מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בבקשהטל23/01/2009
שמי טל, בת 22 עם קרוהן. כשגילו את המחלה היא הייתה במצב קשה (אילאום-עם התכייבויות), התחלתי לקבל יומירה שאכן שפרה את מצבי וכרגע אני מקבלת מינון כפול כל שבוע אבל אני עדיין חווה אירועים של מוגלה, וקצת כאבים. אני מפחדת שבסוף המעי יתנקב לי, אני כל הזמן מרגישה את הכאב, אם כי בצורה יותר פחותה מקודם. ביצעתי בדיקות דם-שקיעת דם-13 וCRP-0.12, את הכאבים אני יכולה לסבול, לפחות כרגע.. אבל אני מפחדת שיקרה לי משהו בסוף.. ביצעתי קולנוסקופיה אחרונה לפני שנה ומצאו דלקת אקוטית, כרונית וקשה עם התכייבויות לאורך האילאום. בתק' הזו השקיעת דם שלי הייתה 70 והCRP-4 , לאחר קבלת היומירה המצב השתפר מאוד, אבל אני עדיין מאוד חוששת.. (הכאב לא נעלם הוא רק מוחלש)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בבקשה
ד''ר אליעד קרין24/01/2009לטל שלום רב
הנושא שאת מעלה הוא בעל חשיבות מדרגה ראשונה בכל הקשור לטיפול במחלת הקרוהן.
מטרת הטיפול היא להלחם בתהליך הדלקתי ולדכא אותו לרמה כזו שתאפשר שליטה ע"י טיפול נוגד דלקת תרופתי קל יותר.
ישנם מיקרים שבהם הטיפול לא משיג את היעד בצורה מלאה או שקיימת החמרה תחת הטיפול ואז מאחר וקיים המשך סבל עקב כאבים, שלשולים קשים, תת תזונה או מצב חולי וחולשה מתקדמים שבהם יהיה צורך בהתערבות ניתוחיתלהסרת המקטע החולה במחלה.
כרגע על פי הנתונים שאת מוסרת נוצר אצלי רושם שדווקא יש תגובה טובה לטיפול, אולם יש צורך בהמשך טיפול ומעקב צמודע"י הגסטרואנטרולוג, תוך הגדרת יעדים וציפיות ברורה לגבי המשך הטיפול והפעולות שיתכן ויהיה צורך לנקות בהן בהמשך.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן המעי הגס חוזר?רותי22/01/2009
שלום לכם אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון, ותוכלו לעזור לי. אבא שלי בן 72, אדם עם סוכרת לא מאוזנת, חלה לפני כשנה ושלושה חודשים בסרטן המעי הגס מסוג קרצינומה, מכיוון שהיו לו פוליפים בגדלים שונים שהגיעו גם לאזור הרקטום, נאלצו להוריד לו 56 ס"מ מהמעי השמאלי. הוא לא עבר טיפולים כימותרפיים או הקרנות, הסרטן היה בדרגה 2. הוא עבר שוב בדיקת סי.טי. לאחר שנה, שהראתה שהכל בסדר ובבדיקת קולונוסקופיה התברר ששוב יש 6 פוליפים בגדלים שונים, מכיוון שהבדיקה לא היתה כל כך נקייה, הרופאה רצתה לחזור שוב על הבדיקה, ועל כן הוא חזר על הבדיקה לאחר כחודשיים וחצי, בבדיקת הקולונוסקופיה שוב התגלו לו פוליפים. אנחנו לא יודעים כיצד לעזור לו ומה לעשות? החשש הוא ששוב הוא ייחלה בסרטן המעי הגס? אנו פוחדים שהוא לא יוכל לעבור שוב את התהליך מבחינה נפשית לא רק פיסית... האם יכול להיות שהגוף שלו מייצר פוליפים כל הזמן.. החשש הוא שהפוליפים יהפכו לסרטניים, ועל כן ישנו חשש גדול.. אני כותבת עבורכם את המימצאים שהתקבלו כרגע, לפני תוצאת הביופסיה אשמח לשמוע מכם חוות דעת, או שתוכלו להפנות אותי לרופא מומחה שיוכל לסייע לאבי, להמשיך את חייו ככל האדם. תוצאות הבדיקה בפעם השנייה, לאחר שנה ושלושה חודשים: מעי הגס נבדק על כל אורכו, בקולון העולה מעל הצקום שני פוליפים ססילים עד 3 מ"מ נשלחו יחד דגימה 1. בכפף הכבד פוליפ על גבעול דק 7 מ"מ נכרת ע"י לולאה דגימה 2. בקולון הרוחבי פוליפ על בסיס רחב 13 מ"מ כרוביתי - ניכרת אחרי הזרקת סליין לבסיס ע"י לולאה חמה דגימה 3. בכפף הטחול פוליפ על גבעול דק 5 מ"מ ניכרת ע"י לולאה חמה דגימה 4. בסיגמא בגובה 30 ס"מ - פוליפים 7 מ"מ ו-4 מ"מ נכרתו ע"י לולאה חמה דגימה 5. ב-20 ס"מ 2 פוליפים עד 6 מ"מ נכרתו ע"י לולאה חמה דגימה 6. בגובה 9 ס"מ אנאסטומוזה עם בליטות ורקמת גירון צולם ביופסיה דגימה 7. אשמח לתשובה מהירה, ואם תוכלו להמליץ לי על רופא מומחה גם באימייל שלי. תודה על תשומת הלב רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפים חוזרים
ד''ר אליעד קרין24/01/2009לרותי שלום רב
אכן סרטן המעי הגס מתפתח לרב מפוליפים במעי הגס.
הזמן הדרוש להתפתחות זו בד"כ ארוך ומאפשר מעקב קולונוסקופי והסרת פולפים הנוצרים במעי הגס.
קיימת חשיבות מרובה לקבלת תשובת הבדיקה הפאטולוגית של הפוליפים שנכרתו האם הינם פוליפים אדנומטוטים אמיתיים וקבלת תשובה לגבי אופי התאים.
אשמח לעמוד לרשותך כאשר תיתקבלנה תשובות הפתולוגיה.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך, ואהיה איתך בקשר
רותי24/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונח רפואיא22/01/2009
שלום לאחרונה עברתי ניתוח כריתת מעי גס חלקית עקב קרוהן במעי הגס נאמר לי ע"י הרופאה שניתחה אותי שבבדיקה הפתולוגית ישנם סימנים ל______ (התחלת תהליך טרום סרטני) היא קראה לזה בשם כלשהו, מונח רפואי ששכחתי מהו האם אתם יודעים מהי המילה שאני מחפש? (דיס_פ_זיה אולי?, או משהו קרוב לזה...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מונח רפואי - דיספלאזיה
ד''ר אליעד קרין24/01/2009לא שלום רב
המונח דיספלאזיה משמעו התפתחות בלתי תקינה של תאים מבחינת מבנה ותצורה.
החשיבות היא לגבי התפתחות עתידית של סרטן המעי הגס באותו הקטע מאחר וידוע כי המעבר מתאי רירית נורמלים לסרטניים עובר תחילה דרך דיספלאזיה מרמה נמוכה ובהמשך מרמה גבוהה ורק אח"כ יש התפתחות של סרטן המסוגל לחדור דרך רקמות ולהתפשט.
כאשר נכרת הקטע החולה אצלך - קרוב לודאי קטע מעי גס החולה במחלת קרוהן באופן ממושך התגלו סימנים אלה.
חשוב שתהיה במעקב קולונוסקופי ותרופתי מסודר ע"י גסטרואנטרולוג לשם שליטה מקסימלית על התהליך הדלקתי העומד מאחורי שני המצבים.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
א24/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילות ואמינות של בדיקות דם סמוידוד21/01/2009
השאלה שלי היא האם בדיקות אלו אמינות והאם עדיין הרופאים מסתמכים עלהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעילות ואמינות של בדיקות דם סמוי
פרופ' עמי ספרבר21/01/2009שלום דוד,
לדאבוני לא כתכת באיזה הקשר שאלת את השאלה.
כעיקרון בדיקת דם סמוי בצואה היא בדיקת עזר לגילוי מוקדם של סרטן במעי הגס ובתור שכזה ישנם מחקרים רבים, ארוכי שנים, המראים שהבדיקה מצילה חיים אם היא נעשית מדי שנה באופן עקבי.
ביחד עם זאת גסטרואנטרולוגים סבורים שקולונוסקופיה היא בדיקה טובה יותר. אין ויכוח שאצל אדם מעל גיל 40 עם קרוב משפחה מדרגה ראשונה שחלה בסרטן המעי הגס הבדיקה המומלצת לגילוי מוקדם היא קולונוסקופיה מדי כ-5 שנים ללא צורך בבדיקה דם סמוי בצואה.
המדיניות הלאומית בארץ ובמקומות שונים בעולם היא שמומלץ לאדם, ללא סיכון מוגבר, שהגיע לגיל 50 לעבור בדקיה שנתית של דם סמוי בצואה.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות קולונוסקופיה וירטואליתרבקה18/01/2009
תוצאות קולונוסקופיה וירטואלית,סיגמה ארוכה ומפותלת בסיגמה האמצעית הודגם עיבוי בולט של מחיצה.ממדי התהליך1.5x2 ס'מ השומן סביב התהליך שמור .עקב מינון הקרינה הנמוך אין לדון על קשריות לימפה פרי קוליות באותו אזור. הומלץ על המשך בירור אנדוסקופי. כמו כן דיברטיקולוזיס של הקולון. שאר אברי הבטן תקינים. מה המשמעות של האבחנה? האם יתכן מבנה מסוים של הסיגמה כפי שמתוארת לעיל או שמדובר בגידול? לפני 4 שנים בקולונוסקופיה רגילה הממצא לא ניצפה. תודה רבה להתיחסותכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות קולונוסקופיה וירטואלית
פרופ' עמי ספרבר19/01/2009שלום לך, רבקה
התיאור הזה אינו חד-משמעי, אבל יש ממנו מסקנה חד-משמעית והיא שאת צריכה לעבור קולונוסקופיה אמיתית כדי לברר את טיב הממצא המתואר.
חסרים גם פרטים נוספים: בגיל?, מדוע עשית את הבדיקה?, האם יש לך סימפטומים? אנמיה? וכד'. בלי קשר לנתונים אלה צריך לעשות קולונוסקופיה.
בשלב זה מדובר בממצא ממוקם בחלק השמאלי של המעי הגס שהינו יחסית קטן ולא ניתן לקבוע מה טיבו ללא קולונוסקופיה.
אני מציע שתעברי את הבדיקה בהקדם ומאחל לך הצלחה.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים נוספים לפרופ' ספרבר תודה
רבקה19/01/2009תודה על התשובה המהירה .לפרטים החסרים- אני בת 61 לפני 15 שנה נותחתי בעקבות סרטן שד מאז אין הישנות המחלה והקולונוסקופיה הייתה חלק ממעקב שגרתי ולא בעקבות סמפטומים מסוימים. שאלתי הנוספת האם בקולונוסקופיה ניתן להוציא את כל הגוש או שהכונה לביופסיה? כמו כן האם העובדה שהסמן ca19-9 בגדר הנורמה-נמוך - הוא משמעותי לצורך ' ההרגעה' שלי ..... ושוב תודה על ההתיחסות העינינית והמהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין חגיגת כאבי בטן ודם בצואהאופיר18/01/2009
שלום רב לפני מספר ימים הייתי במסיבה ושתיתי הרבה אלכוהול וכן חגיגת בכמות גדולה. מספר שעות לאחר המסיבה סבלתי מכאבי בטן חזקים והפרשות ריריות בצואה. ביום שלמחת הכאבים חלפו כמעת לחלוטין,והתחלפו בתחושת חוסר נעימות בבטן,וכן הופיעה לי דם בצואה לסרוגין. א. מה לעשות? ב. האם אני נמצא בסיכון? ג. סבלתי בעברי מתופעה המוגדרת כמעי רגיש,האם יש קשר? תודה,ויום טוב. אופיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגיגת כאבי בטן ודם בצואה
ד''ר אליעד קרין18/01/2009לאופיר שלום רב
קרוב לודאי שסבלתה מתופעות לואי שות של סם החגיגת שלקחתה.
מאחר ואתה מתאר אף ארוע של יצאה דמית ובנוסף לעובדה שאובחנתה כסובל ממעי רגיז יתכן וקיימת בעיה אחרת במעי כגון מחלת מעי דלקתית שטרם אובחנה אצלך.
ממליץ לפנות לבדיקת גסטרואנטרולוג.
כמו כן המלצה חמה להתרחק משימוש בסמים למינהם ו/שתיית אלכוהול מרובה במסכנים את בריאותך.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אופיר19/01/2009א. המלצתך התקבלה (זו היתה הפעם השניה והאחרונה בהחלט). ב. במידה והדימומים מפסיקים יש סיבה לחשוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך...
אופיר19/01/2009הדימומים ביציאות לא הפסיקו וכן תחושת חוסר נעימות לסרוגין,מהי המלצתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה
ד''ר אליעד קרין19/01/2009לאופיר שלום רב
אנא פנה לבדיקה בהקדם רצויי קודם כל לרופא המשפחה מחר בבוקר ובהמשך לגסטרו.
במידה וגמם משמעותי או כאבים עזים פנה ישירות למיון.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אופיר20/01/2009סה"כ חוץ מהדימום המצב בסדר לא נראה לי שמיון נחוץ,אני אפנה כהצעתך לרופא המשפחה. שאלה נוספת - איפה אני עומד מבחינת חסינות רפואית,האם כאשר אני מספר לרופא אני " חשוף" לפנייתו למשטרה/חובתו לדווח על כך ? תודה על התשובות המהירות. אופיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה באמת בנוגע לחוק + לשימוש בחגיגת
אופיר21/01/2009האם כאשר פונים לקבל טיפול ומספרים לרופא הוא חייב/מעביר את זה הלאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אופיר21/01/2009יכול להיות ש"מההרפתקאה שלי" אספתי לי קרוהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אופיר - גם אני נפלתי בחגיגת
יעקב26/01/2009אני הייתי בריא לחלוטין . עד שהתחלתי עם החגיגת . למרות שלא לקחתי הרבה. והתדירות הייתה רק פעם בשבוע .ניגרם לי נזק . כשהייתי לוקח , הייתי מרגיש יום-יומיים עצירות ,רעד וסטרס מוגבר שהיו חולפים לאחר יומיים . בפעם החמישית שלקחתי אני זוכר שההשפעה הייתה יותר חזקה וגם אחרי ההסנפה יצא שבלעתי את החומר הזה עם הטעם המר -כשאכלתי הרגשתי דחף להקיא ודפיקות לב מוגברות {לא הלכתי למיון מתוך מחשבה שאחרי יומיים כשהסם יתפוגג התופעות ייעלמו } אך זה נימשך מעל שבועיים ורק החמיר . זה התחיל מעצירות כרונית , עודף גזים , צואה רירית וצואה ירוקה כהה . או עיסתית . ואחרי חודשיים גם התחילו כאבי בטן והתכווצויות . כשזה החמיר הפסקתי לגמרי עם החגיגת . התחלתי לעשות את כל הבדיקות האפשריות : קולונוסקופיה, מנומטריה רקטלית, הליקובקטר, CRP , גסטרוסקופיה, בדיקות שתן וצהבת. הכל היה תקין וקיבלתי אבחנה של מעי רגיש . כיום אני כבר 7 חודשים אחרי אותו אירוע ועדיין סובל מאוד . קראתי כל דבר שאפשר על מעי רגיש ואפילו דנתי בנושא עם פרופסור ספרבר . אני עדיין מקווה שאני יוכל לחזור למצבי הקודם ולא מאמין שנטילה של פעמים ספורות של סם עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך . אך ניראה כי המעי רגיש לכל החייים . עכשיו אני לוקח רסיטל - נוגד דיכאון שדי מקל על התסמינים אך מצד שני יש לו תופעות לוואי בעייתיות כמו ישנוניות וירידה בחשק מייני . שאלה לי אלייך : האם אתה מרגיש שהמעי כרגע לאחר החגיגת יותר רגיש והסימפטומים יותר חזקים מהמעי הרגיש שהיה לך בעבר? אחרי כמה זמן עבר לך המעי הרגיש ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוליטיס-תזונה נכונה ?מיטל18/01/2009
שלום, האם לחולי קוליטיס ניתן לאכול אוכל מתובל ? מה אסור לאכול ? מטופלת בכדורים אסקול, אזופי ותרופה לכולסטרול. אגב, מהו קוליטיס ? אמי בת 60 חולה בזה 4 שנים. לתגובה אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה וקוליטיס
ד''ר אליזה טיומני18/01/2009שלום מיטל
מומלץ לא לאכול ירקות ופירות טריים בעת ההתקף ,כמו כן לא אוכל מטופל חזק-וזה מאוד פרטני. וכל אחד צריך לבדוק את עצמו.בתקופות של הרגיעה-ניתן לאכול הכל
בכל מקרה כדאי להיועץ עם דיאטנית
בברכה
ד"ר טיומני אליזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד לגבי תזונה
שירה14/12/2011אצלי התחילה קוליטיס לפני שנה וחצי. התחלתי טיפול תרופתי וראיתי שהוא עוזר במיידי אך גורם לי להיות תלותית בתרופות. הפסקתי עם התרופה ופניתי לנטורפטית שבנתה לי תפריט.
תוך חצי שנה אני יכולה להגיד שאני מרגישה הרבה יותר בריאה ממה שהייתי לפני שהיה לי קוליטיס. הגעתי למשקל אידיאלי, אין לי צורך במנוחות במהלך היום, אני מלאת מרץ וכמובן שאין לי את כל התופעות שנילוות לקוליטיס. אני ממליצה לכל החולים לקחת את עצמם מבחינה תזונתית כי שם תמונה ההחלמה האמיתית. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד לגבי תזונה - תגובה
ד''ר אליזה טיומני15/12/2011מצתרפת להמלצות אך במקביל כדאי להיות בקשר עם רופא למיקרה שדיאטה בלבד לא תעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם קרוהןחן14/01/2009
שלום רב, רציתי לדעת האם מחלת הקרוהן מקשה על ניהול אורח חיים בריא כולל כושר גופני ולא בזמני התקף האם זה אפשרי לבצע כושר גופני גם שיש התקף ? האם כדאי להימנע מפעילות ספורטיבית כלשהי שמגרה את מערכת העיכול? תודה, חן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם קרון
ד''ר אליזה טיומני14/01/2009שלום לחן
מכיוון שמדובר במחלה כרונית רצוי מאוד לא להיכנע לה ולהשתדל לנהל אורח חיים נורמלי ובריא וכמובן פעילות ספורטיבית עד כמה שנתן.בעת התקפים -הפעילות תלויה מחומרת המחלה .
מבחינת סוגי הפעילות- אין יותר מדי הגבלות -ידוע שריצות למרחקים יכולים כשלעצמן לגרום לדמם מהמעי . כמו שאומרים רוח בריאה בגוף בריא-לחשוב על עצמלך כעל בן אדם בריא ולא כחולה.
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' עמי ספרברנינה13/01/2009
שלום לך, יש לי בעייה אני משלשלת בעיקר אחרי שאני אוכלת ארוחה כבדה או אם אני מאוד רעבה ואז יש לי עוותויות במעי שגורמות לשלשולים,למה זה קורה?האם זה נורמלי?האם זה מעי רגיז? וכיצד זה נגרם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' עמי ספרבר
פרופ' עמי ספרבר15/01/2009שלום נינה,
אני יכול לענות לך ברמה הכללית, אך לא ברמה הפרטנית לגביך היות ותשובה אישית מחייבת הרבה יותר מידע, בדיקה גופנית וכד'.
מה שאת מתארת יכול להיות נורמלי לגמרי בנסיבות שאת מתארת או יכול לבטא מעי רגיש. על פי התיאור אינני מתרשם שמדובר במצב מסוכן או ביטוי של מחלה קשה. ביחד עם זאת אם את רוצה להתקדם באבחון ולקבל הסברים ספציפיים יותר לגביך יש צורך בבידקה ישירה.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןא.ג13/01/2009
שלום רב, בעקבות תלונות על כאבים בבטן עליונה שמאלית הופניתי לבדיקת גסטרוסקופיה ובה התגלה: -גסטריטיס -בקע סרעפתי קטן 39-40 ס"מ -ריפלוקס. נילקחו ביופסיות ובינתיים ניתן לי אומפרדקס 20 מ"ג פעמיים ביום.ישנה הקלה מסויימת בכאבים ,בבחילות ובצרבות אך עדיין יש כאבים. האם ייתכן שכאבים מהדלקת יקרינו גם אל מורד הבטן השמאלית והגב? למה אם ישנה דלקת אינני מטופלת באנטיביוטיקה? תוך כמה זמן התרופה אמורה להשפיע? האם עייפות ומעט חולשה יכולים לנבוע כתוצאה ממצבי הנוכחי? עליי לציין שאני בריאה,בת 30 והיציאות בסדר גמור. תודה רבה וערב טוב א.ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב יבטן
ד''ר אליזה טיומני14/01/2009שלום אג
ס"כ טיפןך היה נכון ויתכן שי לתת לו יותר סיכוי עד לשיפור במצב
דלקת ברירית הקיבה -מטפלים בקורס קצר של אנטיביוטיקה רק אם יש עדות לקיון הליקובקטר פילורי
חולשה ועייפות יכולים גם להיות תופעות לוואי של התרופות עצמן.
אולי כדי להשלים בירור גם ע" US
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
א.ג15/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ערכי ברזליפית11/01/2009
שלום רב רציתי לדעת היות ואני סובלת הרבה שנים מיציאות מרובות שמלוות לעיתים בשלשולים מה נחשב לערכים תקנים של ברזל? האם פריטין נמוך 23 מראה על חוסר ספיגה בברזל בדיקת דם אחרונה 14 אבל הערך של פריטין נמוך מה זה אומר?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריטין נמוך
ד''ר אליזה טיומני12/01/2009שלום יפית
ערך נמוך של פריטין מצביעה על מחסני ברזל ריקים-ז.א. חוסר ברזל מזה תקופה ארוכה.
הסיבות יכולות להיות שונות כולל חוסר אכילה ,הפרעה בספיגה או איבוד מוגבר במע' העיקול או גניקולוגית או אחרת
חייבים לבצע בירור.
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני 12/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי בבקשה לדעת מה זה המושג הבאאורנה11/01/2009
carcinoemdryonic andigen (cea)blood ca 19.9 tymor antigen blood תודה מראש אורנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המושגCA19-9
ד''ר אליזה טיומני11/01/2009לשום אורנה
CA 19-9 זה אחד מהמרקרים אשר רמתו יכולה לעלות במקרה שי יש מקור שמפריש אותן ,למשל גידולים שונים כמו לבלב.שחלות ועוד
לפעמים הוא עולה במידה קלה ללא סיבה ברורה
אין טעם בביצוע בדיקה זו ללא הקשר ברור לממצאים קליניים.
כדאי שתתיעצי עם הרופא המטפל שלך
בברכה ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת קוליטיסדודו אביבים07/01/2009
שלום וברכה ברצוני לדעת מה התסמינים של דלקת קוליטיס והאם היא קבועה ? כיצד ניתן לאבחן דלקת כזאת? מהם דרכי הריפוי במידה ויש קליטיס? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת קוליטיס
ד''ר אליזה טיומני07/01/2009קוליטיס כיבית של מעי הגס בד"כ מתבטאת בשילשולים שהם לעיתים דמיים ,כאבי בטן ועוד
אבחנה נעשת ע" בדיקת מעי הגס עם סיב אופטי-קולונוסוקפיה .
טיפול בד"כ מבוסס על תרופות מיוחדות המדכאות את הדלקת מכל מיני סוגים. בשנים ארחנות הופיעו טיפולים חדשים הפועלים דרך שינוי של תגובה אימונית של הגוף ונמגנונים בסיסיים של הדלקת .
זה נושא גדול ואתה יכול לפנות לאתרים מיוחדים בנשוא זה לקרוא יותר
בברכה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רימסיה ושקיעה מוחשתאני04/01/2009
שוב שלום לכולם,ביתי חולת קרוהן כבר שנה מטופלת בפנטסה 2 ביום 1 גר' וברימסיה. בבדיקות יש לה שקיעה מוחששת 45 הרןפא שלה טוען שלמרות שהיא מרגישה טוב עקב זה שהשקיעה מוחשת קיימת דלקת וצריך לדעתו לשנות את התרופה רציתי לדעת את דעתך בעניין ובנוסף האם יש לך המלצה על תרופה שכמהשפחות תזיק לה לעתיד (היא בסך הכל בת 10) ותופעות לוואי וכדומה.אני מאד חוששת משינויי התרופה ופוחדת מהתפרצות נוספת של המחלה.אשמח לשמןע דעתך תודה מראש אני.(יש מצב שאוליי השקיעה המוחשת לא קשורה למעי ?אוליי לאיבר אחר בגוף!!!).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמיסיה וש.ד. מוכשת
ד''ר אליזה טיומני04/01/2009שלום
ש.ד. -זו בדיקה מאוד לא ספציפית וכל דלקת בגוף או שינויים אחרים יכולים לגרום עליה בבדיקה זו.
אפשר לבצע בדיקות אחרון שמעידות על פעילות במחלה-CRP,ANCA
יש עוד מדדים לא ישרים כמו ספירת דם ברזל אלבומין וכו' המצבעים על חשש לפעילות המחלה.
אם מחלה פעילה -יש לטפל עד שהפעילות תפסק .
אפשר גם שתפני לשמוע חוות דעת נוספת-היום זה מקובל
בברכה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בצואהנעמה03/01/2009
שלום רב, אני בת 24, בריאה בד"כ, עם קצת עודף משקל. לפעמים במהלך הניגוב אני מגלה עקבות דם קטנים על הנייר, ניכר שהם חיצוניים. אתמול ניסיתי להתרוקן, וכשניגבתי היה לי על הנייר הרבה דם רירי. בניגוב השני כבר היה מעט מאוד ואח"כ זה הפסיק. יש לציין שלא יצאה צואה בכלל. דבר זה מעולם לא קרה לי. האם כדאי לפנות לרופא על סמך מקרה אחד? האם לחכות ולבדוק אם זה קורה שוב? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בצואה
ד''ר אליזה טיומני03/01/2009שלום לנעמה
דבר חשוב ביותר -דמם רקטלי בכל גיל -אסור להשאיר ללא בדיקה .
התשובה -את חייבת לעבר בהקדם בדיקה פנימית מסוג סיגמואידוסקופיה -בדיקה של חלק תחתון של המעי עד 50 סמ' לבירור המצב.
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)