פורום מחלות המעי הגס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת בלבלב ' האם זה מדבק ? ..
    אני
    14/02/2009

שלום רב באתי במגע מיני עם חולה דלקת בלבלב ' כלומר באתי במגע במין אוראלי עם הזרע (בתאונה ) האם יש מקום לדאגה ? אני מאוד מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דלקת בלבלב ' האם זה מדבק ? ..

פרופ' עמי ספרבר
    14/02/2009

שלום רב,
    דלקת הלבלב אינה מחלה המועברת במין ועל כן אין מקום לדאגה שנדבקת בדלקת בלבלב.
    ההסתייגות היחידה היא שדלקת בלבלב קיימת, לעתים, אצל חולים במחלות המועברות במין (לא הדלקת בלבלב מועברת במין אלא מחלת המין שגורמת לדלקת.
    על כן, התשובה לשאלתך היא שאין סכנה לחלות בדלקת הלבלב מהאירוע שתיארת, אך כדאי לוודא שאין לחולה שהיית מעורבת איתו מחלה אחרת שכן מועברת במין והיא שגרמה לו לדלקת בלבלב.
    בברכה,
    פרופ' עמי ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפאין
    חיים
    13/02/2009

שלום , רציתי לדעת האם צריכת קפאין מסוכנת לחולי קרוהן ועד כמה הוא משפיע על המחלה?

לקביעת תור
    סגירה
    קפאין

הוספת תגובה

• קפאין

פרופ' עמי ספרבר
    13/02/2009

שלום חן,
    קפאין מדרבן את המעיים ולכן עלול להחמיר שלשול אצל חולי קרוהן ובייחוד בעתות התלקחות המחלה. יש לזכור שיש קפאין לא רק בשתיה כגון קפה וסוגי תה אלא גם במשקאות מוגזים גכון קולה (אלה עלולים גם להחמיר את בעית הגזים ותחושת הנפיחות בבטן).
    לכן, מומלץ להמעיט בכמות הקפאין ולהשתמש בתחליפיו.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחוף
    זהבה טויטו
    09/02/2009

אמא שלי נמצאת בטיפול נמרץ במצב מאוד קשה היא בת 66 ,עברה לפני שבועיים ניתוח מעי כריתה חלקית יום אחרי ששוחררה מבית החולים החזרנו אותה באמבולנס ,לאחר בדיקות התברר כי הניתוח נפתח וכל ההפרשות והצואה נשפכו לחלקים הסמוכים ,היא כרגע מונשמת ומורדמת במצב לא טוב בכלל ,הרופאים מבצעים שטיפות ושילוב אנטיביוטיקה,אבל עדיין יש זיהום והיא גם התנפחה בצורה מפחידה שאלתי היא האם הרופאים נוהגים כשורה ?האם זה הטיפול הנכון ?רופאים טוענים שאחרי שהשטיפות יצאו נקיות הם ישלחו לתרבית ויבצעו סגירת הבטן עם המעי בחוץ לתקופה אני חייבת יעוץ מה נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף

הוספת תגובה

• עזרה דחופה

ד''ר אליעד קרין
    11/02/2009

לזהבה שלום רב

המצב שאת מתארת הוא מצב זיהומי קשה הנגרם כתוצאה מדלף צואתי אל חלל הבטן.
    הדבר מחייב התערבות ניתוחית הכוללת שטיפות של חלל הבטן והוצאת סטומה (פתח של מעי) אל דופן הבטן על מנת להטות את זרימת הצואה.
    עקב המצב הזיהומי הקשה יש צורך בטיפול אינטנסיבי ולעיתים קרובות להשאיר במצב של הנשמה, לדאוג לכיסויי אנטיביוטי רחב טווח ותמיכה תזונתיית במקביל אם ניתן למערכת העיכול ואם לאו אז במתן תוך ורידי.
    כתלות במצב הבטן מחליטים האם לחזור על השטיפות עד שניתן לסגור את חלל הבטן.
    יש המוסיפים גם טיפול אנטיפיטרייתי בצורה אימפירית - עוד טרם קבלת תשובת תרביות.
    על פניו נשמע כי אימך מטופלת בצורה טובה, תקופה זו היא תקופה קריטית הן מבחינת הטיפול והן מבחינת העובר עליך והמצוקה באופן טיבעי היא רבה.

דאגי להיות מעודכנת יום יומית לגבי מצבה, בד"כ אם המצב מתייצב לאחר מספר ימים אז כך גם בהמשך כולל ירידה בנפיחות (היפטרות מעודפי נוזלים) עד להחלמה אך המהלך הצפויי הוא איטי יחסית וממושך.

בברכת החלמה מלאה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטומה

זהבה טויטו
    12/02/2009

שלום דר' אליעד קארין תודה רבה על המענה ,אתמול ניתחו את אמא שלי ברוך השם השטיפות באמת שיפרו את מצבה והזיהום כמעט נעלם כליל ,סגרו את חלל הבטן עם רשת מסוימת שלא יהיה לה קשיים בנשימה בעת סגירת הבטן ,שאלתי היא האם הסטומה הזו היא קבועה לכל חייה ?האם כל הזמן היא תהיה כך או שבעתיד יש אפשרות לחבר שוב את המעי ולנהל חיים רגילים כמו שהיא הייתה רגילה ?בנוסף היא עדיין מורדמת ומונשמת אבל הרופאים אומרים שעכשיו זה תלוי ברשת אם היא תתאים את עצמה לגוף ,זה אמור לקחת הרבה זמן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטומה

ד''ר אליעד קרין
    13/02/2009

לזהבה שלום רב

עושה רושם שהמצב משתפר אך עדין צריך הרבה סבלנות כי המהלך עוד ממושך.
    הסטומה ניתנת לסגירה אך קודם כל יש צורך בהתאוששות והחלמה, נהוג להמתין לפחות שלושה חודשים לפני סגירת הסטומה.
    ההחלטה הסופית צריכה להעשות אל מול מצבה הבריאותי הכללי תוך הבנת הסכנות הקיימות.
    תהליך ההתאוששות יכול להיות ממושך קשה לנקוב בזמנים באופן מדוייק אך סדר גודל של 10 ימים הבאים יעיד על כיוון התקדמות.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר' אליעד קרין

זהבה טויטו
    16/02/2009

תודה שוב על המענה ,רציתי לשאול לגבי סגירת הבטן ,עברו כבר כמה ימים ,אמא שלי עברה למחלקה כירורגית וברוך השם יצאה מטיפול נמרץ ,היא מחוברת לזונדה ,אסור לה לאכול ולשתות והבטן נפוחה מאוד ,האם זה טבעי לאחר סגירת הבטן?והיא את האמת עדיין נפוחה מאוד ברגליים ובידיים ועוד לא אפילו ניסו להושיב אותה ,הנפיחות תרד ?ואם זה ישפיע על ההליכה שלה?היא מאוד מוטרדת וחושבת שהיא לא תוכל ללכת יותר ,גם אני חוששת לה מאוד ,או שפשוט ההחלמה היא מאוד הדרגתית וזה תופעות שיעברו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לזהבה

ד''ר אליעד קרין
    18/02/2009

לזהבה שלום רב

תפיחות הבטן והנפיחות ברגליים יעברו בהדרגה.
    הנפיחות בידיים וברגליים היא תוצאה של יצאת נוזלים אל הרקמות בשלב ההלם הזיהומי בו היתה. כעת תחת הזנה והתחלת הפעלה הבצקות והנפיחות תחלוף בהדרגה, שוב יש להעזר בסבלנות לרב השינויי יראה במהלך 7-10 ימים.
    יש לעודד אותה לשבת ולדאוג שתקבל טיפול פיזיוטרפי נשימתי ותנועתי.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוליטיס
    חיים
    09/02/2009

שלום, רציתי לדעת מה ההבדל בין קוליטיס כיבית לבין קרוהן?

לקביעת תור
    סגירה
    קוליטיס

הוספת תגובה

• קוליטיס

ד''ר אליזה טיומני
    09/02/2009

שלום לחן
    שתי המחלותץ-הן כרוניות עם דלקת בדופן של מעי
    בקוליטיס כיבית UC מחלה פוגעת רק במעי הגס ורק ברירית ובמחלת קרון CDמחלה יכולה לפגוע בכל חלק של מערכת העיכול החל מפה ועד פי הטבעת .
    דלקת כאן חודרת את כל הדופן.

יש פורום מיוחד לזה -מחלות דלקתיות כרוניות של המעי-אפשר להגיע גם לשם

בברכה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינדרום המעי הדולף
    ענבל
    07/02/2009

קראתי באינטרנט שיש קשר בין דליפה של המעי לבין מחלות אוטאמניות. אני סובלת מאלופציה מחלת עור שבוא הגוף דוחה את השיער. האם באמת יש קשר? כדאי לי לעשות בדיקה כלשהי? באתר כינו את התופעה סינדרום המעי הדולף. תודה ענבל

לקביעת תור
    סגירה
    סינדרום המעי הדולף

הוספת תגובה

• מעי הדולף

ד''ר אליזה טיומני
    08/02/2009

שלום ענבל
    נכון ש לפעמיןם יש קשר בין מחלות אאוטואימוניות שונות ,אך זה רק באחוזים מסוימים
    אם יש לך תופעה אחת כמו אלופצי זה לא בהכרח שיהיו לך מחלות אחרות מקבוצה אאוטואימונית .
    במידה ושי לך סימפטומים כלשהם או הפרעות בבדיקות הדם -אז דכי לשקול בירור.
    במידה ובעיה בשערות האר היחידה ונעשו בירורים נחוצים במחלה זו -אין צורך בדברים נוספים.

בברכה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CT בטן
    בת 25
    07/02/2009

עברתי בדיקת CT בטן בגלל כאבי בטן וקאות ... הנה תשובת CT , אשמח לקבל הסבר על התוצאה , ולמה צריך לקבוע תור לרופא כיר' ? ... ותודה , הבדיקה נעשתה לאחר הזרקת חומר ניגודULTRAVIST 110 סמ"ק לוריד ולאחר מתן TELEBRIX GASTRO מדולל בשתיה . מצב לאחר כריתה חלקית של הקיבה . סיכות מתכתיות באיזור הניתוח . - אזור מעבר חזה / בטן - בקע סרעפתי קטן . - הכבד הודגם בממדים ומרקם תקינים . - דרכי המרה התוך כבדיות אינן מורחבות . - הלבלב במדדים ומרקם תקינים . - אדרנלים בגודל ומרקם תקינים . - הכליות בגודל וצורה תקינים . הפרשה תקינה משני הצדדים ואין עדות לחסימה אורומכנית . - אין עדות להגדלת בלוטות לימפה רטרופריטונאליות . - בלוטות לימפה קטנות ב- RLQ . - שלפוחית שתן תקינה . - מבנים ציסטים בטפולה מימין . - הודגם INTUSSUSCEOTION אילאואילאלי בבטן שמאלית אמצעית . ללא סימני חסימת מעיים . בסיכום: מצב לאחר כריתת קיבה תת - שלמה . ILEO-ILEAL INTUSSUSCEOTION בבטן שמאלי תחתונה .

לקביעת תור
    סגירה
    CT בטן

הוספת תגובה

• CT בטן

פרופ' עמי ספרבר
    07/02/2009

שלום ארי,
    Intussusception או "התפשלות" בעברית היא מצב של גלישה של חלק מעי בתוך חלק מעי אחר. המצב עלול לגרום לחסימת מעיים. בתשובה שקיבלת מצויין שאין עדות לחסימת מעיים. השאלה היא האם יש קשר בין התלונות שלך (כאב בטן והקאה) לבין תוצאת ה-CT. בדיוק בגלל שאלה זו רצוי שתפנה לייעוץ אצל רופא שיתרשם מהתסמינים ומתוצאת הבדיקה ויחליט אם יש צורך בהמשך בירור.
    בהצלחה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנועתיות מערכת העיכול ד''ר אליזה טי
    דן
    06/02/2009

שלום בן 60+ היתה לי יציאה כל בוקר עד שלפני 15 שנה בערך בגלל תאונה והתאוששות שנים ושכיבות מרובות השתבשו היציאות לפעם ב5,4 ימים . היום בקושי הולך דקה שתיים פעם בשעה , והיציאות בשנים האחרונות רק פעם ביומיים בקושי .ולפעמים שלושה. מרגיש נפיחות ,מלאות והרגשה שלי שהאוכל "מתעכב " (כאילו עובר לאט ) לפני שנה עשיתי קולונוסקפיה וגם דרך הפה הכל טוב. כתחליף להליכה אני מנסה לשכב ולהסתובב מצד לצד אני שומע תנועתיות בקיבה. 1)האם יזרז הובלת האוכל? או חבל על הזמן? 2)יש לך עוד פטנטים לזירוז התעכבות האוכל? 3)האם לנסות לקחת אנזימי עיכול ?יעזור? האם ישנה בעיה, סכנה או תופעת לוואי כלשהי בניסיון כזה .? 4)האם הגוף יתרגל לתוסף ולא ייצר בעצמו יותר אנזימי עיכול? תודה לתשובות

הוספת תגובה

• תנועתית

ד''ר אליזה טיומני
    08/02/2009

שלום דן
    שכיבה היא ללא ספק גורם חשוב בהחמרה בתנועתיות מע' העיכול והיציאות אך לא היחידה
    יתכן ויש עוד גורמים שאתה לא ער להם כמו תרופות , אכילה נכונה וכו'
    יש היום הרבה תרופות בשוק שהן "טובות" למערכת העיכול ולא גורמות להתמכרות ובחלקן עשויות מחומרים טתבעיים וצמחים.
    כדי שתבקר אצל דיאטנית לוהכוונה לאכילה נכונה במצבך והשאר -רצוי להיועץ עם הרופא מומחה.

בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרוהן
    טל
    05/02/2009

1.לפי מה שהסבירו לי בתחילה (לכשגילו את המחלה) הוא שיש עיבוי ברירית האלאום, הבנתי שזה משהו שנגרם מהדלקת. אם מקבלים יומירה ובהנחה שהיא עוזרת האם הרירית יכולה להירפא ולחזור למצב נורמלי? הבנתי שהעיבוי הזה הוא מה שיכול להוביל להיצרות וחסימות וכל הדברים האלו וזה קצת מלחיץ אותי למען האמת. (יש לציין שעם קבלת היומירה שקיעת הדם ירדה מ-60 ל-13 וה-CRP ירד מ-3.36 ל-0.12 2.למרות שהיומירה עוזרת, כל פעם לאחר הליכה לשירותים יש לי תחושה כאילו פי הטבעת לא ממש אטום, כמה שאני מקפידה לשמור ולנקות עם מגבונים לחים והכל זה לא עוזר. (תמיד יש תחושה כזאת של רטיבות במקום ולעיתים הפרשות). האם זה משהו שניתן לפתור?

לקביעת תור
    סגירה
    קרוהן

הוספת תגובה

• קרוהן

ד''ר אליעד קרין
    07/02/2009

לטל שלום רב

יומירה אכן מדכאת את התהליך הדלקתי ובהחלט יכולה להחזיר מצב לקדמותו באזורים שבהם היתה דלקת פעילה כולל הפחתה במרכיב החסימתי. הדבר נכון בחלק מהמיקרים אולם ישנם מיקרים של היצרות כרונית שהיא פירוטית, צלקתית כתוצאה מערועים חוזרים של דלקת ותגובת החלמה ואלה למעשה מהווים היצרות בלתי הפיכה שאינם מגיבים לטיפול נוגד הדלקת.
    לגבי הבעיה שאת מתארת באזור פי הטבעת, הדבר מתאים לפיסטולה פריאנלית, כלומר פתח קטן שנוצר כתוצאה מהקרון בסמוך לפי הטבעת ונימצא בקשר למעי ולכן חשוב שתיפני לכירורג על מנת להבדק.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליקובקטר פילורי
    זארי
    01/02/2009

שלום הובחנתי לפני 3 שנים בהליקו עברתי טיפול משולש אבל לאחר הטיפול לא עשיתי בדיקה להשמדת החיידק? האם יתכן שהחיידק עדיין שוכן אצלי מה הסיפטומים להמצאות החיידק ? במשפחתי אמא היתה חולת סרטן מעי גס מה הקשר של הליקו לגבי סרטן עתידי בקיבה? אודה מראש על תשובה מהירה אריה

לקביעת תור
    סגירה
    הליקובקטר פילורי

הוספת תגובה

• הליקובקטר פילורי

ד''ר אליעד קרין
    01/02/2009

לאריה שלום רב

קיימת אפשרות שהחיידק עדיין קיים ומומלץ לחזור על הבדיקה במיוחד אם היה סימפטומטי - ובעיקר בקשר לכיב התרסריון, גסטריטיס, או צרבות.
    במחקרי אוכלוסיה גדולים ועיקר עבודות מיפן שם יש שכיחות גבוהה של סרטן הקיבה נימצא כי קיים קשר בין נוכחות הליקובקטר לבין סרטן הקיבה. אך חשוב לציין כי לא ברור קיום קשר ישיר בין השניים ואין הדבר שולל גורמים אחרים האחראיים לסרטן הקיבה.
    לגבי אימך שהייתה חולת סרטן מעי גס, חשוב להבין שאין מדובר בסוג זהה של סרטן כאשר מציינים סרטן קיבה וסרטן מעי גס.
    מספר מחקרים נעשו לגבי הקשר בין סרטן המעי הגס ונוכחות הליקובקטר אך עד כה לא הוכח קשר מובהק סטטיסטי בינהם.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות עם דימומים והפרשות
    זהבה
    29/01/2009

שלום, אני בת 27 לפני כשנה התלוננתי על כאבים בבטן התחתונה בצד שמאל יחד עם זאת הופיעו לי שלשולים ויציאות עם דם טרי. לאחר בדיקת קולונוסקופיה אובחן אצלי מחלת קרוהן ומאז אני מטופלת בראפסל 3 גרם ביום. מאז היציאות שלי עדיין לא סדירותל פעמים שלשולים לפעמים צואה רכה ולפעמים עצירות, אבל בכל המצבים שתיארתי תמיד היו יציאות עם דם ולאחרונה נוספו עם הפרשות . עשיתי גם בדיקת רקטוסקופיה כולל אנוסקופיה והתשובה לבדיקה: פרקטיסיס קשה ברקטום תחתון עם דימום והפרשת ריר בכמות רבה. השאלה שלי אליך, האם אני צריכה לדאוג אני כל הזמן מתעקשת ואומרת לרופא גסטרו שמטפל בי שלא ניראה לי שזה קשור למחלת קרוהן, האם יכול להיות שמדובר במשהו אחר, משהו רציני יותר? לא יתכן שאני מעל שנה עם יציאות לא סדירות עם דימוים והפרשות רבות וגם כאבים בבטן. אודה על התייחסותך...

הוספת תגובה

• יציאות עם דם

ד''ר אליזה טיומני
    30/01/2009

שלום לזהבה
    מה שאת מספרת -נראה כמחלת קרון שטרם הגיבה לטיפול -פשוט מחלתך פעילה והמעי לא רגוע. לכן כל הבעיות נמשכות
    שאלה האים יש לך גם מחלה פריאנאלית ? -פתחים בעור או הפרשה מסביב לפי הטבעת ?
    אני לא יודעת פרטים על הטיפול שלך אך יש לטפל בצורה יותר אינטנסיבית ולנסות להכניס את מחלתך להפוגה

בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יצאות עם דם

זהבה
    30/01/2009

תודה ד"ר אליזה אין לי הפרשות בפי הטבעת אלא רק ביציאות אין לי גירודים או פתחים בעור. מה זה מחלה פריאנאלית? איזה בדיקה צריך לעשות על מנת לאבחן אותה ומה הטיפול במחלה זו? רציתי גם לדעת האם אני צריכה לעבור עוד פעם קולונוסקופיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות עם דם במחלת קרון

ד''ר אליזה טיומני
    08/02/2009

שלום לזהבה
    מחלה פריאנאלית זו תופעה כאשר מחלת קרון מערבת גם איזור מסביב לפי הטבעת -האם יש לך את זה-אפשר לשאול אצל רופא גסטרו שאת מטופלת אצלו.
    אני שוב מדגישה שכאשר מחלת קרון בהפוגה -אין דם או שילשולים
    תשאלי את הפוא הגסטרו שלך האים יש עוד אופציות טיפוליות שלא ניסו אצלך

בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני
    גסטרואנטרולוגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת קולונוסקופיה סופודקס או מרוקן

זהבה
    11/02/2009

לפני שנה עשיתי בדיקת קולונוסקופיה והחומר שנתנו לי לשתות לפני הבדיקה היה 2 בקבוקים קטנים של סופודקס ( חומר עם טעם מגעיל שלא יתואר). השנה אני צריכה לעבור שוב בדיקהת קולנוסקפיה והפעם הרופא אמר לי שאין יותר את הסופודקס אלא יש עכשיו את המרוקן ולפי התיאור של הרופא, זה חומר הרבה יותר מגעיל מהקודם וגם הכמות גדולה יותר 3 ליטר. כששאלתי אותו מדוע אני לא יכולה לשתות את הסופודקס הוא אמר לי שהקופה שלי לא ממנת את זה יותר מאחר וזה לא מאושר ע"י משרד הבריאות. השאלה שלי, האם זה כנ"ל בכל הקופות? האם תשובתו של הרופא נכונה? מה ההבדל ביניהם? ואם אני אקנה את זה באופן פרטי, זה אפשרי? אודה על תגובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת קולונוסקופיה סופודקס או מרוקן

פרופ' עמי ספרבר
    11/02/2009

שלום שהבה,
    הסופודקס הוצא משימוש לא רק בארץ אלא בארצות אחרות גם כן, היות והשימוש בו עלול לגרום לפגיעה קשה בכליות. ההכנה כיום לקולונוסקופיה היא באמצעות שתית מרוקן.
    ישנם מכונים בארץ המאפשרים הכנה באמצעות חוקנים בלבד, על פי הדרכה ספציפית. אפשר לברר לגבי אפשרות זו אם את אינך מוכנה בכלל לעשות הכנה עם מרוקן. בכל מקרה אין אפשרות, וגם מאוד לא מומלץ, לעשות הכנה עם סופודקס.
    בהצלחה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ' עמי ספרבר

זהבה
    13/02/2009

תודה רבה עזרת לי מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשות ריריות דם בצואה

אוסי
    05/02/2009

ליפני שנה אובחן אליקובקטר קיבלתי שלוש פעמים טיפול כבר שלושה חודשים הפרשות ריריות דמיות מידי פעם ביצעתי השבוע בדיקות דם ס.ד תקינה המוגלובין 13 למרות הסחרחורות crp 0.7 esr26 על מה זה מצביע דלקת או סרטן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשות רירייות דם בצואה

ד''ר אליזה טיומני
    08/02/2009

שלום אוסי
    אם יש לך הפרשת ריר ודם מפי הטבעת מס' חודשים -חייבים לבצע בירור אצל גסטרואנטרולוג -סיבות הן רבות החל מפשוטות כמו דלקת או טחורים וחלה במחלות אחרות
    בדיקות הדם שהצגתה -אל עומרות דבר-אלה שיש עליה קלה מאוד בסימנים דלקתיים -שזה מאוד לא ספציפי ויכול להיגרם מהרבה דברים

בברכה
    ד"ר אליזה טיומני
    גסטרואנטרולוגית
    הרןא"ה 21 ר"ג 03-6709984

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות עם דם -קרון

ד''ר אליזה טיומני
    13/02/2009

שלום לזהבה
    כפי שכבר כתבתי לך -כל התופעות והממצאים שאת מתארת קשורות למחלה הבסיסית שלך והיא מחלת קרון. בעיה היא שאת עדיין לא בהפוגה והטיפול שאת מקבלת אינו מספיק ו לא הכניס אותך לרמיסיה .
    יש לשנות את הטיפול
    מותר לך ללכת גם לשמוע חוות דעת נוספת אצל רופאים בכירים בארץ .
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעי רגיז מעיד על אפשרות לסרטן המעי
    מיקה
    29/01/2009

שלום, עקב תלונותי על נפיחות בבטן, הרגשת מלאות גם לאחר יציאות ולפעימים גם כאבים באיזור פי הטבעת בעת מתן צואה, נאמר לי לעשות קולונוסקופיה. אני בת 47 . בריאה בד"כ. לא שמנה ואין במשפחתי סרטן המעי הגס (סרטן הלבלב היה לאבי וסרטן הכבד היה לסבי). האם ישנן בדיקות אחרות שניתן לעשות לפני קבלת החלטה על בדיקת קולונוסקופיה? תודה

הוספת תגובה

• מעי רגיש-סרטן המעי-יש קשר?

ד''ר אליזה טיומני
    30/01/2009

שלום למיקה

אין קשר בין שתי המחלות-מעי רגיש וסרטן
    יש קריטריונים ברורים לאבחנה של מעי הרגיש העוזרים לבסס את האבחנה.
    עקב סיפור של כאבים אנאליים יש צורך בבדיקה אנדוסקופית -יתכן ומספיק גם סיגמואידוסקופיה-בדיקה קצרה יותר -עד 50 סמ' .
    יתכן ורופא רצה לבדוק את כל המעי באותה הזדמנות- את מתקרבת לגיל 50 - איפה אנו ממליצים בדיקת מעי הגס ( אם אין סימנים מדעיגים אחרים יתכן שאפשר לוותר על זה )

בברכה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרון
    אמה
    28/01/2009

אני הובחנתי כסובלת מקרון לפני כחצי שנה. מאז אני מטופלת ע"י 2400 מג' אסקול ביום ובנוסף התחלתי דיאטה של scd . המצב הוטב אך לא עד כדי "חזרה לחיים רגילים". אם אני צריכה לצאת בערב לאירוע, אני בקושי אוכלת במשך היום ע"מ למנוע פעולה. האם עלי לפעול באופן שונה , לשנות כדורים ו/או מינון? האם קיימת תמיכה לסובלים מקרון ולמשפחותיהם? תודה רבה על תשובתכם אמה

לקביעת תור
    סגירה
    קרון

הוספת תגובה

• קרון

פרופ' עמי ספרבר
    28/01/2009

אמה, שלום
    אינך מציינת את הדבר החשוב ביותר והוא האם את במעקב מסודר של גסטרואנטרולוג? אינני מכיר את האותיות scd אך בדרך כלל אין צורך בדיאטה ספציפית לקרונס, אלא בנסיבות מיוחדות.
    לדעתי את צריכה להפנות את השאלות שלך לגסטרואנטרולוג מומחה באופן אישי. הוא/היא יוכלו להעריך את המצב הקליני ולייעץ לגבי שינוי טיפול, אם דרוש.
    ישנן עמותות חולי קרונס וקוליטיס שמעניקות תמיכה מצויינת לחולים ולמשפחותיהם. אפשר לאתר אותם דרך האינטרנט.
    בהצלחה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמיכה

דידי
    28/01/2009

יש בynet אתר נפלא לחוליי קרוהן והוא פעיל מאד ואנשים מאד נחמדים,בנוסף יש את העמותה של קרוהן טל לקוו החם:037447391 בשעות הערב.בהצלחה ורק בריאות אני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח דורטיקוליטיס
    שלומי
    26/01/2009

לפני שנתיים עברתי ניתוח דורטיקוליטיס כולל סתומה יש דבר שמטריד אותי האם זהו תהליך שלוקח זמן עד שמגיעים לניתוח או שמה מרגע הכאבים כבר נקבע גורלי? והאם הייתה אפשרות לטפל אחרי הכאב הראשון או שהזמן שחיכיתי עם הכאבים שלח אותי לניתוח אנא ענו לי זה פשוט לא עוזב אותי

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח דורטיקוליטיס

הוספת תגובה

• ניתוח דורטיקוליטיס

ד''ר אליעד קרין
    27/01/2009

לשלומי שלום רב

רב מיקרי הדיורטיקוליטיס הינם קלים וניתנים לטיפול ע"י טיפול אנטיביוטי פומי ומנוחת מעי תחילה.
    במיקרים חריגים הסתמנות הדיורטיקוליטיס הינה קשה ועשויה לכלול התנקבות המעי לחלל הבטן עם דלקת זיהומית קשה של חלל הבטן או שמדובר בארועים של היוצרות מורסות בחלל הבטן ואז ההמלצה היא להתערב ניתוחית.
    קשה לחזות מראש איזה מהמיקרים יזדקק לניתוח.
    בעבר היתה המלצה גורפת שכל מי שחווה שני התקפים לפחות של דיורטיקוליטיס יעבור ניתוח.
    בשנים האחרונות יש שינויי מגמה אולם יש קו מנחה - גיל צעיר ואורעים יחסית קשים - מומלץ לנתחם באופן מונע.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לקוליטיס
    אופיר
    25/01/2009

לפני בערך שנה חליתי בקוליטיס (דלקת במעי הגס) בעקבות זאת הייתי מאושפז בבית חולים במשך שבוע ימים ורק לאחר בדיקת הקולונוסקופיה הגיעו לתשובה של קוליטיס כיום לאחר שנה אני מרגיש כבר כמעט שבוע וחצי את אותם הכאבים, שלשולים ואפטיות כזאת (אם זה קשור) שהיו אז גם, יכול להיות שזה חוזר?? ואם יש דרך טיפול טבעית בזה? כי אני פשוט חייל שעד שאני יגיע לרופא שכן יתייחס לזה כאל משהו רציני ולא כאל חייל שרוצה להוציא גימלים ולכן אני מעדיף טיפול טבעי תודה על העזרה אופיר

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לקוליטיס

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לקוליטיס

פרופ' עמי ספרבר
    28/01/2009

שלום אופיר,
    שאלתך מורכבת מאוד. ראשית לא ברור באיזה קוליטיס מדובר. בדרך כלל חיילים עם אבחנה של קוליויס כיבי (UC ) או מחלת קרונס, משוחררים מצה"ל ויכולים להמשיך לשרת רק במעמד של חייל מתנדב. על כן לא ברור איך אובחנת, איפה ומתי, ועל סמך מה, ומדוע אתה עדיין משרת?

מעבר לכך אם יש לך התלקחות של קוליטיס אין זה הזמן לחפש טיפולים טבעיים אלא לדרוש את זכותך להיבדק על ידי רופא מומחה מידית .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירקות ופירות
    חיים
    23/01/2009

שלום , השאלה שלי היא כזאת: מדוע לחולי מחלות מעי הגס ממליצים שלא לאכול פירות וירקות? האם יש פירות או ירקות מסויימים שמותרים לאכילה והם אינם פוגעים במערכת העיכול?

לקביעת תור
    סגירה
    ירקות ופירות

הוספת תגובה

• ירקות ופירות

פרופ' עמי ספרבר
    28/01/2009

חן שלום
    למרבית חולי מחלות דלקתיות של המעיים מותר לאכול הכל, כולל ירקות ופירות. ישנה קבוצת חולים עם בעיה של חסימת מעי בעבר או היצרות משמעותית של קטעי מעי בהווה שצריכים להיזהר במאכלים העלולים להחמיר את המצב הזה. זה אינו נכון לגבי מרבית החולים.
    עלייך להתייעץ עם גסטרואנטרולוג או תזונאית לגבי מצבך הספיצי ולגבי מה מותר לך או אסור לך לאכול, אם בכלל.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה