פורום מחלות המעי הגס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טחורים וקולונוסקופיה
    איתן אורנשטין
    23/02/2009

אובחנתי אצל פרוקטולוג עם טחורים בדרגה 3 אין דימום הופניתי על ידו לקולונוסקופיה לפני המשך טיפול בטחורים אני בן 57 וסובל מטחורים שנים רבות ידוע לי שלפני הקולונוסקופיה נותנים תרופת הרגעה או הרדמה אני בחשש גדול שבמשך הבדיקה אסבול מאוד בגלל כאב הטחורים האם החשש שלי מוגזם? איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טחורים וקולונוסקופיה

הוספת תגובה

• טחורים וקולונוסקופיה

פרופ' עמי ספרבר
    24/02/2009

שלום איתן,
    כן, החשש מוגזם. גם נותנים חומר טשטוש וגם שמים משחה על הקולונוסקופ שמקל על המעבר בפי הטבעת. אין סיבה שתסבול בגלל הטחורים.
    בהצלחה,
    פרופ' ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניקוי מעי לפני קולונוסקופיה
    גרשון
    22/02/2009

מקריאת החומר אני מבולבל. סופדקס - לפי התשובה פה לא מומלץן לשמוש בשל הסכנה לבעיות בכליות פיקוסלבקס - גם כן לא מומלץ בשל בעיות לבביות שעלול לגרום. חברי קבל המלצה לסופודקס, ואחרים לפיקוסלבקס, ואני אמור לעבור זאת בשבוע הבא - לאור זאת מה נשאר? האם שתיהן לא מומלצות? האם נותר רק להשתמש במרוקן חדש ?? תודה

הוספת תגובה

• ניקוי מעי לפני קולונוסקופיה

פרופ' עמי ספרבר
    24/02/2009

שלום גרשון,
    החומר המומלץ הוא מרוקן חדש ולא החומרים האחרים. אפשר להתייעץ עם המכון בו תתבצע הבדיקה לגבי חלופות אחרות (למשל חוקנים), אך כיום ההמלצה, כאמור, היא מרוקן.
    בהצלחה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן
    לי
    22/02/2009

לפני קצת יותר מחודש התחילו לי כאבי בטן בצד שמאל קצת מעל קו הטבור, בנוסף הופיע לי פעם אחת דם בצואה. קיבלתי לבנתיים כדורים נגד חומציות בקיבה והכאב עבר לי(אני עדיין לוקחת את הכדורים עד שיעשו לי בדיקה). אני בת 23, 1.47 על 46 קילו. מתאמנת באופן קבוע. השאלה שלי ממה יכול לנבוע הכאב הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן

הוספת תגובה

• כאבי בטן

פרופ' עמי ספרבר
    24/02/2009

שלום לי,
    עם כל הרצון הטוב אי-אפשר לענות על שאלה כזאת אם המידע שמסרת. יש עשרות סיבות שונות לכאב בטן וגם לדמם. אני מציע שתפני לגסטרואנטרולוג לייעוץ הן לגבי האירוע של דימום, הן לגבי הכאב והן לגבי פרק הזמן שרצוי להמשיך לקחת את הטיפול.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרבות
    יפעת
    20/02/2009

שלום, עברתי בדיקת קולונוסקופיה ואנדוסקופיה לפני כחודשיים. נמצא קוליטיס פוקלית שעברה עם טיפול אנטיביוטי וארוזיות שאני מטפלת עם כדורי נקסיום. השאלה היא: לעולם, במשך 30 שנות חיי, לא סבלתי מצרבות. הצרבת הראשונה בחיי הופיעה כיומיים לאחר הבדיקה הנ"ל. האם לדעתך צירוף מקרים? או אולי משהו לקוי בבדיקה שגרם לכך?

לקביעת תור
    סגירה
    צרבות

הוספת תגובה

• צרבת- יפעת

ד''ר אליזה טיומני
    21/02/2009

שלום יפעת
    בדיקה גסטרוסקופית -לא גורמת לצרבת . צרבת היא ביטוי לממצאים של ארוזיות שמצאו בבדיקה ואשר מצבעים על אי-ספיקת מסתם תחתון של הושטטיפול בנקסיום ושינויים אורח החיים יעזרו לך

תתרגישי טוב
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהליך גידולי ממאיר חוסם במעי הגס
    רחל
    18/02/2009

שלום רב , בבדיקת קולונסקופיה התגלה הממצא : תהליך גידולי ממאיר חוסם במעי, שאובחן ע"י הרופא כקרצינומה של הסיגמונד קולון. נלקחה דגימה לביופסיה, אך עדיין אין תשובה.הרופא אמר שהגידול נמצא במעי כבר מספר שנים. מצד שני, מאחר שעקב מחלת לב אני מבצעת בדיקות דם תקופתיות, ידוע לי שבמאי 08 כל הבדיקות היו תקינות, אך באוקטובר 08, ההמוגלובין ירד ל-10.8, יתר הפרמטרים היו תקינים, לרבות שקיעת דם ותפקודי כבד. בינואר 09 ההמוגלובין ירד ל- 9.9, שקיעת הדם היתה 52, ותפקודי הכבד היו תקינים. מה אני יכולה להסיק מהנתונים הנ"ל? האם מצבי חמור? האם המשמעות היא שהמחלה שלי במצב מתקדם? אנא, תשובה דחופה, אני כבר לא עומדת בלחץ.

הוספת תגובה

• תהליך גידולי ממאיר חוסם המעי הגס

ד''ר אליעד קרין
    18/02/2009

לבירן שלום רב

אין בנתוני הבדיקות הללו מידע אשר יכול להעיד על שלב המחלה או הסיכויי לריפויי.
    המידע יתקבל בהמשך, קודם כל תשובת הביופסיה וה PET בא אותו תבצעי בהמשך.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממה זה יכול להיות ?
    בת 25
    18/02/2009

שלום רב , כבר שבוע סובלת מיציאות דמיות (אדום קהה + משהו צהוב ) וזה מלווה בכאבי בטן חזקים ...ממה יכול להיות זה ? אם לפני שנתיים סבלתי מאותם תסמונים ולא נתגה כלום ( עברתי בזמנו הרבה בדיקות כמו CTבטן , קולונוסקופיה , צילומים בטן שונים,בדיקות דם,... שונות וכולן תקינות וחוץ מזה אצל פרוקטולוק והוא אמר שמבחנתו הכל גם תקין ... ) אז... ממה יכול להיות ? תודה מראש על כל עזרה

לקביעת תור
    סגירה
    ממה זה יכול להיות ?

הוספת תגובה

• דם טרי

פרופ' עמי ספרבר
    19/02/2009

שום רב,
    הסיבה העקרית לדם טרי בגילך היא טחרוים. מקרה כזה הדם בדרך כלל טרי או בקרישים. כמו כן הכאב במקרה זה בדרך כלל באזור פי הטבעת. בכל מקרה יש מקום ללכת לרופא שלך לייעוץ חוזר למרות שעברת בירור לפני שנתיים.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה יכול להיות

ד''ר אליזה טיומני
    19/02/2009

תשובה לבת 25
    במקרה כמו שאת מספרת -דבר ראשון-תרבית צואה + ביקור אצל פרוקטולוג
    מכאן-אם יש סימני דלקת ברירית הרקטום בבדיקת רקטוסקופיהיתכן על רקע מלחה זהומים או דלקת כרונית חוזרת של הרירית כמו בקוליטיס אולצרוזה.
    כמובן ,יש לפנות לרופא משפחה קודם.

תרגישי טוב
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם טרי
    דידי
    18/02/2009

בוקר טוב,ביתי בת 10 חולת קרוהן מטופלת בפנטסה ברימיסיה ללא שילשולים או כאביי בטן. אתמול בצואה היה לה דם טרי (ברור מאד),הבוקר היה ללא דם הניראה לעין.שאלתי היא,יש לנו תור לגאסטרו עוד חודשיים האם יש צורך ללכת קודם?תודה ויום טוב אני.

לקביעת תור
    סגירה
    דם טרי

הוספת תגובה

• דם טרי

פרופ' עמי ספרבר
    19/02/2009

שלום אני,
    אם כי לא נראה שמדובר בהתלקחות הייתי ממליץ ליצור קשר עם הגסרטואנטרולוג המטפל או להדקים את הביקור, בוודאי אם תהיה הישנות של המקרה.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולטיס וסרטן המעי הגס
    מיכל
    17/02/2009

שלום רב, אני בת 26 וחולה בקוליטיס מזה כ- 5 שנים. אני סטודנטית לריפוי בעיסוק ובמסגרת הלימודים למדנו על קולטיס. למדנו שכמעט כל חולה בקוליטיס יחלה בסרטן המעי הגס ואף הסיכויים לחלות גבוהים מזה של קרוהן. רציתי לדעת האם מידע זה נכון ובמידה וכן מה עליי לעשות בכדי למנוע זאת או לאבחן אותו מוקדם לפני שמספיק לשלוח גרורות. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    קולטיס וסרטן המעי הגס

הוספת תגובה

• קולטיס וסרטן המעי הגס

פרופ' עמי ספרבר
    17/02/2009

שלום רב, מיכל
    אמנם נכון שחולי קוליטיס (כולל קרוהנס קוליטיס אגב) נמצאים בקבוצת סיכון מוגבר לסרטן המעי הגס (כמו קרובי משפחה מדרגה ראשונה של חולי סרטן המעי הגס) אך מכאן ועד לזה שכמעט כל חולה קוליטיס יחלה בסרטן המעי הגס רחוקה רחוקה הדרך. מידת הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס קשור, בין היתר, בשנים מאז הופעת המחלה ובמידת העירוב של המעי בתהליך הדלקתי. לדוגמא חולה שכל המעי הגס חולה והמחלה קיימת כבר 20 שנה נמצא בסיכון גבוה לעומת חולה מזה 5 שנים ובייחוד עם המחלה מערבת רק חלק מהמעי.
    המדיניות של גילוי מוקדם היא לעשות קולונוסקופיה תקופתית. גיל התחלת המעקב הקולונוסקופי ומרווח הזמן בין הבדיקות קשורים במידע הנ"ל. בכל מקרה אין צורך להתחיל את המעקב אצלך עדיין.
    אני מציע שתדברי על הנושא עם רופא הגסטרו המטפל בך או שתקבעי שיחת ייעוץ בנושא עם רופא גסטרו אחר אם אין לך רופא קבוע.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרוהון
    ריקי
    17/02/2009

אני בת 26 חולת קרוהון כבר למעלה משנתיים עד לפני כחודש היה לי מצב של התלקחות של כאבים מאוד חזקים בבטן התחתונה. אולם היום אני מזריקה הומירה כ- 40 מג למרות שזה נראה לי שזה לא יעזור לי,(לקחתי כבר 160 מג והמצב היה לי יותר טוב למרות שהיות יש לי בשבוע האחרון כאבים מאוד חזקים בבטן, אולי זה קשור ל 40 מ"ג שאני לוקחת כיום ועלי להתייעץ עם הרופא שלי. ועןד שאלה שמטרידה אותי מאוד קראתי לאחרונה שמי שחולה במחלת הקרוהון יש לו סיכוי גבוה לחלות בגידול במעי הגס.

לקביעת תור
    סגירה
    קרוהון

הוספת תגובה

• קרון

ד''ר אליזה טיומני
    17/02/2009

שלום לריקי

במידה ויש לך כאבים חזקים מאוד בשבוע אחרון חובה עליך להתיעץ עם הרופא המטפל-יתכן ו את עדיין לא בהפוגה ושי לחכות עוד מס' שבועות
    בנוגע לסרטן - יש עליה מסויימת בשכיחות מקרי סרטן אצל חולי מחלות דלקתיות של המעיים אך זה לאחר הרבה שנות מחלה-מעל 10 וגם תלוי איזה חלק מהמעי מעורב .

הבראה מהירה

ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לריקי, קראי את שכתבתי על הקרוהן

יורם גני
    20/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיעת דם וסרטן המעי הגס
    דניאלה
    17/02/2009

שלום,, אימא שלי (בת 50) עורכת בימים אלה בדיקות לגילוי מחלה במעיים. בבדיקת דם שערכה התקבלה תוצאת שקיעת דם 100. האם ערכ זה עלול להצביע על סרטן המעי הגס? אודה לתשובה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    שקיעת דם וסרטן המעי הגס

הוספת תגובה

• שקיעת דם וסרטן מעי הגס

ד''ר אליזה טיומני
    17/02/2009

שלום דניאלה
    שקיעת דם היא בדיקה מאוד לא ספציפית ויכולה לעלות בכל מיני מצבים .
    ארך של 100 בשעה ראשונה הוא לא תקין אך יכולות להיות לכך סיבות רבות ובינהם גם מחלות סרטניות למיניהן.

ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוליטיס והריון
    מיכל
    17/02/2009

שלום, אני בת 26 לפני כ-5 שנים אובחן אצלי קוליטיס כיבית של צד שמאל. אני מאוד מעוניינת להכנס להריון אך אני גם די חוששת מהמצופה.... מה יקרה אם יתפרץ התקף? מה עם העובר וכו'. חשוב לי לדעת מה חולות קוליטיס צריכות לקחת בחשבון כאשר הן מעוניינות להכנס להריון. (כ-שנתיים הקוליטיס אצלי לא יציב, האם זה גם משהו שאני אמורה לקחת בחבון מפני שבעבר הרופאה שלי אמרה לי שבתקופת ההריון הקוליטיס "שותק" אך משיחות עם אחרים הבנתי שזה לא ממש נכון....) תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    קוליטיס והריון

הוספת תגובה

• קוליטיס והריון

ד''ר אליזה טיומני
    17/02/2009

שלום למיכאל
    אם ברצונך להביא ילד לעולם -אין מניעה לכך אך חשוב לדעת שכדי להתחיל את ההריון בזמן כאשר מחלתך בהפוגה -אז צריך לעשות מאמץ לשם כך כולל שינוי בתרופות .
    קוליטים עלולה להחמיר בחלק ראשון ולאחר ההריון אך לא בהכרח-ותמיד יש טיפול תרופתי שאפשר לתת . בעת ההחרפה. מקובל לא להפסיק תרופות קבועות בזמן ההריון .

מאחלת לך הצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעי רגיזאו משהו אחר
    סמדר
    16/02/2009

שלום רב בת 41 סובלת משנים רבות מבעיות עיכול: אין לי עצירות אלא כל יום יציאות 4-5 יציאות ביום כאשר היציאות יכולות להיות גם שלשול ולאחר מכן יציאה רגילה,אחרי אוכל לפעמים אני שומעת את המעיים ומיד אחר כך ישנו צורך להתרוקן מיד ואז יש שלשול חד פעמי והכל נרגע עברתי קולנוסוקופיה לפני שנה ושלושה חודשים עברתי בדיקת מעי דק שהיתה תקינה וגם בדיקות צליאק והלקובקטור בבדיקת דם חיי הם פשוט סיוט כי איני יכולה ללכת לאף מקום תמיד צריכה לדאוג שיש שרותים בסביבה שאלתי איזה בדיקות אני צריכה עוד לעבור? האם אני באמת סובלת ממעי רגיז איך ניתן לאבחן זאת? האם צרי ך לעבור בדיקה קולונסקופיה נוספת? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מעי רגיזאו משהו אחר

הוספת תגובה

• מעי רגיזאו משהו אחר

פרופ' עמי ספרבר
    17/02/2009

שלום סמדר,
    על פי התיאור שלך, ביחד עם תוצאות הבדיקות שנעשו, נראה שאת אכן סובלת מתסמונת המעי הרגיש. אין צורך לעבור קולונוסקופיה שוב. יש בהחלט אפשריות טיפוליות לעזור לך לשפר איכות חייך. אני מציע שתפני לייעוץ אצל מומחה להפרעות מסוג זה. כמו כן, במידה וטרם קראת את הספר שלי "לוקח לבטן במקום ללב?" בהוצאת ידיעות אחרונות, אני חושב שיש בו הסברים הן לגבי האבחון ששאלת והן לגבי אופציות טיפול.
    בהצלחה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך למעי רגיזאו משהו אחר

סמדר
    17/02/2009

שלום רב תודה על התשובה רציתי לדעת האם ניתן למצוא את הספר בחנויות ספרים רגילות והאם אתה יכול לעזור לי? והאם אתה עובד עם קופח מושלם כללית סליחה על השאלות ותודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך למעי רגיזאו משהו אחר

פרופ' עמי ספרבר
    17/02/2009

סמדר, שוב שלום
    את הספר שלי אפשר להשיג בחנויות הספרים הרגילות (יתכן שתצטרכי להזמין אותו).
    אני כן עובד עם הביטוח המשולם של הכללית. אפשר לקבוע תור במרפאת גסטרומד בתל-אביב (6970700 03) או בבית הרופא בבאר-שבע (6652333 08).
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה בבקשה
    סיגל
    16/02/2009

בבדיקת קולונסקופיה נמצא: בגובה 18 ס"מ מפי הטבעת תהליך גידולי ממאיר חוסם. נלקחו ביופסיות והאבחנה: carcinoma of sigmoid colon. ההמלצות: pet-ct' תפקודי כבד, ולחכות לתשובת הביופסיה. האם מדובר במצב סופני? האם יש תקוה לעזור לי בניתוח ובטיפולים? אודה על תשובה דחופה, אני בת 57, לאחר אוטם בשרירי הלב לפני שנה וחצי+ צינתור ושני סטנטים. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תשובה בבקשה

הוספת תגובה

• תשובה בבקשה

ד''ר אליעד קרין
    16/02/2009

לסיגל שלום רב

יש צורך להמתין לתשובת הביופסיה ולבצע את את בדיקות הדם הנדרשות כולל CEA ו CA 19-9.
    החשד שעולה מהבדיקה כי מדובר בגידול ממאיר של המעי הגס. מטרת הבדיקות היא לאבחן את שלב המחלה והאם יש עדות למחלה מחוץ למעי.
    לאחר קבל כל המידע יהיה צורך בבחירת הטיפול המתאים ביותר בהתאם לשלב המחלה.
    קיימת סבירות גבוהה כי המחלה ברת טיפול וסיכויי ההחלמה והריפויי הם גבוהים.
    אשמח להיות לך לעזר.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בבקשה
    אלה
    16/02/2009

שלום לכם, לפני שלוש שנים התחלתי להרגיש שרפות וכאב בבטן העליונה , היתי אצל גסטרו – ביצעתי גסטרוסקופיה ואנדוסקופיה – בקע בסרעפת קצר וגסטריטיס קל , טופלתי בלנטון כמה חודשים והכאבים עברו. לפני שנתיים ועד היום מרגישה כאב גרון והרגשה של חנק וגוש בגרון , מתעוררת בבוקר עם כאב בגרון חזק , ואחרי זה כל היום מרגישה כאלו שמשהו תקוע בגרון והרגשת חנק . בשנת 2007 עשיתי בדיקות הבאות : בדיקת א.א.ג עם סיב אופטי – הבדיקה תקינה , אודם קל בלוע גסטרוסקופיה ואנדוסקופיה – בקע בסרעפת קצר. CT גרון וחזה עליון – הבדיקה תקינה רנטגן עם בליעת בריאום לשלילת ריפלוקס – הבדיקה תקינה אולטרסאונד צוואר וגרון – הבדיקה תקינה חוץ מזה שבלוטת הטריס קצת מוגדלת . צילום ריאות ותיפקוד – הבדיקה תקינה . בדיקות דם אחרונות באוגוסט 2008 – תקינות , חוץ מבלוטת הטריס שהיא קצת מוגדלת. א.ק.ג. – תקין לחץ דם - תקין הרופא גסטרו העלה אפשרות שזה נובע מלחצים, פניתי לפסיכיאטר , קיבלתי אלפרליד בהתחלה 0.25 מ"ג פעמים ביום , זה קצת עזר לי אבל אחרי חודש זה הפסיק להשפיע , הגדלתי מינון לאלפרליד 0.5 פעמים ביום , בהתחלה זה עזר ואחרי כמה חודשים הפסיק להשפיע... הפסיכיאטר הציעה לנסות ציפרלקס 20 מ"ג , שהוא בכלל לא עזר . חזרתי לרופא גסטרו , והוא הציעה לעשות בדיקת מנומטריה- ניתור חומציות PH כי הוא חושב שזה נובע אולי מחומציות בקבע . בנתים רשם לי אומרפדקס40 מ"ג X2 שאני לוקחת כבר חודש ללא שום שיפור, אז הוא היציע LOSEC שאני לוקחת אותו כבר חודשיים ללא שיפור. עשיתי הפסקה מאלפרליד 0.5 מ"ג כחודש , אבל לא יכולתי לסבול את ההרגשה וחזרתי לקחת את הכדורים , האלפרליד קצת עוזר לי , לפחות לחצי יום , אבל אחרי צהרים ההרגשה הזאת שוב חוזרת . השאלה היא- לאיזה כיוון ללכת ? רציתי לציין שאני מאוד רגועה ואין לי לחצים ... תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בבקשה

הוספת תגובה

• שאלה בבקשה

ד''ר אליעד קרין
    16/02/2009

לאלה שלום רב

אכן יש להשלים בירור שיכלול ניטור חומציות הושט ל 24 שעות ומנומטריה שהיא בדיקת פעילות הלחצים בושט.
    כמו כן ממליץ להבדק גם ע"י אא"ג על מנת לשלול סיבות נוספות לכאבם בגרון.
    במידה והבדיקות כולן יהיו שליליות אזי ניתן יהיה ליחס את הסימפטומים לעאלה הקשורים למתח.
    לא תמיד אנו מודעים למצב המתח ולעיתים סימפטום מסויים מתפתח כתוצאה ממתחוכך מבלי שנרגיש הסימפטום מהווה כרגע את מקור המתח ולא שום דבר אחר.
    אך ראשית יש להמשיך בבירור.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר אליעד

סיגל
    16/02/2009

אני מקווה שכך יהיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרוהן
    חיים
    15/02/2009

שלום, רציתי לדעת האם יש מחלה כזאת croh's colitis האם זה קרוהן?קוליטיס?? אשמח לתשובה תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    קרוהן

הוספת תגובה

• קרוהן

ד''ר אליעד קרין
    15/02/2009

לחסוי שלום רב

אכן יש מצב מחלה המכונה קרוהן קוליטיס ולמעשה המצב מציין דלקת של המעי הגס עקב מחלת קרוהן. בעוד שמחלת קרוהן עשויה לפגוע בכל חלק של מערכת העיכול מהפה ועד לפי הטבעת, החלק הספציפי שנפגע משתנה מחולה לחולה. ברב החולים מדובר בדלקת של המעי הדק הסופי, אך יש חלק מהחולים הסובלים מדלקת גם במעי הגס ומאפיינה הם ספציפית של מחלת קרוהן - ומכאן קרוהן קוליטיס.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה