פורום תמיכה בדיאטה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח שרוול
    יעל הצפונית
    08/01/2011

שלום,
    אני בת 45 שוקלת 110 וגובהי 160ס"מ.
    למודת דיאטות כל חיי,גם כשמורידה קצת,לא מצליחה לשמור ועולה חזרה.
    כבר מיואשת כי יש לי גם סכרת ולחץ דם גבוה.
    הומלץ לי על ניתוח שרוול ושמעתי על רבים שעשו והצליחו.
    מה דעתך על זה? האם זה באמת הפיתרון בשבילי והאם זה מבטיח לי שלא אעלה שוב במשקל?
    תודה על תשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח שרוול

הוספת תגובה

• ניתוח שרוול - תגובה

עינת לב ארי
    09/01/2011

שלום לך.
    אכן ניתוחים בריאטרים ( "קיצור קיבה" )למטרות הרזיה הופכים ליותר ויותר פופולריים, הן בקרב העוסקים בטפול בהשמנה והן בקרב הסובלים מעודף משקל קיצוני.
    ניתוח שרוול הוא ניתוח בו הופכים את הקיבה שבנויה כמו שק ל"שקית" קטנה ומאורכת המוגבלת ביכולתה לקלוט מזון. הניתוח מצמצם משמעותית את כמות המזון שניתן לאכול בארוחה אחת לכדי כחצי כוס בחודשים הראשונים ועד לנפח של כוס לאחר מספר חודשי החלמה.
    הניתוח לא מתאים לכל אדם. מאוד תלוי מה הרגלי האכילה הנוכחיים שלו שגורמים לעודף המשקל ומצבו הבריאותי.
    כדיאטנית אני מצלווה מטופלים רבים לאחר ניתוחים בריאטרים כולל ניתוח שרוול, שלפחות על פי תפיסתי וניסיוני הוא מאוד יעיל. אך יש לציין כי אין מספיק מחקרים וזמן מעקב ארוך אחרי אלו שעברו את הניתוח. כמו כן, במקרים שעודף המשקל נובע כתוצאה מהפרעת אכילה, חשוב ביותר לטפל גם בהיסט הרגשי ( והוא קיים כמעט תמיד).

על מנת לדעת אם זה הפתרון הראוי בשבילך רצוי להתייעץ עם רופא המשפחה המכיר אותך שנים רבות ועם כירורג המתמחה בכך. תצטרכי לעבור ועדה מאשרת של קופת החולים אליה את שייכת והם אלו שיחליטו אם הניתוח יכול לסייע ולהיות הפתרון עבורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט נכון?
    לימור
    08/01/2011

שלום שמי לימור ורצתי לדעת אם התפריט הנ"ל הוא נכון והאים אני ירד במשקל(חשוב לציין שאני צמחונית)
    בקר- 2 לחם עינן+כף קוטג' 5% + נס קפה רבע כפית סוכר.
    צהריים- שניצל טבעול לייט+ירקות מאודים(שעועית ירוקה,ברוקולי כרובית וכו')+תפוח אדמה בינוני. או 2 כוסות מג'דרה אם סלט ירקות

ביניים- תפוז/תפוח
    ערב- חביתה(כפית שמן קנולה)2 כפות גבינה וירקות טריים +2 לחם עינן
    לילה - נס קפה (רבע כפית סוכר) חטיף אנרגיה
    תודה על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט נכון?

הוספת תגובה

• תפריט נכון? - תגובה

סיון דוד
    09/01/2011

הי לימור
    לא ציינת נתונים אישיים כמו גובה+משקל, האם את מבצעת פעילות גופנית ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט נכון?

לימור
    13/01/2011

גובה 1.58
    משקל 64 עושה 3/4 בעמים בשבוע צעדה 45 דקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט נכון? - תגובה

סיון דוד
    17/01/2011

הי לימור
    לגבי תפריטך-
    אני הייתי ממליצה להחליף את השניצל הצמחוני במנת בשר דלת שומן או במנת דג כ- 3 פעמים בשבוע (הודו/בקר דל שומן או עוף) כדי לקבל ברזל ולמנוע אנמיה.
    המשיכי עם הפעילות הגופנית
    הקפידי על שתיית מים
    שאר התפריט- נראה מאוזן ואני סבורה שתגיעי איתו לתוצאות טובות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות וזרעי פשתן
    אני
    07/01/2011

כמה זרעי פשתן שלמים רצוי ללעוס ביום?
    המטרה לטפל העצירות...
    ואגב בגלל שהזרעים לא נספגים כמה קלוריות יש בכל כף?
    והאם זה גם יעיל לפזר על מרק חם\פתיתים חמים?
    או רק על מאכלים קרים?

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות וזרעי פשתן

הוספת תגובה

• עצירות וזרעי פשתן - תגובה

עינת לב ארי
    09/01/2011

הי.
    באופן עקרוני לא מומלץ ללעוס זרעי פישתן שלמים כל יום. לטפול בעצירות משתמשים בזרעים שלמים. עד כפית ביום, רצוי לשלב בתוך לבן או יוגורט ולא במרק חם משום שזה משפיע על חומצות השומן. אם רוצים להנות גם מיתרונם הבריאותי של זרעי הפישתן רצוי לטחון אותם ואז לאכול.
    קלורית, כמות האנרגיה בכפית או בכף איננה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה קלוריות יש בכוס בורגול מושרה?
    zn
    07/01/2011

הוספת תגובה

• כמה קלוריות יש בכוס בורגול מושרה? - תגובה

עינת לב ארי
    07/01/2011

כ-150 ק"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרק עוף פרווה
    hhh
    03/01/2011

שלום רב!

האם אתן יודעות על מרק עוף שאין בו סוכר ?

אני רוצה לשים מרק עוף אבל זה משגע אותי שבכל מרק עוף ( אפילו "במרק 10" של קנור ואוסם) יש סוכר

וזה סתם כי לא בא לי שבמרק יהיה אפילו קצת סוכר

תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מרק עוף פרווה

הוספת תגובה

• מרק עוף פרווה - תגובה

עינת לב ארי
    04/01/2011

תכיני לבד בבית:
    קחי 3 גזרים, 2 קישואים, תפוח אדמה גדול, צרור פטרוזיליה קשורה ובצל יבש, קלפי חתכי ושימי בצד.
    במקביל הרתיחי מים ושפכי על 6 כנפי עוף טריות או כמה כרעיים וסנני ( להוציא את הקצף הלבן). שימי את כל החמרים בסיר ומלאי מים , לפחות 2 ליטר. בשלי לאחר רתיחה לפחות שעה על אש קטנה. הוסיפי מלח וזהו. יש לך אחלה מרק עוף. לא צריך את כל האבקות הללו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם אני לא עושה עם בשר אלא רק עם

hhh
    04/01/2011

שעועית למשל מה שאני עושה זה מלח רסק עגבניות מטרי שאני עושה ופלפל שחור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז זה כבר לא מרק עוף

עינת לב ארי
    04/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט
    אני
    03/01/2011

גובהי 1.57 ומשקלי 58.....בת 35
    אני רוצה לשקול 55 אבל קצת קשה לי להוריד ממה שאני אוכלת ....מה דעתך?
    בוקר-נס קפה+כפית סוכר וחלב 1%
    פרוסת לחם מלא+חצי קופסת קוט'ז 3%+ירק
    לפני הצהריים-נס קפה+כפית סוכר וחלב 1%
    יוגורט+מעט קורנפלקס= 150 קלוריות
    צהריים- אורז+עוף+סלט \2 פרוסות לחם+חזה עוף+טחינה+סלט
    אחר"צ-נס קפה+כפית סוכר וחלב 1% + 1 פרוסת לחם מרוחה בדבש+טחינה\עוגיה קטנה
    ערב- 3 פרוסות לחם+גבינה+סלט+ביצה
    לילה-3 פירות\מעדן
    שותה 2 ליטר מים במהלך היום ועושה הליכה בשיוב ריצה 4-5 פעמים בשבוע 40 דקות
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט

הוספת תגובה

• כמה זמן את בתפריט זה?

עינת לב ארי
    04/01/2011

ןמה התוצאות? האם את אוכלת כך גם בשבת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשישבת לא מקפידה

אני
    04/01/2011

בשישי מקפידה אבל בערב אוכלת ארוחה מלאה כולל פרוסת עוגה.
    בשבת פחות מקפידה,אך יחד עם זאת לא "משתוללת"
    אני כבר יותר משנה....בתהליך זה ושומרת על משקלי-לא עולה!
    אבל בהחלט אשמח להגיע למשקל 55

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשישבת לא מקפידה - תגובה

עינת לב ארי
    04/01/2011

אז התפריט טוב, רק תקפידי גם בשבת כולל להוריד את פרוסת העוגה ותראי מה קורה. ייתכן וזה יספיק לך כדי לרדת למשקל שאת חושבת שמתאים לך ( שדרך אגב, לא בטוח שזה כך כי צריך לדעת מה אחוז השומן בגופך ועוד..).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מורן
    27/12/2010

שלום,האם זה נכון שהתחליף למים המועדף ביותר,הוא מים בטעמים?
    והאם זה מתאים לשומרי משקל?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מים הם מים

עינת לב ארי
    27/12/2010

וכל תוספת של סוכר וטעם למים משנה את ערכם התזונתי.
    חשוב להתרגל לשתות רק מים או סודה, למי שממש קשה , ומים בטעמים אינם תחליף טוב גם במסגרת של דיאטה וגם בכלל.
    אני מיליטנטית בעניין, סורי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז..

מורן
    27/12/2010

מה שניתן להבין מתשובתך,שלעושים דיאטה ורוצים לגוון בשתייה,הקרוב ביותר למים הוא סודה?
    הגזים לא מנפחים וגורמים לעלייה במשקל ולנפיחות?
    עד כמה אפשר לשתות ממנה ליום?
    יש לי פשוט בעייה קשה עם מים.
    תודה על ההתייחסות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז.. - תגובה

עינת לב ארי
    27/12/2010

את יכולה לשתות סודה כמה שאת רוצה. הגאזים אמורים להספג במערכת העכול ואם זה מנפח אותך, החליפי רק 3 כוסות מים ביום בסודה והשאר, שתי מים. ממש פשוט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה עינת

מורן
    28/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסה לברר סוגי מאכל המכילים חלבון
    אנדריי
    24/12/2010

שלום, שמי אנדריי, ואני מנסה לברר לחברה שלי כמה פרטי על תזונה.
    היא סובלת מאנמיה, ועלייה להפריד בין חלבונים לפחמימות כל ארוחה.
    כלומר, ארוחה אחת רק חלבון, וארוחה אחרת רק פחמימות. דבר אשר יקל על קבלת הוויטמינים ושאר המרכיבים החיוניים וקליטתם בגוף.
    היות והיא די רגישה למזון חלבי, זה מקשה עליה לשמור על תזונה נכונה.

אני מחפש רשימה של מזונות חלביים שהיא יכולה לצרוך יחדיו עם הבשר\ביצה וכו' על מנת ליצור גיוון בארוחה ולהרגיש שובע.

אם אפשר רשימה נפרדת על פחמימות ( שוב על מנת ליצור גיוון בארוחות) אני אשמח

בתודה מראש.

הוספת תגובה

• מנסה לברר סוגי מאכל המכילים חלבון - תגובה

עינת לב ארי
    24/12/2010

אני מאוד מעריכה את הדאגה שלך לחברתך אך: מכיון שמלכתחילה העקרון של הפרדת חלבונים מפחמימות בארוחות לא מקובל עלי כדיאטנית, וכמו כן לא ממש ברור לי מה הקשר בין מוצרי חלב לחוסר בברזל ( מוצרי חלב עשירים בסידן אך לא בברזל) או אולי ביקשת מזונות שלא גורמים לתסמינים עקב הרגישות למזון חלבי, הרי לא אוכל להשיב על שאלותייך.
    מן הראוי שהחברה שלך, עם כל הבעיות התזונתיות שלה , תגיע באופן מסודר לדיאטנית בקופת החולים ותקבל הדרכה באופן ישיר , זאת לאחר ברור מלא של ואבחון הצרכים לייעוץ התזונתי.
    שבת שלום.
    עינת לב ארי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    יפית
    21/12/2010

בת 38 גובה 160 משקל 67 לפני 10 שנים עליתי במשקל עשרה קילו אחרי שתי לידות ומאז אני במעגל ודילמה של מילה קוראים לה דיאטה ניסיתי כמה פעמים לעשות דיאטה וירדתי לפני שנה ל60 קילו והייתי מאוד מרוצה מהמשקל שלי והייתי משוכנעת שהדרך לחיים טובים ובריאים צריכים להיות בשלוש מילים תזונה בריאה וספורט הבעיה שלי שאני יודעת מה בריא ומה מסוכן לבריאות אני מנסה חודש לעשות דיאטה ולא מצליחה אני מורידה ועולה בחזרה התפריט שאני עושה בזמן דיאטה הוא תפריט בריא ומאוזן נתנה לי דיאטנית לפני שנה בשילוב עם ספורט
    אודה לכם אם מה תעזרו לי

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

סיון דוד
    27/12/2010

שלום יפית
    ייתכן שמשקל של 60 ק"ג אינו מתאים לך בשלב זה ואת צריכה לכוון למשקל של 62-63 ק"ג ולשמור עליו.
    אני מבינה שאת בעלת ידע בעקרונות תזונה נכונה אך נראה כי את צריכה לשפר את הרגלי התזונה שלך . אני ממליצה לנסות שוב להיפגש עם דיאטנית שתלמד אותך על הרגלים טובים יותר לאורח חיים בריא ולא רק מה ומתי לאכול.
    ייתכן שאת צריכה ליווי ומעקב לטווח ארוך, או אולי במסגרת של קבוצה. אל תוותרי והביני כי כראה חסר לך הידע והאמצעים לשיפור הרגלים והידע שלך אינו מספיק על מנת שתצליחי לבד . וכמו שהמלצתי לך- נסי לכוון לירידה קטנה יותר אבל בטוחה - הסתפקי בירידה של 5% ממשקלך ואני בטוחה שתהיי מרוצה .

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה למסגרת חיים בריאה
    שירלי
    21/12/2010

שמי שירלי ואני בת 20. מאז שאני זוכרת את עצמי אני מוגדרת כילדה שמנה או לפחות מלאה. לפני כחמש שנים עשיתי מהפך בחיי והצלחתי להשיל מעצמי 15 ק"ג. אומנם לא עשיתי זאת בדרך בריאה ונכונה, אך הצלחתי, ועדיין מצליחה לשמור על משקלי, עם חריגות למטה ולמעלה לעיתים.
    הגובה שלי הוא 1.58 ואני שוקלת כעת 59 ק"ג. אני מעוניינת להוריד כחמישה ק"ג (שואפת כמובן ליותר אך אני יודעת שזה יהיה קשה להשגה). הבעיה שלי היא שקשה לי מאוד להתמיד.
    אני כן מגדירה את עצמי כאדם בעל מודעות לבריאות; אני צמחונית כבר שנים רבות, נמנעת מאכילת מוצרי חלב (פעם-פעמיים בשבוע), כן אוכלת ביצים (פעם ביומיים ביצה קשה או חביתה). לא אוכלת סוכרים (לא אוהבת שוקולד). הבעיה העיקרית אצלי היא שאני סובלת מתסמונת המעי הרגיז שמשפיעה בצורה גדולה על חיי:
    יש לי כאבי בטן באופן קבוע, בחילות, גזים, שלשולים (למזלי אני לא סובלת מעצירויות אלא בדיוק ההפך). עברתי אין ספור בדיקות אצל רופאים ולבסוף קבעו כי אני סובלת מהתסמונת. כמובן שזה משפיע גם על חיי החברה שלי ועל כך שאני לא אוכלת ליד אנשים ונמנעת לאכול מחוץ לבית. אני מרגישה כי האוכל שולט בחיי ולא ההפך.
    הייתי רוצה לדעת כיצד אוכל לשלוט ולווסת יותר את המזון: אני כן אוכלת מזון בריא ומגוונת, אך הבעיה שלי היא הכמויות. אני עובדת במשרד בו אני נמצאת כמעט עשר שעות ביום, והרבה פעמים אני אוכלת מתוך שעמום/עייפות/רצון להספיק לעבוד. דבר נוסף שקשה לי לשלוט בו הוא שכאשר אני מגיעה הביתה - אני הרבה פעמים "זוללת" (גם אם אלו אינם דברים משמינים כ"כ) כיוון שאני מרגישה שאני צריכה את ה"מעבר" מהעבודה לבית.
    בשנים האחרונות אני מרגישה כי פיתחתי הפרעת אכילה כזו או אחרת, אף על פי שזה לא מתבטא אצלי בהקאות או הפסקת אכילה, אך מעורר אצלי הרבה רגשות שליליים.
    אשמח לעצות כיצד להתמודד עם כל הבעיות.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה למסגרת חיים בריאה

הוספת תגובה

• הפרעת אכילה

עינת לב ארי
    22/12/2010

הי שירלי. אכן דרך ארוכה ולא קלה עברת. הוכחת התמדה נחישות וכוח רצון עז להשיג משקל תקין אך ספורך הוא ספור נפוץ למדי: דיאטת הרזיה שמסתימת בהפרעת אכילה ובבעיות גופניות שונות כגון פגיעה במערכת העכול ובמיוחד פגיעה נפשית כגון עלייה בחרדה דכאון ורגשות שליליים..
    מכיון שמצבך עדין ומורכב, אינני יכולה לעזור לך דרך הפורום. את זקוקה לייעוץ מקצועי של מטפלים בתחום: דיאטנית קלינית בעלת ניסיון בטפול בהפרעות אכילה בשילוב טפול פסיכולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    שון
    20/12/2010

תודה רבה על התשובה המהירה
    רציתי לציין שאני עוסק בספורט אירובי אופניים, 35 דקות 3 פעמים בשבוע, משקולות פעמיים בשבוע משקל נמוך הרבה חזרות.
    שחייה 25 דקות חמש פעמיים בשבוע.
    לא הבנתי עים זה בסדר המשקל שלי 87 או לא .
    המאסה את אומרת 25 וזה תקין עים הבנתי נכון?
    אני נראה חטוב ואטלטי בסך הכול טיפה בטן שלא ניתן להיפטר ממנה טיפה טיפה לא משהוא רציני.
    הייתי אצל דיאטינית לפני שנתיים כאשר שקלתי 95 כפי שציינתי והיא על המשקל של 95 אמרה שזה בסדר והמשקל שהיה 72 הוא לא ריאלי ולא יכלתי להחזיק אותו.
    בכול אופן מאז ירדתי למשקל 87.
    אני לוקח ב 12 ויטמין בכדור . אומגה שלוש.
    בדיקות דם תקינות .
    רציתי לומר שאני לא מרעיב את עצמי אוכל בבוקר 2 פרוסות עים גבינה לחם קל גבינה לבנה 5 אחוז
    בעשר אחרי האימון פרי
    צהריים כוסמת או אורז מלא או ירקות מוקפצים עים שמן זית וחזה עוף רצועות או מרק ירקות דלעת קישוא פטרוזיליה.
    בארבע פרי וארוחת ערב או שאני לא רעב או שאני אוכל 2 פרוסות לחם קל חיטה מלאה עים סרדין או ביצה קשה .
    וזהו חוץ מהג'חנון שאמרתי לך והסוכריות גומי האלו. אבא שלי המליץ לי במקום הסוכריות גומי לעבור לחטיפי בריאות ו מה את אומרת זה נורא הסוכריות גומי אני מת על זה
    תודה מראש שון

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• נראה שאתה מסתדר

עינת לב ארי
    20/12/2010

מצויין ויודע מה טוב לגופך.
    המשקל שלך מצויין ולא צריך מספרים כדי לדעת זאת (למשל BMI). אם אתה חטוב ומרגיש טוב עם עצמך, זה על הכייפק. קפלונת בבטן דרך אגב, קימת כמעט אצל כל האנשים גם אלו החטובים. חבל להגיע למשקל נמוך יותר בשביל לטפל בכך. המשך במה שאתה עושה כולל הפעילות הגופנית שלך.
    וזה ממש בסדר לאכול מידי פעם חלבה או סוכריות גומי. לא מומלץ אך גם לא "רעל".
    בהצלחה.
    עינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ
    שון
    20/12/2010

שלום רב
    בן 39 גובה 185
    בעבר הגעתי למשקל 126 קילו אכלתי הכול. בצקים עוגות ממתקים.
    לפני חמש שנים לקחתי את עצמי בידיים וירדתי תוך שנה למשקל 72.
    עברתי לאכול שיבולת שועל ונהייתי פריק של אוכל בריאות. אך לא הצלחתי לשמור עליו.
    עליתי ל95 בשנת 2007
    שוב עשיתי מאמץ וירדתי למשקל 86
    כיום עוסק בספורט אכילה מאוזנת והרגלי תזונה בריאים
    בבוקר 2 פרוסות לחם מלא קל 2 כפות גבינה רזה
    בעשר פרי
    צהריים מסודר או שוקיים בתנור באפייה בלי עור בעיקר דגים בגריל.
    תוספות אורז מלא או כוסמת או ירקות מאודים מרקים אטריות מקמח מלא.
    בארבע פרי וערב יוגרט דיאטטי.
    הבעיה שפעם פעמיים בשבוע יוצא לי לאכול מתוק את הג'לטנים הנחשים של הילדים הסוכריות גומי. אני אוכל מזה איזה 200 גרם.
    או פתאום בא לי חלבה ואני אוכל 100 גרם באריזה אישית.
    כמו כן אני חולה על ג'חנון ואוכל ג'חנון ללא מרגרינה פעם בשבוע. האם זה בסדר ואיזה משקל אני צריך לשקול עים אפשר לעזור לי ולומר לי מה המשקל האידיאלי שלי כאשר כיום אני שוקל 87 וגובהי 185 וגילי 39
    גם אופה עוגות דיאטטיות גבינה רזה שוקולד מקמח מלא אשמח לתשובה מפורטת
    תודה מראש שון

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ

הוספת תגובה

• ייעוץ - משקל אידיאלי

עינת לב ארי
    20/12/2010

הי.
    מד מאסת הגוף שלך הוא 25.2 כלומר על גבול התקין. על מנת לאשר משקל זה כתקין חשוב להתרשם ממראה עיניים ( מבנה גוף) ולבדוק אחוזי שומן. הייתי שמחה לדעת אם אתה עוסק בפעילות גופנית.
    לגבי התפריט שלך:
    הואמכיל פחות מ1000 ק"ל ליום ללא סוכריות הגומי הג'חנון והחלבה.
    מזונות אלו בהנחה שאתה צורך מכל אחד מהם פעם בשבוע לפחות מוסיפים עוד כ1500 ק"ל שבועיות שבחלוקה ליום מודבר על כ200 ק"ל נוספות.
    על פי דעתי האישית בהיבט התזונתי, זה סך קלוריות נמוך מידי שיוצר בעיות בעקר: בהאטה של חילוף החמרים וההוצאה האנרגטית כמו כן בעיה של רעב וחסר תמידיים שמובילים אותך לאכילה של מזונות כגון סוכריות גומי וג'חנון שערכם התזונתי נמוך. אין ספק שלאוך זמן תפריט זה יגרום לחסרים תזונ תיים כגון חסר בברזל, סידן, מגנסיום ועוד , חסרים בעלי השפעה על בריאותך לעתיד.
    בשורה התחתונה, למרות הצלחתך היוצאת דופן להוריד במשקל העודף שהיית בו ולעמוד לאורך זמן על משקל תקין ( גם אם היו תנודות), אני ממליצה להפגש עם דיאטנית קלינית ולעבור אבחון מקיף כולל הרכב גוף ואנמנזה תזונתית על מנת שתוכל להיות רגוע לגבי תזונתך ובריאותך בהמשך החיים.
    בהצלחה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Betahistine
    ל
    18/12/2010

שמעתי על התרופה כמסעיית להרזיה.

לקביעת תור
    סגירה
    Betahistine

הוספת תגובה

• Betahistine - תגובה

עינת לב ארי
    18/12/2010

לא שמעתי על התרופה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    חסוי
    13/12/2010

היי ,
    אני בת 11 ואני שוקלת 70קילו .
    אני מתביישת בעצמי מאוד ואני רוצה להתחיל לעשות דיאטה .
    אני תמיד מתחילה , אומרת הפעם אני ירד , הפעם אני ירד ובסוף אני לא יורדת .
    מה אני אמורה לעשות ?
    וכמה אני אמורה לשקול כדי להראות רזה ?
    תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

עינת לב ארי
    13/12/2010

שלום לך בת 11.
    האם שיתפת את ההורים שלך בבעיה שלך? את בטח מרגישה מאוד לא טוב עם העובדה שמשקלך גבוה וניסית כבר כמה פעמים להוריד במשקל ללא הצלחה.
    כדי להצליח חשוב לשתף את הורייך שידעו שהמצב מפריע לך ואת רוצה לשנות אותו. חשוב שבבית יהיו מזונות בריאים ואוכל מבושל ופחות חטיפים וממתקים שמפריעים להצלחת השינוי התזונתי. כמו כן, בגילך הצעיר חשוב לבדוק למה משקלך גבוה ואם אין בעיה רפואית, על כן חשוב להגיע לרופא שיפנה לבדיקות דם מתאימות ולדיאטנית אם צריך.
    שיהיה בהצלחה ואשמח לענות על שאלות נוספות בהמשך.
    עינת לב ארי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברצוני להוריד במשקל בצורה טבעית
    מחפשת קרן אור
    24/11/2010

הנני בת 20 שנה, יש לי רצון גבוה, וברצוני להוריד תוך חודש 6 ק"גרמים ללא תפריט דיאטה מסויים..איך אני יכולה להגיע למטרתי דרך דיאטה טבעית?!
    מחכה לתשובה-תודה!

הוספת תגובה

• ברצוני להוריד במשקל בצורה טבעית - תגובה

סיון דוד
    24/11/2010

התשובה היא לא . ירידה של 6 ק"ג בחודש אינה אפשרית בדרך טבעית. ויכולה לעשות נזק לגוף ולגרום לעלייה חזרה בהמשך (ועם ריבית בד"כ).
    ירידה מומלצת במשקל היא 1/2-1 ק"ג בשבוע , או: 2-4 ק"ג בחודש .

מהו משקלך ומהו גובהך?
    האם ירידה של 3-4 ק"ג לא תספיק לך ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקלי וגובהי הוא

מחפשת קרן אור
    24/11/2010

אני בת 20 שנה.
    משקלי הינו 52 ק"ג.
    והגובה שלי הוא 1.625 מטר.
    הנני יודעת שאת תגידי לי שהנני נמצאת במשקל תקין, אבל את האמת כשמסתכלת על המראה לא מרגידה את זה, ברצוני להיות רזה יותר באיזה דרך טבעית..בבקשה תעזרי לי !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקלי וגובהי הוא - תגובה

סיון דוד
    25/11/2010

לפי הנתונים שלך יש לך 20=BMI כלומר המשקל שלך תקין אך נמוך יחסית, לכן אני מתארת לעצמי שמה שמפריע לך הוא הרכב הגוף. אני יכולה להבין שאולי את רוצה לשנות את הרכב הגוף ולהוריד אחוזי שומן במעט, ולשפר ולחטב את מסת השריר. מצב כזה דורש ממך לעשות פעילות גופנית אך גם לאכול היטב על מנת להגיע לתוצאות טובות. אני ממליצה לך בחום לשלב פעילות גופנית עם תפריט אישי (תפני לדיאטנית ספורט , אני גם עוסקת בתחום זה) וככה תגיעי למראה הרצוי.
    שימי לב: המשקל שלך כנראה לא ישתנה לדעתי אך זה יקרה כי תגדילי מסת שיריר ותורידי בשומ, והעיצוב של גופך ישתנה ויתחטב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב לתת לי דעתך!

מחפשת קרן אור
    26/11/2010

לפני כשנה או פחות הצלחתי להגיע למשקל של 38 דרך דיאטה טבעית..מה דעתך על זה??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב לתת לי דעתך! - תגובה

סיון דוד
    29/11/2010

אני ממליצה לך לפנות לעזרה נוספת -וללכת לייעוץ פסיכולוגי מלבד דיאטנית כי נראה שיש לך הפרעת אכילה והפרעה בדימוי הגוף.
    אני מניחה שהדיאטה הטבעית שעשית על מנת להגיע למשקל הזה הייתה להפסיק לאכול ,וזו לא דיאטה אלא הרעבה. המשקל שהיית בו הוא אינו בריא ,ויכול לגרום לפגיעה קשה בגוף כמו הפסקת מחזור, פגיעה בפוריות, שיבוש במערכות הגוף, ופגיעות נוספות שיכולות להשאיר צלקת לכל החיים.

ממליצה לך לפנות לייעוץ פסיכולוגי בשילוב עם דיאטנית שמתמחה בהפרעות אכילה ולקבל את מלוא העזרה והמידע שאת צריכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה