מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח להרמת הרקטוםעדן30/10/2012
נא הסבר מפורט על הניתוח. סיכונים תוצאות ודרכי הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להרמת הרקטום - תגובה
ד``ר נתן גלוק06/11/2012חובה חוקית של הרופא המנתח לספק לך את כל אלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטבורנונו30/10/2012
למה כואב בטבור?? הכאב בא והולך..זה לא ממש כואב יותר מאשר מציק
האם זה קשור למעיים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטבור - תגובה
ד``ר נתן גלוק06/11/2012עשוי להיות קשור למגוון אברי בטן ולמגוון סוגי מחלות, במקרים רבים יש כאבים ולא מוצאים מחלה... יש פרטים רבים שצריך לפרט אצל רופא במרפאה ראשונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קולנוסטרופיהלימור29/10/2012
שלום רב רציתי לדעת אני התחלתי את ה:3ימים של תזונה לפני הבדיקה בבי"הח של קולנוסטרופיה,שאלה ראשונה לחם מקמח מלא עם דגנים מותר לאכול?וטחינה היא נחשבת לקטניה?כי אסור לי קטניות..מותר דברי חלב וירקות משולים חלק מהם,אשמח לתשובה בהולה...כי אני ממש רוצה לאכול את הלחם שאני אוהבת תודה ויום בריא!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קולנוסטרופיה - תגובה
ד``ר נתן גלוק29/10/2012לא כדאי לחם מקמח מלא ולא טחינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה...ועוד שאלה בבקשה
לימור30/10/2012מה עם במבה,עוגיות?זה ממש קשה לא לאכול ירקות ופירות ואני מנסה למצוא תחליף,בשר מותר נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן המעי הגס - תוצאות הבדיקותיוליה29/10/2012
שלום רב,
אודה על תשובתכם בנוגע לתוצאות בדיקת קולונוסקופיה ו- CT של אבי (בן 66) והמלצות להמשך טיפול.
סיכום בדיקת קולונוסקופיה:
מעי הגס נבדק עד לסמוך צקום. בסמוך לצקום גוש חוסם. בעומק 30 ס"מ פוליפ 15 מ"מ על גבעול, נכרת עם לולאה. בעומק 20 ס"מ פוליפ 5 מ"מ, נכרת עם ביופסיה חמה. ללא ממצא אחר.
סיכום בדיקת CT:
בקולון העולה מודגמת התעבות צירקולרית גסה של הדופן לאורך כ- 6 ס"מ.
מודגמת הסננת שומן מסביב לממצא.
הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות עד כ- 0.9 ס"מ בסמוך לממצא. ממצא חשוד לתהליך תופס מקום.
בסיסי ריאות תקינים
הכבד בגודל תקין, מרקמו אחיד
דרכי המרה התוך כבדיות והכולדוכוס אינם מורחבים
טחול, לבלב ואדרנלים תקינים
הכליות במימדים תקינים. מודגמת האדרה ניגודית תקינה. אין עדות להידרונפרוזיס.
לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות ברטרופריטונאום, באגן ובמששעות.
לולאות מעיים ללא הרחבה.
ללא עדות לנוזל או אויר חופשי בבטן.
שלפוחית בעלת דופן סדיר.
אברי אגן ללא ממצא מיוחד.
מבנה גורמי ללא ממצא מיוחד.
אני מבינה שמדובר על גידול ממאיר ויש צורך בניתוח להסרת הגידול והבלוטות?
עד כמה המצב חמור?
עד כמה ביצוע הניתוח הוא בהול?
האם יהיה צורך גם בכימאוטרפיה או הקרנות?
האם המצב ניתן לריפוי מלא?
מאוד אודה על תשובתכם!
בכבוד רב,
יוליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן המעי הגס - תוצאות הבדיקות - תגובה
ד``ר נתן גלוק29/10/2012יש צורך בניתוח- נכון מאד. לא בהול אך בהקדם האפשרי.
הבלוטות עשויות להיות נגועות, אין לדעת זאת מהCT- בניתוח מוציאים כ15 בלוטות ובודקים האם הן נגועות. אם כן- נותנים כמותרפיה. אם הגידול פרץ דרך מספר שכבות- גם כן נותנים. כל הנתונים הללו מתקבלים בניתוח.
בהיעדר גרורות- בהחלט יש סיכוי לריפוי מלא. הסיכויים יוגדרו יותר במדויק לאחר הניתוח.
בהצלחה רבה בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן מעי הגס - המשך
יוליה30/10/2012ד''ר נתן גלוק, תודה רבה על תשובתך המהירה ואיחולי הצלחה!
מאוד אודה אם תוכל בבקשה להמליץ על רופא מנתח מומחה בתחום.
בתודה מראש ובכבוד רב,
יוליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר משה קולר
איטה04/11/2012ממליצה בחום על ד"ר משה קולר פרוקטולוג בכיר מביה"ח תל השומר. מקבל גם בקופ"ח מכבי בתל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיהמאיה27/10/2012
שלום,
לאמא שלי, בת 56, התגלתה אנמיה בתוצאות בדיקות דם, חשוב לציין שאמי ביצע בדיקות דם נוספות חודש לפני בדיקות הדם הלא תקינות ובהן הכל היה תקין.
היא עשתה בדיקה למציאת דם סמוי בצואה שיצאה תקינה אך נשלחה לבדיקת קלונסקופיה.
חשוב לציין שאמא שלי כמו כן סובלת מטחורים.
האם האנמיה יכולה להגרם רק מגידול סרטני במערכת?
אודה לתשובתך, מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה - תגובה
ד``ר נתן גלוק28/10/2012דם סמוי יכול לנבוע מטחורים אולם לא רק- אם האנמיה של חוסר ברזל יש הצדקה לבצע קולונוסקופיה. לרוב התוצאה איננה סרטנית אולם לא נרצה לפספס.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאספירין
מאיה28/10/2012תודה רבה על התגובה המהירה, כמו כן חשוב לציין שאמא שלי נוטלת אספירין כבר במשך חמש שנים לסירוגין כאשר בחודש האחרון היא החלה לקחת על בסיס יומיומי (מינון של 300 מג), הבנתי שגם זאת יכולה הסיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאספירין - תגובה
ד``ר נתן גלוק28/10/2012אכן כן, אם היא בעלת הסטוריה של כיב קיבה או דימום ממערכת העיכול, או לוקחת מדללי דם נוספים, או טיפול בקורטיזון/סטרואידים, או כאבים בבטן העליונה, או שהיתה לה צואה שחורה שלשולית, יתכן ומגיע לה טיפול בנוסף בתרופה המגינה על הקיבה כמו אומפרדקס. התיעצו עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה לכימותרפיהאילנית23/10/2012
תודה רבה על התשובה המהירה,אך אבי כבר סיים את הכימותרפיה ועדין הרגלים שלו בוערות,נתנו תרופה מרגיעה שאינה עוזרת כלל,האם זה יעבור אי פעם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לכימותרפיה - תגובה
ד``ר נתן גלוק23/10/2012ברוב הגדול של המקרים זה משתפר משמעותית עם הזמן, אולם זה לוקח זמן. יתכן שיישארו תלונות מסוימות לטווח הארוך. על כל פנים צפוי שיפור. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה אויר מוכנס למעי הגס בקולונוסקואבי22/10/2012
בזמן הקולונוקופיה מזרימים אויר למעי. האם זה האויר הרגיל של בית החולים או המרפאה או גז כלשהוא מבלונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה אויר מוכנס למעי הגס בקולונוסקו - תגובה
ד``ר נתן גלוק23/10/2012קיימות שתי השיטות. CO2 מבלון יש לו עדיפות כי הוא נספג ומופרש בנשיפה ולכן יש פחות נפיחות במעי מן הניפוח. אבל לרוב מסתדרים עם אויר רגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת וולטרן וקוליטיסרועי21/10/2012
זריקת וולטרן
שלום רב,
האם לחולי קוליטיס יש סכנה מזריקת וולטרן לשחרור גב תפוס?
יש לי קוליטיס כבר 12 שנים.
בשנים האחרונות הקוליטיס רגוע. אין התקפות. הכל טוב.
לפני יומיים נתפס לי הגב התחתון. הלכתי לרופא בכדי לקבל זריקה.
אני מניח שזו זריקת וולטרן.
כאשר סיפרתי לרופא שיש לי קוליטיס ואני לוקח 3 גרם ביום ראפאסל הוא אמר שהוא לא מסכים לתת לי זריקה אלא רק הפנייה למיון.
הסיבה לדבריו היא שהזריקה מדללת את הדם וזה יכול לגרום לדימום פנימי במעי הגס עד כדי מוות לטענתו.
הסברתי לו שאני עכשיו ברמיסיה ואין לי התקפה או דימום. יציאות תקינות לחלוטין. הוא עדיין לא הסכים.
חשוב לציין שבעבר כבר קיבלתי זריקה כזאת ולא היתה שום בעיה ושום סיבוכים.
השאלה היא האם הרופא הגזים ופשוט לא רצה לקחת סיכון?
והאם באמת קיים סיכון לדימום פתאומי?
ועוד עד כדי מוות?
האם יש זריקה חליפית שגם עוזרת לשחרר שרירים תפוסים בגב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת וולטרן וקוליטיס - תגובה
ד``ר נתן גלוק23/10/2012התרופות מהקבוצה של וולטרן אינן מומלצות לחולי קוליטיס היות והן יכולות לגרום להתעוררות הדלקת וגם לכיבים במעי הגס. לא בגלל דילול דם. הכיב יכול כמובן לדמם. מוות זה כמובן סיבוך נדיר ביותר. על כל פנים לחולה קוליטיס מומלץ לקבל טיפול חלופי נוגד כאבים כמו טרמדקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בשיטת הלפרוסקופיהש18/10/2012
אני צריכה לעבור כריתת רחם בשיטת הלפרוסקופיה כמו כן יש לי מעי גס מאוד מפותל ולכן כבר מספר רופאים לא הצליחו לעשות לי קולונוסקופיה ואני נאלצת לעבור קולונוסקופי וירטואלית מאחר ואמא שלי נפטרה מסרטן מעי גס, שאלתי היא האם תוך כדי ניתוח להוצאת הרחם ניתן "לעצב" את המעי הגס שלא יהיה מפותל ואז ייהיה ניתן יותר בקלות לבצע קולונוסקופיה רגילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בשיטת הלפרוסקופיה - תגובה
ד``ר נתן גלוק23/10/2012לצערי הרב אין שיטה ניתוחית כזו. אין עיצוב אלא רק כריתה ואצלך זה לא מוצדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הקרוהןסרלה15/10/2012
מה האוכל המתאים ביותר למחלת הקרוהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הקרוהן - תגובה
ד``ר נתן גלוק17/10/2012זה תלוי האם יש חסימה חלקית במעי או לא. אם יש צריך ללעוס היטב ולמעט בסיבים. גשי לדיאטנית המתמחה בכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקפיה רגילה או וירטואלית?חגית14/10/2012
שלום רב,
אני בת 32. בשבועות האחרונים מופיע לעתים דם על נייר הטואלט אחרי מתן צואה. במשפחתי יש סרטן המעי הגס (סבא ודוד להם גילו בגיל מאוחר). לפני כ-9 חודשים היתה לי תופעה זו (אחרי הלידה) אך אז הפרוקטולוג זיהה זאת כפצע שעבר עם משחה שרשם לי. כעת, בבדיקה של פרוקטולוג לא נמצא פצע או סימן אחר ולכן המליץ לעבור קולונוסקופיה.
האם אתה תומך בהמלצה זו? האם כדאי לעבור קולונוסקפיה רגילה או וירטואלית?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקפיה רגילה או וירטואלית? - תגובה
ד``ר נתן גלוק14/10/2012לכל בדיקה יש את יתרונותיה וחסרונתיה
רגילה היתרון שאם יש סיבה לדימום ניתן גם לדגום את הרירית ו/או לטפל.
שתיהם מצריכות את ההכנה הלא כ"כ נוחה ובשניהם מנפחים אויר ברקטום.
הוירטואלי טיפה יותר בטוחה אבל הרגילה סך הכל מוצדקת כאן ובדיקה מאד בטוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחיפות הבדיקה
חגית16/10/2012מופיע לי דם טרי על נייר הטואלט אחרי מתן צואה כבר חודש וחצי. האם אפשר לעשות את בדיקת הקולונסקופיה עוד חודש או שמא עליי למהר יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחיפות הבדיקה - תגובה
ד``ר נתן גלוק17/10/2012אין תשובה ברורה. דם על הניר זה לרוב טחורים אבל במקרה שלך לא נמצאו טחורים אם אני מבין נכון. לצערינו התורים בארץ נדיר שניתנים בהמתנה של פחות מחודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום נוגדניםיוגב11/10/2012
שלום רב
אני סובל מדרמטומיוסיטיס שנתגלה במקביל לגילוי גידול במעי הגס . נותחתי ב-3.2010 ועברתי כימו . במקביל קבלתי פרדניזון במינון יורד (כיום 0) פלקוניל (כיום 0) ומתוטרקסאט (כיום 10 מג לשבוע) .אני במעקב אונקולוגי ועד היום אין מימצא חשוד . לגבי הדרמטומיוסיטיס - כרגע רגוע , ללא תופעות נלוות .
לאחרונה בצעתי "בדיקת נוגדנים" ונאמר לי שהיא חיובית (לא פרטו , אך כללו את המושג ANA) . כלומר : המחלה עדיין קיימת . בעבר היה לי גם MI2 חיובי . שאלותי :
1. האם המשמעות שיש עדיין גידול פעיל ?
2.האם מדובר במחלה שהיתה קיימת אצלי והתעוררה בעיקבות הגידול ?
3.כיצד עלי לנהוג מבחינת איתור הבעיה וטיפול שוטף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיום נוגדנים - תגובה
ד``ר נתן גלוק14/10/2012יש קשר בין הופעת דרמטומיוזיטיס לבין הופעת גידול. התופעות בעור ובפרקים מתעוררות ע"י עירור מערכת החיסון שמגיע בעקבות הגידול.
ואולם העובדה כי יש נוגדנים לדרמטומיוזיטיס שנותרו לאחר שהגידול טופל אינה מעידה בשום אופן על חזרת הגידול. כל מחלה צריכה את המעקב בפני עצמה כמקובל.
אגב, ANA חיובי אצל לא מעט אנשים ללא קשר למחלה.
עליך לנהוג במעקב אחרי הסרטן במעי הגס על פי הנחיות האונקולוג המטפל, תלוי בשלב הגידול וכו'- קולונוסקפיה, מרקרים כמקובל, הדמיה וכו'
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונסופיה וירטואליתמאיה10/10/2012
האם אפשר לעשות קולונסופיה וירטואלית למעי הגס שעבר כריתת חלק בגלל מחלה סעיפית דיבירטיקוליטיס או צריך לעשות קולונסופיה רגילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונסופיה וירטואלית - תגובה
ד``ר נתן גלוק14/10/2012אפשר לעשות וירטואלית. להקפיד על הכנה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה לכימותרפיהאילנית10/10/2012
אבי עבר סדרה של 11 טיפולים כימותרפיים מסוג FLUOROURACIL+OXALIPLATIN
וכרגע הוא חש שריפה נוראית בכפות הרגליים,כמו כוויות.
האם יש פיתרון לעניין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לכימותרפיה - תגובה
ד``ר נתן גלוק14/10/2012זו פגיעה עצבית מהאוקסליפלטין. צריך לפנות לאונקולוג בדחיפות לטיפול תחליפי ולטיפול להקלה על הכאבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפואה מונעת לגילוי סרטן המעי הגסרונדו03/10/2012
לד"ר שלום רב,
אמא שלי, בת 85, עברה ניתוח כריתת צקום cecum
עקב גידול סרטני שנתגלה בו. את הניתוח היא עברה בהצלחה לפני חודשיים. בביופסיה של הגידול נמצא שמתוך 16 בלוטות לימפה אחת הייתה נגועה במחלה.גידול היה דרגה 3. בדיקת CT בטן עליונה ותחתונה שללה כל פתולוגיה לגבי איברים אחרים.
בדיקת מרקר cea לפני שלשוה שבועות התוצאה: 1.4
כרגע היא מתאושת יפה מן הניתוח, וחזרה לתיפקוד רגיל. רופא אונקולוג שעשה לה בדיקות מקיפות נתן לה כימותרפיה במינון יותר קטן עקב הגיל ואין בעיות בנושא זה.
ועכשיו לשאלה:
אני בן 58 והבנתי שאני נמצא בקבוצת סיכון גבוהה. לפני 3 שנים בדיוק עברתי קולונוסקופיה והכל היה תקין מלבד טחורים ואולם בעיה זאת נפתרה היות שהורדתי במשקל והתחלתי לעסוק בפעילות גופנית. בדיקת מרקרים cea שנעשו אצלי לפני 3 חודשים וכן בדיקות דם כלליות- הכל תקין.
אני נמנע מלאכול בשר אדום או בקר ומרבה לאכול מזון דל שומן וכן מאכי שאינם מכילים סוכר.
האם ישנן היום בדיקות נוספות על מנת לגלות בזמן סרטן של המעי הגס? הכירורגים שניתחו את אימי אמרו לי לעבור בדיקת דם סמוי בצואה אחת לשנה וכן קולונוסקופיה כל 5 שנים+ בדיקות מרקרים.
שאלה נוספת: האם הוכח הימצאות של גן העובר בתורשה והאחראי להתפתחות סרטן המעי הגס? אחת המנתחים אמר לי שעליי לא להיות מודאג משום שהגידול אצל אימי נתגלה רק בחצי השנה האחרונה כלומר בגיל 84.
אני מודה לך ומאחל חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפואה מונעת לגילוי סרטן המעי הגס - תגובה
ד``ר נתן גלוק09/10/2012אם זו רק אמא שלך ואין קרובי משפחה נוספים חולים הסיכון שלך רק מעט יותר מאשר האוכלוסיה הרגילה.
אין אינדיקציה לבדוק גנים במקרה כזה היות והסיכוי למצוא מוטציה אפסי.
קולונוסקופיה פעם ב5 שנים בהחלט מספיקה ואין צורך לבדוק מרקרים וגם לא דם סמוי בין הבדיקות. יש היום ספרות שמדברת על הסתפקות בקולונוסקופיה פעם ב10 שנים, אבל עדיין לא נכנס כהמלצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך, ד"ר גלוק והרבה בריאות
רונדו09/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)