פורום מחלות המעי הגס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יציאות רגיזות מידי בוקר
    קובי
    06/07/2009

מאתמול בבוקר קמתי ורצתי לשירותים 3 פעמים רצוף לישיבה עם כאבי בטן כאשר היציאה הראשונה
    היא הקשה ולאחריה שני יציאות רכות .
    וברצוני לציין שאין חום ואין ירידה במשקל והתופעה הזאת מופיעה לי רק בבוקר

וגם היום בבוקר ממה זה עלול לנבוע דבר שכזה ?

וזה קורה לי רק בבוקר שאני קם ולא בצהריים , אחרי הצהריים , בערב ובלילה

רק בוקר זה קורה , מוכר לך תופעה שכזאת דוקטור ?

אני בן 37 גובה 1.82 מ' ומשקל 120 ק"ג ואני לוקח תרופות פסיכיאטריות כמו:סרוקוול 100 מ"ג בערב , קלונקס 0.5 מ"ג שלוש פעמים ביום ופרטן 2 מ"ג בוקר וצהריים .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יציאות רגיזות מידי בוקר

הוספת תגובה

• עמיאות רגיזות מדי בוקר

ד''ר אליזה טיומני
    07/07/2009

שלום לקובי.
    מכיוון שאתה מדבר בתופעה אשר התחילה רק בימים האחרונים -דבר ראשון יש לחפס מקור זהומי או משהוא שאתה אוכל בערב שגורם לשילשול בבוקר.
    תבדוק את עצמך ואם זה לא פוסרקתפנה לרופא משפחה.
    בברכה
    ד"ר אליזה טיומני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם סמוי
    ליאור
    06/07/2009

ד.נ. האם יש טעם, או היגיון, למי שיש (או שהיו) לו טחורים או פיסורה שיעבור בדיקת דם סמוי בצואה לצורך גילוי מוקדם של סרטן המעי הגס? האם ייתכן שתתקבלנה תוצאות חיוביות בבדיקה זו עקב הטחורים/פיסורה, ולא עקב סרטן? ואם כן, מה הועילה הבדיקה? ליאור

לקביעת תור
    סגירה
    דם סמוי

הוספת תגובה

• דם סמוי

ד''ר אליזה טיומני
    06/07/2009

שלום ליאור
    דם סמוי כשמו הוא- סמוי . הבדיקה מגלה דם מעוכל שמגיע מאיזורים עמוקים יותר כולל דם שמגיע ממערכת עיכול עליונה -קיבה , תריסריון ,מעי הגס הימני וכו'
    דם גלוי שרואים מטחורים ופיסורה -אין לא קשר לדם סמוי
    יש טעם לבצע בדיקת דם סמוי אם אתה מתאים לקריתריונים -גיל וכו'
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לפרופ' עמי ספרבר
    נוני
    06/07/2009

שאלה לפרופ' עמי ספרבר
    בגיל 39 לראשונה ללא שינוי תזונה וללא תרופות הופיעה לי בין יום צואה יבשה מאד .תדירות יציאות לא השתנתה ונשארה כל יום .צואה יבשה זו תוך שבועיים בגלל יציאה קשה גרמה טחורים ופיסורה לראשונה בחיים .שנתיים צואה יבשה לא עברה .
    כל החיים צרכתי לחם שחור בלבד ללא עצירות .בגלל המצב עברתי לחיטה מלאה ושמן זית
    והצואה התרככה מאד .
    אבל שינוי תזונה זה מסתיר אולי מחלה שגרמה לצואה יבשה שלא עברה חודשים .
    סרטן לא פורץ ביום -ולכן זה שהעצירות באה ביום בודד שולל סרטן .
    סרטן זו עצירות מחריפה בשלבים ואצלי אין החרפה .
    קוטר הצואה גדול תמיד -אז לפי זה אין חסימה .
    מה זה יכול להיות ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפרופ' עמי ספרבר

הוספת תגובה

• שאלה לפרופ' עמי ספרבר

פרופ' עמי ספרבר
    08/07/2009

שלום נוני,
    אם כל הרצון, מאוד קשה על פי התיאור להבין בדיוק מה הבעיה וממה זה נובע. אני חושב שזה מקרה שצריך לדון בו בייעוץ רפואי אישי ולא דרך האינטרנט. אני מציע לפנות לייעוץ רופא גסטרו שיחליט באם יש צורך בבירור ואם כן, איזה.
    בהצלחה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סופודקס או מרוקן
    בת
    05/07/2009

שלום
    עלי לעבור בדיקת קולונסקופיה ורשום לי על ההפניה מרוקן חדש,רציתי לדעת האם אני יכולה לשתות את הסופודקס או שמא או הוצא משימוש לחלוטין?במה אפשר להיעזר כדי שהשתייה של המרוקן החדש תהיה יותר קלה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סופודקס או מרוקן

הוספת תגובה

• סופודקס או מרוקן

ד''ר אליזה טיומני
    05/07/2009

שלום לבת
    סופוקדס למעשה יצא משימוש אלה אצל אנשים צעירים מתחת ל גיל 45-50
    במקום זה אפשר להשתמש בPICOLAX -שזה 2 מנות קטנות של אבקה שממיסים בפרייט + שתיה מרובה

בהצלחה
    ד"ר אלחזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיורטיקולים במעי הגס
    אורלי מתן
    03/07/2009

שלום רב
    לאימי היתה התקפה של כאבי בטן מאוד חזקים וגילו לה דיורטיקולים מרובים בסיגמויד אמרו שאלו מעין בליטות המופיעות בדפנות המעי הגס והציעו לה לעבור ניתוח להורדתם וזה כרוך בקיצור המעי הגס היא מאוד חוששת ואינה רוצה לעבור את הניתוח האם ישנו טיפול אחר שאינו ניתוח וכיצד ניתן למנוע הישנות של ההתקפים הללו
    אודה מאוד לתשובתכם
    אורלי מתן

לקביעת תור
    סגירה
    דיורטיקולים במעי הגס

הוספת תגובה

• סעיפים במעי הגס

ד''ר אליעד קרין
    04/07/2009

לאורלי שלום רב

ההחלטה על ביצוע ניתוח במיקרים של דלקת סעיפים תלויה בחומרת ההתקף, מספר ההתקפים, והתרחשות סיבוכים וזאת אל מול מצב בריאותו הכללי של החולה.
    לפני כל החלטה על התערבות יש לבסס את האבחנה ע"י ביצוע קולונוסקופיה בעיקר לשם שלילת גורמים אחרים במעי הגס כגון גידולים שעשויים לתת הסתמנות חריפה דומה.
    קיימת המלצה לדיאטה עשירה בסיבים כבעלת ערך להפחתת הישנותם של התקפי דלקת הסעיפים, אך יש לזכור כי גם תחת טיפול זה יתכן ארוע נוסף של דלקת.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת קולונוסקפיה
    רות
    03/07/2009

שלום,
    ביום חמישי 2.7.2009 ביצעתי בדיקת קולונוסקופיה. דף התשובה נמסר לי בידי האחות ללא כל הסבר . אם אפשר להסביר לי את פשר המשפט: נצפו סעיפים מרובים בסיגמואיד קולון , יתר המעי נמצא תקין. מהם סעיפים? תחת סעיף אבחנות נרשם miscelaneous: diverticulosis ו- anorectal: haemorrhodis . . אודה לך על הבהרה של הכתוב. כמובן שאפנה לרופאת המשפחה אבל בינתיים אשמח להבהרה.
    בתודה מראש
    רותי

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת קולונוסקפיה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת קולונוסקפיה

פרופ' עמי ספרבר
    03/07/2009

שלום רותי,
    אין כל סיבה לדאגה מהתוצאות שמסרת.
    anorectal hemorrhoids - הכוונה לטחורים.
    סעיפים הם מעין כיסים בדופן המעי המתפתחים עם הגיל במרבית הנבדקים. בדרך כלל אין להם כל משמעות, הם לא גורמים בד"כ לתסמינים, אין כל קשר לסרטן, ואין צורך בטיפול למעט המלצה כללית לתוספת תאית וסובין בתזונה. המילה הלועזית לסעיפים האלה היא diverticules, כך שהאבחנה של diverticulosis פשוט חוזרת באנגלית על עובדת מציאת הסעיפים.
    סיגמואיד קולון מתייחס למעי הגס מצד שמאל - המקום השכיח למציאת סעיפים.
    שבת שלום,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודות

רות
    03/07/2009

פרופסור ספרבר המון תודה מאוד הרגעת אותי. כמו כן עלי לומר, כמי שנכנסת לפורום מאז גילוי סרטן המעי אצל בעלי לפני כשנה, שמאוד נעים לראות את התיחסותך לשואלים, את המקצועיות הרבה יחד עם אורך הרוח והעינינניות.שבת נהדרת
    רותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול במעי הגס
    עמי
    02/07/2009

שלום רב

היום גילו אצל אימי גידול די גדול במעי הגס. הרופאים חושבים לעשות לה הקרנות ואחר זמן מה להוציא את הגידול בניתוח.

הרופא גם טוען שסביר להניח שהגידול ממאיר למרות שתוצאות הביופסיה עוד לא הגיעו.

שאלתי: האם היא תוכל לעמוד בטיפול הזה משום שהיא בת 95.

בתודה מראש.

עמי

לקביעת תור
    סגירה
    גידול במעי הגס

הוספת תגובה

• גידול במעי הגס

פרופ' עמי ספרבר
    02/07/2009

שלום עמי,
    התשובה לשאלתך איננה בתחום הרפואי בעיקר, אלא במישורים אחרים. לא ניתן לענות על שאלה כזאת דרך פורום. השיקולים כוללים את השאלות הבאות שצריך לשקול ביחד עם המטופלת (אמך במקרה זה) והרופא המטפל.
    1) מדוע נעשתה הבדיקה? הרי מראש היה צריך לדעת מה תחליטו באם מוצאים ממצא כזה ולא להיות מופתעים לאחר מעשה.
    2) מה הגיל "הביולוגי" של אמך. ישנם אנשים שהגיל הכרונולוגי הוא 95, אך הצלילות ורמת התפקוד הן של צעירים בהרבה.
    3) איזה מחלות יש לה ואיזו תרופות היא מקבלת דרך קבע?
    4) והכי חשוב, מהו היא רוצה?

על כל אלה אתם צריכים לדון ביניכם לביו עצמכם ועם הרופא המטפל.
    נותר רק לאחל שתהיו שלמים עם כל החלטה שתקבלו.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולנוסקופיה
    חן
    01/07/2009

שלום,
    נקבע לי תור לקולונוסקופיה
    ורציתי לדעת האם עליי להפסיק את נטילת הפורינטול באותו יום הבדיקה
    הבדיקה בערב
    תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    קולנוסקופיה

הוספת תגובה

• קולנוסקופיה

פרופ' עמי ספרבר
    02/07/2009

שלום חן,
    אין צורך להפסיק את הטיפול בפורינתול ביום הדיקה.
    בהצלחה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Leucocytes
    נינה
    01/07/2009

בבדיקות דם שיגרתית (אני חולת קוליטיס כיבי) קיבלתי תוצאה של שתן כללי LEUCOCYTES 500 מה המשמעות של התוצאה ואם יש לזה קשר עם המחלה שלי. כרגע אני בשלב רמיסיה של המחלה. תודה עבור תשובתכם. נינה

לקביעת תור
    סגירה
    Leucocytes

הוספת תגובה

• Leucocytes

פרופ' עמי ספרבר
    02/07/2009

שלום רב,
    הסיבה העיקרית לתאים לבנים בשתן היא זיהום בדרכי השתן. אינני חושב שיש קשר לקוליטיס. כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה לגבי הצורך בתרבית שתן ו/או טיפול אנטיביוטי במידה ויש לך סימפטומים בדרכי השתן. אם את מקבלת טיפול כגון אימורן או פורניתול כדאי להזכיר זאת בפניה לרופא שלך.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו אדום בצואה
    סיגלית
    29/06/2009

שלום.
    אם יש משהו אדום בצואה - האם זה בהכרח דם או שזה יכול להיות סתם משהו אחר שאכלתי?
    ראיתי משהו שנראה כמו גוש קטן מאוד בצבע אדום בצואה. האם זה דם?
    נתונים נוספים: בת 29
    ילדתי לפני כחודש.
    תודה, סיגלית.

לקביעת תור
    סגירה
    משהו אדום בצואה

הוספת תגובה

• אדום בצואה

ד''ר אליזה טיומני
    30/06/2009

שלום סיגלית
    אדום מעורב בצואה באמת יכול להיות שרידי מזון-עגבניות ,פלפל וכו'
    תבדקי את עצמך

בברכה
    ד"ר אליזה טיומנ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גנטיקה גילוי מוקדם
    פרח
    25/06/2009

אני בת 32 בריאה אם לבן שנתיים (IVF), אבי נפטר לפני 10 שנים בגיל 54 מסרטן לאחר 3 חודשים מרגע שהתלונן שלא מרגיש טוב. בביופסה שנלקחה מצווארו (בלוטות לימפה מוגדלות) נמצא גרורות קרצינומה, הביופסיה העידה על מקור במעי הגס, בבדיקת קולונוסקופיה נמצאו גידולים רבים במעי ובקיבה,, דגימות נלקחו אך ככל הנראה לא נמצא הגידול המקורי אלא רק גרורותיו. לצערי אבי נפטר בבית החולים במהלך טיפולי הכימותרפיה.
    כמו כן סבתא שלי (אמא של אימי) חלתה בסרטן השד, עברה כריתה מלאה וכימותרפיה והחלימה.

האם עליי לבצע איזושהי בדיקה לנשאות גן פגום? האם אני נמצאת בקבוצת סיכון ומה עליי לעשות בשגרה? - אודה על קבלת מידע

לקביעת תור
    סגירה
    גנטיקה גילוי מוקדם

הוספת תגובה

• גנטיקה -גילוי מוקדם

ד''ר אליזה טיומני
    26/06/2009

שלום לפרח
    לא כל כך הברור ממכתבך מה טיבם של גידולים רבים בקיבה ומעי הגס ?
    בכל מקרה גיל 54 -זה גיל צעיר מאוד ויכול לרמז על רק ע גנטית אך למעשה מדבריך-אין סיפור משפחתי אצל אביך?
    מקובל שמתחילים בדיקות מעי הגס כ20 שנה לפני סרטן ראשון במשפחה ז.א. כ 32-4 ממליצה לפנות ליעוץ גנטי במסגרת הקופה שלך ויפנו אותל לבית חולים למוכון גסטרו להמשך בירור.

בברכה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מותר לעסוק בפעילות ספורטיבית?
    דניאל
    22/06/2009

האם למי שסובל מבקע סרעפתי (שלי שני ס"מ גולש על LES חלש) מותר לעסוק בפעילות ספורטיבית מאומצת כמו הליכה מרובה....שכיבות שמיכה....תרגילי מתח שמאמצים את שרירי החזה או שזה יכול להגדיל את הבקע, שהיום גם ככה עושה לי צרות צרורות וכואב לי....בחזה ומתחת לצלע...אפילו בזמן הליכה?????

והאם הבקע יכול לגדול בגלל המאמץ?

(נאמר לי שגם מחלת שעלת ממושכת, שהייתה לי, אולי גרמה לבקע וכיולה גם בפעם הבאה להגדילו)

הוספת תגובה

• האם מותר לעסוק בפעילות ספורטיבית?

פרופ' עמי ספרבר
    22/06/2009

שלום,
    אין כל קשר בין פעילות ספורטיבית ובקע שרעפתי ואין מניעה מבחינה זו לעשות כל פעילות שהיא.
    אגב, בקע שרעפתי אינו קשור לכאב בכלל (במקרים מסויימים אולי קשור לצרבת). הכאבים שאתה מתאר, ובוודאי כאב מתחת לצלע או בזמן הליכה אינו קשור כלל לבקע שרעפתי.
    שורה תחתונה, בקע שרעפתי אינו סיבה להימנע מפעילות גופנית.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוליטיס ושיבולת שועל
    תמרה
    20/06/2009

הי ,

אני מאבחנת בקוליטיס כיבית כבר כ9 שנים - שנתיים של רמיסיה .
    אני מקפידה מאוד על תזונה .
    שאלתי היא האם משקה שיבולת שועל אורגני - כוס ליום יכול להזיק ?להועיל?

פוחדת מהתלקחות

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קוליטיס ושיבולת שועל

הוספת תגובה

• קוליטיס ושיבולת שועל

פרופ' עמי ספרבר
    20/06/2009

תמרה, שחום
    אם כי אינני מכיר את המשקה הזה ספציפית, אינני רואה כל סיבה לא לשתות אותו. אינני יודע אם יועיל, אך אינני רואה כל סיבה שיזיק.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעי הגס
    אור
    20/06/2009

איך אפשר לבדוק את מצב הסרטן בגוף לאחר ניתוח ובשלב של טיפול כימו

לקביעת תור
    סגירה
    מעי הגס

הוספת תגובה

• מעי הגס

פרופ' עמי ספרבר
    20/06/2009

שלום אור,
    לאונקולוגים יש תוכנית מעקב שכוללת בדיקות לגילוי הישנות הסרטן. רצוי לברר איתם מתי ואיזה בדיקות מתוכננות לשם כך.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסימת מעיים?
    טלי
    19/06/2009

אבא שלי בן 63 סובל מעצירות מוחלטת למעלה משלושה שבועות. ניסה הכל (תזונה, שתייה, משלשלים טבעיים, נרות) אך דבר לא עזר. בשבוע שעבר ביקר במר"מ ושם בוצע צילום רנטגן (נאמר לנו שהצילום תקין) והוא הופנה לעשות חוקן. החוקן סייע בצורה מאוד מזערית ונקודתית. בשורה התחתונה כבר למעלה משלושה שבועות לא היתה כל פעילות מעיים טבעית (למעט החוקן), העצירות מלווה בכאבים באזור צידי הבטן. בנוסף - מסתבר שאבא הסתיר מאיתנו מס' סימפוטומים/אירועים נוספים - לפני מס' חודשים סימני דם בצואה, לפני מס' שבועות צואה דקה וארוכה (להבנתי משהו שנראה כמו תולעת מאוד מאד ארוכה) ובנוסף - רזה 5 ק"ג בתקופה האחרונה למרות שלא שינה את הרגלי התזונה שלו (לפני אירוע העצירות הזה).
    הרופאה המטפלת בקופ"ח הפנתה לגסטרו - אך תור לגסטרו איננו מצליחים להשיג בימים הקרובים.
    האם יש מקום לפנות לחדר מיון? האם יש בכלל טעם לעשות זאת במהלך הסופ"ש?
    אנחנו מאוד מאוד מודאגים ומוטרדים.
    מה צריך לעשות במצב זה?
    המון תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חסימת מעיים?

הוספת תגובה

• חסימת מעיים?

פרופ' עמי ספרבר
    20/06/2009

שלום טלי,
    אם לא חל שיפור במצב בינתיים ואין אפשרות להגיע לרופא גסטרו מידית (כלומר תוך 1-2 ימים) הייתי פונה לחדר מיון. על פי התיאור יתכן שיש מקום לערוך בירור מזורז במסגרת אשפוז.
    אם יש חום, הקאה, בטן קשה, או אי-העברת גזים יש לפנות למיון מידית.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

טלי
    21/06/2009

פרופ' ספרבר תודה רבה. אכן הגענו למיון ומשם אבא הופנה לבירור כירורגי שלא איתר חסימה כלשהי. בוצע חוקן והוא קיבל חומרים משלשלים שאכן הועילו. במכתב השחרור הומלץ לפנות להמשך בירור, לרבות קולונוסקופיה. כעת נותר לחזור לגלגלי הקופ"ח שטוחנים לאט.. ראשית לגסטואונטרולוג בתקווה שיתן הפניה לקולונוסקופיה - ומשם לבדיקה עצמה (שנקווה שהתורים אליה לא ממושכים מדי. אם יש לך המלצה/הצעה נוספת אשמח לדעת. שוב המון המון תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה