פורום מחלות המעי הגס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשד לגרורה כבדית- דחוף
    שרית
    20/07/2009

אבי עבר לפני שנה ניתוח מעי הגס עקב גידול ממאיר .

באפריל השנה הוא סיים טיפול כימותרפי במשך חצי שנה , לאחר מכן התבקש לבצע סיטי פת

אך לפי סיטי פת האחרון רשום לסיכום:

ממצאי הבדיקה מדגימים לפחות גרורה אחת תחום רזולוציית שיטת ה- pet ב- tip

של סגמנט 6 בכבד וכן חשד להישנות שאתית באזור מיטת הניתוח בבטן ימין עליונה.

האם לפי סיכום זה יש חשד לגרורה בכבד?או ממצא נוסף .

לפי החלטת הרופאים תוקם ועדה להחלטת המשך טיפול , אך אנו מאוד לחוצים וזה מאוד מכריע

לדעת מה המשך הטיפול ולמי אנו יכולים עוד לפנות על מנת שיתבצע הטיפול המהיר והיעיל ביותר.אודה על השובה המהירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשד לגרורה כבדית- דחוף

הוספת תגובה

• גרורות בכבד

ד''ר אליזה טיומני
    21/07/2009

שלום לשרית.
    תשובת PET מצביע העל כך שהטיפול שאביך קיבל לא עזר לו ויש לשנות אותו בתיקווה לשתלט על תהליכים גרורתיים
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לגרורה בכבד

שרית
    21/07/2009

תודה על התשובה .
    ברצוני לשאול האם בהסתמך לתשובה של הסיטי פת האם יש ממצא ברור שיש
    גוררות בכבד ,או שזה רק חשד לכך, ואו אם יש גידול סרטני נוסף באזור הניתוח?
    האם יתכן שאבי יצטרך לעבור ניתוח נוסף, או רק תהליך כימותרפי נוסף ,והאם זה יכול לעזור
    במידה ויש גרורות בכבד.

אודה לך מאוד על התשובה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרורות בכבד

ד''ר אליזה טיומני
    21/07/2009

אם אני הבנתי נכון -PET מצביע על תהליך די מפושט גם בכבד וגם בקירבת מקום הניתוח-במיקרים כאלו מתאים טיפול כימי-אבל הכי טוב לברר פרטים מדוייקים אצל האונקולוג שלהם.
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש מפני סרטן המעי הגס
    ג'וני
    18/07/2009

שלום רב,
    לאחרונה אני סובל מדימום מאזור החלחולת, בעת מתן צואה.
    הגללים עצמם הפכו צבעם לשחור (מעין זפת).
    לאחר עשיית צרכים אני מרגיש תחושת התרוקנות ושחרור משמעותיים יותר.

קראתי ע"ג מקורות מידע שונים באינטרנט כי סימפטומים אלו קשורים לסרטן המעי הגס, דבר שמדאיג אותי מאד.
    האם סימפטומים אלו אכן קשורים למחלה? או שמא עשויים להיקשר אל מחלות/ בעיות אחרות?
    פניתי אל רופאת המשפחה שלי ואני עומד בפני בדיקת קולונסקופיה.
    אני בן 27, בעל בריאות כללית טובה ופעיל גופנית.

אשמח לעזרה או ייעוץ בנושא,

בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    חשש מפני סרטן המעי הגס

הוספת תגובה

• חשש מפני סרטן המעי הגס

פרופ' עמי ספרבר
    19/07/2009

שלום ג'וני,
    אם אמנם צבע הצוא כמו זפת ואינך נוטל ברזל או תרופה אחרת הצובעת את הצואה, יש חשש לדימום במערכת העיכול שלא רק מאזור פי הטבעת. בגיל 27 נדיר שיהיה מדובר בסרטן, אך אין ספק שצריך לעשות בירור בהקדם. על סמך התיאור שלך רצוי לעבור גסטרוסקופיה בנוסף לקולונוסקופיה.
    בהצלחה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהו כפף כבד שקולונסקופ לא הצליח ?
    עמוס
    17/07/2009

בבדיקת קולונסקופיה שהיתה תקינה הוברר לי שהקולונסקופ הגיע עג כפף הכבד ועקב פיתול לא עבר.מה משמעות הבדיקה ומדוע הפיתול לא נותן להמשיך?
    תודה

הוספת תגובה

• מהו כפף כבד שקולונסקופ לא הצליח ?

פרופ' עמי ספרבר
    19/07/2009

שלום עמוס,
    במהלך שלו בבטן המעי הגס עושה סיבוב בבטן הימנית העליונה לכיוון הבטן הימנת התחתונה בה הוא מתחבר למעי הדק. היות והסיבוב נעשה באזור הכבד הוא מכונה כפף הכבד, אבל חוץ מהשם אין קשר לכבד כלל. לעתים, מסיבות שונות שאינן קשורות במעי עצמו, הסיבוב הזה הוא חד מאוד ולא ניתן לעבור אותו עם הקולונוסקופ מבלי לסכן את הנבדק בניקוב המעי. על כן, הבידקה נפסקת ונרשם בדו"ח שלא ניתן לעבור.
    המשמעות היא שהחלק הימני של המעי הגס לא נבדק. אין זה אומר שיש שם בעיה או פתולוגיה כמו סרטן. זה פשוט אומר שהקטע לא נבדק. רצוי שתדון עם הגסטרואנטרולוג שלך לגבי הנחיצות אצלך להשלים את הבדיקה ואם כן, באיזו דרך.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה
    אליהו
    16/07/2009

פ.נ. האם יש יתרון להכנה לקולונוסקופיה באמצעות הכנסת המרוקן דרך זונדה, לעומת שתייתו, כאשר הנבדק (בן 70+) איננו מסוגל לשתות אפילו את מחצית כמות המרוקן הנדרשת? ומאידך, האם יש חיסרון באופציה זו? מהם? על תשובתך אודה. אליהו

לקביעת תור
    סגירה
    הכנה

הוספת תגובה

• הכנה

פרופ' עמי ספרבר
    19/07/2009

שלום אליהו,
    היכולת לעבור הכנה לקולונוסקופיה בשיטה זו או אחרת שונה מאוד מאיש לאיש, כך שאין שום דרך לנבא איך מישהו יסתדר עם זונדה. בדרך כלל משתמשים בזונדה אצל אנשים שמתקשים בפעולת בליעה. גם עם זונדה החומר נמצא בקיבה ועלול לגרום בחילה. בנוסף רוב האנשים היו מעדיפים לסבול את המרוקן על מנת להימנע מהכנסת זונדה שהיא פעולה מאוד לא נעימה, שגם אינה נטולת סיכונים ומחייבת להישאר בבית החולים.
    יש אפשרויות אחרות של הכנה לרבות באמצעות פיקו-סלקס או חוקנים. אני מציע להתייעץ עם מי שאחראי לזה במכון בו מתבצעת הבדיקה.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן המעי הגס
    אור
    15/07/2009

אבי בן ה 89 אושפז לפני שבועיים בבית חולים בשל דימום ברקטום. בקולונוסקופיה נרשם כי "הוחדר עד הצקום זוהה ע"פ מבנה האופייני לפי פתח התריסריון ולפי מסתם האלקאוצקלי ברקטום בעומק 15 ס"מ תהליך גידול נוקשה למגע בוטר 7 ס"מ. נלקחה ביופסיה. אשר אישרה כי יש גידול ברקטום".האבחנה היא קוד 153.3 malignant neoplasm of sigmoid colon/ ברקע 185 malignant neoplast of prostata אחת לחצי שנה מקבל זריקה. PSA 0.24.
    ב CT אברי האגן עם חומר ניגוד -הופנה לביררו בשלד לדירוג שיאתי.
    התוצאה-בסיס בית החזה -עיבוי פלוירה בבסיסים.בולות אמפיזמטיות ,שינויים פיברוטיים. הכבד -בגודל תקין. מודגם תהליך ציסטי בגודל כ 3 ס"מ,בסיגמנט 8, גבוה, ללא האדרה בסריקה מאוחרת-ציסטה?
    דרכי המרה התוך כבדיים -אינם מורחבים. הצנור המרה המשותף -ברוחב תקין, כיס המרה -ללא אבנים מסוידות, הטחול-בגודל ובמרקם תקינים. הלבלב בעובי ומרקם תקינים, בלוטות האדרנל-בגודל ומבנה תקינים משני הצדדים. הכליות בגודל תקין, ללר הרחבה של מערכת השתן.ציסטות קורטיקליות פשוטות בשתיהן.החלל הפריטונאלי -אין עדות למיימת. המעי הגס-מלאות רקטית,ברקטום,עם הצרות החלל והסננת שומן מסביב. קשרי לימפה קטנים באזור. הרטרופריטנאום ללא ממצא.שלפוחית השתן-בעל גבולות טרבקטלרים,סעיף קטן מימין. ערמונית מוגדלת,משמעותית.
    מעטפת הגוף-בקע מפסעתי שומני משמאל. הפוטרפיה של שרירית,בפלג גוף תחתון,מימין.
    מבנה גרמי-אוסטיופניה. שינויים ניווניים קשים בגופי החוליות. תופעת ווקום בסחוסים הדיסקליים,לכל האורך."
    מהאמור נאמר שאין גרורות.
    האבחנה שאת ברקטום. הוזמן לניתוח בעוד שבועיים.
    אודה על הסבר איזה סוג ניתוח מועדף-הבנתי שהניתוח קשה מאד
    מה הסיכונים בניתוח כזה. אבי אדם ברי וצעיר לגילו
    האם ניתוח בעוד שבועיים אינו איבוד זמן יקר.
    בנוסף נאמר לנו שרמת החומרה של התהליך ידעו רק לאחר הניתוח.
    אודה על תשובה וכל המלצה לבדיקות ו/אן מידע נוסף
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן המעי הגס

הוספת תגובה

• סרטן מעי הגס

ד''ר אליזה טיומני
    16/07/2009

שלום לאורי
    אצל אביך התגלה סרטן מעי הגס בגבול בין הרקטום לסימואיד עם עדות לפיזור מקומי-שומן ובלוטות קטנות
    על מידת הפיזור האמיתית אפשר ללמוד באמת רק בניתוח אך מקובל לבצע PETSCAN לפני הניתוח בדכי לשלול גרורות מרוחקות וכו'.
    הניתוח הוא -כריתה קידמית נמוכה וקרוב לוודי יצליחו לבצע חיבוראוסגירה ראשונית של המעי.
    תשאל בנמת אצל הרופא אם יש מקום לבצע בדיקת PET לפני הניתוח.
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאד דחוף לי...
    ימית
    15/07/2009

שלום אני בת 21 ,אני כבר כשבועיים סובלת מסיבי דם אדומים בלבד (אדום טרי) בצואה ממש כמו רצועות דם ארוכות\קצרות שמעורבות עם הצואה ושאני מנגבת גם אפשר לראות ממש מפחיד לפעמים ממש קצת ולפעמים ממש הרבה .אין לי שום שילשול אם עצירות שום שינוי חריג ביציאות!
    אין לי סחרחרות עייפות או הקאות ולא כלום....!
    ניגשתי לרופא משפחה עשה לי בדיקה כללית פשוטה+ בדיקת דם רגילה שהייתה תקינה שזה היה יומים לפני שגיליתי מה שיש לי והוא והפנה אותי לרופא מומחה הרופא קבע לי תור ב27 ליולי שיש לי עוד שבועיים האם זה דחוף???..לחכות או לא???..מה לעשות??....
    מה שכן, אבא שלי לקה במחלת הסרטן מעי הגס לפני שנה שהוא היום בן 49 לפי מה שהבנתי זה גנטי.

מה זה? למה סיבים ???..למה אדום טרי?...אני לא יודעת מה לעשות????..
    האם זה יכול להוות לי חשד ???..בבקשה תענו לי דחוף ...
    .

לקביעת תור
    סגירה
    מאד דחוף לי...

הוספת תגובה

• מאוד דחוף

ד''ר אליזה טיומני
    16/07/2009

ימית
    דמם רקטלי על צורותיו -מחייב בדיקה של חלק התחתון של המעי ובמיוחד אם יש סיפור של סרטן במעי בגיל צעיר . עד שאת ממתינה לתור לגסטרו את יכולה לפנות לפרוקטולוג -כירורג בד"כ אין תורים אליהם והוא יבצע לך על המקום בדיקה רקטוסקופית קצרה אשר בודקת 15-20 סמ' אחרונים של ממעי גס. ששם בדרכלל מקור לדמם טרי בצואה

ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקרנת כאב.
    אנונימוס
    15/07/2009

לדר ספרבר-אני בת 35. סובלת מספר שנים מכאבי בטן,שילשולים, בחילות. עברתי בירור מקיף ולאחר מכן הוגדרתי כסובלת מ"מעי רגיז".
    בחצי שנה האחרונה הכאב "התיישב" בבטן שמאלית עליונה מתחת לצלעות לכיוון הגב והשכמה השמאלית.
    יש לציין שכאב הבטן "נדד" עם השנים ושינה את מקומו.
    באותו איזור של הצלעות השמאליות קיימת לעיתים קרובות תחושה של "קירקוק בטן" (כאילו המעים זזות ).
    וכן כשהכאב חזק הוא מלווה בשילשולים ויציאות מרובות של אוכל לא מעוכל וריר.
    ממה יכול לנבוע כאב במיקום כזה?
    האם זו הקרנת כאב ממקום אחר או הכאב מהקיבה או מהמעי?
    איזה טיפול לקחת בשביל להקל על זה? (יש לציין שאני מנסה להכנס להריון ולא כל כדור אפשרי).
    תודה על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    הקרנת כאב.

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה הקרנה לצלעות

אנונימוס
    15/07/2009

שכחתי לציין שיש לי בקע בסרעפת , ריפלוקס ודלקת בוושט.(התגלו בגסטרוסקופיה לפני 7 חודשים).
    האם ממצאים אלו יכולים לגרום לכאבים שאני מתארת בצלעות השמאליות וומוקרנים לגב עליון שמאלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקרנת כאב

פרופ' עמי ספרבר
    16/07/2009

אנונימוס, שלום
    התיאור הכללי שלך הוא של שילוב של תסמונת מעי רגיש ביחד עם מחלת רפלוקס במערכת העיכול העליונה. לגבי הכאב הספציפי ששאלת לגביו, מבלי לבדוק אותך אי-אפשר לתת תשובה אינטליגנטית לשאלה. יש אפשרות שהכאב קשור ברפלוקס. אפשרות אחרת היא תופעה הנקראת "תסמונת כפף הטחול" או בלועזית "splenic flexure syndrome". מדובר במצב בו אוויר וגזים נכלאים בסיבוב של המעי הגס בבטן השמאלית העליונה שהוא לפעמים סיבוב חד. כתוצאה מזה יכול להיווצר לחץ המורגש ככאב בטן, לעתים עם קרינה לחזה שמאל עם חשש לבעיה בלב. הקירקורים שאת מתארת יכולים להיות ביטוי של תנועת אוויר ונוזלים באזור. בכל מקרה מדובר בבעיה לא נעימה, אך תמימה לגמרי שאינה כרוכה בסיכון כלשהו.
    כאמור, מדובר בהשערה בלבד ולא ניתן להוכיח זאת. בכל מקרה לדעתי את צריכה טיפול במעי הרגיש וזה רק באמצעות פגישה אישית, בייחוד לאור התוכנית להיכנס להריון (בהצלחה!).
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה

אנונימוס
    17/07/2009

האם כאבים עזים בחזה עם תחושת חנק (כאילו תעוקת לב) יכולים להיות סימפטומים לבקע ולריפלוקס מהם אני סובלת?
    אני מייחסת את הכאב בצלעות ומתחת לחזה השמאלי לבקע הסרעפתי , מכיוון שיום אחד הכאב הוא בחזה ויום לאחר מכן עובר לצלעות ולהפך.
    איך אפשר לדעת האם זה שייך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביליבורין
    אור
    14/07/2009

בעלי בטיפול כימו ועשה בדיקות דם והבילירובין הלא ישיר גבוה 3.3 מה זה אומר

לקביעת תור
    סגירה
    ביליבורין

הוספת תגובה

• ביליבורין

פרופ' עמי ספרבר
    16/07/2009

שלום אור,
    חסר פה מידע חשוב, אך בכל מקרה נראה לי שהשאלה מופנית לפורום הלא נכון.
    לא ציינת את הסיבה לטיפול הכימי. בכל מקרה ברב המקרים עליה בבילירובין בלתי ישיר קשור בפירוק של תאים דם אדומים (אולי קשור בטיפול הכימי), או אפילו לבעיות מולדות שבאות לידי ביטוי בעת סטרס. אפשרות נוספת היא עקב טיפול תרופתי. בכל מקרה מדובר ברמה יחסית נמוכה, אם כי מוגברת.
    אני מציע להתייעץ עם האונקולוג המטפל, כי קרוב לוודאי שלא מדובר בבעיה במערכת העיכול ובוודאי שלא במעי הגס (נושא הפורום הזה).
    בברכה,
    פרופ' עמי ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צואה המשך
    לימור
    14/07/2009

אצל גסטרו כבר הייתי ואחרי הקולונסקופיה הוא רצה לעשות גסטרוסקופיה בגלל בדיקות הדם
    האם לפי התוצאות יש בעיה בברזל??
    אני מתנגדת לבדיקה הזו כי פולשנית ואין לי שום כאבים בחלק העליון של הבטן רק בתחתון
    ואם אני מאבדת דם היה צריך לראותזאת בברזל נכון??
    אשמח לדעתך על בדיקות הדם??
    ואם לדעתך יש צורך בבדיקות נוספות?
    אני אציין שוב אני עוברת תקופות לא קלות ולכן גם לדעתי זה תסמונת המעי הרגיז

לקביעת תור
    סגירה
    צואה המשך

הוספת תגובה

• צואה

ד''ר אליזה טיומני
    14/07/2009

לימור שלום
    גסטרוסוקפעה יתכן ומתוכננת לבירור ברזל נמוך בכדי לקחת ביופסיות לשלול צליאק
    בדיקה זו הרבה יותר קלה מקולונו

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרוקן את עצמי פעם בשבוע
    מפוחד
    12/07/2009

אני בן 17 ואני מרוקן את עצמי רק פעם בשבוע.
    יש בזה סיכונים? משהו יכול לקרות?

אני מפחד כי אני שאנשים אמורים לרוקן את עצמם לפחות פעם ביום.

מצטער אם זה לא קשור לכאן.

לקביעת תור
    סגירה
    מרוקן את עצמי פעם בשבוע

הוספת תגובה

• ושכחתי לציין

מפוחד
    12/07/2009

אני מרוקן את עצמי פעם בשבוע מאז שאני זוכר את עצמי.
    אני אדם רזה ובריא ואין לי כלל וכלל בעיות בצואה או משהו כזה.

אשמח לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרוקן את עצמי

ד''ר אליזה טיומני
    14/07/2009

אם אתה תמיד יוצא פעם בשבוע באופן טבעי ללא חוקן או עזרה אחרת ולא מפריע לך ואין שינוי בהרגלי יציאה שלך אז מה הבעיה?
    תמשיך בנחת
    בברכה
    דר טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקורן את עצמי

ד''ר אליזה טיומני
    12/07/2009

שלום למפוחד
    יציאה פעם בשבוע נחשבת כלא תקינה.
    מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג להמשך בירור.

בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה יכולים להיות הסיבות?

מפוחד
    12/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צואה
    לימור
    12/07/2009

ד"ר שלום
    אני בת 35 לפני כשנה בוצע בדיקת קולונסקופיה תקינה כולל ביופסיה מהסוף של המעי הדק עקב שלשולים שלושה חודשים השלשולים פסקו בדיקות הדם הראו פריטין 19
    המוגלובין 12
    ברזל IRON 105
    טרנספרין 275
    נוגדנים לצילאק שלילי
    עברה כמעט שנה ושוב יש שלשולים לא באותה תדירות פעמיים ביום במשך כמה ימים זה מפסיק ואחרי כמה זמן חוזר שוב אני אציין שאני נמצאת בתקופה לחוצה בחיי באופן כללי ולדעתי יש קשר
    מאז ומתמיד היו לי שינויים ביציאות בטן נפוחה וגזים
    אציין גם סליחה על התיאור שהצואה היא הרבה קטנים רכים כשזה לא שלשול
    האם לדעתך יש משהו שאני צריכה לעשות????

לקביעת תור
    סגירה
    צואה

הוספת תגובה

• צואה

ד''ר אליזה טיומני
    12/07/2009

שלום ללימור
    סיפור שאת מתארת יכול להתאים לתסמונת מעי הרגש שזו תופעה מאוד נפוצה .
    יש היום טיפולים רבים למצב זה.
    את יכולה לפנות לרופא גסטרו להתאמת הטיפול או למרפאת מעי הרגיש במכון גסטרו באיכילוב בתל אביב

בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסימה חלקית בגובה של הסיגמה
    רונית
    09/07/2009

שלום,
    אבי בן 71 בריא ופעיל מאד.
    היה לו בעבר בעיות במעי הגס והוא עושה כל שנה בידקת קולונוסקפיה.
    היום הוא קיבל תשובה בקשר לבדיקת ריאות שהוא עבר :
    "צבירת צואה בולטת במעי הגס פרוקסימלי והרחבת קולון יורד וחלק מהסיגמה עם צבירת גז בלומן"
    מה זה אומר?
    תודה רבה מראש
    רונית

הוספת תגובה

• חסימה חלקית

ד''ר אליזה טיומני
    12/07/2009

שלום לרונית
    לא ברור איזה בעיה היתה לאביך במעי הגס בעבר
    כמו כן את מתארת שבבדיקה של ריאות -נראו ממצאים בבטן -איך זה ?
    יש פה איזה טעות.
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ברמת סיכון גבוהה, אבי נפטר
    אדונית התבלין
    09/07/2009

מסרטן המעי הגס. אני עושה רק בדיקות דם צואתי והכל בסדר, לא הולכת לעשות קלונוסקופיה בגלל שאני לא יכולה לשתות את חומר ההכנה, ניסית, אני מיד מקיאה. האם יש דרך לעקוף את זה, או להתקורן עם כדורום או חוקן, דרך הפה לא הולך לי בשום אופן. תודה.

הוספת תגובה

• אני ברמת סיכון גבוה

ד''ר אליזה טיומני
    12/07/2009

שלום אדונית התבלין
    חשוב לך לבצע את הקולונוסקופיה מלאה מכיוון שאת בקבוצה של סיכון גבוה.
    היום אנו נותנים הכנה קלה יותר ע" פיקולקס שאותו ממיסים בכוס של בספרייט-את זה ניסית ?
    אם גם זה לא מתאים-אפשר לקחת הרבה משלשלים בכדורים מסוג לקסדין + חוקנים גדולים של מיים 2,5 ליטר 4-5 ביום לפני הבדיקה

בברכה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בטן מתחת לצלעות השמאליות
    אנונימוס
    07/07/2009

יש לי כאבים חזקים בצד השמאלי של הבטן, ממוקם מתחת לצלע האחרונה.
    הכאב הוא מעין לחץ חזק מלווה בדקירות.
    כאב זה מקרין לי לגב ולכל פלג גוף שמאלי.
    איזה בדיקה יכולה למצוא את מקור הבעיה?
    אני סולבת כבר שנים ממה שקרוי"מעי רגיז" ,עקב בדיקות שונות שעברתי ובחלקם עלה החשד לקרוהן וירד לסירוגין..
    האם בקולונוסקופיה ניתן לראות האם יש דלקת במעי באיזור זה?
    תודה על תשובתך.

הוספת תגובה

• כאב בטן שמאלית

ד''ר אליזה טיומני
    07/07/2009

שלום לאנונימוס
    קשה להתיחס לשאלתך כי חסרים הרבה פרטים רפואים. אם את כבר עברת בדיקות מרובות ומתי ? מה נעשה לך ?
    אם תלונותך השתנו ושי החמרה י במצבך כדי לחזור לרופא שעשה לך בירור בתחילה או לרופא משפחה שהוא יחליט אם יש צורך בבדיקות פולשניות כמו קולונווסקפיה
    בברכה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריבת כלי דם בלייזר לאחר הקרנות
    שגית
    07/07/2009

שלום רב,
    אני מנסה לאתר, ללא הצלחה, מיהם הרופאים אשר מומחים בארץ לצריבות של כלי דם בלייזר לאחר הקרנות. לכן שאלותיי הן:
    באילו בתי חולים ישנם רופאים המתמחים בצריבה של כלי דם בלייזר המדדממים בעקבות הקרנות לאגן ולמערכת העיקול?

לאיזו מחלקה יש לפנות?

תודה

הוספת תגובה

• צריבת כלי דם מדממים בליזר

ד''ר אליזה טיומני
    07/07/2009

שלום לשגית
    אם הבנתי אותך נכון -מדובר בדמם מרירית מערכת העיכול כאשר איבחנו שהוא משני לקרינה בעבר.?
    הטיפול בלייזר מתבצע במיקרים כאלו במספר מכוני גסטרו בביתי חולים לדוגמה בבית חולים איכילוב בתל אביב ועוד .
    בברכה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה