו. באם הבדיקה נעשתה, כפי שקורה לעתים, בעת דימום טרי למשל מטחורים, אז ברור שכל השדות יהיו חיוביים.
    בברכה ובהצלחה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות ביופסיה

פרופ' עמי ספרבר
    27/03/2009

שלום זהבה,
    לא ברור מה את מתכוונת בשאלה אם את בסכנה. אין פה רמז כלשהו למשל לסרטן.
    על פי תיאור התסמינים ותוצאת הקולונוסקופיה יש חשד למחלת מעי דלקתית מסוג מחלת קרונס. תוצאת הביופסיות אינה תומכת חד-מעמעית באבחנה זו.
    במידה ואת אינך מעקב וטיפול של גסטרואנטרולוג את צריכה לקבוע תור בהקדם כדי לתכנן המשך בירור וטיפול.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות ביופסיה לפרופ' עמי ספרבר

זהבה
    28/03/2009

כן אני במעקב אבל התור שלי לרופא גסטרו רק בעוד מס' ימים.
    הכוונה שלי בשאלה האם זה מעיד על משהו סרטני?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות ביופסיה לפרופ' עמי ספרבר

פרופ' עמי ספרבר
    29/03/2009

שוב שלום, זהבה
    בתשובתי ציינתי שאין רמז לסרטן. את יכולה לחכות לתור שלך בשקט מהבחינה הזאת.
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גסטרוסקופיה המשך
    לימור
    23/03/2009

חשוב לציין שהשלשולים פסקו ממזמן

לקביעת תור
    סגירה
    גסטרוסקופיה המשך

הוספת תגובה

• גסטרוסקופיה המש

פרופ' עמי ספרבר
    23/03/2009

שלום שוב, ענת
    אם אין לך תסמינים במערכת העיכול, השלשול פסק, ואלו תוצאות הבדיקות שעברת, לא נראה לי שיש כעת צורך לעשות גסטרוסקופיה.
    כמובן שאם התסמינים במערכת העיכול יישנו, ובייחוד תסמינים המצביעים על בעיה אפשרית במערכת העיכול העליונה, או אם ההמוגלובין ורמת הברזל יירדו, יהיה מקום לשקול זאת מחדש.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרישה
    רחל
    22/03/2009

לקראת החדרת פורט (כימוטרפיה לסרטן גרורותי במעי)בצעתי בדיקות דם בקשר לקרישה. אני מטופלת באספירין אותו הפסקתי לקחת מיום חמישי , מאחר שהפרוצדורה עומדת להתבצע ביום שלישי. התוצאות הן: PT ב% גדול מ- 100% PTׁSECONDSׁׂ 9.6 I.N.R 0.9 PTT 22.5 האם התוצאות תקינות? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    קרישה

הוספת תגובה

• קרישה

פרופ' עמי ספרבר
    23/03/2009

אכן תקינות.
    בהצלחה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה