מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אי שיוויוןשני26/10/2009
שלום,
אני מניקה +4 חודשים.
גודל השדיים אינו שווה וגם כמות החלב אינו שווה בשני הצדדים (אני רואה את זה לפי זמן היניקה של התינוקת וגם לפי הכמות שאני שואבת).
1. האם זה בסדר?
2. אולי יש צינורית חסומה?! ניתן לעשותמשהו?
תודה לתגובות
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה
הילה שקד27/10/2009הי ,
השד שלנו מייצר חלב לפי היצע וביקוש ומאד יכול להיות ששד אחד שלך מייצר יותר מהשד השני
זה בסדר גמור .
לפי מה נראה לך שיש לך צינורית חסומה ? מה את מרגישה ?
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך...
שני27/10/2009הפיטמה בשד קטנה יותר וגם צורתה לא עגולה מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך...
הילה שקד08/11/2009הי שני ,
גם זה יכול להיות , האברים שלנו לא סימטריים
יום טוב
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בפטמהליאת26/10/2009
היי,
יש לי ילדה בת שנה שעדיין יונקת
לאחרונה יש לי כאב חד כזה , בתחושה זה כמו חתך, באחת הפטמות. הכאב מופיע בשניות הראשונות של היניקה. ולפעמים ממשיך עקצוץ שממש מציק לי בשעות שאחרי היניקה.
אציין כי לפני חודש בערך הייתה לי סתימה באחת מצינוריות החלב, שעמלתי עם עיסויים וכרית חמה לשחרר זאת. ואז הופיע נקודה קטנה לבנה בפטמה שעם הזמן נעלמה, אך בעצם מאז , באותו המקום נשאר הכאב הזה שתארתי.
אשמח לתגובה כלשהי או עזרה בנושא
תודה, ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בפטמה
הילה שקד27/10/2009הי ליאת ,
ממליצה בחום להפגש עם מדריכת /יועצת הנקה שתאבחן ותתן לך טיפול שיעזור לך מאד .
יתכן שמה שאת מתארת זאת פטריה או אולי bleb , אך זה יהיה חוסר אחריות מצידי לאבחן דרך האינטרנט .
יום מצויין
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמצעי מניעה מועדףאסתי25/10/2009
שלום רב!
כרגע אני חודשיים וחצי לאחר לידה.
לפני כחודש וחצי התחלתי להשתמש בגלולות סרזט מכיוון ואני מניקה, מאז אני מדממת שבוע כן שבוע לא. אני ובעלי מקפידים על נידה ולכן הפסקתי את הגלולות הללו. כרגע אין לי דם כבר כמה ימים ומקווה לטבול השבוע. רציתי לדעת מהו אמצעי המניעה הכדאי ביותר? (אני מתכוונת להפסיק להניק בקרוב ואז אקח גלולות רגילות). אינני מעוניינת בהתקן. קניתי נרות גלובן, אך אני קצת חוששת להשתמש בהן... מה עדיף? ספוגית? קצף? איך הם נקראים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
הילה שקד27/10/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירת חלב אחרי לידהעמוס חגית25/10/2009
שלום רב
שמי חגית בת 25 ילדתי לפני שבוע 2 תאומות לקראת סוף חודש 6 להריון
התינוקות נמצאות בפגיה עד להודעה חדשה
כרגע יש לי חלב אם וברצוני לדעת כיצד אפשר לעצור אותו שלא יספק יותר חלב ?
לייבש את החלב?
אשמח לתשובה בהקדם
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייבוש חלב
הילה שקד25/10/2009הי חגית ,
קודם כל המון מזל טוב !!
האם שאבת בשבוע הזה ?
בעקרון כדי לייבש את החלב צריך לעשות את זה בהדרגה
לשאוב כל פעם קצת עד להקלה כדי לא להגיע למצב של גודש , עד שהגוף יתחיל לייצר פחות ופחות , כמו כן את יכולה לשים כרוב מרודד על השד (לא על ההילה והפטמה)הכרוב סופח נוזלים , שתי הרבה חליטות פטרוזילה ומרווה שעוזרות לייבוש .
מקווה שעזרתי
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן אחרי הלידהמלי24/10/2009
דיכאון נחשב "דיכאון אחרי לידה"?
ומה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון לאחר לידה
הילה שקד25/10/2009הי מלי ,
לאחר הלידה יש דכדוך שנמשך עד 10 ימים -שבועיים
דכאון מתפתח בדרך כלל לאחר 3 חודשים -חצי שנה מהלידה .
אשמח לשמוע מה את מרגישה ודעי שאם זה דכאון יש מה לעשות וטוב שאת פונה ומבקשת עזרה .
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בהנקהענבל24/10/2009
לפני כשבועיים נולדה לי בת משקל 3070 .בזמן ההנקה יש לי כאבים עזים , בשבוע הראשון לאחר ההנקה התינוקת היתה פולטת שארית חלב עם דם , נכון שנלחצתי עד שהתברר לי כי יש לי סדקים בפיטמה, אני מורחת שמן מיוחד שנתן לי הרופא וגם בטיפת חלב אמרו שהשמן מצוין , אך הכאבים ממשיכים אין לי אודם מסביב לפיטמה ובשד וכמובן גם לא כאבים מתחת לבית החזה , לפעמים אני מקבלת חוםממה נובע החום ? ואני לא יודעת מה לעשות .אנא תיעצו לי מה לעשות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמשיכי הלאה ובהצלחה
שני25/10/2009שבוע טוב,
מזל טוב ללידה.
מה שאת מתארת מוכר לי, גם לי היו בתחילת ההנקה כאבים והתינוקת פלטה חלב עם דם- הרופאה אמרה לי שזה לא נורא ויעבור - וכך היה.
שמתי משחת לינולין שנתנו לי בבית חולים והיא לא השפיע בכלל.
מה שכן עזר לי מאוד וריפא את הפצעים והקל מאוד זו "משחת רפאל לאשה המניקה" שזה גם לינולין.
שמתי את המשחה כמה פעמים ביום ולאחר שבוע הרגשתי בהקלה משמעותית עדשעבר לגמרי.
רצוי לשים את המשחה גם לאחר שהכל עובר כדי להגן מסדקים ושהפצעים א יחזרו.
ניתן לרכוש את המשחה בבתי מרקחת.
הפלוס של המשחה שאין צורך לשטוף את השד לפני ההנקה
שוב, ממליצה בחום
ריפוי מהיר וגידול קל
אל תיתיאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בהנקה
הילה שקד25/10/2009הי ענבל ,
כאבים זה לא חלק טבעי מההנקה ואפשר לפתור אותם .
ממליצה בחום להפגש עם מדריכת הנקה /יועצת הנקה שתסתכל עלייך מניקה ועל השד ותדע לעזור לך .
משחה זה נפלא אך לא תמיד עוזרת ואם יש סדקים זה עניין של תפיסה ותנוחה שאת זה מדריכה/יועצת תוכל להראות לך ..
מאיפה את בארץ?
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירהשגית24/10/2009
שלום, ילדתי לפני 4 חודשים. בערך לפני חודש החלה לי נשירה מהשיער( מאוד חזקה) אני מניחה שזה קשור ללידה כי מעולם לא סבלתי מכך, האומנם?? יש מה לעשות עם זה ? מוכר?? חולף לבד או צריך טיפול???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה
הילה שקד25/10/2009הי שגית ,
מוכר וחולף.......חליטות רוזמרין על השיער יכולות לעזור
אך זוהי פעולה טבעית ..זוכרת שבהריון לא היתה נשירה , זהו פיצוי על התקופה הזו
יום מצויין
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעהשני21/10/2009
שלום,
יש לנו תינוקת חמודה בת 4 חודשים.
אני לוקחת סרזט למניעה כי אני מניקה- מאז שהתחלתי לקחת את הכדורים אני מרגישה מאוד עייפה ולפי דעתי אני ממש לא עצמי מבחינת הכל:כמו שאמרתי אני עייפה, אין לי סבלנות וגם חשק לקיום יחסים לא כמו שהיה.
האם זה מוכר? מה ניתן לעשות?
**** אני לא מעוניינת בהתקן תוך רחמי בגלל כל הסיכונים בדבר
תודות מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה ואמצעי מניעה
הילה שקד25/10/2009הי טליה ,
אולי שווה לחשוב על הפסקת הגלולות ולראות איך זה משפיע עלייך ..
עוד דבר שכדאי לקחת בחשבון - גלולות שמותרות בהנקה יכולות לגרום לירידה באספקת החלב
מבחינת אמצעי מניעה ישנם עוד סוגים חוץ מההתקן
יום מצויין
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מישהו יודע?!תותית18/10/2009
כאשר רוצים להפסיק להניק ולוקחים גלולות של מניקות .(סרזט) האם אפשר לקחת גלולות "רגילות" מיד לאחר מכן או שיש לעשות הפסקה של איזה פרק זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
חלי מוחני19/10/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה אחרי לידה ומניקהאורלי14/10/2009
עד היום לא קבלתי מחזור (וכן בכל הנקותיי הקודמות - רק חודש לאחר הפסקת ההנקה קיבלתי פעם ראשונה, אפילו כשהינקתי 19 חודשים).
היום הייתה לי הפרשה שנראית כדמית - חום לא בהיר אבל רק בקינוח בשירותים.
האם ייתכן שאנטיביוטיקה שאני נוטלת (מוקסיפן) גורמת לכך?
האם שיעורי פילאטיס שהתחלתי בהם פעמיים בשבוע גורמים לכך?
האם יש סכנה לתינוקת ביניקה בזמן מחזור?
תודה לתשובותיכם!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
חלי מוחני14/10/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילי14/10/2009
שלום רב,
בני בן השלושה חודשים יונק הנקה מלאה. עד היום ניסיתי להרגיל אותו מספר פעמים לבקבוק אך הוא לא הסכים. הכוונה שלי היא לא להתחיל בגמילה אלא לתת בלילה מבקבוק והוא יכיר עוד צורת האכלה, כך שבמידה ואני יוצאת לאירוע בלילה יהיה ניתן לתת לו מבקבוק. קניתי את מיטב הבקבוקים האחרון שקניתי היה של טומי טיפי והוא לא הסכים, היה נראה כי הוא לא יודע מה לעשות עם הפטמה של הבקבוק בפה. חשוב לציין שגם בעלי ניסה לתת לו לאכול מבקבוק והילד מסרב בתוקף...מצד אחד אני מבינה אותו שהוא רוצה אץ הדבר האמיתי, אך מנגד, איך אוכל להשאירו עם שמרטף בערבים מסויימים של יציאה מהבית (ויש שמחות ב"ה)?!
מה עושים? האם להתעקש איתו ערב אחרי ערב?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבן בקבוקים
הילה שקד15/10/2009הי לילי ,
קודם כל ממש לא להתייאש !!! ולנסות שוב מחדש ...
כמה טיפים שאני אוכל לתת לך -
לעשות מהבקבוק משחק - לקחת את הבקבוק ולשיר שיר על נישוק לאף ונישוק לאוזן וכו ..עד שמגיעים גם לפה ובהתחלה רק נוגעים בשפתיים ולאט לאט יוצרים אמון עם הבקבוק שהוא נחמד... אפשר לתת לו לשחק עם הבקבוק ושהוא לא רעב!! לשים חלב וככה הוא לא יבוא עצבני לשד ..
דבר שני - מי נותן לו את הבקבוק? אולי עדיף שבן הזוג שלך ייתן את הבקבוק , התינוק שלך מריח אותך ומעדיף את הדבר האמיתי ואם הוא יקבל את הבקבוק ממישהו אחר אולי הוא יסכים
מכירה את הבקבוק של nuk- יש נשים שהבקבוק עזר להם מאד מפטמת גומי
עוד דבר קטן - מקסימום מי שישמור על הקטנטן תמיד יכול להאכיל אותו בכפית
שיהיה בהצלחה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לבקבוק אחר?...ye04/10/2009
בתי בת חודשיים והתרגלה לשתות מבקבוק פשוט בעל פטמה לא בטיחותית. (כשהיא שואבת את החלב הפטמה מתעוותת ונפסק הזרם, אך זהו הבקבוק שאליו היא התרגלה עוד בבית החולים).[
ברצוננו להרגילה לבקבוק אחר- איך עושים זאת?
בברכה
ואלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקבוקים
חלי מוחני04/10/2009פשוט צריך לנסות בקבוקים ולבדוק מה נוח לה.
לא כתבת בת כמה הילדה - אבל יש שלבים בפטמות של בקבוקים אז אם היא עדיין קטנה תתחילי מהשלך הראשון ולאט לאט היא תתרגל.
יכול להיות שהנסיון לא יצליח עם הבקבוק הראשון, לכן תהיו סבלניים ונסו כמה פעמים וכמה בקבוקים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשל ךתשובתך
ye06/10/2009תודה על תשובתך,
הבעיה היא שקוטר הפטמות של הבקבוקים החדשים גדולים מאוד.
בבקבוק הישן היא מצליחה להכניס את כל הפטמה לפיה ואוכלת כמויות של 120.
עם הבקבוק החדש שקוטר פטמתו רחב היא אוכלת פחות וגם חלב רב נשפך מפיה החוצה.
קנינו בקבוקים עם פטמה שלב 1 ואפילו מצאנו בקבוקים עם פטמה שלב אפס ולא הולך...
מה לעשות?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה..
חלי מוחני06/10/2009זה בסדר...בהתחלה זה קשה -אל תתיאשו!
נסי מה פטמות עד שתגיעו לזאת שהכי נוחה לה.
נסי את בי-פרי יש להם פטמות רכות מאוד ונסי אותם כמה פעמים (מספר האכלות).
תני לתינוקת שלך להתרגל, יכול להיות שהיא קטנה וקשה לה.
אני בטוחה שבסוף תצליחו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואוו איזו זריזות- תודה! עוד שאלה
ye06/10/2009בבקבוק בי פריי יש צינורית.
מה תפקידה פשט למניעת גזים?
כשניסינו להאכיחלה ממנו המון חלב נשפך לה מהפה כמעט יותר משנכנס...מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותפאני04/10/2009
שוב שלום,
שמתי לב שמאז שהוספתי את הסימילאק - אפילו שזה פעם ביום (בקבוק אחד בלילה) לבני בן השבועיים התחילה עצירות. אמנם הוא מצליח לתת יציאות אך פחו,ת והן מלוות במאמץ רב שלו. אני לא יכולה לוותר על הפעם הזו, מאחר והיא קריטית עבורי. כיצד ניתן להקל על העצירות שלו?
אודה מאוד להתיחסותכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
הילה שקד04/10/2009הי פאני ,
מה עם שאיבות ? בקבוק אחד של תמ"ל יכול להשפיע על הקטנטן שלך .
ואם את רוצה לתת בקבוק אחד ביום , שווה לשאוב בבוקר ולשמור במקרר ולתת בערב
גם יותר בריא , גם יקל על הקטנטן וגם חסכוני
בנוגע לשאלתך - מה עושים עם העצירות אם בכל זאת את נותנת תמ"ל , אולי שווה להחליף לתמ"ל אחר וראות איך הוא מגיב
יום טוב
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לשאוב בבוקר
פאני04/10/2009ראשית תודה על תשובתך.
האם יש סיבה מיוחדת להמלצתך לשאוב בבוקר? זה משנה מהי שעת השאיבה?
כיצד הכי נכון לתזמן את השאיבה בכדי שלא תפגע בהנקות במשך היום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לשאוב בבוקר
הילה שקד05/10/2009הי פאני ,
בבוקר יותר קל לשאוב מכיון שנפח החלב גדול יותר ובערב החלב יותר מרוכז ושומני
וכן אם תחליטי שלאחר ההנקה השניה של הבוקר למשל , את שואבת מהצד השני או אם את מניקה משני הצדדים את שואבת מצד שאת מחליטה , הגוף יתחיל לייצר את הכמות שאת זקוקה
הכל זה עניין של הצע וביקוש וכך תוכלי לשמור במקרר ויהיה לך מאגר של חלב לכל ערב .
בהצלחה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידהשרה02/10/2009
שלום,
אני אומנם רואה בפורום הרבה שאלות בנושא חישוב דמי הלידה אך אתמול שוחחתי עם המוקד של ביטוח לאומי ונאמר לי שחישוב דמי הלידה הוא לפי 3 משכורות אחרונות אך השיעור הוא 70% ולא 100% . ולכן חשוב לי להבין את הסכום שאקבל ( המצב הכלכלי שלי ממש לא טוב וחשוב לי להכין את עצמי לכך)
אני עובדת כשנתיים במקום העבודה ושכרי ב 3 חודשים האחרונים הוא 6000,9500,4000
אשמח שתענו לשאלתי כמה אקבל פחות או יותר- הבנתי שגם מורידים מס הכנסה האם זה בשיעור הרגיל??? (כי אם זה כך זה מפחית בהרבה את הנטו שאקבל.
תודה מראש וסליחה על האורך..
שבת שלום וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
הילה שקד04/10/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=158 id=link]זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ישנה ומשמינהאתי01/10/2009
שלום רב
כבר עברו 3 חודשים מאז הלידה ,ילדתי בן ,ילד ראשון.אני מאוד מאוד עייפה לא ישנה בלילה כי הוא לא רגוע לאחרונה...הוא לא מצליח להירדם וביום אני לא מנסה לישון כי אני לא יודעת כמה זמן יש לי וגם לוקח לי זמן להירדם כך שאני לא יודעת אם השינה זלו תהיה חצי שעה או יותר,כל מה שאני רוצה זה לישון לישון לישון ,אין מי שיעזור לי ויאפשר לי את זה אני לבד כל היום ובלילה.
והכי גרוע שעליתי במשקל ואני לא מצליחה לרדת בכלל כי אני אוכלת בלי הפסקה כל היום...
איך מתמודדים עם חוסר שינה?עם הלבד? עם עודף המשקל שגורם לי להרגיש רע?
סליחה על הקוטריות אין לי למי לפנות....
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ישנה ומשמינה
הילה שקד02/10/2009הי אתי ,
ממליצה בחום על בחורה שתבוא לעזור לך ...יש נשים שהן דולות לאחר לידה שמגיעות לבית כדי לעזור לאישה בהסתגלות...יש גם ארגון של אמהות מתנדבות מאם לאם שישמחו לבוא ולעזור לך
אם תרצי עוד פרטים את מוזמנת לחזור אלינו
חג שמח
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל פרטים
אתי04/10/2009הי הילה
אשמח לקבל פרטים על הארגון של האימהות ועל דולות אחרי לידה
תודה אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל פרטים
הילה שקד15/10/2009יש את ארגון אם לאם
ויש דולות לאחר לידה - מאיזה אזור את בארץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבינה אותך, אני ילדתי ב-30.10
אורה17/12/2009בת מקסימה ויש לי בן 4 שגם הוא מתעורר בלילה, מרטיב וכו' וגם במצב דומה, לא ישנים טוב אז מתנחמים באוכל... אני מחכה שתסדר לה השינה ואז גם שלי. אם בא לך לפטפט אשמח אם תפני אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני מבינה אותך
שרון20/12/2009אני ילדתי ב5/9 בת מקסימה היא ישנה ביום ובלילה היא ערה ואני לבד איתה וברור שמה שיש לעשות כשיא ישנה במהלת היום זה לנשנש
אם בא לך לדבר אני אשמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש תיארת אותי!!
tuly8220/12/2009אני שמחתי כשבוע אחרי הלידה שכמעט לא עליתי (נשאר עודף של 3 ק"ג) א-ב-ל....
להיות תקועה בבית כמעט כל היום ולאכול ולנשנש... היום ה-3 ק"ג הפכו ל-8 ק"ג...
מזל שאני חוזרת לעבודה עוד שבועיים.. מקווה שאז הכל יירד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)