מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרוהרן אצל ילד בן שנתייםגלית03/01/2009
ערב טוב, כבר כמעט חודש שבני בן השנתיים סובל מכאבי בטן לסירוגין. ב - 1.12 - החלו לו כאבי בטן היה יום אחד חום ויום אחד הקיא, אחר כך החום ירד והמשיכו ההתכווצויות בבטן מדי פעם היה מתכופף ואומר שכואבת לו הבטן, כשהייתה לו יציאה היה בוכה שיש לו כאבי בטן. כעבור שבוע זה עבר. ב - 6/12 דלקת בגרון עם חום תרבית שלילית 22/12 חום גבוה מעל 29 ומדי פעם התכווצויות של כאבי בטן עובר כעבור יום החל מיום רביעי ועד היום יום שבת חום גבוהה מעל 39 התכווצויות וכאבי בטן בחילות (הקיא רק פעם אחת) כאשר אני נותנת אקמול כאבי הבטן והבחילות עוברות, אך ללא משכך כאבים בחילות וכאבי בטן ללא הקאה. נסענו לבית החולים ובבדיקות הדם שעשו אמרו לנו שיש חשד לדלקת איפה שהוא בגוף ןה - creative protein גבוה (הערך 95.48). האם כל הסימנים לעיל מחשידים למחלת הקרוהרן? קראתי עליה באינטרנט. האם זה קורה גם אצל ילדים בני שנתיים? מה כדאי עכשיו לעשות האם לכוון את רופא המשפחה לכיוון בדיקות אלו? בברכה גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהרן אצל ילד בן שנתיים
פרופ' עמי ספרבר03/01/2009שלום גלית,
התיאור שלך ותוצאות הבדיקות שאת הזכרת אכן מרמזים על דלקת, אך לא ניתן למקם אותה על סמך המידע הנ"ל. לדעתי את צריכה לפנות בהקדם האפשרי לבדיקה אצל גסטרואנטרולוג ילדים ביחד עם בירור כללי יותר.
במקרה זה אין מקום להסתמך לא על קריאה באינטרנט ולא על קבלת מידע מפורומים באינטרנט אלא לפעול במישור הרפואי "האמיתי" ולהגיע לייעוץ ובירור בהקדם.
בברכת הצלחה ובריאות,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גלית08/01/2009שלום, תודה על תשובתך. הגענו למיון בבית החולים ואכן אשפזו את בני להמשך בירור. הילד היה מאושפז 5 ימים ועשו לו צילום בטן, אולטראסאונד ובדיקות דם בכל יום , שאכן הראו על דלקת איפה שהוא בגוף. צילום ואולטרסאונד בטן יצאו תקינים. שחררו אותנו מכיוון שלא היה כבר חום במשך יומיים רצופים, אך כאבי הבטן ממשיכים. החליטו לשלוח לבדיקות fmf למרות שרופא המשפחה אומר שכאבי בטן בזמן שאוכל או לאחר שמסיים לאכול אינם מתקשרים ל fmf עדיין אינו אוכל כ"כ טוב פה ושם טועם משהו , בבוקר אכל מטרנה ומייד אמר שכואבת הבטן, בפעוטון הגננת אמרה שלא רצה לאכול. בבית החולים לא הציעו גסרוטלוג. מהי המלצתך להמשך? מה אתה יכול להציע לנו עוד לעשות מעבר לכל הבדיקות שעשו לילד ושעדיין לא עשו? בבקשה מתחננת לעזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' עמי ספרבר08/01/2009שלום גלית,
ההמלצה שלי נשארת בעינה. אין זה מקרה לייעוץ באינטרנט. יש מקום לפנות בהקדם לגסטרואנטרולוג ילדים, או בהפנית הקופה, או דרך ביטוח משלים, או באופן פרטי.
בברכת הצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה לאל-בדיקת קולונוסקפיה תקינהאתי01/01/2009
תודה לדר' אליזה ולפרופ' עמי על התמיכה ומתן עצות ושיקול דעת בלי לראות את החולה נמצאו טחורים פנימיים שהם מדממים ועושים לי את כל הבעיה מה הטיפול ? ומה עושים כדי שיהיו יציאות סדירות ורכות תודה שוב על הכל יכולה להמליץ על מרפאות זבולון בקריות בדיקה מצוינת לא הרגשתי כלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות סדירות ורכות
ד''ר אליעד קרין02/01/2009לאתי שלום רב
מספר דברים שכמעט תמיד עוזרים ליציאות רכות וסדירות.
הקפדה על הבאים ישפר אף את המצב הבריאוי הכללי.
1. פעילות גופנית מסודרת - לפחות הליכהיום יומית לפרק זמן קצוב.
2. תזונה עשירה בסיבים - פירות וירקות טריים על קליפתם,לחם מחיטה מלאה, בארנפלקס, גרנולה, ניתן להעזר בוספות סיבם טבעיות.
3. שתיית מים בכמות מספקת.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסאז'מעיין31/12/2008
אני חיילת ומזה כמה חודשים סובלת משלשולים.. לרוב אחרי ג'אנק פוד. שלחו אותי לבדיקת פסאז' המעי הדק שיקוף ושט, קיבה וצילומים סידרתיים רציתי לדעת איך מתבצעת בדיקת פסאז' ושיקוף. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסאז'
פרופ' עמי ספרבר01/01/2009שלום מעיין,
קודם כל, על פי תיאורך קרוב לוודאי שהשלשול קשור בתזונה ולא במחלה.
ביחד עם זאת הופנית לבדיקת פסג' במטרה לשלול דלקת במעי כגורם לשלשול.
הבדיקה מתבצעת בצום. את תשתי חומר ניגוד ולאחר מכן תעברי צילומי בטן פשוטים, בד"כ במרווחים של 20-30 דקות עד שהחומר עובר דרך כל המעי הדק ועד לכניסה למעי הגס. זה יכול לקחת עד כ-3 שעות.
מטרת הבדיקה לעקוב אחרי מהלך עמודת חומר הניגוד שיוצר מעין צללית של המעי.
אם יש דלקת במעי אזי הצללית אינה חלקה ואפשר לאבחן קיום דלקת ומיקומו במעיים.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימת מעי דקמיכל28/12/2008
שלום.אחי מאושפז מאז שישי בשל כאבי בטן. עשו לו ct ולא היה ברור אם מדובר בהדבקויות/אבן בכליות.נראתה התרחבות לולאות המעי הדק. חוברה לו זונדה לשחרור הנוזלים,מה שגרם לו לכאבים שהגדיר כ"שריפה" של כל אזור הבטן. הזונדה הוצאה והוא קיבל תרופות גם לשיכוך ה"שריפה". הוא גם משהק לעיתים קרובות. היום עבר צילום. הוחלט שההדבקויות מקורן בניתוח אפנדציט שעבר,הוא הוכנס לצום מלא,חובר שוב לזונדה,ונאמר לו שבמשך שלושה ימים יהיה במצב זה,ואם החסימה לא תיפתח מעצמה ינותח. האם זה נורמלי שזונדה מסיבה כאבים חריפים או שזה נובע ממשהו אחר? האם המתנה של שלושה ימים יכולה לסכן? האם יש דרך להימנע מניתוח? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימת מעי דק
ד''ר אליעד קרין29/12/2008למיכל שלום רב
הטיפול המקובל בחסימת מעי דק על רקע הדבקויות מניתוחים קודמים הוא לרב שמרני כל עוד אין סימני מצוקה כגון החמרת כאבים, חום, מיעוט מתן שתן והחמרה בבדיקות המעבדה.
רב החסימות יפתחו כעבור שלושה ימים תחת טיפול שמרני שכולל זונדה לניקוז הקיבה ומתן נוזלים לוריד.
כאשר קיימת החמרה במצב תחת הטיפול או חוסר התקדמות אז יש מקום להתערבות ניתוחית.
אין קשר בין הכנסת הזונדה לכאב המתואר.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיכל29/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לשאול אימי כבר כשנתיים וחציאורנה28/12/2008
עוברת טיפולים כימוטרפיים ולאחרונה ההמוגלובין בדם שלה ירד מה זה אומר? היא עדיין מקבלת טיפולים בצירוף 3 זריקות . תודה אורנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימי כבר שנתיים
ד''ר אליזה טיומני29/12/2008שלום לאורנה
יכולות סיבות רבות לירידת המוגלובין אצל חולה על כמוטרפיה החל מהשפעה של טיפול עצמו וחלה באכילה לא מספקת או איבוד באיזה מקום .
רצוי מאוד להיוועץ עם רופא אונקולוג שלך
בברכה
דר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לד"ר אליזה ועוד שאלה
אורנה30/12/2008איזה אוכל כדאי לאכול כדי לחזק את הגוף??? ושוב תודה אורנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה אוכל...
ד''ר אליזה טיומני31/12/2008כפי שאת מבינה אורנה לא ניתן לענות לשאלה זו דרךיה אינטרנט-כי תשובה היא מאוד אינדיוידואלית
בכל מיקרה , אוכל צריך להיות מגוון ומאוזן אך שזה לא ישארו רק מילים כלליות רצוי לפנות לדיאטנית שתוכל להתאים תפריט אישי לפי עדיפויות של החולה.
בברכה
ד"ר אךיזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה חדשה בשבועיים האחרונייםאתי28/12/2008
אני באמצע הלילה נתקפת בכאבי בטן לא חדים אך מציקים מאד מלווים בגזים וקרקורים פנימיים והרגשה כמו של צורך בלתי נשלט לשלשל אך לא יוצא שום דבר בשרותים שלשום זה קרה לי ושלשלתי(לא מיימי) ואתמול זה קרה לי שוב כל הלילה כאילו אני צריכה לשלשל אך לא יוצא כלום בבןקר עשיתי צואה רגילה והתחושה של חוסר שליטה לשלשל הולכת ובאה כמו מה זה נשמע אציין שכבר שבועיים לא היה לי דימום בניגוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה חדשה
ד''ר אליזה טיומני29/12/2008שלום לאתי
במידה ואת בריאה בד"כ ואלו הן תופעות חדשות ,יכול להיות הן על רקע זהומי ואז כדי לבצע בדיקת צואה ולקבל תכשירי ביסמוט מרופא משפחה
אם תופעות הן רק בלילה יתכן ואת אוכלת דבר מה שהוא לא מתאים לך ?
תבדקי את עצמך
תרגישי טוב
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי גס סרטןיגאל בן דויד28/12/2008
שלום רב לכם אנשים ניכבדים אימי ניפטרה ליפני 5 שנים בגיל 60 מסרטן המעי אני בן 41 רציתי לדעת האם אני צריך חייב לעשות בדיקה לגילוי כרגע אני עושה כל שנה בדיקות דם והן תקינות אולי ישנם בדיקות דם וכ"ו אחרות שממקדות את המעי או כל גורם אחר במעי לסרטן. אני לא מעוניין לעשות קולונסקופיה באופן פרטי 2 מה לגבי הבדיקה הוירטואלית האם היא מהימנה כיצד אני יכול לקבל אותה בזול או בחינם בברכת יום טוב וחודש וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן מעי הגס
ד''ר אליזה טיומני29/12/2008שלום יגאל
לך מומלץ לבצע בדיקה קולונוסוקפית -ולא אחרת -בגיל 40
בדיקה וירטואלית מתאימה לאנשים בסיכון רגיל ואתה בקבוצת סיכון מוגבר עקב סיפור משפחתי.
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן ימנית התחתונהמאיה26/12/2008
שלום רב, לפני כחצי שנה סבלתי מכאבי בטן ימנית התחתונה במשך כמה חודשים. ביצאתי בדיקות דם, US בטן. הבדיקות נמצאו תקינות. הכאבים פסקו ולא המשכתי בבדיקות. היום אני נמצאת בשבוע 18 להריון וחזרו אותם הכאבים. הכאבים לא נמשכים כל הזמן, אלא באים והולכים. קצת רקע משפחתי: היום אני בת 30. בגיל 4 הוציאו לי את אפנדיקס. אמא שלי נפתרה מסרטן הרקטום בגיל 58. האם יש איזשהן בדיקות שאני יכולה לבצע במצבי? האם כאבים באותו מקום יכולים להצביע על סרטן מעי הגס? תודה מראש, מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן ימנית התחתונה
פרופ' עמי ספרבר27/12/2008שלום מאיה,
בגלל ההריון האפשריות מוגבלות. כל צילום רנטגן שכרוך בהקרנה וכל בדיקה חודרנית שכרוכה בפולשנות ובחומרי הרדמה אינה מומלצת כעת, אלא במצב חירום (וזה איננו מצבך על פי התיאור).
לא סביר שהכאב הוא ביטוי לסרטן לאור העובדה שסבלת ממנו לפני שנה, חלף, וחזר כעת לסירוגין.
הייתי הולכת להיבדק אצל גסטרואנטרולוג כשהוא/היא קרוב לוודאי ימליצו להמתין עם בירור הכאב עד אחרי ההריון והלידה. הם ימליצו על בירור תוך כדי הריון רק אם יתרשמו שלא ניתן לחכות מסיבה כלשהי.
במקביל הייתי מציע ללכת לגינקולוג המטפל לספר לו/לה על הכאב.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוקן בריום /קולונוסקופיהאתי26/12/2008
לפני כשנה ביצעתי חוקן בריום (הכנה מצוינת)ששיצא תקין לחלוטין (משמעו שאם היה גידול היו רואים?) שבוע הבא יש לי בדיקת קולונוסקופיה בגלל שמדי פעם יש דם בניגוב ואני סובלת לפעמים מעצירוית ואחת לשבועיים פתאם לפנות בוקר אני מרגישה קירקורים בבטן וגזים ורעשים ואז צורך ללכת לשרותים צואה דלילה מאד אך לא שילשול מיימי ואזלמחרת כל היום יש לי תחושה כמו צורך לשירותים שלא נשלט אך לא יוצא כלום אני כבר מאד מוטרדת לא יודעת מה לחשוב מ (אציין שבדקתי את הצואה מספר פעמים אין דם ובדיקות הדם שלי תקינות והימוגלובין שלי 13) מה דעתך בדבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוקן בריום /קולונוסקופיה
פרופ' עמי ספרבר27/12/2008שלום אתי,
בעיקרון חוקן בריום איננו בדיקה טובה והוחלף על ידי קולונוסקופיה.
ביחד עם זאת התלונות שלך נשמעות כהפרעה תפקודית במערכת העיכול כגון תסמונת המעי הרגיש, שמתלווה אליה דמם קל לסירוגין, כנראה מטחורים.
אני לא בטוח כלל שיש צורך בקולונוסקופיה, אך אני מבין שבדיקה כבר נקבעה לזמן הקרוב.
אחרי הבדיקה, באם היא תקינה, אני ממליץ ייעוץ אצל רופא שמטפל בהפרעות תפקודיות בעיכול.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בניגובאתי24/12/2008
בערך אחת לשבועיים יש לי מעט דם בניגוב (לא בתוך הצואה) ולפעמים לאחר היציאה שפי הטבעת נקי מצואה אני מנגבת עם נייר מעט פנימי ויש שרידי דם בניגוב האם יכול להיות מצב שטחורים פנימיים ממשיכים מעט לדמם גם לאחר סיום היציאה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניגוב -דימום
ד''ר אליזה טיומני25/12/2008כן זה יכול להיות
בכל זאת חשוב לבצע בדיקה פנימית עם צינורית עם סיב אופטי לוודה שמדובר בטחורים בלבד ולהחליט מה דרגת הטחורים ואיזה סוג טיפול יש לקבל
בהחצלה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם סרטן הרקטום מדמם בדומה לסרטן מעאתי24/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
האם סרטן...
ד''ר אליזה טיומני25/12/2008אין בזה שום כללים!!
חייבים לבצע בדיקה פנימית!!
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימי חולה בסרטן המעי הגס עם גרורותאורנה22/12/2008
לריאות ומקבלת כבר כשנתיים וחצי טיפולים כימוטרפיים, היא מאוד מאוד רוצה לנסוע לארה"ב , שם גר בנה ולבקר שם כשבועיים. היא מקבלת כל שבועיים טיפולים ואחרי ארבעה טיפולים הפסקה לשבועיים ובדיקת סיטי. שאלתי היא האם היא יכולה לנסוע כשבוע לאחר הטיפול הרביעי ואז הסיטי יהיה אחרי כשלושה שבועות חודש אחרי הטיפול הרביעי או לחכות שבועיים לאחר הטיפול לעשות את הסיטי ואז לנסוע לשבועיים? מה עדיף מבחינתה לגבי ההפסקה בטיפולים לכחודש חודש וחצי. והאם לעשות את סיטי כמו תמיד לאחר הטיפול ה-4 (שבועיים אחרי) או כשתחזור מהטיול? בתודה מראש אורנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן המעי עם גרורות
ד''ר אליעד קרין23/12/2008לאורנה שלום רב
ממליץ לך להתייעץ לגבי הנסיעה המתוכננת עם האונקולוג המטפל, לגבי טיסה בכלל ולגבי תיזמון בפרט.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לד"ר אליעד הבעיה שלי שלאונקולו
אורנה24/12/2008של אמי צריך להזמין תור מראש ולכן אני יכולה לחכות עוד חודש והנסיעה תוכננה ל-8 לחודש ינואר. האם כוונתך שיכול להיות שאנשים במצבה לא כדאי שיטוסו??? מאוד רציתי לעשות לה קצת כייף - לאחר כשנתיים של טיפולים קשים ולהגשים לה חלום . לא יודעת מה לעשות?? ושוב אני מאוד מודה לך אורנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר אליעד קרין26/12/2008לאורנה שלום רב
כוונתי היא שאין בידי מספיק נתונים לא של היסטוריה רפואית לא של בדיקה גופנית לא של ידע לגבי הטיפול שניתן בכדי שניתן יהיה לתת חוו"ד מקצועית.
יתכן ותוכלי לקבל המלצה ע"י פניה טלפונית לאונקולוגית ובכך לקבל תשובה מוסמכת.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב המון המון תודה
אורנה26/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןא.ג21/12/2008
שלום רב, מזה חודשיים אני סובל מאי נוחות-כאב קל פנימי מתחת לבית החזה השמאלי.מדי פעם מתלווה לתופעה זו כאב לאורך הצד השמאלי הפנימי של הבטן.היציאות שלי סדירות ונורמליות,נשלחתי לבדיקת נשיפה והתוצאות יצאו שליליות ובאופן כללי אני מרגיש טוב למעט הפעמים בהם הכאב צץ.הרבה פעמים התחושה הלא נוחה הזו מלווה בשיהוקים,גיהוקים ומעט בחילה.האמת היא שאני פשוט בלחץ.מפחד בעיקר מסרטן .יש לציין שלפחות לדעתי אין קשר לאוכל,זמני אכילה וכו'-מה שמגביר את הלחץ שלי כי כביכול אין סיבה לכאבים.אשמח אם תוכלו לומר מה עשוי להיות מקור הכאב הזה ולהרגיע במידת האפשר את החרדות בהן נתקפתי. תודה רבה, א.ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר אליזה טיומני21/12/2008שלום ל אג
קרוב לוודי שהכאבים הם מה נקרא פונקציונאלים אך חסרים פרטים רפואים לאבחנה סופית כמו גיל ,מצב בריאות הכללית ,בדיקות דם וכו'
רצוי בכל זאת לבצע מעט בדיקות כמו US ואולי הדמיית קיבה
קיימים שאלונים מיוחדים שיכולים לקבוע במדוייק יותר האים מדובר במחלה פונקציונאלית ולא משהוא רציני.
תפנה לרופא להמשך הבירור
ד"ר טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן שכחתי
א.ג21/12/2008אני בן 30 ומצב בריאותי תקין.בדיקות דם לא עשיתי כי לא הופניתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשה לדר אליזה טיומנייעקב19/12/2008
רציתי פרטים לגי תרופת Naltrexone hydrochlorid במינון נמוך כטיפול ל IBS . קראתי מחקרים על תרופה זו המיועדת לטיפול בגמילה מאלכוהול וסמים אשר במינון נמוך הצליחה להפחית את כאבי הבטן של IBS עצירותי כאשר ההפחתה נימשכה גם לאחר הטיפול . רציתי לדעת האם בארץ התחילו להשתמש עם התרופה עבור חולי מעי רגיז ? . האם ההפחתה בכאב בתרופה זו נימשכת לאורך זמן ללא צורך בטיפול חוזר או קבוע בשונה מהתרופות כמו קולטאל ופפברין שההפחתה בהם זמנית בלבד ומצריכה נטילה נוספת של תרופות ? האם תופעות הלוואי של התרופה במינון נמוך הינם כמו של נוגדי הדיכאון SSRI -חוסר חשק מיני ,ישנוניות . האם תופעות אלו ממשיכים גם לאחר הפסקת התרופה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר טיומני
ד''ר אליזה טיומני21/12/2008שלום ליעקב
נכון שלפני כ3 שנים נעשתה עבודת מחקר באיכילוב עם מינונים נמוכים של נלטרקסון (חברה אמריקאית ) פעמיים ביום לIBS עם השפעה טובה וללא יותר מידי תופעות לוואי
אפקט נמשך רק לתקופת הטיפול ועוד חודש +
כמעט ולא היו תופעות לוואי וגם הן חלפו יחד עם חלוף השפעת התרופה
התרופה לא רשומה בארץ באינדיקציה כזו ולא נמכרת במינון הזה אך ניתן להסיג בארצות הברית .
השפעה ותופעות לוואי המעטות לא דומות לSSRI
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך עוד שאלה בבקשה לגבי
יעקב22/12/2008אני נוטל סרוקסט עקב PTSD ולאחרונה הופיעו תופעות של המעי הרגיש עם עצירות , אני נוטל סרוקסט במינון של3 כדורים ליום וזה לא משפיע לי על המעי כשתופעות הלוואי שלי הם חוסר חשק מיני וישנוניות . רציתי לדעת האם ניתן לשלב בין הסרוקסט לנלטרקסון במינון נמוך או שזה מסוכן ? או לא יעיל? בנוסף רציתי לדעת מהם תופעות לוואי של הנלטרקסון האם זה גם חוסר חשק מיני וישנוניות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואהשמואל הכהן17/12/2008
שלום וברכה לפני כחודשיים בערך יצא לי דם בעת עשיית הצרכים. לאחר זמן מה התחיל לצאת דם עם הצואה לרוב הדם היה ניכר מאוד בקינוח פי הטבעת ומטפטפ על שאריות הצואה שבאסלה. נראה לי שרוב הזמן הדם היה מסביב לצואה ופעמים אחדות היה מעורב קצת עם הצואה. נשלחתי לעשות בדיקת צואה לגילוי חידקים, את הצואה הכנסתי כפי שנתבקשתי לתוך מין מבחנה מפלסטיק-התוצאות היו שלליות לשמחתי. לאחר מכן המשיך לרדת דם בצואה ועשיתי בדיקה נוספת עם אותו סוג מבחנה שלעיל'(בהמשך יוסבר למה הדגש על המבחנה)-התוצאות היו חיוביות כנראה שמדובר היה על בדיקת דם סמוי. לאחר זמן מה שעשיתי את הבדיקה השנייה הפסיק לרדת לי דם- לפחות על הנייר לא היה דם. הלכתי לרופאת משפחה והיא נתנה לי ערכה לגילויי דם סמוי בדיקה משולשת שכל חלק מחולק לשתיים (עם מקלונים מעץ ומעטפת אלומניום לשליחה בדואר) אמרתי לרופאה שהפסיק לרדת לי דם בהסתמך על קינוח פי בטבעת שם לא היה דם כלל ולאחר כמה ימים היה שוב דם בצואה אך לא בקינוח פי הטבעת. נתונים חשובים שנראים לי חשובים: 1.אני בן 22 2.לא היו לי כאבים כלל בבטן במהלך החודשיים 3.לרוב הדם היה מקיף את הצואה 4.פעמים רבות הייתי משלשל נוזל מיימי עם דם(בתחילת הדימום בעיקר). לגבי הבדיקה האחרונה שעליי (הבדיקה המשולשת עם מקלוני העץ) לעבור אני מעוניין לדעת 1.האם דם שאינו מגיע מדרכי העיכול עלול לשבש את הבדיקה ואם כן כיצד יאבחנו זאת הרופאים אם הבדיקה תהיה עקב כך חיובית? 2.בנוסף עד כמה בדיקה זו אמינה ותשובה שלילית תרגיע אותי באמת? תודה רבה על עזרתכם רק בריאות במידה וזה אפשרי אשמח לקבל תשובה לדואר אלקטרוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בצואה
ד''ר אליזה טיומני17/12/2008שלום לשמואל כהן
אין שום טעם וצורך בבדיקת דם סמוי כאשר יש לך דם גלוי!
אל תעשה בדיקה זו!! כי היא מיותרת במקרה שלך ולא מוסיפה שום מידע חיוני להתקדמות באבחנה. מה שכן חשוב-זה לבצע ובהקדם בדיקה אנדוסוקפית עם סיב אופטי להסתכלות על פנים של המעי לראות האים אין לך דלקת במעי מסוג קוליטיס.
אליך לגשת לרופא גסטרואנטרולוג בהקדם!!
בצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדם בצואה
שמואל הכהן17/12/2008תודה על התשובה.... לגבי ההבחנה שלך האם תוכלי לתת מידע, נשמע כי מדובר במשהו די מסוכן....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)