פורום מחלות המעי הגס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• TNF אלפא
    חן
    05/05/2009

שלום, ברצוני לדעת מהו TNF אלפא?

תודה
    חן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    TNF אלפא

הוספת תגובה

• TNF אלפא

פרופ' עמי ספרבר
    05/05/2009

שלום חן,
    TNF אלפא הינו חומר המופרש מתאים בגוף עם השפעה על תהליכים חיסוניים. החומר עלול להיות קשור בהתפתחות של מצבים דלקתיים שונים. על כן פותחו תרופות, הנקראות תרופות ביולוגיות, הבולמות את השפעת ה-TNF אלפא ומשפרות את מצב הדלקת. לדוגמא התרופות רמיקייד והומירה משמשות לטיפול במחלות מעי דלקתיות (וגם במחלות במערכות גוף אחרות).
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמ"ר
    אורי
    04/05/2009

פרופ' ספרבר שלום, כל חיי הייתה לי בטן יותר כואבת מלאחרים. לפני כשנתיים החלו לי סימפטומים של IBS הלכתי לגסטרולוגית ששלחה אותי לשלל בדיקות (לא פולשניות) כולל בריום שכולן יצאו תקינות. מהתמ"ר סבלתי מאוד במהלך שנתיים פיסית ונפשית ועל כך לא אפרט. אומר רק כי השנה חליתי בסינוסיטיס חריף ולקחתי אוגמנטין 1500 מיליגרם ביום למשך עשרה ימים והשלשולים שהיו לי במשך שנתיים נעלמו, התסמינים הפיסיולוגיים האחרים נחלשו גם הם ושאלתי היא: הכיצד הדבר? עשיתי המון בדיקות דם ששללו חיידקים מסוגים שונים. איך ניתן להסביר זאת?
    תודה רבה
    אורי

לקביעת תור
    סגירה
    תמ"ר

הוספת תגובה

• תמ"ר

פרופ' עמי ספרבר
    05/05/2009

שלום אורי,
    יתכן שאתה משתייך לקבוצת אנשים עם מצב של שגשוג חיידקי במעיים. מצב זה אינו מתגלה בבדיקות לחיידקים, אלא בתבחיני נשיפה ספציפיים (וגם על זה חלוקות הדעות). במקרה כזה הטיפול באנטיביוטיקה עשוי לעשות שינוי במאזן החיידקי במעיים ועל ידי כך לשפר את המצב. במידה מסויימת זה דומה לטיפול בפרוביוטיקה. הבעיה היא שלשימוש בלתי מושכל באנטיביוטיקה יש מחירים שליליים מאוד הן ברמת הפרט ועוד יותר ברמת החברה (עלות, התפתחות חיידקים עמידים וכד').
    במקרה שלך קיבלת אנטיביוטיקה מסיבה מוצדקת וככל הנראה אחת מ"תופעותהלוואי" היא שיפור במצב הבטן.
    נחזיק אצבעות שהמצב החדש יתמיד.
    בברכה,
    פרופ' ספרבכר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרים
    נני
    02/05/2009

שלום,
    אני יודעת שיש אי סבילות לפרוקטוז ואנשים בעלי אי סבילות כזו צריכים להמנע מפרוקטוז וכן מסוכרוז.

מה לגבי אי סבילות לגלוקוז? האם יש דבר כזה?
    האם אי סבילות לגלוקוז זה בעצם מחלת הסכרת?
    האם בדיקת דם יכולה להעיד על אי סבילות לגלוקוז?
    מה לגבי מבחן נשיפה? האם זה יכול לבדוק גם גלוקוז?
    האם אדם הרגיש לגלוקוז צריך להמנע מכל מוצרי הסוכר (כולל פרוקטוז/ סוכרוז)?

תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    סוכרים

הוספת תגובה

• סוכרים

פרופ' עמי ספרבר
    04/05/2009

שלום יפה,
    הרבה שאלות באותו הענין. אשתדל לעשות קצת סדר.
    אין בעיה של ספיגת גלוקוז דרך המעי, כך שאין אי-סבילות במובן של לקטוז או פרוקטוז שהם סוכרים מורכבים יותר.
    המונח אי-סבילות לגלוקוז נמצא בשימוש לגבי מצב טרום סוכרת כשמתחילה לצוץ בעיה של הכנסת גלוקוז לתאים בגוף, לא ספיגתו דרך דופן המעי. משמתמשים לעתים בבדיקת glucose tolerance test ובעיקר אצל נשים בהריון, אך לא רק.
    מבחינת מערכת העיכול אין צורך להימנע מצריכת גלוקוז ואין צורך לבדוק זאת בהקשר של רגישות ללקטוז או פרוקטוז. מדובר במצבים שונים במערכות שונות.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלוקוז

נני
    04/05/2009

דוקטור ספרבר,
    המון תודה על התשובה!!
    ברשותך עוד שאלה:
    האם אי סבילות לגלוקוז (קדם-סוכרת) יכול להתאפיין בהתנפחות וכאבי בטן תחתונה בכל פעם לאחר אכילת מאכל המכיל גלוקוז?
    ודרך אגב- לאיזה רופא עליי לפנות על מנת לשלול מצב סוכרתי?
    שוב תודה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור לסיבת כאבים בעת בליעת מוצקים
    איתי
    02/05/2009

שלום,
    מזה מספר חודשים יש לי בעיה מוזרה שמטרידה אותי מאוד ופוגעת באיכות חיי .
    כל פעם שאני אוכל מזון ואני מדגיש, בכל בליעה של מוצק ולא משנה מה גודל הביס ואם זה חם או קר, אני מרגיש כאב, מאין דקירה עמומה.
    נראה לי שזה במעבר של האוכל מהוושת לקיבה, אם אני מבין נכון את מבנה גוף האדם.
    לפעמים אני מרגיש כאבים מתחת לצלע ימנית באותו אזור.
    יש לציין שאני אתלט ללא מחלות תורשתיות וכן שכל בדיקות המעבדה, הקרדיולוגיה והגאסטרו שעשיתי יצאו תקינות כולל ביופסיות מהתריסריון והקיבה בבדיקת גסטרוסקופיה.
    הא כן, מצאו לי בקע גולש קטן אבל לא נראה לי שיש קשר כי יש את זה להרבה באוכלוסייה.
    אין לי עצירויות ולא שלשולים ולא גזים והכל תקין.
    גם ניסיון של כדורים מסוג לוסק (לנטון, אומפרדקס) במשך למעלה מחודש לא הואילו בכלום.
    משכחי כאבים זה לא פתרון למרות שלפעמים אני לוקח כאשר הכאבים מלווים אותי מספר שעות אחרי האוכל.
    זה אולי נשמע מצחיק, אבל אני חושש שככל שעובר הזמן זה יסתבך ומשהו יתפוצץ לי בבטן.
    שאלתי:
    1. איך ייתכן שכל הבדיקות תקינות (כולל אפילו סי טי) אבל אני סובל מכאבים בזמן אכילה???
    2. האם ייתכן שיש לי אולקוס או גיסטריטיס שמורגש רק בזמן אכילה ושלא ראו בבדיקות?
    3. והכי חשוב - מה עושים במצבי אם מוצו כל הבדיקות האפשריות?
    תודה על הסבלנות ומצטער מראש על השאלות הרבות
    שבוע טוב,
    דניאל

הוספת תגובה

• תוספת שאלת הבהרה

איתי
    02/05/2009

בהנחה ויש לי דלקת בוושת ו/או בקיבה אליה היא מתחברת, ובהנחה ואני עובר למינון גבוה של אומפרדקס - פעמיים ביום 40 מ"ג, האם דיאטת נוזלים לשבוע(יוגורטים, מרקים, ביצה קלה וכו) מתוגברת בתוספי מזון, שמחירה ירידה במשקל, תעזור לריפוי מהיר יותר או שזו תהיה טיפשות מצידי?????

אני שואל מהטעם הפשוט שאני מרגיש שכל יום הכאבים בזמן אכילה מתגברים ואני לא רוצה להגיע למצב שלא אוכל יותר לאכול בגלל הכאב שיהפוך לבלתי נסבל.

שוב תודה

איתי דניאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבדיקת מנומטריה נמצא שיש לי LES חלש

איתי
    04/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור לסיבת כאבים בעת בליעת מוצקים

פרופ' עמי ספרבר
    05/05/2009

שלום איתי,
    ב-3 הפניות שלך (ההמשכיות זו לזו) יש המון מידע והרבה שאלות, מה שמקשה מאוד לענות במסגרת פורום כזה.
    במענה לשאלות הספציפיות:
    1) אינני יודע מה מקור הכאבים שלך, אך בהחלט יתכן מצב שיש כאב והבדיקות תקינות - כשהבעיה היא בסף רגישות נמוך לגירויים שונים ואולי למצב חרדתי שמתפתח על רקע זה - שביטוי לזה הוא החשש שמשהו יתפוצץ בבטן שהזכרת.
    2) אין אולקוס או גסטריטיס - אלה היו מתגלים בגסטרוסקופיה.
    3) אינני חושב שמוצו כל האפשריות, ובייחוד הטיפוליות. אולם, אפשריות אלו אינן כוללות את הדברים שהעלית כרעיון להתנהלות עם תרופות, אוכל, וכד'.
    אינני יודע אצל מי אתה מטופל (וגם אינני מעונין לדעת במסגרת זו), אך יש מקום לפנות למרכז העוסק בנושאים אלה ספציפית. אפשר לפנות על פי ההשתייכות הקופתית ואזור המגורים למכון גסטרו באיכילוב או תל-השומר - למרפאות העוסקות בבעיות וושט או בליעה.
    בברכת הצלחה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גסטרו
    חנן
    27/04/2009

שלום.
    אני בן 59 , עברתי בדיקת קולונוסקופיה שיגרתית ובו כרתו פוליפ היפרפלסטי שנמצא בבדיקה היסטולוגית שפירה .

האם מומלץ לבצע בדיקה חוזרת - קולונוסקופיה בעוד חצי שנה או שנה על מנת לוודא שהכול נקי ותקין לדעתך ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גסטרו

הוספת תגובה

• גסטרו

פרופ' עמי ספרבר
    28/04/2009

שלום דודי,
    אני מבין מתיאורך שהבדיקה נעשתה למטרת גילוי מוקדם ולא עקב תסמינים.
    הממצא שאתה מתאר שפיר לחלוטין. אני מניח שבדקו את המעי הגס עד סופו ושההכנה היתה משביעת רצון. הממצא אינו מחייב בדיקת ביקורת קרובה.
    אם יש לך קרוב משפחה בדרגה ראשונה עם סרטן במעי הגס רצוי לחזור על הבדיקה בעוד כ-5 שנים. אחרת אפשר לחכות גם תקופת זמן ארוכה יותר.
    בברכת חג שמח,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום בהחלפת הסטומה
    מורן
    27/04/2009

שלום , אמי עברה ניתוח להוצאת גידול סרטני ברקטום לפני שבועיים וכעת היא עם סטומה . בעת החלפת השקית כאשר היא מנקה את אזור המעי עם מגבונים ומגלה שהם עם דם, האזור עצמו עם אדמומיות וכאב . האם זה נורמלי ? ובכלל , מהן התופעות שאינן אמורות להופיע ?
    תודה . ויום עצמאות שמח .

לקביעת תור
    סגירה
    דימום בהחלפת הסטומה

הוספת תגובה

• דמם מסטומה

ד''ר אליזה טיומני
    27/04/2009

שלום למורן
    מכיוון שאימך די קרובה לניתוח (שבועיים ) עדיין הסטומה לא נרפאה ויתכן גירוי ברירית מכל מיני סיבות
    במידה והתופעה גוברת או לא נגמרת לקרת סוף חודש מהניתוח צריך להתיעץ עם אחות של סטומה.

בהחצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות קולונסקופיה
    חיים
    27/04/2009

שלום
    עקב תלונות על שוני ביציאות ונפיחות בבטן יותר נכון הרגשה שהאוכל לא מתעכל כראוי עשיתי קולונסקופיה אני בן 44
    תוצאות:בדיקה תקינה פרט ל1 -קפל שטוח בצקום שנראה מעובה תופס חצי מן ההיקף- ביופסיות
    2-בגובה 80 סמ לזיה פוליפואידית בקטר של 4 סמ ללא גבעול תופסת רבע מן ההיקף -ביופסיות מרובות והאיזור נצבע
    אין ממצא אחר בבדיקה
    אשמח לקבל הסבר על הממצאים.ודרכי טיפול
    האם יכול הרופא לפי ניסיונו לדעת לפני הביופסיות האם הפוליפ שפיר או לא?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות קולונסקופיה

הוספת תגובה

• תוצאות קולונסקופיה

פרופ' עמי ספרבר
    27/04/2009

שלום חיים,
    רק הרופא המבצע יכול להעריך את טיב הממצא. על פי הכתוב אינני חושב שאפשר לענות על השאלה באם הממצאים שפירים או לא לפני קבלת תוצאת הביופסיות. בכל מקרה יהיה צורך להוציא את הפוליפ וההחלטה לגבי איך להוציאו (כריתה קולונוסקופית או ניתוח) תלוי הן בתוצאות הביופסיות והן בהתרשמות הרופא הבודק לגבי האפשרות הטכנית להוציאו דרך הקולונוסקופ. הסיבה שהאזור סומן (נצבע) היא להקל על הכירורג לזהות את המקום במקרה ויהיה צורך בכריתה כירורגית.
    בברכת בשורות טובות,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• IBS
    דפנה אביב
    27/04/2009

אני מבקשת מפרופ' ספרבר להיות אתי בקשר. הייתי מטופלת שלך בסורוקה. (שם המשפחה הקודם שלי היה גלוסשניידר). תודה רבה. 050-3491950 או באמייל.

לקביעת תור
    סגירה
    IBS

הוספת תגובה

• IBS

פרופ' עמי ספרבר
    27/04/2009

שלום רב דפנה,
    אני מקווה שכבר מסרו לך מהמרפאה איך להתקשר אלי. אם לא תתקשרי, איצור אתך קשר אחרי החג.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש מה לעשות למעי הרגיש?
    אני
    27/04/2009

אני סובלת למעלה מ-20 שנה ממעי רגיש. ניסיתי הרבה דברים בעיקר בתזונה וצמחי מרפא כלום לא עוזר הסימפטומים רק מחריפים עם הזמן. אני מיואשת. האם יש משהו חדש לרפואה הקונבנציונאלית? שמעתי על הפנוזה מה יש לכם לאמר בענין? האם כל ההצעות והתרופות באות רק להקל מעט או שיש משהו שיאפשר לי לחיות נורמלי? אין לי אנרגיות לכלום כי כל היום אני עסוקה עם הבטן ואני כבר עייפה מכך...

לקביעת תור
    סגירה
    יש מה לעשות למעי הרגיש?

הוספת תגובה

• יש מה לעשות למעי הרגיש?

פרופ' עמי ספרבר
    27/04/2009

שלום אני,
    יש בהחלט אפשרות לעזור עם תסמונת המעי הרגיש, במטרה להפחית סבל ולשפר איכות חיים. לא ניתן דרך האינטרנט לדון בכל האופציות ומה מתאים לך. אני מציע לקרא את הספר שלי "לוקח לבטן במקום ללב? שיכול לתת מידע לגבי חלק גדול משאלותיך ואשמח לראותך לייעוץ אישי אם תמצאי לנכון לפנות.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנזימי לקטוז
    נני
    26/04/2009

שלום,
    האם אדם הצורך כדורי לקטוז (המיועדים לאנשים בעלי אי סבילות ללקטוז)מספר פעמים ביום לפני שתיית חלב/גבינות למרות שלא קיימת אצלו שום בעיית לקטוז יכול להזיק לעצמו?

לקביעת תור
    סגירה
    אנזימי לקטוז

הוספת תגובה

• אנזימ לקטזה

ד''ר אליזה טיומני
    27/04/2009

שלום ליפה
    לקחת כדורי לקטזים במידה לא קיימת אי-סבילות ללקטזה - זה דבר מיותר לחלוטין לא מביא שום תועלת .קרוב לוודאי לא גורמים נזק אך מדוע להכניס דברים מיותרים לגוף??

דר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף
    יונית
    26/04/2009

אני בת 33 מאז שהייתי קטנה סבלתי מעצירות, היום אני סובלת מכאבים חזקים מאד בעת עשיית צואה, לאחרונה יש המון דם בצואתי וביקשתי מרופאי בדיקת קולונוסקופיה. האם פעלתי נכון והאים יש כאן חשד למשהו רציני?

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף

הוספת תגובה

• לצה אתם לא עונים לי

יונית
    26/04/2009

אני מחכה בקוצר רוח לתשובתכם, אנא ענו לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף

ד''ר אליזה טיומני
    27/04/2009

שלום ליונית
    סיפור שאת מוסרת מתאים להופעת סדק בפי הטבעת והדבר הנכון והדחוף זה לפנות לבדיקה לרופא כירורג-פרוקטולוג או גסטרואנטרולוג לאבחנה אשר נעשת בהסתכלות בלבד והטיפול במידה וזה סדק-הוא משחה בלבד
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אליזה בהמשך לתגובתך

יונית
    28/04/2009

ד"ר אליזה,תודה לך שהגבת לי, שכחתי לציין שלפני שנה הייתי שוקלת 61 ק"ג והיום אני שוקלת 54 ק"ג, אין לי תאבון מהבוקר ועד 3 4 בצהרים ואני אוכלת כמעט ארוחה אחת ביום, פי הטבעת שלי לא כואב בעת עשיית צואה אלא הבטן התחתונה שלי כואבת ושורפת ואלו הם כאבים פנימיים חזקים ממש לפני סיום הטלת צואה, אני מרגישה את הצואה מסתובבת בבטן וכשהיא מגיעה לפי הטבעת זה מאוד מסריח וחריף בהתחלה הצואה קשה ובהמשך היא רכה וחריפה ומלוואה בדם . 6 חודשים אני סובלת מגזים קשים מאוד רועשים ושקטים מלווים בריח חזק וחריף. האם לא עדיף לעשות קולונוסקופיה ולברר מה מתרחש במעיים?

ד"ר אליזה: יש לי עוד שאלה בקשר לאימא שלי, אימי בת 73 פעילה מאוד בספורט ואורח חיים בריא
    כל שנה היא עושה בדיקת דם סמוי , והשנה בבדיקה גילו דם בצואה, והרופא שלח אותה לבדיקת קולונוסקופיה והתור ארוך, רצוי לציין שאימי הייתה עד לפני חודש מטילה צואה כל בוקר באותה שעה פעם אחת ביום, בזמן האחרון אימי נכנסת לשירותים בשעות לא שיגרתיות, אשמח אם תתני לי תשובה איך מזרזים את התור לקולונוסקופיה ומה לדעתך אבחנתך המקצועית לבעיית אימי.
    ממתינה בסבלנות לתשובתך ד"ר אליזה. :) בתודה יונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתינה דחוף לתגובה

יונית
    03/05/2009

אני מחכה בקוצר רוח לתשובתך ד"ר אליזה מהודעתי הקודמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף ליונית

ד''ר אליזה טיומני
    04/05/2009

אם סיפורך מורכב יותר ויש גם שינויים ביציאות וכאביב טן אזי כן יש מקום לבירור קולונוסוקפי דבר אשר לא שוללצ בשיקה קודמת ע" פרוקטולוג כי במידה ויש לך סדק -קשה מאוד להתכונן לקולונוסוקפיה עם הסדק ורצוי לחכות עד שהבריא.
    בנוגע לאימך-תורים לבדיקות אנדוסוקפיות ארוכות בכל הקופות -אפשר לבצע באופן פרטי ולקבל החזק בקופה או חברת ביטוח במידה ויש לך.
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאת בדיקת קולונסקופיה
    מעיה
    25/04/2009

שלום רב,
    אבי בן 70, בבדיקת קולונוסקופיה התגלה אצלו "במעי הגס העולה הפרוקסימלי מעל שסתום האילאוצקלי, מסה צירקולרית 5 ס"מ מכוייבת, מדממת באופן ספונטני, מראה מליגני. כמו כן נמצא פוליפ דיסטלית לה שנצרב". באחת המקומות מצויין כי המסה נמצאת בקולון העולה. נלקחו לו ביופסיות ובדיקות דם משלימות לצורך וידוא אם הגידול ממאיר (CA19-9, CEA) אך טרם הגיעו תשובות. אין לנו עדיין תוצאות של בדיקת הסי.טי. שביצע, תוצאת בדיקת PSA היא 7.23.
    בדיקת הקולונוסקופיה בוצעה עקבות ירידה חדה בפריטין ובהמוגלובין (מ- 12 ל- 8.1 במשך כשנה), טיפול בפריטול כ- 3 שבועות העלה לו את ההמוגלובין ל- 9.5.
    נאמר לנו כי הממצאים הנ"ל מתאימים לסרטן, כנראה מסוג ממאיר.
    אשמח לדעת יותר על משמעות מיקום הגידול לגבי הצלחת הניתוח וסיכויי ההחלמה מהסרטן, האם מומלץ להשתמש בסטומה בתום הסרת הגידול (הבנתי שיש דעות שונות בנושא בקרב הרופאים וניסיון של אחרים מלמד שפעמים רבות המעי נפתח במקום הניתוח ונוצרים זיהומים בחלל הבטן) ומהם הטיפולים המשלימים במידה ואין גרורות.
    כמו כן, האם ידוע לך על כירורג אשר מתמחה ספציפית בהוצאת גידול ממיקום כזה.
    תודה
    הבת המודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאת בדיקת קולונסקופיה

הוספת תגובה

• תוצאת בדיקת קולונוקופיה

ד''ר אליעד קרין
    25/04/2009

למעיה שלום רב

החשד העולה מבדיקת הקולונוסקופיה הוא כי מדובר בגידול ממאיר של המעי הגס העולה.
    יש צורך להמתין לקבלת תוצאות הביופסיה ותשובת ה CT בטן לפני החלטה על ניתוח וסוגו.
    לרב אין צורך בסטומה בכריתת קטע זה של המעי.
    ההחלטה לגבי צורך בטיפול משלים כימוטרפי תלויה בתוצאות ה CT ותוצאות הפאטולוגיה של קטע המעי המוסר בניתוח.
    ניתן ליצור קשר לגבי חוות דעת כאשר תקבלו את תוצאות הביופסיה תוצאות ה CT.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרוהן - האם בהכרח עוברים ניתוח?
    דליה
    20/04/2009

הי,
    האם זה נכון שכל חולה קרוהן (דלקת בחלק של הטרמינל) עובר ניתוח מתישהוא? האם יש דרך להתגבר על המחלה ללא ניתוח? מה הסיכוי להיעלמות המחלה אחרי הניתוח?
    אודה לתשובה
    דליה

הוספת תגובה

• ניתוח למחלת קרוהן

ד''ר אליעד קרין
    20/04/2009

לדליה שלום רב

מחלת קרוהן אינה ניתנת לריפויי ע,י התערבות ניתוחית, ולכן הניתוחים המבוצעים המחלת קרוהן מכוונים כלפי סיבוכי המחלה שאינם ניתנים לטיפול תרופתי.
    ככלל סדר גודל של 75% מחולי הקרוהן יזדקקו להתערבות ניתוחית עקב מחלתם, אך בסטסטיסקה נכללים גם ניתוחים או התערבויות מסוגים שונים כולל התערבויות פרוקטולוגיות.
    המחלה לא נעלמת אחרי ניתוח, אך במיקרים מסויימים מושגת רגיעה רבת שנים מהמחלה לאחר התערבות ניתוחית וזאת תוך המשך טפול תרופתי המפחית את הצורך בניתוחים חוזרים.
    יש דרך להתמודד עם המחלה ללא ניתוח וזאת ע"י מגוון רחב של טיפולים תרופתיים מפחיתי דלקת.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרוהן

ד''ר אליזה טיומני
    21/04/2009

שלום דליה
    מחלת קרון זו מחלת מעי דלקתית כרונית אשר מטופלת בד"ר כטיפול תרופתי .
    אך במהלך החיים אחזו גבוה של חולים בסופו של דבר מגיעים לצורך בניתוח.
    ניתוח לא מבריא לגמרי מהמחלה אלה לתקופת מה לאחר הניתוח -שונה מחולה לחולה.
    מהלך המחלה יכול להיות שונה בין חולה לחולה וגם משתנה בחומרתו.
    לפי זה גם מתאימים את הטיפול.
    יש שכיחות מוגברת של מחלת הקרון במשפחה ולתינוק יש סיכוי לחלות בעתיד -לא ברור מתי וכמובן זה רק סיכוי.
    לא ניתן היום לעשות אבחנה של מחלת קרון טרום לידתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי סבילות לפרוקטוז
    נני
    19/04/2009

היי,
    האם אי סבילות לפרוקטוז חייבת להתבטא בשינויים ביציאות (שלשולים/עצירויות) או שהיא יכולה להתאפיין אך ורק בכאבי בטן ונפיחויות?

לקביעת תור
    סגירה
    אי סבילות לפרוקטוז

הוספת תגובה

• אי סבילות לפרוקטוזה

ד''ר אליזה טיומני
    19/04/2009

שלום ליפעת
    הביטויים הקליניים יכולים להיות שונים ובהחלט יכולים לגרום לתפיחות וכאבי בטן
    ד" ראליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוגלה בצואה
    ענבל
    19/04/2009

מזה כמה זמן אני סובלת (לא תמיד) ממשהו שנראה כמו מוגלה בצואה.
    לפני כחודשיים קיבלתי כדורי ארטופן עקב מכה שקיבלתי ביד, תוך כדי הטיפול עם הכדורים כאבה לי הבטן והפסקתי לקחת אותם.
    האם יתכן שהמוגלה נובעת מלקיחת כדורים אלו?
    ומה ממולץ לי לעשות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מוגלה בצואה

הוספת תגובה

• מוגלה בצואה

ד''ר אליזה טיומני
    19/04/2009

שלום ענבל
    לא בורר לי כל כך האים היה קשר בזמן בין לקיחת כדורים והופעת ריר ("מוגלה ") בצואה
    בד"כ ריר המופיע מעל צואה עם גירוי של במעי כמו התכווצות לדוגמה .
    אפשר לקחת תוספת סיבים תזונתיים ולשתות יות ר מיים והתופעה זו חולפת
    ארטופן -זה כדור שיכול לגרום לגירוי הרירית

אם התופעות לא יחלפו כדי שתתיעצי עם הרופא
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה