מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום לאחר ניתוח קיסרייעל03/02/2010
שלום רב.
ילדתי בניתוח קיסרי לפני16 ימים.
במשך כשבוע לאחר הניתוח היה לי דימום ופסק.
היום התחיל לי שוב דימום.
האם זה בסדר או שצריך לפנות לרופא?
אוסיף שאני מניקה (לא בטוחה אם זה משנה...)
תודה.
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר ניתוח קיסרי
הילה שקד14/02/2010הי יעל ,
קודם כל המון מזל טוב !!
תקין לחלוטין ...שאישה מניקה יכול להיות דימומים פה ושם בצורת הפרשות גם 56 עד יום לאחר הלידה
כמובן ששימי לב שאין כאבים בבטן , עליית חום גוף , ריח לא טוב להפרשות וכו
שיהיה בהצלחה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בייבי יוגה או חוג דומה באיזור חיפהנטלי03/02/2010
הייתי רוצה להצטרף לחוג בייבי יוגה או חוג דומה באיזור חיפה. האם יש לך המלצות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בייבי יוגה או חוג דומה באיזור חיפה - תגובה
ענבר אופק22/08/2012הפייבוריטית שלי בחיפה היא דפנה לוטן
גם יוגה לנשים בהריון ולאחר לידה וגם בייבי יוגה..בהצלחה
דש ממני :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבייבי יוגה
הילה שקד07/02/2010הי נטלי ,
בחיפה יש את אורית שהיא מתוקה מאד שמעבירה סדנאות של בייבי יוגה 050-5662366
תמסרי לה דרישת שלום
יום נפלא
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבייבי יוגה
סימה22/08/2012הי נטלי,
זהר- רפואה טבעית משולבת היא מומחית לבייבי יוגה, ממליצה בחום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר קיסריסומה30/01/2010
שלום
אני 7 שבועות לאחר לידה קיסרית שנייה.. לפני ההריון הראשון שקלתי 45 ק"ג ולאחר הלידה 51... להריון השני נכנסתי אחרי שנתיים במשקל 51 ואני היום אחרי הלידה במשקל 56.. אני שונת איך נראה הגוף שלי יש לי בטן רפויה..למרות שאחרי הלידה הראשונה בחודש כבר לא הייתה לי בטן..האם עלי לעשות דיאטה או שאחרי 2 לידות חייבים להיות עם בטן רפויה?? מתי אני יכולה להתחיל בתרגילי בטן אחרי קיסרי??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי קיסרי
עינת אהרן31/01/2010בוקר טוב ומזל טוב,
7 שבועות לאחר לידה זהו זמן שעדיין נחשב כזמן התאוששות והתחזקות מההריון והלידה בוודאי אם היה מעורב ניתוח קיסרי. זה לא זמן לדיאטתות מילוי מצברים מחדש.
אני מבינה את מודעות הגוף הגבוהה שלך ואת הצורך לחזור לגיזרה שלפני ההריון עם זאת יש לקחת בחשבון שהגוף משתנה מלידה ללידה ולוקח לו זמן לחזור לעצמו. נסי להיות יותר סלחנית כלפי עצמך וכלפי גופך. אני ממליצה לך בחום לנסות פשוט לשמור על תזונה מאוזנת ובריאה שתאפשר לגוף שלך לקבל מה שהוא זקוק לו כרגע. אפשר להתייעץ עם דיאטנית בנושא.
בכל מקרה לאחר ניתוח קיסרי לא מומלץ להתחיל ספורט לפחות 10 שבועות אחרי הלידה וגם זה רק באישור של הרופא המטפל שלך.
יום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהאסתי28/01/2010
שלום וברכה
אני כעת בהריון בחודש שביעי והחלטתי שאיני רוצה להניק כלל. בבקשה לא לנסות לשכנע!
אני יודעת שאין תחליף להנקה וזה הדבר הכי בריא והכי טבעי אבל לצערי לא אוכל עמוד בו. לכל דבר יש מחיר...
האם יש כדורים שעלי לקחת אחרי הלידה כדי למנוע היווצרות חלב?
מה השיטות היום?
תודה מראש
אסתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסתי שלום
עינת אהרן31/01/2010אני מכבדת את הבקשה שלך לא לנסות לשכנע (וכמדריכת הנקה זה לא פשוט :) ).
אם החלטתך סופית פשוט לאחר הלידה תבקשי מהרופאים במחלקת יולדות כדור לייבוש חלב. הם יודעים ונטילת הכדור מצריך מרשם רופא בכל מקרה אז הם הכתובת.
לידה קלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות לאחר לידהדניאלה27/01/2010
שלום רב,
לפני חודשיים ילדתי, ואינני מניקה (עקב בעיה אישית).
טרם ההריון השתמשתי בגלולות פמינט, ואני רוצה לדעת כמה זמן לאחר הלידה ניתן לחזור לגלולות אלו, או האם יש "תקופת ביניים" שבה לוקחים גלולה אחרת לאחר הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בגלולות
עינת אהרן28/01/2010דניאלה מזל-טוב.
שאלתך חשובה מאוד, עם זאת יש להפנות אותה לרופא הנשים שלך. 6
שבועות לאחר לידה מומלץ להגיע לבדיקת רופא נשים, אם טרם עשית זאת כדאי שתגשי. הרופא מוודא בבדיקה זו לגבי התכווצות הרחם, דימומים ושאר עניינים שקשורים בהתאוששות הגוף מהלידה. זה הזמן הנכון להתייעץ איתו לגבי סוג הגלולה המומלצת במצבך ומתי אפשר להתחיל ליטול אותה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות
דניאלה01/02/2010אז זהו...שחברה שלי שהתאימו לה סרזט סבלה מדימומים קשים, ואני ממש רוצה להמנע מכך.
השאלה היא האם מבחינה גופנית לאחר לידה נהוד לשנות את סוג הגלולות,. קולגה לעבודה שלי הייתה אצלי היום וסיפרה לי שהיא משתמשת עכשיו בגלולות בשם: פלורט- האם מוכרות לך ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעינת אהרוןמיטל26/01/2010
תשובתך המלאה ריגשה אותי מאד.לראות שיש בנאדם מאחריהמקלדת ולא סתם תשובה כדי לצאת ידי חובה.תודה רבה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשמחה בשביל זה אנחנו פה
עינת אהרן26/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר לידהמיטל22/01/2010
אני כבר 5 וחצי שבועות לאחר לידה טיבעית.לאחר הלידה היה לי דימום שהפסיק בהדרגה.אך לא לגמרי יש ימים שאין שום דימום רק הפרשות לבנות לגמרי ויש ימים שיש ממש דימום עד היום.
אני מניקה באופן מלא מאז הלידה.
שאלתי.
1.מתי אמור להפסק הדימום לגמרי?
2.ואיך אדע האם אני עתידה לקבל מחזור בזמן ההנקה?{זוהי לידה 2 בלידה 1 קיבלתי כל זמן ההנקה.]
3.ומתי הכי בטוח לאחר הלידה לקיים יחסים?{לא היה לי שום תפר}
4.יש לי עדיין בטן של חודש רביעי אני בד"כ מאד רזה זה הרחם שעדיין לא התכווץ כהוגן?ומתי זה יקרה??
תודה מראש.מיטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל שלום
עינת אהרן24/01/2010ראשית מזל טוב. מקווה שאתם מרגישים טוב אנסה לענות על כל שאלותייך אבל אתחיל מזה שהתשובה לרוב השאלות נעוצה בכך שאת חמישה וחצי שבועות לאחר לידה וההמלצה הגורפת היא ש - 6 שבועות לאחר לידה יש ללכת לבדיקה אצל רופא הנשים שלך.
ולתשובות -
1. סיום הדימום הוא אינדוודואלי בין כל יולדת ויולדת אין זמן סביר חד משמעי. על פניו הדימומים ולסרוגין ההפרשות שאת מתארת (גם בהנקה מלאה - וכל הכבוד לך על כך!!!!) נשמע נורמלי ותקין אבל רופא נשים הוא זה שצריך לאשר זאת בוודאות.
2. אי אפשר לדעת מתי המחזור יחזור. הנקה מלאה/חלקית, הורמונים ועוד הם חלק מהגורמים לשובו של המחזור. יכולים להיות כל מני סימנים מוקדמים לכך, סימנים שאת אולי מכירה מהעבר או סימנים חדשים כמו רגישות בשדים, מצב רוח, כאב בגב, בטן תחתונה, רעב ועוד ועוד. כל אחת והסמינים שלה.
3. יחסי מין מומלץ לקיים רק לאחר בדיקת רופא נשים גם אם לא היה שום תפר.
4. בטן....יקירתי את רק 5 שבועות אחרי לידה, תהיי סלחנית עם עצמך ועם גופך. הירידה במשקל וירידת הבטן היא הדרגתית ומשתנה. רופא הנשים, שוב, הוא זה שיוכל לקבוע אם מדובר עוד בהרחבה של הרחם או שזו בטן קטנה שנשארה וזה כ"כ נורמלי וטבעי. חכי עוד קצת ואת יכולה להתחיל עם צעידות באיזור, מעט ספורט בהדרגתיות, תזונה מאוזנת ותראי איך את חוזרת לגזרה שאת רוצה.
אני ממליצה לך בחום להתרכז כרגע בהתאוששות מההריון והלידה, בתינוק החדש, בקן המתרחב באהבה וסבלנות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקס לאחר לידהמיקה21/01/2010
היי,
רציתי לשאול כמה זמן אחרי הלידה, כמובן שכאשר כבר מרגישים טוב, מותר לקיים יחסי מין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין לאחר לידה
הילה שקד25/01/2010הי מיקה ,
לפי הרופאים ההמלצה לחכות עד לאחר משכב הלידה (בין 6-8 שבועות ) אך כמובן שזה תלוי בך ובבן זוג שלך ואם אין דימום אז אין שום בעיה ...
שיהיה יום חמים ונעים
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקטי21/01/2010
שלום,
לאחרונה שמנו לב שבני (שנה ו-4) משתמש הרבה ביד שמאל, וניתוח קצר העלה שרוב הזמן אנחנו בחוסר מודעות גורמים לו לכך (לדוגמה - אני יושבת מצד שמאל שלו בזמן האוכל ולכן תמיד מגישה לו כפית וכו ליד שמאל). האם זהו סימן שהוא שמאלי? האם זה בגלל שאני מרגילה אותו לכך?
האם כדאי לשנות צד ולנסות לעודד את צד ימין? האם העדפת צד (ימני או שמאלי) היא תכונה מולדת או נרכשת?
תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
הילה שקד25/01/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=233 id=link]התפתחות הילד, התפתחות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור וגלולותאפרת13/01/2010
שלום,
אני שלושה חודשים אחרי לידה, והמחזור הפציע לפני כשבועיים וחצי, באותו היום התחלתי ליטול גלולות.
לאחר סיום המחזור היו לה הפרשות חומות, שלאט לאט התגברו והיום שבוע לפני סיום חפישת הגלולות יש לי דימום לא כבד אבל ממש כאילו הגיע המחזור שוב
האם זה תקין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור וגלולות
הילה שקד13/01/2010הי אפרת ,
אנ י ממליצה להתייעץ בנושא זה עם רופא הנשים שלך
ערב נפלא
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקבוק לתינוקת בת חודשרחלי13/01/2010
היי,
ברצוני להרגיל את התינוקת לבקבוק עם חלב שאוב . בהתחלה זה הצליח והיא שתתה ועכשיו היא לא מוכנה בקבוק בשום אופן ואפילו הקיאה אתמול .
איך אפשר בכל זאת להרגיל אותה לבקבוק כדי שלא אהיה מוגבלת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקבוק לתינוקת בת חודש
הילה שקד13/01/2010הי רחלי ,
דבר ראשון אני ממליצה שלא את תתני את הבקבוק ואם צריך לצאת מהבית , אז תצאי
שמי שנותן בקבוק שינסה לעשות משחק עם הבקבוק, לשיר שירים על בקבוק וכל פעם לגעת באיבר אחר בגוף , למשל פעם הבקבוק נוגע באף , ופעם בלחי והכל בהומור ושיר
דבר שני תנסו סוגי בקבוקים שונים והכי חשוב לתת בהאכלה איטית עם הפסקות בין הגמיעות של התינוקת ( עם פטמה שיש לה את הזרימה הכי איטית)
אם את רואה שהיא בשום אופן לא רוצה , עיזבי את העניין ונסי שוב לאחר כמה ימים
בטוחה שיצליח ...ובמקסימום אם לא תמיד אפשר לתת עם כפית או כוס פטנט
שיהיה בהצלחה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר שקטתמר12/01/2010
יש לנו ילדוד חדש בן12 ימים. רציתי להתיעץ לגבי תופעה שחוזרת על עצמה מדי פעם הוא נעשה חסר סבלנות ובמשך 5 עד 7 שעות הוא לא מצליח להירדם הוא יונק ומתעצבן לפעמים הוא נרגע על הידיים ולפעמים סתם שוכב ומתבונן בקיצור אין חוקים ברורים רק העובדה שהוא חסר מנוחה מה עושים? אני עייפה מלהבין אותו משום שזה מתפרס על שעות רבות אשמח לתשובה בהקדם
תודה תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר שקט
הילה שקד13/01/2010הי תמר,
קודם כל שיהיה המון מזל טוב !!
בתינוקות אין חוקים וכל יום הוא יום אחר...אני יודעת שהמעבר מהחיים העצמאיים כל כך לחיים שבשניה השתנו ויש תינוק קטן שרוצה את תשומת ליבך בכל רגע נתון זה לא פשוט ומעייף
הכל מתחיל ונגמר בטמפרמנט של התינוק וכנראה שהקטנטן שלך צריך את המגע שלך , המעבר מהרחם המוגן החמים והאהוב לא פשוט לו והדרך היחידה להרגע זה להרגיש את אימא שנותנת לו בטחון
אני ממליצה בחום על קניית מנשא שיכול לעשות פלאים ליכולת שלך לעשות עוד דברים וכמובן אם יש אימא/חמה /חברה שיכולה לבוא ולעזור זה מבורך
אני מבטיחה לך שהתקופה הזאת עוברת ..
יכול גם להיות שיש לו גזים שמכאיבים לו , שווה להצטרף לקורס עיסוי תינוקות וללמוד טכניקות להרגעה , קפיצה על כדור יחד איתו , עיסוי של הבטן , שתיית חליטת קמומיל +שומר+אניס שאת שותה יכול להקל וכו ..
כמו כן הצטרפי לקבוצת אמהות תינוקות - אני בטוחה שזה יעשה לכם טוב!
שיהיה בהצלחה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שבועיים שלא אוכלת מספיקיונתן ושחף10/01/2010
נולדה לנו לפני שבועיים ילדונת חמודה במשקל 3.120 שבבי"ח ירדה בל-2.900.
אנו משתדלים בעיקר להניק אותה ולאשתי יש שפע של חלב אך בשעות היום, כאשר היא ישנה קשה מאוד להעיר אותה לאכול והכמויות קטנות מאוד (20-30 cc, לפעמים 50cc). בשעות הלילה היא סובלת מגזים ומוצץ מרגיע אותה, וגם בקבוק,אך שמנו לב שלעיתים קרובות מדי היא רק מוצצת את הפטמה של הבקבוק או את השד ולא אוכלת....ניסינו לתת לה כמויות של 50 סמ"ק סימילאק (אשתי שונאת תמ"ל) וזה כנראה יותר מדי בשבילה כי כיא פולטת כמה דק' לאחר סיום ההאכלה, עכשיו אנחנו מנסים להאכיל עם הפסקות להוצאת גזים ונרשמת הצלחה מרובה יותר, אך עדיין הכמויות לא עוברות את ה-40 סמ"ק.
היום, 9.1.2009, היא נשקלה שוב וירדה חזרה ל-2.9.
לפני יומיים התחלנו לשאוב ובנתיים נתנו לה 30-40 סמ" לארוחה כל שלוש שעות, אך כנראה זה לא מספיק והיא יורדת במשקל.
יש לנו יועצת הנקה שאנו מתייעצים איתה אך רציתי לשמוע עוד דעות.
- האם עלי להכריח אותה לאכול מינימום 60 סמ"ק בארוחה? כל שעתיים?
- איך להעיר אותה בצורה אפקטיבית במהלך היום? אני לא חסיד של טלטולים וגרוד בכף הרגל לא ממש
מזיז לה.
נשמח לתשובה מהירה...ותודה מראש.
יונתן ושחף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שבועיים שלא אוכלת מספיק
הילה שקד11/01/2010הי יונתן ,
קודם כל שיהיה המון מזל טוב!!
דבר שני - אני מאד שמחה שאתם נפגשים עם יועצת הנקה כי אין כמו טיפול פנים מול פנים - מקצועי !
בעקרון הקטנטונת לא אוכלת מספיק וזה יוצר כדור שלג מכיוון שאם היא לא אוכלת אז היא חלשלושית ואז היא נרדמת ואין לה כוח לינוק/לאכול וחוזר חלילה .
בגיל שלה היא צריכה לאכול את ה-60cc לפחות ...אני ממליצה קודם כל להוריד לה את הבגדים ולשים את הקטנטונת עור לעור יחד עם אימא שלה , תינוקות מתעוררים מזה ...דבר שני אם לא עוזר לשטוף לה את הטוסיק ואז להציע ..
ניתן לתת אוכל בכל מיני דרכים - גם בבקבוק בהאכלה איטית כמובן עם הפסקות ואז לשים אותה על השד ...
אני חסידה של הנקה ומאמינה שעם סבלנות הדברים יסתדרו
דרך אגב- מקווה שהאימא שואבת חלב מהשד ...
שיהיה בהצלחה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפרים לאחר קיסרי - דחוףשרה05/01/2010
שלום ,
לפני שבוע עברתי ניתוח קיסרי ראשון (לידה ראשונה) , מחר הולכת להוריד את התפרים שעדיין נשארו.
לאחר הניתוח האחות שעשתה לי חבישה ראתה שמהצלקת יש הפרשות - אמרה שזה לא נורא אבל גם לא אמור להיות , עשו לי חבישת לחץ..
נראה כי רוב הצלקת מגלידה יפה אבל בצידה הימני נראה כאילו היא פתוחה - רואים את שכבת העור מתחתיה ויש קצת הפרשות קרושות כמו בפצע ... אני חוששת מזיהום , ובצד האסטתי חוששת שתישאר צלקת מכוערת מאוד .
מה ניתן לעשות קודם כל כדי שלא יהיה זיהום ? יש משחה מומלצת אנטי דלקתית ?
איזה אופציות עומדות לפני במידה ואחליט שמעוניינת לתקן את הצד האסטתי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפרים לאחר קיסרי
הילה שקד11/01/2010הי שרה ,
אני פחות מבינה בעניין האסטתי וכדאי להתייעץ עם מומחים בתחום , אך בנוגע לצלקת עצמה ישנם פתרונות טבעיים שיכולים לעזור כמו לשים רסקיו על הצלקת (עובד נפלא!!!) שמן אתרי לבנדר , אלופרסט וכו...
שיהיה בהצלחה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורה אחרי לידהשרי05/01/2010
שלום,
אחרי לידת בני הראשון סבלתי מדימום בפי הטבעת וכאבים עזים ביציאת צואה, עד כה לא ידעתי שמדובר בתופעה מוכרת בשם "פיסורה".
סבלתי בשקט במשך חודשיים וכעת הדימומים והכאב עברו.
האם גרמתי נזק בכך שלא טיפלתי בצורה מסודרת/תרופתית/כלשהיא במקרה? האם כדאי ללכת לבדיקת רופא? ואיזה רופא? האם יש מצב שהקרעים הגלידו מעצמם?
תודה,
שרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה
הילה שקד06/01/2010הי שרי ,
ממליצה להבדק ולהתייעץ עם רופא
בהצלחה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)