פורום מחלות המעי הגס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע בבטן שנוצר כתוצאה מניתוח מעי גס
    לימור
    18/05/2009

שלום אמי עברה לפני 9 חודשים ניתוח להוצאת גידול ממאיר במעי הגס (חלק מהמעי הוצא כמובן יחד עמו) . מאז היא נמצאת בביקורת גם של המחלקה הכירורגית וגם של המחלקה האונקולוגית.
    מבחינה אונקולוגית - בינתיים הכול נראה תקין, CT בטן ,אי מעורבות של בלוטות לימפה כלל, קולונוסקופיה חוזרת תקינה.
    מבחינה כירורגית - נראה כי נוצר בקע כתוצאה מהניתוח ויש לנתח שוב. רציתי לדעת מהן הסכנות בקיומו של הבקע הזה ואי התאחות התפרים כמו שצריך מבפנים(במידה והיא לא תעשה ניתוח). בנוסף רציתי לדעת מה הסכנה בניתוח חוזר לצורך זה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בקע בצלקת ניתוחית

ד''ר אליזה טיומני
    21/05/2009

שלום ללימור
    בקע בצלקת הניתוחית היא תופעה די שכיחה במיוחד עם עליה בגיל במנותח
    בנוגע להחלטה וצורך לניתוח רצוי היוועץ עם רופא כירורג-כי רק הוא יכול קבוע את זה כמובן יחד עם החולה .לא תמיד רצים לניתוח -תלוי בכל מקרה ומקרה.
    באופן ככלי זה לא ניתוח מסובך

בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובלת מתמ"ר
    אגנס עזר
    18/05/2009

לד"ר ספרבר שלום
    אני סובלת מתמ"ר "קל" יחסית לכל המידע שאני הספקתי לדלות ממקורות שונים. ובכל זאת, אני סובלת מאד ואיני מוצאת פתרון. ניסיתי הכל- דיאטה, היפנוטרפיה, תרופות הרגעה וכו' - כלום. שמעתי על אמטיביוטיקה חדשה בארה"ב - ריפאקסימין - ככל שידוע לי אינו זמין בארץ. מה דעתך, כדאי להתאמץ להשיגו?
    אני סובלת מנפיחות תמידית בבטן, אפילו אחרי צום (יום כפור) ושלשולים ספורדיים שאינם קשים במיוחד ולא מפריעים חי בחיי היומיום. בכל זאת, אני מרגישה עיפות, חוסר אנרגיה ואי נוחות. הצד האסטתי גורם לי יסורים רבים וכל הנלווה לכך. תודה על תשובתך
    אגנס

לקביעת תור
    סגירה
    סובלת מתמ"ר

הוספת תגובה

• סובלת מתמ"ר

פרופ' עמי ספרבר
    22/05/2009

שלום רב וסליחה על האיחור בתשובה,
    לשאלה לגבי ריפאקסמין אין תשובה חד-משמעית. מדובר באנטיביוטיקה שברובה אינה נספגת בגוף ופועלת במערכת העיכול. הסיבה לשימוש בה מבוססת על ההנחה שאצל חלק מהחולים יש שגשוג חיידקי במעיים והאנטיביוטיקה פותרת את הבעיה, לפחות זמנית. התומך הראשי בטיפול זה הוא גסטרואנטרולוג רציני מאוד מלוס אנג'לס בארה"ב ולכן מתייחסים לרעיון בכובד ראש. לעומת זאת, מרבית הגסטרואנטרולוגים אינם תומכים בגישה הן מכיוון שאינם משוכנעים בעדויות ליעילות הטיפול והן מחשש לשימוש יתר לא מושכל בתכשירי אנטיביוטיקה.
    לאור זאת ולאור תיאור התסמינים שלך אני חושב שיש מקום לייעוץ אצל גסטרואנטרולוג המתמחה בהפרעות תפקודיות של המעי במטרה לשקול ביחד אתך את כל חלופות הטיפול, כי ישנם טיפולים שטרם ניסית להערכתי.
    בברכת הצלחה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחילות
    אני
    18/05/2009

שלום רב
    אני סובלת ממעי רגיש שנים רבות השאלה שלי כאן קשורה לבחילות שעד עתה לא קישרתי עם התסמונת. ההתפתחות הינה כדלקמן...
    סבלתי בילדותי רבות מבחילות בנסיעה. נהגתי לקחת כדור לפני נסיעה ארוכה. הדבר פסק בשנות הבגרות (דוקא כשגילו את המעי הרגיש) ובמשך שנים רבות שכחתי מכך. לפני שלוש שנים חזרו הבחילות בגדול אם כי עדיין הצלחתי להסתדר. לאחרונה זה הפך בלתי נסבל אני מרגישה בחילות גם בנסיעה עירונית במרכז הארץ (ולא בנסיעות מפותלות) כשאני אפילו קצת רעבה ובכל מיני הזדמנויות אחרות שונות. אובחן אצלי הליקובקטר לאחרונה וחשבתי שאולי זה מכך . טופלתי באנטיביוטיקה אך רק בעוד כחודש אוכל לעשות שוב את בדיקת הנשיפה ולוודא (בתקווה) את העלמותו. בכל זאת רציתי לדעת האם יש קשר להליקובקטר או למעי הרגיש או שזה משהו אחר. בעיסוק שלי אני נוסעת הרבה וזה ממש מפריע (עשוי לגרום לי להפסיק את עבודתי) אשמח לחוות דעתך והאם יש מה לעשות בעניין. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בחילות

הוספת תגובה

• בחילות

ד''ר אליזה טיומני
    21/05/2009

שלום לאני
    בחילות יכולות להופיע כחלק של תסמונת מעי הרגיש אך אצלך הדגש הוא יותר על קשר עם הנסיעות וזה היכול להיות קשור למנגנונן של האוזן הפנימי לאיזון שיווי משקל. רצוי להיבדק ע" רואפ אגא + נוירולוג-רופא עצבים
    יש מספר תרופות הומאופטיות שעוזרות שאפשר לקחת אותן לפני הנסיעה. יש גם מדבקה וגם צמיד על היד.
    תפנה לבת מרקחת הומאופטי הותיקה בארץ" הגליל" ותקבל יעוץ וטיפול -ברח' בן יהודה בתל אביב .
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אני
    21/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל בתסמינים בין מעי רגיז לקלק
    שירי
    16/05/2009

מה ההבדל בתסמינים בין מעי רגיז לקלקול קיבה לאי סבילות למזון

הוספת תגובה

• מה ההבדל בתסמינים בין מעי רגיז לקלק

פרופ' עמי ספרבר
    22/05/2009

שלום רב,
    תסמונת המעי הרגיש היא הפרעה כרונית הנמשכת לפחות 6 חודשים עם תסמינים חוזרים לעתים קרובות או אף קבועות.
    קלקול קיבה הינה תופעה חולפת וקצרת מועד, בדרך כלל על רקע זיהום (חיידקי או וירוס) או הרעלת מזון חולפת.
    אי-סבילות למזון מתייחסת למצב בו המעיים אינה יכולים (חלקית או לחלוטין) לספוג סוג של מאכל, לרוב סוכרים מסויימים כגון לקטוז. אי-סבילות למזון יכולה להתבטא בתסמינים הדומים למעי רגיש ולעתים אותו בן אדם סובל משניהם כך שטיפול לאחד לא יפתור לגמרי את הסבל.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה באיבחון בדיקת קולונסקופיה
    רמי
    16/05/2009

שלום רב!

לאבי עקב ירידה במשקל וירידה במוגלובין ביצע את הבדיקה הנ"ל אשר במסגרתה אובחן כדלקמן:
    במעי גס עולה (באמצע) תהליך גידולי צירקולרי נוקשה התופס את כל הדופן ומיצר את החלל.

ברצוני להבהיר כי ביצע בדיקת דם צוואתי כחצי שנה לפני הבדיקה הנ"ל אשר היתה תקינה.

אודה על הבהרותיך האם מדובר בגידול סרטני ו/או ממאיר? באיזה שלב להערכתך מדובר על בסיס ממצאי הבדיקה ( 1 עד 4) ? האם יש צורך בביצוע ניתוח מידיי ומה סיכוי ההחלמה במצב שכזה?

הנני מודה מראש על סיועך בהקדם!

הוספת תגובה

• בדיקת קולונוסקופיה

ד''ר אליעד קרין
    18/05/2009

לרמי שלום רב

החשד העולה מהבדיקה כי מדובר בגידול סרטני של המעי הגס.
    זהו חשד אשר יש צורך לאמת אותו ע,י תשובת הביופסיה שנלקחה במהלך הבדיקה.
    יש צורך בהשלמת בירור ע,י ביצוע CT בטן בהקדם.
    כמו כן לברר רמת סמנים בדם CEA ן CA 19-9.
    לאחר קבלת תשובת הביופסיה ובהתאם למימצאי ה CT יהיה ניתן להחליט לגבי אופן הטיפול כולל החלטה על צורך בניתוח להסרת קטע המעי נושא הגידול.
    סיכויי ההחלמה תלויים במידת התפשטות הגידול והיכולת לכריתה מלאה שלו.

ממליץ לפנות בהקדם לכירורג לשם המשך הבירור והטיפול.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעשים במעיים וגזים
    אריאל
    15/05/2009

שלום
    אני בן 34 בארבעה השבועות האחרונים אני סובל מרעשים במעיים עים גזים כל היום אני מפיח גזים אין לי בעיה של שלשול או דימום או ירידה במשקל אני כן סובל מטחורים וחומציות אני לוקח לנטון אבל האי נעימות הרעשים והבטן הבטן הנפוחה וההרגשה כיאלו אני חייב ללכת לשירותים אים כי היציאות שלי תקינות ואני לא סובל מעצירות או שלשול מה שעוד מציק לי ואני לא יודע אים זה קשור הוא הכמויות הגדולות של אוכל שאני אוכל בחודשיים האחרונים אני מרגיש לא שבע אים אני אוכל ארוחה אחרי שעה אני עוד פעם רעב הפחד שלי שאני אעלה במשקל אף פעם לא היתי אכלן זה דבר שמפליא אותי האים יכול להיות שאני סובל מפרזיטים במעיים ?או משהו אחר ויש לבדוק את זה?

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    רעשים במעיים וגזים

הוספת תגובה

• רעשים במעי וגזים

ד''ר אליזה טיומני
    21/05/2009

שלום לאריאל
    מכיוון שתופעות שאתה מתאר הן חדשות אצלך ורק הופיעו בחודש אחרון בהחלט רצוי לבצע בדיקת צואה לפרזיטים דרך רופא משפחה
    מה שבינתיים אתה יכול לעשות זה להימנע מאכילת חלב,שוקולד,גלידה,קצפת ומשקאות מוגזים וקיטנניות -דברים שגורמים לריבוי גזים .ולהוסיף פרוביוטיקה פעמיים ביום לחודש
    במידה ואין שיפור-רצוי לפנות לרופאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכוי לחלות
    לירון
    13/05/2009

שלום רב למומחה, מהם סיכוייו של תושב ישראל לחלות בסרטן מעי הגס, לפי הגיל (או קבוצת גיל) בו ילקה במחלה זו, מכלל תושבי ישראל באותם גילאים? לירון

לקביעת תור
    סגירה
    סיכוי לחלות

הוספת תגובה

• סיכוי לחלות

ד''ר אליזה טיומני
    18/05/2009

שלום ללירון
    בתור תושב ישראל בהשווהה לשאר האולם-אנו במצב קצת יותר טוב ו זה משוייך אולי במידה מסויימת ל"דיאטה הים תיכונית " שאנו אוכלים-הרבה פירות ירקות ושמן זית
    אבל באופן כללי דיאטה היארק גורם אחד ולכן יש משקל גדול יותר לכל מיני גורמים אישיים כמן גנטיקה ,מחלות אחרות ברקע וכו'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכוי

ל.
    19/05/2009

ד.נ. סליחה, אך נראה שלא הבהרתי את עצמי די הצורך. אנסה לחדד את שאלתי. מה הסיכוי, כמובן במונחים סטטיסטיים, של גבר ישראלי בגיל מתקדם לחלות בסרטן המעי הגס? למשל, בקרב 1.000 גברים ישראלים שהגיעו לגיל 74-70 (או 79-75 וכו'), כמה מהם צפויים לחלות בגיל האמור במחלה הנ"ל? 10? 50? 100? וכך גם בקרב נשים. מקווה שהפעם שאלתי ברורה, ואצפה בכיליון עיניים לתשובתך. תודה. ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניקוב מעי וכו'
    אלירן
    12/05/2009

ד.נ. האם יש הבדלים באחוזי ההצלח של ביצוע קולונוסקופיה לפי גיל ומין (בישראל ובמדינות אחרות)? אבהיר שבמונח "הצלחה", בהקשר זה כוונתי בעיקר ל-2 דברים: א. הרופא הצליח לבצע את הקולונוסקופיה במלואה, ולראות במעי את כל מה שצריך. ב. לא נגרמה בבדיקה/טיפול שום תקלה, כגון נקב במעי וכיו"ב. בתודה מראש. אלירן

לקביעת תור
    סגירה
    ניקוב מעי וכו'

הוספת תגובה

• ניקוב מעי וכו'

פרופ' עמי ספרבר
    13/05/2009

שלום אלירן,
    אינני מכיר כל הבדל ב"הצלחת" קולונוסקוםפיה לגבי מין הנבדק.
    לגבי גיל, יש לעתים יותר קושי אצל קשישים להתכונן לבדיקה והכנה לקויה מגבילה את הסיכוי להשלים את הבדיקה במלואה. בנוסף לכך, ובייחוד עם מדובר בפעולה כגון כריתת פוליפ, יש יותר סיכון לניקוב המעי אצל קשישים. בכל מקרה השכיחות של אירוע כזה נמוכה מאוד בכל גיל.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל אחרון

ל.
    17/05/2009

פ.נ. על רקע תשובתך, מהו הגיל האחרון (המרבי) בו יש היגיון לעבור קולונוסקופיה, כדי להימנע מסיכונים מיותרים הכרוכים בה? א.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יל אחרון

פרופ' עמי ספרבר
    22/05/2009

אין תשובה נכונה לשאלה זו. הרפואה אינה מדע מדוייק ומנחה אותנו לא רק הגיל הכרונולוגי אלא מה שמכונה הגיל ה"ביולוגי". כידוע לכולם יכול להיות בן 70 עם מחלות רבות שבקושי מתפקד ובן 85 שפעיל כמו בן 60. כשבאים לייעץ לגבי ההגיון בביצוע בדוקה כגון קולונוסקופיה צריכים לקחת שיקולים אלה בחשבון על בסיס אינדיבידואלי.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאת אבחנת ביופסיה של גידול שהתגלה
    מעיה
    11/05/2009

שלום רב,
    אבי בן 70, בבדיקת קולונסקופיה התגלה אצלו מסה צירקולגרית במעי הגס, Ascending colon.
    להלן תוצאות בדיקה פתולוגית של ביופסיה שלקחו מהמסה:
    1. בקטע אפור בקוטר 0.3 ס"מ (1-) האבחנה הפתולוגית: FRAGMENTS OF COLONIC MUCOSA SHOWING MIXED HYPERPLASTIC AND ADENOMATOUS CHANGES OF LOW GRADE DYSPLASIA.
    2. במספר קטעים אפורים, הגדול בקוטר 0.3 ס"מ (-X), האבחנה פתולוגית: MODERATELY DIFFERENTIATED ADENOCARCINOMA
    אבי אמור לעבור ניתוח בסוף החודש להסרת הגידול.
    אשמח לדעת מה משמעות האבחנה שלעיל, מה המשמעות של קטעים אפורים והאם הם מעידים על גודל הגידול, באיזה דרגה מדורג סוג סרטן זה בין סוגי סרטן המעי הגס, האם ניתוח שכזה אכן שכיח.
    אשמחלקבל תשובה מהירה
    הבת המודאגת

הוספת תגובה

• תוצאות פתולוגיה מביופסיה

ד''ר אליעד קרין
    12/05/2009

למעיה שלום רב

על פי תוצאות הקולונוסקופיה והביופסיה מדובר בגידול ממאיר של המעי הגס.
    מידת הממאירות נקבעת באופן סופי ע"י צירוף של מימצאים כולל תוצאות CT בטן או PET CT שביצע ותשובה של מידת מעורבות דופן המעי וקישריות לימפה שהוצאו בניתוח.
    זהו ניתוח שיגרתי, ואני משוכנע כי יעבור אותו בהצלחה.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנדידה
    נני
    10/05/2009

שלום,
    הובחנתי בפטריית הקנדידה במעי וכרגע אני נמצאת בדיאטה אנטי פטרייתית וטיפול תרופתי.
    בנוסף, אני אוכלת יוגורט כל יום + לוקחת כדורי פרוביוטיק על מנת להחזיר את החיידקים הטובים לגוף אך היוגורט + הכדורים גורמים לי לכאבי בטן ונפיחותה.
    האם זה דבר ידוע כשקיימת הפטרייה? האם להמשיך עם הפרוביוטיק בכל מקרה או שעדיף להפסיק?(ניסיתי כבר 3 סוגים שונים של כדורים).
    אשמח לעזרה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קנדידה

הוספת תגובה

• דרך אגב

נני
    10/05/2009

דרך אגב- בדיקת אי סבילות ללקטוז יצאה שלילית כך שאני יודעת שזו לא הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנדידה

פרופ' עמי ספרבר
    12/05/2009

שלום רני,
    גם אם בדיקת הצואה חיובית לקנדידה אין לזה כל משמעות או קשר לתסמינים, ואין כל ערך לבדיקה. חבל על הזמן, הכסף, והחרדה שנגרמת.
    לא הייתי ממשיך לקחת חומרים שעושים לא טוב בגלל נושא הקנדידה.
    היותו את כנראה סובלת מבעיות במערכת העיכול, אני כן מציע להיפגש עם גסטרואנטרולוג לגבי מה שמפריע לך ודרכי אבחון וטיפול ראויים.
    בברכה ובהצלחה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

נני
    12/05/2009

תודה רבה על התשובה.
    אני בכל מקרה לוקחת פרוביוטיקה- בלי שום קשר לקנדידה.
    מה לגבי הכאבי בטן שציינתי? האם זה דבר ידוע?
    האם להמשיך עם הפרוביוטיקה והיוגורט או להפסיק?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

פרופ' עמי ספרבר
    12/05/2009

שלום שוב,
    ניסיתי לענות על השאלה, אך כנראה שהשובה לא היתה ברורה דיה. אם הפרוביוטיקה ו/או היוגורט גורמים לתסמינים הייתי מפסיק לאכול אותם ורואה מה מתפתח. אם הכאבים נמשכים או יש תסמינים אחרים במערכת העיכול הייתי פונה לגסטרואנטרולוג לייעוץ.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה דחופה
    מישהו
    10/05/2009

שלום רב,
    אני בן 63, לאחרונה אובחן אצלי בקע מפשעתי(אני מציין פרט זה ליידע כללי ואולי זה קשור לבעייתי).
    מזה 3 חודשים אני סובל מגזים במשך כל היום .
    אמש,התעוררתי ולהחרדתי התברר שהיתה לי יציאה בזמן שישנתי.
    אני מודאג מאד, אנא עזרתכם הדחופה , למי לפנות ומהן ההשלכות לתסמינים הללו.
    אני בד"כ אדם בריא, סובל מסוכר אשר מאוזן באמצעות כדורים.

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עזרה דחופה

הוספת תגובה

• אפשר עזרה בבקשה?

מישהו
    11/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה

ד''ר אליעד קרין
    12/05/2009

למישהו שלום רב

שילוב התלונות והופעת בקע לאחרונה, מחייב בירור של המעי הגס ע"י קולונוסקופיה.
    ממליץ להבדק ע"י כירורג לשם המשך בירור וטיפול.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה דחופה

פרופ' עמי ספרבר
    12/05/2009

שלום רב,
    הבעיה שאתה מציג איננה נעימה ואולי אף מביכה, אך לא בהכרח קשורה במחלה מסוכנת כלשהי. חסרים פרטים רבים, אך אינני חושב שהפורום באינטרנט הוא האמצעי המתאים לדון בנושא. אני מציע לפנות בהקדם לייעוץ אצל רופא גסטרואנטרולוג שיוכל להתוות תוכנית אבחנתית ובהתאם לתוצאות תוכנית טיפולית.
    בברכה ובהצלחה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תבורכו.!

מישהו
    13/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרוהן
    טל
    10/05/2009

שלום רב,

אני בחורה בת 23 חולת קרוהן. קצת קשה לי להסביר את זה אני מרגישה כאילו הגוף שלי מנסה לתקוף איזה משהו לא ברור (זה מתבטא בכאב חד וממוקד באילאום) בד"כ לאחר הליכה לנוחיות. אני יודעת אז זה, כי במהלך קולנוסקופיה הייתי ערה ומסתבר שאיפה שכואב לי תמיד, זה בדיוק האזור של האילאום (מלא כיבים).
    מאז שהתחלתי לקבל יומירה המצב שלי השתפר, אבל עדיין פה ושם יש לי כאבים. כרגע רוצים להוסיף לי עוד מדכאי חיסון (בנוסף למינון כפול של יומירה).
    זה יותר שאלה של התעניינות-אבל האם במקרים כמו שלי, השתלת מוח עצם או תאי גזע לא יכולה לפתור את הבעייה מאשר להיות תלוי כל החיים במדכאי חיסון במינונים גבוהים? מה הסיכוי שתימצא הסיבה האמיתית לכך שהגוף תוקף את עצמו ומדוע דווקא באילאום?

תודה מראש
    טל

לקביעת תור
    סגירה
    קרוהן

הוספת תגובה

• קרון

ד''ר אליזה טיומני
    10/05/2009

שלום לט
    טיפול בהחלפת מוח העצם זה טיפול די ניסיוני ומבוצע בחולים קשים מאוד שלא הגיבו לטיפולים אחרים
    כשלעצמו זה טיפול לא פשוט ומתלווה בתופעות לוואי קשות מאוד כי שי צורך בדיכוי אימונולוגי מקסימלי לפני ההשתלה . לציין שמחקר מדעי בתחום מחלת קרון הוא רחב היקף בכל האולם וכל הזמן מופיעות תרופות חדשות והידע שלנו מתרחבת. ללא ספק התגליות הגדולות במחלה זו עוד לפניננו.
    הרבה הצלחה ותמשיכי להיות סקרנית
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקסעדין
    שרון
    08/05/2009

שלום,
    מזה 4 שנים אני נוטלת את הלקסעדין באופן יום יומי... הייתי מגיעה לכמויות מאוד גדולות של כדורים ב 10 או יותר אפילו כדורים ביום. אני רוצה להפסיק לגמרי ליטול אותם בשנה האחרונה אני נוטלת רק 2 כדורים ביום! איך אני מפסיקה לגמרי עם הכדורים? איך אני ממשיכה מפה? איך אני מפסיקה עם זה וגורמת למערכת העיכול שלי להתחיל לעבוד באופן עצמאי? זה אפשרי???

לקביעת תור
    סגירה
    לקסעדין

הוספת תגובה

• לקסדין

ד''ר אליזה טיומני
    08/05/2009

שלום לשרון
    כן, אפשר ורצוי להיגמל מלקסדין
    אבל את צריכה לעשות את זה בהשגחה משולבת של דיאטנית וגסטרואנטרולוג
    מסימה בהחלט אפשרית ולא כל כך קשה
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקסעדין

שרון
    10/05/2009

תודה רבה... באופן עצמאי אי אפשר להפסיק?? ועוד שאלה אם אני יפסיק אני ישמין מזה? יקח זמן עד שהמערכת עיכול שלי תעבוד לבד? ?(בכל זאת ארבע שנים או יותר נטלתי את הכדורים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוירובכצ'ט.
    סיגל
    07/05/2009

האם TNF אלפא מתאים גם לטיפול בנוירובכצ'ט.

לקביעת תור
    סגירה
    נוירובכצ'ט.

הוספת תגובה

• נוירובכצ'ט

פרופ' עמי ספרבר
    09/05/2009

זאת שאלה המתאימה יותר לראומטולוג או נוירולוג.
    טיפול כזה יכול לעזור בבכצט, אך אינני יודע אם הוא בשימוש ספציפית לבכצט במערכת העצבים.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות בטן ותחושה לא נעימה לע וושט.
    סיגל
    06/05/2009

שלום רב.
    מזה שנתיים מאובחנת מחלת בכצט.
    מזה כמה חודשים נפיחות בבטן עליונה ותחתונה, לא קשור למזון, וכמו כן תחושה לא נעימה בלע והושט בקביעות.
    נוטלת אימורן ופרדניזון קבוע .
    האם יש צורך בקולונוסקופיה? עשיתי גסטרוסקופיה ללא ממצאים.
    האם יש קשר לתופעות סרטן במעי ?

הוספת תגובה

• נפיחות בטן ותחושה לא נעימה לע וושט.

פרופ' עמי ספרבר
    09/05/2009

שלום סיגל,
    אינני מכיר קשר מיוחד בין בכצט לסרטן המעי הגס. בכצט גורם בעיקר לכיבים במערכת העיכול. לעתים קשה להבדיל בינם למחלת מעי דלקתית.
    לגבי התסמינים וקולונוסקופיה. אם יש תופעות נוספות כגון ירידה במשקל, דם בצואה, אנמיה חדשה, וכד' הייתי ממליץ על קולונסוקפיה. כמו כן אם יש שינוי משמעותי בהרגל היציאה. גם אם את מעל גיל 40 וכל התופעות הן חדשות.
    כדאי להייעץ על כל אלה עם גסטרואנטרולוג.
    בהצלחה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה