פורום מחלות המעי הגס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פוליפים בתעלה האנאלית
    בת
    13/02/2011

שלום רב
    בת 43 עברתי בדיקת קולנוסקופיה לפני שנה וחצי בערך בעקבות טחורים פנימיים,בבדיקה לפני שנה בערך עברתי בדיקת רקטסוקופיה הרופא כתב שהבדיקה תקינה פיבואפתילאל פוליפים בתעלה אנאלית - לא משמעותי אין בעיה פרקטולוגית,שאלתי היא האם אני צריכה לעבור שוב בדיקה רקטוסקופיה לבדיקה האם ישנם פוליפים עדין אם גדלו והאם הדבר יצריך שוב בדיקת קולונסקופיה למרות שעבר רק שנה וחצי תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פוליפים בתעלה האנאלית

הוספת תגובה

• פוליפים בתעלה האנאלית - תגובה

ד''ר אליזה טיומני
    14/02/2011

שלום בת
    במיקרה של פוליפ אנאלי אין צורך בבדיקות חוזרות .רק עם הוא מפריע לך או גודל אז אפשר להוציא אותו ע" ניתוחות מקומי .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• RE קולונוסקופיה וירטואלית ובדיקת MR
    רות
    13/02/2011

שלום.לדרוש מכשיר עים קרינה מופחתת הכוונה בקולונוסקופיה הוירטואלית?או שהכוונה בCT קולוגרפי ?CT קולוגרפי זה CTרגיל? ורק במכונים פרטיים אפשר לדרוש?ויש לזה השפעה על אמינות הבדיקה אים זה פחות קרינה? תודה.

הוספת תגובה

• RE קולונוסקופיה וירטואלית ובדיקת MR - תגובה

ד''ר אליזה טיומני
    14/02/2011

כל זה שמות לאותה הבדיקה-קולונוגרפיה וירטואלית
    סוג המכשיר CT לא משנה את טיב הבדיקה .לא בכל המכונים יש מכונות כאלו
    רצוי לשאול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה וירטואלית ובדיקת MRI
    רות
    12/02/2011

שלום.האים אפשר לעבור בדיקת MRI (באופן פרטי) במקום קולונוסקופיה וירטואלית שעלי לעבור?זה יכול לאבחן כמו בקולונוסקפיה? תודה.

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה וירטואלית ובדיקת MRI - תגובה

ד''ר אליזה טיומני
    12/02/2011

שלום רות
    עד כמה שידוע לי בדיקה זו טרם פותחה לרמה של שימוש רחב למטרת בדיקת מעי הגס ובטח לא בארץ
    רק CT COLOGRAPHY נבדק במחקרים רבים ונמצא יעלי למטרה זו. את יכולה לדרוש בדיקה במכשיר עם קרינה מופחטות-יש כמעט בכל מכון כאלו אך לא תמיד מקבלים את המכשיר זה

בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שירי
    10/02/2011

שלום.יש לי יציאות משונות מיזה חודש. יש לי גם חיידק אליקובקטר אני לוקחת כדורי
    רמוטיב ביגלל שיש לי מעט עצבים .אחד ביום .אני הולכת פעם ביום לשירותים אין לי
    עצירות ולא לוחצת חזק הכול רגיל רק שהצועה יוצאת באורך של במבה ודק כמו איפרון כשאני כמה האסלה מלאה בחתיחות אני לא זוכרת שהיה לי דבר כזהזה ממש מפחיד
    מבקשת תשובה תודה מראש ? אני בת 38 +2 ילדים

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר אליזה טיומני
    10/02/2011

שלום שירי
    תופעות כאלו יכולים להיות כאשר מעי הגס מכווץ ובספזם ובמצבי סטראס ולחץ
    תוסיפי שתיה עד 10- 12כוסות ביום ותוספת סיבים תזונתיים ו NORMALAX
    בהצלחה
    דר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צניחת רקטום
    אנונימית
    10/02/2011

שלום רב,

בת 34. בריאה בדר"כ. משקל תקין, עושה פעילות גופנית. ( פילאטיס פעמיים בשבוע).

לפני זמן קצר קרה לי מקרה שהבהיל אותי נורא. בעת התרוקנות בשירותים, כאשר סיימתי ורציתי לנקות, הבטתי למטה וראיתי גוש גדול שיוצא מפי הטבעת.זה לא היו טחורים, אלא ממש "איבר" - החלחולת. נבהלתי נורא ובאינסטינקט- הכנסתי אותו חזרה עם היד. לא היה לי דימום. כמה ימים לפני כן הייתה לי תחושה שקצת יותר קשה לי להתרוקן מכרגיל. ( אבל לא עצירות), כמו כן הבחנתי שלעיתים יוצא לי מעין ריר לבן בעת יציאה לפעמים.

הלכתי לגסטרואנטרולוג שביצע לי קולונסקופיה קצרה. הוא אמר שהבדיקה תקינה,ורשם בסיכומה: "רקטום פרולפס". והמליץ על בדיקה נוספת של מנומטריה. והדגיש כי ניתן גם לחכות איתה 4 חוד'- התור האפשרי הקרוב הוא רק ביוני. פרט לכך- אמר "להמשיך כרגיל בחיי".. הוא גם הסביר כי בגילי הצעיר תופעה כזאת היא די נדירה- במיוחד לאור העובדה כי לא עברתי הריונות וכ'ו.

אני נורא מפחדת. בעיקר מפני שקראתי שתופעה כזאת מחייבת ניתוח כי אחרת היא עלולה לחזור שוב ושוב. אני גם חוששת- האם אני יכולה להמשיך ולבצע כפיפות בטן בפילאטיס וגלגולי אגן, וסוג כזה של תרגילים מאומצים?

שאלותיי:

1. האם אכן תופעה כזאת מחייבת ניתוח?
    2. אם כן- מהו הניתוח? מה כרוך בו? ומה הסיכונים שבו?
    3. האם ניתן להמשיך ולעסוק בספורט כרגיל? ( חשבתי אף להוסיף פעילות ארובית).
    4. האם העובדה כי לאורך זמן מטעמי הגיינה- חוסר רצון לשבת בשרותים ציבוריים, עשיתי את צרכי בעמידה כפופה מעל השרותים, יכלה לגרום למצב הזה? האם יש יותר לחץ על רצפת האגן בביצוע צרכים בעמידה? ( יציאות, לא שתן).

מתנצלת על אורך השאלה, אך אני מאד מבוהלת, ולא רגועה למרות דברי הגסטרו' שבדק אותי. האם תופעה כזאת יכולה בגילי "לחלוף ולהירפא מעצמה"? הרופא אמר לי כאמור- להמשיך כרגיל, ושניתן לחכות עם בדיקת המנומטריה

לקביעת תור
    סגירה
    צניחת רקטום

הוספת תגובה

• צניחת רקטום - תגובה

ד''ר אליזה טיומני
    10/02/2011

שלום לאנונימית
    אני מבינה את הלחץ שלך אך באמת לא ניתן לענות על כל שאלותך במסגרת האתר
    אני מציעה שבקרי אצל פרוקטולוג -ד"ר רון גרינברג -הוא מקבל באסותא תל אביב או במרפאה פרוקטולוגית באיכילוב .הוא מומחה בתחום
    בינתיים עד שאת מחכה למנומטריה כדאי שתבצע בדיקת US של רצפת האגן דינאמית במכון גסטרו באיכילוב -זה יקדם אותך בהעכת מצבך
    בהצלחה
    דר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שא' לרופאה

דנה
    17/02/2011

תודה רבה על תשובתך.

אני לא מהמרכז, האם תוכלי לכווני מי יכול לעזור לי באזור ירושלים? הרופא אצלו הייתי לא נתן לי בדיקות נוספות- מלבד המנומטריה.

תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שא' לרופאה - תגובה

ד''ר אליזה טיומני
    20/02/2011

ד"ר ליסי שכעת עבר מבית חולים הדסה עין כרם לבית חולים שערי צדק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!!

דנה
    20/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אני
    09/02/2011

מזה כחודשיים סובלת מטחורים - יש לי כאב בשעת יציאה, ואני משתמשת בנרות פרוקטוגליבנול(שמאוד מקלים על הכאב).
    בנוסף יש לי גם כאבים בבטן התחתונה - בעיקר מצד שמאל - לעיתים גם בימין (בטן תחתונה קרוב למפשעה).
    נשלחתי לבצע קולנוסקופיה, אך אני מאוד חוששת מהבדיקה ולא מעיזה לבצע.
    האם הכאבים קשורים לטחורים?
    האם עליי לבצע קולנוסקופיה? (לציין לאחותי יש קרוהן ולאחי מצאו פוליפ - אדנומה).

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר אליזה טיומני
    09/02/2011

שלום אני
    את מבינה שחסרים הרבה פרטים אודותך והתשובה היא שבאופן ככלי כדי לבצע את הביקת קולונו -היום זו בדיקה פשוטה ,קצרה ולא כואבת עקב זריקת תישטוש.
    בהצלחה טיומני אליזה ד"ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטומה
    אדוה
    08/02/2011

שלום שמי אדוה ויש לי סטומה בבטן במשך כבר חצי שנה ורציתי לשאול עם מותר לי להיכנס עם הסטומה לבריכה אני מאוד רוצה לשחות אשמח לתשובה מימך בהקדם ...
    תודה אדווה..

לקביעת תור
    סגירה
    סטומה

הוספת תגובה

• סטומה - תגובה

ד''ר אליזה טיומני
    09/02/2011

באופן עיקרוני -כן ,יש כיסוי מיוחד לזה -תפני לאגודת סטומה או אחיות סטומה והם ידריכו אותך מדוייק
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולים כימוטרפיים לאחר ניתוח
    פליקס
    07/02/2011

שלום, אבא שלי, בן 64, עבר לאחרנה ניתוח משולב של הסרת גידול במעי הגס באיזור הסיגמא והסרת כמחצית מכבד עקב גרורות משמעותיות. גם כיס מרה הוסר. הניתוח עבר בהצלחה.

לפני הניתוח ביצע 6 טיפולים כימוטרפיים וניהל סדר יום בריא ודיאטה משמעותית על פי המלצת דיאטנית.

כרגע הוא מתאושש מהניתוח בצורה טובה ועומדת שאלה מרכזית על הפרק.

האם לבצע טיפולים כימוטרפיים משלימים או שלא?

הוא ממשיך בחיים בריאים ואוכל אורגני ונכון על פי ההמלצות.

תודה מראש,

פליקס

הוספת תגובה

• טיפולים כימוטרפיים לאחר ניתוח - תגובה

ד''ר אליזה טיומני
    07/02/2011

שלום לפליקס
    אחרי שאביך עבר כל כך הרבה בכדי להגיע ליום הזה ועכשיו אסור לעצור באמצע הדרך - יש להשלים את המלאכה ולנקות לגמרי את הגוף מכל תא ותא סרטני שאולי נשאר באיזה מקום .
    אורח החיים בריא רק עוזר לו להתגבר ולהמשיך בדרך הביראה.

בהצלחה
    דר טיומני אליזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה וירטואלית
    רות
    06/02/2011

שלום.בת 66 היום עברתי קולונוסקופיה רגילה בבית חולים גדול במרכז הארץ אצל רופא מומחה עקב תלונות של כאב בטן עלי לציין שלפני 6שנים עברתי גם קולונוסקופיה באותו מקום כחלק מבדיקות למניעה הכל היה תקין פרט לדיברטיקולים באזור הסיגמא והמעי לרוחבו מפותל מאוד.היום גם קיבלתי הרדמה כמקובל והיה לי כאבים מאוד חזקים כשניפחו אוויר . לסיכום הרופא רשם המעי מפותל ביותר ויש בו סעיפים רבים מאוד עים לוע רחב והבדיקה מאוד קשה טכנית.המעי לא מתנפח היטב ולא ניתן להתקדם למרות לחץ חיצוני ושינויי תנוחה. בשל כך הבדיקה הופסקה .המלצות לבצע קולונוסקופיה וירטואלית .השאלה שלי אים בוירטואלית הרי מנפחים גם אוויר אז יכולים להיות לי כאבים חזקים בגלל הדיברטיקולים וחשוב לי לדעת ניפוח בוירטואלית יכול לגרום לקרע של הדיברטיקול או המעי?כי זה ממש מפחיד אותי או שבגלל שבוירטואלית אני יודעת שהצינור עד 10 ס"מ ואז זה לא גורם לכאבים? או שזה לא משנה כי אוויר מנפחים בכל המעי? אני שכחתי לשאול את הרופא וקשה להגיע אליו בתקופה הקרובה .ושאלה נוספת עד איזה גיל מבצעים את הקולונוסקופיה כמעקב מניעתי כשאין גורמי סיכון. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קולונוסקופיה וירטואלית

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה וירטואלית - תגובה

ד''ר אליזה טיומני
    06/02/2011

נתחיל מהסוף-גילוי מוקדם היום מומלץ עד גיל 75 אך במקרים מיוחדים גם בגיל מאוחר יותר.בדיקה וירטואלית קלה הרבה יותר בהשוואה לקולונו -כן מנפחים אוויר אך לא כל כך הרבה .מכו כן ב 20 % מהמיקרים מגלים דברים אחרים בבטן שלא ידעו קודם.
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוקני סטרואידים
    שרון
    04/02/2011

עקב פרוקטיטיס קשה, דימומים וחשד לקרוהן (עיבוי דופן הרקטום והאילאום הסופי בקולונסקופיה ובCT בטן ונוגדנים חיוביים בבדיקות דם)
    אני אמורה להתחיל להשתמש בחוקני בטמטזון BETAMETHASONE למשך שבועיים. (נרות ראפסל לא עזרו. בכדורי ראפסל אני ממשיכה - 3 ג"ר ביום)

1. האם יש לחוקנים אלו תופעות לוואי (בכל זאת - סטרואידים...) ?
    2. בביופסיה של הרקטום נמצא "צניחת רקטום". ממה זה נובע והאם יש קשר לדלקת ?

לקביעת תור
    סגירה
    חוקני סטרואידים

הוספת תגובה

• חוקני סטרואידים - תגובה

ד''ר אליזה טיומני
    05/02/2011

שלום שרון
    לחוקני בטנזול יכולות להיות תופעות לוואי כמו לסטארטאידים רגילים אך במידה קלה יותר כי רק חלק קטן מהחוקן נספג
    בנוגע ל"צניחת הרקטום" -זו אבחנה קלינית ולא היסטולוגית לכן יש פה איזה אי-הבנה

ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשול כרוני ופעילות גופנית
    בדוי
    03/02/2011

שלום רב,
    סובל משלשול מזה כחודש. בדיקות דם נמצאו תקינות, ובבדיקות צואה לא נמצאו פרזיטים. השלשול מלווה בכאבי בטן לא עזים, אך מעיקים. ממתין לתור לגסטרו.

עברתי לדיאטה מאוד מוגבלת (אורז, ירקות מאודים ושאר מאכלי שלשול), ובכל פעם שאני מנסה לחזור לדיאטה רגילה אני סובל.

עקב המצב הורדתי את כמות האוכל, ואני מרגיש חלש ועייף. אין שינוי במשקל, אך אומרים לי שאני נראה חיוור וכחוש.

אני נוהג לעסוק בפעילות גופנית באופן סדיר, אך מאז השלשול הפסקתי כמעט לגמרי. האם יש מניעה לעסוק בפעילות גופנית אינטנסיבית במצב כזה?

תודה.

הוספת תגובה

• שלשול כרוני ופעילות גופנית - תגובה

ד''ר אליזה טיומני
    05/02/2011

שלום
    חסר ם פרטים רפואיים רבים אך באופן כללי רצויי לחזור על תרבית צואה מספר פעמים כך מגדילים את הסיכוי לגלות מחולל אם קיים
    בינתיים כדי לך לעשות דברים פשוטים שישכולים לשפר את מצבך-לאכול רגיל !!למעט חלב,שוקולד,גליזה,קצפת . לקבל קורס טיפול י בתכשירי ביסמוט כמו "קל בטן "2כדורים 3 פעמים ביום ל 5 ימים ולהתחל פרוביוטיקה המכילה חיידקים טובים בכמות גדולה (VSL3 או CO-BIOTIC )

בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית

בדוי
    06/02/2011

אכן קימצתי בפרטים. תודה רבה על העצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לבצע בדיקת קולונסקופיה
    אבי
    03/02/2011

אני בן 30 לא מעשן וספורטיבי יחסית ובחודש האחרון סובל מדימום ביציאות אשר מופיע גם באסלה וגם בנייר (הדימום לא מופיע באופן עקבי - יכולים גם לעבור מס' ימים ללא דימום)

בתחילת החודש ההיתי אצל פרוקטולוג שבדק אותי וציין כי הוא צריך לבצע בדיקה של רקטוסקופיה, לפני כשבוע בצעתי את הבדיקה והפרוקטולוג ציין כי הוא לא יכל לבצע בדיקה מלאה בגלל שלא ניקית מספיק טוב. אך ציין כי מצא טחורים בדרגה 2-3 ומעבר המכשיר ללא קושי, רירית אדומה ובצקתית ללא ממצא פתולוגי עד לגובה 14 ס"מ. הוא המליץ כי אבקש הפניה לבדיקת קולונסקופיה.
    בנוסף הוא נתן לי מירשם למשחה ולנרות, בנתיים טרם בקשתי הפניה לקולונסקופיה. ומאז שהתחלתי להשתמש במשחה ובנירות הדימום פסק (כשבוע רצוף)
    אין לי בעיה ביציאות (כיציאה אחת או שתיים ביום - כמו שתמיד היה לי )
    יש לציין כי יש לי אני חש קצת אי נוחות בבטן התחתונה

אני ממש מודאג מלבצע את בדיקת הקולונסקופיה, האם עלי לבצע אותה בכל זאת למרות שהדימום פסק ? אני ממש מודאג ממה זה יכול להיות

יש לציין כי אין לי במשפחה היסטוריה של מחלות סרטן או מחלות בדרכי העיקול

הוספת תגובה

• האם לבצע בדיקת קולונסקופיה - תגובה

ד''ר אליזה טיומני
    05/02/2011

שלום אבי
    ס"כ סיפור לא מדעיג של דמם רקטלי עם הדגמת טחורים " מכובדים " -אך בתיאור של פרוקטולוג כתוב רייית מודלקת?בצקתית? לכן כדאי כן לבצע בדיקת קולונו או אפילו בדיקה קצרה יותר-סיגמואידוסקופיה כדי לשלול דלקת ברירית המעי בנוסף לטחורים .
    שתי הבדיקות לא קשות ,לא נמשכות הרבה זמן ואין לך ממה לחשוש
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי ביציאות בהריון
    טל
    31/01/2011

שלום
    אני בת 35, בהריון, שבוע 11
    בשישה שבועות האחרונים יש לי שינויים ביציאות:
    1 מדי פעם דימום לאחר יציאה
    2 היציאות הפכו למאוד כהות (אני נוטלת ברזל כשנה)
    3 היציאות הן בגושים קטנים ומרובים

סבי נפטר מסרטן המעי הגס
    מה עליי לעשות? איזה בדיקות עליי לבצע?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי ביציאות בהריון

הוספת תגובה

• שינוי ביציאות בהריון - תגובה

ד''ר אליזה טיומני
    01/02/2011

עצירות בהריון זו תופעה שכיחה
    דמם רקטלי קרוב לוודי נובע ממאמץ בשירותים אף אפשר לבצע בדיקה קצרה במשרד הרופא פרוקולוג=אנוסקופיה- להסתכל על טחורים ורירית הרקטום
    רצוי לדעוג לצד התזונתי - זה מאוד חשוב תתיעצי עם דיאטנית
    יש תרופות שאפשר לקחת בהריון-סירופ לבולק,סיבים שזיפים שתיה מרובה ושמן זית
    לאחר סיום הריון יש לשקול לבצע בדיקה אך את צעירה והקירבה -דור 3
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש לשליטה בסוגרים עקב ניתוח
    לי
    30/01/2011

שלום

אם יש 2 גידולים סרטניים:
    אחד במרחק של 16 ס"מ מפי הטבעת והשני במרחק 8 ס"מ מפי הטבעת, האם יש סכנה לפגיעה בשליטה בסוגרים בעקבות ניתוח שיוריד את החלק הנגוע?
    או שהגידולים רחוקים מספיק מהשרירים ואין סכנה כזו?

תודה
    לי

הוספת תגובה

• חשש לשליטה בסוגרים עקב ניתוח - תגובה

ד''ר אליזה טיומני
    01/02/2011

שלום ללי
    מרחק 8 סמ' גבולי אך בידיים טובות יש סיכוי טוב כי לוקחים 5 סמ' שוליים בריאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    ירון
    28/01/2011

שלום רב,לאחר שהיה לי קצת יותר מחודש שילשולים וקצת בחילות רופא המשפחה שלח אותי למס בדיקות צואה,התגלה טפיל בשם dietamoeba fragillis טופלתי במשך 10 ימים בפלאגיל metronidazle לאחר סיום הטיפול התסמינים עברו אך החלה לי בעיה של קושי ביצאות וממש עצירות בהתחלה,ניסיתי לשלב פרביוטיקה אך לאחר שבוע זה עשה לי בחילות אז הפסקתי....הוספתי לאוכל בערב סלק ומיץ שזיפים וזה שיפר את היצאה קצת........[הכול יוצא כמו גוש בפעם אחת] כמו כן פעם בכמה ימים אני מרגיש כאב קל ביצאה והתחלתי להשתמש בפרקטוגליבנול{משחה לטחורים}לפני שנתיים היה לי טחור וזה עזר.....אני משתמש בה כבר 4 שבועות אני לא יודע עם זה טחור או לא אך זה עוזר.מה אתם ממליצים על מנת שמערכת העיקול שלי תחזור למצב תקין{בעיקר קושי ביצאות וחוסר גזים} וגם מה לעשות עם הרגישות שהתפתחה לי בפי הטבעת... המצב כבר נמשך חודשיים לאחר סיום האנטיביוטיקה .....תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• שלום רב - תגובה

ד''ר אליזה טיומני
    30/01/2011

שלום ירון
    אני מבינה שבתרביות צואה חוזרות אין כבר אמובה?
    התאוששות מעי לאחר זהום-תהליך איטי לוקח 1-3 חודשים ויותר
    חשוב מאוד לקחת פרוביוטיקה בכמות גדולה ותקופה ארוכה -אני ממליצה VSL #3 זה הכי טוב שיש היום אך יקר.
    בנוגע לטחורים אם זה מתריד אותך תפנה לפרוקטולוג
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.....המשך שאלה

ירון
    31/01/2011

תודה על התשובה, כן בבדיקה לאחר האנטיביוטקה הטפיל נעלם, רציתי לשאול עם את ממליצה בנוסף תוסף של סיבים פגלקס? קונסיל? ושמעתי גם על ביוקל?.....עם משהו מאלה מומלץ גם? או שלעשות שוב נסוי עם פרביוטיקה שבזמנו לקחתי רק שבוע אבל עשה לי בחילות ולא עזר לעצירות......תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.....המשך שאלה - תגובה

ד''ר אליזה טיומני
    01/02/2011

פרוביוטיקה עובדת לעת-מינימום 3 ח'
    כך CO-BIOTIC
    כן בהחלט אפש להוסיך NORMALAX מנה בערב עם כס שתיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה