מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקע סרעפתימלי17/06/2009
שלום
אני סובלת מבקע סרעפתי המלווה בכאבים עזים.
האבחון בקולונסקופיה הוא - ושט - מעבר ושט קיבה בעומק 35 סמ' מהשיניים קו ה-z
שמוא עם מעט היפרמיה צירקולרית באיזור.
כל השאר תקין והאבחון בקע סרעפתי
שאלתי מה המשמעות של שמוא עם מעט היפרמיה צירקולרית /סכנות לעתיד וכו'.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע סרעפתי
ד''ר אליזה טיומני17/06/2009שלום מלי
ממצאים בגסטרוסוקפיה שלך מצביעים לקיום בקע סרעפתי קטן ודלקת קלה באיזור מעבר ושט קיבה שהיא יכולה להיות סיבה לכאבים שלך ולא הבקע שכלעצמו לא מהווה מקור לכאבים
רצוי לקבל טיפול תרופות שמורידות את החומצה כמו אומפראדקס ,לנטון ועוד.
בברכה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מלי19/06/2009אני מטופלת באומפראדקס
אך הכאבים לא מרפים. עשיתי אולטרסאונד ולא מצאו כלום.
הרופא שולח אותי עכשיו ל ct
מה דעתך?
ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע סרעפתי
ד''ר אליזה טיומני20/06/2009שלום למלי
אם הכאבים שלך באמת עזים כפי שאת מתארת אז באמת תעשה CT ובמידה והוא תקין יש לפנות לכיוון וטיפול בכאב םונקציאונאלי
בברכה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן ניתן לרכוש את הערכה לגילוי מוקדד15/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ערכה לגילוי מוקדם
ד''ר אליזה טיומני17/06/2009שלום לדד
בד"כ ניתן לקבלה בקופות חולים חינם
ניתן רכו שאות הבבתי מרקחת
בצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצה דחופה - מחר קולונוסקופיהגיתה15/06/2009
שלום רב,
בניגוד לפעם קודמת שבה קיבלתי מרוקן חדש, הפעם "צ'ופרתי" בפיקו סאלאקס. הבעיה היא שאת השקית הראשונה לקחתי לפני יותר משלוש שעות, שתיתי המון נוזלים - וכלום! יכול להיות שזה לא יועיל??? אני לא רוצה להגיע עם הכנה לא מספקת. יכולים לעזור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה דחופה
ד''ר אליזה טיומני15/06/2009שלום לזיתה
תמשיכי לשתות ס"כ עם כל שקית את צריכה לשתות 12- 13 כוסות נוזלים.
עם גם לאחר סיום כל השתיה כ-25 כוסות ו2 שקיות פיקולקס אין מספיק נקיון -תבצעי חוקניFLEET 2-3
בהצלחה למחר
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמינים לסרטן מעי הגסאייל15/06/2009
שלום
אני בן 25,אני חווה הפרעות בהתרקונות בחודשים האחרונים,אין לי עצירות,אך עם אי יכולת להתרוקן עד הסוף וכליל בזמן יציאה,כל זאת החל לאחר בדיקה אנוסקופית לזיהוי טחורים שעברתי וכמובן לא חווית לעולם תופעות מהסוג הזה אלא רק לאחר הבדיקה האנוסקופית, ביקרתי אצל שני כירורגים בכירים בבתי החולים אשר בדקו אותי ידנית והסיקו שהאזור נראה תקין וטוב אך אין הרפיה טובה ויישור התעלה האנאלית ושלחו אותי לבדיקות מנומטריה ואולטראסאונד פריאנאלי,שעדיין לא עשיתי,בשיחותיי עם הרופאים הם לא העלו אפשרות של חשד לסרטן מעי הגס, אני חווה גם לעיתים לא כל הזמן כאבי גב תחתון ומותן לא נוראים אך מעיקים,שאלתי היא האם גם כאבים מסוג הזה בשילוב עם הפרעה בהתרקונות כזו מהניסיון שלכם הוא תסמין ידוע לחשד לסרטן מעי הגס ועליי להיבדק בהתאם,למרות שאין עבר משפחתי ואני בן 25 ולא חווה תסמינים נוספים ידועים לסרטן מעי הגס והתחלתי לחוות תופעות אלו רק לאחר הבדיקה האנוסקופית,סליחה על האריכות אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינים לסרטן מעי הגס
ד''ר אליזה טיומני15/06/2009שלום לאייל
תסמינים שתארתה מתאימים יותר לבעיות תפקודיות ברצפת האגן מאשר לסרטן מעי הגס
אבל אנו נוהגים בד"כ לבצע בדיקה פנימית בעת הופעת השינויים בתחושות ויציאות ולכן אני מציעה שאתה תעבור סיגמואידוסוקפיה שזו בדיקה של 50 - 60 סמ' דיסטאליים של המעי ואז באמת אפשר להתמקד בבירור וטיפול בבעיה תפקודית שיש לך ברצפת האגן
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית שלשולים קשה לאמיקרן15/06/2009
שלום רב, לפרופ' עמי ספרבר,אמי בת 58 סובלת כ 3-4 שנים מבעיה קשה מאוד של שלשולים,ירדה במשקל מאוד , לעיתים מופיע גם דימום, נערכה בדיקת קולנוסקופיה - רופא בבי"ח מאיר לא אבחן קוליטיס ורופא אחר בבי"ח ברזילי - אבחן קוליטיס , המצב הוא כזה שהיא אינה מטופלת בשום כדור או תרופה אשר מרגיעה אותה כדי לצאת ליום עבודה היא שותה ביום כ 4 כדורי STOPIT , מפעם לפעם היא גם סובלת מכאבי בטן קשים ,יש לציין כי לפני שנים חלתה אימי בסרטן ה שד - עברה טיפולים כימותרפים קשים ביותר והקרנות וללא כריתה. מאז היא במעקב - תודה לאל הכל בסדר .
אך חייה הם לא חיים , היא כמעט ולא אוכלת כלום מלבד אורז מעט לחם היא רזה מאוד , אין מהיכן לעשות דיאטה (שוקלת 46 ק"ג ), האמת שהיא דיי נפלה בין הכסאות אין ממש בכדורים שנתנו לה לטיפול והשלשולים לא פסקו.
אני מודעת לכך שעליה לפנות לטיפול אישי יותר , כיצד אם כן נוכל לשפר את איכות חייה ולהקל עליה בתופעות הללו שמונעות ממנה לתפקד כאדם רגיל (גם לעבודה היא כמעט ולא מסוגלת להגיע - נמצאת בהליך פרישה)
אני מאוד מודה לך שהקדשת מזמנך , מיותר לציין עד כמה אני מודאגת ממצבה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית שלשולים קשה לאמי
פרופ' עמי ספרבר17/06/2009שלום רב, קרן
אני מבין בהחלט את דאגתך לאמך. הבעיה מבחינתי כיועץ היא שאת מציגה שתי עמדות נוגדות של רופאים מומחים מבלי שיש לי אפשרות כלשהי, על סמך המידע הניתן, להעריך מה יש לאמך. מעבר לכך יש סוגי קוליטיס שונים, כך שגם אם יש לה קוליטיס אינני יכול, על סמל המידע שהצגת כאן, להציע טיפול ספציפי עבורה.
אני סבור שאמך צריכה לפנות לקבלת חוות דעת נוספת עם כל המסמכים. יתכן שיהיה צורך לחזור על בדיקה זו או אחרת להבהיר סופית את האבחנה ולהציע טיפול. בכל מקרה לא הייתי מניח למצב להמשיך כפי שהוא.
אני מקווה שזה עוזר,
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה!
קרן17/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבלילך15/06/2009
שלום לכם
רציתי לשאול לגבי בדיקת קולונסקופיה וירטואלית זה נקרא ב"מכון מור"
אני אמורה לבצע את הבדיקה השבוע ונאמר לי בדף שאסור לאכול כל מיני מוצרים מסויימים רשום שמותר לאכול דייסות ללא חלב
שאלתי היא האם מותר לאכול קוואקר?? שזה עם סיבים תזונתיים? או שגם סיבים תזונתיים אסור לאכול??
אשמח אם תענו לי בהקדם האפשרי
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
ד''ר אליזה טיומני15/06/2009שלום למרווה
הגבלות בתזונה לפני הכנה לבדיקת מעי הגס מתיחסות לכל המאכלים העשירים בסיבים וכמובן קווקר-כך שמעי יהיה מרוקן יותר
בהצלחה
ד"ר טיומני אליזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לאחר ניתוח במעי הגסאורן13/06/2009
שלום רב
אמי חולה בסרטן במעי הגס, עברה מס ניתוחים החל בהסרת הגידול ובהמשך של ניתוח לתיקון בקע ולאחר מיכן ניתוח נוסף של בקע נוסף והידבקויות במעיין .
במשך כל התקופה היא סובלת מבעיה ביציאות ,אשר מלווה בכאביים בילתי נסבלים בכל פעם שהיא נאלצת להיכנס לנוחיות.האם יש תזונה אשר יכולה להכל על הנושא
?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לאחר ניתוח מעי
ד''ר אליזה טיומני14/06/2009שלון אורן
בנושא של עצירות תזונה משחקת תפקיד חשוב -כמובן צריך לפנו לדיאטנית
עקב שילוב של כאבים בזמן היציאה ועצירות -רצוי להיבדק ע" פרוקטולוג -אם לא מדובר בסדק בפי הטבעת ואז יש טיפול שונה.
בהצלחה.
בברכה
אליזה טיומני ד"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיוסי12/06/2009
שלום
האם לאדם יכול להיות סרטן מעי הגס ובדיקות הדם שלו יהיו תקינות לחלוטין?,ועוד דבר אילו סימנים בבדיקות הדם יכולים להעיד על סרטן מעי הגס?(אולי הבדיקות לא יעידו ספיציפית על מעי הגס אך יעלו חשדות מסויימים לגידול ממאיר),תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ' עמי ספרבר13/06/2009שלום יוסי,
בדיקות הדם יכולות להיות תקינות לחלוטין בשלבים מוקדמים של סרטן במעי הגס. הבדיקות שיכולות להעלות חשד הן כלליות לגמרי, לדוגמא אנמיה וחוסר ברזל, ויכולות להצביע על מצבים רבים חוץ מסרטן במעי הגס.
כל הרעיון של גילוי מוקדם הוא לגלות סרטן במעי הגס כשאין תסמינים ובדיקות הדם תקינות.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים כבדים לאחר ארוחה גדולהשירי11/06/2009
שלום
אני סובלת ממעי רגיז והבעייה העיקרית שלי היא שאם אני אוכלת ארוחה גדולה אז אני ישר משלשלת ואם אני למשל 3 שעות לא אוכלת ואח"כ אוכלת ארוחה אני משלשלת, הבדיקות יצאו בסדר
אך אני מבקשת להבין מדוע אני משלשלת במצבים כאלה?
בגלל זה אני משתדלת לאכול למשך כל היום ארוחות קטנות וצפופות,נגיד כל שעה כדי לא להעמיס על הבטן זה קורה גם בד"כ כאשר יום שלם לא הייתי בישרותים ופתאום הכל יוצא ומתפרץ כשלשול
למה?
האם מדובר בגסטרו קוליק?מדוע זה מתבטא בשלשול?מדוע הרפלקס אצלי יותר רגיש וערני?
תודה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים כבדים לאחר ארוחה גדולה
פרופ' עמי ספרבר13/06/2009שלום שירי,
קרוב לוודאי שנתת את התשובה ביחד עם השאלה.
בחולי מעי רגיש רבים יש רפלקס גסטרו-קולי חזק במיוחד. רפלקס זה גורם לרקטום להתכונן ליציאה לאחר אכילה. אצל רוב האנשים הוא חלש מאוד ולא מורגש כלל. חולי מעי רגיש רבים מרגישים צורך דחוף לרוץ לשירותים תוך כדי או מיד לאחר ארוחות. ברב המקרים התוצאה היא יציאה רכה או שלשול. אני מציע לפנות למומחה למעי רגיש לדון באפשריות לעזור לך עם הבעיה הזאת.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרוקןמינה11/06/2009
שלום רב,
אני צריכה לעבור בדיקת קולונוסקופיה ואמורה לשתות את המרוקן. האם ידוע על תופעות לואי לחומר זה. כמו כן, אני מרגישה רע מאוד בזמן שלשולים. האם זה עקב איבוד מינראלים כגון מלחים. מה אני יכולה לעשות כדי לא להגיע למצב של דעיכה (מה גם שזה לפני בדיקה עם הרדמה). האם יש איזה כדור מינראלים שאפשר לקחת או משהו אחר.
אודה לתשובה. מינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרוקן
פרופ' עמי ספרבר13/06/2009שלום מינה,
תופעות הלוואי נובעות מהטעם של מרוקן והכמות שצריך לשתות. אין צורך לעשות דברים מעבר להמלצות בהוראות שקיבלת. אם לא תשלשלי כתוצאה מהמרוקן המעי לא יהיה מוכן לבדיקה. את יכולה לבקש מהרופא המבצע את הבדיקה לתת לך עירוי נוזלים בזמן הבדיקה ובזמן ההתאוששות כדי לעזור לך להתאושש יותר טוב.
בברכת הצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתרוקנות חלקית
חסיה06/07/2009שנים שיש לי פרוקטיטיס בחלק התחתון של המעי הגס. לרוב זה בשליטה וגם עכשיו זה בשליטה. הבעיה שבזמן האחרון אין אני מצליחה להתרוקן לגמרי, אלא במשך כל היום, יש לי צורך בנתינת צואה, ולא שילשולית. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתרוקנות חלקית
ד''ר אליזה טיומני06/07/2009שלום לחסיה
סיפור שאת מוסרת בהחלט דורש התיחסות -אליך לפנות לרופא גסטרואנטרולוג להרחבת הבירור.
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת המעי הגסאורית11/06/2009
בוקר טוב.
ברצוני לשאול על המצב שדודי נמצא בימים אלו .
דודי שוכח בביתו חולה בסרטן המעי הדק שהגיע ל3 ס"מ
האם אפשר במצב כזה של מעי הדק לטפל בו כי הוא כל היום שוכב במיטה ומשלשל
צואה עם דם.
האם יש משהו שיכול לסייע לו .??
ודרך אגב.. הוא לא גר בארץ
תודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת המעי הגס
פרופ' עמי ספרבר13/06/2009שלום אורית,
אני מניח שהכוונה למעי הדק כפי שכתוב בתוכן, ולא למעי הגס כפי שכתוב בכותרת.
בכל מקרה אין באפשרותנו לענות על השאלה הזו עם המידע שניתן. יש סוגים שונים של גידולים במעי הדק - חלקם ממאירים וחלקם שפירים. גם השפירים יכולים לגרום לסימפטומטים.
למשל, גידול המפריש הורמונים עלול לגרום לשלשול, אם כי לא כל כך הגיוני שזה יהיה שלשול דמי.
לצערי, אין כל דרך לענות על שאלתך ללא כל המידע הנ"ל. לדעתי הדבר הנכון לעשות הוא ליצור קשר עם רופאיו ולברר את השאלות אצלם. דבר זה אפשרי בימים אלה גם אם הרופאים נמצאים בחו"ל.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי הגסאור10/06/2009
בעלי עבר ניתוח לקריטת מעי הגס מכיוון שהיה לו גידול סרטני ברקטום היום הוא 6 חודשים לאחר הניתוח ובבדיקת סיטי הובחן שיש בבטן כיס קטן של נוזל היום הוא מטופל באניטיביוטיקה הייתי מעוניינת לדעת מזה הכיסים האלה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי הגס
ד''ר אליזה טיומני11/06/2009שלום אור
לא ברור במה מדובר-כיסים במעי הגס -זה סעיפים -מצב כרוני ולא קשה נותנים אנטיביוטיקה רק אם יש דלקת
מצב אחר במידה וקיים כיס עם נוזל לאחר הניתוח שזה בד"ר כיס עם מוגלה
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיס המשך מאור
אור12/06/2009כן זה כיס עם מוגלה שיצאה החוצה וקיבל אניביוטיקה לזה אבל אחרי סיטי הכיס עדיין ישנו וזה לאחר 5 שבועות אומנם הכיס קטן אבח עדיין נימצא מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות בבטן התחחתונהמעין10/06/2009
שלום,
אני בת 20, אובחנתי כחולת צליאק מלפני 3.5 שנים. במהלך כל התקופה הזו, הבדיקות של הצליאק לא היו מאוזנות, כל חצי שנה נדרשתי לבקר בביה"ח אצל רופאת גסטרו.
בשלושה שבועות האחרונים אני חשה מעין דקירות חדות שבאות והולכות בעיקר בצד שמאל של הבטן התחתונה, יש לציין כי מידי פעם זה גם בצד ימין.
אשמח מאוד אם תענו לי בהקדם מה אתם ממליצים לעשות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות בבטן תחתונה
ד''ר אליזה טיומני11/06/2009בעין שלום
חשוב מאוד להביא את מחלת הצליאק לאיזון וכי יש לכך השלחות לעתיד.
לדקירות בבטן תחתונה יכולות להיות הרבה סיבות -ממקור דרכי השתן או גניקולוגי וכמובן ממערכת העיכול -יצאיות, גזים וכו'
חסרים פרטים בכדי להתמקד יותר.
תפני לרופא משפחה אשר יכוון אותך להמשך
בברכה ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיזserub09/06/2009
שלום,
אני בן 23 ולפני שנתיים אובחנתי כבעל "מעי רגיז", אחרי אין ספור בדיקות ודיאטה שעברתי הוחלט שאכילת גלוטן מגבירה את הרגישות במעי (ולא אין לי צליאק). מאז אני מקפיד על תזונה מאוזנת ולרוב המצב בסדר.
ביום חמישי האחרון הייתי בחתונה, בה שתיתי לא מעט (ולא הרבה מדי), מיום למחרת ועד יום זה (4 ימים ברצף), ללא הפסקה, אני סובל משלשולים(יציאות מימיות וריריות בממוצע של 10 פעמים ביום) וכאבי בטן עזים. והשאלה שנשאלת, מה עלי לעשות?! אני מקפיד לשתות הרבה, לאכול כל דבר שיעודד עצירות אך כלום לא עוזר. בנוסף, בפעם האחרונה שזה קרה, נבדקתי בבדיקת קולונסקופיאה ושם הוחלט שאין סיבה לדאוג, כנראה ומדובר במעי רגיז..
אז לאחר ארבעה ימים של סבל, אחרי שאיבדתי את התקווה שזה התקף חולף וזה כבר יעבור, אני פונה אליכם בצפייה לעזרה.
מה אתם מציעים לעשות?
הניסיונות האחרונים שלי עם הרפואה הקונבציונלית העמידו אותי במצב של חוסר אונים, כשנאמר שאין טיפול לבעיה הזו. כך, שהטיפול שאני מקבל שדי מקל על הכאבים הוא דיקור סיני, אך כרגע אני ממש סובל ומודאג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיז
פרופ' עמי ספרבר09/06/2009שלום רב,
אנסה להתייחס לפניתך משני היבטים, דהיינו הבעיה הכללית והבעיה העכשווית.
מבלי לדעת את פרטי הבדיקות שעברת או את ההיסטוריה הרפואית, ומתוך הנחה שהאבחנה שקיבלת נכונה, אין זה נכון שאין מה לעשות. יש הרבה מה לעשות בנושא הטיפול בתסמונת המעי הרגיש. בענין זה אני מפנה אותך לספר שלי "לוקח לבטן במקום ללב? בהוצאת ידיעות אחרונות ואשמח גם לראות אותך במידה והנך מעונין.
לגבי המקרה הנוכחי. אתה מתאר מצב של "גסטרו-אנטריטיס" או "קלקול קיבה" בלשון לא רפואית. זה לכול להיות על רקע זיהומי (וריוס, חיידק, טפיל), על רקע דלקת חולפת, או כתוצאה מהתלקחות של מעי רגיש, אולי על רקע האוכל בחתונה. מבחינה רפואית מדובר עדיין באירוע "חריף" כלומר מוגבל בזמן שאינו מחייב בירור אלא אם הוא מלווה בסיבוכים כגון חום גבוה, הקאה ממושכת והתייבשות וכד'. פרק הזמן שאתה מתאר אינו מפתיע ואינו מבשר רעות. בינתיים אפשר לנסות טיפול סימפטומטי, לדוגמא על ידי קל-בטן או אימודיום. אם המצב לא ישתפר מעצמו בימים הקרובים רצוי לפנות לבדיקה על ידי רופא המשפחה.
בברכת החלמה מהירה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקח את הכדור אימאודים ותאכל אורז ל
מירי09/06/2009ותאכל אורז לבן מבושל רק במיים קצת שלוש ארבע פעמים ביום ואחרכך פירי תפוח אדמה עם אורז ובננה בלי תבלינים בלי שמן רק מים ותשתה הרבה מיים מורתחים עם קצת לימון ושיבא ולאט לאט תחזור אחרי שלושה ימים לאכול אבל בעדינות בלי תבלינים חריף ושמן זה יירגע אני מדברת מנסיון מר גם אני בעלת מעי רגיז ועברתי את הסיוט שלך ותשתה את המיים שבושלו בו האורז לפני שייגמרו המיים בבישול רפואה שלמה ממירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקירות בבטן התחתונה
מעין10/06/2009שלום,
אני בת 20, אובחנתי כחולת צליאק מלפני 3.5 שנים. במהלך כל התקופה הזו, הבדיקות של הצליאק לא היו מאוזנות, כל חצי שנה נדרשתי לבקר בביה"ח אצל רופאת גסטרו.
בשלושה שבועות האחרונים אני חשה מעין דקירות חדות שבאות והולכות בעיקר בצד שמאל של הבטן התחתונה, יש לציין כי מידי פעם זה גם בצד ימין.
אשמח מאוד אם תענו לי בהקדם מה אתם ממליצים לעשות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרמים בידיים וברגלים אחרי טיפול כימשרית04/06/2009
שלום
אבי בן 69 עבר כריתיה של המעי הגס לפני כשנה ,לאחר מכן קיבל טיפול כימותרפי חצי שנה .
בחודש אפריל השנה סיים את הטיפול הכימותרפי .
במשך תקופת הטיפול אבי לא סבל כל כך מתופעת לוואי חוץ מקצת בחילות , אך הבעיה היא
שבטיפול האחרון ועד היום ,כחודשיים כבר אבי סובל מזרמים חזקים כמו הרדמות של הידיים והרגליים
אך אנו לא יודעים מה הסיבה לכך יש לו תור לרופא רק בעוד שבועיים אך כל יום שעובר הוא סובל
השאלה שלי ממה זה יכול לנבוע , כמה זמן זה ימשך והאם זה לגיטמי אחרי טיפול ועד מתי זה ימשך
והכי חשוב לאיזה רופא מתמחה בנושא הזה הוא צריך לפנות .
אשמח לקבל את התשובה
תודה שרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרמים בידיים וברגלים אחרי טיפול כימ
פרופ' עמי ספרבר05/06/2009שלום שרית,
אינני חושב שזה הפורום המתאים לשאלה זו. להערכתי אביך צריך להתייעץ עם אונקולוג, נוירולוג, או רופא כלי דם.
בברכת הצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)