מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הליקובקטור פילוריחלי22/08/2009
קבלתי טיפול משולש לחיידק הליקובקטור פילורי. האם שילוב תוספי תזונה ויטמינים עם האנטיביוטיקה פוגע ביעילותם? האם החיידק יכול לגרום להשמנה (אולי נשמע אבסורדי אבל...). אני לוקחת אותם 3 ימים ואין שינוי בהרגשה בכלל...? ומה זה אומר שהחיידק ברמה 66 ? מה קורה עם הטיפול לא מצליח? ודבר נוסף, פרוביוטיקה מתי לוקחים , לפני או אחרי נטילת הכדורים? אני לוקחת גם כדורי ברזל לאנמיה וסימבסטאטין לכולסטרול. האם צריך להפסיק לקחת בזמן הטיפול האנטיביוטי. היש סתירה ביניהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר
ד''ר אליזה טיומני22/08/2009שלום חלי
כל המידע הזה לגבי פרטי הטיפול הית צריכה לקבל מהרופא
יש להפסיק טיפול נגד שומנים לשבוע
כ 20 % מהמטופלים מפתחים יציבות תטיפול ואז מנסים קומבינציות אחרות
עדיין לא ידוע שחיידק ספציפי זה גורם להשמנה .
פרוביוטיקה אפשר לקחת בזמן הטיפול אך לא יחד עם אנטיביוטיקה אלה באמצע היום
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן מעי גסאלה20/08/2009
אבי סובל מסרטן מעי גס וכעת יש חשד לגרורות בכבד
תמליצו לי , בקשה , עם מי בארץ אנחנו יכולים להתיעץ בקשר להמשך טיפול ומעקב
הוא קיבל טיפול סטנדרטי ראשוני בקפלן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן מעי הגס
ד''ר אליזה טיומני22/08/2009שלום לאלה
בטיפול בסרטן גרורתי של מעי הגס חשוב לדעת מה מידת מעורבות הכבד-בודדת ,בודדים ומפוזר-
הטיפול בכל מקרה שונה.
אפשר לפנות למנהל מחלקה אונקולוגית באיכילוב פר' עינבר או לפנות למרכז דודוב לסרטן ע"ליד בית חולים בילינסון.
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למומחיםגילי20/08/2009
לפי שהבנתי טיפול מונע ניתן על ידי הקרנות.שמעתי שהטיפול הוא בהתאם לגיל.אם אתה צעיר והצפי של חייך ארוך יותר ניתן טיפול מסוים ואם אתה בגיל מתקדם יותר וכביכול צפי השנים שלך הוא קטן יותר מקבלים טיפול שונה.כנראה כיון שהטיפול עצמו עלול לגרום .למחלה.אנא הסברכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה למומחים
פרופ' עמי ספרבר20/08/2009גילי, שלום
כלל לא ברור על איזה מחלה ואיזה טיפול את כותבת. הקרנות, לדוגמא, הן בד"כ סוג של טיפול לשם ריפוי או הקלה ולא סוג של טיפול מונע. רפואה מונעת, בדרך כלל, קשורה בבדיקות גילוי מוקדם ואורח חיים בריא (למשל הפסקת עישון). את ככל הנראה מתכוונת למשהו אחר, אך זה לא ברור מהשאלה. תשתדלי לפרט יותר (מחלה? גיל? טיפול שניתן עד כה? וכד') ואז אני מקווה שנוכל לענות אם כי יתכן שהשאלה מתאימה יותר לפורום אונקולוגי.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם סמויחני19/08/2009
אני לא מצליחה למצוא את כתובת הדואר האלקטרוני כדי להזמין מבית חולים כרמל את ערכת גילוי מוקדם לדם סמוי
אודה על עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם סמוי בצואה
ד''ר אליזה טיומני19/08/2009שלום חני
ניתן לבצע בדיקת דם סמוי בכל אחת מקו"ח
אין צורך להזמין מבית חולם
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן רקטוםלי...19/08/2009
אימי חלתה לראשונה בגיל 52 בסרטן שד ממנו החלימה לעת עתה. כעבור 5 שנים התגלה בגופה סרטן רקטום עם 2 בלוטות נגועות. היא עברה ניתוח, הקרנות וכימותרפיה. עברו שנתיים והיום יש לה גרורות פעם שנייה בריאות. היא עתידה להיננתח ולעבור כימותרפיה שוב.
לפני כשנה בגיל 35 התגלה בגופי סרטן שד. טופלתי בניתוח, כימותרפיה והקרנות.
ברצוני לדעת:
1. אימי סובלת מאוד מההסטומה. שינויים ביציאות, ריחות ומה לא. מה עושים? איך מתגברים? האם התופעות הללו ידועות?
2. האם אני בסיכון מוגבר לחלות בסרטן רקטום? כיצד עליי לעקוב אחרי העניין הזה? יש לציין כי מאוד התעייפתי...
תודה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן הרקטום
ד''ר אליזה טיומני19/08/2009שלום ללילי.
את נמצאת בסיכון מוגבר עקב סיפור משפחתי שלך והגיל הצעיר יחסי שבו אימלךחלתה בסרטן הרקטום
את צריכה לבצע קולונוסקופיה בהקדם ולהמשיך להיבדק מדי 2-3 שנים (חשוב גם אם יש ב3 דורות עוד סרטנים במשפחתך -אם לא -אפשר גם פעם ב 5 שנים.
זה נקרא-רפואה מונעת -כך ניתן לחסל את הסרטן עוד שהוא טרום סרטני בצורת פוליפ קטן.
בנוגע לאמך-ישנה אגודה הנקראת סטומה ושם תוכלי לקבל מקסימום עזרה ויעוץ-הם מאוד מנוסים ועוזרים.
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT - עיבוי דופן בכפף הכבדבתיה18/08/2009
שלום רב,
אתמול ביליתי רוב היום במיון בעקבות כאבים בצד ימין בבטן.
לאחרCT הממצאים הם : עיבוי דופן בכפף הכבד שטיבו לא ברור, לקורולציה עם קולונוסקפיה.
השאלות שלי הן :
1. אני בראיה בד"כ - מה יכול לגרום לתופעה זו ?
2. הטיפול האנטיביוטי שקיבלתי : FLAGYL , CIPROFLOXACIN
שני הכדורים גורמים לי לכאבי ראש חזקים מאוד ובחילות - האם נורמלי?
3.מה ההבדל בין קולונוסקפיה רגילה לוירטואלית ומה מומלץ במקרה שלי? (הרופא לא ציין )
תודה
בתיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיבויי דופן בכפף הכבד
ד''ר אליעד קרין18/08/2009לבתיה שלום רב
מספר פרטים חשובים - גיל, משך הכאבים, שלשול, עצירות, חום, מה היו מימצאי המעבדה, סיפור משפחתי של מחלות מעי דלקתיות או פוליפים.
המימצא בCT יתכן קשור לכאב הבטן אם עי לא בהכרח
עיבויי דופן יכול להגרם כתוצאה מתהליכים דלקתיים במעי או תהליכים גידוליים - אך חשוב לציין כי לעיתים קרובות המימצא יתכן ואינו מיצג בעיה כלשהי אלא רק נראה כעיבויי ואינו עיבויי אמיתי.
בכל אופן כאשר יש מימצא שכזה שטיבו אינו ברור לאור האבחנה המבדלת יש צורך בבדיקה מדוייקת יותר של המעי הגס - קיימת עדיפות לקולונוסקופיה אמיתית ולא וירטואלית מאחר וזו יכולה לדון במימצאים ברירית המעי ואף ניתן לדגום אותם לבדיקה פאטולוגית.
ממליץ לך לפנות עם המימצאים להמשך בירור - ורצויי עבור תחילה שנית על בדיקת ה CT שבוצעה.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםאורי16/08/2009
שבוע טוב..
אני אישה בת 30 ובמהלך השנתיים האחרונות אני מדממת מהרקטום..שמתלווים אליהם כאבים
בצד ימין (תחושה של גוש)המוזרמים לבטן התחתונה ומקשים על נשימתי
ערכתי בדיקות דם ...קולונוסקופיה.... טחורים פנימיים (שהוסרו עם גומייה)....צילום בטן בדיקות צואה
כל הבדיקות הנ"ל יצאו תקינות והדם לא מפסיק לזרום גם בנתינת שתן
אני לא יודעת למי לפנות ודיי איבדתי את אמונתי ...אשמח לתשובה. הכוונה ועזרה!!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' עמי ספרבר16/08/2009שלום רב,
הקולונסקופיה והצילום בטן (אני מניח של המעי הדק אם כי לא ציינת זאת) נערכו, קרוב לוודאי, בשאלה של מחלת מעי דלקתית כגון מחלת קרונס, וזאת לאור הכאב בבטן ימין.
דמם טרי, על פי תיאורך ולאור קולוינוסקופיה תקינה, נובע כמעט תמיד מטחורים שעלולים לחזור אפילו אחרי טיפול מוצלח.
אני מציע לפנות לייעוץ חוזר אצל פרוקטולוג, וגם אצל גסטרואנטרולוג לראות אם שללו אמנם מחלת מעי דלקתית.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיז, האם ניתן להחלים ממחלה זו?מודאג16/08/2009
שלום רב,
אני בן 24, מזה שנתיים וחצי סובל מתסמונת המעי הרגיז, רציתי לשאות האם אפשר להחלים ממחלה זו? והאם תסמונת המעי הרגיז לפי מדע הרפואה היא מחלה? כי הרופא אמר לי שזו לא מחלה, אינני כל כך משוכנע בדבריו, אבל האם הוא צודק?
שאלה שנייה: כתוצאה מתסמונת המעי הרגיז אני סובל מגיהוקים רבים אחרי שתייה ואוכל, וזה מה שמפריע לי במיוחד, אין לי שלשולים או עצירות באופן מוגבר, רציתי לשאול איך ניתן למנוע גיהוקים ע"י טיפול מסויים למחלה זו? והאם בכלל יש טיפול ואפשר להחלים ממחלה זו?
לציין כי אני נולדתי בריא.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיז, האם ניתן להחלים ממחלה זו?
פרופ' עמי ספרבר16/08/2009שלום רב,
על פי התיאור אינני בטוח שמדובר בתסמונת המעי הרגיש, כי אבחנה זו מחייבת, בין היתר, הפרעה בהרגל היציאה. בכל מקרה הגיהוקים נובעים מבליעת אוויר ביתר ולא מתסמונת המעי הרגיש.
אני מציע לך לקרוא את הספר שלי, אם לא עשית זאת, על מנת לקבל מענה לשאלותיך ולפנות לייעוץ אצל רופא המתמחה בנושאים אלה, בהתאם לאזור מגוריך. אם אתה באזור המרכז אפשר במרכז הרפואי איכילוב (השירות להפרעות תפקודיות במערכת העיכול).
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמעי הגס
סילביה23/09/2009השאלה שלי היא האם יש הבדל בין לבין המעי הדק.
כאשר יש את התסמונת המעי הרגיז.
האם התסמונת באה לידי ביטוי בכאביה רק במעי הדק או גם בגס.
או בשניהם?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיברטיקוליטיסחגית15/08/2009
שלום רב
בעלי בגיל 57 עם עבר של התקפי דיברטיקוליטיס אשר טופלו ע"י אנטיביוטיקה בהצלחה.
בהתקף האחרון לפני כשבוע אושפז בבי"הח וקיבל אנטיביוטיקה דרך הווריד .
שוחרר עם המשך טיפול תרופתי דרך הפה והמלצה לעשות ניתוח תוך חודשיים שלושה
שאלותי הן:
1.האם ישנו רופא מומחה רק לניתוחים אלו? ולא משנה איפה בארץ
2. האם נכון הדבר שלאחר הניתוח תחזור התופעה מהמקום שבו מחברים את המעי?
3.מה זמן ההחלמה מניתוח זה במידה ויש דיברטיקוליט 1 ?
4.לאחר כמה זמן ניתן לחזור לעבודה ולפעילות רגילה?
אודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיברטיקוליטיס
ד''ר אליעד קרין16/08/2009לחגית שלום רב
לאור העובדה כי בעלך חווה מספר התקפים של דיברטיקוליטיס הסיכון להתקף נוסף הולך ועולה.
בעבר היתה המלצה גורפת כי לאחר שני התקפים של דיברטיקוליטיס יש צרך בניתוח, כיום יש יותר גמישות וההחלטה תלויה בגיל החולה וחומרת ההתקפים והאם היו סיבוכים כגון מורסה.
במידה ובעלך לא עבר קולונוסקופיה אזי יש לבצעה כ- 6 שבועות לאחר ההתקף.
ההמלצה כיום היא לבצע את הניתוח בגישה לאפרוסקופית - גישה זו מאפשרת את ביצוע הכריתה וההשקה בחתך סופי קטן יחסית בדופן הבטן, זמן ההחלמה והחזרה לפעילות מלאה הוא מהיר יותר.
במידה והכל מתרחש כשורה מדובר באשפוז של 5-7 ימים וחזרה לפעילות מלאה תוך כחודש מהניתוח.
בניתוח מתבצעת כירתה של מקטע המעי נושא הסעיפים, ומגבילים את הכריתה למקטע המראה סימני עיבויי הדופן בלבד.
גם לאחר ניתוח תיתכן דיברטיקוליטיס חוזרת - אך זו מתרחשת רק ב 6% מהמנותחים בהשוואה למעל מ- 50% סיכון ללא ניתוח.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת קרוהן ומעי רגישרוני11/08/2009
שלום רב,
מאובחנת כחולה בקרוהן (ע"ס קולונסקופיה וקפסולה).
לאחרונה אובחנתי כסובלת מפיברומיאלגיה ועלה החשד כי סובלת מתסמונת המעי הרגיז.
סובלת מכאבי בטן תמידיים, עצירויות, גזים ותחושת חוסר התרוקנות.
האם ניתן לקבל אבחנה אם מדובר בשילוב של קרוהן ותסמונת מעי רגיש ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת קרון וIBS
ד''ר אליזה טיומני11/08/2009שלום לרוני
כ 15 % מחולי IBD יכולים לפתח את התסמונת המעי הרגיש יחד או בהמשך של מחלת המעיים.נתן למעשה לדבר על IBS במידה ומחלה הדלקתית היא רגועה לפי מדדים אוביאקטיביים אך התלונות בטניות נמשכות .
הטיפולים אשר מקובל לתת לחולי IBS מתאימים גם במיקרים כאשר יש שילוב של שתי המחלות
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן שנתיים וחציילנה09/08/2009
שלום! אני בת 36. לפני שנתיים וחצי היה לי מין התקף לא ברור בבטן בדיוק בזמן היציאה. הכאב הזכיר את הצירים אך היה ממוקם בצד ימין למעלה תחת הצלעות. הרופאה הודיעה שככל הנראה זה קילקול קיבה מפני שסיפרתי שיום לפני היה יום הולדת של בני ואכלתי כל מיני מאכלים. כך נגמר ונשכח אך אחרי חודש שוב אותו כאב ויותר ארוך-3 שעות לאחר אלגוליזין.התחלתי עם הבדיקות דם,צואה,שתן-תקין. עברתי US , גסטרו וקולונו, CT ושיקוף מעי דק - הכול תקין. אבל עכשיו הכאבים כמעט כל יום ללא קשר לאוכל או ליציאות. נתנו לי טיפולים בלי סוף - קולוטאל, נותנסיל , תרופות נגד דיכאון - כלום לא עזר. אני כבר לא פונה לרופאים,כי הם חושבים שאני סתם מחפשת.
שאלתי היא כזאת - בזמן ביצוע קולונוסקופיה הרגשתי כאבים חזקים אפילו בתישתוש ועל הסיכום כתוב שההכנה הייתה טובה, אך בגלל הכאבים החזקים היגיעו רק עד HEPATIC FLEXUR וכל מה שראו תקין. יכול להיות שדווקא בחלק האחרון (שהוא בדיוק מימין איפה שהכאב) יש משהו או שאני באמת "סתם מחפשת"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר אליזה טיומני09/08/2009שלום לילנה.
הסיפור של כאב בטן הנמשך כבר שנתיים וחצי-כלל את כל הבדיקות האפשריות שעברת - ולמעשה לא ננמצא דבר וגם לא התפתח איזה ממצא כמו דלקת או אחר.
כל אלה למעשה מצביעים יותר לכיוון של כאב תפקודי .
בכדי לראות טוב את הפינה של כפף הכבד במעי הגס -אפשר לבצע קולוגרפיה וירטואלית אשר בנוסף להדגמת המעי מראה את שאר אברי הבטן .כדאי לעשות את הבדיקה הזו בכדי לראות אם יש דינאמיקה.
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עוזר נגד כאב תפקודי?
ילנה11/08/2009תודה על התשובה. יש לי שאלה נוספת-אולי יש תרופה כלשהי שתמנע את הכאבים האילה,אז פשוט אקח אותה קבוע.
ועוד אם אפשר לעזור לי.שמעתי שיש מין גידול הנקרא קרצינואיד שלא נראה כל כך כי הוא קטן. רופא מטפל יכול לתת לי הפניה לבדיקת קרצינואיד או שזה גם בעייתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עוזר לכאב תפקוגי
ד''ר אליזה טיומני11/08/2009שלום לילנה
יש לא מעט תרופות וטיפולים אלטרנאטיביים לבעיות תפקודיות של מערכת העיכול
כדאי לך לפנות לגסטרואנטרולוג או אם את רוצה -יש מרפאה לבעיות תפקודיות במכון גסטרו בבית חולים איכילוב בתל אביב
בדיקות לקרצינואיד לא מסובכות -בדיקות דם ושתן -רופא יכול לתת לך
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי דקירהאלעד09/08/2009
שלום,
מדי פעם יש לי כאבי דקירה מהבטן התחתונה ועד פי הטבעת, ולפעמים מקרינים גם
על הפין. זה כאבים חדים שבדרך כלל חולפים מהר (כעשר דקות) ופעם אחת נמשכו כשעתיים.
האם יש צורך להבדק ואיך?
אני צעיר, מתאמן הרבה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי דקירה
ד''ר אליזה טיומני09/08/2009שלום לאלעד.
תמונה קלינית שאתה מתאר יכולה להתאים לבעיה תיפקודית הנגרמת ע" התכווצות שרירי רצפת האגן. גם הסטראס משפיע על כך .
כדי להיוועץ עם רופא בכל מיקרה.
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקול קיבהחגית09/08/2009
שלום , אני בת 34 ובשנה האחרונה אני סובלת מבחילות כאבי בטן לעיתים הקאות , חולשה וצמרמורות למשך כמה שעות בשכיחות של פעם בחודש - האם זה יכול להיות קשור לווסת?האם עליי לעשות בדיקות?ואיזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקול קיבה
ד''ר אליזה טיומני09/08/2009שלום חגית
הסיפור נשמע באמת כזה שכדי לפנות לרופא לבירור-לראות אם יש איזה הפרעה בבדיקות הדם או הדמיה.
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי CEA וקוליטיס רדוםדליה08/08/2009
שלום רב
אני בת 55 מעשנת. לפני שבעה חודשים בבדיקה אקראית נמצאו ערכי CEA של 19
נערכו בדיקות כלליות לרבות CT במגוון איברים פנימיים וכן קולונוסקופיה (גם וירטואלית). קרום המעי הגס עדיין לא נדגם.
הבדיקות נראו תקינות.
הדבר היחיד שנמצא הוא ציסטה בשחלה והומלץ לכרות את השחלות.
(קיימת ברקע מזה שנים מחלת קוליטיס שאינה פעילה.)
עם זאת לא נמצאו ממצאים. הבעיה החמורה שאינני מוצאת איזזכורים לגביה והרופאים אינם יודעים להבינה היא שהערכים של הCEA שלי הולכים ועולים מאד מאד בהתמדה. הם קפצו בבדיקה השניה ל53 ולאחר מכן ל70 ולאחרונה ל91
קראתי כי CEA יכול להעיד על דברים אחרים פרט לסרטן או משובש בגלל שאני מעשנת אך לא ברור מה העניין אצלי כיוון שהערכים המדאיגים מאד רק הולכים ועולים.
אני עדיין ממשיכה בבדיקות שמתמקדות בצוואר הרחם, שחלות, ומעי גס.
האם צריך לבקש מיקוד גם על CT ובדיקות אחרות במערכות גוף אחרות כמו ראש או עור
והאם יש לכם מושג מה פשר הערכים המבהילים הללו והעלייה בהם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cea וקוליטיס רדומה
ד''ר אליזה טיומני11/08/2009שלום לדליה
עם ערכי סיאיאי עולים כפי שאת מתארת והם מזמן עברו ערכים נורמליים למעשנים יש באמת לחפס בהתמדה את המקור והציסטה שחלתית היא יכולה להיות המקור
במידה ועברת קולונוסוקפיה והרירית נראת תקינה -זה לא המקור
תמשיכי לחפס .
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות- ד"ר טייומנידניאל06/08/2009
בבדיקות אימונוגלובילין שעשיתי יצאו התוצאות של ה g1 295 שזה נמוך
וה g2 180,
g3 46.90
ו g4 36.60
אני סובל מאלרגיות ומתסמונת מעי הרגיז מה הקשר בין התשובת הללו למה שאני סובל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר אליזה טיומני07/08/2009תשובת מעבדה לא ברורה : למה הכוונה -G1-2-3-4 ?
אני גם לא חושבת שזה בדיקוק המקום המתאים לפתור בעיות ספציפיות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)