פורום תמיכה בדיאטה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפוח חמוץ מתוק
    חנן
    13/08/2011

אומרים שאפשאר כחצי שעה לפני פעילות ספורטיבית לצרוך פירות וכל הזמן מזכירים את הבננה ואת התמרים,האם אפשאר במקום זה לאכול תפוח ירוק או לא?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפוח חמוץ מתוק

הוספת תגובה

• תפוח חמוץ מתוק - תגובה

עינת לב ארי
    13/08/2011

אכן, אכילת פירות חצי שעה לפני אימון יכולה לתרום לאימון יעיל יותר ( רק במידה והארוחה הגדולה אחרונה נאכלה יותר מ4 שעות לפני, והכילה פחמימות מורכבות כגון פסטה או אורז המתפרקות לאט. כמובן שיש להתחשב בנפח האימונים הכללי, גילו של המתאמן, עצמת האימון , אופיו והרכבו).
    אך לא כל פרי הוא אידיאלי לפני אימון. דווקא תפוחים ואגסים ולא חשובה רמת מתיקותם, פחות מומלצים לפני אימון משום שהם עשירים בפרוקטוז (שנקרא גם סוכר פירות) שנספג לאט יותר מגלוקוז ( שנקרא גם סוכר ענבים) וזה יכול להכביד על פעילות המעיים ולהעלות את רמת הסוכר בדם באופן לא מספק. פירות כגון בננה ותמרים נמצאו אידיאליים לפני אימון בשל הרכב הסוכרים שבהם . זה נכון כמובן לרב המתאמנים ויש לבדוק כל דבר לגופו בייעוץ אישי של דיאטנית ספורט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לעינת

חנן
    13/08/2011

כרגע מה שיש בבית זה תפוח עץ :)
    מה היית ממליצה כחצי שעה לפני האימון, לוותר על התפוח או שהוא יכול לתת אנרגיה טובה בסופו של דבר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לעינת - תגובה

עינת לב ארי
    13/08/2011

תלוי מה אכלת בצהריים אבל אם יש לך רק תפוח עץ, אז תאכל אותו ותספר לנו איך היה. יהיה מעניין לשמוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרזות ברמדאן
    s.12
    11/08/2011

שלום,
    עכשיו יש לנו רמדאן כבר 10 ימים כל היום צום בערך 18 שעות והערב אוכלים!
    מנסה לעשות משהו כדי לרזות וכן רזיתי 2 קילו עד היום (עכשיו אני שוקלת 75 , 1.60)
    אני מפחדת להעלות אותם שוב
    מה שאני עושה זה כך : קודם אני שותה שתי כוסות מים אחר כך אוכלת מרק וקצת סלט ואחר כך מהאוכל המבושל וכך אני אוכלת מעט מאוד מהמבושל אך לפעמים תוקף אותי רעב באמצע הלילה ואני אוכלת (למרות שמנסה לאכול פירות וירקות אך לפעמים אוכלת רגיל)
    שאלתי היא האם מה שאני עושה נכון?! אם כן ירדתי במשקל מה הסיכוי שלא אעלה אותם קילוגרמים שירדתי ? אני כבר 4 חודשים נתקעת במשקל של 77 למרות שתוך 9 חודשים הורדתי 26 קילו
    * פעילות גופנית אין לי כוח לעשות!
    מה אני אעשה כדי להוריד עוד?!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    לרזות ברמדאן

הוספת תגובה

• לרזות ברמדאן - תגובה

עינת לב ארי
    11/08/2011

שלום לך.
    ראשית אני ארגיע אותך כי אין סיכוי שתעלי במשקל אם תאכלי בערב צלחת אוכל מבושל כפי שאת אוכלת עם הרבה סלטים וירקות מבושלים, ואפילו משהו מתוק קטן לקינוח. בלילה את יכולה לאכול לפחות 2-3 פירות וירקות חתוכים ולשתות כוס חלב או יוגורט. חשוב לשתות הרבה מים בשעות שמותר לאכול ולשתות. לא מיצים.
    מצד שני אני רוצה שתדעי שלאחר הורדה כל כך גדולה של ק"ג גם אם לא היית בתקופת הרמאדן, המשקל היה יורד לאט. ברמאדן יש בעיה נוספת שמשפיעה על הגוף ועל תפקודו והיא האכילה בשעות הלילה המאוחרות וקימה מוקדמת בבוקר לשם אכילה לקראת היום הבא.
    ידוע כי ריכוז המזון בלילה עם שינה לא טובה משפיעים על מהלך ההרזיה ועל כן אל תצפי להוריד במשקל אך גם לא תעלי.
    בהצלחה וצום קל.
    עינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה דעתכן על דיאטה דלת שומן?
    שיר
    04/08/2011

הוספת תגובה

• מה דעתכן על דיאטה דלת שומן? - תגובה

עינת לב ארי
    04/08/2011

השאלה למה הכוונה דלת שומן?

החלוקה הרצויה של האנרגיה הכללית צריכה להיות כ-50 אחוז מפחמימות, 20 אחוז מחלבון ו30 משומנים. זה נכון וטוב גם לדיאטת הרזיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה דעתכן על דיאטה דלת שומן? - תגובה - תגובה

סיון דוד
    04/08/2011

הי שיר
    דיאטה דלת שומן זוהי דיאטה המתבססת על הפחתה בצריכת השומן בתפריט, לטובת פחמימות בד"כ, לכן היא אינה מומלצת לכל אחד- לדוגמא לחולי סכרת או לסובלים מרמות טריגליצרידים גבוהות בדם... דיאטה זו לא הוכיחה עצמה למטרת ירידה במשקל לטווח הארוך...
    אני ממליצה על תזונה מאוזנת שדווקא כוללת שומנים בתפריט, אך מהצומח ( שומן מן החי- להמעיט), בשילוב עם הרגלי אכילה נכונים כמתכון מוצלח יותר לירידה במשקל ולשמירה עליו- שזוהי המטרה הקשה יותר...
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה סיון

שיר
    04/08/2011

מה הכוונה לשומנים מהצומח?תוכלי לתת לי דוגמאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה סיון - תגובה

סיון דוד
    04/08/2011

שומנים מהצומח - הם בעיקר שומנים בלתי רווים ,
    שומנים מהחי- רווים ובצריכה עודפת מעלים את רמות הכולסטרול בדם....

דוגמא לשומנים מהצומח:
    שמן זית, שמן קנולה, אבוקדו, אגוזים ושקדים, טחינה

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שיר
    04/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה עינת אבל,
    חנן
    03/08/2011

קודם כל תודה רבה על התשובה בפרטנית שלך.
    אתמול קניתי כדורי מגנזיום והמוכרת אמרה לי שאחרי אימון כדורגל קשה לקחת 300 מ"ג (כדור אחד ולחתוך עוד אחד לחצי.) ואחר אימון פחות קשה לקחת 200 מ"ג.
    יש לי 3 שאלות אלייך בבקשה.
    1.האם 200 מ"ג יכולים לעזור לי לשרירים בכלל או שזו כמות קטנה?
    2. האם אין בעיה לגוף לקבל את התוסף הזה במשך כל שנת הכדורגל?
    3.מה אני אמור להרגיש באימון שלמחרת לאחר לקיחת 300 מ"ג מגנזיום? פחות שרירים תפוסים? יותר קליל?

אלף תודות לך!!!

לקביעת תור
    סגירה
    תודה רבה עינת אבל,

הוספת תגובה

• תודה רבה עינת אבל, - תגובה

עינת לב ארי
    03/08/2011

כדי לדעת כמה מגנזיום יש לקחת כדאי לערוך בדיקת דם בקופת חולים.כך אפשר לראות אם המינרל חסר. באופן עקרוני, אין משמעות ללקיחת המגנזיום מיד אחרי אימון משום שהוא מינרל שספיגתו לא קלה ובמיוחד לא אחרי אימון כדורגל קשה כי אז מערכת העכול לא מתפקדת במיטבה.
    אם כבר מחליטים לקחת מגנזיום באופן קבוע ללא בדיקת דם, כדאי לקחת אותו בערב לפני השינה ולא עם מינרלים אחרים.
    המינון המומלץ צריך להנתן ע"י דיאטנית ספורט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז מה עושה מגנזיום? בעברית פשוטה
    א(שם בדוי)
    31/07/2011

כדור אנטי דלקתי מרפא את הדלקת, אכילת חלבונים עוזרת בבנית השריר, אוכל גם כנגד רעב ושובע. אבל מה עושה כדור מגנזיום(200-400 מ"ג לדוגמא)?? בעברית פשוטה בבקשה!!
    תודה רבה לך ושבוע טוב!!!

הוספת תגובה

• אז מה עושה מגנזיום? בעברית פשוטה - תגובה

עינת לב ארי
    31/07/2011

מגנזיום הוא מינרל חיוני המשתתף במאות תהליכים של חילוף חמרים בגוף. חוסר במגנזיום יכול לגרום התכווצויות שרירים חולשה ועיפות ואפילו למוות כתוצאה מדום לב.
    מגנזיום ש בכמויות גדולות בתרד, בסויה, באגוזים ובמוצרי חלב ולא תמיד יש צורך לקחת אותו כתוסף.
    שימוש בתוספים נעשה במקרים של מאמצים גופניים ממושכים או כאשר יש תופעות של התכווציות שרירים וחולשה.
    אין לקחת תוספי מגנזיום ללא התייעצות עם דיאטנית בשל סכנות של עודף ותחרות עם מינרלים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה ריגשית
    מלי
    21/07/2011

מה עלי לעשות אם אני יודעת שאני אוכלת סתם ללא רעב, משיעמום או עצבים או שמחה.
    אני לא שמנה ומשקלי תקין, אך אני אוכלת הכל ללא מעצורים, אני בגיל 41 ומעציב אותי שאני לא שמה מעצורים לבולמוסים.
    אני יודעת מה הערך התזונתי של המזונות השונים, אך לא עומדת בדיאטה ואין לי חשק לספורט, עייפה תמיד.
    עליתי 5 קילו במהלך השנה.
    מה לעשות? מודעת לבעייה.

לקביעת תור
    סגירה
    אכילה ריגשית

הוספת תגובה

• אכילה ריגשית - לטפל!!

עינת לב ארי
    24/07/2011

באכילה רגשית יש לטפל בהבטים הרגשיים.מתן תפריטים והוראות לפעילות גופנית בלבד לא יסייעו בידך, ובעצם לא יסייעו בידי אף אחד, אך טפול בבסיס לאכילה הרגשית והבנת התהליכים המביאים להתקפי בולמוסים תוכל לעצור אותם ולסייע בידך להמנע מהמשך צבירת משקל והעייפות שאת חשה.
    בהצלחה
    עינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשתתתתת
    רבקה
    19/07/2011

בס"ד
    בוקר טוב
    אני בת 54 162 75 קילו
    בחיים לא הייתי במשקל כזה נוראי.
    אני חושבת שיש לי קצת הפרעת אכילה ואני מטופלת גם בכדורים.
    הבעיה העיקרית שלי שאני הולכת לשומרי משקל כב ר שנים ולא מצליחה להפתר מהשומן.
    אני אוהבת לאכול בלילה.
    לא עושה ספורט
    לא יודעת בדיוק איפה לשים את האצבע לאי התמדתי בדיאטה
    אבל אני רק יודעת דבר אחד שאני נורא נורא רוצה להיות רזה
    ומישהו צריך לעזור לי בזה אינני יודעת מי.
    אני קמה כל בוקר באי חשק לחיות בכלל בגלל המצב אליו נקלעתי
    מה את מציעה לי לעשות?
    האם זה נורמלי ?
    אני אשה שלוקחת כדורים אלקטרוקסין וסמוביל וויאפקס לחרדות
    מה את מציעה לי לעשות בכדי לרזות?
    מצפה ומיחלת לתשובה שממש תעזור לי
    אני מזכירה יושבת רוב הזמן
    בבית לא מתעסקת בספורט זה נורא משעמם אותי ללכת אני רוצה להוריד 15 קילו

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשתתתתת

הוספת תגובה

• מיואשתתתתת - תגובה

עינת לב ארי
    24/07/2011

שלום למיואשת.
    כנראה שהבעיה העקרית שלך שחוץ מ"לטפל" בתחום האוכל ( שומרי משקל), לא טיפלת כראוי בתחום הרגש. את בעצמך מזכירה הפרעת אכילה ( "קצת הפרעת אכילה") כפי שציינת , וחשק לאכול דווקא בלילה וזה מחייב אבחון וטפול אצל אנשי מקצוע בתחום הפרעות האכילה.
    זה שתמשיכי לשבת בבית ללא ספורט וללא טפול, לא יסייע בידך.
    פני בהקדם לעזרה במרפאה להפרעות אכילה או אצל דיאטנית מומחית.
    את יכולה גם לפנות אלי במייל הפרטי שלי למידע נוסף.

בצלחה
    עינת לב ארי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה לצורך דיאטה
    מירב
    19/06/2011

התחלתי דיאטה לפני כחודש הורדתי עד היום כ- 4 ק"ג (1.60 שוקלת 68) לאחרונה התחלתי להגביר את פעילות הגופנית (3-4 פעמים בשבוע) בעיקר ביום שבת הליכה פעמיים ביום שאלתי היא האם מותר ללכת פעמיים ביום או שזה יותר מידי אני מפחדת שלא יגרום לשרירים מיותרים

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה לצורך דיאטה

הוספת תגובה

• הליכה = בריאות

גליליאו
    15/07/2011

היי מירב,
    כדאי להקפיד על הליכה (אפילו פעמיים ביום), אבל לא כדאי להגזים בכל דבר כי הוא יימאס עלייך מהר ולא תוכלי להקפיד בו.

כל הכבוד לך (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה לצורך דיאטה - תגובה

עינת לב ארי
    19/06/2011

הי.
    קצב הירידה במשקל שלך מצוין לחודש הראשון אך קחי בחשבון שבדרך כלל בהמשך יורדים עד 2 ק"ג בחודש. לא שאלת, אך חשבתי לנכון להתייחס לכך..
    לגבי שאלתך: כן, אפשר ללכת פעמיים ביום. סה"כ כדאי לצבור לפחות 3 שעות פעילות גופנית בשבוע, אך אין צורך ביותר מ6 שעות בסה"כ.
    נקודה חשבוה נוספת: הליכה לא גורמת לשרירים מיותרים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבים וגזים
    הילה
    16/06/2011

שלום,
    אני בת 27, גובה: 1.60, משקל:53 ק"ג.
    יש לי בעיה חמורה של גזים במערכת העיכול שמטרידה אותי כבר כמה שנים. בבדיקות גסטרו לא נמצאה בעיה מיוחדת. כמו כן, נבדקה רגישות לחלב ואין לי רגישות כזאת.
    לאחרונה שיניתי מעט את הרגלי התזונה שלי במטרה לרזות ולאכול בריא יותר. אני אוכלת המון סיבים תזונתיים (ברנפלקס, ירקות ופירות, בורגול, קינואה, דגנים מלאים וכה) ואני מרגישה שבעיית הגזים החמירה. שמעתי שדיאטות עניות בסיבים תזונתיים עשויות לפתור את הבעיה.
    רציתי לקבל רעיונות למזונות דיאטטיים דלי קלוריות ושומן שמכילים מעט סיבים תזונתיים כדי לבדוק אם המצב משתפר. אני יודעת שתפ"א ואורז לבן עשוים לעזור, ואני משתדלת לאכול אותם, אך מרגישה שאם אוכל יותר מידי מהם זה סתם משמין.חשוב לי לציין כי אני מאד אוהבת ירקות גם טריים וגם מבושלים, והייתי רוצה לדעת אילו מהירקות מכילים פחות סיבים, כמו כן, מזונות דלי קלוריות נוספים שמכילים מעט סיבים.

תודה רבה,
    הילה.

לקביעת תור
    סגירה
    סיבים וגזים

הוספת תגובה

• סיבים וגזים - תגובה

עינת לב ארי
    19/06/2011

שלום הילה.
    שאלתך ארוכה ומפורטת ויהיה זה מאוד לא מקצועי לענות עליה רק דרך האינטרנט.
    גאזים במעיים יכולים לנבוע לא רק מעודף סיבים אלא גם מעצבנות ( שקשורה לתסמונת המעי הרגיז), בליעת אויר רבה ( אכילה ודבור מהירים),לעיסה לא תקינה או חמרים במזון כגון ממתיקים מלאכותיים וצבעי מאכל שגורמים לאנשים מסויימים לרגישות וגאZים..
    על כן, מה שאני מציעה זה שתגיעי לדיאטנית שתשב איתך באריכות ותסייע בידך להרכיב תפריט מתאים ולקבוע לך משקל יעד מתאים ( ייתכן ומשקל הנוכחי מספיק טוב עבור מבנה גופך).
    בנוסף, ירקות כגון: כרוב, ברוקולי, כרובית, כרישה, ארטישוק ירושלמי וקטניות הם גורמי גאזים ידועים ועל כן כדאי שתמנעי מהם, לפחות עד שתגיעי לייעוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על סף דמעות...
    לימור
    14/06/2011

סליחה על הדרמתיות... אבל כך אני מרגישה...
    בת 32
    אמא ל-3 בנים
    5 חודשים אחרי לידה
    75 ק"ג 155 ס"מ
    את ההריון האחרון התחלתי 10ק"ג פחות וניראתי טוב.
    עכשיו כבר חודש וחצי שאני לא מצליחה לרדת גרם!!
    אני בקבוצה ואוכלת נכון תפריט מאוזן
    עושה מעט ספורט בחדר כושר חצי שעה כל פעם 2-3 בשבוע
    ריצה על הליכון או אליפטי
    לא רוצה להוריד עוד באוכל...גם ככה קשה לי...
    אם תרצו ארשום יום לדוגמא
    יש לי כאבים בבירכיים מהשומן ובכללי מאוד רע ומצב רוחי ירוד ואני די מרירה...
    למה אני לא ממשיכה לרדת???
    אחרי הלידה ירדתי 7 ק"ג ונשארו לי עוד 10ק"ג עליתי הרבה בהריון...

לקביעת תור
    סגירה
    על סף דמעות...

הוספת תגובה

• על סף דמעות... - תגובה

עינת לב ארי
    14/06/2011

הי.
    ראשית מזל טוב להולדת הבן .
    שנית את רק חמישה חודשים לאחר לידה וירדת עד כה 7 ק"ג, שזה ממש לא רע. כדי להמשיך להוריד את קודם כל צריכה סבלנות והתמדה. אין ספק שאת עושה כמיטב יכולתך אך הגוף לא "מחזיר " לך כגמולך ואכן זו בעיה קשה בתקופה זו.
    אני מציעה לך שבנוסף לשקילה תמדדי גם היקף מותן כך תוכלי לראות שינוי כתוצאה מהמאמצים שלך. אני מבטיחה לך שלבסוף גם המשקל ירד, אך לאט לאט!!
    אם בכל זאת יישאר תקוע, כדאי לערוך בדיקות דם לשלול בעיה עם תפקוד בלוטת התריס.
    בהצלחה.
    עינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסכול
    נעמה
    05/06/2011

שלום,
    אני בת 23, גובה 1.68 שוקלת 76 ק"ג ופשוט מתוסכלת.
    פיתחתי שינאה עצמית שעוד תעלה לי בבריאות, תמיד אני שמנה פשוט תמיד!
    גם אם אני מצליחה לרדת 5 ק"ג אני מעלה אותם באטרף אכילה בלתי נשלט, והשינאה... אוי השינאה... הביטחון העצמי השואף לאפס שלי הולך ומדרדר מדיאטה לדיאטה. אני לא יוצאת, לא מבלה, לא קונה בגדים, לא הולכת לים, לא יוצאת מהבית בכלל.
    ניסיתי כל סוג דיאטה אפשרי, הכל כולל הכל! דיאטניות, שומרי משקל וכו'..
    עכשיו התחלתי דיאטה ואני מחזיקה בה שבועיים בערך, היא מכילה 1500 קלוריות (בדוק). ויש לציין שאני רעבה במהלך היום ולאחרונה בא לי לטרוף ואני מתאפקת, אין לי כוח שוב לתסכול הזה, הרי זה ברור שאני אחזיק מעמד גג חודש, ארד 2 ק"ג ואח"כ אעלה הכל וכפול. אין לי כוח כבר לכלום, אני כבר לא סומכת על עצמי ולא על פסיכולוגים ולא על דיאטנים ולא על אף אחד. איך אפשר להגיע למצב שאני משלימה עם העובדה שאני אוהבת לאכול ואני בחורה עבה? ולקבל את עצמי ככה? גם בחברה שלנו שרק מי שנראת כמו שלד נחשבת "פצצה"...

לקביעת תור
    סגירה
    תסכול

הוספת תגובה

• תסכול - תגובה

עינת לב ארי
    14/06/2011

לצערי זה נשמע כמו הפרעת אכילה ( תסכול, שינאה עצמית, אכילה בלתי נשלטת ועוד סימנים המצויים בפנייתך).
    ועל כן שום דיאטה לא תעזור לך רק טפול בבעייה עצמה ואצל מטפל/ת המומחים לכך.
    עינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה וגזים במערכת העיכול
    הילה
    02/06/2011

שלום,
    אני בת 26, רזה באופן יחסי (1.59, 52 קילו). אני מורגלת לאכול אוכל בריא בדרך כלל, הכולל דגנים מלאים וירקות. אם כי מאז היותי סטודנטית ההרגלים האלה השתבשו במעט, ואני מגיעה למצבים שאני אוכלת כמויות גדולות מאד (גם אם זה אוכל בריא- למשל 3 צלוחיות בגודל של צלוחית קורנפלקס של בורגול) או שבסופי שבוע אני אוכלת המון מאכלים שמנם, מטוגנים, וקינוחים עתירי שומן וסוכר עד לרמה שאני כבר לא נהינת מהאוכל, אבל בכל זאת ממשיכה ואז מרגישה רע פיזית ונפשית. יש לי 2 בעיות: האחת- אני משמינה לאחרונה יותר מתמיד, הבגדים הופכים להיות לוחצים, הבטן גדלה מאד וגם היריכיים, וזה מטריד אותי מאד. מצד שני, מזה כשלוש שנים אני סובלת מבעיה קשה של גזים במערכת העיגול, דבר שמפריע ופוגע לי באופן משמעותי באיכות החיים. בדיקה אצל רופא של מערכת העיכול לא העלתה תוצאות מרחיקות לכת.ככל הנראה אני סובלת ממעי רגיז במידת מה (אין לי בעיה של יציאות, רק גזים). ניסיתי המון תכשירים טבעיים (כמו חידקים למע' העיכול, אנזימים, תמציות צמחים) ופחות טבעיים (קרבוסילן, קלבטן, גזים X) וכלום לא עזר. קראתי שתזונה עשירה בסיבים תזונתיים עלולה לגרום לגזים, ולכן אני משתדלת להפחיד בכמות הסיבים אם כי קשה לי לוותר על אכילת ירקות ודגנים מלאים, וחבל לי מבחינת ההשמנה להחליף אותם בפסטה ולחם לבן. אשמח לקבל עצה שתשלב הרזייה (מתונה) וטיפול בבעיית הגזים.

הוספת תגובה

• דיאטה וגזים במערכת העיכול - תגובה

עינת לב ארי
    02/06/2011

הי הילה
    את מתארת כמה בעיות הקשורות לאכילתך:
    1. גאזים ונפיחות
    2. אכילה של כמויות גדולות מאוד מידי פעם
    3. תחושת לחץ של הבגדים כתוצאה מעליה במשקל
    4. אכילה של אוכל מטוגן שומני וקינוחים מתוקים בסופי שבוע.
    לפיכך, כמובן שאין אפשרות במסגרת פורום זה לתת לך עיצות, גם אם מצאו שמערכת העכול שלך תקינה.
    את צריכה להגיע לדיאטנית קלינית בעלת ניסיון, ראשית כדי לאבחן את תזונתך באופן מעמיק ( אכן, לכמות הסיבים התזונתיים והרכבם יש משמעות בגרימת גאזים ונפיחות) ושנית לבדוק מדוע את סובלת ממצבים של אכילה בכמויות גדולות ואיך ניתן להמנע ממצבים אלו, שאין ספק שתורמים להיווצרות גאזים ועליה במשקל.
    באופן כללי: סיבים תזונתיים שמקורם בדגנים מלאים קטניות וירקות ( בעקר משפחת המצליבים כמו כרוב כרובית וברוקולי) תורמים ליצירת גאזים. גם אי סבילות לחלב , אפילו חלקית, יכולה לגרום לזה. אכילה מהירה , שתיית מים בזמן האוכל, בעיות בשיניים ולעיסה לא מספקת יכולים גם לתרום תרומה להיווצרות גאזים.
    עצבנות, חוסר תנועה , מתח ועומס עבודה משפיעים על תפקוד המעי וגם בהם יש לטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

הילה
    02/06/2011

תודה על התשובה המהירה, אעשה זאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני צריך פסיכולוג, אולי פסיכיאטר?
    אבי
    31/05/2011

היי,
    מיזה כ 15 שנים אני במצב של דיאטות ואחת לכמה שנים מצליחה לי דיאטה אחת שלוקחת אותי לכמה חודשים יפים למשקל ראוי.
    הבעייה ששמתי לב אליה שככל שהשנים עוברות אני נמצא במצב יותר ויותר קשה.

אני ככ מחוספס בנושא הזה שאני לא מבין מתי אני רעב ומתי אני לא.
    אני יכול לאכול ללא סוף, צלחת ועוד צלחת ועוד ועוד ואין לי שום גורם שיעצור אותי מלבד האישה ואו המצפון.

היום שלי עמוס בעבודה ופגישות ועדיין אני מוצא שבשעה 10 אני יכול לאכול ארוחת צהריים מלאה למרות שאכלתי בוקר ב 8

אם לקחתי עוגייה אחת, אני יכול לקחת 40 באותו יום (כן כן, ארבעים).
    אני כבר מבין שהבעייה שלי היא לא הבנת התזונה כי אני יכול להיות מרצה לתזונה נכונה ובריאה, באמת.
    הבעייה שלי היא היישום, אני לא מצליח ליישם כלום.

בבקשה אל תגידו לי שזה עניין של רצון או החלטה, כי מי שמבין אותי מבין שאני הרבה מעבר לשלב הזה.

מה עושים? מי יכול לעזור לי?
    אני מרגיש שבעוד 5 שנים זה יהיה מחוץ לשליטתי לחלוטין.
    כל רעיון יקודם בברכה
    תודה

הוספת תגובה

• אני צריך פסיכולוג, אולי פסיכיאטר? - תגובה

עינת לב ארי
    01/06/2011

שלום לך.
    אתה אכן מתאר את מה שקורה למי שעושה "דיאטה": בסופה של כל דיאטה מחכה "שבירת" דיאטה שבאה לידי ביטוי בדחף לזלילה בלתי מבוקרת המפצה על תקופת הצמצום וההגבלה הקלורית שאיפיינו את מהלך הדיאטה ש"הצליחה". על כן דיאטות הן מסוכנות ולא עובדות לאורך זמן, ואם כן, הן יכולות לגרום להתפתחות הפרעות אכילה הנמצאות בצד ההפוך של הסקלה ממה שאתה חווה ( על פי תאורך ייתכן ואתה סובל מהפרעת אכילה התקפית.. אך יש כמובן לאבחן זאת באופן מקצועי במרפאה להפרעות אכילה) לכיוון האנורקסיה.
    גם אתה הגעת למסקנה שכל הידע על קלוריות והרכב המזון לא מסייעות לך ושצריך לשים דגש על שיקום היכולת שלך להקשיב לצרכים האמיתיים של הגוף ( אותות רעב ושובע) כמו גם בדיקת המצב הרגשי והשפעתו על האכילה ( וכן זה ממש לא רק עניין של החלטה וכוח רצון).
    בשביל כל הדברים האלו צריך להגיע לדיאטנית המומחית לתחום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אבי
    01/06/2011

היי,
    תודה רבה.
    1. האם את מזהה פה משהו פסיגולוגי או פסיכיאטרי, או פוטנציאל למשהו כזה?
    2. אפשר בבקשה לכוון אותי למירפאה\אות שיעזרו לי?

תודה רבה
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה - תגובה

עינת לב ארי
    01/06/2011

כמובן שאני מזהה פה משהו פסיכולוגי או פסיכאטרי. היכן אתה גר ולאיזו קופת חולים אתה משתייך?
    אתה יכול לשלול לי את הפרטים שלך גם במייל: [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטן נפוחה
    אושרת
    31/05/2011

בזמן האחרון הבטן התחתונה שלי נפוחה וקשה מאוד, לעיתים אני מרגישה דקירות באזור , והמראה הכללי של הבטן הוא כמו של הילדים באפריקה,נפוחה כל היום.. אני מאוד מתוסכלת מהמצב ורציתי לדעת מה יכול להיות ההסבר לזה ?
    יש לציין שלאחרונה אני מטופלת אצל דיאטנית עם תפריט של שמירה על המשקל לאחר ירידה מהירה שגרמה לבעיות כמו אמנוריאה (לא קיבלתי ווסת כבר 7 חודשים), ואין לי הפרעות אכילה. יכול להיות שזה קשור להתכווצות שרירים עקב פעילות שמאמצת את שרירי הבטן ?
    נ.ב. אני בת 17 עם BMI תקין של 19

אשמח לתשובה בהקדם האפשרי,
    אושרת.

לקביעת תור
    סגירה
    בטן נפוחה

הוספת תגובה

• בטן נפוחה - תגובה

עינת לב ארי
    01/06/2011

למה את פונה לפורום הזה? את צריכה לפנות לרופא המשפחה שיבדוק אותך וישלח אותך לבדיקות מתאימות כדי לשלול בעיות רפואיות ( פעילות מאמצת שרירי בטן דווקא צריכה לגרום לבטן שטוחה, לא?) . ודרך אגב, הBMI שלך ממש לא תקין וביחד עם ירידה מהירה במשקל והפסקת מחזור, בהחלט ייתכן ואת סובלת מהפרעת אכילה הדורשת טפול מקצועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצות להרזות
    מירי
    26/05/2011

שאלה ארוכה אך פונה בשם הרבה נשים
    נתחיל בתפריט - בוקר 2 פרוסות לחם קל + 2 כפות קוטז
    תפוח
    צהריים ירקות מבושלים או ירקות חיים
    שני פרוסות לחם קל + חזה עוף +ממרח מיוקל
    ביניים תפוח
    ערב
    סלט ענק עם כפית טחינה + 2 פרוסות לחם קל וקוטז כל הזמן עם רעבים ירקות באמצע
    שנים אנחנו עושות נכון לפעמיים בסופ שבוע אנחנו חורגות
    יודעות שיש בתפריט בין 1000-1200
    ולא יורדות במשקל אנחנו גלהים 35-40 מתאמנות 4 פעמיים בחדר כושר ולא מצלחות לרדץ את החמשה קילו אחרונות ירדנו כל אחד בין 10-15 קילו כבר שנתיים באותו תפריט ולא יורדות מתוסכלות אמרו לנו שהתפריט דל ולכן אנחנו לא יורדות אנחנו נורא מפחדות שעם נעלה אפילו בתפוח נעלה מה עושים? איך משנים את צורת האכלה שלנו ?התפריט טוב בכלל? נוסיף דברים נשמין ?נשמח לתשובות תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רוצות להרזות

הוספת תגובה

• רוצות להרזות - תגובה

עינת לב ארי
    26/05/2011

שלום.
    אני חושבת שפנייתך מייצגת נשים רבות רק בהקשר של הרצון לרזות, כי זו " מחלה" חברתית ונשים רוצות לרזות הרבה מעבר למשקל הגוף הרצוי עבורן וייתכן וזה מה שקורה אצלך ואצל חברתך. כנראה שהגעתן למשקל נמוך שאי! אפשר לרדת יותר ממנו. קבלו את גופכן בהאהבה גם אם על פי דעתכן יש עוד 5 ק"ג להוריד על פי תפיסתכן. אם שנים אתן אוכלות תפריט כל כך דל ולא מגוון ולא יורדות במשקל גם בשילוב פעילות גופנית כנראה שכך צריך להיות.
    לגבי הפחד להשמין אם אוכלים תפוח נוסף ביום, ייתכן ואת סובלת מהפרעת אכילה והפורום הזה איננו המקום לדיון בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקראי אותי

מירי
    30/05/2011

עינת עם הית מסתכלת בתפריט הית רואה שהתפריט אינו שונה מהתפריט שאת ממליצה לאנשים באתר,
    שאמרנו שאנחנו לא יודעות מה להוסיף בתפריט שאפילו תפוח אולי לא טוב זה היה מטפורה שאנחנו רוצות לאכול ולהגדיל את התפריט,
    אינני חושבת שאת יכולה על פי קריאה שיטחית להחליט שזהו הפרעות אכילה אתם סובלות...
    הית פה שאלה סה"כ מה עוד אפשר להוסיף לתפריט ?? או כמה קלוריות ביום אפשר שאנשים שעושים ספורט
    את בכלל לא קראת ונתת ישר את פסק הדין
    הראוי? תודה בכל אופן אין צורך בתגובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקראי אותי - תגובה

עינת לב ארי
    01/06/2011

הי מירי. צר לי על תגובתך כי אני עושה עבודתי נאמנה וממש מתייחסת בכובד ראש לכל פנייה לפורום. ובכל זאת, אם את תקראי זאת או אחרים, חשוב לי לענות לך :

לידיעתך, מעולם לא נתתי תפריט דרך הפורום כי זה נוגד את דרך פעולתי כיועצת לפורום זה ובכלל. שנית: גם בקליניקה בייעוץ אישי לא אתן תפריט בן פחות מ1000 ק"ל כפי שהצגת בשאלתך ולא אגרום לאנשים לחוש רעב ( "אם רעבים אוכלים ירקות.." ) במהלך דיאטת הרזיה. תפריטים בני 1000 ק"ל ואפילו 1200 הינם מסוכנים ועלולים לגרום לאיבוד מאסת שריר וחסרים תזונתיים קשים כמעט לכולם.

לגבי ההשערה כי ייתכן ומדובר בהפרעת אכילה , הדגשתי כי ייתכן וזה כך ולא קבעתי עובדה. ושוב: השערתי נקבעה על סמך מה שרשמת בשאלתך. מי שחושש להוסיף תפוח אחד לתפריטו כי אולי זה "ישמין" אותו הוא בבעיה.. ולא צריך להיות מומחה גדול בתחום. ואת מוזמנת לא לשאול יותר שאלות בפורום ולהפנות את שאלותייך לפורום מתאים: למשל תזונת ספורט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה