מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה נוספת מבן מודאגירון05/03/2009
אבי, בן 64, עבר לפנ י ימים אחדים ניתוח להוצאת פוליפ מן המעי הגס. עפ"י הגדרת הרופאים הם משוכנעים כמעט לגמרי שמדובר בגידול טרום סרטני, שלא ניתן היה להסירו בקולונסקופיה ולכן זימנו אותו לניתוח. הניתוח בוצע בשיטה לפורוסקופית ובסיומו הבהיר המנתח כי ככל שהוא ראה, מדובר אכן בגידול טרום סרטני, ונראה לו כי אין גרורות. ואולם בלוטות הלימפה שהוסרו בניתוח נשלחו כנדרש לבדיקת מעבדה. שאלתי - אם אלה פני הדברים, מהם הסיכויים שהמחלה התפשטה? במידה שיתברר שהגידול היה אכן טרום סרטני וממילא לא שלח גרורות אל הבלוטות, האם יש סיכוי לחזרת המחלה במפתיע, כפי שאנו שומעים לעיתים על חולים שנדמה היה שהחלימו ולאחר שנתיים-שלוש לקו בסרטן אלים? או שעל פניו אבי הוא ככל אדם אחר באשר לסיכויו ללקות שוב בסרטן המעי הגס? הערה חשובה: גם בבדיקת הסי טי לא נתגלו סימנים מחשידים כלשהם. אני מודה לכם על תשובתכם ירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת מבן מודאג
פרופ' עמי ספרבר06/03/2009שלום ירון,
יש כאן קצת ערבוב של מושגים. ראשית, עדיין אין בידינו כל התוצאות.
בהנחה שהביופסיות ובדיקת הבלוטות לא ישנו את התמונה אתה שואל שאלות לגבי סרטן (התפשטות וכו') בה בעת שלאביך אין ולא היה סרטן על פי התיאור, אלא נגע טרום סרטן שזה למעשה פוליפ שצריך היה להסיר בניתוח כי טכנית לא ניתן היה לעשות זאת דרך הקולונוסקופ. נגע טרום סרטני אינו יכול לשלוח גרורות או להתפשט כי אילו עשה זאת הוא היה סרטני ולא טרום סרטני.
הכוונה בטרום סרטני הוא שאילו נשאר בגוף ולא הוצא, היה לו פוטנציאל בעתיד להפוך לסרטן.
לגבי העתיד. אדם עם נגע כזה (וגם בני משפחתו בדרגה ראשונה) הם בקבוצת סיכון לפתח סרטן במעי הגס ועל כן צריכים להיות במעקב קולונוסקופי מסודר. אם אתה, למשל, מעל גיל 40, מומלץ שתעבור את הבדיקה.
לגבי אביך, הגסטרואנטרולוג המטפל ימליץ על לוח זמנים למעקב כזה עבורו - הכל אחרי קבלת תוצאות הבדיקות שנעשו.
בתקווה שהכל יסתדר על הצד הטוב ביותר,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוליטיס - ביופסיהמשה04/03/2009
שלום היום נעשה לי קולונסוקפיה והרופא אמר שככל הניראה מדובר בקוליטיס. הוא לקח ביוספיה ואמר שהתוצאות יהיו רק בעוד 3 שבועות. האם זה זמן סביר? או שעלי ללחוץ. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה - סיגמוידסקופיה
משה04/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוליטיס - ביופסיה
פרופ' עמי ספרבר05/03/2009שלום משה,
אני מניח שהרופא לקח "מקדם בטחון" ויתכן שהשתובה תהיה מוכנה יותר מוקדם, אם כי זה תלוי במכון הפתולוגי הספציפי הבודק את הביופסיה. לגבי הצורך "ללחוץ", בדרך כלל אין צורך אלא אם כן המצב הקליני שלך מחייב תשובה דחופה ואז הרופא מבקש זאת מהמכון הפתולוגי.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיהדידי04/03/2009
שלום לכולם,רציתי לדעת האם יש צורך לעשות קולונוסקופיה לחוליי קרוהן (ביתי בת 10)כל תקופה מסויימת גם כשהיא ברימיסיה או שיש צורך לעשות זאת רק אחריי התקף ?או שלא צריך?תודה אני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עניתם על שאלתי תודה על היחס בהמש
דידי06/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולולוסוקפיה בקרון
ד''ר אליזה טיומני07/03/2009תשובה ל " אני"
קולונוסקופיה נעשת בתחילת המחלה לשם אבחנה ולקיחת ביופסיות
בהמשך -אין צורך בבדיקה לשם מעקב אלה עם קיימת אינדיקציה רפואית -משהוא לא ברור במהלך או טיפול,אחר
לאחר 8- 10 שנות מחלה -עושים קולונוסוקפיה כל שנתיים לעקב שינויים ברירית שאלולים להופיעה לאחר מחלה ממושכת.
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' עמי ספרברקרן04/03/2009
שלום, ב-3 החודשים האחרונים ראשית סבלתי מהתקפי עוית בבטן ושלשולים וכעת אני סובלת באופן קבוע מבחילות! וכאב/ רגישות ברום הבטן, גזים, מלווה בצואה רכה ובהירה בתכיפות גבוהה מהרגיל. התסמינים לא עוברים לאחר הטלת הצואה. פגיעה משמעותית באיכות החיים. ביצעתי גסטרוסקופיה לפני כחודש בה התגלתה רירית מגורה באנדרום של הקיבה ובביופסיה נמצא החיידק HP. קיבלתי טיפול משולש במהלכו הרגשתי הרבה יותר טוב ולמחרת סיום האנטיביוטיקה חזרו התסמינים. בדיקות דם וצואה תקינות. גם ביצעתי בעבר ביקות לצליאק ובלוטת תריס שהיו תקינות. יש לציין שלפני שהחלו התופעות הללו עברתי תקופה מלחיצה מאוד של כ-3 חודשים של רגישויות בבטן וכאבים מקבילים בגב עד שאובחנתי כסובלת מפריצת דיסק (T6-T7) [אי ודאות, מלא בדיקות, רופאים וכו']. רופא אחד המליץ לי לבצע קולונוסקופיה כצעד הבא, האחר - אבחן IBS והמליץ לי לקחת נוטרילין 25מג' 2-3 פעמים ביום ולא לבצע שום בדיקה נוספת לעת עתה. יש לציין שבעבר תמיד היו לי שלשולים לפני בחינות, טיסות וכו'. האם זה נראע לך אכן מעי רגיש? מהי המלצתך? תודה מראש, קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' עמי ספרבר
פרופ' עמי ספרבר05/03/2009קרן שלום רב,
התסמינים והמהלך שאת מתארת נשמעים כהפרעה תפקודית המערבת הן את מערכת העיכול התחתונה (מעי רגיש) והן את העליונה (מה שאנו קוראים דיספפסיה). ביחד עם זאת חסר לי מידע מסויים:
1) ראשית בת כמה את? זה יעזור לגבי שאלת הקולונוסקופיה והמשך בירור בכלל.
2) האם לקחת משככי כאב לבעית הגב? הם יכולים לגרום כאב בטן ודלקת בקיבה
3) האם קיבלת תרופה נוגדת חומציות חוץ מזמן הטיפול בהליקובקטר? זה שהרגשת טוב במהלך הטיפול קשור קרוב לוודאי בתרופה השלילית שקיבלת ולא באנטיביוטיקה.
4) האם יש אנמיה בלתי מוסברת, דמם רקטאלי, ירידה בלתי מוסברת במשקל?
אחרי קבלת תשובות לנ"ל אשתדל להלשים את התשובה.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופ' עמי ספרבר
קרן05/03/2009תודה. המענה לשאלותיך: 1) אני בת 35, נשואה + 3 קטנטנים 2) בהקשר לגב- לקחתי בזמנו אומפרדקס ולאחר מכן כדורי וולטרן 10 ימים. התופעות הגסטרולוגיות החלו להופיע אכן כשבועיים לאחר מכן. במקביל היה לי נימול בחצי מהפנים (אני מניחה שמלחץ נפשי, אך תופעה זו חלפה ואיננה). 3) אכן לקחתי אומפרדקס יחד עם האנטיביוטיקה, אך גם היום אני עדיין לוקחת אומפרדקס ולמרות זאת התופעות חזרו. 4) אין אנמיה או דמם (תודה לאל). אמנם ירדתי במשקל, אך אני אחרי לידה (ילד בן שנה+) וחזרתי למימדים שלפני ההריון, לא מעבר לכך. הרשה לי להוסיף שאני נוקטת בדיאטה מקרוביוטית מזה 3 שבועות שמעט שיפרה לי את ההרגשה אך התופעות עדיין קיימות. יש לציין שהמצב עם הגב השתפר - אני שוחה ולוקחת שיעורי אלכסנדר ועקב כך ומצב רוחי הכללי השתפר, למעט הדאגה של החודשיים האחרונים מהמיחושים וכאב ברום הבטן והבחילות בעיקר. כמו כן בימים האחרונים הופיע הרפס על השפתיים, אם זה עוזר במשהו באבחון. תודה מראש, קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופ' עמי ספרבר
פרופ' עמי ספרבר06/03/2009שןב שלום, קרן
על פי התשובות והתיאור שלך אינני מתרשם שיש צורך כעת בקולונוסקופיה, אם כי במקרים מסוימים יש מקום לשקול ביצוע הבדיקה ולו כדי להפיג חרדה קשה, מה שלא התרשמתי אצלך מתיאורך את המצב. התשובות שלך חיזקו את הרושם שמדובר בהפרעה תפקודית ויש אפשריות לעזור לך, אבל בשלב זה אני חושב שהאינטרנט עשה את שלו ואת צריכה לפנות לייעוץ פנים אל פנים עם מומחה בנושא.
אגב, כל הכבוד על היוזמות שלך לשפר את המצב (והוא אמנם משתפר). זה יותר טוב מכל עצת רופא.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופ' עמי ספרבר
קרן07/03/2009תודה רבה על תשובתך, קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוטן ולקטוזיפעת01/03/2009
היי, 1. צליאק- האם זה בסדר להיות בדיאטת גלוטן (ללא גלוטן) לפני בדיקות הדם ולפני בדיקת הקולונוסקופיה/אנדוסקופיה או שהתוצאות יצאו לא אמינות? 2. לקטוז- אותה שאלה לגבי לקטוז- האם זה בסדר להיות בדיאטה ללא כל לקטוז לפני מבחן הנשיפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלוטן לקטוזה
ד''ר אליזה טיומני01/03/2009שלום ליפה
רצוי מאוד לא להתחיל דיאט ללא גלוטן לפני אבחנה בטוחה כוללת ביופסיות מהתריסריון-זה עלול להטעות את תוצאות.
בנוגע ללקטוזה -כאן זה לא משנה -אפשר להתחיל להימנע ואחר כך לבצע את הבדיקה
בברכה ד"ר אליזה טיוומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות pet c.tרחל01/03/2009
שלום, להלן תוצאות:קליטה פתולוגית של fdg בעוצמה גבוהה בגוש לאורך 6.5 ס"מ בסעגמה דיסטלי . ב- ctהסננה מסביב ובלוטות קטנות ללא קליטה פתולוגית של fdg. כמו כן קליטה פתולוגית של fdg בעוצמה גבוהה בשני גושים בכבד: חד בסגמנט 4 כ- 2.1 ס"מ והשני בסגמנט 6 כ- 1.1 ס"מ. ב- כא נצפו שני נגעים נוספים היפודנסיים: אחד כ- 1 ס"מ בשולי האונה הימנית ללא קליטה פתלוגית של fdg החשוד לגרורה, אולם ללא קליטה פתולוגית של fdg והשני כ- 2.6 ס"מ עם האדרה נודולרית פריפרית שמתאימה להמנגיומה בסגמנט 2 של הכבד. טחול לבלב ואדרנלים תקינים. הכליות במימדים תקינים. אין עדות להידרונפרוזיס. רטרופריטונאום חופשי מבלוטות. אין עדות לבלוטות מוגדלות לאורך כלי הכסל או האובטורטורים. אין עדות לבלוטות מוגדלות במפשעות. סיכום: קליטה פתולוגית של fdg בעוצמה גבוהה בגוש בסיגמה ובשתי גרורות בכסד כמתואר, מתאימה לתהליך שאתי. ב-ct חשד לגרורה נוספת בכבד ללא קליטה פתולוגית של fdg. האם ניתן לנתח במצב הנ"ל? מה הסיכוי שלי לשרוד? אודה על תשובה דחופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות PET CT
ד''ר אליעד קרין01/03/2009לרחל שלום רב
יש צורך לראות את ה PET בעיקר לגבי הנגעים בכבד.
בעיקרון קיימות שתי גישות והן תלויות למעשה בראש ובראשונה בנגישות הנגעים בכבד לכריתה.
גם כאשר הנגעים אינם נגישים לכריתה מקובל לבצע ניתוח לכריתת הגידול במעי ולאחריו לתת טיפול משלים כימוטראפי ובלצע הערכה מחודשת של הנגעים תוך שקילת כריתה בהמשך.
לגבי סיכויי ההישרדות - תלויי ביכולת הכירתה של כל הנגעים והתגובה לכימוטרפיה, יש סיכויים ומבלי להכנס לסטטיסטיקה יש על מה להילחם.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בבקשה
רחל02/03/2009ד"ר קרין, תודה על תשובתך. עוד שאלה בבקשה: בבדיקות הדם נמצאו תפקודי כבד תקינים , וכן cea יצא 2.5. האם לתוצאות אלה יש משמעות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
ד''ר אליעד קרין02/03/2009לרחל שלום רב
CEA הינו סמן גידולי והשימוש העיקרי בו הוא למעקב לאחר טיפול, וכאשר רמתו עולה יש צורך לחפש אחר חזרת המחלה.
רמת CEA תהיה מוגברת ב 85% מהחולים עם סרטן המעי הגס מתקדם, אך ב 15% הרמה תיתכן תקינה.
המשמעות העיקרית היא מבחינת המעקב לעתיד אחר רמותיו.
רצויי לבדוק גם רמת CA 19-9 כסמן נוסף.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהca-19.9
רחל03/03/2009ד"ר קרין שלום רב, קיבלתי היום את תוצאת ca-19.9 שהיא 4.2. עדיין יש לי סרטן במעי עם גרורות בכבד. אני מודה לך על תשובותיך, ואודה על התיחסותך למידע לעיל. בברכה, רחל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- a-ANCA p-ANCAהילה28/02/2009
שלום אני מעוניינת לדעת מהם הבדיקות הללו A-ANCA p-ANCA ומה זה אומר שזה שלילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרקרים
ד''ר אליזה טיומני28/02/2009שלום הילה
אלו מרקרים -נוגדנים שיכולים להיות חיוביים בחלק מהמחלות דלקתיות-אוטואימוניות
גם במחלת מעי דקתית PANCA PASCA יכולים לעלות אך לא בהכרח.
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיה וירטואליתחיים26/02/2009
שלום רב, רציתי לדעת האם קולונוסקופיה וירטואלית מדמה גם את איזור המעי הדק והאם היא יעילה כמו בדיקת הקולונוסקופיה הרגילה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונו וירטואלי
ד''ר אליזה טיומני26/02/2009שלום לחן
בדיקה מיעודת לבדיקת מעי הגס ולא הדק
בדיקת ומדגימה את כל חלקי מעי הגס -לא מזהה טוב ממצעים קטנים מ 8-9 ממ' .
מומלצת יותר לאוכלוסיה רגילה ללא סיכון מוגבר.
בברכה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבד בבדיקת דםאיתן ג26/02/2009
קיבלתי תוצאות ביופסיה ולפיהם יש לי סרטן במעי הגס. האם לתוצאות תקינות של בדיקות תיפקודי כבד יש משמעות ? האם זה אומר משהו על שלב המחלה והתפשטותה? אני ממתינה לתוצאות בדיקת pet c.t
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ,תפקודי כבד
ד''ר אליזה טיומני26/02/2009שלום לאיתן
חשוב מאוד באמאת לקבל תשובה של PET
תפקודי כבד תקינים בעקיפין אך לא חד משמעי מצביעים למצב טוב.
מאחלת לך הצלחה וPET תקין
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום דר ספרבר -ישלי שאלה בבקשה IBSיעקב25/02/2009
אני סבלתי מ IBS מאופיין בעצירות כ-8 חודשים ללא הטבה חוץ מקולוטאל שהיה משכך את הכאב למשך מס שעות שלאחריו הכאב היה חוזר . בעצתך קראתי את ספרך והיה רשום שם על תרופות נוגדי דיכאון המשפרו את מצב המעי . ביקשתי מהרופא טיפול ברסיטל ולאחר כחודש טיפול של כדור אחד ליום מצב המעיים השתפר משמעותית . כמעט ואין כאבים והיציאות סדירות עם התרוקנות מלאה וזה ניראה כי הבטן חוזרת למצבה הקודם לפני ה IBS . הבעיה היא שישלי תופעות לוואי כמו עודף שינה וירידה בחשק מיני . קראתי בספר שיש להמשיך עם הטיפול לפחות כשנה לפני שמפסיקים . האם אני צריך לקחת את הטיפול כל הזמן ? האם במידה ואני מפסיק את טיפול לאחר כשנה התופעות של IBS יחזרו מייד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דר ספרבר -ישלי שאלה בבקשה IBS
פרופ' עמי ספרבר26/02/2009יעקב, שלום רב
ראשית אני שמח שיש שיפור בהרגשתך.
לגבי הטיפול. אין בזה חוקים ובסופו של דבר מדובר בתגובה אינדיבידואלית לטיפול. אם יש תופעות לוואי מתמשכות ומפריעות מאוד אפשר לעבור לתרופה נוגדת דכאון אחרת מאותה המשפחה (למשל סרוקסאט) או ממשפחה אחרת (לדוגמא נורטילין). יש גם אחרות שאפשר לברר עם הרופא המטפל שלך.
למרות הדמיון בין התרופות אין בהכרח אותן תופעות הלוואי.
לגבי משך הטיפול, טיפול לשנה אינו איזו נוסחת קסם אלא אמת מידה למשך טיפול שעשוי לתת שקט גם לאחר הפסקתו. האם התופעות תחזורנה אחרי גמר הטיפול? יתכו שכן, אם כי לרב בחומרה פחותה. תתכן גם הפוגה ממשוכת אפילו ללא טיפול, כאילו נפתח איזה מעגל קסמים. בכל מקרה תמיד ניתן יהיה לחדש את הטיפול, היות והוא הוכיח את עצמו בעבר.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםציפקה25/02/2009
שלום רב לפני כשלושה חודשים הופחע דימום בזמן צואה חד פעמי. לאחר כחודשיים הופיע שוב דימום חד פעמי ולא חזר על עצמו מאז. בבדיקת פרקטולוג אובחנו טחורים פינימיים בדרגה 1-2 ללא דמם. האם ממומלץ לעבור קולונסקופיה או להמתין ולראות כיתד מתפתח. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' עמי ספרבר25/02/2009שלום ציפקה,
קרוב לוודאי שדימום על רקע הטחורים.
ביחד עם זאת, אין כל אפשרות לענות על השאלה לגבי קולונוסקופיה ללא מידע נוסף:
בת כמה את, האם יש סימפטומים חוץ מדימום, האם יש קרוב משפחה מדרגה ראשונה שאובחן אצלו סרטן במעי הגס?
אם את מתחת לגיל 40-50, אין קרוב משפחה עם סרטן במעי הגס ואין סימפטומים נוספים, אין צורך כעת בבדיקה. אם את מעל 50, יש כן מקום לבדיקה.
אם יש קרוב משפחה עם סרטן במעי הגס (דרגה ראשונה) כדאי לעבור את הבדיקה אם את מעל גיל 40 או פחות מ-10 שנים צעירה מהגיל בו אובחנה המחלה אצל קרוב המשפחה (למשל אם אובחן אצל קרוב משפחה בגיל 45 אזי כדאי לעבור את הבדיקה מגיל 35 לערך).
אם יש סימפטומים נוספים או בדיקת לא תקינות, למשל ירידה במשקל או אנמיה, כדאי לפנות לייעוץ אצל גסטרואנטרולוג.
מקווה שזה עוזר,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לקחת אדקס עם הליקובקטרדלית24/02/2009
שלום רב, לפני כשנה התגלה אצלי חיידק ההילקובקטר שטופל על ידי אנטיביוטיקה ונעלם (הכאבים עברו) בימים אלו חזרו הכאבים וקיימת אצלי התחושה כי החיידק שב (או שאני סובלת מחומצתיות יתר שמכאיבה לי) האם במצב כזה מותר לי ליטול אדקס (לטיפול בהתכווצויות בשרירים) או מאותה משפחה? תודה על העזרה דלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקחת אדקס?
ד''ר אליזה טיומני24/02/2009שלום לדלית
זה שחזרו הכאבים לא בהכרח מוכיח שהחיידק חזר
יש הרבה סיבות אחרות לכאבי בטן ומאוד יתכן שבאמאת -חומציות יתר היא הגורמת לכאבים וזו הסיבה השכיחה.
במקרים כאלו רצוי לא לקחת תרופות המכילות אספירין ונגזרות שלו
להתכווצות שרירים טוב לקחת מוסקול
תרגישי טוב.
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מנרות גליצריןמיכאל24/02/2009
לפני שנתיים התחלתי לסבול מעצירות והתחלתי להשמש בנרות גליצרין על בסיס יומי. כרגע הצואה שלי די רכה אבל אני לא מסוגל לבצע יציאה בלי נר גליצרין (אני יכול ימים לא ללכת לשירותים ורק להרגיש כובד ולחץ בבטן) . אפילו כשיש לי שילשול אני רק מרגיש גזים וכאב בבטן התחתונה אך לא מצליח לבצע יציאה לבד. רק אם אני מכניס נר גליצרין זה יוצא. (אני שותה מים, אוכל סיבים ירקות וכל הסיפור הידוע.. זה לא קשור בתזונה) . מה אפשר לעשות? איך ניתן להיגמל מתלות בנרות גליצרין? האם זה בכלל אפשרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרות גליצרין
ד''ר אליזה טיומני24/02/2009שלום למיכאל
אין לי יותר מדי פרטים לגביך אך התשובה הקצרה -כן -בהחלט אפשר להתפטתר מנרות -יש לבצע בדיקות בנוגע לתפקוד מעי הגס ורצפת האגן ולהתאים טיפול לאחר מכן.
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיכאל25/02/2009תודה לאן עלי לפנות ואיזה בדיקות לבקש? (אני גר בחיפה אבל אם בתל אביב זה יותר טוב אין לי בעיה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכאל
ד''ר אליזה טיומני26/02/2009למכוני גסטרו
לבקש בדיקת מנומטריה של פי הטבעת הבודקת את תפקודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך הולכת הבדיקה והאם ההכנה קשה?
מיכאל26/02/2009אם אפשר בבקשה לדעת אם הבדיקה הזו קשה ווהאם ההכנה לבדיקה היא קשה? בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מבן מודאגירון23/02/2009
רופאים יקרים שלום, ותודה רבה על המאמץ והתרומה שלכם. אני קורא היום לראשונה את הפורום ומתרשם מאד מהנסיון להעניק לכל שואל תשובה בהירה אחראית ומדוייקת, גם כאשר לא כל הנתונים פרוסים לפניכם. יש כח גדול. לאחרונה עבר אבי (65) בדיקת דם סמוי בצואה (באופן שגרתי למדי... אמא שלי לחצה. אין סיפור משפחתי מן העבר). הבדיקה נראתה מעט חשודה והוחלט לשלוח אותו לקולונוסקופיה. בבדיקה הוסרו שני פוליפים שפירים. בגובה 25 ס"מ התגלה תהליך אנולרי נוקשה לא גדול. נלקחו ביופסיות וסומן ע"י דיו. מאוחר יותר הגיעו תוצאות הביופסיה - ואני מצטט אותן: בפרטי הביופסיה: 1. tubular adenoma with low grade dysplasia 2. COLONIC MUCOSA WITH HIGH GRADE DYSLASIA (הטעות במילה דיספלזיה במקור?) שאלתי המרכזית היא: האם מדובר בגידול טרום סרטני? ואם כן האם הוא מצמצם את הסיכוי שישנן גרורות? האם ניתן לדעת באיזה שלב הגידול הסרטני במעי של אבי? (1,2,3). האם ניתן לדעת מתוצאות הביופסיה האם הגידול יצא מדופן המעי, וחדר אל אזורים נוספים? מה מידת החדירה של הגידול לתוך המעי? קראתי בימים האחרונים בעיקר באינטרנט שהמחלה שולחת גרורות מיקרוסקופיות לעבר איברים מרוחקים, ואלה עלולים להתגלות בטווח של כמה שנים. אם אכן מדובר בגידול טרום סרטני, האם אוכל כבר עכשיו להסיר חשש זה מליבי? הערה חשובה: אבי עבר בדיקת סי-טי ולטענת הרופאים שבחנו אותה אין כל סימנים לגרורות. יש ממצא זערעורי בכבד, שלטענת הרופאים שאיתם שוחחנו אינו מסתמן כמשהו שיש לחשוש ממנו. אבי יעבור בימים הקרובים ניתוח להסרת הגידול. אשמח לכל פרט ותשובה. שוב, תודה רבה על המשענת המקצועית שאתם מספקים לנו בני המשפחות ירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מבן מודאג
פרופ' עמי ספרבר24/02/2009שלום ירון,
על פי המידע שמסרת נראה שמדובר בנגע טרום סרטני שלא ניתן להסיר בקולונוסקופ, על כן הוחלט על ניתוח. בדרך כלל נגע כזה אינו חודר את כל דפנות המעי או שולח גרורות, מה גם שלא נראו כאלו בבדיקת ה-CT . הנגע סומן כדי להקל על הכירורג למצא אותו בעת הניתוח.
ביחד עם האמור לעיל, לא ניתן על סמך ביופסיות בלבד לענות על השאלה לגבי חדירת הגידול, בלוטות לימפה נגועות וכד'. תקבלו את התשובות האלו לאחר הניתוח.
אגב, אם הנך בן40 או מעלה גם אתה צריך לעבור קולונוסקופיה בדקית גילוי מוקדם וגם אחים/אחיות בגיל זה.
בהצלחה לאביך,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם Immunoglobulin G קשור לכאבי בטןדניאל23/02/2009
שלום, חצי שנה אני סובל מכאבי בטן תחתונה ועליונה עם מיקום, עצמה ואופי כאב משתנים. יתר בדיקות הדם, השתן ואחרות תקינות. עשיתי מיליון ואחד בדיקות שמצאו בקע סרעפתי של 2 ס"מ וגם Immunoglobulin G גבוהה של 1980 כאשר המקסימום זה 1600. האם Immunoglobulin G גבוה יכול להסביר זאת ואם כן איך ניתן לקשור בין השניים ולטפל גם בהורדתו וגם סוף סוף בכאב בטן? תודה, דניאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימונוגלובולין G וכאב יבטן
ד''ר אליזה טיומני24/02/2009שלום לדניאל
אימונוגלובולין G כשלעצו לא גורם לכאבי בטן . ואם במהלך בדיקות נרחבות שעברתה לא נמצא סיבה שיכולה להסביר את העליה וגם העליה היא לא מתקדמת -קרוב לוודאי שאין לזה חשיבות קלינית ויש להתרכז בטיפול של כאבי ב ן הפונקציונאליים שיש לך.
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה ברשותך
דניאל25/02/2009ואם כן יש עליה מתמדת ב - IgG, בהתחלה היה 1760, אח"כ 1860 ועכשיו 1980? זה נחשב עליה קבועה ולמי פונים בכלל כדי לבדוק דבר כזה? דרך אגב, גם ה- Eosinophils קצת גבוהה, 7.6אחוז במקום 6 אחוז מקסימום. CRP תקין. תודה מראש על ההסבר המלומד... דניאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדניאל
ד''ר אליזה טיומני26/02/2009מי שמתעסק עם בעיות הללו זה המטולוגים ורוימטולוגים-אלה 2 המקצעועת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)