מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן המעי הגס עם גרורותמירי16/12/2008
האם ניתן לרפא באופן מוחלט סרטן המעי הגס ששלח 3 גרורות לכבד הניתנות להסרה בניתוח? האם היו מקרים של החלמה מלאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן מעי הגס עם גרורות
ד''ר אליזה טיומני17/12/2008שלום מירי
אם הגרורות נתנות לכריתה ניתוחית ובהמשך החולה יקבל טיפול כמוטרפי-בהחלט קיים סיכוי טוב לריפוי.
וכמובן כל הזמן מופיעות תרופות חדשות יעלות יותר ויותר לטיפול בסרטן מטאסטטי של מעי הגס .
אז הרבה הצלחה וכח בהתמדה!
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניינת בעזרהאתי16/12/2008
ביום שישי בצהריים נכסתי לשירותים ועשיתי יציאה רגילה לאחר כשעה היה לי כאב בטן ופתאם שלשול של מיים זה כבר מקרה שני השבוע אני בלחץ נוראי מקווה שזה רק וירוס מחכה לקולונוסקופיה אנא הציעו לי משהו מאז אמנם לא היה שלשול מיימי אך היציאות מאד דלילות ורכות יש לי גם צרבות וכל מיני רעשים בבטן כמו גזים כאלה האם זה נראה כמו וירוס או משהו אחר? התחלתי להשתמש בפקסט האם הם גורמים לשלשולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעוניינת בעזרה
פרופ' עמי ספרבר16/12/2008שלום אתי,
על סמך התיאורים שלך אינני רואה סיבה ללחץ שאת נתונה בו.
לגבי השאלה השניה - פקסט עלול לגרום בתחילת הטיפול לשלשול, אי-נוחות בבטן, בחילה, ועוד. בד"כ התופעות האלו חולפות, אך לעתים נאלצים להפסיק את הטיפול.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן תחתונהקובי15/12/2008
שלום רב, אני בן 24,שנה שעברה סבלתי מחיידק אילובקטר,לפני חודש ויותר התחילו לי כאבי בטן תחתונה אם בחילות. ובאזור של המפשעות,עשיתי בדיקת שתן גילו חיידק בדרכי השתן,לקחתי אנטיבוטיקה 100 מ"ג לשבוע.מספר ימים שיש לי בעיה בלהירדם וחוסר תיאבון.מאתמול התחילו להישמע קולות בבטן של התרחשויות בפנים.. כמו עיכול או לא יודע מה.וכאבים נוראים,היום בבוקר מהבוקר ועד שעה 2:00 כולל עכשיו כאבים נוראים כמו סחיטה של הבטן תחתונה.הרגשת חולשה חוסר תיאבון בחילות.והרגשה שעומד להתעלף.לשירותים יש הרבה ללכת.ויוצא רק גזים סליחה על הגסות.{נודים}והרבה כל פעם לשירותים זה מה שיוצא ולאחר מכן מעט מאד צואה רכה.אין לי חום.צרבת התחילה לי מאתמול גם כן.אבל זה נראה לי מסופגניה שאכלתי.האם יש צורך לגשת לרופאה לבדיקה? או שרק לאחר שיהיה חום,או שילשולים או הקאות? מה יכול להיות מה שיש לי האם דלקת במעיים או שוב חיידק אילובקטר יכולים להיות?בתודה נועם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן תחתונה
ד''ר אליעד קרין15/12/2008לנועם שלום רב
ממליץ לפנות ולהבדק ע"י כירורג לבירור כאב הבטן והמפשעות.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדר ספרבר בנוגע לספרך ומחקריםיעקב15/12/2008
קראתי בספרך כי IBS עלול להיגרם מזיהום ונתת דוגמה של החיילים במלחמת העולם השנייה ורשמת שם ש IBS עובר לרוב לאחר 6 שנים . קראתי את ספרו של דר פימנטל שמציע אפשרות ש IBS ניגרם כתוצאה משיגשוג יתר של בקטריה במעי אשר נובעת מחדירת רעלים למעי . הוא מציע אפשרות של טיפול אנטיביוטי כדרך להילחם בהתרבות הבקטריה וכמות הגזים שהיא משחררת אשר גורמים לסימפטומים ושטיפול זה יעיל רק לפרק זמן קצוב שלאחריו הבקטריה חוזרת להתרבות ולשחחר יותר גזים והסימטומים חוזרים . הוא טוען כי הבקטריה לעולם לא נעלמת ז"א גם לא לאחר 6 שנים . בנוסף הוא טוען כי אותו רעל שגורם לשיגשוג של הבקטריה נישאר בגוף תקופה ארוכה וגורם נזק בגוף שאותו עדיין קשה להעריך - בספרך אתה טוען כי IBS איננו מצב שגורם נזקים או מסכן חיים או מחולל מחלות אחרות . רציתי לדעת האם אתה מכיר את מחקריו של פימנטל ? האם ש עדויות של חולים ב IBS שכן הצליחו להיפטר לגמרי מ סימפטומים של IBS הקשורים או לא קשורים לזיהום ושגשוג חידקי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לדר ספרבר בנוגע לספרך ומחקרי
פרופ' עמי ספרבר16/12/2008שלום רב ותודה על השאלות
ראשית, דר' פימנטל הינו רופא מצויין ורציני מאוד.
התיאוריות שלו שנויות מאוד במחלוקת ורבים מבין עמיתי סבורים שיש בעיות מתודולוגיות רציניות במחקרים שעליהם הוא מבסס את מסקנותיו והמלצותיו.
הדעה הרווחת כעת בקהילת הרופאים המטפלים בתסמונת המעי הרגיש היא שאין להמליץ על טיפול אנטיביוטי הן בגלל הצורך בטיפולים חוזרים עם הסכנות הכרוכות בשימוש עודף באנטיוטיקה והן בגלל הסכנה של פיתוח חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה במידה ויהיה שימוש נרחב באוכלוסיה הכללית על רקע ההמלצות הנ"ל.
אני חוזר על קביעתי ש-IBS פוגע מאוד באיכות חיים, אך איננה מחלה שמסכנת את המעי או את החיים. כמובן שתמיד יכולים להיות מחקרים שיראו אחרת, אך זהו המידע העדכני שיש בידינו.
לגבי IBS שמתחיל בעקבות זיהום חריף במעי ישנם שיעורים גבוהים יותר של ריפו, אך בוודאי שלא מדובר בכולם.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לתגובתך דרספרבר עוד שאלהבבקשה
יעקב16/12/2008אכן ראיתי טענות של עוד רופאים הטוענים שבקרב50 אחוז מחולי IBS עקב זיהום מתחולל ריפוי לאחר כ 6 שנים וככל שהאדם במצב נפשי יותר קשה כך פוקים עמידים טנציאל הריפוי שלו פוחת בקרב אותם אנשים . מהי ההגדרה לדעתך של IBS הניגרם מזיהום- הם זהו זיהום כתוצאה משגשוג חיידקי במעי ? או מאכילת מזון מקולקל בחיידקים או רעלים ? האם אחוזי הריפוי מזיהום מתייחסים לחולי IBS מאופיין עצירות או חולי IBS מאופיינים שלשולים ? עוד שאלה בבקשה - רשמת שרופאים לא ממליצים על אנטיביוטיקה היות ושימוש נירחב יגרום לפיתוח חיידקים עמידים ברמה הגלובלית . אך האם זה כך גם ברמה האינדיוידואלית ז"א האם אדם שהולך לפי המלצתו של דר פימנטל וייקח אנטיביוטיקה למניעת שגשוג חיידקי מס פעמים . האם החיידקים בגופו לאחר מס פעמים מגלים עמידות לאנטיביוטיקה ואז בסופו של דבר מדובר בטיפול לא יעיל לטווח ארוך ? דר פימנטל מציע טיפול בריפקסימין וניאומיצין האם אלו אנטיביוטיקות שלאחר מס טיפולים בהם הופכות ללא יעילות בטיפול שגשוג חיידקי במעי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לתגובתך דרספרבר עוד שאלהבבקשה
פרופ' עמי ספרבר16/12/2008מעבר לרמה הגלובלית לא רצוי שאיש כלשהו יקח אנטיביוטיקה שאין לה סיבה טובה. כפי שכתבתי בתשובתי אין הסכמה שהמצב המתואר מהווה סיבה טובה לטיפול כזה, ובייחוד לאור הצורך בטיפולים חוזרים.
ישנם מצבים אחרים בהם יש שגשוג חיידקים במעי וכל מצב דורש בירור וטיפול מתאים. לגבי IBS אני אישית אינני ממליץ על טיפול באנטיביוטיקה למטופלים שלי, וכך גם מרבית עמיתיי.
IBS לאחר זיהום איננו נגרם על ידי שגשוג חיידקים (גם לא לפי טיעונו של דר' פימנטל). הגורם הוא זיהום חיידקי חריף כפי שקורה במה שמכונה גסטרואנטריטיס.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיה זקוקה לתשובה דחופהעינב13/12/2008
הנני בת 50 וסובלת מאי ספיקת לב.בעיה עם המרוקן. גם סופודקס וגם פיקו סלקס אסורים לבעלי אי ספיקת לב. שתי שאלות :1.האם ניקוי בקולון הידרוטרפיה יעיל ולכמה טיפולים כאלה אהיה זקוקה, האם שימוש במים מזוקקים הוא בעייתי בתהליך הניקוי. 2. ישנם כמוסות נוספות הפועלות לניקוי המעיים ומורכבות מ-Sodium phosphate monobasicvmonohydrate usp 0.8265 ו-sodium phosphate dibasic anhydrous 0.2985. האם כמוסות אלה מותרות או גם איתם יש בעיה. ואולי יש לכם רעיון איך לעבור את ההכנה בשלום. תודה מראש על הנאמנות ,הזמן ועבודת הקודש. עינב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה זקוקה לתשובה דחופה
פרופ' עמי ספרבר16/12/2008שלום עינב,
החומר המומלץ הוא מרוקן (חדש). החומרים האסורים עבורך הם האחרים שהזכרת ובוודאי המכילים sodium phosphate. אין מניעה לקחת מרוקן.
אינני ממליץ כלל על הידרותרפיה.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם סמוימשה11/12/2008
בן 59 בבדיקה שיגרתית לדם סמוי נמצא ממצא חיובי מ1 ל6 החלונות האם להמשיך בברור לבדיקת קולונסקופיה כל שהיא? או לפני כן לחזור מחדש על בדיקת הדם הסמוי?חוץ מזה אין ממצאים נוספים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם סמוי
פרופ' עמי ספרבר13/12/2008שלום משה,
ההמלצה החד-משמעית היא לעבור קולונוסקופיה.
אין טעם לחזור על בדיקת דם סמוי.
אגב, אצל אדם שטרם עבר קולונוסקופיה בחיים מומלץ לעשות את הבדיקה בהגיעו לגיל 50-55 לערך, ללא קשר עם בדיקת דם סמוי, גם ללא גורם סיכון לסרטן במעי הגס כגון סיפור משפחתי מדרגה ראשונה.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי טיפול באנטי דכאון למעי רגיעקב11/12/2008
קראתי בספר -לוקח לבטן במקום ללב" כי לארונה התחילו להשתמש בתרופות אנטידיכאוניות למעי רגיש בספרו של ספרבר ניכתב שאם יש שיפור יש להמשיך עם התרופה לפחות שנה עד שניתן יהיה להפסיק . שאלתי היא האם תרופות אילו נועדות להקלה על התסמינים כמו שאר התרופות המקובלות -קולואל ספזמומן . או שתרופות אילו במשך הזמן גם מעלות את סף הרגישות במעי ומחלישות את תדירות הכיווצים ? במידה והושג שיפור לאחר תקופה מסויימת ,האם לאחר הפסקת התרופה והשפעתה התסמינים חוזרים חזרה באותו מצב שהיו לפני נטילת התרופה ? מהו המינון המקסימלי המקובל שניתן לקחת לבעלי המעי הרגיזבתרופות מסוג SSRI וזאת על מנת להימנע ממגוון תופעות הלוואי של התרופה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי טיפול באנטי דכאון למעי רג
פרופ' עמי ספרבר13/12/2008שלום יעקב,
אמנם משתמשים יותר ויותר בתרופות אלו עד שימציאו תרופה יותר ספציפית לתסמונת. ההשפעה היא כן על סף הרגישות ועל תנועתיות המעיים, לכן לא מדובר בתרופות כמו קולוטאל או ספסמומן.
לאחר גמר הטיפול, אם הצליח, יש בדרך כלל תקופת רגיעה המשכית, כנראה עקב שינוי בסיסי יותר בסף הרגישות. ביחד עם זאת מדובר בהפרעה כרונית שעלולה להיכנס גם לפזה של החמרה בכל עת, אפילו בזמן הטיפול. כדאי לזכור גם בעתות החמרה שצפויה להגיע גם תקופת רגיעה בהמשך.
המינון המומלץ הוא כדור אחד ביום, אך ניתן לקחת כדור וחצי או אפילו שניים, כמובן בייעוץ עם הרופא המטפל בכל מקרה.
בברכת הצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטומהברוך דוד09/12/2008
מסביב לסטומה יש לי אדמומיות מלווה בכאבים האם זה נורמלי יש לציין כי עברתי ניתוח מלפני כחודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטומה
ד''ר אליעד קרין09/12/2008לברוך דוד שלום רב
אדמומיות וכאבים מסביב לסטומה אינה תופעה נורמלית.
ממליץ לפנות לבדיקה ולהתייעץ לגבי הטיפול היום יומי בסטומה עם אחות סטומה.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא עזרו ליאתי09/12/2008
לרוב אני סובלת מעצירות אך אתמול באמצע הלילה שילשלתי וגם הקאתי והבטן כל הזמן עושה גזים וגרפסים חזקים מהפה האם יש גזים בסרטן המעי הגס גם מהפחד קיבלתי התקף חרדה והתעלפתי אני מחכה לתור לקולונוסקופיה ומתה מפחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא עזרו לי
פרופ' עמי ספרבר10/12/2008שלום אתי,
השינוי שאת מתארת מאוד לא ספציפי ויכול לנבוע מסיבות מרובות, כולל שינוי בתזונה, סטרס, וירוס, ועוד. לחשוש מסרטן ולהיכנס להתקף חרדה על בסיס אירוע חד-פעמי כזה אינו מוצדק מבחינה רפואית.
באם התופעות תמשכנה לאורך זמן יש מקום לפנות לבדיקת רופא.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בברזל בלי אנמיהענת ג09/12/2008
שלום רב, לפני כשנה ערכה אימי בדיקות ברזל והכל היה מאוד גבוה. אתמול היא חזרה על הבדיקות לאור עייפות כללית שתקפה אותה לאחרונה והתברר שרמת הברזל נמוכה מ- 37 אך אין אנמיה כי ה- B12 במקום מאוד טוב כלומר ברמות גבוהות. רציתי לשאול מה יכולה להיות הסיבה לתופעה זו. אימי בת 58. האם ייתכן שזה תופעות של גיל המעבר? אין לנו שום היסטוריה במשפחה בבעיות מעי או במחלות קשות. אולי זה אולקוס? תודה על תשומת לבכם, ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בברזל בלי אנמיה
פרופ' עמי ספרבר10/12/2008שלום ענת,
היעדר אנמיה אינה קשורה ברמת B12 במקרה זה, קרוב לוודאי. רמת הברזל בדם משקפת את מצב מחסני הברזל בגוף ולא רק כמות ההמוגלובין בדם, כך שיכול להיות מצב שהמחסנים "מרוקנים" אך עדיין אין אנמיה בבדיקת הדם.
חוסר ברזל עלול לנבוע מסיבות רבות כולל תזונה, תרומות דם חוזרות, איבוד דם וסתי או במערכת העיכול, בעיוה בספיגת ברזל (למשל צליאק), או בעיה המטולוגית (מערכת הדם).
על כן יש צורך לפנות לרופא המטפל ולעשות בירור מקיף, אם אמנם יש רמת ברזל נמוכה.
בהצלחה,
פרופק ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בדיקת גסטרוקופיהאיל08/12/2008
איך יודעים בביופסיה עצמה שיש צליאק ולא דלקת במעי מגורם אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה
איל09/12/2008בצליאק רואים השטחה של הסיסים ולרוב גם דלקת פעילה. גם מצבים אחרים (כמו קרוהן) עלולים לגרום לדלקת ולשינוי מראה הסיסים ואף העלמותם. והשאלה היא איך מבדילים בינהם? ואני מדברים על מקרה שאין בדם נוגדנים לציליאק תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלה לגבי בדיקת גסטרוקופיה
פרופ' עמי ספרבר10/12/2008שלום רב,
אמנם הבדיקה הפתולוגית אינה ספציפית לחלוטין, אך יכולה רק לרמז על צליאק. אנחנו תמיד לוקחים בחשבון את כל התמונה הקלינית, וזה צריך להיעשות על ידי ייעוץ אם רופא באופן אישי.
לגבי הנוגדנים יש צורך לבדוק האם נעשתה גם בדיקת רמת נוגדנים מסוג IgA בדם. הבדיקה לנוגדנים לצליאק מבוססת על סוג זה של נוגדנים ויש אנשים שהרמה אצלם נמוכה כך שבדיקת הדם לצליאק אינה מהימנה במקרים אלה. במקרים אלה אפשר לבדוק נוגדנים אחרים.
אני מקווה שזה עוזר.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GIardiaנוי08/12/2008
שלום לכלב שלי איבחנו GIARDIA. אני חולת קרוהן ואתמול במקרה בזמן משחק הוא קפף על הפה שלי. אני מאד חוששת מכיוון שבעוד שבועיים אני מתחילה טיפולי פוריות. האם כדאי לי לקחת אנטיביוטיקה כטיפול מונע ליתר בטחון? האם כדאי לי לדחות את סבב הטיפול הזה? האם אני יותר רגישה לטפיל בגלל הקרוהן? המון תודה. נוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר giardia
ד''ר אליזה טיומני08/12/2008שלום נוי
זה שכלב "קפץ לך על הפה" עוד לא אומר את נדבקת בגיארדיה
אין צורך לקחת תרופות אנטיביוטיות מונעות כי קרוב לוודי אין לך זהום
תתחילי לך בנחת את הטיפול החשוב לך ויש הרבה סיכויים שהכל יהי טוב
כמובן רצוי לתת לכלב טיפול בגיארדיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיפור משפחתי/תורשתיאבי08/12/2008
ד.נ. מה ההבדל בין "סיפור משפחתי" לבין "סיפור תורשתי" של סרטן המעי הגס? הבהרת שאלה זו חשובה לי מטעמים פרקטיים, ולא תיאורטיים. אודה על הסברך. אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיפור משפחתי
ד''ר אליזה טיומני08/12/2008שלום לאבי
למעשה -זה אותו הדבר
בעזרת סיפור משפחתי של גידולים אצל בני המשםחה במספר דורות ניתון לעלות חשד לקיום בעיה תורשתית ואז לפי זה להחליט על צורך בבירור זה או אחר וצורת מעקב במשפחה
בהצלחה
ד"ר אליזהטיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור אליזה (המשך קוליטיס פוקלית)רננה07/12/2008
שלום דוקטור ותודה על התשובה! מהו הטיפול שניתן לדלקת זו? האם אנטיביוטיקה באמת עוזרת כמו שהרופא שלי אמר? אני מבינה שקוליטיס פוקלית היא לא כרונית כמו אולצריטיב קוליטיס. האם זה אומר שהדלקת עוברת לתמיד לאחר טיפול מתאים או שהיא תמיד נשארת אצלך בגוף? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליטיס פוקלית
ד''ר אליזה טיומני08/12/2008הטיפול והגישה תלויים מהקליניקה שלך.
אם הבעיות יחזרו בעתיר לאחר שיעלמו עם הטיפול-אפשר יהי לעלות שאלה של דלקת כרונית
ד"ר טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי סף הרגישות במעי לבעלי IBSיעקב07/12/2008
למיטב הבנתי כאבי הבטן אצל חולי מעי רגיז נובעים מסף רגישות נמוך במעי . האם במשך הזמן אצל רוב חולי המעי הרגיז סף הרגישות בסופו של דבר עולה ויש שיפור בתפקוד בציר של מוח-מעי . או שמדובר פה במצב בלתי הפיך ? האם שימוש בתרופות מרגיעות או בטכניקות של הרגעה מעניקות רק הקלה זמנית או בנוסף גם מעלות את סף הגרוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סף רגישות
ד''ר אליזה טיומני07/12/2008שלום ליעקוב
שאלתך טובה ומצביעה על הבנתך העומקה של המצב
הטיפול "פסיכוטרופיים " למניהם -תרופתיים ואחרים- בסופו של דבר צריכות לשפר את הסף הרגישות דרך השפעת על ציר מוח-מעי
וזה עוזר !
כמובן לא אצל כולם.
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)