מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה כללית לכל האנשים בפורום...מאור18/03/2009
שלום אני צריך לעשות בדיקת קולונסקופיה אני רוצה לדעת קראתי כתבה על הסופודקס שיכול להרוג אנשים וזה חומר הכנה בעייתי לבדיקה ויש את המרוקן רציתי לדעת אם למרוקן יש באמת טעם מגעיל כמו שכולם אומרים ואם אפשר לשרוד אותו לפני הב'דיקה או שעדיף לקחת את המרוקן תודה? זה שאלה חשובה בשבילי אשמח לקבל תשובה ממישהו שניסה לשתות את המרוקן תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרוקן
חיים18/03/2009מאור שלום, כאחד שעבר את בדיקת הקולנוסקופיה לפני חודש עם שתיית מרוקן גם אני שמעתי שסופודוקס יכול להרוג.. באשר לטעם של המרוקן-הטעם הוא באמת טעם מגעיל אבל הוא טעם שיחסית אפשר לעמוד בו מה גם שהוא 3 ק"ג ואתה חייב ללגום את כולו.. אני אישית ממליץ לך לעשות את הבדיקה עם מרוקן ולקחת ליידך לפני כל לגימה מסטיק ללא סוכר-זה הרי מותר ואז לנסות לשתות את החומר בהצלחה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליקוליטיסחיים18/03/2009
שלום רב, אובחנתי לפני כ3 חודשים כחולה קוליטיס מאז התחלתי בטיפול בסטרואידים שנמשך עד עכשיו עם מינון מופחת בכל שבוע בנוסף לכך אני שותה גם פורינטול בשבוע שעבר הובחן שיש לי פוליקוליטיס על פני איזור החזה. השאלה שלי האם הפוליקוליטיס שנראה באיזור החזה והגב הוא כתוצאה משימוש בפורינטול או שמא בסטרואידים? תוך כמה זמן אמור הפוליקוליטיס שנוצר להיעלם? האם כדאי לקחת מרשם בנוסף מרופא העור שיקל על הפריחה שנוצרה? אודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליקוליטיס
פרופ' עמי ספרבר19/03/2009שלום חיים,
סביר שהפריחה קשורה בסטרואידים ושתיעלם לאחר סיום הטיפול. ביחד עם זאת אין שום פסול בבדיקת רופא עור ושימוש במשחה אם ימליץ על כך.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צואהיונה17/03/2009
האם בדיקת צואה יכולה לבדוק אם לאדם יש צליאק? אם כן- מהי שם הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו נוסף
יונה18/03/2009נתנו לי לקחת דגימות צואה מ-3 ימים שונים. יש לי 2 דגימות צואה משני ימים רצופים אך הדגימה השלישית נעשתה לאחר 24 שעות צום. האם הצום יכול לשנות משהו בבדיקה? האם לדעתך עליי לקחת דגימות חוזרות בכדי שהתוצאות ייצאו אמינות? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו נוסף
פרופ' עמי ספרבר19/03/2009שלום יונה,
לגבי השאלה הראשונה - צליאק מאובחן בשילוב בדיקת דם וביופסיה מהתרסריון. היא לא נבחנת בבדיקת צואה.
אני מניח שמדובר בבדיקת צואה לדם סמוי. אין שום מניעה שבדיקת צואה תיעשה לאחר צום של 24 שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק קולונקופיה וירטואליתיעקב17/03/2009
שלום רב- אני בן 67 ,סובל שנים מעצירות ,מעי רגיז,מצאו אצלי קנדידה וגסטריטיס הליקובקטר פילורי{אני מקווה שהשם נכון}.עברתי 'קולונוסקופיה לפני 4 שנים זה היה סיוט, כי אינני יכול להסתובב לצד שמאל. הצינור הגיע עד המעי הגס ולא יכול היה להכנס יותר. הורידו לי פוליפים לא ממאירים. אמי נפטרה מסרטן הלימפה. בתקופה האחרונה אני משתמש רק במשלשלים. הכאבים התגברו בכל חלקי המעים ובלגן בקיבה. אני יכול לעבור רק קולונוסקופיה וירטואלית. האם זה יעיל? בנוסף יש לי CHOLELITHIASIS ,DOLICOLON+DIVERTICULOSIS בתודה -יעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק קולונקופיה וירטואלית
פרופ' עמי ספרבר19/03/2009שלום יעקב,
אם יש פוליפים קולונוסקופיה וירטואלית לא תעזור כי אין "כריתה וירטואלית". בתור בדיקת סקר אצל מי שמתקשה לעבור קולונוסקופיה רגילה הבדיקה מקובלת, אך קח בחשבון שיומלץ לעשות קולונוסקופיה רגילה עם יש ממצאים בוירטואלית המחייבים זאת.
מעבר לזה לדעתי רצוי לפנות לייעוץ אישי עם מומחה למעי רגיש לאור ה"בלגן" בבטן שאתה מתאר.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PT + aPTTיונה16/03/2009
שלום, הגסטרונולוג שלי שלח אותי לבדיקת PT ובדיקת aPTT. האם זה בדיקת דם או צואה? מה זה בודק? אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PT + aPTT
פרופ' עמי ספרבר16/03/2009שלום יפה,
מדובר בבדיקות דם שבודקות את יעילות מערכת הקרישה. לפעמים, כשיש חשש בהפרעה בקרישה (על רקע טיפול תרופתי או מחלות שונות) עושים את הבדיקות הללו. לפני בדיקה אנדוסקופית עושים את הבדיקות במקרים מסויימים לפני שכורתים פוליפ לדוגמא כדי להיות בטוחים שלא תיווצר בעיה של דימום יתר לאחר מכן על רקע בעית קרישה.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר' אליעד קריןזהבה טויטו14/03/2009
שבוע טוב לך ,אם זכור לך ספרתי לך על אמא שלי ועל הניתוח מעי שלא הצליח ושהיתה בטיפול נמרץ ,בהמשך לתגובותייך ,אמא שלי עברה השבוע לשיקום בבית חולים שמיועד לכך באשדוד ,הסטומה עדיין ישנה ויש לה המון הפרשות ודימומים האם במשך הזמן זה מסתדר או שכך יהיה עד הניתוח החוזר לסגירת המעי?ורציתי לשאול עוד משהו אנחנו המשפחה מאוד מתלבטים שהיא תעבור שוב את הניתוח באותו בית חולים שהיא עברה ,האם יש מנתח ובית חולים שאתה יכול להמליץ בחום ,בבקשה יעוצך חשוב לי ובאמת שנתת לי כוחות ,מחכה לתשובה בהקדם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזהבה
ד''ר אליעד קרין18/03/2009לזהבה שלום רב
שמחתי לשמוע שהשלב הקשה ביותר כבר מאחוריכן וכעת אימך עברה לשיקום.
לגבי ההפרשות והדימומים - חשוב מאד להעזר באחות סטומה - מדובר באחיות שיש להן הכשרה מיוחדת לטיפול בסטומות על בעיותיהן השונות - צריכה להיות כזו בכל קופת חולים ובכל מחוז.
ממליץ להמתין לפחות 3 חודשים לפני החלטה על סגירת הסטומה.
המלצתי באופן כללי היא כי את ניתוח סגירת הסטומה יבצע אותו המנתח שהיה בזמן יצירת הסטומה מאחר ופרטי הניתוח המדוייקים והבעייתיות מוכרת לו.
בברכת רפואה שלמה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימורענת12/03/2009
ד"ר שלום אני בת 35 לפני כארבעה חודשים עשיתי קולונסקופיה בגלל שלשולים שלושה חודשים ויצא תקין כולל ביופסיה בסוף המעי הדק הגסטרו החליט לעשות לי גסטרוסקופיה בגלל פריטין 13 המוגלובין 11.7 אני ביקשתי לחכות עם זה לאחר שכנועים הוא הסכים אמר בואי נעשה בדיקות דם עוד שלושה חודשים אם הכל יהייה בסדר אז נוותר השלשולים כבר עברו הגעתי אליו עם תוצאות בדיקת הדם שהם פריטין 19 המוגלובין 11.9 IRON 100 TRANSFERRIN 262 למרות תוצאות הנ"ל החליט לבצע את הבדיקה אני ממש לא רוצה בדיקות דם לצילאק גם שלילי מבחינת גניקולוגי הרופאה אמרה שהכל בסדר הרופא אומר אולי את מדממת מהקיבה ואנחנו לא יודעים אשמח לדעתך בנושא??? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימור
פרופ' עמי ספרבר12/03/2009שלום רב, לימור
בשאלתך ובדרך הצגתה את למעשה מבקשת מאיתנו להעריך או לבקר את עבודתו של רופא מומחה אחר, וזאת דרך האינטרנט ובלי כל קשר קליני. לדעתי זו איננה מטרת הפורום הזה.
אם היית מציגה את המידע בלבד בלי התייחסות לרופא המטפל ובלי הפרשנות האישית המתלווה לא היתה בעיה להשיב.
קבלת חוות דעת נוספת היא דבר מקובל, אך ראוי שזה ייעשה על ידי ייעוץ אישי וגם, אם אפשר, בידיעת הרופא שטיפל בך עד כה. גם הוא יכול, כמו כולנו, ללמוד מחוות דעת של רופא אחר, אך לא דרך האינטרנט.
אני מצטער אם תתאכזי מתשובתי זו, אך כך אני רואה את העניין.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות שלא מתפרסמותיפעת10/03/2009
האם יש סיבה לכך שהשאלות שלי לא מתפרסמות? שאלתי משהו כבר פעמיים אך השאלות לא התפרסמו בפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות שלא התפרסמו
ד''ר אליזה טיומני14/03/2009שלום ליפעת
זו פעם הראשונה שהגיעה תלונה מסוג כזה
יתכן שאת עושה איזה שגיעה בעת שליחת ההשאלה שלך?
האים השאלות הן בתחום מעי הגס?
תנסה שוב
בהצלחה-ד"ר אליזה טומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם מרקרחורצי09/03/2009
לפני כחודש נערכה בדיקת CT PET משיחה עם הרופא הבנו שאין גרורות משמעותיות אתמול לאחר טיפול בהקרנות ובקסלודה- לסרטן מסוג קצניומה ברקטם, ערכנו בדיקת דם מרקר שבה הערכים עלו ולא ירדו למרות הטיפול, שאלתי האם יתכן שבחודש הזה הייתה איזו שהיא גרורה שהתפתחה במהירות כזו שלא ראו בסיטי הראשון, הדוגמו נגיעות בקשרי לימפה- האם יתכן שינוי דרסטי כזה תוך חודש. אנחנו עומדים בפני ניתוח ברקטום תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם מרקר
ד''ר אליעד קרין09/03/2009לחורצי שלום רב
חסרים לי מספר פרטים לשם תשובה מדוייקת
האם בוצע CT או PET CT לפני התחלת הטיפול
במידה ומדובר בקישריות באזור הגידול הן לרב מסולקות בזמן הניתוח לסיתוק הרקטום
עליה ברמת המרקרים אינה מעידה על התקדמות או התפשטות של המחלה ולעיתים תיתכן עליה במרקרים במהלך הטיפול גם כאשר מושג הרס הגידול ברובו.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אין בעיה לחולי קוליטיס לקחת ויטמשה08/03/2009
ויטמין C וחומצה פולית מאחר ושניהם נחשבים חומציים. אשמח לקבל המלצה איזה סוג לקחת מאחר ואין ברירה וחייבים איכשהו לקבל את זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליטיס וויטמינים
ד''ר אליזה טיומני10/03/2009שלום למשה
בנושא זה חולי קוליטיס אינם שונים מאוכלוסיה רגילה-חומצה פולית טוב לקחת וויטמין C בד"כ מספיק ממקור תזונתי .אם לא -אפשר לקחת במידת הצורך אך לא במינונים מוגזמין כי בשימוש ארוך זה יכול לזרז היווצרות אבני כליות כמו אצל אנשים רגילים
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחעוטכ
שוש22/03/2009יחעלע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאסף08/03/2009
האם מישהו מכם, הרופאים, נמנה על אותה אסכולה התומכת בקשר ישיר בין לחץ נפשי ותנאים סניטריים גרועים לבין מחלת אולצרטיב קוליטיס? האם יש לאסכולה זו עיגונים חדשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסף
ד''ר אליזה טיומני10/03/2009שלום לאסף
עד היום אין הסבר אחד לאטיולוגיה של קוליטיס.
תחילת קוליטיס -זה תהליך מורכב מאינטראקציה של מספר גורמים כאשר ברקע -גורם גנטי ועליו "מתלבשים " גורמים נוספים בדרך כלל מספרגרמים כגון אירוע זהומי,תרופות ,סטאטס נפשי וכו'.
יותר על נוסע זה אפשר למצוא באתר המתעסק במחלות מעי דלקתיות -מחלת קרון וקוליטיס אולצרוזה..
בברכה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קרוהן ופוריות הגברשלי08/03/2009
שלום, אני בן 32, סובל כבר עשר שנים מקרוהן שבשנים האחרונות רק החמיר... בעקבות היצרות של 5 ס"מ, אני מיועד לעבור ניתוח כריתה חלקית של כל הקטע הדלקתי (50 ס"מ). רציתי לדעת איזו הכנה כדאי לעשות לפני הניתוח - אוכל, מנוחה, כדורים... ושאלה נוספת: עדיין אין לי ילדים, אבל סביר להניח שבעתיד הקרוב ארצה שיהיו לי - האם הניתוח הזה עלול לפגוע בפוריות שלי? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קרוהן ופריות הגבר
ד''ר אליעד קרין09/03/2009לגיורא שלום רב
לקראת הניתוח רצויי להשלים חסרים תזונתיים במידה וקיימים בעיקר בקשר לרמת B 12, השלמת חסר בברזל המיוחד אם יש אנמה משמעתית.
חשיבות להשגת רמת אלבומין של מעל ל 3.5 וזאת ניתן לבצע תוך התייעצות עם דיאטנית לדיאטה עשירה בחלבון, יכן ובעקבות ההיצרות נושא השלמת החסרים התזונתיים יהיה קשה עבורך ואז רצויי לעשות זאת במסגרת אישפוזית.
מנוחה אינה הכרחית, בד"כ יש הרבה זמן לנוח בימים הראשונים שלאחר הניתוח.
הניתוח אינו פוגע בפוריות.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר אליעד קרין - ניתוח SUBTOTAL COLנגה08/03/2009
שלום רב - אני בת 59. באנדוסקופיה אובחנו אצלי בין 30-50- פוליפים ואובחנתי כ AFAP . נלקחה ביופסיה - תשובה שלילית וכן בדיקות סמני הגידול הראו חוסר ממאירות. המלצת הגסטרואנרולוג לערוך ניתוח פרופילקטי. מה מידת הדחיפות? האם ניתן לערוך אותו בשיטה של לפרוסקופיה כשיש ריבוי פוליפים ? מי ואיפה כדאי לבצע? האם בסב טוטל קולקטומי יש צורך בסטומה? אודה לך על תשובתך המהירה. בברכה נגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולקטומיה סאב טוטאלית
ד''ר אליעד קרין09/03/2009לנגה שלום רב
הניתוח אינו דחוף אך רצויי לבצעו בטווח של החודשים הקרובים ולא יותר מכך.
הניתוח ניתן לביצוע בגישה לאפרוסקופית בתנאי שאין ריבויי פוליפים ברקטום המחייב גישה ניתוחית שונה.
לרב אין צורך בסטומה בניתוח זה אם כי לעיתים היא מבוצעת באופן זמני על מנת להגן על ההשקה ונסגרת כעבור מספר חודשים.
אשמח לעמוד לרשותך בנושא
בברכה
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי בדיקה קולונוסקופיהאלי07/03/2009
בבדיקה קולונוסקופיה נכרתו 12 פוליפים קטנים כ-5 מ"מ בקולון השמאלי, התשובה היתה תקינה ללא ממצא חריג ומומלץ למעקב ובדיקה חוזרת בעוד שנה. אני בן 60 ,ביצעתי את הבדיקה עקב גזים מרובים במהלך כל היום, ובעקבות כך ריחות לא נעימים שהפריעו לי מאוד, כמו כן יציאות בלתי סדירות, עכשו לאחר כריתת הפוליפים , פתאום הכל השתנה לטובה, חדלו הגזים , והיציאות סדירות..האם יש לכך הסבר , או שמא זה בעקבות כריתת הפוליפים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים בקולונוסוקפיה
ד''ר אליזה טיומני07/03/2009שלום לארי
כריתת פוליפים כשלעצמה לא משנה דבר בתלונותך,כמובן חשוב מאוד שעשיתה.
מה שיתכן וגרם לשיפור זה הניקוי המעי אותו עברה במסגרת הכנה לקולונו אשר שתף את כל עודף החיידקים אשר היו במעי ואשר שגרמו לתופעות שתיארתה. כמובן שההחרדה שהיתה קשורה בפחד פן יתגלה דבר מה גם היא נעלמה בעיקבות התוצאות הטובות של הבדיקה
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ב-IMURANמיכל06/03/2009
שלום, אני בת 26 ביקרתי אתמול אצל הגסטרואנטרולוג מכיוון שאני מתכננת חתונה+הריון והקוליטיס אצלי לא כ"כ יציבה- (5-6 יציאות ביום) הרופא החליט על התחלת טיפול עם אימוראן. אך מכיוון שראיתי כי הוא לא כ"כ החלטי ונראה דיי חושש החלטתי לבדוק מהי התרופה. לאחר סיבוב דיי קצר באינטרנט ראיתי כי יש לה תופעות לוואי רבות וחלקן גם- עקרות אצל נשים!!!!!!! האם עלי להחליף רופא???? הרי דיברנו במהלך הפגישה על הריון אז מה פשר מתן התרופה הזו? אשמח לקבל חוות דעת ומידע על תרופה זו. תודה מראש ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ב-IMURAN
פרופ' עמי ספרבר06/03/2009שלום רב מיכל,
ראשית אימורן היא תרופה מצויינת, בשימוש שנים רבות כטיפול בקוליטיס, ומקובל מאוד. אני בעצמה טיפלתי במשך השנים בעשרות, אם לא מאות, חולים עם תרופה זו. בד"כ יש לה השפעה מטיבה מאוד, אם כי זה לא מובטח כמובן.
אימורן משפיע על מערכת החיסון כדי להפחית את הדלקת. על כן יש תופעות לוואי אפשריות המחייבות מעקב צמוד, בעיקר של בדיקות דם, בתחילת הטיפול.
אין מניעה לקחת אימורן לפני או תוך כדי הריון. אם מתוכנן הריון יש לזכור לקחת חומצה פולית לפני ההריון (פרטים אצל רופא המשפחה או גינקולוג).
הבעיה העיקרית לגבי הריון ואימורן תהיה אם את מתכוונת להניק. אם כן, תצטרכי להפסיק את הטיפול באימורן כ-3 חודשים לפני הלידה. אם אינך מתכוונת להניק אפשר להמשיך לקחת אימורן לאורך ההריון.
חשוב לדעת שככל שהמחלה תהיה ברגיעה בעת הכניסה להריון כך יותר סיכויים שההריון יעבור חלק יותר. בכל מקרה יש צורך להיות במעקב במשך ההריון במרפאה להריון בר סיכון מוגבר (בגלל הקוליטיס לא בגלל האימורן).
לוקח לאימורן עד כ-6 שבועות להשפיע. קחי את זה בחשבון.
בלי להכיר אותך אישית אינני יכול להמליץ לך, באופן פרטני, כן או לא לקחת אימורן, אבל אין ספק שמדובר בתרופה טובה מאוד שלקיחתה מותרת גם בהריון.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
מיכל07/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)