מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוכל כל שעה וחצירחלי כץ08/06/2010
בני בן 5 שבועות ביומיים האחרונים מאז שקיבל חיסון הוא רוצה לאכול כמעט כל שעה/ שעה וחצי, לעיתים עוברות גם שעתיים.
אני נותת לו הנקה בלבד או אם אני נוסעת ללימודים הוא מקבל חלב-אם שאוב.
בלילה הוא ישן טוב ישן כ5 שעות. המשקל שלו 4 ק"ג.
האם זו תופעה שקשורה לגדילה מואצת או לחיסון?
איך זה שבלילה הוא כן ישן ובמהלך היום הוא דורש לאכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רחלי
עינת אהרן08/06/2010ראשית כל הכבוד על ההנקה המלאה והשאיבות שאת מקפידה עליהן, יש פה אמא שמודעת לחשיבות הבלתי מעורערת של חלב אם ועושה הרבה לטובת תינוקה. זה תמיד ראוי לציון בעיניי.
לעצם העניין, שאלת כמה שאלות ואני אנסה לענות על כולן עם זאת אני מסייגת שאני לא רואה אותך ואת התינוק, אין לפני את כל הפרטים הרלוונטים ולכן אני לא רואה את התמונה כולה אז תקחי מדברי מה שמתאים ואם עדין תהינה לך שאלות אני ממליצה בחום לפנות למדריכה או יועצת הנקה שתבוא לביתך.
בנך קיבל חיסון, זו יכולה להיות סיבה מצויינת לשינוי ההתנהגותי שלו שבא לידי ביטוי בהנקות תכופות יותר. למרות שעל הנייר נאמר לנו שלרוב החיסונים אין תופעות לוואי, בשטח אנו עדים לשינויים ולו הקלים ביותר שחלים אצל תינוקות אחרי חיסונים שונים ובאים לידי ביטוי בדרכים שונות. המזל של בנך שיש לו את השד על מנת להתאושש, למצוא נחמה ולהתחזק.
ציינת שהמשקל היום 4 קילו אך לא ציינת את משקל הלידה ולכן קשה לי לומר אם המשקל תקין או לא אך אני מבינה שאתם במעקב בטיפת חלב, היות שהלכתם לחיסון ואני מניחה שאם הייתה בעיית משקל האחות כבר הייתה מידעת אותך.
אני לא מבינה למה התכוונת שכתבת גדילה מואצת!!! אולי התכוונת לקפיצה גדילה? אם כן אז מאוד יכול להיות שאת צודקת. קפיצות גדילה אנחנו רואים סביב גיל 3 שבועות 6 שבועות וחצי שנה ובנך עוד שניה בן חודש וחצי אז זו גם הנחה אפשרי. אם אכן מדובר בקפיצת גדילה המשמעות היא הנקות יותר תכופות כיון שהתינוק בעצם משדר לגוף שלך להעלות את כמות החלב. תוך מספר ימים בדרך כלל המרווחים בין ההנקות חוזרים להיות גדולים יותר ויש חזרה לשיגרה המוכרת יותר עד כמה שיש שיגרה עם תינוקות...
יוצא לי לפגוש לא מעט תינוקות שכבר מגיל צעיר פותחים מרווחים גדולים יותר בין הנקות לצורך שינה בלילה ואז משלימים את צורכי ההנקה שלהם במהלך היום, דבר המתבטא כמובן בהנקות תכופות יותר. זה מאוד נורמלי ושכיח. שימי לב שכל שאר הסימנים חיונים וטובים כמו יציאות, עליה במשקל, מספר ארוחות ביממה. אם הכל תקין תמשיכו.
בהנקה מלאה בד"כ אין שיגרה ברורה. גם עם תינוקות שאינם יונקים כל יום מוליד עולם ומלואו. השינויים מתרחשים כל הזמן ובאים לידי ביטוי בהרבה צורות כמו שינה, אכילה, מצב רוח ועוד.
נסי עם הזמן להבין את האיתותים שהתינוק משדר לך (לוקח זמן ללמוד אותם) וכך תראי שככל שאתם יותר זמן יחד תדעי לבד להבין מה הוא מבקש. לעיתים תדיעי למה הוא מבקש מה שהוא מבקש ולעיתים לא אבל תדעי איך לענות על הצורך וזה הכי חשוב.
תעדכני במצבכם ושיהיו ימים טובים.
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רחלי כץ10/06/2010ענית לי על השאלה למרות שאת לא ראית אותי ואת בני. דרך אגב קוראים לו לביא
לביא נולד 3.295.
אני אכן התכוונתי לקפיצה גדילה.
היום שהלכתי אמא שלי נתנה לו תמ"ל של אופטימיל מפני שאתמול ושלשום לא הייתה לי הזדמנות לשאוב כדי שיהיה לו אוכל למהלך השהות שלי בלימודים (רוב הזמן הוא היה על ה"ציצי" שלי). זה קצת מבאס אותי כי קיוותי ללתת לו כמה שיותר זמן הנקה מלאה או חלב אם שאוב, זה קצת מרגיע אותי שלביא אכל את האופטימיל בשמחה ושהוא עבר את ה4 קילו לפני שהתחלתי עם תמ"לים, אבל אני מקווה שזה יהיה לעיתים רחוקות רק שאין זמן לשאוב, או שלא הצלחתי לשאוב מספיק, אני מאמינה שחלב אם הוא הטוב ביותר.
היום הוא קיבל 3 ארוחות של אופטימיל, אתמול נתתי לו פעם אחת כדי לראות איך הוא מגיב כדי להיות רגועה יחסית כשאני בלימודים ויש לו מה לאכול...
הוא לא עשה יציאות במהלך היום כשאמא שלי החליפה לו, רק בלילה הייתה לו יציאה ע-נ-ק-י-ת, זה קורה לפעמים שאחרי חשיפה ראשונה לתמ"ל אין יציאות ופתאום יש אחת גדולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רחלי כץ10/06/2010ענית לי על השאלה למרות שאת לא ראית אותי ואת בני. דרך אגב קוראים לו לביא
לביא נולד 3.295.
היום שהלכתי אמא שלי נתנה לו תמ"ל של אופטימיל מפני שאתמול ושלשום לא הייתה לי הזדמנות לשאוב כדי שיהיה לו אוכל למהלך השהות שלי בלימודים (רוב הזמן הוא היה על ה"ציצי" שלי). זה קצת מבאס אותי כי קיוותי ללתת לו כמה שיותר זמן הנקה מלאה או חלב אם שאוב, זה קצת מרגיע אותי שלביא אכל את האופטימיל בשמחה ושהוא עבר את ה4 קילו לפני שהתחלתי עם תמ"לים, אבל אני מקווה שזה יהיה לעיתים רחוקות רק שאין זמן לשאוב, או שלא הצלחתי לשאוב מספיק, אני מאמינה שחלב אם הוא הטוב ביותר.
היום הוא קיבל 3 ארוחות של אופטימיל, אתמול נתתי לו פעם אחת כדי לראות איך הוא מגיב כדי להיות רגועה יחסית כשאני בלימודים ויש לו מה לאכול...
הוא לא עשה יציאות במהלך היום כשאמא שלי החליפה לו, רק בלילה הייתה לו יציאה ע-נ-ק-י-ת, זה קורה לפעמים שאחרי חשיפה ראשונה לתמ"ל אין יציאות ופתאום יש אחת גדולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לביא נולד 3.295.
הוא לא עשה יציאות במהלך היום כשאמא שלי החליפה לו, רק בלילה הייתה לו יציאה ע-נ-ק-י-ת, זה קורה לפעמים שאחרי חשיפה ראשונה לתמ"ל אין יציאות ופתאום יש אחת גדולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת אחרי לידההדר08/06/2010
ילדתי לפני חצי שנה ולפני כשבועיים התחילה לי נשירת שיער מזעזעת!
אני מתחילה לפחד מכך שזה לא מפסיק.
יש לציין שאני מניקה באופן מלא.
האם יש משהו טבעי שאפשר להיעזר בו או שפשוט תופעה זו תחלוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שער אחרי לידה
עינת אהרן08/06/2010הדר שלום,
ראשית כפיים על ההנקה המלאה שאת עושה בהתמדה כבר 6 חודשים!!!!!!
בימים אלו זה לא טריוויאלי שאמא תניק מלא תקופת זמן שכזו ואת עושה זאת במסירות. איזה מזל יש לתינוק שלך שאת אמא שלו.
התופעה של נשירת שיער לידה היא נורמלית לחלוטין ומסתיימת בסופו של דבר אל תדאגי.
לנשירה יש כמה גורמים בינהם שינויים הורמונלים, חילופי חומרים בגוף ועוד. לגוף שלנו לוקח כמה חודשים טובים לתאזן מחדש לאחר ההריון והלידה, וצריך תמיד לזכור שלכל אישה ולכל גוף הקצב שלו.
יש כמובן מגוון מוצרים בשוק לנשירת שער. מטעמי פירסום אינני יכולה לתת המלצה מסוימת ואני חושבת שזה גם לא נחוץ כיוון שלכל אחת מתאים תכשיר מסוים ועד שלא מנסים לא יודעים. מה שלי טוב לא בהכרח טוב לך וכן הלאה. הכנסי לכל פארם והרוקח יוכל להמליץ לך על תכשיר כלשהו.
אני בכל מקרה ממליצה בחום ואני רואה כל יום בשטח כמה זה קריטי, לבקש מרופא המשפחה שלך הפניה לבדיקות דם שיתנו תמונת מצב לגופך ועל מנת שתוודאי שהכל תקין והנשירה היא כתוצאה מתהליך טבעי שהגוף עובר ולא מחוסרים למינהם. לפעמים צריך ממש לדרוש את בדיקות הדם אך זה שווה לטעמי.
רק טוב
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקס אחרי לידהחנה07/06/2010
מצטערת על הנושא החם אבל חייבת לפרוק...
היום אני ובעלי עשינו סקס פעם ראשונה אחרי הלידה.
מרגש? נחמד? משמח?
אולי אותו..
בשבילי זה היה כמו לידה שניה...
איזה כאבים!!!
ולא היו לי בכלל תפרים או קרעים בלידה..
הקטנה שלי נולדה 3100 ובאמת עשתה לי חיים קלים...
אני לא מאמינה שהיא יצאה משם ואני בסדר אבל כשאנחנו עושים סקס אני מתה מכאבים.
ואח"כ, בכלל... אני הולכת כמו ברווז שזה ממש מפדח שלא נדבר על זה שבכיתי אח"כ ודי ביאסתי את בעלי..
הוא ממש מקסים אגב.. היה נורא עדין וקשוב.. אבל עדיין הוא גבר.
נורא חיכיתי לזה כי ממש התגעגעתי אליו אבל עכשיו אני ממש מבואסת.
הוא אמר שניקח את זה לאט וניתן לגוף שלי זמן להחלים אבל אני ממש מרגישה כאילו חזרתי ליום אחרי הלידה ולא יודעת כמה זמן יקח לי להחלים..(אני 6 שבועות אחרי הלידה- בדיוק...)
אני יודעת שזה סוג של מעגל סגור- אני בלחץ אז אני מכווצת ומתייבשת ואז זה עוד יותר כואב אבל לא יודעת מה לעשות כדי לשפר את המצב...
בבקשה תעזרו לי- רעיון למשחה או משהו?!
או פשוט הרבה דמיון מודרך וסבלנות?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקס אחרי לידה
עינת אהרן08/06/2010אין מה להצטער, אני תמיד שמחה שיש סנונית שמוכנה להעלות נושאים שלצערי פחות נשים מוכנות לדבר ולחשוף ואת בגילוי לב מאפשרת שיח על סקס.
כל מה שאת מתארת נשמע לי נורמלי. הן אם מדובר בפאן רגשי שמייצר כיווץ ויובש
= כאב, והן אם מדובר בכאב שנובע מאזור שזקוק לעוד זמן החלמה, הסיפור של כאב, חוסר נעימות, חוסר שביעות רצון מקיום יחסי מין לאחר לידה הוא שכיח.
יתכן שאזור איבר המין עדין לא החלים לגמרי מההריון והלידה ומשהו שם מייצר את הכאב שאת חשה. אני מזכירה שההמלצה הגורפת היא ללכת להיבדק אצל רופא נשים 6 שבועות לאחר הלידה. אז זהו בדיוק בדיוק הזמן בשבילך ללכת לבדיקה. אני ממליצה בחום לשתף את הרופא שלך בתחושות שאת מביאה לפורום ולבקש ממנו בדיקה מקיפה על מנת לוודא שהכל תקין.
יש בשוק מגוון חומרי סיכה אני ממליצה גם במקרה זה לא להשתמש בתכשירי מסוגים שונים לפני בדיקה של רופא הנשים שמאשר לך להתחיל להשתמש. אפשר להתייעץ איתו גם על התכשירים המומלצים בשוק.
ברשותך אעביר את שאלתך גם לפורום גניקולוגיה ואני בטוחה שתהינה להם תשובות יותר קונקטיות עבורך.
ציינת בסוף דמיון מודרך וסבלנות, נשמע לי מצויין. לנשום, להרגע, לעשות מה שנעים ונחמד לכם על מנת שתרגישי בטוחה מספיק לקראת הפעם הבאה.
נשמע שיש לך איש תומך, מבין וסבלני - אשרייך!
היי סבלנית וחומלת גם כלפי עצמך וכלפי גופך ונסי להקשיב למה שהוא והנפש שלך באמת מבקשים עכשיו.
רק טוב
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
עינת אהרן08/06/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמן שקדים
אסנת11/06/2010חברה שלי שילדה לפני המליצה לי על שמן שקדים לסיכוך בסקס אחרי הלידה. שווה לנסות! (אני לא יודעת עדיין, אני חודש אחרי קיסרי ואין לי מושג אם כבר אפשר לנסות...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרדות שריר הרקטוסמעיין07/06/2010
שלום רב,
ילדתי לפני כשבועיים בן מקסים, אני רוצה להתחיל לתרגל תרגילים לחיזור שרירי ריצפת האגן.
בעקבות חומרים שקראתי באינטרנט הבנתי שיש לוודא כי אין היפרדות של שרירי הרקטוס.
בדקתי את שרירי הרקטוס ונדמה לי שיש לי היפרדות. הצלחתי להכניס 2 -3 אצבעות בין השרירים.
אומר כי אני יחסית צעירה בת 23 כמעט 24.
מצורפת תמונה, אשמח לדעת האם לפי התמונה ניראה כי יש היפרדות של שרירי הרקטוס.
כמו כן האם מותר לי לבצע תרגילים לחיזוק שיריר ריצפת האגן?
ובנוסף, אשמח לדעת האם היפרדות של שרירי הרקטוס זה דבר שמסתדר לבד?
האם השריר הנל אחראי לחזרת הבטן להיות מתוחה? בהתחשב בתזונה וכושר?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
עינת אהרן07/06/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטן לאחר לידה
שחר09/06/2010שלום רעות,
בתקופת משכב הלידה חשוב לנוח ולאפשר לגוף להחלים. חלק מההחלמה היא קיצור של רצועות, חזרה של השרירים והרקמות למקום וכו'.
עדיין מוקדם לקבוע את מידת ההיפרדות בשרירי הבטן (אם בכלל יש).
לאחר שישה שבועות בדקי את עצמך. עד 2 ס"מ אין הגבלה על התרגילים. למרות זאת הייתי ממליצה בכל אופן להתחיל עם חיזוק רצפת האגן ושריר הבטן הרוחבי. (כיווצים של הסוגרים ושאיבת הבטן פנימה תוך נשיפה בלומה עם פה קפוץ).
לאחר שבועים-שלושה אפשר להוסיף שריר בטן אלכסונים, ולאחר עוד שבועיים, כפיפות בטן רגילות, תוך כיווץ רצפת האגן והכנסת הבטן (חשוב!!!).
יש עוד מגוון תרגילים שאפשר לעשות במצב של היפרדות גדולה, אשר מחזירים במידה רבה את השריר למקום.
ניתוח הוא אופציה אחרונה בהחלט. לאימון נכון יש תוצאות טובות. חפשי מדריכה שמבינה בזה להתייעצות נוספת.
בהצלחה
שחר בת אלמוג
אמהות בכושר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בזמן שיעולמעיין06/06/2010
אני שבועיים לאחר לידה. יש לי קרע ספונטיני אחד שכבר לא כואב במיוחד.
יחד עם זאת קשה לי מאוד להשתעל. השיעול מכאיב באיזור האגן בפי הטבעת בערך..
כמו כן, איזור הדגדגן והשפתיים מאוד רגישות ומידי פעם מבלי שום מאמץ מיוחד אני מרגישה דקיות וכאב באיזורים אלו.
אדגיש כי אני לא עושה שום פעילות גופנית או פעילות של נקיון הבית וכדומה.. רק מניקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באגן
הילה שקד07/06/2010הי רעות ,
קודם כל המון מזל טוב !!
בעניין הכאבים באגן - בדרך כלל לאחר הלידה ישנם כאבים באגן , חישבי מה עבר על האגן שלך , התינוק/ת שלך יצאה משם ולכן יש כאב לאחר מכן ...נשמע טבעי לחלוטין
אך אם זאת אני ממליצה להבדק אצל רופא או להתייעץ עם רופא לגבי התחושות שאת מרגישה כמו הדקירות באזור הדגדגן והשפתיים .
ימים נפלאים
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים ברצפת האגן
שחר09/06/2010כדאי לבקש הפנייה מהרופא לפיזיותרפסטית של רצפת האגן, להערכת המצב, לבדיקה של השליטה בשרירים, הדרכה לחיזוק נכון שלהם וכו'. התורים מאד ארוכים אז הקדימי לבקש הפנייה. יש כמובן גם פרטיות. אשמח להמליץ אם תרצי.
באופן כללי, בכל שיעול, אפצ'י, קינוח אף, הרמת חפץ כבד/תינוק, וכל מאמץ אחר - יש לכווץ את שרירי רצפת האגן שניה לפני! כיווץ לפני ובמהלך השיעול ימנע מהלחץ התוך בטני לדחוף את רצפת האגן למטה, ובכך יישמור עליה מפני נזק מתמשך.
בהצלחה
שחר בת אלמוג
אמהות בכושר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירי בטן - כושר או ניתוח מתיחה?מעיין06/06/2010
שלום רב,
ילדתי לפני כשבועים בן מקסים שבוע 40 משקל 3 קילו.
אני בת 23, ואת ההריון התחלתי עם משקל 43 גובה 154 (BMI-18)
את ההריון סיימתי עם 11 קילו.
ביום שיצאתי מביה"ח (3 ימי לאחר הלידה), יצאתי עם בטן גדולה בדיוק כמו שהייתה בתקופת ההריון!
נשים שהשתחררו יחד איתי אומנם היו עם בטן אך לא גדולה כמו שלי..
בנוסף, הבטן היה מאוד רירית -- רפויה - דלדלה לא יודעת איך לתאר.
ביום ה4 לאחר הלידה החלטתי על דעת עצמי לחבוש את הבטן בעזרת תחבושת אלסטית. חבישה הדוקה, היה קצת קשה לנשום אך התרגלתי.
לאחר יומיים ניכר שיפור משמעותי מאוד, הבטן הצטמצמה ב 50%
וכך כל יום הלך השתפר.
אגב, לגבי המשקל - נכון להיות שבועים אחרי, ירדתי 7 קילו, ונותרו לי ר' 3 קילו לחזור למשקל המקורי.
הבטן כמעט חזרה למקום נשאר ממש עוד קצת.. אבל יש בעיה אחרת:
הבטן עדיין מאוד רפויה, מדלדלת ולא מוצקת וחטובה כפי שהייתה לפני כן.
כמו כן, מסביב לטבור - צד ימין וצד שמאל "נפוחים" יותר נכון בולטים, עד כי כך שבפרופיל הם מסתירים את הטבור.
כמו כן האיזורים הנל סביב הטבור הם האיזורים היחידים המכוסים בהמון המון סימני מתיחה מאוד צפופים וארוכים.
מה עושים עם זה?
האם זה עיניין של זמן?
האם חגורת בטן טובה תסייע?
האם זה עיניין של כושר + תזונה?
האם הפתרון היחידי הוא מתיחת בטן? (על אף שיחזיק מעמד עד הלידה הבאה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רעות
עינת אהרן07/06/2010ראשית מזל טוב,
שאלת בהודעותייך מספר רב של שאלות, לפני שאני עונה על חלקן אני מזמינה אותך לרגע לנסות לעצור את המירוץ המטורף אחרי הבטן ולהבין שאת רק שבועיים אחרי לידה. זה עדין זמן של הגוף להתאוששות מההריון והלידה. זה זמן למנוחה, אכילה מאוזנת וטובה, בניית קשר עם התינוק החדש ועוד. לכל גוף יש את הזמן שלו לרדת במשקל, לכל גוף יש את זמן ההתאוששות שלו, לכל גוף הנסיבות למראה, למשקל וכולי.
אני באמת מזמינה אותך עוד קצת להיות סלחנית עם עצמך ואת תראי שלאט לאט הגוף ישתקם. אני לא יכולה להבטיח שהוא יחזור להיות כמו שהוא היה, את אמא עכשיו, וגופך עבר חוויה משמעותית, עם זאת ספורט בזמן ובמינון המתאימים, מנוחה וסבלנות יעזרו.
לגבי כל השאלות בנושאים רפואיים אני מעבירה את הודעתך לפורום המתאים, פה לא נוכל לתת מידע ויעוץ רפואיים שאינם מתחום התמקצעותנו.
אני מפנה אותך לאתר של שחר בת-אלמוג, באתר תוכלי למצוא מספר מאמרים מעניינים על ספורט אחרי הריון ולידה, מידע על השרירים וכו. בכלל חיפוש בגוגל תחת כותרת של ספורט אחרי לידה וכדומה יוביל אותך למגוון מאמרים מעניינים בתחום.
בהצלחה ושתפי מה מתקדם.
ערב נפלא
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
עינת אהרן07/06/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
עינת אהרן07/06/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=38 id=link]דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
עינת אהרן07/06/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=284 id=link]כושר גופני לנשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינהעדי03/06/2010
שלום רב,
בני בן חודש. הוא מצליח להרדם אך ורק כשהוא על הידיים. הוא מצליח להרדם יחסית בקלות עם מוצץ וכשהוא בתנוחה הנוחה לו על הידיים. הבעיה היא שברגע שאני מניחה אותו במיטה הוא מייד מתעורר ומתחיל לבכות. הדבר קורה גם ביום וגם בלילה. כשהוא מתעורר הוא לא מצליח להרדם באופן עצמאי ואז שוב אני מרדימה אותו על הידיים והדבר חוזר חלילה. האם זה אופייני לשלב גיל הזה? מה אני יכולה לעשות בעניין כדי לגרום לו לישון במיטה? אני פשוט יום שלם צריכה לשבת כשהוא ישן עלי.... אני לא צריכה לציין את מצב העייפות שלי והקושי בלתפקד בבית...לאחרונה זה גם בלילה דבר שלא מאפשר לי לישון... ביום אני אתחיל ללכת עם מנשא -אבל מה לעשות בלילה? תודה על העזרה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה
עינת אהרן04/06/2010עדי שלום ומזל-טוב,
אני מניחה שרוב האמהות שחברות פה בפורום יוכלו להזדהות איתך ועם כל מילה שכתבת. כל מה שתארת נורמלי, שכיח ומתאים בול לגיל וליכולות של בנך.
גיל חודש הוא עדין גיל של הסתגלות לחיים מחוץ לרחם, סוג של טרימסטר רביעי הנמשך ברצף אחרי שלושה טרימסטרים של הריון. לתינוק בשלב זה יש צורך בסיסי בתנועה, מגע וחום על מנת להרדם, להרגיש בטוח. עד לפני כמה שבועות הוא היה ברחם עטוף כל העת במים חמימים, בתנועה מתמדת ועם מינימום צרכים קיומים. את בוודאי זוכרת שברגע שהיית הולכת לישון או סוף סוף מוצאת רגע של נחת על הספה , זה בדיוק הרגע שהוא היה מתחיל לבעוט ולנוע ברחם. כך גם היום התנועתיות היא צורך!!!!
אני מודעת לקושי ולעייפות הקשה והמצטברת. אני שמחה לשמוע שעלית כבר על הפטנט הגאוני של מנשא שאני מאמינה שתמצאי שהוא מאוד מקל במהלך היום ולגבי הלילות כמה דברים - את יכולה ברגע שהוא מתחיל להתעורר במיטה לגעת בו בטפיחות עדינות ולגרות לתזוזה עדינה של הגוף על מנת לייצר את התנועה. אם אתם משתמשים בעריסה אפשר להזיז אותה בעדינות על מנת לייצר תנועתיות. העצה הכי טובה שיש לי לתת לך היא לקבל את זה שמדובר בשלב נורמטיבי, הילד של ך כנראה קרא את כל הספרים האפשריים ומתאים את עצמו מבחינת התנהגות ויכולות....
נסי להעזר בכמה עזרה שאת יכולה ביום ובלילה, משפחה, חברים, עזרה בתשלום על מנת לנסות לנוח כמה שיותר בשעה שמישהו אחר שומר עליו. אין כמו תמיכה ועזרה אחרי לידה כדי לעבור את השלב הלא פשוט הזה של התחלה בו גם את צריכה כמה שיותר מנוחה על מנת לתפקד ולהתאושש.
שבת שלום
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב שלוםדורית03/06/2010
שלום, כתבתי כאן לפני כמה שבועות..ילדתי את בני לפני חודש זוהי לידה שניה ויש לי בת בכורה בת ארבע. הפעם ילדתי בניתוח קיסרי לצערי, ולכן לקח לי יותר זמן להתאושש.
אני מאד מבולבלת ומתוסכלת.ומוצאת שקשה לי להסתגל למצב החדש - ומי שסובלת מכך בעיקר היא בתי הבכורה. מדובר בילדה חכמה ורגישה מאד,והיא מרכז עולמי בארבע שנים האחרונות.והנה עכשיו הצטרף אח שלה, ואני מוצאת את עצמי חסרת סבלנות כלפיה,כל דבר שהיא עושה מעצבן אותי,ואני לא מבינה למה..היא ילדה טובה כל כך.
אני מתעצבנת עליה (בד"כ ללא הצדקה..) ואחכ בוכה ומתייסרת.מצד אחד אני רוצה לבלות איתה ולהיות איתה כמו פעם,אני רוצה שהמבט שלה אליי יהיה כמו פעם..כי אני רואה בעיניים שלה (וגם בתגובות שלה) שהיא רואה אותי אחרת ושפחות טוב לה איתי..ומצד שני כשאני איתה אני כמו פקעת עצבים.אני לא מבינה את עצמי.ואני מאוכזבת ומתוסכלת.ככ ציפיתי להצטרפותו של ילד חדש למשפחה,(מצחיק שחששתי שלא אוכל לאהוב עוד מישהו כמו שאני אוהבת את בתי...) חשבתי שיהיה כיף ומרגש.אבל הכל ככ כואב ומסובך.ואני רוצה להיות שמחה.מאד מיואשת עכשיו.ועייפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורית שלום
עינת אהרן04/06/2010שמחה שחזרת לפורום ואת משתפת שוב בקשיים הנורמליים שאת מתארת.
אני קוראת אותך ומה שעולה לי לכתוב לך הוא שהציפיה שלך מעצמך שהכל יחזור להיות כפי שהיה לפני הלידה הראשונה הוא לא ראלי. הצטרפות של תינוק למשפחה הוא מורכב מהמון דברים ולא תמיד פשוט. אני חושבת עם זאת שלייסר את עצמך בינך לבין עצמך לא יתרום. אני ממליצה לך בחום ענק לקבל תמיכה לכל מה שאת עוברת. נסי למצוא קבוצה לאמהות ותינוקות באזור מגורייך, אני יותר מאשמח לעזור לך אם תספרי לי איפה את גרה. אם לא השתתפת בקבוצה שכזו עד היום את לא יכולה להאמין כמה תרומה יש לה בשיתוף בהבנה שאת לא לבד וכמה נשים בוודאי מרגישות דומה לך. בכלל היציאה מהבית פעם בשבוע באופן מסודר, נישנוש כייפי ועוד נשים זה בילוי בפני עצמו.
אני כמובן חסידה גדולה של תמיכה של מלווה לאחר לידה שתוכל להיות לידך בביתך לשמוע, לדבר, לתמוך ולעזור לשחק שוב עם המגרות של החיים כך שתראי אותם בצבעים שנעימים לעייניך והאור יחזור עת עת לביתך.
עדכי אותי.
שבת שלום עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת שתןליהי02/06/2010
האמת שנראה לי שמצאתי פתרון, באתר WOM שולחים עכשיו ערכת התנסות למוצר, מקווה שזה באמת הפתרון, הדווח אחר כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספרי ספרי ברגע שתתנסי!!!!!
עינת אהרן04/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבושסבטה01/06/2010
שלום אני הולדתי לפני שבוע ויום בן בשבוע 38 ויומיים ששקל 3 קילו עכשיו אני לא יודעת איך בדיוק להלביש אותו בגלל החום. אני מלבישה לו שתי שכבות ושמיכה חמה והחדר חם מאוד מה לעשות אני מלבישה אותו מספיק או להוריד שכבה אחת?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבוש לתינוק
עינת אהרן04/06/2010בוקר טוב ומזל טוב.
נכול שצריך לעזור לתינוק בגיל ובמשקל של בנך לווסת את חום גופו אך לא לבשל אותו.....:)
לידע כללי תינוק מתחיל ווסת את חום גופו באופן עצמאי סביב 4.5 קילו.
חשוב שהחדר של התינוק יהיה מאוורר ונעים, אפשר לקרר עם מאוורר שלא מכוון ישירות על התינוק כי אני מניחה שבחום הזה כולכם תסבלו. במהלך היום אם החדר נעים לא חם ולא קר את יכולה להלביש בשכבה אחת טובה ומעל שמיכה לא עבה במיוחד כמו בחורף אלא שמיכה של עונת מעבר. בערב, לילה שאולי קצת יותר קריר את יכולה להלביש בשתי שכבות. אם התינוק עליך אז הוא מתחמם גם מחום גופך אל תשכחי....
נסי להקשיב לתינוק שלך אם חם לו ולא נעים לו. אם השינה שלו לא טובה או להבדיל הוא נכנס לשינה עמוקה מידי ולא מצליח להתעורר מאוד יכול להיות שחם לו מידי ומשחק עם שכבות לבוש, שמיכות יאפשר לך להבחין מה נעים לו וטוב לו.
קיץ נעים
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגישה שאני אמא גרועהאמא חדשה01/06/2010
ילדתי לפני חודשיים וחי, ילדה מקסימה ומתוקה באמת. לא היה דבר בעולם שרציתי יותר ממנה ואני באמת מרגישה שהיא חלום שהתגשם.
ועם כל זה... קשה קשה קשה לי. אני מרגישה שאני אמא גרועה. הבת שלי נכנסת לפעמים להתקפי בכי, בעיקר משום שקשה לה להירדם ביום והיא נרדמת רק בידיים או בעגלה. בעוד שבעלי מצליח להרגיע אותה ב-5 שניות ולהרדים אותה בידיים ב-10 שניות נוספות, אצלי בידיים היא יכולה לצרוח במשך שעה, כאילו אני מכאיבה לה. ואולי באמת המגע שלי מכאיב? אולי אני לא עדינה כמו שאני חושבת? לפעמים היא בוכה בידיים שלי שעה, וברגע שבעלי נכנס הביתה ומחזיק אותה היא נרגעת בשנייה. בעלי חושב שאני עושה הכל מצוין, ושזה פשוט הריח של החלב שמשגע אותה וגורם לה לרצות לינוק גם כשהיא לא רעבה.כהוכחה הוא מראה לי שברגע שהיא מתחילה לבכות ואני מרימה אותה- היא מתחילה לעשות קולות מציצה ולמצוץ כל דבר בקרבתה (מלבד מוצץ שהיא לא מוכנה לקחת בשום פנים ואופן). יש ימים שבהם אני מצליחה להרדים ולהרגיע אותה בכמה דקות ואז תחושת הסיפוק שלי אדירה, אבל יום לאחר מכן שוב קורה אותו הדבר. עד עכשיו, לפחות שעות הרוגע שלה היו לנו טובות יחד: היא לא היתה מורידה ממני את העיניים, שחקה איתי ודברה איתי (בדרכה), ולא הפסיקה לחייך אליי. ]תאום עכשיו גם זה נגמר, פתאום היא מחייכת אלי פחות, היא מדברת איתי פחות, פחות טוב לה איתי. אני חושבת שנקלעתי למעגל קסמים שלילי: אני נלחצת וחושבת שאני אמא גרועה, והיא מרגישה את הלחץ הזה ולכן פחות רגועה איתי וזה כמובן רק מעצים את הלחץ שלי... אני יכולה להסביר יפה מאוד בתיאוריה את כל הסיבות לכך שזה קורה, אבל בשורה התחתונה אני מרגישה שאני אמא גרועה, לא מבינה, לפעמים אני מרגישה שגם הסביבה חושבת כמוני, בעיקר המשפחה של בעלי, אבל בעלי אומר שזה לא נכון ושברור לכולם שאני אמא מצוינת. אבל אני חושבת שאני אמא מכאיבה פיזית ורגשית. לפעמים אני חושבת שאולי עדיף היה שאני אחזור לעבוד ובעלי יישאר איתה בבית. בימים קיצוניים יותר אני חושבת שעדיף היהאם היה קורה לי משהו והיא היתה נשארת לבד עם בעלי או עם אמא אחרת. כל מה שאני רוצה הוא שיהיה לה טוב, שום דבר לא חשוב לי יותר מזה, אז למה אני לא מצליחה? בנוסף לכל, אחותי הגדולה עברה פעמיים דכאון אחרי לידה ואני הייתי קרובה אליה מאוד בתקופות האלו. ההתנהגות שלי מתחילה להזכיר לי אותה בתקופות אלו. סליחה על ההודעה הפסימית, זו הצטברות של רגשות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא בוקר טוב
עינת אהרן04/06/2010אמא יקרה מזל טוב וברוכה הבאה לפורום.
אני קוראת את המילים שלך ורואה לנגד עיני אמא נורמלית שכותבת שחור על גבי לבן שכל מה שהיא רוצה זה שתינוקת שלה יהיה טוב. זה סימן בעיני לאמא דואגת, תומכת, מכילה, רגישה - אמא אמיתית.
ללמוד את רזי האמהות לוקח זמן, לא יום ולא יומים, לא שבוע ולא שובעיים. הקושי שלך לקבל את האני החדשה, את השינויים, התובענות, הטוב והקשה שבאמהות זה מקום שאפשר לדבר עליו, לתמוך ולהסביר.
מה שבעלך אומר הוא נכון ואמיתי, עליך היא מריחה את החלב, הריח המיוחד הזה של שרק לאמא יש והנקה היא לא רק לצורכי הזנהאלא גם לצרכי הרגעה, בטחון, הרדמה ועוד והקטנה מבקשת את זה מהיחידה בעולם שיכולה לספק לה את כל אלו בחבילה אחת - אמא!!!
ייתכן שהתקפי הבכי של בתך הן גם כתוצאה של כאבי קוליק - גזים? זה בדיוק הגיל לכך ואפשר ללמד אותך טכניקות הרגעה ותמיכה בזמן ההתקפים.
נשמע שיש לך בעל תומך ואוהב, אחות עם ניסיון - תעזרי באלו.
בכלל כמו שאני תמיד אומרת פה בפורום, התקופה של אחרי לידה היא לא פשוטה מכל ההיבטים אז זה הזמן לקבל תמיכה ועזרה!!!!!! זה אחד הדברים שלא הייתי חוסכת בהם שקל כי העזרה היא זו שתרים למעלה ותאפשר לך להכנס למסלול ולצאת ממעגל הקסמים השלילי שתארת, להרים מצב רוח, לקבל תמיכה והדרכה עם הקטנה ולחייך. קבוצה של אמהות ותינוקות, עזרה של מלווה לאחר לידה בביתך אלו בעייני must לכל אישה אחרי לידה וחבל שלא כולן נעזרות, זו הזכות הגדולה שלך. את יכולה לבקש את העזרה כמתנה לידה אם יש מי שעוד לא קנה לך זו מתנה נפלאה, מניסיון!!!!
את לא אמא גרועה את אמא טריה שצריכה שלרגע משהו יקשיב, יתמוך, ידריך ויחבק!
תודה ששתפת
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אמא חדשה04/06/2010עינת,
תודה רבה.
טוב לשמוע ממישהי שמבינה ולהתחזק.
טוב גם לדעת שמצאתי מקום שבו אפשר לפרוק ולשתף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה!חנה30/05/2010
שלום!
ילדתי בת מקסימה לפני 5 וחצי שבועות.
מאז הלידה אני סובלת נורא מטחורים ולפני שבוע גם נוספה לי פיסורה לכל העסק ה"נפלא" הזה...
רציתי לשאול האם מישהי התמודדה עם זה בעבר ואיך?
האם מישהי יכולה להמליץ מה לעשות עם הכאבים האיומים האלו??
כל פעם שאני סובלת מהם אני מתחילה לחוות מחדש את הלידה...
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנה עזרה
עינת אהרן31/05/2010ראשית מזל טוב.
אוויי כאבי הטחורים של אחרי, מניחה שרוב משתתפות הפורום יוכלו להזדהות איתך, זוהי תופעה שכיחה מאוד וכואבת לא פחות.
קודם כל אם יש פיסורה את חייבת לדעתי להבדק ע"י רופא ולקחת ממנו מרשם למשחה שתקל עליך.
לגבי הטחורים, יש היום בשוק לא מעט משחות על בסיס טבעי שמקלות על התופעה בצורה משמעותית. את מוזמנת ליצור איתי קשר באופן אישי ואמליץ לך.
בינתיים חשוב מאוד מאוד מאוד לשתות הרבה מים!!!!!!! זה עוזר מאוד.
שתי תרופות סבתא מצוינות שאני מכירה הן קרח וכרוב. כן אני יודעת שזה נשמע לא משהו אבל שניהם מכווצים מאוד את הטחורים ומקלים משמעותית על הכאבים עד שהם נעלמים.
במידה ואת ממשיכה לסבול עוד כמה ימים, פני לרופא יש משחות מרשם שעוזרות.
חשוב לא פחות לשמור על הגיינה רצינית אחרי כל יציאה הייתי שוקלת מקלחת במקום ניגוב על מנת כמה שפחות לגרות את האזור הרגיש. חשוב לשמור על ניקיון עדין אך יסודי של אזור פי הטבעת.
יקירה תרגישי טוב לא יודעת כמה זה יעודד אותך אך אני מבטיחה שזה עובר!
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חנה01/06/2010דווקא מאוד מעודד!! :)
תודה רבה רבה!
למרות שהכאבים האלה הם ממש כמו לידה שניה, אין לי כח וחשק להבדק בכלל...
אני יודעת שאני מזניחה את עצמי אבל ממש לא בא לי...
אנסה את השיטות סבתא קודם, אם ימשיך אז כבר לא תהיה ברירה:)
תודה רבה על העצות!!!
(ובכלל תודה על היחס! אתן ממש מקסימות:))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור והנקהקרן26/05/2010
ילדתי לפני חודשיים וחצי.
לאחר 6 שבועות הייתי אצל רופא הנשים, שאישר שהכל תקין אצלי.
לאחר מספר ימים קיבלתי מחזור, ובמהלכו התחלתי לקחת גלולות להנקה (אני מניקה מלא).
לאחר כשבועיים קיבלתי שוב מחזור, האם זה בסדר?
אני מאוד מודאגת ואשמח לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור והנקה
הילה שקד29/05/2010הי קרן ,
קודם כל המון מזל טוב !
בעניין הוסת - האם היה דימום רציני או כתמי דם שבאים והולכים ?
אצל נשים שמניקות יכול להיות מצבים שבהם הדימום יסתיים ולאחר כמה ימים יש עוד דימום קל ואז אין כלום ושוב פעם , בדרך כלל זה נמשך עד היום ה -56 לאחר הלידה
נחשב תקין לחלוטין ..
גם אם קיבלת מחזור כמו שאת מכירה (מלפני ההריון )של מספר ימים זה גם תקין
ימים טובים
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור והנקה
קרן29/05/2010היי,
המחזור עכשיו הוא מחזור, ולא דימום קל, ונמשך כבר כמעט שבועיים.
נשמע תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור והנקה
הילה שקד29/05/2010הי קרן,
אני ממליצה להתייעץ עם רופא נשים ..יש עוד סימפטומים ?
אני מעבירה את השאלה שלך לפורום של רפואת נשים
בהצלחה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
הילה שקד29/05/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- dvd עם תרגילי התעמלות לאחר לידהורד26/05/2010
אשמח לקבל המלצה עבור דיסק DVD שיש בו הדרכה ותרגילים שניתן לעשות לאחר לידה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר dvd עם תרגילי התעמלות לאחר לידה
הילה שקד29/05/2010הי ורד,
כמה זמן את לאחר לידה ?אם עברו 6 שבועות את יכולה לחזור להתעמלות רגילה ואם לא , אני מאמינה שניתן למצוא סוגי תרגילים באינטרנט
אני אישית לא מכירה dvd במיחוד לנשים לאחר לידה , אך אולי אחת הבנות בפורום מכירה ותוכל להמליץ .
ימים טובים
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהdvd
עינת אהרן04/06/2010ורד בוקר טוב,
אם הdvd טוב אני מזמינה אותך שתף את קוראות הפורום היות ונושא ההתעמלות אחרי לידה עלה פה לא אחת ואני גם מאמינה שזה נושא חשוב מאוד מהרבה בחינות.
שבת שלום
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ורד
עינת אהרן30/05/2010ורד בוקר טוב,
אני מכירה dvd אך מטעמי פרסום לא אוכל לענות פה. את מוזמנת לשלוח לי מייל עם פרטייך ואשלח לך פרטים.
לאט לאט...
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רזידואה לאחר לידה והיסטרוסקופיהקרן23/05/2010
שלום!
ילדתי לפני חמישה שבועות בלידה רגילה - לידה שלישית לאחר שבלידה השניה שלי היה לי ניתוח קיסרי עקב מצג עכוז. מכיוון שהדימומים שלי נימשכו מעבר לזמן של שלושה שבועות ניגשתי לרופאת נשים שמצאה שנישארה לי רזידואה ברחם. לדבריה זה יכול להיות חלק שיליה או קרומים. מיד שאלתי כיצד זה יתכן כי בחדר לידה נאמר לי שהשיליה ניבדקה ויצאה שלמה. היום הייתי באולטרסאונד דופלר ונאמר לי שמדובר בשארית ללא זרימת דם - מה זה אומר? בשבוע הבא ניקבע לי תור להיסטרוסקופיה במקום גרידה שהיתה אמורה להתקיים היום ,האם פרצדורה זו באמת עדיפה? האם יש סיכוי שהרזידואה תצא לבד או שאני חייבת לעבור פרוצדורה ניתוחית כדי להוציאה? האם ההיסטרוסקופיה יכולה ליצור לי בעיות פוריות בעתיד?
מחכה לתשובה
בברכה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
עינת אהרן24/05/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)