מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פוליפ במעי הגסחיים04/06/2009
שלום
אני בן 44 בדרך כלל בריא
עברתי כריתה של פוליפ 3 סמ מסוג אדנומה טובולרי.הלכתי לבדיקה עקב תחושה של נפיחות בבטן
כמה זמן נהוג לעשות בדיקה למעקב?
האם איזור הכריתה נצרב בקולונסקופיה?
אחרי הכריתה ההרגשה של נפיחות ממש יותר טובה האם זה היה בגלל הפוליפ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ במעי הגס
פרופ' עמי ספרבר05/06/2009שלום חיים,
איזור הכריתה כן נצרב בעת הכריתה.
לא סביר שיש קשר בין הפוליפ לתחושת הנפיחות. יתכן שההקלה קשורה בהכנה לבדיקה.
לגבי בדיקת מעקב, את זה צריך לברר עם הרופא שביצע את הבדיקה. בד"כ מדובר ב-1-3 שנים, אך לפעמים יש לבודק שיקול נוסף שאינו ידוע לנו.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתה חלקית של המעי הגסמומו04/06/2009
שלום רב
אבי צפוי לעבור ניתוח לכריתה של חלק מהמעי הגס עקב פוליפ ממאיר באזור כפף הכבד .
- אם אכן יימצא שההסרה של הגידול וסביבתו לא השאירה גרורות, מה המשך טיפול אופייני?
- מהו משך ההחלמה הצפוי בד"כ?
- האם לאחר ניתוח שכזה יש צורך בדיאטה מיוחדת?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת מעי גס
ד''ר אליעד קרין05/06/2009למומו שלום רב
ההחלטה לגבי המשך טיפול כימוטראפי שלאחר כריתת מעי גס עקב גידול תלויה במספר מאפיינים ובעיקר בגיל החולה מצבו הבריאותי הכללי ושלב הגידול כפי שיתקבל מתוצאת הבדיקה הפתולוגית תוך התייחסות לעומק החדירה לדופן המעי ומעורבות קישריות לימפה.
משך ההחלמה הצפויי כולל סדר גודל של 5-7 ימי אישפוז כתלות במחלות רקע ומהלך ניתוחי ופוסט ניתוחי תקין ואח,כ המשך החלמה והתאוששות בבית של עוד כ 3 שבועות.
לאחר הניתוח אין צורך בדיאטה מיוחדת.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיה ומימצאיםגילי03/06/2009
שלום רב
אתמול עברתי בדיקת קולונוסקופיה ונמצא דיברטיקולוסיס 1 סמ ובמעי הגס תהליך פוליפואידי בגודל 3 סמ ברקטום בעומק 5 סמ עם סעיפים במעי השמאלי
האם זה סרטן או שיכול להיות גם משהו אחר
אודה על תשובה מהירה
גילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה מימצאים
ד''ר אליעד קרין03/06/2009לגילי שלום רב
מדובר במימצא של פוליפ בגודל 3 ס"מ שאופיו אינו ברור ולשם כך מבצעים ביופסיה ממנו.
בשל מיקומו וגודלו ממליץ לפנות גם לכירורג לשם המשך בירור וטיפול.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן מעי הגס ופרוביוטיקהחנוש03/06/2009
שלום רציתי לברר איך פרוביוטיקה עוזרת נגד סרטן מעי הגס?
זה לצורך עבודה והודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן מעי הגס ופרוביוטיקה
ד''ר אליזה טיומני07/06/2009שלום לחנוש
אין כעת מידע קליני משמעותי שיכול להצביע על פרוביוטיקה כגורם מונע סרטן במעיה גס.
הוספת פרוביוטיקה אצל אדם בריא לחלוטין למעשה לא תשנה דבר.
העבודות מחקריות מתיחסות לנושא זה רק במסגרת מחקר בסיסי.
בחיי יום יום אנו משתמשים בפרוביוטיקה לטיפול או כתוספה לטיפול במחלות שונות אך לא מניעת סרטן מעי הגס.
אולי בעתיד.
בברכה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה שלי באותו עניין
סילביה04/10/2009היא, האם כל בעיה רפואית במעיים.
מפוענחת ע"י קולונוסקופיה , או שיש דרכים אחרות חוץ מבדיקה זו.
ואני לא מתכוון לבדיקות דם, שתן וצואה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשת צואה ריריתסמדר31/05/2009
הנני חולת לב בת 68 (החלפת שסתום) צהבת מסוג C בשל עירוי דם. סובלת מטחורים זה זמן רב. בחודש האחרון חוויתי מתח רב בעקבות מות אחותי ממחלה שהייתה הפתעה גמורה. בימים האחרונים אני חשה צורך להתרוקן אך כל מה שיוצא מפי הטבעת היא הפרשה רירית. הדבר מלווה בגזים וכאבים וירידה בתיאבון. לפני כשמונה חודשים איתרו דם בצואה כמו כן היו דימומים מפי הטבעת. בנוסף אני רוצה לציין כי בעת האחרונה גם בעת שאני רוצה להטיל שתן לעיתים אני צריכה להרים את הבטן על מנת להטיל שתן. ראוי לציין שלפני כשנה גילו רירית מעובה ברחמי.
האם לאור ההפרשה הרירית עלי להגיע בדחיפות לבית החולים? האם מדובר ממתח נפשי ותסמונת המעי הרגיז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשת צואה רירית
פרופ' עמי ספרבר31/05/2009שלום סמדר,
על סמך התיאור שלך את לא צריכה להגיע בדחיפות לבית החולים (כלומר לחדר המיון) אבל את כן צריכה לעבור קולונוסקופיה בהקדם לשם בירור מכלול התלונות והשינוי שחל אצלך. כל שינוי כזה בגיל מעל 50 מחייב בירור. בתום הבירור, אם הכל תקין, נוכל לדון בשאלה של מעי רגיש.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
סמדר31/05/2009כאמור לעיל זה מספר ימים שאיני מפרישה צואה אלה רירית שקופה. האם יתכן שי מדובר בחסימת מעיים כלשהיא או שמה עלי לבצע בדיקות ובינתיים לא להלחץ מאי פינוי פסולת.
האם קולוגרפיה וירטואלית עשויה להדגים טוב את הקושי במעיים ובחלל הבטן? שכן יש לי חשש רב מהחדרת הסיב פנימה וניקוב המעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנ
פרופ' עמי ספרבר02/06/2009שלום שוב,
חסימת מעיים מהווה מצב חירום רפואי עם מכלול של תסמינים וסימנים לרבות כאב בטן קשה, הקאה, אי-מעבר גזים, בטן תפוחה וקשה כמו קרש, ועוד, שאת לא מתארת ואין סיבה לחשוב שיש לך.
אינני חושב שבדיקה וירטואלית הגיונית במקרה שלך אלא קולונוסקופיה אמיתית. אגב, ניקוב מעי הינו אירוע נדיר מאוד ויש גם מקרים כאלה בקולוגרפיה וירטואלית על רקע ניפוח אוויר.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר הקרנותשגית29/05/2009
שלום רב,
סבתי כשנה לאחר כריתת גידול מהרקטום. עברה טיפול תומך של כימותרפיה+הקרנות במשך חודש.
במשך כשלושה חודשים ישנו דימום בלתי פוסק מפי הטבעת שיוצא סתם כך ולאו דווקא בשירותים. הדימום יוצא לעיתים עם רירית ובגושים גדולים מאוד של דם.
על פי הרופאים זה כנראה מההקרנות.
שאלתי היא מה ניתן לעשות כדי לעצור את הדימום?
והאם סביר שמהקרנות יהיה דימום כל כך מסיבי?
האם בשלב מסויים זה נגמר? אחרי כמה זמן?
אציין כי ההמוגלובין לא מפסיק לרדת.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר הקרנות
פרופ' עמי ספרבר30/05/2009שלום שגית,
הדימום בהחלט עלול להיות על רקע הקרנות. דימום הוא סיבוך מוכר של הקרנות באזור רצפת האגן כולל הרקטום ויכול להופיע מזמן קצר אחרי הטיפול ועד שנים רבות לאחר מכן. הדימום עלול להיות משמעותי כפי שתיארת ולגרום לירידה ניכרת בהמוגלובין.
צריך לעבור בדיקה קולונוסקופית בהקדם האפשרי. בקולונוסקופיה מזהים תופעה הנקראת אנגיודיספלזיה (נקודות דימום מכלי דם זעירים) ואפשר לטפל בזה דרך קולונוסקופ על ידי פעולת צריבה. לעתים הטיפול דורש ססיות חוזרות כי לא ניתן לצרוב את כל נקודות הדימום בפעם אחת. הססיות הן בד"כ מדי 1-2 שבועות.
כדאי לפנות מיד לטיפול כזה במידה וטרם פניתם.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי של דלקת התוספתן!שרון28/05/2009
שלום רב !!
רציתי לדעת מתי אפשר לזהות שיש דלקת בתוספתן?
תוך כמה זמן יכולה לקרות התנקבות של התוספתן אם לא מטפלים בזמן?האם משככי כאב כמו וולטרן יכולים לטשטש את התמונה הקלינית?
תודה רבה וחג שמח!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהוי דלקת התוספתן
ד''ר אליעד קרין03/06/2009לשרון שלום רב
חשד לאבחנה של דלקת התוספתן עולה כאשר קיימת הסתמנות של כאב בטן המופיע באופן חד ע"פ שעות או ימים, קיים סיפור אופייני קלאסי של כאב בטן המחיל בצורה עמומה באזור הבטן המרכזית ואשר הולך ומתמקד תוך מספר שעות לבטן הימנית התחתונה, מלווה בתחושת חולי וחוסר תאבון.
בד"כ בבדיקה תהיה רגישות הממוקדת לבטן ימנית תחתונה עם סימנים אופיינים בבדיקת הבטן.
אבל חשוב להבין כי ההסתמנות של דלקת התוספתן תיתכן גם בלתי אופיינית ולמעשה עולה בכל מצב של הופעה חדשה של כאב בטן עם און ללא כל מגוון ההסתמנויות המוכר.
יתרה מזו מספר רב של מצבים יכול להראות כמו דלקת התופתן אך למעשה מדובר במצבי חולי אחרים.
מסיבה זו מקובל להשתמש בהדמיה כגון CT או US לשם חידוד הדיוק האבחתי, ובמיקרים שאינם ברורים או שהחשד הקליני הוא חזק לבצע גם בדיקות לאפרסקופיות בחדר ניתוח ע"י החדרת מצלמה לבטן.
אין זמן מוגדר לגבי התרחשות של התנקבות וזו יכולה להתרחש תוך שעות עד ימים מחילת ההסתמנות הקלינית ולעיתים זו ההתמנות הקלינית היחידה.
משככי כאבים וולטרן וסטרואידים יכולים לטשטש את התמונה הקלינית באופן משמעותי.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגדי25/05/2009
בני בן 24 בזמן האחרון יש לו שילשולים עם דם,כאבי בטן וגזים
אין במשפחה היסטוריה של סרטן,האם אילו בהכרח סימנים של
סרטן המעי הגס? או שיכול להיות גם דברים אחרים עם תופעות כמו שתארתי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ' עמי ספרבר26/05/2009שלום גדי,
בגיל 24 הסבירות שמדובר בסרטן נמוכה מאוד, אך יתכן שמדובר בזיהום או בדלקת במעיים. בכל מקרה יש צורך להיבדק על ידי גסטרואנטרולוג לבירור התלונות האלו.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטל25/05/2009
שלום שמי טל, בת 22 חולת קרוהן.
אני מטופלת ביומירה על בסיס שבועי אבל יש דבר אחד שמציק לי.. ביום יום אני סה"כ מרגישה טוב, אבל לאחר כל הליכה לשירותים מתחילים כאבים באזור של הדלקת שנרגעים אחרי שעוברות כמה שעות או יום לאחר מכן..(אצלי הכאבים בד"כ מקרינים לגב) וזה באופן קבוע.. רק לאחר הליכה לשירותים מתחילים הכאבים שעוברים אחרי יום ואז אני מרגישה טוב עד לפעם הבאה שאני הולכת לשירותים. אם היומירה משפיעה, למה זה קורה כל פעם שאני הולכת לשירותים?
זה בוודאות מהאזור של הדלקת-אני יודעת. (הכאבים התמידיים של המחלה הם באזור הזה, אבל מאז קבלת היומירה הם הפסיקו וכאילו מתעוררים רק אחרי שהולכים לשירותים משום מה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אליעד קרין25/05/2009לטל שלום רב
על מנת לענות לשאלתך יש צורך במידע נוסף רב.
מיקום מדוייק היכן בגב, איזה צד האם הכאב מקרין למותן, האם הכאב הוא בתחושת הלחץ ליציאה, תדירות היציאות.
איזה בדיקות עברת ובאיזה אזורים נצפתה פעילות המחלה.
מאחר והאינטרנט אינו המקום לקבל אבחנות אמליץ לך לפנות לגסטרואנטרולוג המטפל עם תלונותייך.
יהיה צורך לברר באופן ספציפי האם קיימת התלקחות של התהליך הדלקתי והאם יש עדות לתהליך דלקתי באזור האגן ו/או בסמוך לרקטום.
בכבוד רב,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ד''ר אליזה טיומני26/05/2009שלום טל
חשוב שחל שיפור עם טיפול בהומירה וכאבים הקבועים שהיו מופעיעם כעת רק לאחר היציאה.
קשה לענות לך כי חסרים פרטים רפואים
יתכן שעקב טיפול בהומירה הדלקת של המחלה השתפרה והופיעה צלקת באיזור או הדבקויות שגורמות לכאבים בעת הפעלת המעי בזמן היציאה.
עברת בדיקות הדמיה לאחרונה ? CT צילומים?
תתיעצי עם רופא גסטרו שמטפל בך
בברכה -ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן המעי הגס ורמת המוגלוביןאביבית23/05/2009
שלום רב,
אבי בן 70, לאחרונה גילו אצלו סרטן המעי הגס בקולון העולה מסוג MODERATELY DIFFERENTIATED ADENOCARCINOMA
הוא טרם עבר את הניתוח אך בבדיקות סי.טי. שביצע לא התגלו גרורות.
אבחון המחלה נעשה בעקבות ירידה חזקה בהמוגלובין (מ- 14 ל- 8) וירידה חדה בערכי הפריטין.
שאלתי, אם אחרי שיעבור את הניתוח ערכי ההמוגלובין והפריטין שלו אמורים לעלות, האם הירידה בערכים אלו היא תוצאה של הגידול המדמם או של מחלת הסרטן עצמה והאם לטיפול הכימותרפי (אם יצטרך בעקבות תוצאות הניתוח והביופסיה של הגידול) עשויות להשפיע גם על רמות ההמוגלובין והפריטין.
תודה מראש
אביבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן המעי הגס ורמת המוגלובין
פרופ' עמי ספרבר23/05/2009שלום אביבית,
הגיוני שהירידה בהמוגלובין ופריטין נובעת מגידול מדמם, ועל כן הניתוח אמור לפתור את הבעיה אם כי לא מידית. יתכן שיזדקק לעירוי דם לקראת הניתוח, על פי שיקול הכירורגים.
לגבי ההשפעה של הטיפול הכימי את צריכה לברר זאת עם האונוקולוגים המטפלים.
בברכת הצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאור20/05/2009
היום בצעתי קולונוסקופיה ואמרו לי שיש ברקטום אזור של רירית מגורה עם אפטות קטנות.
מה המשמעות ?
והאם יש חשש למשהו סרטני? או מחלה מסוכנת?כמו כן ממה זה יכול להגרם ומה הטיפול לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר אליזה טיומני21/05/2009שלום לליאור
אפטות -אלו פצעונית קטנים ברירית המעי
יכולים להופיע מכל מיני סיבות החל מהכנה עצמה לבדיקה (ביצוע חוקן פליט ) וחלה במחלה דלקתית או זהומים ברירית המעי
לאחר תשוב פטולוגית מבמיופסיה שבטח נלקחה בזמן הבדיקה רופא יוכל להבהיר לך במה מדובר.
בהחצלחה
ד"ר אליזה טיוומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוהן -ערכי ESR גבוהים + חוסר ברזלהילה20/05/2009
שלום,
להלן מעט פרטים על אבא שלי.השאלה היא לגביו.אודה לתשובה מורחבת עד כמה שיש צורך.
בן 55, חולה במחלת קרוהן מספר שנים,מטופל ע"י סטרואידים ולעתים זריקות.נוטל ברזל באופן קבוע.
לאחרונה הוא לא חש טוב.
כאבים חזקים המלויים גם בחום.
אין דם בצואה (לדבריו)
תוצאות בדיקת הדם האחרונות הראו:
[1] ESR = 58 (כאשר הנורמה היא 2-37 ,לפי קופת חולים כללית)
[2] RBC , HB , HCT נמוכים מטווחי הנורמה באופן הבא:
HCT= 36.3
HB=12.6
RBC= 4.21
[3] C-REACTIVE PROTEIN , בעל ערכי נורמה גבוהים מהטווח: 1.81
[4] IRON = 51 (נמוך)
[5] FOLIC ACID , בעל ערכי נורמה גבוים - 47.4
[6] ערכים תקינים לידיעה הינם ב- TSH, VITAMIN B12 , FERRITIN
אני מאד מודאגת.
אני לא רוצה תשובה מרגיעה כמובן, אנירוצה תשובה אמיתית עם כל האופציות לתוצאות אלו.
אודה בנוסף על המלצות.
כמובן שניפגש עם רופאת הגסטרו שלו.
המון תודה,
הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרון ESR מוגבר
ד''ר אליזה טיומני21/05/2009שלום להילה
ברזל מעט ירוד ומדדי דלקת מוגברים בליווי כאבי בטן אצל חולה קרון יכיולים להצביע להפועת פעילות המחלה והתקף מתקרב
בהחלט יש בהקדם לגשת לרופא גסטרו ולטפל בהתקף המתקרב .
הצלחה ובריאות לאבך
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר,אני מודה לך מאד.
הילה21/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמנים בדםגלירון20/05/2009
בתשובה קודמת בפורום הוזכרו CEA ן CA 19-9 כסמנים לסרטן המעי הגס. האם איתור סמנים אלה כלול בסל הבריאות ? האם יש טעם לבקש מרופא המשפחה הפניה לבדיקה של סמנים אלה בכל בדיקת דם שגרתית או מכל סיבה מיידית שאינה קשורה למעי הגס לשם אינדיקציה מוקדמת לחשד לסרטן המעי הגס ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים בדם
ד''ר אליזה טיומני21/05/2009שלום לגלירון
בדיקות מרקרים שאת ציינת הם כן נמצאים בסל הבריאות ובכל הקופות אך לצערנו אינם יכולים לשמש כמרקרים לגילוי מוקדם של סרטן מעי הגס במסגרת רפואה מונעת כי הם מאוד לא מדוייקים ולא ספציפיים רק למעי הגס .
למעשה ברפואה הם משמשים יותר כי כלי למעקב אצל חולה עם סרטן ידוע.
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפינוח בדיקה פתולוגיתדויד20/05/2009
שלום ותודה מראש אמי עברה בדיקת צילום מיקרוסקופי במעי הגס נמצא אצלה פוליפ בגודל 4 מ"מ שהוסר האבחנה היאtubular adenoma low grade dysplasia מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פינוח בדיקה פטולוגית
ד''ר אליזה טיומני21/05/2009שלום לדוד
פוליפ אדנומטוטי -זה פוליפ שפיר אך עם נטיה להתקדם לממאירות במשך שנים במידה ולא מורידים אותו .למעשה אנו מבצעים בדיקות קולונוסוקפיות למטרה למצוא פוליפים כאלו .
משמעות הדבר שיש להמשיך ולעקוב בבדיקות קולונו חוזרות בתקופות קצובות שלא יגדלו פוליפים כאלו חדשים. יש גם לבצע בדיקות אצל בני משפחה כי יש נטיה משפחתית
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומנ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית התרוקנותעידן19/05/2009
שלום..
אני בן 21 מטר 68.. שוקל 126 קילו
וכבר כמה חודשים יש לי בעיה..כול פעם שאני נכנס לשירותים.. זה מלווה בעצירות..ומאמץ ותמיד יש לי הרגשה של חוסר התרקנות .. וכאבים בבטן התחתונה .ולפעמים דם על הנייר...זה כבר כמה חודשים ככה .. ובהתחלה לא ייחסתי לזה חשיבות אבל עכשיו זה כבר ממש איי נוחות להרגיש כול הזמן שיש לי צואה..ושלא התרוקנתי..
מה זה יכול להיות .. ?
מה אני יכול לעשות..?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית התרוקנות
ד''ר אליזה טיומני21/05/2009שלום לעידן
תחושת התרוקנות לא מלאה לעיתים מופיעה אצל אנשים שיש להם תסמונת מעי הרגיש במידה ויש תלונות נוספות
בכל מקרה כדי לך לפנות לרופא לבדיקה לראות שאין בעיות אחרות
בינתיים מה שאתה יכול לעשות זה להגדיל כמות השתיה במשך היום ל12- 14 כוסות נוזלים ולהוסיף כל ערב 2 קפסולות של סיבים תזונתיים בשם "קפסולות פסיליום "של חברת NOW או SOLGAR
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)