מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביופטררינת01/03/2011
שלום רב,
האם ידוע לך על מכשיר בשם "ביופטר" שעושים בו שימוש להסרת פוליפים?
אודה לך מאוד אם תוכלי לומר לי מה שמו של המכשיר בלועזית.
תודה רבה, רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופטר - תגובה
ד''ר אליזה טיומני02/03/2011biopsy forceps
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביופטר - תודה רבה רבה רבה לך.
רינת02/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרה..אריק01/03/2011
בוקר טוב
אני בחור בן 25 כ3 חודש אחרונים סובל מיציאות ריריות ללא דם ,בגודל קטן ,באופן תכוף ,ריבוי גזים חריפים,עור של מצח רגלים אגן ידיים נהיה זוהר כמו עור מזדקן ובנוסף חש גוש באזור ימין (לפחות 2 ס"מ,יש אפשרות שיותר) של פי הטבעת ולפעמים אני מרגיש דקירות באזור הזה כשיושב.יש לציין כל הליכה בשירותים אני מאמת את זה לאורך 3 חודשים אחרונים ולציין שכל התסמינים מעלה אף פעם לא קרו לי בחיים.
יש הסטוריה עשירה במשפחה של סרטן (סבתא,סבא).אמי לאחרונה נפטרה מסרטן מעי הגס בגיל 50.
כרגע עברתי 2 בדיקות אצבע אצל שני רופאים שונים (גסטרו ןכירורג) ...בדיקת 2 שניות ,ולא נעים לי לבקש ממנו שיחפש שם לאורך דקות.עשיתי קולונוסקופיה שיצאה תקינה .
הגוש שאני מרגיש יש לציין הוא פנימי ,זה הגיוני שבקולונוסקופיה לא הותר אותו הגוש?
אמי 9 חודש לפני פטירתה קיבלה קולונוסקופיה תקינה ושם הייתה טענה שהגוש היה פנימי ? האם אני יכול לדבר עם גסטרולוג אחרי תקינות של קולונוסקופיה?
אני מאוד רגיש לשינויים בגופי ,ןבריבוי יציאות שיש לי אני חש היטב את הגוש יום יום הרבה פעמיים (כל ניגוב ליתר הדיוק).אני מיאוש ולא רוצה להגיע אל מצב אל-חזור .מה סבירות שיתנו לי לעשות אולטרסאונד רקטלי? או אולי יש עוד כל מיני בדיקות שעליי לעבור כדי למצוא את הגוש,לבקש מד"ר בדיקת אצבע חוזרת?
תודנ רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך עזרה.. - תגובה
ד''ר אליזה טיומני01/03/2011שלום אריק
גוש שלא נראה בקולונו קרוב לוודי זה טחור פנימי שעבר טרומבוזה בעבר
אך אם אתה רוצה להיות לגמרי בטוח באמת תבצע בדיקת US רקטלי וכדי לא להיותתלוי ב"חסדים " של קופת חולים -תבצע את זה באופן פרטי במכון שנקרה "גסטרומד " במגדל עלייד איכילוב אצל ד"ר ווב מוריאל -תקבל החזר מביטוחים משלימים. טל 03-6970700
בהצלחה
ד,ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנהרחל28/02/2011
שלום
לפני כמה שנים עשיתי את ההכנה עם הנוזל המגעיל. אני אמורה לעשות שוב את הבדיקה. שמעתי שיש אפשרות אחרת ופחות מגעילה-כדורים או משהו דומה.
האם זה נכון והיכן אפשר לרכוש חומר זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה - תגובה
ד''ר אליזה טיומני01/03/2011שלום רחל
יש חומר סביר יותר -פיקולקס ואפשר לקבל אותו בכל קופת חולים
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שא' לרופאה- צניחת רקטוםמודאגת27/02/2011
שלום רב,
ענית לי כאן בנושא צניחת הרקטום. כעת- בעקבות המלצתך, אני עוברת בירור ע"י רופא המתמחה בבעיות ברצפת האגן- אך הוא אינו מנתח.( ליסי- ותודה כאן על ההכוונה וההמלצה שלך). בעקבות כך:
אני עתידה לעבור 3 בדיקות:מנומטריה, אולטראסאונד ודפקוגרפיה.
שאלותיי:
1. האם לאחר הבדיקות הללו ניתן יהיה לאבחן בוודאות האם אכן הייתה צניחת רקטום- ובאיזו מידה?
2. עד כמה הניתוח הבטני בשיטה הלפרוסקופית הוא שכיח בארץ? ( אני יודעת שיש מרכז מעולה בחו"ל- בקליבלנד..ואני יודעת גם שבחורה בגילי טסה לשם במיוחד לשם כך- כי היא "רצתה את הטוב ביותר"- אם לצטט את הרופא , אך האם ניתוח כזה לא נעשה הרבה בארץ? )?
3. בהנחה שאכן הניתוח יהיה בטני לפרוסקופי- מהם הסיכונים העיקריים בכזה ניתוח? מה זמן האשפוז הממוצע? כיצד "יוצאים מחדר הניתוח"? - כלומר: איזה צינורות? מתי כבר אפשר ללכת לשירותים לבד?
4. האם בניתוח כזה יש "סטומה", או שזה ממש נדיר? זה הכי הכי מפחיד אותי
5. מה אחוזי ההצלחה של הניתוח הזה- בארץ? האם ידוע לך סטטיסטית?
אני שואלת כל זאת מפני שממה ששמעתי - הכירוגים הקולרקטליים בארץ, עושים בעיקר ניתוחי פיסטולות, פיסורה, וטחורים, ובמקרים "גרועים" יותר- סרטן מעי גס וכ'ו.
האם צניחת רקטום הוא לא ניתוח שכיח ו/או שגרתי? שוב- אני בת 33- ללא הריונות, ובמצב פיזי "טוב"- עוסקת בספורט- אך סובלת מגמישות יתר - מפרקים/רקמות.
אני חוששת שבסוף עוד מצבי לאחר הניתוח, יהיה פחות טוב- ממצבי כיום. עד עתה- הארוע קרה לי פעם אחת- לפני כ3 שבועות, אך אני שומעת מסרים "סותרים" מכירוגים- שמדברים כבר עתה על ניתוח, ומרופאים אחרים העוסקים בתחום- שאומרים "לחכות".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שא' לרופאה- צניחת רקטום - תגובה
ד''ר אליזה טיומני01/03/2011קשה לענות לך כאן על כל השאלות-והתשובה תהיה ברורה יותר רק לאחר בדיקות רצפת האגן .יש נסיון רב בניתוחים כאלונבארץ כולל שיטה לפרוסקופית אך בתחום זה באמת אין לרוץ לניתוח, אלה לאחר החלטות שקולות באיכילוב למשל יש פורום של רצפת האגן -יושבים כל מיני מיקצואות ומחליטים ביחד על כל מקרה ומיקרה..
אפשר לשמוע דעה נוספת-יש מספיק רופאים טובים בתחום זה בארץ
בהצלחה דר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד קטנה
דנה02/03/2011תודה רבה על תשובותייך כאן.
במיוחד על ההכוונה לפנות לד"ר ליסי- זאת ההמלצה הכי טובה שקיבלתי, כי הוא רופא מעולה ולא פחות- בנאדם מקסים. ה"מגרעה" היחידה בכל זה, זאת העובדה שהוא לא מנתח. אם הוא היה הרופא שצריך היה לנתח אותי, הייתי סופסופ נרגעת לגמרי- כי לא פחות חשוב לי מהמקצועיות והנסיון של הרופא, זה האישיות שלו- ובזה- אין הרבה רופאים כמו ד"ר ליסי.
האם תוכלי לכוון אותי בתחום הכירוגי- למי יש בארץ ניסיון בניתוחים כאלו? ( גם בי-ם אך גם באיזור המרכז)? אפילו לתת לי מס' שמות- ולא אחד- אם יש בעייה עם זה כאן בפורום. ( אני פשוט זקוקה לשמוע מס' שמות- לא רק מי-ם..), ומאחר והמלצתך על ליסי- מאד מאד עזרה לי, אודה לך אם תוכלי לכווני גם לכירוג המיומן ספציפית בניתוח זה. ( אני שמעתי על כירוגים שעוסקים בתחום הקולורקטלי, אך הם לאו דווקא מנוסים גם בניתוח לתיקון צניחת רקטום בשיטה הלפרוסקופית-בטנית- ולכן אני חוששת).
האם את זקוקה לכתובת מייל שלי לשם כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד קטנה - תגובה
ד''ר אליזה טיומני02/03/2011יש לא מעט רופאיםי שמנוסה בניתוחים מסוג כזה -תנסי ד"ר רון גרינברג ,פרופ' סייפן. ד"ר זמורה עודד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ובאיזור י-ם?
אנונימית03/03/2011תודה לך.
האם ידוע לך האם באיזור י-ם וסביבותיה יש רופאים שהתנסו בניתוח כזה? ( ספציפית לתיקון הצניחה, ולא כריתות מעי וכ'ו).?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לקונוסקופיה לא טובהנעמה25/02/2011
עברתי קולונוסקופיה לפני כשבוע, הרופאה אמרה לי שההכנה לא היתה טובה ,(לא שתיתי את כל הפילוקס).הרגשתי רעידות בכל הגוף, צמרמורות וקור.
בבדיקה נכרת פוליפ בגודל 2 מ"מ ונשלח לביופסיה.
האם עלי לעבור שוב בזמן הקרוב בדיקה נוספת? והאם יש חומר אחר לשתות במקום הפיקולקס?
והאם העובדה שנמצא פוליפ אחד יכולה להעיד על פוליפים נוספים שלא נראו?
תודה נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה לקונוסקופיה לא טובה - תגובה
ד''ר אליזה טיומני01/03/2011שלום נעמה
יש עוד חומר להכנה -מרוקן
יש לחכות לתשובה פטולוגית ואז רופא יחליט אם יש צורך לחזור על הבדיקה ומתי.
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיש- מודאגתדנית24/02/2011
כבר כמעט שנה שאני סובלת מבעיות בעיכול: עצירות ושלשולים ועוד כל מיני תופעות.
ההתפתחות של המצב הזה קצת מסובכת: זה התחיל כששמתי לב לגזים שהיו לי, שגרמו לי למבוכה. הבנתי שמה שיכול למנוע אותם זה אם אגש לשירותים קודם, ובאמת לאחר יציאה כבר לא היו לי גזים. באותה תקופה הייתי בצבא ולפעמים התאפקתי כשהייתי צריכה לשירותים, וגם כשכן החלטתי לגשת לשירותים, הרגשתי שאני לא מצליחה כי יש לי איזשהו מחסום פסיכולוגי שמנע ממני, הייתי ממש לחוצה.
ואז מצאתי פיתרון אחר- הבנתי ששתיית קפה עוזרת לי להתרוקן וזה מה שהייתי עושה כל בוקר- שותה קפה והולכת לשירותים. לאחר זמן מה שמתי לב שצורת היציאות שלי השתנה- היא הפכה להיות מיימית או שומנית, לא יודעת בדיוק איך להסביר. בנוסף היו לי בעיות של עצירות- אם לא הייתי מצליחה בשירותים לאחר קפה, לא הייתי מצליחה בכלל באותו יום והייתי צריכה לחכות למחרת בבוקר בשביל יציאה. בימים כאלה סבלתי מגזים ונפיחות, ומחוסר נוחות בעיקר בצד שמאל למטה ולפעמים כאבים חלשים. לפעמים עברו כמה ימים עד שהגיע בוקר שבו הצלחתי. בסופו של דבר הפסקתי עם הקפה, אבל היציאות עדין מימיות/ רכות בדרך כלל בבוקר. כשיש לי עצירות היציאות שונות- צרות כאלה, ושומניות (מצטערת על התיאורים).
לבסוף ניגשתי לרופא גסטרואנטרולוג, שבדק אותי ולא נשמע מודאג. הוא אמר שהתופעות האלה קורות הרבה בצבא וכנראה שמדובר בסוג של מעי רגיש. חזרתי אליו לאחר חודש לביקורת כשהוחלט שבחודש הזה אנסה דיאטת עתירת סיבים. בנוסף עשו לי בדיקות דם לצליאק, דלקות ופריטין. הבדיקות יצאו תקינות חוץ מהפריטין שהיה נמוך, אבל הוא נמוך לפחות שנתיים, הרבה לפני שהתחילו לי הבעיות בבטן.
בתקופה הזאת שמתי לב שהתגברו לי הכאבים בבטן, הופיעו בתדירות גבוהה יותר ופעם אחת זכורה לי שהם גם היו בעוצמה גבוהה יותר.
בפגישה השנייה שלנו הוא הציע לעשות בדיקת סיגמואידוס, ואמר שזה אופציונלי, ושכדאי לעשות כי זה ירגיע אותי. אני לחוצה לעשות את הבדיקה, אני מפחדת שזה לא מעי רגיש כמו שהוא אמר. הבנתי שהתנאי למעי רגיש זה כאב, ולי תחושת הכאב התפחתחה- בהתחלה לא היה לי כאב אלא רק אי נוחות ורק בזמן האחרון אני מרגישה את זה יותר. בנוסף הבנתי שיש סיכון בבדיקה, ואולי לא כדאי לקחת את הסיכון כי הבדיקה מיותרת.
כמו מה זה נשמע לפי התלונות שלי?
מה זה יכול להיות חוץ ממעי רגיש?
כדאי לעשות את הבדיקה?
מצטערת על המייל הארוך, אני לחוצה, ולא יודעת מאיפה לקבל תשובה כי כדי לראות את הרופאה אני צריכה לקבוע חודש מראש לפחות.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיש- מודאגת - תגובה
ד''ר אליזה טיומני01/03/2011שלום לדנית
לצערי אין אפשרות לתת לך טיפול פרטי איש על גבי "גלי האתר" .
אם את כל כך לחוצה תגשי לראות רופא באופן פרטי ותקבלי החזר דרך קו"ח שלך . אני ממליצה על פרופ' ספרבר עמי אשר רואה חולים בתל אביב עליד איכילוב וגם במרפאתו בבאר שבע -לא יודעת איפה את גרה
הוא דמות ידועה בתחום זה בארץ
בברכה ד"ר טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tpn- יתרונות וחסרונותתמי24/02/2011
שלום,
אני פונה בשם קרוב משפחה, 38, חולה סרטן מעי הגס, חודשיים אחרי ניתוח הסרת המעי ואחרי 4 מחזורי טיפול. סובל כרגע מהצטברות נוזלים בחלל הבטן , סובל כאבים קשים ומזה כשבוע שלא אכל דבר. אתמול עבר הליך של ניקוז נוזלים מהבטן.
הועלתה אפשרות של שימוש ב- tpn (יש לו פורט מוכן).
האם יש מקרים שבהם לא מומלץ השימוש בפרוצדורה הזו?
יש כאן דאגה אמיתית כי הוא אינו מסוגל לאכול ולשתות זמן די רב.
מה דעתכם?
בריאות לכולם
סתיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר tpn- יתרונות וחסרונות - תגובה
ד''ר אליזה טיומני24/02/2011שלום תמי
מתן תזונה דרך הוריד חשובה מאוד ובמיוחד שקרוב שלך נמצא בטיפול כמוטרפי כעת-זה מאפשר לגוף לצבור כוחות חדשים כולל ויטמינים וקלוריות בין היתר זה משפר את המנגנונים אימוניים ועוזר לגוף להתגבר על הסרטן
בריאות טובה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחזור קצה המעי הגסדני24/02/2011
מהן הדרכים בהן ניתן לשחזר את החלק התחתון של המעי הגס עמ"נ לחברו לרקטום, לאחר שקוצר בניתוח קודם?
מדוע קיימת אפשרות שהשתל לא יתאחה אצל מטופל סוכרתי?
ממה עשוי השתל?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחזור קצה המעי הגס - תגובה
ד''ר אליזה טיומני24/02/2011שלום לדני
שאלתך לא לגמרי ברורה-כל מיקרה לגופו-מתחיל מזה לאיזה מחלה נכרת המעי הגס ומה תיכננו לעשות מראש
אין שתל אלה לוקחים קצה של מעי הדק וממנו יוצרים "מיכל " שממלה תפקיד של הרקטום
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה***23/02/2011
אני בת 18. בזמן האחרון בכל פעם שאני בשירותים(לא פיפי) יש דם בשירותים שאינו קשור למחזור, והוא יוצא מהרקטום. זה קרה לי כבר בעבר, לפני כמה חודשים ואז זה נפסק, ולפני שבוע\יים זה חזר. לא כואבת לי הבטן, אין לי עצירות למרות שאני מרגישה כאילו אני צריכה להתאמץ בשביל שיצא ולעיתים זה גם כואב קצת. אין לי שלשולים ולא איבדתי את התיאבון. אני יודעת שכל אלה מרמזים על סרטן ולכן אני מציינת את זה. השאלה שלי היא אם אני צריכה לחשוש מסרטן או שמא זה משהו נורמלי? ואם זה לא סרטן ולא משהו נורמלי, מה זה יכול להיות? אני מאוד לחוצה ומפחדת לדבר על זה עם רופאים ולהגיד להורים.. אשמח אם אתם הרופאים פה תוכלו לעזור לי. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
***23/02/2011הדם שנמצא בשירותים היה נראה כמו מחזור עם צואה אבל לא היה מחזור וכשניגבתי היה על הנייר קצת דם, אם לא ציינתי זאת מקודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה - תגובה
ד''ר אליזה טיומני24/02/2011אצל אנשים צעירים סרטן זה לא המחלה השכיחה כסיבה לדמם רקטלי אלה דברים כמו פוליפ או טחורים פנימיים או בעיה אחרת בפי הטבעת
מה שבטוח -אין טעם לשחק משחק של בת יענה ולהכניס את הראש לחול-צריך לפנות לרופא ולבצע בדיקה של חלק תחתון שלנמערכת העיכול ולראות מה המקור של דם .
אני מקווה שתעשי החלטות מהירות ותפעלי כמו בן אדם בוגר
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעקבות לחץ, מרגיש גזים.אנונימי23/02/2011
שמתי לב בזמן שלא בפעם ראשונה יש לי בעיה קטנה, כאשר אני נמצא תחת לחץ של פחד. יש לי כל התרחשויות בבטן. אני יכול לחלק את זה לשני מצבים שקרו לי בזמן האחרון.
בפעם הראשונה אני וחברהחלטנו לעשות משהו מצחיק וגם מפחיד בבית הספר, סביבות השתי דקות לפני שיצאנו לעשות מה שתכננו הבטן התהפכה והייתה לי הרגשה לשלשול.
איך אפשר למנוע זאת? פשוט להירגע?
המקרה השני טיפה שונה. אחרי שאכלתי חומוס ושוקולד (כנראה זו הסיבה), הרגשתי התהפכות בבטן וגזים שגרמו לבטן להתנפח. אם אני עומד הכול טוב ויפה אבל אם אני יושב\שוכב הבטן עושה רעשיים ממש חזקים ומאוד לא נעימים. אבל ישר אחרי השירותים, הכול עבר לי והתופעה עברה.
אני אשמח ושתעני לי על שני המקרים האלו =], תודה רבה P:...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעקבות לחץ, מרגיש גזים. - תגובה
ד''ר אליזה טיומני24/02/2011מרב האנונימיות לא ברורים זהות וגיל הפונה.
בכל מיקרה שני הדברים הם נכונים -מצב הסטראס יכולים לגרום לכאבי בטן ושילשויל .
גם חלב ושוקולד וגלידה יכולים לגרום ליציאות רכות וגזים אצל אנשים עם אי-סבילות לחלב
בברכה ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיה וירטואליתרות22/02/2011
שלום.בתשובות קודמות שענית לי אמרת שאני יכולה לדרוש לעבור את הבדיקה במכשיר CT עים קרינה מופחתת האים ידוע לך האים מכשיר CT של פיליפס 64 פרוסות של גנרל אלקטריק הוא עים קרינה מופחתת ?ואמרו לי שהבדיקה איתו היא מהירה 10 דקות.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה וירטואלית - תגובה
ד''ר אליזה טיומני24/02/2011מהירות הבדיק צריכה להיות מעל 100 FRAMES
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת קולונו וירטואלית עם קרינה נמו
ד"ר טיומני24/02/2011שלום לרות
לאחר בירור נוסף שעשיתי התברר שהיום למעשה בכל מכשירי CT ובטח ב 64 אפשר לבצע בדיקה עם קרינה נמוכה - זה רק תלוי מטכנאי שמבצע באת הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיש- מודאגתדנית22/02/2011
כבר כמעט שנה שאני סובלת מבעיות בעיכול: עצירות ושלשולים ועוד כל מיני תופעות.
ההתפתחות של המצב הזה קצת מסובכת: זה התחיל כששמתי לב לגזים שהיו לי, שגרמו לי למבוכה. הבנתי שמה שיכול למנוע אותם זה אם אגש לשירותים קודם, ובאמת לאחר יציאה כבר לא היו לי גזים. באותה תקופה הייתי בצבא ולפעמים התאפקתי כשהייתי צריכה לשירותים, וגם כשכן החלטתי לגשת לשירותים, הרגשתי שאני לא מצליחה כי יש לי איזשהו מחסום פסיכולוגי שמנע ממני, הייתי ממש לחוצה.
ואז מצאתי פיתרון אחר- הבנתי ששתיית קפה עוזרת לי להתרוקן וזה מה שהייתי עושה כל בוקר- שותה קפה והולכת לשירותים. לאחר זמן מה שמתי לב שצורת היציאות שלי השתנה- היא הפכה להיות מיימית או שומנית, לא יודעת בדיוק איך להסביר. בנוסף היו לי בעיות של עצירות- אם לא הייתי מצליחה בשירותים לאחר קפה, לא הייתי מצליחה בכלל באותו יום והייתי צריכה לחכות למחרת בבוקר בשביל יציאה. בימים כאלה סבלתי מגזים ונפיחות, ומחוסר נוחות בעיקר בצד שמאל למטה ולפעמים כאבים חלשים. לפעמים עברו כמה ימים עד שהגיע בוקר שבו הצלחתי. בסופו של דבר הפסקתי עם הקפה, אבל היציאות עדין מימיות/ רכות בדרך כלל בבוקר. כשיש לי עצירות היציאות שונות- צרות כאלה, ושומניות (מצטערת על התיאורים).
לבסוף ניגשתי לרופא גסטרואנטרולוג, שבדק אותי ולא נשמע מודאג. הוא אמר שהתופעות האלה קורות הרבה בצבא וכנראה שמדובר בסוג של מעי רגיש. חזרתי אליו לאחר חודש לביקורת כשהוחלט שבחודש הזה אנסה דיאטת עתירת סיבים. בנוסף עשו לי בדיקות דם לצליאק, דלקות ופריטין. הבדיקות יצאו תקינות חוץ מהפריטין שהיה נמוך, אבל הוא נמוך לפחות שנתיים, הרבה לפני שהתחילו לי הבעיות בבטן.
בתקופה הזאת שמתי לב שהתגברו לי הכאבים בבטן, הופיעו בתדירות גבוהה יותר ופעם אחת זכורה לי שהם גם היו בעוצמה גבוהה יותר.
בפגישה השנייה שלנו הוא הציע לעשות בדיקת סיגמואידוס, ואמר שזה אופציונלי, ושכדאי לעשות כי זה ירגיע אותי. אני לחוצה לעשות את הבדיקה, אני מפחדת שזה לא מעי רגיש כמו שהוא אמר. הבנתי שהתנאי למעי רגיש זה כאב, ולי תחושת הכאב התפחתחה- בהתחלה לא היה לי כאב אלא רק אי נוחות ורק בזמן האחרון אני מרגישה את זה יותר. בנוסף הבנתי שיש סיכון בבדיקה, ואולי לא כדאי לקחת את הסיכון כי הבדיקה מיותרת.
כמו מה זה נשמע לפי התלונות שלי?
מה זה יכול להיות חוץ ממעי רגיש?
כדאי לעשות את הבדיקה?
מצטערת על המייל הארוך, אני לחוצה, ולא יודעת מאיפה לקבל תשובה כי כדי לראות את הרופאה אני צריכה לקבוע חודש מראש לפחות.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוד
דנית22/02/2011הכאב הוא תמיד באותו מקום- צד שמאל למטה. כאב נקודתי כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דנית
ערן23/02/2011האמת שאני יכול להזדהות בכאבך. אני סובל בדיוק מאותה בעיה וגם לי יש כאב נקודתי בצד שמאל למטה. כל רופאי הגסטרו שטיפלו בי אמרו שזה מעיי רגיז. לא עשית את הבדיקה שנתנו לך וגם לא קולונוסקופיה.
האם את שמה לב לכאב מיוחד אחרי אוכל מסויים?
האם הרמת משהו כבד לפני שהתחילו התופעות?
אני חושב שחלק מהבעיה אצלי זה גם החשד לבקע שיש לי.
אם תעשי את הבדיקה שנתנו לך אני אשמח אם תעדכי כאן האם נמצאה הסיבה לכאבים כדי שאני אוכל לדרוש לעשות גם את הבדיקה.
בכל מקרה תנסי לקחת קל בטן כשיש כאבים, לי זה עוזר מאוד.
אני מאחל לך כל טוב ותהיי חזקה :]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל בדיקהשרירן ברחם21/02/2011
שלום בעלי חלה בסרטן המי הגז בעת שהיה בן 40 והחלים תודה לאל
יש ךנו 4 ילדים ורציתי לדעת מתי הילדים צריכים להיבדק לגבי נושא זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל בדיקה - תגובה
ד''ר אליזה טיומני21/02/2011שלום רב
20 שנה לפני סרטן הכי צעיר למשפחהזא בגיל 20
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן רגישה למגעיוסי18/02/2011
שלום. מספר חודשים שאני סובל מכאבי בטן שמאלית לטבור. הרגישות מתבטאת בכך שאני מרגיש כאב במגע ומישוש באיזור. כאב שאינו נמצא בצד שני באותו מגע. בוצע א.ס. CT קולונוסקופייה. ללא ממצא. אין ירידה במשקל. בלחיצה פנימה כואב. כאשר אני מסתובב במיטה ומותח את האיזור בזמן סיבוב אני גם חש בכאב. האם ייתכן בכלל בעייה כירורגית? בעייה בשרירי הבטן? מה יכולה להיות הסיבה? בן 38 כאב כ 9 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן רגישה למגע - תגובה
ד''ר אליזה טיומני20/02/2011שלום יוסי
אם עברתה גם בדיקה פנימית של מעי הגס וגם CT לבדיקת חלל הבטן כדי להשלים באמת בדיקת שרירי הבטן ע" US כולל בזמן וולסלבה(העלת לחץ תוך בטני)
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים???לימור17/02/2011
ד"ר שלום
אני שבועיים וחצי אחרי קיסרי שמתי לב בתחבושת שיש לי דם בחלק האחורי של התחבושת ושאלתי האם דימום מפי הטבעת יכול להיות קשור לקיסרי או שזה רק טחורים ? ומה ניתן לעשות בשלב הזה. האם אפשר לחכות... לא היו לי טחורים בעבר
לפני שלוש שנים בוצע קולונסקופיה בגלל שלשולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים??? - תגובה
ד''ר אליזה טיומני20/02/2011שלום לימור
בכל מיקרה כדי לך להיבדק אצל רופא פרוקטולוג לראות מה סיבת הדמם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)