פורום מחלות המעי הגס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוספת פרטים לשאלתי הקודמת על התוספת
    סיוון
    20/09/2009

בנוסף, הכאבים מקרינים לעיתים לצד ולעיתים לרגל ימין. אני בת 38 אמא לשני ילדים. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוספתן

ד''ר אליזה טיומני
    20/09/2009

שלום לסיגל
    עושה רושם שקיימת אצלך בעיה אורגנית בבטן-תלונות לא נעלמות ויש גם תופעות כלל הגוף.
    בכדי לשלול בעיה באפנדיקס או דלקת במעי הדק באיזור זה יש צורך לבצע בדיקת CT של הבטן בפרוטוקול מעי הדק.כך יכלו בדרך הכי מהרה ומדוייקת לבדוק באם קימות בעיות בחלל הבטן
    ורצוי בהקדם
    בברכה
    ד"ר אליזה טיומני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובותיכם, סיגל

סיוון
    21/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות על התוספתן
    סיוון
    20/09/2009

לפני כשבועיים חשתי כאבים עזים בבטן תחתונה בצד ימין, הגעתי למיון ושם בדקו אותי ואמרו שאין כלום. בינתיים הכאבים מעט נחלשו אך מופיעים מידי יום כמו גלים, וכאב קל קבוע. נעשתה לי בדיקות אולטרסאונד בטן ולא התגלה דבר, גם הרחם נבדק ולא נמצא כלום. שאלתי היא: האם יכול להיות שמתפתחת דלקת תוספתן? האם זה יכול לקחת חודשים, שנים?? ואיזו בדיקה צריך לעשות כדי לגלות האם זה אכן כך או משהו אחר?
    אינני מקיאה, ואין לי בחילות.גם היציאות נראות תקינות, לעיתים מעט עצירות. הכי חזק זה הכאבים ותחושה תמידית של חולשה ועייפות.
    תופעה כזו היתה אצלי ל]פני כשלוש שנים, וגם אז לא נמצא דבר. האם אפשר לייעץ לי מה לעשות? תודה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות על התוספתן

הוספת תגובה

• תוספתן

ד''ר אליעד קרין
    20/09/2009

לסיגל שלום רב

הסתמנות מתשכת שכזו אינה אופיינית לדלקת חדה קלאסית של התוספתן.
    השאלה החשובה יותר היא מהו המצב שהוביל לכאב זה וקיימת רשימה ארוכה של מצבים אשר עשויים לגרום להסתמנות שכזו.
    ממליץ להבדק ע"י רופא המשפחה ורצויי כי יפנה להתייעצות גניקולוג כירורג וגסטרואנטרולוג

בברכה

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת זריקת וולטרן 75 מ"ג על הבטן?
    איתי דניאל
    15/09/2009

שלום,
    ביום חמישי האחרון קיבלתי זריקת וולטרן בישבן (ישר למחזור הדם) בגין דלקת (בורסה) בעקב אחורי בקרסול.
    לצערי, אני מאוד מאוד רגיש במערכת העיכול אבל עד היום, לשמחתי, לא נמצא אצלי אולקוס, גסטריטיס, חיידק היליקובקטור וכו'.
    עכשיו אני בבעיה – מחד, בגלל הרגישות במערכת העיכול מאוד חרדתי ורגיש בגוף לכל טיפול בצורת כדורים (לא סטרואידים נוגדי דלקת) או נוזל שאני מכניס לגופי ולכן מעדיף לא לקחת יותר כלום ומאידך הנפיחות ברגל ממשיכה לגדול, הדלקת לא יורדת והכאבים מתחזקים מיום ליום.
    שאלותיי:
    1. האם שייתכן שכל הכאבים שלי בבטן, שרובם מתרכזים קצת מעל הפופיק מצד שמאל (איזה חלק זה במערכת העיכול???)נובעים מהזריקת וולטרן שקיבלתי בשבוע שעבר ביום חמישי ואם התשובה חיובית, האם זה תחילתו של אולקוס ומה אני יכול לעשות/לקחת כדי לטפל בבעיה לפני שתחמיר או שהסימפטומים אמורים להעלם לבד?
    (אני סובל כבר כמה ימים מדיקורת ומיחושים מציקים באזור).
    2. האם זה נכון שבגלל שהזריקה נינתה ישירות לישבן ונכנסה למחזור הדם בלי לעבור דרך מערכת העיכול כמו כדור שבולעים, בהכרח מבטלת אפשרות לנזק במערכת העיכול או שאין קשר בין הדברים?
    3. במידה ואדרש לקחת עוד זריקות/כדורים, איך אני יכול לטפל בבעית הדלקת מבחינה אורטופדית בלי לפגוע במערכת העיכול/כליות - והאם לקחת כדור ממשפחת PPI (לוסק, לנטון, אומפרדקס) מבטל או ממזער לחלוטין את הפגיעה האפשרית?
    4.אול שאלה קצת טיפשית ובכל זאת, דבר אחרון חביב שחשוב לי לדעת, האם שימוש מוגבר במשככי כאבים ו/או נוגדי דלקת בצורת כדורים/זריקות (וולטרן, קורטיזון, סטרואידים) יכול להיות טריגר להתחלת תהליך סרטני באזור הלבלב-כבד-קיבה-מעי גס/דק????
    תודה על התשובה ושנה טובה...
    איתי דניאל

הוספת תגובה

• השפעת זריקת וולטרן 75 מ"ג על הבטן?

פרופ' עמי ספרבר
    17/09/2009

שלום איתי ושנה טובה,
    תרופות כגון וולטרן (בשפתנו תרופות NSAIDs) עלולות לגרום תופעות לוואי כגון כאב בטן ו/או בחילה, גם בזריקה לשריר וגם בנרות. רוב תופעות לוואי אינן קשורות לאולכוס, אם כי לא ניתן לשלול אולכוס רק על סמך תסמינים. במקרה שלך נשמע כאילו שיש מרכיב של "נבואה שמגשימה את עצמה" כלומר ההחרדה מולידה תופעות לוואי ויש מקום לטפל בחרדתיות.
    אם יש חובה להמשיך בטיפול כזה אפשר לנסות להגן על הקיבה באמצעות תרופות PPI כפי ששאלת.
    השאלה לגבי סרטן מבטאת, להערכתי, את החרדות יותר מאשר סכנה אמיתית.
    בברכת שנה טובה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אבל שאלת הבהרה ברשותך...

איתי דניאל
    17/09/2009

שלום פרופ' פרבר היקר,

תודה על המענה לשאלתי, אבל:
    אין לי כאבי בטן טיפוסיים ו/או שילשולים ו/או עצירויות....אלא יותר אי נוחות במרכז הבטן ולמטה בצורת מיחושים ודקירות - בעיקר בצד שמאל שבאים והולכים לסירוגין מזה שבוע כל כמה שעות מהיום שלקחתי את הזריקה (יום חמישי שעבר).

אפרופו פיגמליון, האם אלה יסימפטומים טיפוסיים לחרדה שיחלפו מאיליהם ברגע שאני לא אתן לתחושה המציקה בגופי לנהל את מוחי או שקיים סיכוי שזה בכל זאת כן יכול להיות מהשפעה זריקת הוולטרן שלקחתי פעם אחת ושווה בדיקה של גסטרואנטרולוג?

גם לך ולכל בני ביתך ויקירך שנה טובה ומוברכת

איתי דניאל

נ.ב: שבועיים קודם לזריקה לקחתי ארקוקסיה 90 מ"גX10 כדורים סה"כ....אז אולי הזריקה שגם היא חומר אנטי דלקתי הייתה הטריגר לסימפטומים, אבל שוב, רק הנחה שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אבל שאלת הבהרה ברשותך...

פרופ' עמי ספרבר
    18/09/2009

איתי, שלום
    זה באמת נהיה מורכב מדי לתשובה דרך האינטרנט. אני מציע שכן תקבע ייעוץ אצל רופא גסטרו כדי לדון בשאלות שאתה מעלה.
    חג שמח,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי אגן
    אייל
    14/09/2009

מזה כמה חודשים אני סובל מכאבי גב תחתון אגן מותניים ומפשעות הכאב מופיע בעיקר לאחר יציאה וגם לאחר האכילה עם הרגשת גזים ונפיחויות עם רצון להתרוקנות . הכאב הנ"ל מופיע גם לאחר קיום יחסי מין , אציין שביצעתי בדיקות דם כלליות אולטרסאונד מפשעות , אשכים , בטן תחתונה ודרכי שתן אשר כולן היו תקינות . על מה יכולים להעיד הסימפטומים הנ"ל?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי אגן

הוספת תגובה

• כאבי אגן

ד''ר אליזה טיומני
    14/09/2009

שלום לאייל
    חסר פרטים רפואים לגביך-גיל, מצב בריאותי ,תרופות ועוד.
    בכל מקרה ,יש להתיחס למצב גרמי של האגן וע"ש שיכולים להיות מקור הכאבים וכמובן האברים באגן ובבטן תחתונה -מעי הגס ,כיס שתן ועוד.צריך לפנות לגסטרואנטרולוג לבירור רחב יותר של מע' העיכול התחתונה.גם מחלות כלי הדם יכולים לגרום לכאבים הקורנים למפסעות ורגליים .

בהצלחה ותרגיש טוב.
    דר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי אגן - ד"ר טיומני

אייל
    15/09/2009

מודה לך על תשובתך ולהלן הפרטים החסרים לגבי:
    תרופות קבועות : סימבקור 10 מ"ג
    מבצע קולונסקופיה אחת ל - 5 שנים (מגיל 35) עקב סיפור משפחתי . קולונסקופיה אחרונה בוצעה בשנת 2006
    והיתה תקינה , אני אמור לבצע שוב ב 2011 האם עקב התופעה אותה ציינתי יש לשקול להקדים את הבדיקה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאביאגן

ד''ר אליזה טיומני
    15/09/2009

תפיחות הבטן + יציאות לאחר הארוחות מצבעים יותר לכיוון בעיה של התכווצויות וספזמים במעי אך הגברת הכאבים ביחסי מין וקרינה לגב תחתון ורגליים ומפסיות מצביעים לצורך לשלול בעיה באגן עצמו ובכלי הדם.
    רצוי לבצע CT אגן בשלב זה
    לא נראה שיש צורך להקדים קולונו
    בברכה
    א. טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלונות לאחר כריתה חלקית של המעי הגס
    דניאל
    13/09/2009

כשלושה שבועות לאחר כריתה לפרוסקופית של המעי הגס (סיגמואיד), אזור הניתוח נראה יפה מאד מבחוץ. אני הולך למעלה מחמישה ק"מ מדי יום, אך חש כאב מסוים באזור החתך התחתון בבטן כל אימת שמנסה לעבור לריצה קלה. כמו כן, - ובעיקר - אני סובל מתנועת מעיים מוגברת (כשבע יציאות מדי יום), תחושה מתמדת של נפיחות/מלאות בבטן וטחורים שמפריעים מאד לישון בלילה. שאלתי היא האם עד כמה צפוי המצב להשתפר בעתיד. האם ניתן לעשות משהו לזירוז ההחלמה? האם הגברת מינון הפעילות הגופנית עשויה לסייע? (תוצאות הבדיקה הפתולוגית לאחר הסרת הגידול היו שלא הייתה חדירה מעבר לרירית ולכן אזדקק למעקב בלבד)

תודה,

דניאל

הוספת תגובה

• לאחר כריתת מעי הגס

ד''ר אליזה טיומני
    13/09/2009

שלום לדניאל
    דבר ראשון-כל הכבוד -3 שבועות לאחר הניתוח לא קטן ואתה כבר חזרה על המסלול !!!
    ללא ספק יחול שיפור הדרגתי במצבך תוך זמן של שבועות -חודשיים.
    אין צורך ללחץ מיותר- אתה לא חייב להסיג מדליה
    לגוף לוקח זמן להיסתגל ולחזק את כל הצלקות הפנימיות באנאסטומוזות שנעשו-זה לוקח עד 3 חודשים .מאמץ מיותר על צלקות חיצוניות אלול גם הוא לגרום להופעץה של בקע צלקתי.
    גם שאר התלונות יעלמו בהדרגה
    אתה יכול לקחת פרוביוטיקה לחודש-חודשיים לשיפור הפלורה .
    בהצלחה
    הבראה מהירה.
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המועילה והמעודדת!

דניאל
    14/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ברום הבטן{שאלה לפרופ ספרבר}
    משה
    11/09/2009

אני סובל כחודשיים מכאבים קבועיים ברום הבטן עם התקפות כאב חזקות} שיהוקים רבים אחרי האוכל.נוגדי חומצה חזקים ומשככי כאבים כמעט ולא עוזרים.עברתי גסטרוסקוםיה לפני חודשיים אובחנה גסטריטיס דאודוניטיס ואיזופאגיטיס קלים ואולי בקע קטן.ונמצא חיידק הליקובקטר שבעקבותיו קיבלתי אנטיביוטיקה.הכאבים והשיהוקים וגם בחילות ממשיכים
    אין לי שינויים ביציאות.
    המשכתי בבירור סיטי בטן קפסולה ומנומטריה של הושט
    הכל היה תקין פרט למנומטיה שבה נמצאה הפרעה קשה .התכווצות לא תקינה ובעיה בבליעה
    מה פשר הסימפטומים והתוצאות הנל.האם מתאים לושט רגיזה או מעי עצבני ואיך אפשר לטפל
    תודה

הוספת תגובה

• כאבים ברום הבטן

פרופ' עמי ספרבר
    13/09/2009

שלום רב משה,
    בשלב זה לא ניתן להגיד בוודאות מה מקור התסמינים שלך, מה גם שחסר מידע לגבי גילך, בדיקות מעבדה, מחלות אחרות אם יש, ותרופות קבועות.
    בכל מקרה, לא מדובר במעי רגיש, בייחוד לנוכח יציאות סדירות. יש שני ממצאים שמחייבים התייחסות והם דלקת מפושטת במערכת העיכול העליונה (ושט, קיבה, ותרסריון) וממצא במנומטריה. המרכיב הנוסף הוא היעדר תגובה לטיפול.
    בשלב זה אני חושב שיש מקום לשקול חזרה על בדיקת הגסטרוסקופיה, לוודא מחיקת ההליקובקטר, ופניה למרפאת המתמחה לבעיות ושט ובליעה. באזור המרכז ישנן מרפאות כאלו, ביו היתר, במרכז הרפואי איכילוב, במרכז הרפואי שיבא, ובבילינסון.
    לגבי השאלה אם מדובר אולי ב"ושט רגיז" ישנה אפשר שמדובר במה שקרוי במונחים רפואיים NCCP או כאבים בחזה אשר אינם על רקע לבבי. בעיה כזו גם תיבדק ותטופל במרפאות הנ"ל.
    באיחולי בריאות ושנה טובה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת קונולוסקופיה
    טלי ג
    06/09/2009

אמי נפטרה לאחר בדיקת קונולוסקופיה בגלל נקב במעי שנעשה תוך כדי הבדיקה.
    האם זו ראשלנות ראפואית ?נאמר לנו שזה ניתן לתיקון ולאחר מספר ימים היא נפטרה.
    עד כמה מידעים את החולים בסיכון האמיתי של הבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת קונולוסקופיה

הוספת תגובה

• בדיקת קונולוסקופיה

פרופ' עמי ספרבר
    06/09/2009

שלום רב טחי,
    קודם כל תנחומים על מות אמך.
    לעצם הענין. כל בדיקה פולשנית כרוכה בסיכונים אפשריים וגם בדיקת הקולונוסקופיה כלולה ברשימה זו, אם כי שיעור הסיבוכים הקשים כגון יצירת נקב במעי מאוד נמוך.
    אי-לכך, כל נבדק מקבל הסבר על הבדיקה לפני תחילתו וחותם על טופס הסכמה בו הוא מאשר שקיבל מידע מלא מהרופא.
    כמובן שיאנני יכול להתייחס ספציפית למקרה של אמך, כי אין לי כל מידע בנידון. כעיקרון, הסיבוך של נקב במעי ואפילו מות כתוצאה מכך אינם מעידים על רשלנות רפואית.
    שלא תדעו עוד צער,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול לקרוהן במעי הדק
    מרינה
    05/09/2009

שלום רב,
    בת 21, אובחנתי כחולה בקרוהן וקיבלתי טיפול של גרנולות פנטסה 4 גרם ביום.
    לאחרונה נתקלתי במידע באינטרנט שהטיפול ב5 ASA אינו יעיל למחלת קרוהן במעי דק.
    האם זה נכון.? האם עליי להחליף טיפול?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול לקרוהן במעי הדק

הוספת תגובה

• טיפול לקרוהן במעי הדק

פרופ' עמי ספרבר
    06/09/2009

שלום מרינה,
    זה נכון שטיפול ב5-ASA אינו יעיל או מומלץ כטפול קבוע במחלת קרוהן. לגבי איזה טיפול כן מתאים צריך לברר בייעוץ אישי אצל גסטרואנטרולוג.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמיסיה בקוליטיס
    עמעמי
    05/09/2009

שלום לדר'

אני מאובחן כחולה קוליטיס בצד שמאל, קרוב ל-5 שנים.
    בשנה וחצי האחרונות הפסקתי לחלוטין לצרוך מוצרי חלב
    וכתוצאה מכך (ככל הנראה) אני ברמיסיה מוחלטת
    אני ממשיך ליטול אסקול 3X800 ליום.
    האם כדאי וניתן לרדת בכמות האסקול ל2X800 או פחות מכך?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    רמיסיה בקוליטיס

הוספת תגובה

• רמיסיה בקוליטיס

פרופ' עמי ספרבר
    06/09/2009

שלום רב,
    אין מספיק מידע להתייחס ברמה הפרטנית. באופן כללי רצוי להמשיך בטיפול כטיפול מונע כי יש יותר סיכוי להישאר ברמיסיה עם טיפול מאשר ללא טיפול. לגבי התרופה הספציפית והמינון המתאים לך, צריך לברר עם הגסטרואנטרולוג המטפל.
    בברכה ובאיחולים לרמיסיה ארוכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקש עזרה בבקשה
    גוטרמן גיא
    02/09/2009

שלום רב, שמי גיא ואני בן 21.

מזה כשנה אני סובל מכאבי בטן באיזור אפיגסטרי עם צרבת, הרגשה של כאב חזק מאוד (התקבצות, לחץ דם עולה, יציאות משתנות) עד כדי כאב ראש חזק.

אני נמצא בשירות צבאי, הרבה מאוד לחץ ובעיות אישיות אשר גורמות ככל הנראה ללחץ קשה.
    הייתי בטיפול אצל גסטרואנטרולוג המתמחה בנושא זה, הוחלט על מעי רגיז במצב קשה ועל בדיקות קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה (שתיהן היו תקינות).

בגיל 15 עברתי כריתת כיס מראה, גסטריטיס חריף, הליקובקטור פילורי ומעי רגיז, לצערי אני סובל מגיל צעיר מאוד עם בעיות גסטרו, באזרחות טופלתי כראוי.
    הומלץ לי על ידי רופא צבאי לצאת משירות אך אינו רוצה לקחת אחריות והיפנה אותי לפסיכולוג.

אבקש את עזרתכם/המלצה בנושא זה
    תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מבקש עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• מבקש עזרה בבקשה

פרופ' עמי ספרבר
    04/09/2009

שלום רב, גיא
    לא ברורה מטרת הפניה. בכל מקרה, בין אם השאלה היא לגבי עזרה עם התסמינים או בין אם השאלה היא לגבי סיום השירות הצבאי - זה איננו נושא לדיון בפורום באינטרנט. אני מציע שתפנה שוב לרופא הגסטרואנטרולוג שמכיר אותך או למומחה אחר בנושא כדי לברר את האופציות שלך בייעוץ אישי.
    בברכת הצלחה ושבת שלום,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי אבחנה
    תמי
    01/09/2009

אבי בן 69 עבר בדיקת CT וקולונסקופיה ונמצא סובל מאדנו קרצינומה של רקטו סיגמואיד.
    הפוליפ בקוטר 60 ממ'.
    אבקש לקבל הסבר. כמו כן האם אפשר לדעת מכך אם הגידול לא חדר את הדופן?
    נאמר לנו שההליך הוא ניתוח ללא צורך בטיפולים נוספים. האם זה הגיוני?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי אבחנה

הוספת תגובה

• אבחנה - תשובה

ד''ר אליעד קרין
    01/09/2009

לתמי שלום רב

במידה וה CT אינו מעיד על פיזור גרורתי יש צורך בניתוח לכריתת מקטע המעי הגס שבו יש את הגידול.
    לאחר הכריתה שולחים את המעי שנכרת לבדיקת פתולוגית ואז מקבלים מידע נוסף לגבי עומק חדירה ומעורבותן של קישריות לימפה.
    בהתאם לתוצאות הבדיקה הפתולוגית מחליטם אם יש צורך בטיפול נוס לאחר ההחלמה מהניתוח.

בברכת החלמה מלאה

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי האבחנה

ד''ר אליזה טיומני
    01/09/2009

מדובר בגידות באיזור מעי הגס המרוחק
    בבדיקת CT ניתן לקבוע את מידת הפיזור המקומי והמרוחק אך רק בדיקת PET-CT תוכלו לגלות תהליהים קטנים אם קיימים. לפי זה תתקבל החלטה סופית על הדרך הטיפולית
    במידה והגידול באיזור סיגמה ולא ברקטום-אפשר בשלבים מוקדמים להסתפק רק בניתוח
    באיזור הרקטום לעיתים יש צורך בטיפולים נוספים.
    בהצחלה לאביך
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות
    לינוי
    28/08/2009

שלום, שמי לי ואני בת 18.
    מזה כמעט שבוע אני סובלת מעצירות,. זה לא שאין לי יציאות בכלל יש לי יציאות אבל מאוד קשה לי לעשות ואני מרגישה שהן מאוד קשות או יבשות וזה מקשה עליי להוציא.
    יש לציין שעברתי וירוס של שלשולים וחום, אולי זה קשור באיזשהו אופן לעצירות שיש לי כעת?
    מה אפשר לעשות כדי לטפל בעצירות הזו? זה ממש סבל בשבילי כי באופן נורמלי יש לי יציאות לפחות פעם או פעמיים ביום.

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות

הוספת תגובה

• שלום לי

ד''ר אליזה טיומני
    28/08/2009

עצירות יכולה להופיע לאחר אפיזודה של זהום במע' העיכול כפי שהיה אצלך
    להקלת המצב שהוא זמני חשוב לעלות כמות נושלים ששותים במהלך היום עד 2,5 -3 ליטר ולהוסיף מספר כפות שמן פראפין בערב ,כמו כן אפשר לקחת קורס של פרוביוטיקה 2 ביום למשך חודש.(מגא-אצידופילוס של סולגר או מגא-פרוביוטיקה של גראמזה או קו-ביוטיק של לפידות .
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

לינוי
    30/08/2009

היי. לא הבנתי בדיוק את נושא הפרוביוטיקה אז אם תוכלי להסביר אשמח. זה כדורים שאני צריכה ליטול או מה? ואיפה אפשר למצוא שמן פראפין?
    בנוסף קניתי מבית המרקחת בסופר פארם תרופה שנקראת NORMALAX לטיפול בעצירות וזה לא עוזר לי כלל.. אני כבר ממש מיואשת. מדוע התכשיר לא עוזר? האם יש עוד תכשירים אולי יותר חזקים שיוכלו להשפיע עליי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות

ד''ר אליזה טיומני
    07/09/2009

שלום לי
    את נורמולקס שאפשר לקחת מדי ערב כ 20 מל'
    אם לא עוזר -אפשר להוסיף 5 עד 25 טיפול YOBSALAX מדי ערב
    פרוביוטיקה - אלה תכשירים המכילים חיידקים "טובים"-הכי טוב שיש בארץ נקרא CO-BIOTIC יש גם סוגים אחרים -חשוב לבדוק שכמות החיידקים בתוך הקפסולה יהיה בסביבות 5 ביליון
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות

עדי
    07/09/2009

פתרומעולה מרפואה סינית 0546848376ן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי צבע צואה/כאבי בטן
    מודאג
    27/08/2009

שלום רב,

אני בן 24, יש לי מעי רגיז מזה שנתיים, לאחרונה (ב 14 הימים האחרונים) אני שמתי לב שצבע הצואה השתנה, בדרך כלל זה היה חום כהה, אבל זה השתנה להיות חום מאוד כהה שנוטה להיות אפילו לשחור, על מה זה יכול להצביע? לציין כי גם ב- 10 ימים האחרונים היו לי כאבים בבטן, אבל כאבים שבאו וחלפו לאחר זמן קצר, אחרי30 דקות ולפעמים אחרי שעה בערך, הכאבים האלו לא היו כל יום במשך ה 10 ימים האחרונים, אלא תקפו אותי 3 פעמים עד עכשיו. (הכאבים הם לא כל כך חזקים) האם לבקר דחוף אצל הרופא?

לציין כי אין שינוי באוכל שלי בתקופה האחרונה,

אבקש את עזרתכם הדחופה.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי צבע צואה/כאבי בטן

הוספת תגובה

• שינוי צבע צואה/כאבי בט

פרופ' עמי ספרבר
    27/08/2009

שלום רב,
    יש לפעמים קו דק שמפריד בין צבע צואה בעל משמעות קלינית לזה אינו חשוב. צואה חומה, אפילו חומה מאוד, אינה מצביעה על חולי. לעומת זאת אם הצבע הוא שחור, בייחוד בצבע זפת, זה עלול להצביע על נוכחות דם בצואה. אם יש לך ספק או חשש שהצואה אמנם שחורה יש לפנות לרופא על מנת לברר את הנושא.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחורים ומעי רגיז
    איריס
    26/08/2009

שלום רב!

מזה כחצי שנה סובלת מטחורים פנימיים דרגה 2 . כן סובלת מעצירות ושלשולים לסירוגין ויש ימים
    שיש לי יציאות תקינות . רופאת גסטרו אמרה שיש לי כנראה מעי רגיש ( על סמך בדיקות דם שעשיתי
    באותה תקופה בגלל סיבה אחרת) .יש לציין שאני במתח כבר ברבה זמן.
    שאלתי היא האם כדורי פרוביוטיקה יכולים לעזור ליציאות סדירות ולגזים מפי הטבעת.

תודה ויום טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    טחורים ומעי רגיז

הוספת תגובה

• טחורים ומעי רגיז

פרופ' עמי ספרבר
    27/08/2009

שלום איריס,
    ראשית אין קשר בין טחורים למעי רגיש. לא ברור לי מהפניה אם את עושה קשר כזה, אך אין ובמידה וצריך לטפל בטחורים (למשל דימום), יש לעשות זאת בלי קשר למעי הרגיש.
    שנית, מעי רגיש מאובחן על ידי התסמינים ובדיקת מינימליות, אך לא תמיד רק בדיקןת דם. בכל מקרה, אם בדיקות הדם לא כללו בדיקה לשלול מחלת הצליאק יש מקום לעשות זאת.
    שלישית, יש מכלול של טיפולים למעי רגיש יש עשויות להפחית סבל ולשפר איכות חיים. יש מקרים בהם פרוביוטיקה עשויה לעזור, אם כי לא כל סוג של פרוביוטיקה. רצוי לדעת שהמידע המדעי לגבי היעילות של השימוש בטיפול זה אינו חד-משמעיץ
    בשורה התחתונה אני מציע לך לפנות לייעוץ אצל גסטרואנטרולוג המתמחה בטיפול בהפרעה זו.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוחלתחיים
    ג.נ.
    23/08/2009

שלום,
    האם יש טבלאות של התפלגות תוחלת החיים הנוכחית לחולי סרטן מעי גס מדרגה 3 שעברו כריתה מעי ימני עם אחת מ 14 בלוטות לימפה נגועות ומקבלים את הטיפול הקונבנציונלי?

תודה
    ג.נ.

לקביעת תור
    סגירה
    תוחלתחיים

הוספת תגובה

• תוחלת חיים

פרופ' עמי ספרבר
    23/08/2009

שלום רב,
    קודם כל אזהרה לגבי טבלאות התפלגות. טבלאות אלו מבוססות על הסתברויות ואינן בהכרח נכונות לגבי בן אדם ספציפי.
    על פי התיאור נראה לי שמדובר בדרגה 3A או 3B. את זה צריך לברר במדויק יותר אצל האונקולוג המטפל. שיעורי ההישרדות ל-5 שנים לדרגות אלו הם סביב 83% ל-A ו-64% ל-B בארה"ב על פי מדיע ברינטרנט.
    אפשר למצא שיעורי הישרדות באינטרנט בקלות על ידי חיפוש בגוגל עם מילות מפתח של הישרדות בעברית או survival באנגלית.
    בברכת החלמה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה