מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוסף לאוכלא(שם בדוי)11/02/2012
שלום לך
שמי אנה אני בת 24 ואוהבת מאוד להתאמן.
אני מבצע ריצה 5 פעמיים בשבוע בקבוצה גדולה בשעות הערב.
כדי לחטב את הגוף אני מבצעת גם אימון בחדר הכושר, בעיקר תרגילים עם מכונות כח.
מדריך הריצה נתן לנו תפריט מה לאכול ביום יום.
אני משתדלת לאכול את מה שרשום בתפריט אבל אני לא מצליחה ב100 אחוז.
יש מספר אנשים בקבוצה שלוקחים מספר תוספי תזונה, כמו שייק חלבונים וכדורי מגנזיום.
יש לא מעט אנשים בקבוצה שאומרים לי לתסף במגנזיום בגלל שזה יכול לעזור לי בספורט הקשה שאני מבצעת.כמובן שהם לא אנשי מקצוע.
כמו ששמת לב אני מבצעת הרבה מאוד ספורט במשך השבוע.
האם לדעתך אני צריכה לצרוך תוסף כזה?
ואיך תוסף מגנזיום יכול לעזור לי בספורט?
תודה רבה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוסף לאוכל - תגובה
עינת לב ארי11/02/2012כדי לענות לך צריך נתונים שונים כגון גובה ומשקל ונתונים לגבי מצבך בריאותי: האם יש או אין מחזור? , מה את אוכלת באופן כללי?: האם את מרגישה אנרגטית במהלך אימון או שאת מתעיפת מהר? האם את מתאוששת מהר? האם יש התכווצויות וכאבי שרירים בלילה? האם נמצא חוסר מגנזיום בבדיקות דם? ולבסוף: מה מטרת האימון? האם את מפתחת גוף? האם רוצה לשמור על הקיים? ועוד ועוד שאלות, שאם היית מגיעה לטפול בקליניקה הייתי שואלת אותך ורק לאחר מכן מחליטה איזה תפריט להרכיב לך ואילו תוספי תזונה כדאי לשלב, אם בכלל?
בשורה התחתונה צריך להבין שתזונת ספורט ותזונה בכלל מבוססת על התאמה אישית ולא ניתן לתת המלצות כלליות לצבור ובטח שלא לקחת עיצות ממתאמנים או מדריכי כושר שאינם תזונאים קליניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עינת שוב אנישבי06/02/2012
3 שאלות לעינת המקצועית.
מדפדוף באינטרנט קראתי על כמוסה של b50 כתוסף לספורטאי סבולת וכדור.
תוכלי להסביר לי כמה שיותר בפשטות על התוסף הזה,והאם לדעתך שחקני כדור צריכים לתסף בו?
2.מתי ספורטאי לוקח תוסף מגנזיום לאחר אימון אינטנסיבי?
א.מניעה של חוסר במגנזיום(בשתן ובזיעה)
ב.(טיפול בהתאוששות)- כאשר הספורטאי מרגיש שהוא הולך ל"היתפס" מחר באימון
אשמח אם תסביר לי גם.
3.לשחקן כדורגל בגילי השתייה המומלצת היא רק מים? יש יתרונות במיצים, או להתמקד בשתייה של מים?
תודה רבה, תבורכי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינת שוב אני - תגובה
עינת לב ארי06/02/2012מצטערת, אך אלו שאלות מקצועיות שהתשובות עליהן צריכות להיות ארוכות ומפורטות. אין באפשרותי לעשות כן. כמו כן, אין זה מעניין את שאר חברי הפורום בשל המרחק הרב בין נושאים אלו לנושאי הפורום.
סליחה שאכזבתי הפעם..
בוקר טוב.
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעינת לב ארישבי03/02/2012
עינת קודם כל אני יודע שזה לא פורום תזונת ספורט אבל בפורום הזה התשובות שלך ממש טובות וחשוב לי לשמוע דעה מקצועית שלך.
אם לא תסכימי לענות לשאלותי אקבל זאת :)
1.בקשר למשקה האיזוטני, אם למשל במקום רבע כפית מלח, כמו שאת ממליצה אני ישים כפית מלח שלמה אז זה כבר לא יקרא משקה איזוטני?
2.קראתי שהיה מחקר שמראה ששוקו לאחר אימון גופני(נראה לי אנארובי) הוא כמו משקה ספורט שעוזר בהתאוששות ובניית שרירים.
אשמח אם תסבירי לי איך השוקו באמת עוזר לשרירים? אולי כי הוא משלב גם פחמימה וגם חלבון? והאם המחקרים האחרונים עדיין תומכים בשוקו לאחר מאמץ?
תודה רבה עינת את מקסימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינת לב ארי - תגובה
עינת לב ארי03/02/2012אין מה להגיד שאתה יודע להשיג בנעימות את מה שאתה רוצה ( הנחמדות והמחמאות שלך ממיסים..).
לגבי השאלות:
1. אם תשים כפית מלח במקום רבע הרי תשנה את הריכוז של הנתרן וזה כבר לא יהיה משקה ספורט אלא כמו מרק למשל ( אותו אנו אוכלים מלוח)
2. שוקו נמצא כמשקה ספורט מצוין משום שב200 מ"ל משקה יש 12 ג"ר חלבון וכ5 כפיות סוכר= 25ג"ר , כך שהיחס בין החלבונים לסוכר עומד על 1 ל3 כפי שמומ לץ וכן בחלבון של החלב נספג מהר ומהווה בסיס להתאוששות מהירה וחמרי בניין לבניית השריר לאחר האימון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למנהלת הפורוםשבי01/02/2012
בדרך כלל שמכינים משקה איזטוני ממליצים לשים מעט מלח, לדוגמא רבע כפית.
האם לדוגמא במשחק כדורגל, הגוף לא מאבד יותר מרבע כפית מלח בזיעה ובשתן?
לא אמורים להשתמש בכמות גדולה יותר של מלח על מנת להחזיר את מה שאיבדנו?
.......
כמובן שהרבה מלח זה פחות או טעים אבל עדיין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למנהלת הפורום - תגובה
עינת לב ארי01/02/2012איבוד המלח תלוי בעקר בהזעה. רמת ההזעה תלויה במשך הפעילות הגופנית ועצימותה וכן בנתונים אישיים. משחק כדורגל הינו ארוך ורמת המאמץ בו היא גבוהה על כן שותים גם יותר. אם תשתה יותר מהמשקה האיזוטוני גם אם ריכוז המלח קבוע הרי בשורה התחתונה תחזיר יותר מלח לגוף.
משקה איזוטוני כשמו כן הוא: הרכוז (טונוס) שבו שווה (איזו) לזה שבנוזלי הגוף ועל כן לא ניתן לשנות את המינונים של המרכיבים שבו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטהדן30/01/2012
אני קטן אמונה בקיצורי דרך מפתים, אך בכל זאת אני שומע לאחרונה הרבה על אנשים שעושים דיאטת ASG.
הבנתי שמעבר לתכשיר שמסופק עם הדיאטה, התוכנית כרוכה בדיאטה של 500 קלוריות ליום.
וכן לא כרוכה בפעילות גופנית כלשהי.
האם זה אכן כמו שמבטיחים ירידה משמעותית במשקל בזמן קצר ולא על חשבון ירידה במסת שריר ?
והאם כמות קלורית כה נמוכה פוגעת בגוף ? אם כן במה ?
בעיני זה או תגלית המאה או רמאות המאה.
אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית יותר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה - תגובה
סיון דוד31/01/2012שלום יאיר
לא מכירה את הדיאטה הנ"ל אך ממה שאני יכולה להבין מדובר בדיאטה קיצונית הגורמת לירידה מהירה ולא פרופוציונלית במשקל. דיאטה כזו יכולה להביא למצב של הסתגלות מטבולית= מצב של ירידה בהוצאה הקלורית היומית המפעילה מנגנון פיצוי פיזיולוגי המקדם עליה חזרה במשקל!!
מקווה שהמסר ברור- ירידה מהירה במשקל תביא לעלייה חזרה במשקל
לכן אל תתפתה לשום דיאטה קיצונית המקדמת ירידת משקל מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלמה לעינת בבקשהשבי24/01/2012
בתגובתך רשמת לי:
"אתה בהחלט עושה בסדר שאתה לוקח את המגנסיום רק לפני ימי אימון עמוסים (2 אימונים)."
אני התכוונתי שאני לוקח מגנזיום רק אחרי! ולא לפני אימונים עמוסים, ו3 אימונים בשבוע ולא 2.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלמה לעינת בבקשה - תגובה
עינת לב ארי24/01/2012זה לא כל כך משנה, העקר שאתה מתסף לפני השינה, בדך כלל מספיק 3 פעמים בשבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום עינתשבי23/01/2012
אני בן 21 משחק כדורגל באופן מקצועי 5 פעמיים בשבוע, ו3 אימונים בחדר כושר בשבוע.
ב2 האימונים שלי שכוללים רק אימון כדורגל אני לא לוקח תוסף מגנזיום לפני השנה, אבל כשאר אני מבצע 3 פעמיים גם אימון כדורגל של שעה וחצי וגם אימון חדר כושר של שעה אני לוקח כ300 מ"ג תוסף מגנזיום לפני השינה.
התזונה היומית שלי היא בסדר, כמובן שאפשאר לשפר אותה אבל אני אוכל פחות או יותר כמו שצריך,ושותה הרבה.
1.האם המחשבה שלי היא נכונה??זאת אומרת רק כאשר אני עושה 2 אימונים אני לוקח מגנזיום, אבל כאשר אני מבצע אימון אחד ביום אני לא לוקח תוסף.
2.מהמידע שנתתי לך,בהערכה גסה כמה מ"ג מגנזיום אמור לקחת בחור בגיל שלי(אם בכלל) שמתאמן ככה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עינת - תגובה
עינת לב ארי24/01/2012למרות שמדובר בפורום תמיכה בדיאטה ולא פורום ספורט להל"ן תשובתי:
אתה בהחלט עושה בסדר שאתה לוקח את המגנסיום רק לפני ימי אימון עמוסים (2 אימונים).
ההמלצה למגנסיום לכלל האוכלוסיה היא של 400 מ"ג ליום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקה אזיטוני, השלמהשבי23/01/2012
קודם כל אני שמח מאוד שחזרת לאתר הזה!! איפה נעלמת????
אני משתמש במשקה האיזוטוני במשחק כדורגל של שעה וחצי
:"כוס מיץ ענבים או דובדבנים+ ממש טיפה מלח ו2 כוסות מים"
1.אני רוצה לגוון קצת, האם יש מיץ אחר שיוכל לתת אפקט דומה למיץ דובדבנים או ענבים?
2.מה נראה לך משקה איזטוני טוב יותר לפעילות של מעל שעה וחצי, האם המשקה הבא:
כוס מיץ ענבים+ 2 כוסות מים +רבע כפית מלח.
או המשקה הבא:
כוס מיץ ענבים+ כוס אחת של מים+רבע כפית מלח.
אשמח גם אם תסבירי לי בקצרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - פרוזק ודיאטהלינוי22/01/2012
היי,
עקב דיכאון קל ממנו אני סובלת המליצו לי ליטול פרוזק.
הבנתי שאחת התופעות הלוואי היא השמנה ואני מאד חוששת כי אני כבר נוטה קצת לעודף משקל... מה ההמלצה במקרה כזה? האם אפשר בכל זאת לשלב דיאטה עם כדורים שזו ההשפעה שלהם?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוזק ודיאטה - תגובה
עינת לב ארי22/01/2012אכן יש קשר בין שימוש בכדורים מהסוג שהזכרת. מצד שני, אם הדכאון לא מטופל, יש לזה השלכות על האכילה( בדרך כלל אוכלים יותר). ניתן לטפל בדכאון בתרופות שונות שחלקן לא משפיעות על המשקל. חשוב להתייעץ עם פסיכיאטר ולהתאים את התרופה המתאימה ( והטפול הנפשי המתאים) עבורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לישון על בטן מלאהשני22/01/2012
היי
הסיבה היחידה שאני לא מצליחה להוריד משקל בגללה היא שאני לא מסוגלת להרדם בלילה לא על בטן מלאה.
התחושה של בטן מפוצצת מאוכל כבד פשוט מרדימה אותי וזה הרגל וניסיתי הכל ולא הצלחתי.
אני יכול לאכול 100 מלפפונים אבל זה לא מספיק כבד ולכן לא מרדים.
יש למישהו רעיון מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לישון על בטן מלאה - תגובה
עינת לב ארי22/01/2012אני מבינה שכדי להרדם את צריכה לאכול עד שהבטן שלך תהיה מלאה, אך לאחר שאת אוכלת זה מפריע לך לישון. הבנתי נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מסוגלת לוותר על אוכל תימניחלי22/01/2012
הי לכם, אני כרמלה ואני תימניה מכף רגל ועד ראש..
מנסה לעשות דיאטה לקראת חתונתה של ביתי, ולא מצליחה.
אני רוצה להוריד לפחות חמישה קילוגרמים, אני שוקלת 72, בגובה מטר ושישים.
אבל אני לא יכולה להפסיק לאכול ג'חנון, לחוח, קובנה.. זה האוכל שגדלתי עליו!
מה אני אוכל? לא יודעת מה לעשות!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מסוגלת לוותר על אוכל תימני - תגובה
עינת לב ארי22/01/2012תגשי לדיאטנית שתרכיב לך תפריט מתאים שבו כל יום תאכלי מנה אחת ממה שציינת:
יום אחד ג'חנון
יום אחד קובנה
יום אחד לחוח
גם תרדי במשקל וגם תהיי מרוצה.
בהצלחה.
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפוסטים במדור בי אוקיינדב27/11/2011
שלחתי מייל אודות המגזין פוסטים באתר, כתבו לי לכתוב פה. אוקיי:
במדור דיאטה אתם מדברים הרבה על איך לרזות,
אבל לא כתבם אפילו מאמר אחד על אנשים שסובלים מבעיות נפשיות וצורכים כדורים שאי אפשר להחליפם כדוגמת התופעת לוואי של רספרידל - השמנה.
לפני הכדור הייתי עוסק בספורט ותזונה והייתי רזה,
אחרי הכדור - כל מה שעשיתי - השמנתי. זאת פשוט מלחמה עצומה. תיאבון מוגבר!
תכתבו פוסטים על זה, בבקשה...
ופוסטים עם פתרונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפוסטים במדור בי אוקיי - תגובה
עינת לב ארי27/11/2011הי נדב. מבינה את מצוקתך, אך עליך לפנות לפסיכיאטר שלך ולשוחח עימו על כך. ייתכן והוא יכול להחליף את התרופות בכאלו שלא משפיעות על משקל הגוף לרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר למשקה איזוטוניחנן19/11/2011
עשיתי את המשקה האיזוטוני שרשמת לי בפורום,שתיתי אותו במהלך משחק הכדורגל, המשקה בהחלט היה טוב.
אמרת שמכינים בצורה הבאה את המשקה:"כוס מיץ ענבים או דובדבנים+ ממש טיפה מלח ו2 כוסות מים"
שאלתי היא: יש לי בבית מיץ תפוחים, האם מיץ תפוחים יכול להחליף את מיץ הענבים? או שאת בעד הענבים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר למשקה איזוטוני - תגובה
עינת לב ארי19/11/2011לא. מיץ תפוחים מכיל הרבה פרוקטוז ועל כן ספיגת הסוכר לא מספיק מהירה כמו ממיץ ענבים או דובדבנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני רוצה לעשות דיאטה . . . !??????07/11/2011
שלום !
אני בת 14 וחצי ואני ממש ממש רוצה להרזות , ןתמיד מנסה אך לא מצליחה ...
ואני ממש אשמח עם תוכלו לעזור לי בכך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני רוצה לעשות דיאטה . . . ! - תגובה
עינת לב ארי07/11/2011אנחנו פורום תמיכה בדיאטה ולא הרכבת דיאטה. תפני לדיאטנית בקופת החולים אליה את שיכת לייעוץ אישי (רק כך אפשר לרזות, אם בכלל את צריכה לרזות..) או לפורום דיאטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך בבקשה לעינתחנן05/11/2011
אמרת לי שאפשאר להכין משקה איזונטני בבית, אני רוצה לאמץ את היטה הזו.
"כוס מיץ ענבים או דובדבנים+ ממש טיפה מלח ו2 כוסות מים"
1.מה זה אומר ממש טיפה מלח? רבע כפית?
2.אמרת שמשקה כזה מטרתו לספק פחמימות ומלחים בזמן האימון ומשקה כזה בהחלט יכול לתרום לרמת הביצוע של מאמצים ארוכים.
שאלתי היא האם המשקה להכנה ביתית כמו שרשמת מתאים לצרכים של המשפט?
טנקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך בבקשה לעינת - תגובה
עינת לב ארי05/11/2011כן רבע כפית מלח מספיקה וזה בהחלט משקה שיכול להחליף משקאות ספורט קנויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)