פורום אחרי לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימום לאחר קיום יחסי מין
    יעל
    19/05/2010

הי,

לפני חודשיים וחצי ילדתי תינוק מתוק במשקל 4 קילו (לידה ראשונה), יש לי מעט תפרים.
    אני מניקה הנקה מלאה ( בלי בקבוק ובלי מוצץ ), לא קיבלתי מחזור .
    קיימתי יחסי מין עם בעלי בפעם הראשונה מאז הלידה ובבוקר שאחרי התחיל לי דימום וכאבי בטן כמו של מחזור, הדימום נמשך כ - 5 ימים.
    האם זהו מחזור? או שזה קשור ליחסי המין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דימום לאחר קיום יחסי מין

הוספת תגובה

• דימום לאחר קיום יחסי מין

עינת אהרן
    20/05/2010

יעל שלום ומזל טוב,
    קשה מאוד לקבוע האם הדימום קשור במחזור או בקיום יחסי מין. שתי האופציות אפשריות. גם במהלך הנקה מלאה ותקינה אפשר לקבל מחזור באופן סדיר. אם הדימום נפסק לאחר כמה ימים והיו כל הסימנים שאת מכירה של מחזור מאוד יכול להיות שזו הסיבה ותו לא.
    עם זאת אני ממליצה לך אם עדין לא הלכת לבדיקת רופא שמומלצת 6 שבועות לאחר לידה, זה הזמן לעשות זאת ולוודא שהכל תקין.
    עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוכה דמעות, מה עושים עם בטן רפויה??
    מעיין
    18/05/2010

שלום לכולם,
    אני ממש מבואסת (בלשון המעטה) ממראה הגוף שלי אחרי הלידה...

נכון שהתינוק הקטן והמתוק שיצא משם גורם לי לשכוח הכל, אבל בלילות או עם הבעל אני נזכרת איך נראיתי לפני 12 חודשים ואיך אני ניראת היום, וממש לא יכולה לקבל את זה.

ילדתי לפני חודשים, לידה ראשונה (טבעית ללא הפלות קודמות), שבוע 40.
    אני די צבעירה יחסית בת 23.

התחלתי ההריון במשל 43 קילו, גובה 1.53
    המשקל הנל והגבוה מלווים אותי קבוע, כלומר לא היו תקופות בחיי ששקלתי יותר גם לא 100 גרם יותר.

את ההריון סיימתי עם משקל 54 קילו (11 קילו תוספת)
    השמנתי בכל איזור אפשרי, ירכיים, בטן, אגן, רגלים, ילדים, פשוט בכל מקום.
    בזמן ההריון ניראתי רזה, חוץ מהעובדה שהייתה לי בטן מאוד גדולה, אבל בסה"כ כולם טענו שלא ניכר שהשמנתי..
    כניראה שמשקל 54 זה עדיין תקין לגבוה שלי כך שלא ניכר שהשמנתי יותר מידי, אך במחינת הגוף שלי העלייה במשקל הייתה מהירה ודרסטית עבורו.
    חשוב להדגיש שמבנה הגוף שלי מאוד צר, ובזמן ההריון לא התרחבתי במיוחד אלא השמנתי. על אף שההשמנה לא הייתה ניכרת במיוחד כלפי הסביבה, אך המשקל הראה את המספרים.

בוא נגיד - גינס סקיני מידה 26 עלה עלי בחודש 9 עם 2 כפתורים פתוחים.

יצאו לי סימני מתיחה רבים ו- ע-נ-ק-י-ם!!! בבטן, בישבן, בירכיים.

וחמור יותר מהכל - שרירי הבטן שלי כניראה מתו להם בתקופת ההריון, כי עכשיו הבטן שלי פשוט זרוקה לה רפויה ומסכנה.

נכון שאני בסה"כ חודשיים אחרי הלידה, אך בכל זאת מדאיג אותי ולא ניראה לי שזה הולך להסתדר מעצמו, לכן הודעתי כאן, אשמח לקבל טיפים מה ניתן לעשות בנידון בעיניין הבטן הרפויה האם אפשרי לחזק אותה ע"י כושר? דרך אחרת מלבד ניתוח (שכרגע לא בא בחשבון זו לידה ראשונה).

חשוב לציין כי גנטית אימי לאחר הלידה השניה שלה בגיל 34 נשארה עם בטן בחוץ, כלומר עד היום היא ניראה כאילו עדיין בהריון.... הערה גנטית שהיה חשוב לי לציין.

אשמח לדעת מה אוכל לעשות בנידון, ואם בכלל אפשרי לעשות משהו עם הבטן?
    מילא סימני המתיחה הענקיים שיש לי בכל מקום, איתם אני מנסה להשלים ולהבין שהם לא הולכים להעלם בקרוב.

תודה רבה, על כל עצה ועזרה.

הוספת תגובה

• שכחתי לציין את משקל התינוק

מעיין
    18/05/2010

לא יודעת עד כמה זה עקרוני לשאלה שלי אך התינוק נולד 3500 בשבוע 40

כפי שציינתי זו לידה ראשונה, טבעית, לא היו הפלות או הריונות קודמים.

מקווה לקבל סיוע.

המון תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין את משקל התינוק

מעיין
    18/05/2010

לא יודעת עד כמה זה עקרוני לשאלה שלי אך התינוק נולד 3500 בשבוע 40

כפי שציינתי זו לידה ראשונה, טבעית, לא היו הפלות או הריונות קודמים.

מקווה לקבל סיוע.

המון תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעמה שלום

עינת אהרן
    20/05/2010

ראשית, אני לא יודעת אם תוכלי לקבל זאת בשלב זה אך אני מרגישה צורך לומר, היי סלחנית עם גופך. הגוף שלך עשה עבודה קשה, מאומצת ומוצלחת למדי והביא לעולם את בנך. אני מבינה את התסכול שלך והקושי לקבל את עצמך אך גוף לפני ואחרי לידה הוא אחר וצריך לתת לזמן לעשות את שלו. בנוסף אם עברת הריון תקין, לידה טבעית והכל בסדר, הלכת לרופא נשים 6 שבועות לאחר הלידה כפי שמומלץ והוא מצא שהכל בסדר את יכולה לאט לאט להתחיל להכניס לסדר יומך ספורט.
    ספורט טוב מכל בחינ ה שהיא, חשוב רק באמת לעשות זאת בהדרגה ועם מאמן שיודע לעבוד עם נשים לאחר לידה. במקביל את יכולה לפנות לתזונאי ויחד תקבעו מסגרת תפריט שמתאימה לך ויכולה לעזזור לך. אם את מניקה את חייבת לקחת את זה בחשבון ולעדכן את אנשי המקצוע שתפני עליה.
    בינתיים יש מזג אוויר נפלא, את יכולה לצאת עם מנשא, עגלה ולטייל.
    רק טוב עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה היא האם נפגמו שרירי הבטן?

מעיין
    20/05/2010

תודה רבה על המענה מצידך.

אני מוכנה לעשות הכל על מנת להחזיר את הבטן למראה הקודם שלה.
    בהתפשרות שהמראה החדש יכלול גם סימני מתיחה גדולים בכל מקום.

מה שחשוב לי שהבטן לא תיהיה רפוייה ונופלת כמו אצל אישה שמנה שעשתה דיאטה במכה אחת...

השאלה האם עיניין הבטן הרפויה פתיר ע"י כושר / + תזונה נכונה, או שיתכן כי שרירי הבטן שלי נפגמו ולא ישובו לעולם להחזיק את הבטן בצורה טבעית?

אני שואלת את השאלה הנ"ל, כיוון ואמא שלי (פרט גנטי) לאחר הלידה השלישית שלה, בגיל 34 (טבעית ללא הפלות קודמות) נישארה עם בטן עד היום כאילו היא עדיין בחודש תשיעי.

כאשר אימי היא אישה רזה בכל חלקי גופה, ובעלת מבנה גוף צר.
    הדבר היחידי שבולט אצלה הוא הבטן.

אני מניחה שהיום כשהיא נושקת ל60 שרירי הבטן בוודאי לא יחזור.

אך האם אצלי הנושא פתיר ע"י כושר / + תזונה

או שעלי לקחת בחשבון וגם לבדוק את רמת הפגימה בשרירי הבטן, שעלול ליצור מצב בלתי הפיך?

תודה על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירי בטן

עינת אהרן
    20/05/2010

נעמה,
    אני מאמינה ששרירי הבטן שלך לא נפגמו. הגוף שלנו בנוי כך שהוא יכול לשקם, לבנות ולחזק את עצמו. עם עבודה נכונה ותזונה מאוזנת אני מניחה שתוכלי להגיע להישגים שאת רוצה.
    שווה לשאול את אמא אם היא התאמנה אחרי הלידות, האם עשתה משהו בנידון וללמוד מה את יכולה לעשות על מנת להיות מסופקת מהמראה.
    הרבה בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצלה
    דורית
    13/05/2010

שלום עינת,רק רציתי להודות לך,ולומר לך שהמילים שלך מצילות אותי כל יום מאז שכתבתי כאן...עוד באותו יום עזרת לי מאד להירגע והקלת עליי.ומאז בכל יום שהתנודות במצב הרוח מתחוללות אני חוזרת לקרוא ולהתחזק.ואת מצילה אותי שוב...
    אני מניחה שעוד אחזור לכאן מדי פעם בתקופה הקרובה...ואני רוצה שתדעי שמה שאת עושה כאן,והדיוק שבמילים שלך, זה משהו נדיר ומדהים.המון תודה לך.

לקביעת תור
    סגירה
    הצלה

הוספת תגובה

• תודה

עינת אהרן
    14/05/2010

דורית יקרה,
    תודה על מילותייך החמות, נעים לשמוע ולקבל פידבק חזרה שהאמא שמאחורי המילים מתחזקת, נעזרת ויודעת לקחת את הטוב.
    כל הכבוד לך ובזכות אמהות שכמוך אני כל-כך אוהבת את העבודה שלי ומאמינה בצורך ובזכות לתמוך בנשים לאחר לידה.
    שבת שלום ואת יודעת אני כאן.....
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מצטרפת. את מדהימה ומעודדת!

תמר
    15/05/2010

ולפעמים כל כך צריך את זה... תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה כמה חום יש פה

עינת אהרן
    15/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרם הגנה לתינוק
    שני
    10/05/2010

האם ניתן להשתמש בקרם הגנה מהשמש לתינוק בן 3 חודשים?

לקביעת תור
    סגירה
    קרם הגנה לתינוק

הוספת תגובה

• קרם הגנה

עינת אהרן
    14/05/2010

שני בוקר טוב
    ראשית מתנצלת שרק עכשיו אני עונה, התפספס לי איך שהוא...
    ניתן ורצוי להשתמש בקרם הגנה מגיל 3 חודשים .
    חשוב שתרכשי קרם שמוטעם לגיל זה ואם ניתן משהו טבעי עדיף, יש 2 חברות שאני מכירה בארץ שמייצרות קרמים שכאלה אם תרצי אוכל להמליץ לך במייל אישי כיוון שבמסגרת הפורום לא אוכל להמליץ.
    ואל תשכחי כובע.....
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה שניה בבקשה דחוף
    דורית
    10/05/2010

היי.לפני כשבוע ילדתי בפעם השניה.בניגוד ללידה הראשונה שהייתה חוויה קלה ונעימה,הפעם ילדתי בניתוח קיסרי.זה קשה יותר וכואב יותר...אבל באופן מוזר, גם ההסתגלות שאחרי,הפעם קשה לי יותר.מאז שחזרתי הביתה אני כל הזמן בוכה ומרגישה עצובה מאד.ומוצפת מאד.
    אני מאד מחוברת לתינוק ואוהבת אותו,יש לי נקיפות מצפון דוקא כלפי בתי הבכורה שאני לא מצליחה להיות פנויה רגשית אליה וגם פיזית הכאבים מאד מגבילים את תנועתי ומשפיעים על היכולת שלי לשחק איתה,ופוגעים במצב הרוח שלי.
    אני לא מבינה למה קשה לי ככ הפעם,ואני מפחדת ללקות בדיכאון.אני מניקה וזה חשוב לי,אז אני לא רוצה לקחת תרופות וכאלה,ואני לא יודעת מה לעשות.אני רוצה להיות שמחה ולהנות מחופשת הלידה שלי,וגם לחזור להיות קרובה לבת שלי,כמו קודם.

לקביעת תור
    סגירה
    לידה שניה בבקשה דחוף

הוספת תגובה

• לידה שניה - מזל טוב

עינת אהרן
    10/05/2010

דורית יקרה,
    מזל-טוב ענק להולדת בנך.
    לפני שאני כותבת לך אני מזמינה אותך לרגע אחד פשוט לקחת נשימה עמוקה עמוקה לעצום עיניים ולתת לעצמך שניה של דורית.
    עברת לידה לא פשוט, ניתוח קיסרי הוא ניתוח לכל דבר ההתאוששות ממנו לא פשוטה ומצריכה מנוחה מרובה. אין אף לידה שדומה לקודמתה, כל לידה היא סיפור בפני עצמו בדיוק כפי שכל תינוק שלך הוא אחר ובדיוק כפי שאת כאמא מגיעה שונה לחדר לידה ולאמהות.
    אני מזכירה לך שאת שבוע בלבד אחרי לידה, כל התחושות שאת מתארת הן נורמליות ולגטימיות. התקופה הזו מאופיינת בהצפה רגשית גדולה מאוד שיכולה לבוא לידי ביטוי בן השאר בבכי, עצבות קשיי הסתגלות ועוד. אני ממש לא הייתי קופצת למסקנות מהירות של דכאון לאחר לידה.
    את אמא אחרי לידה עם כל המשתמע מכך.
    אני מניחה שגם לאחר הלידה הראשונה לקח לך זמן להסתגל כפי שקורה לרוב האמהות וגם עכשיו למרות שאת אמא ואולי מצפה מעצמך להיות במקום שכבר מכיר, יודע, אוהב, בטוח יותר זה עדין אחרת. יש הרבה יותר משימות, פחות זמן להתאושש, הרבה מאוד אתגרים בתקופה קצרה.
    יקרה, תני לעצמך את הזמן הזה, משכב לידה אנחנו שוכחות אך הוא אמור להיות 40 יום ואם תשאלי אותי גם זה לא תמיד מספיק. מתוך 40 יום את רק 7 ימים אמא לשניים. תני לעצמך את הזכות לנוח המון המון את חייבת את זה לעצמך ולילדיך. נסי לארגן מעגל תומך - משפחה, חברים, עזרה בתשלום שתאפשר לך את המנוחה שאת זקוקה לה כרגע.
    מזמינה אותך להכנס עם שני ילדיך למיטה בתנוחת מנוחה להניק את הקטן, לספר סיפור לגדולה או אולי סתם לנהל שיחה, אין צורך לשחק עכשיו משחקים מספיק לבלות יחד בשיחת בנות כייפית ואולי אכילת גלידה במיטה....מה את אומרת? מי החליט שכרגע משחק זה must?
    אני מאמינה שבתוך כמה ימים לכשתתחזקי, תתחילי להסתגל לאמהות לשניים תראי שהקשר הכ"כ חזק ומשמעותי שיש לך עם בתך יחזור להיות אוהב, רגיש וסבלני כי יש בתוכך את זה וזה לא הולך לאיבוד.
    אל תשכחי לאכול, להזין את עצמך הגוף שלך חייב את זה.
    ותרופות יקירה, לא כ"כ מהר לוקחים אותם, ההנקה היא תרופה מופלאה לתינוק שלך ולא פחות לך וכל הכבוד לך שאת שמה אותה בסדר עדיפיות עליון למרות הקשיים. את אמא מדהימה.
    אחרי שנשמנו, קראנו והבנו שלאט לאט....חיוך ואני פה אם תצטרכי.
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינת יום
    יעל
    08/05/2010

בני בן חודשיים את שנתהלילה הוא ישן טוב אך את מהלך הבוקר זה פשוט סיוט. הוא נרדם רק על הידיים או במנשא ואם נעביר אותולמיטה הוא יתעורר לאחר מספר דקות. הוא מגיע למצבי עייפות קיצוניים ובכי כמובן.מה ניתן לעשות בנושא?

יעל

לקביעת תור
    סגירה
    שינת יום

הוספת תגובה

• שינת יום

עינת אהרן
    09/05/2010

יעל שלום,
    אני אתחיל דווקא בדברים הטובים שכתבת לגבי שינת הלילה, איזה יופי אני מניחה שבאופן כזה או אחר עצם זה שאת יכולה לישון בלילה מאפשר צבירת כוחות ולו במעט לשעות היום שהן קשות יותר.
    בנך נמצא עדין בתקופה של מה שנקרא הטרימסטר הרביעי, עוד קצת בתוך הרחם זקוק למגע, לתנועה, לריח לחום על מנת לייצר לעצמו את האפשרות לישון באופן רגוע ורציף.
    ההמלצה הכי חמה שיש לי לתת לך לסיטואציה הספציפית היא לנסות שימוש במנשא. המנשא מאפשר תנועתיות, מגע, ריח כל התנאים שאני מניחה שבנך צריך על מנת לישון.
    אלו עוד ימים יפים ולא חמים מידי צאו החוצה טילו לכם זה ייתן לך אפשרות לנשום אויר ולו לישון ולהנות מהטבע.
    אני ממליצה לנסות להרדים רגע אחד לפני שבנך כבר עייף מידי ואז יש לו קושי להכנס לשינה, נסי ללמוד את סימני העייפות שלו כמו שפשוף עיינים, הוצאת קולות מסויימים, חוסר שקט ועוד ואז נסי להרדים.
    אני מזמינה אותך לבדוק אם יש משהו בסביבת השינה שלו שיכול להצביע על קושי-טמפרטורה, רעש, תאורה, צורך בתחושת "קן" או דברים אחרים.
    יש ספרים מצויינים שמדברים על שנת תינוקות כמו הורים גם בלילה" ו"לישון כמו תינוק" ואחרים שווה קריאה ולמידה.
    בהצלחה עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות חודש אחרי לידה
    חנה
    05/05/2010

שלום. אני חודש אחרי לידה ורוצה להתחיל לקחת גלולות בשם יסמין. עדין לא נבדקתי אצל הרופאה שלי אך לפני שבוע נבדקתי במיון נשים ע"י רופא שאמר שהכל בסדר הכל במקום והרחם מכווץ יפה ז"א שהכל תקין.
    אני לא מניקה ועדין לא קיבלתי מחזור שלמיטב הבנתי אמור להגיע רק לאחר 6 שבועות.
    האם אפשר לקחת את הגלולות גם לפני המחזור ואהיה מוגנת?
    ואם תוך כדי הגלולות אקבל מחזור, יש מצב כזה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות חודש אחרי לידה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

עינת אהרן
    05/05/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות לאחר לידה- דחוף
    עדי נוסרתי
    04/05/2010

שלום,
    אני כחודשיים לאחר לידה ואני מתחילה להפסיק בהדרגה את ההנקה ( מטעמי נידה כי גלולת הסרזט גורמת לי לדימומים). הייתי היום אצל רופא נשים וביקשתי להתחיל עם גלולות פמינט וציינתי שאני מפסיקה עם ההנקה. מאחר ולא היה לי אף פעם מחזור קבוע אז אמרתי לו שאני לא רוצה לחכות למחזור על מנת להתחיל לקחת את הגלולות אז הוא אמר שרק שאוודא שאני לא בהריון ואתחיל כבר לקחת את הגלולות. אך שכחתי לשאול אותו 2 דברים חשובים:
    1. כמה זמן לאחר שאתחיל לקחת את הגלולות אהיה מוגנת? (כי אני לא מתחילה לקחת את הגלולה הראשונה ביום הראשון של המחזור).
    2. האם אני יכולה להמשיך להניק קצת עד שכנראה החלב יתמעט ויפסיק עקב הגלולות או שמא אסור להניק שלוקחים פמינט?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות לאחר לידה- דחוף

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

עינת אהרן
    05/05/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מערבולת אחרי לידה
    מיה
    02/05/2010

היי,
    אני 13 יום אחרי לידה, והאמת שאני ממש לא מזהה את עצמי... הרבה דברים שחשבתי התנפצו לי בפנים..
    אני ממש מרגישה ברכבת הרים וכאילו שום דבר שאני לא עושה לא מספיק טוב.. הסביבה הקרובה שלי לוחצת עליי (מכוונות טובות) להניק ולמרות ניסיונותי (הלא רבים חייבת לציין) למרות שהבאתי יועצת הנקה וקניתי פטמות סילקון - זה לא זה. אני לא אוהבת את התלות הזו ... ואת החוסר ידיעה של כמה הוא אכל ומתי שוב.... אז נראה לי שהרמתי ידיים מזה (למרות שאני שואבת לפחות 3 ארוחות חלב אם) אך ייסוריי המצפון שלי גדולים.
    מה גם שבמקום לרצות לבלות איתו כל רגע פנוי .. אני כל הזמן חושבת על איך אני רוצה להתארגן (ולא להישאר בפיגמה כל היום) ולצאת להסתובב.
    מה שאני אומרת הוא שמאוד קשה לי התקופת הסתגלות - מה גם שהתחילו לו גזים אז גם הלילות הם לא להיט.
    בעלי הוא אדם מקסים שבמבין ותומך אך אני מרגישה רע עם עצמי ומיווסרת...
    לא ממש יודעת מה לעשות עם כל התחושות הללו... מחכה כבר להתחברות הזו לאמהות שכולם מספרים עליה...
    מתי זה יקרה???

לקביעת תור
    סגירה
    מערבולת אחרי לידה

הוספת תגובה

• מערבולת אחרי לידה

עינת אהרן
    02/05/2010

מיה יקרה מזל טוב,
    המילים המרגשות שכתבת בפתיחות גדולה הן מילים שאני שומעת מידי יום בעבודתי עם נשים לאחר לידה. התקופה שלאחר הלידה הינה תקופה לא פשוטה מלאה באתגרים ושינויים.
    ההסתגלות לאמהות, ההתקשרות לתינוק חדש, השינוי הכ"כ גדול שתינוק חדש מזמן לנו לוקחים זמן, לא יום לא יומיים ולא שלושה לפעמים שבועות וחודשים.
    לא פשוט להכין אמהות וזוגות בכלל ליום שלאחר הלידה. עד שלא מתנסים באמת אי אפשר להבין באמת את העוצמות, התחושות, השמחה, הדמעות, העייפות האהבה.
    זה זמן בשבילך להכיר אישה חדשה, להתחיל להכיר זוגיות אחרת עם בן זוגך ולהתחיל את הקן החדש שלכם.
    היי סבלנית עם עצמך בתחושות וברגשות, הם לגיטימיים. קחי לך את העצות שנכונות לך רק את האמא פה ואת יודעת מה טוב לך ולתינוקך. קחי כל יום לאט לאט, לא לרוץ.
    אני ממליצה לך בחום גדול להפגש עם מלווה לאחר לידה לפגישה או שתיים על מנת לקבל את העזרה הרגשית והפיזית שאת צריכה כרגע ובהמשך ממליצה מאוד על השתתפות בקבוצה של אמהות ותינוקות את תופתעי לגלות אמהות נוספות במצבך והשיתוף והתמיכה ההדדיים מאוד מחזקים ומעצימים.
    ובסוף אנחנו הפורום פה למענך.
    רק טוב עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה

מיה
    02/05/2010

זה ממש נחמד לדעת שבאמת יש פה משהו שמבין ותומך...
    אני מאוד מעריכה את התשובה וההזדהות..
    רציתי לדעת איפה יש קבוצה כזו של מפגש אמהות אני מנשר....
    והאם זה עולה כסף?

שוב המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי מיה

עינת אהרן
    02/05/2010

תמיכה זה שם המשחק בעבודה שלי ואם ולו במקצת המילים שכתבתי עודדו אותך אשריי!!!!
    אשמח להמליץ לך על קבוצה אך מטעמי פירסום לא אוכל במסגרת הפורום. את מוזמנת ליצור איתי קשר במייל או בנייד ואתן לך המלצות.
    קבוצות לאמהות ותינוקות כרוחות בתשלום אך לא בשמים כלל. אם את שואלת אותי זה שווה כל שקל - השיתוף, השיח, הלמידה, היציאה מהבית הכל. ואתן לך רעיון - בקשי את זה כמתנה מחברות טובות, הן יבינו את הייתרונות ובטוח ישמחו להעניק משהו יעיל באמת ולא עוד צעצוע, שמיכה או אחר. טיפ קטן חשבי על כך.
    לילה טוב עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאוששות לאחר קיסרית
    zoro
    01/05/2010

שלום, עברתי ניתוח קיסרית לפני יותר מחודש. עד לפני כשבוע זה היה במגמת שיפור. כמובן עם כל הכאבם הרגילים. לפני כשבוע התחיל לי כאב חד בצד שמול מעל הניתוח. עד כדי כך שלקראת הערב אני כבר בקושי מסוגלת ללכת וכל מה שקשור לצד שמול שלי אני די מושבתת. חזרתי לקחת משכך כאב גם. זה לא עוזר לי הרבה.
    הלכתי לרופא נשים, אמר שהכל בסדר, כנירא נוצר איזה קשר מעל התפר ואם זה לא יעבור תוך שבועיים הוא ייתן לי זריקה עם סטראויד למקום.
    הוא אמר לי לנסות לעסות את האזור עם משחה לשרירים.
    אני לא יחזיק עם הכאב הזה שבועיים. אני פשות לא מתפקדת. מישהי מכירה את התופעה אולי?
    איזה טיפול מומלץ יש לזה?
    אשמח לעזרה. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התאוששות לאחר קיסרית

הוספת תגובה

• התאוששות לאחר ניתוח קיסרי

עינת אהרן
    02/05/2010

שלום רב ומזל טוב.
    לאחר ניתוח קיסרי יכולות להיות כל מיני תופעות שונות. זהו ניתוח לכל דבר עם תופעות לוואי ומשמעויות שונות. אם הלכת לרופא נשים שלך ואת סומכת עליו אז אני מציעה להקשיב להמלצותיו. אם את עדין בספק אין שום בעיה לגשת לחוות דעת נוספת על מנת שתהיי רגועה.
    בינתיים אני מעבירה את שאלתך לפורום גניקולוגיה שם יכולו לתת לך תשובה מקצועית.
    תרגישי טוב עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

עינת אהרן
    02/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פמינט
    מירה
    29/04/2010

שלום רב,

אני חודש וחצי אחרי ניתוח קיסרי ורציתי לדעת באיזה יום של המחזור להתחיל לבלוע את הגלולה פמינט ?

הרופא אמר לי ביום הרביעי ובחפיסה רשום ביום החמישי ????

לקביעת תור
    סגירה
    פמינט

הוספת תגובה

• פמינט

עינת אהרן
    02/05/2010

מירה שלום,
    שאלתך מיועדת לפורום אחר, אנו לא יכולות לתת עצות רפואיות.
    ברשותך אני מעבירה לפורום המתאים.
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

עינת אהרן
    02/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תה שומר
    מירה
    22/04/2010

שלום,

יש לי שאלה נוספת האם מותר לתת לתינוקת בת חודש וחצי קצת תה שומר מסוכר ענבים ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תה שומר

הוספת תגובה

• תה שומר

עינת אהרן
    22/04/2010

מירה שלום,
    אני לא יודעת מאיזו סיבה את רוצה לתת לבתך תה שומר, אני מניחה ותקני אותי אם אני טועה שזה על מנת לפתור את בעיית הגזים?!
    משקאות ממותקים, גם אם מדובר בסוכר ענבים אינם מומלצים לתינוקות כ"כ רכים מהרבה סיבות אם זה פגיעה בשיניים והחנייכים (ואני יודעת שעוד אין לה שיניים אך יש לזה השלכות על העתיד), סוכר עלול להכביד על מערכת העיכול במקום להועיל ועוד.
    אם אכן מדובר בגזים תוכלי לדפדף פה בפורום ולמצוא פתרונות שניתנו לאמהות אחרות כמו מנשא, עיסוי ועוד.
    אם התינוקת שלך ניזונה מחלב אם זה הטוב ביותר שאת יכולה לתת לה ואין צורך בתוספת כלשהן של נוזלים. אם היא ניזונה מפורמולה גם במקרה זה ממש לא בטוח שצריך לתת לה תוספות של נוזלים אולי רק בימים מאוד חמים וגם לגבי זה צריך לשקול.
    בקיצור תשקלי את הייתרונות והחסרונות, את מוזמנת להתלבט עוד כאן איתנו בפורום ושרק יהיה טוב.
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל ובדיקות דם לאחר לידה
    שרה
    18/04/2010

שלום רב,

ילדתי לפני 3 וחצי חודשים בניתוח קיסרי יש לי מספר שאלות:

1. בביקור אצל הרופא אחר בדיקה פנימית מסר שהכול תקין, האם נהוג לאחר ניתוח קיסרי לוודא תקינות רחם ותפרים גם ע"י אולטרסאונד? או שמקובל בדיקה רגילה בלבד?

2. האם אמורים לקחת ברזל בשלב זה ? במידה וכן לכמה זמן לאחר הלידה בסה"כ?

3. במידה ואני מעוניינת לתכנן הריון נוסף האם ניתן להתחיל לקחת חומצה פולית בזמן הנקה מלאה ? ואילו בדיקות דם כדאי לבצע ?

בתודה מראש
    שרה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

עינת אהרן
    21/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא טריה

עינת אהרן
    21/04/2010

שרה שלום,
    מזל טוב. מקווה שאת מרגישה בטוב.
    כל השאלות שהעאלת הן בגדר המלצות רפואיות ובפורום זה לא נוכל לתת עליהן מענה לכן העברתי את הודעתך לפורום גניקולוגיה שם יינתן לך מענה מקיף ומקצועי.
    רק טוב
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת רופא אחרי קיסרי
    תמר
    12/04/2010

שלום רב!
    ילדתי בקיסרי לפני שישה שבועות. כשהלכתי לבדיקה אצל רופאת מעקב ההריון שלי היא הסתכלה חיצונית על הצלקת (ללא מישוש) והפנתה אותי לבדיקת דם. האם זו בדיקה מספקת? האם אין צורך באולטראסאונד על מנת לראות מה מצב הרחם לאחר הניתוח וההצטלקות הפנימית?
    תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת רופא אחרי קיסרי

הוספת תגובה

• בדיקת רופא לאחר ניתוח קיסרי

עינת אהרן
    13/04/2010

ליטל שלום ומזל טוב,
    מה הידוע לי יש צורך בבדיקה מעמיקה יותר כפי שהצגת בשאלות שלך ולא רק הסתכלות חיצונית. עם זאת אינני רופאה. יתכן שהרופאה שלחה אותך לבדיקות דם ותרצה לערוך את הבדיקה המקיפה עם התוצאות של בדיקת הדם ביד על מנת לא להכביד עליך.
    בכל מקרה אם את לא רגועה זה יותר מלגיטימי לפנות לרופאה עצמה ולבקש לבצע בדיקה מקיפה או לפחות להבין מה טיב הבדיקה שהיא ביצעה עד כה ולמה היא התבצעה כפי שהתבצעה.
    אני מאמינה שלא צריך להתבייש מהרופא המטפל, כשמו כן הוא - מטפל ועל כן הוא/היא הכתובת לכל השאלות והמענות בתחום ההתמחות שלו. לא להתבייש!!!!!!
    יום נפלא
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

תמר
    13/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן חמישה שבועות
    יעל
    08/04/2010

שלום,

בני בן חמישה שבועות, רב היום והערב הוא רוצה להיות על הידיים. גם שהוא ישן שזה רב הזמן ואני שמה אותו לשכב במיטה והוא מתעורר אחרי 5 - 20 דקות בקיטור שהופך לבכי ואז שוב ידיים והוא רגוע ו/ או נרדם. אני כן חושבת שתקופת הקירבול הזו והצורך להיות קרוב אלי או לבעלי חשוב מאוד ואני משתמשת במינסרי הרבה פעמים. האם זה גיל שצריך כבר עכשיו להכנות לו הרגלים אם זה לא מוקדם מידי? או לתת לזה להיות וזה יעבור עם הגדילה ומתי? חשוב לי לציין שאני משלבת הנקה( כל שעתיים במשך חצי שעה בערך) ופורמולה שאותה הוא מקבל פעמיים ביממיה וזה בעיקר בארוחת ערב והלילה והוא ישן את הלילה ובמיטתו.
    ואני מרגישה שהוא סובל לא מעט מכאבי בטן. מה היא הצעתכן?

לקביעת תור
    סגירה
    בן חמישה שבועות

הוספת תגובה

• בן 5 שבועות

עינת אהרן
    09/04/2010

יעל מזל טוב,
    אני קוראת את תשובתך ואת צודקת מאוד באינטואיציות שלך,. התינוק שלך עוד קטן וזקוק לחום, לביטחון, למגע שלך באינטנסיביות. הקשר איתך הוא העוגן שלו, הוא הביטחון בעולם החדש שהוא נולד לתוכו.
    אני מאלה שסוברים שגיל 5 שבועות הוא מאוד מאוד מוקדם ולא יעיל על מנת להתחיל להכנות הרגלים. זה עוד שלב בחיי התינוק שהוא זקוק לדברים הכי בסיסיים. יש תינוקות שצריכים יותר ויש כאלה שפחות. אי אפשר לקבוע מתי הצורך וצורת ההתנהגות תשתנה, זה כ"כ אינדיוודואלי ומשתנה מתינוק לתינוק, מזמן לזמן וכו. על מנת להקל עליך שווה להעזר כמה שאפשר במשפחה, חברים או עזרה בתשלום ולראות איך לאט לאט החיוך הופך לצחוק, והילד גדל....
    אני יודעת שזה לא פשוט, מאוד אינטנסיבי ולא מאפשר הרבה זמן לדברים נוספים אך את עושה את הכי טוב שאת יכולה עבור תינוקך.
    השימוש במינסרי מצויין, גם לעזרה בנושא הגזים.
    על מנת להקל על השעות של הקוליק אני ממליצה בחום על עיסוי תינוקות, שווה ללכת לקורס של עיסי תינוקות וללמוד גם עיסוי שיכול למנוע את הכאבים מראש. יציאה לאויר הפתוח ברגעים הקשים מקלה מאוד הן על התינוק והן על ההורים, נשיאה בתנוחות שונות, שימוש בכדור פיזיו ועוד.
    הגזים הם תופעה שכיחה שחולפת ויש אור גדול בקצה המנהרה לכל בני הבית.
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה