מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לפרופ' עמי ספרבריובל06/08/2009
שלום,
אני בן 32, לפני מספר שנים אובחנתי כסובל ממעי רגיש. ביצעתי כל מיני שינויים החיי שחלקם אומנם עוזרים אך לצערי אלמנט החרדה עדיין דובק בי (גם בו אני מנסה לטפל כרגע).
כיום כשאני עומד בפני שירות מילואים נתן לי מומחה לגסטרואנטרולוגיה שטיפל בי עד היום מכתב ובו הוא מבקש שיפנו אותי לוע"ר לשם קביעת פרופיל וסעיפי ליקוי.
הדבר שאני הכי מפחד ממנו זה שועדה שכזו תקבע לי סעיף נפשי כל שהוא. האם אתה יודע אם זה יכול לקרות? האם חלק מהסעיפי הליקוי שהם יכולים לקבוע מכילים בתוכם גם סעיף נפשי?
תודה מראש
יובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' עמי ספרבר
פרופ' עמי ספרבר08/08/2009שלום יובל,
אינני בטוח שאני מוסמך לענות על השאלה הזאת כי מזמן אין לי קשר עם ועדות רפואיות בצבא.
בכל מקרה, אם הפניה היא רק לגבי התסמינים של מעי רגיש אין סיבה, לדעתי, לקבוע סעיף נפשי. ביחד עם זאת גם הסעיף שייקבע לא יהיה נמוך במיוחד. שחרור משירות מילואים או שינוי תנאי שירות יהיה תלוי יותר בתוכן המכתב הרפואי מאשר בקביעת הפרופיל.
לעומת זאת, אם מדובר במצבי חרדה וזה מוקד המכתב הרפואי, אז כן יש מצב שיקבעו סעיף נפשי בהתאם.
עד כאן תשובתי הלא לגמרי מוסמכת.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנת פוליפ (Rectal polip)The One02/08/2009
שלום, דודה שלי בת 52 ובוצעה לה בדיקת קולונוסקופיה. לפי הדו"ח הבנתי שנמצא לה פוליפ עם בסיס רחב בחלחולת, כמו כן נאמר כי בסיגמואיד יש סערים (סעפים? כתב לא ברור של הרופא) מרובים. נלקחה ביופסיה לבירור.
רציתי לשאול מה פשר הממצאים הללו, האם ניתן להסיק משהו או לדעת לפני תוצאות הביופסיה?
נאמר לה ע"י הרופא שיש צורך בניתוח, האם זה משהו וודאי עוד לפני קבלת התוצאות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנת פוליפ (Rectal polip)
פרופ' עמי ספרבר04/08/2009שלום רב,
יש כאן כמה נושאים
1) לגבי הסעיפים - מדובר בממצא של מעין כיסים בדופן המעי שמתפתחים עם הגיל. מעשית אין לזה משמעות ולא מהם נלקחו הביופסיות.
2) הפוליפ - עד לקבלת תוצאת הביופסיות לא ניתן לדעת מה אופי הפוליפ, דהיינו שפיר או ממאיר, אבל
3) ככל הנראה הרופא שביצע את הבדיקה התרשם שאין דרך להוציא את הפוליפ באמצעות קולונוסקופ ועל כן יש צורך לכריתה כירורגית, בלי קשר לתוצאת הביופסיות.
ככה אני מתרשם מהתיאור שמסרת, היתר תצטרכו לשאול את הרופא המבצע.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- nf1שמואל02/08/2009
שלום דק אני בן 43 סובל מי נאופיברומטוזיס ולפני 4 חודשים קיבלתי טיפול של נארוכרוגיה ברוש בבגל גידול של [מניגיומה ] 2 אופנתי לבדיקת סיטי בטן בגלל כהב וירדה של וטמין בי 12 בבדיקת סיטי אובחן המפאנך 1 באיזור שורש האומנטום מודגמת הסננה נודולרית הסמוכה לקולון [אין לראות עיבוי דופן המעי דק המפאנך מציה המשך בירור קלני והיסטולוגי מה הכבנה מה עלי לעסות הים יש צורך לחזור למרפאה בירור קליני והיסטולוגי מה זאומר ומזה הסננה נודולרית תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר nf1
פרופ' עמי ספרבר04/08/2009שלום שמואל,
מאוד קשה להבין במה מדובר. לדעתי אתה צריך לפנות למרפאה ולברר מה הכוונה. קרוב לוודאי שמדובר בקולונוסקופיה וצילום של המעי הדק - אך אתה צריך לפנות ישירות לרופא המטפל שלך לקבל פרטים נוספים ותוכנית מפורטת.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לקולונוסקופיהאתי27/07/2009
שלום רב,
אני בת 47 בריאה ועומדת לעבור לראשונה בדיקת קולונוסקופיה בגלל סיפור משפחתי.
הוראות ההכנה שקיבלתי הן:
בערב לפני הבדיקה 3 כדורי לקסדין. בבוקר הבדיקה 3 ליטרים של מרוקן. שעתיים לפני הבדיקה (שתתקיים בשעה 15:00) 2 חוקנים.
שאלותי הן: נראה לי שההכנה אגרסיבית מאוד (3 משלשלים, מרוקן ושני חוקנים) האם זו אכן ההכנה המקובלת? האם אי אפשר לוותר על החוקנים?
ביקשתי מהרופא חלופה למרוקן מאחר שאני מתקשה לשתות נוזלים בכמויות גדולות ולא נראה לי שאצליח לשתות כמות של 3 ליטרים בפרק הזמן הנדרש. לדברי הרופא אין שום דרך אחרת וזו ההכנה היחידה האפשרית. לדבריו סופודוקס כבר יצא משימוש ופיקו סלאקס לא עושה הכנה מספיק טובה. האם אכן כך?
רוב תודות,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה לקולונוסקופיה
פרופ' עמי ספרבר28/07/2009שלום דפנה,
יש כאן כמה שאלות.
א) יש הוראות שונות במכונים שונים. העיקרון הוא ששווה לעשות כל מאמץ ליטול את כל ההכנה כי אם המעי אינו מספיק נקי יש אפשרות שהבדיקה תהיה מוגבלת באיכותה או שלא תיערך כלל ואז יהיה צורך לחזור על ההכנה.
ב) גם כשהיה סופודקס היה צורך לשתות 3 ליטר נוזלים.
ג) אינני מסכים שפיקו אלקס לא יכול להיות טוב להכנה, אך גם אז צריך לשתות אותה כמות של מים.
השורה התחתונה היא שכל שיטה וחומר מחייבים שתית כמות גדולה של נווזלים, במקרה של מרוקן החומר עצמו, ובמקרה של פיקו סלקס מים.
באיחולי הצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה ברמת ההמוגלובין.סימה27/07/2009
אבי בן 87 לפני חצי שנה עבר אירוע של טרומבוזה ברגל, הוא לוקח קומדין 9 מ"ג בשבוע.
בבדיקות הדם שעורכים לו רמת ההמוגלובין יורדת מבדיקה לבדיקה, לדוגמא בתאריכים:
25.3.2009 רמת ההמגלובין היתה 11.1
26.4.2009 רמת ההמגלובין היתה 11.0
28.6.2009 רמת ההמוגלובין היתה 10.6
12.7.2009 רמת ההמוגלובין היתה 10.3
מה יכולה להיות הסיבה לירידה ברמת ההמוגלובין?
הרופאה חושדת שיש לו דימום במעים והיא רוצה להפנות אותו לבדיקת קולונוסקופיה.
האם הבדיקה אינה מסוכנת לאדם בן 87?
האם יש בדיקה חלופית לא פולשנית?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה ברמת ההמוגלובין.
פרופ' עמי ספרבר28/07/2009שלום סימה,
הירידה בהמוגלובין אמנם קלה, אך עקבית. בגיל הזה ולאור הנטילה של קומדין (אגב 9 מ"ג לשבוע הוא מינון כמעט הומיאופתי) יש חשד סביר לאיבוד דם במערכת העיכול.
לגבי קולונוסקופיה. הבדיקה כרוכה בסיכונים אפשריים בכל גיל (אם כי סיכון נמוך) ובוודאי אצל אנשים מבוגרים יותר.
כמו כל דבר אחר ברפואה השאלה אם התועלת האפשרית גדולה מהסיכון או קטנה ממנו. מי שיכול לענות על השאלה הזו הוא הרופא המטפל או הגסטרואנטרולוג שאמור לערוך את הבדיקה. בין יתר הגורמים שיקחו בחשבון יש הבאים:
1) מה הרמה התפקודית והשכלית של אביך.
2) האם יש עדות לדמם (צואה שחורה או דם טרי)?
3) מה היא תוצאת בדיקת INR?
4) מה הרקע הרפואי שלו (מחלת לב? ריאות? סכרת?)?
ועוד
בשורה התחתונה לא הייתי פוסל את הבדיקה על הסף, אלא מעלה את השאלות האלו כפי שציינתי בפני הרופא הרוולנטי.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעומר26/07/2009
גילו שיש לי את החיידק HELICOBACTER PYLORI רשמו לי טיפול תרופתי שהוא:
OMEPRADEX 20 MG 1X2
T.MOXYPEN 1 MG 1X2
T.KARIN 500 MG 1X2
הבנתי שיש לשילוב הזה תופעות לואי לא פשוטות כמו בחילות לאורך כל היום.השאלה שלי היא האם זה באמת כך שיש בחילותללא הפסקה ואם כן האם יש טיפול שגורר פחות בחילות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ' עמי ספרבר28/07/2009שלום עומר,
ראשית, קיבלת את הטיפול המקובל והנכון (אם כי המינון של מוקסיפן הוא 1 גר' פעמיים ביום, ולא מ"ג).
אם כי הקארין עלול לגרום לבחילה אצל מיעוט הנוטלים, ואף להקאה, בד"כ אנשים עוברים את הטיפול ללא קושי. לאור זאת, לא הייתי נמנע מנטילת הטיפול ובוודאי לא הייתי מניח מראש שיהיו תופעות לוואי, כי אז זה עלול להפוך לנבואה שמגשימה את עצמה.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אתופן וקוליטיסזהבה ת26/07/2009
שלום רב
אני מבקשת לדעת האם קיים מחקר התומך בכך, כי שימוש ממושך בכדורי אתופן עלול לגרום למחלת מעיים - קוליטיס, או פרוקטיטיס.
אם כן, אבקש לשלוח אותי למקורות.
בכבוד רב
זהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתופן וקוליטיס
פרופ' עמי ספרבר28/07/2009שלום זהבה,
בשאלה שלך את שואלת לגבי גרימת קוליטיס. ידוע שתרופות מסוג אתופן עלולות לגרום להתכייבויות במערכת העיכול, אך אם השאלה מכוונת לגרימת מחלה דלקתית כרונית כגון קוליטיס אולצרוזה אינני חושב שיש לזה תשובה ברורה.
יש יותר תמיכה בשאלה אם תרופות אלו עלולות לגרום להתלקחות של מחלתת מעי דלקתית קיימת. להערכתי מרבית הרופאים יענו בחיוב לשאלה זו, אבל גם כאן התוצאות של מחקרים אינןחד-משמעיות. ככל נראה יש חולים שמגיבים רע לתרופות אלו בו בזמן שאחרים פחות מושפעים. ככלל הייתי ממליץ שחולה במחלה דלקתית של המעי יימנע משימוש בהן אלא אם אין ברירה (למשל מחלת פרקים המחייבת שימוש בהן) ואז הייתי פונה לייעוץ פרטני אצל מומחה.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה מעי גס כהכנה לניתול טחוריםשלומי25/07/2009
לאחר בדיקת טחורים נשלחתי ע"י הפרוקטולוג לביצוע בדיקת המעי הגס ע"מ לשלול בעיה במעי הגס לפני הניתוח.
האם עליי להגיע לבדיקה אצל רופא הגסטרו בהכנה כלשהי או שהבדיקה נעשית כבר בביקורי הראשון אצל הגסטרו?
בנוסף ברצוני לדעת האם מיד לאחר סיום הבדיקה אוכל לשוב לפעילות רגילה (ע"פ הבנתי הבדיקה מבוצעת עם אלחוש כלשהו).
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה מעי גס כהכנה לניתול טחורים
פרופ' עמי ספרבר28/07/2009שלום שלומי,
מקובל אצל פרוקטולוגים להמליץ על קולונוסקופיה לפני ניתוח טחורים, אם כי בגיל צעיר מאוד אינני משוכנע בהצדקה.
יש מכונים שמקבלים חולים ישירות לבדיקה ללא ייעוץ רופא גסטרו, ומקומות אחרים מחייבים ייעוץ קודם. בכל מקרה אתה צריך לקבל הוראות הכנה ולבצע אותן במדויק.
לאחר הבדיקה אתה תהיה מטושטש ולא תוכל לחזור לפעילות לפחות כמה שעות. לגבי פעילות המחייבת ערנות מוחלטת כגון נהיגה, אסור עד למחרת הבדיקה.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- nf1שמואל23/07/2009
שלום אני בן 43 סובל ני נאופיברומטוזיס הברתי טיפול של נאוכירוגיה [הקרנות] ברוש בגלל גידול של מניגיומה ולאחר אופנתי לסיטי בטן בגלל ויטמין נ12 נמוך וכאבים בטן ולצורך מאכב בסיטי אודגם 1 באיזור שורש האומנטום מודגמת הסננה הסמוכה לקולון רוחבי [אין לראות עיבוי דופן המעי 2יש גם עכמת קשה בע ש גבי ומותני המפאנך מצי המשך בירור קליני והיסטולוגי דק מה אלי לאסות הים יש צורך לחזור למרפה הים התוצאות למלאכב או אין צורך לשום חזר למרפאה מי הסננה נודולרית תודה דק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמואל
ד''ר אליזה טיומני23/07/2009טקסט מאוד לא תקין ולא ניתן להבין דבר
כתוב שנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהnf1
שמואל23/07/2009שלום אני בן 43 סובל מי נאופיברומטוזיס ואני אחר הקרנות טיפול שקבלתי ברוש 2 השאל שלי הי בסטי בטן אודגם באיזור שורש האומנטום מודגם הסננה נודולרית הסמוכה לקולון מה הכבנה ומה עלי לאסות הים יש צורך לפנות למרפאה או אין שום צורך אני מקבה שאפאם זה יותר התקס תודה דקווו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ושינוי יציאותאבי22/07/2009
טוב זה קצת ארוך מקווה שתוכל לתת לי הסבר אז ככה לפני כחצי שנה התחיל לי מין חום נמוך ולאחר כחודשיים התלווה אליו גם כאב בטן שינוי ביציאות וחוסר תיאבון עשו לי מילון ואחד בדיקות דם אולטרא סאונד בטן עליונה ותחתונה הכל יצא תקין וזה לא עבר לי עד שהתעקשתי ועשו לי סיטי בטן (באופן פרטי כמובן) ובסיטי גילו כמה מימצאים שמאוד הלחיצו אותי והם כדלקמן נרשם לי פיתולי המעי ברוחב ועם מהלך תקין מודגם עיבוי דופן בחלק דיסטלי של קולון יורד ובסיגמה בנוסף מודגם מבנה מאורך בסמיכות רקמתית ללא חומר ניגודי או בועות אוויר בתוכו נמצא צמוד לדופן הבטן הימנית יתכן לולאת מעי ריקה . מספר בלוטות לימפה קטנות בשורש המזנטריום לא הודגם נוזל או אויר חופשי בבטן ובאגן..לסיכום נכתב יתכן קולטיס ..והתעייצתי עם דוקטור גלר שהסתכל על זה ובחן גם את הסיטי והמליץ לי על בדיקת סיגמסקופיה אכן עשיתי את הבדיקה נבדק עד 70 ס"מ
והיה תקין לחלוטין כמו כן עברתי גסטרוסקופיה שיצאה תקינה (מהפחד שלי לטשטוש עשיתי אותה בלי )ממש עינוי עכשיו שאלתי היא כזאת אני ידוע בתור היפכונדר ברמה ממש גבוה מאוד ממה יכול לנבוע המצב שתיארתי אני בן 29 אחרי שנה של אבל על אבי שנפטר מליפומה t ויש לי בראש כל הזמן שאולי יש לי סרטן כי קראתי באינטרנט שעיבוי דופן מעיד על זה ראוי לציין שעברתי לפני כ3 שנים או קלנסקופיה או חוקן בריום בעקבות שינוי יציאות וכאבי בטן שוב סליחה על ההאריכות בתודה מראש אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאביב טו ושינוי ביציאות
ד''ר אליזה טיומני23/07/2009שלום אבי
מקרה שלך באמת לא בשביל התיעצות באינטרנט !
על קצה המזלג-כדי אולי גם לבצע קפסלה של מעי הדק לשלול מחלה דלקתית במעי הדק אם הסיפור של חום -חוסר תאבון ושינוי ביציאו וכו' עדיין רלוונטיים
בהצלחה ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בבטן טחתונה בצד שמאל
מריה04/08/2009שלום
אני סובלת מכאבים לא חזקים אך מציקים בבטן תחתונה בצד שמאל
ובמישוש אני מרגישה מין גולה קטנה וכואבת
חששתי שזה משהו גניקולוגי ועשיתי אולטרסאונד פנימי ותוצאות היו תקינות
מה זה יכול להיות?
ולאן עליי לפנות?
הודה לתשובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בבטן טחתונה בצד שמאל
פרופ' עמי ספרבר05/08/2009שלום מריה,
על פי תיאורך לא ברור כלל אם יש קשר למעקכת העיכול או למעי. אם את הממששת גולה קטנה וכואבת בדרך כלל מדובר בממצא בדופן הבטן ולא במעי. הכי הגיוני שרופא המשפחה יבדוק אותך במקום שאת ממששת גולה כואבת. על פי התרשמותו תבוא החלטה האם צריך להפנות אותך למומחה ואם כן, לאיזה.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לקולונוסקופיהענת פלר22/07/2009
שלום,
ביום שני הקרוב, 27.7.09 אני אמורה לעבור בדיקת קולונוסקופיה. זו תהיה בדיקת קולונוסקופיה שלישית שאני מבצעת בשנים האחרונות (בשל סיפור משפחתי) ויצא לי להכין עצמי לבדיקות הקודמות גם עם מרוקן וגם עם סופודקס. היות וכיום אסורה ההכנה בסופודקס וההכנה עם מרוקן היא לא קלה, הייתי מעוניינת להשתמש בפיקולקס. אני נוטלת באופן קבוע ויומיומי כדורים מסוג
. Tamoxifen 20 mg . האם אני צריכה להפסיק ליטול את הכדורים מספר ימים לפני הבדיקה?
אודה לכם מאד באם תציעו לי באם ניתן ורצוי להשתמש בפיקולקס במקום המרוקן החדש (גם בגלל הכדורים שאני נוטלת וגם לדעת עם מה הכי מומלץ להתרוקן לבדיקה ).
בתודה מראש על תשובתכם הדחופה, מכיוון שהבדיקה היא ביום שני הקרוב,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה לקולונו
ד''ר אליזה טיומני23/07/2009שלום ענת
כמובן מומלץ היום לתכוננן לקולונו בעזרת פיקולקס
כדי לשפר את הפעולה אפשר לקחת 2-3 כדורים של משלש כמו לקסדין ערב לפני תחילת ההכנה .
מה שחשוב זה לשתות הרבה 12-14- כווסות שתיה -עם שקית של פיקולקס.
אין שום בעיה להפסיק טמוקיפן ליום ההכנה
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מוגבל?
עופר25/07/2009ד.נ. האם פיקולקס מתאים לכל גיל? האם הוא לא מוגבל לאנשים עד גיל מסוים? עופר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר טיומני
עופר29/07/2009ד.נ. טרם השיבות לשאלתי מ-25.7 בעניין מגבלת גיל (אם יש כזו) לשימוש בפיקוסלקס. אנא השיבי עליה. תודה. עופר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר טיומני
פרופ' עמי ספרבר31/07/2009שלום עופר,
דר' טיומני אינה זמינה ככל הנראה, אז אני אענה על השאלה. אין מגבלת גיל אבל מומלץ להימנע מהשימוש בו אצל חולים עם אי-ספיקת לב ואי-ספיקת כליות. מין הסתם רוב החולים עם מחלות אלו הם בקבוצת הגיל המבוגר יותר.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיקולקס לא עובד - דחוף!יגאל21/07/2009
שלום,
יש לי בדיקת קולונוסקופיה מחר בערב וקיבלתי מרשם לרכוש פיקולקס. הרוקח נתן לי שתי קופסאות שבכל אחת שתי שקיות קטנות, אבל על פי דברי הרופא וכן על פי הרשום על גבי הקופסא אני אמור לקחת רק שקית אחת בערב לפני הבדיקה ואחת ביום של הבדיקה. לקחתי שקית אחת לפני כשלוש שעות אך עד כה אין כל תוצאות. האם עלי לקחת גם את השקית השניה הערב? האם לקחת 2 שקיות נוספות מחר או רק אחת? לתשובתך הדחופה אודה.
יגאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיקולקס התחיל לפעול 6 שעות אחרי
יוסי04/07/2016ככה שתמיד יש תקווה :-)
וכשהתחיל, עבד מצויין, החזיק אותי ער כל הלילה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לפני כריתת מעי חלקית + התלבטותדוד21/07/2009
שלום,
אני בן 35 ועומד לעבור ניתוח לכריתת מעי דק סופי + צקום עקב סיבוך של מחלת קרון שגרם להצרות באיזור זה.
רציתי לשאול מהי ההכנה שצריך לעשות לפני הניתוח. כששאלתי אמרו לי להגיע יום לפני לאישפוז ויכינו אותי לניתוח. האם זה הגיוני? בהכנה לקולונוסקופיה נדרשתי להכנה יותר מסובכת שכללה הפסקת אוכל עם סיבים שבוע לפני, אוכל נוזלי יומיים לפני, ומרוקן 24 שעות לפני.
האם הדבר לא תמוהה שניתוח שזוהי פרוצדורה מסובכת שטומנת בחובה חיתוך המעי לא לבצע הכנה רצינית?
שאלה נוספת בה אני מתחבט האם לעשות ניתוח לפרסקופי או בשיטה הרגילה? הבנתי שבכל מקרה מבצעים חתך יחסית גדול בשני המקרים בכדי לחתוך ולהוציא את המעי הכרות, ההבדל הוא כ- 3 ס"מ לטובת הלפרסקופי, אך בפרסקופי עושים עוד שני חורים ומנפחים את הבטן.
לגבי החיתוך בשיטה בפתוחה, מדוע חותכים בצורה אנכית מאיזור הטבור מטה ולא בצורה אופקית (בקו התחתון) כמו בניתוח קיסרי למשל המטעמים אסטטיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה לניתוח
ד''ר אליזה טיומני21/07/2009שלום דוד
הכנה לניתוח היום נעשתה קלה יותר ופשוטה יותר מאשר פעם -נותנים חומר מרוקן -פיקולקס או מרוקן במחלקה ואין צורך בדיאטות ממשושכות-כל הדברים הללו נבדקו במחקרים רבים.
בנוגע לסוג הניתוח - היום עם פיתוח הטנכולוגיות מודרניות של ניתוחים תמיד כדי לנסות ולבצע את הניתוח בצורה לרוסקופתי-החתך קטן יותר -וכאן כל סנטימטר חשוב -יש פחות נזק לרקמות והבראה מהירה יותר וסבל פחות. כמובן כל זה בהסתגות שחסרים לי פרטים רפואים.
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח ממצאי קולונוסקופיהnuna21/07/2009
אתמול עברתי קולונוסקופיה והממצאים הינם: במעי הרוחבי, קרוב לודאי, קטע של כ-20 ס"מ עם רירית מעובה, מכוייבת ובעלת מבנה נודולרי- נלקחו ביופסיות. שאר סריקת המעי תקינה, מעי דק סופי תקין. בהערות כתוב- נשקול הפנייתה לטיפול ניתוחי.
את תוצאות הביופסיה אקבל בעוד כשבוע. האם על פי מה שכתוב בממצאים אני צריכה לחשוש מסרטן?
כמה קשה הניתוח וההחלמה של ניתוח במעיים?
אשמח לקבל תגובות אני מאד לחוצה ומפחדת.
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאיי קולונוסוקפיה
ד''ר אליזה טיומני21/07/2009שלום NUNA
לפי מה שאת מתארת זה מתאים יותר לתהליך דלקתי במעי מסוג מחלת קרון-כמובן חסרים פרטים רפואים. במחלה זו לא כל כך מהר רצים לניתוח. אז צריך לחכות לתוצאות של ביופסיה.
בברכה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי חיידק הליקובקטור פילורי .אנונימוס20/07/2009
האם ניתן לגלות את החיידק הליקובקטור פילורי בבדיקת גסרוסקופיה?
מה בודקים/מחפשים בביופסיות שלוקחים בבדיקה זו?
במידה ומתגלה חיידק זה בבדיקה, האם ניתן לטפל בו בזמן הריון? (טיפול משולש)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר פילורי
ד''ר אליזה טיומני21/07/2009שלום לאנונימוס
ניתן לגלות את החיידק HP בזמן גסטרוסוקפיה בעזרת לקיחת ביופסיה או ביצוע תבחין אוריאזה עם תשובה מהירה
כמו כן ניתן לבצע תבחין נשימתי במעבדה .
לא מומלץ לקחת טיפול בזמן הריון
בברכה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)