מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- במשבר...חנה28/06/2010
הי.
ילדתי בת מקסימה ומלאכית לפני חודשיים.
היא אחד הדברים הכי מדהימים שיש, אבל בכל זאת בימים האחרונים אני במשברון..
אין לי כוח יותר.
אני קמה כל בוקר עם כאב ראש כי היא מקשקשת כל הלילה ואני לא מצליחה לישון כמו שצריך, אז החלטנו להעביר אותה לחדר השני ואז לא שמעתי אותה והיום בבוקר היא סתם מילמלה מתוך שינה שהיא רוצה מוצץ, אבל לא שמעתי אז היא התעוררה בבכי וכבר לא נרדמה שוב...
אני מניקה הנקה מלאה וזה סוחט אותי לגמרי. יחד עם זאת אני ממש לא מוכנה לשמוע על תחליפים, אולי פעם ב...
היא ישנה בד"כ ממש טוב בלילה שזאת עזרה גדולה וביום היא בד"כ ילדה ממש טובה, משחקת ועצמאית.
אבל מאז שהיא קיבלה את המחומש והפרבנר הארורים היא כל היום על הידיים! אין לי כבר כוח וחשק להחזיק אותה!
קודם היא היתה שוכבת ומשחקת כלכך יפה עם הצעצועים שלה שממש היה לי חשק להפריע לה.
היום בבוקר כשהיא קמה מוקדם יחסית ולא נתנה לי לישון. כל הזמן זרקה את המוצץ והרעישה, עד שפשוט יצא לי משפט מהפה שאם הייתי יכולה הייתי לוקחת אותו חזרה, הבעיה שבעלי היה שם והוא ממש נבהל...
הוא בכלל ממש מקסים. נורא תומך ומפרגן...
אבל, ושוב אבל, הוא למשל מאוד תומך בי בנושא של ההנקה הבעיה שלא איך שאני רוצה שהוא יתמוך... אם יש לי בעיה אז הוא אומר לי משהו כמו- אז תעברי למטרנה, את לא צריכה לסבול.. הוא חושב שזה עוזר לי אבל זה רק מעצבן אותי שהוא לא מנסה לעודד אותי להמשיך להניק...
והוא גם נמצא בתקופת מבחנים עכשיו אז בכלל לא שומעים ממנו, שלא נדבר על המונדיאל המקולל שממש מפריע לו לשים לב שיש גם עולם מחוץ לטלויזיה...
אני מרגישה שאני סתם הורמונלית וטפשה ואני יודעת שזאת תקופה חולפת אבל קשה לי...
חוצמזה שבאמת כולם אומרים לי שהיא כזאת מלאך ומקסימה ונהדרת, אני יודעת את זה אבל קשה לי ואני לא מקבלת הכרה על זה שזה ממש מעצבן.
כולם בטוחים שחופשת לידה זאת חופשה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר יקרה
עינת אהרן30/06/2010אני חייבת לומר שאני קוראת מה שאת כותבת והכנות שלך מדהימה. כן תינוקות מקסימים, מיוחדים ונפלאים ככל שלא יהיו הם גם יודעים לפעמים להיות מעצבנים, אני לא מכירה אמא אחת שלא הוציא משפט לפחות פעם אחת כמו "הלוואי שתחזור חזרה....".
את כל כך נורמלית, כל-כך אמא.
לי קפץ לעינים אמא שמודעת לחשיבות של ההנקה ולמרות כל הקושי לא מוותרת ומעניקה לתינוקת שלה את הטוב ביותר, כל הכבוד לך.
קפץ לי לעיינים אמא שמשתמשת במילים כמו מקסימה ומלאכית על מנת לתאר את התינוקת שלה - מי צריך יותר מאמא????
קפץ לי לעיינים ששמת לב שאחרי החיסונים היא פחות רגועה ונינוחה - האם זו לא אמא קשובה שיודעת את הבת שלה????
את מדהימה!
וכן זה קשה, זה סוחט, מעייף עד מאוד אז מה עושים?
ראשית אחרי לידה יש עליות וירידות, האינטסיביות, העייפות ה"חופשת לידה" זו תקופה לא פשוטה וזה שכיח שבאים משברים ורגעים שמתחשק לברוח מהכל.
אני ממליצה לך בחום לחפש קבוצה לאמהות ותינוקות באזור מגורייך, אשמח לעזור לך למצוא, היציאה, ההתחלקות, השיתוף והביחד עוזרים בצורה שלא תאמן. את תראי שאת לא לבד, תכירי עוד אמהות בחופשת לידה תבני לך חברה חדשה תומכת.
אגב כל סוג של קבוצה הוא נפלא, תמיכה, שחית תינוקות,עיסוי תינוקות, בייבי יוגה מה שמתאים לכן!
אפשר להעזר בעזרה בבית....
לא לשכוח המונדיאל עוד רגע נגמר...(אני חושבת לא מבינה בזה!) ואגב אפשר להלביש על אבא מנשא בזמן המשחקים והתנועות וההתרגשות שלו אולי יעזרו לה להרגע לישון....
הבחינות גם יגמרו, אולי שווה לנסוע לכמה ימים לאמא ואבא או בני משפחה אחרים לקבל סיוע ולנוח קצת?
שיר גאה בך על השיתוף, אני מרגישה שיש פה אמא אחריאית, דואגת, אוהבת והכי נורמלית בעולם.
קבלי חיבוק ליום חדש
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:)
חנה30/06/2010תודה על מילים החמות... הייתי צריכה את זה..
אני דוקא מאוד חברותית, יש לי המון חברות בחופשה אז אני קופצת אליהן, אני גם הרבה אצל חמותי שעוזרת לי עם הקטנה ובכלל אני מרגישה די עטופה באנשים... ובחודש הבא אנחנו מתחילות שחיית תינוקות!!
ובכל זאת..
אני משערת שזו תקופה שתחלוף...
אני בנאדם עם קצת קוצים בטוסיק אז יכול להיות שאני פשוט מתגעגעת לעבודה שלי, לעובדה שאני עוד משהו חוץ מאמא...
(ניתחתי את זה די הרבה עם עצמי...)
בכל זאת המון תודה על התמיכה והעידוד!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשיר...
מעיין10/07/2010הייתי חייבת להגיב לדברייך,
התחושה שאת מתארת נורמלית לגמרי,
גם אני ילדתי את בני הבכור לפני חודש וחצי וקשה מאוד עד כדי מריטת שיערות לפעמים
אבל רק מלהסתכל עליו ולהריח אותו אני אומרת לעצמי שהיה שווה את הכל...
נראה לי שהתחושה שלך דומה , את סה"כ אמא אוהבת מדברייך אך מותשת ...
היה בא לי לחבק אותך רק מלקרוא את מה שכתבת... אמהות רבות מרגישות כך בהתחלה קחי את זה כתקופה שתעבור כהרף עין ובלי לשים לב תהיי אחרי התקופה הראשונה והמלחיצה הזו...
(קטן עלינו כנשים)... מבינה אותך לגמרי ואלו הדברים שאני גם אומרת לעצמי ,
בעיקר שמי לעזאזל צריך את המונדיאל הזה:)-אני מושיבה את הילד על בעלי בזמן משחק שיאכיל אותו גם ככה בוהה במסך בלי לעשות כלום לפחות שיפנה אותי לדברים אחרים:), מחזקת אותך, תמשיכי להניק אני מעריצה אותך על זה! (לצערי לי לא יצא כלום וגם בשאיבה יצא לי רק דם...)...
בקיצור מדברייך נראה שאת אמא נפלאה רק קצת מותשת וזה יעבור תרימי ראש, עוד קצת השחייה לדעתי תהייה יותר קלה!
שבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחנה... למה כתבתי לשיר?:)
מעיין10/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורשלו27/06/2010
כמה זמן אחרי הלידה אמורים לקבל מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
הילה שקד27/06/2010הי שלו ,
נשים שאינן מניקות בדרך כלל יקבלו את הוסת בין 6-8 שבועות לאחר הלידה , אצל נשים מינקות הוסת יכולה להגיע גם אחרי שנה ...
יום נפלא
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי ניתןח קיסרילימור בודה26/06/2010
ילדתי לפני חודש ואני מניקה מיום שישי 25062010 יש לי דימום כמו וסת אם יש סכנה מתי אני צריכה ללכת לבדיקה מה עושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אחרי ניתןח קיסרי
הילה שקד27/06/2010הי לימור,
דבר ראשון המון מזל טוב !!!
אני שמחה לשמוע שאת מניקה ומקווה שהולך בקלות ...בהנקה יכול להיות עד היום ה-56 לאחר הליד דימומים שבאים והולכים , אך שימי לב שאין כאבים בבטן , או ריח לא טוב של הדימום , חום וכו
כמו כן יכול להיות שקיבלת את המחזור , למרות שנשמע לי מוקדם מדי ..בדרך כלל הוסת מגיעה לאחר 6-8 שבועות בנשים שאינן מניקות
האם את מניקה הנקה מלאה או חלקית?
בכל מקרה שווה להתייעץ עם הרופא נשים שלך אם נראה לך שיש כמות גדולה של דימום
שיהיה המון בהצלחה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית אכילה אצל פגאביגיל24/06/2010
שלום
ילדתי בשבוע 25. היום התינוק בן חודשיים וחצי (גיל מתוקן) וגיל כרונולוגי 5 חודשים וחצי.
אני נותנת לו סימילאק ניאושור כעת. קודם נתתי מטרנה סנסטיב לפגים אך הפסקתי בגלל עצירות.
יצאנו מהפגיה עם כמות אוכל של 70 מ"ל לארוחה * 8 ארוחות ליום, ועלינו תוך שבועים ל-90 מ"ל לארוחה. מאז נשארנו בכמות זו כי ראינו שיש לו פליטות קטנות אחרי האוכל וירדנו במספר הארוחות ל-6 ליום.
לפני שבועיים הוא החל להראות סימני התנגדות לאוכל: בוכה בתחילת ההאכלה ובהמשך, מנפנף את הידיים ודוחף את הבקבוק, מראה סימני גועל ורצון להקיא. יש ארוחות שזה יותר ויש ארוחות שפחות. ברוב הארוחות אני מצליחה להאכיל בסביבות 60-70 מ"ל בקושי רב ועם הפסקות. יציאות הוא נותן פעם בשלושה ימים. כשהוא שוכב רואים לפעמים שאוכל עולה למעלה בלי שהוא פולט. יש רק סימנים של הבעות פנים וטעם לא טוב בפה.
בדיקה אצל רופא לא העלתה בעיה.
מה אפשר לעשות? תודה,
אביגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית אכילה אצל פג
הילה שקד25/06/2010הי אביגיל ,
אני ממליצה לנסות להחליף את הבקבוק או את הפטמה של הבקבוק , יכול להיות שהזרימה של פטמת הבקבוק מהירה מדי והוא מרגיש שהוא נחנק מהכמות חלב שזורמת לפיו , לעיתים לאחר זמן מה פטמת הבקבוק אפילו אם היה היתה הכי קטנה ועם הזרימה האיטית מתרחבת , נסי להחליף לבקבוק אחר ולזרימה איטית וכמובן אני ממליצה על האכלה איטית , עם הפסקות מרובות
בקבוק mam הוא בקבוק מצויין .
האם את יודעת מה הכוונה להאכלה איטית ? אם לא אני אשמח לכתוב לך
אשמח לשמוע איך הולך והאם בזה מדובר ..וכמובן תבדקו האם הוא עולה במשקל , חשוב מאד!
עוד דבר - כמה הוא שוקל נכון להיום ?
שיהיה שבת שלום
מחכה לעידכון
בהצלחה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה את מתכוונת בהאכלה איטית?
אביגיל26/06/2010הי
אני משתמשת בבקבוק של MAM כי זה הבקבוק היחיד שהוא הסכים לקבל כשהשתחררנו מהפגיה. פטמה מס' 1. אין יותר איטי מזה, נכון? האם יש בקבוק/פטמה שיהיה לו יותר נוח?
ומה הכמות שהוא צריך לאכול היום - בגיל חודשיים וחצי מתוקן?
לפני שבוע המשקל היה 5,400 גרם.
תודה
אביגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהאם בקבוק הברמן יכול לעזור?
אביגיל28/06/2010היום שקלתי אותו - הוא עלה 135 גרם ל-10 ימים. ועדיין קשה להאכילו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה
הילה שקד30/06/2010הי אביגיל ,
אני ממליצה בחום להפגש עם מדריכת/יועצת הנקה על מנת שתדריך אותך ותראה את ההנקה
מאיזה אזור את בארץ?
ובקבוק הברמן הוא מצויין .
בהצלחה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא מניקה
אביגיל30/06/2010אלא מאכילה בבקבוק של MAM. וחשבתי שאולי בבקבוק הברמן יהיה קל יותר לתינוק. ומה בקשר להאכלה איטית שהצעת? איך עושים את זה?
אני גרה בערד.
תודה
אביגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאכלה איטית
הילה שקד06/07/2010הי אביגיל,
אני מתנצלת שלקח לי זמן לחזור אלייך , אני גם אחרי לידה ואני מנסה לתמרן בין הקטנטונת שלי לבין הפורום.
בכל מקרה חשוב לי שתביני מה הכוונה בהאכלה איטית-
אז קודם כל מחזיקים את התינוק בתנוחה זקופה כאשר הבקבוק מקביל לרצפה , המטרה היא שהחלב לא יזרום לפה בקלות , ממלאים את פטמת הבקבוק בחלב על ידי הטיה של הבקבוק לבין 3-5 גמיעות ואז עושים הפסקה , כאשר ההפסקה נעשית שהבקבוק עדיין בפה התינוקת והיא יונקת אוויר ואל דאגה זה שהיא יונקת אוויר לא יגרום לה לגזים , כי אי אפשר לבלוע אוויר אלא אם התינוק יונק אוויר וחלב יחד..מחכים כמה שניות ואז מטים את הבקבוק שוב וחוזר חלילה
המטרה היא האכלה מבוקרת ואיטית ומכבדת לדעתי , מכיוון שאז התינוק מצליח לשלוט בכמות שהוא מקבל והחלב לא זורם בלי שליטה לפה שלו .
מקווה שמובן
שיהיה בהצלחה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת חלבשלו18/06/2010
יש לי תינוק בן שבועיים ואני רוצה לשאוב חלב בזמן שאני יוצאת מהבית וכל אל אצטרך לדאוג שאני צריכה להניק אותו גם בחוץ למשל בקניון רציתי לדעת כמה אני צריכה לשאוב לבקבוק וכמה זמן זה מחזיק מעמד בטמפרטורה שהיא לא מקרר לבילוי של שעתיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבת חלב
עינת אהרן20/06/2010שלומית שלום,
אין לי נתונים על משקל תינוקך ושאר מדדים ולכן קשה לי מאוד להגיד לך כמה צריך לשאוב לו, אני ממליצה לך לנסות לשאוב כמה שיוצא ואת זה לקחת איתך ולראות כמה הוא אוכל. אגב את הבקבוקים הראשונים הייתי נותנת בבית ולא בחוץ על מנת שיכיר אותם והעל מנת שלא יצטרך להתמוד עם משהו זר וחדש במקום רועש, עם מראות וריחות חדשים. רצוי לעשות זאת בסביבה שהיא מוכרת ובטוחה לו.
חלב אם יכול להישמר מחוץ למקרר אבל בחום של ארצנו הקטנטות אם את מסתובבת כדאי לך לרכוש ציידנית קטנה עם קרחונים לשיים את החלב שם. החום של המעבר מהבית לאוטו, בתוך האוטו וכו' עלול להזיק. כשהחלב שמור בצידנית הטמפ' נשארת קבועה ונעימה ואז לפחות שעתיים את יכולה להיות רגועה.
אני לא יודעת אם מודעת לכך אך יש היום בשוק מה שנקרא "סינרי הנקה" שהאמא שמה עליה בזמן הנקה ואז לא רואים כלום, החזה מוסתר לגמרי והם מאוד נוחים. יש גם חולצות הנקה נוחות מאוד שמשמשות בדיוק לאמהות כמוך שמודעות ליתרונות העצומים של הנקה, לא רוצות לוותר אך צריכות לצאת לסידורים, אוורור וכו. שווה לך אולי לבדוק את כל אלו לפני שאת מתחילה עם כמויות, טמפ' וכו' שרק מסבכים יותר מאשר הנקה זמינה, בטמפ' הנכונה ובלי שון הכנות מיוחדות מראש שעלולות לגזול זמן.
אגב כמעט בכל החנויות למוצרי תינוקות היום יש פינת הנקה שקטה ששם אמהות יוכלות להניק בשקט גם אם הן לא רוכשות ציוד. כדאי לך לעשות סיבוב ולבדוק כי שם את יכולה להרוויח את האינטימיות והשקט שמגיעים לכם בזמן הנקה.
יום טוב
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות האוכל ךתינוקלאנה17/06/2010
שלום
יש לי תינוקת בת 3.5 שבועות היא אוכלת סימילאק 120 סיסי כל 3-4 שעות ,האם זה סביר ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות תמ"ל לתינוקת
עינת אהרן20/06/2010לאנה על גבי כל קופסה של תחליף חלב רשום כמות התמ"ל שיש לתת לתינוק ביחס בין הגיל למשקל שלו. הסתכלי על מה שרשום על הקופסה. האם זה נורמלי או לא הכמות שהיא אוכלת זו לא תשובה שאני יכולה לענות פה כיוון שיש להתיחס למשקל שלה ומדדים נוספים. רצוי לשאול שאלה זו במקום בו אתם במעקב אם זה טיפת חלב או רופא ילדים כי להם יש את ס"כ הנתונים הנדרשים.
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער התינוקדנה מהמרכז17/06/2010
שלום שלום
לפני כחודש נולדה לי ילדה מתוווווווקה והשאלה שלי לגביה היא שילדתי נולדה עם שערות על האוזניים המצח הרגליים והידיים (צבע העור שלה בהיר) האם זה שיער שבטוח שישאר או שגם שיער על הגוף עלול לנשור? שאלתי השניה היא מתי שיער התינוק (גם שיער הראש) מתחיל לנשור והאם זה יכול לקרות בחודשים מאוחרים יותר? תווווווווווווווודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער
עינת אהרן17/06/2010דנה אל תדאגי, השער שאת רואה כרגע זו פלומה שתינוקות רבים נולדים איתה, זה נורמלי וטבעי וגם נושר!!!!!
בד"כ במהלך שנת הלידה הראשונה הפלומה הזו נושרת ואני בטוחה שהבת שלך תהיה מהממת בכל מקרה.
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות אחרי לידהשלו17/06/2010
שלום רב אני שבועיים וקצת אחרי לידה ואני סובלת מעצירויות איומו ת ורציתי מה ניתן לאכול כדי למנוע אותם וכדי לשחרר את העצירות שממנה אני סובלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
עינת אהרן17/06/2010נסי קודם כל שזיפים מיובשים. אפשר לאכול אותם ככה או להשרות אותם במים ואת המים לשתות אח"כ. חשוב שתשתי המון המון מים ותרכחי את הקיבה.
ואחרון חביב תופעה של עצירות אחרי לידה לפעמים נובעת מחשש ללכת לשרותים ומעצם היציאה שעלולה לגרום לכאב. זו תופעה נפוצה. אני ממליצה לך בחום לנסות לגשת לשרותים כשיש עוד מישהו בבית שיכול לשמור על התינוק בזמן שאת שם וכך לא תהיי דרוכה, תנשמי עמוק נסי להרפות את גופך ולאט לאט....
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות
עדי03/07/2010פתרון מרפואה סינית - נהדר 0546848376
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול בידייםליאת15/06/2010
בחודש האחרון של ההיריון הופיעה לי תחושת נימול בידיים...
כעת אני שבוע וחצי אחרי לידה והתחושה לא השתנתה...
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול
עינת אהרן17/06/2010תחושה של נימול שלא חולפת אני ממליצה ללכת לרופא ולא להזניח.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות מחוץ לביתעדי15/06/2010
שלום,
בני בן 6 שבועות. גיליתי שזה בלתי אפשרי לצאת איתו לבד מחוץ לבית ללא עזרה של בעלי/ אמא שלי לקניון או לבית קפה, למשל. הוא לא נרדם כשהוא בעגלה. בזמן הליכה אם הוא לא רעב/ עייף אז אין שום בעיה. כשעומדים עם העגלה אם הוא רוצה לישון (מה שלרוב קורה . הוא לא משחק עם עצמו ליותר מ10 דקות) הוא בוכה ואפילו מתחיל לצרוח כשעובר זמן והוא לא נרדם. אז כמובן צריך להחזיק אותו על הידיים ולעזור לו להרדם. כשהוא נרדם רצוי שישאר על הידיים אחרת הוא מתעורר בעגלה. מצב כזה לא מאפשר ישיבה איתו בבית קפה או להסתובב איתו לבד בקניון. האם זה נורמלי? האם זה מאפיין תינוקות בשלב הזה? מה אמהות אחרות עושות? תמיד הולכות עם עוד מישהו ונמנעות ללכת לבתי קפה/מסעדה בשלב הזה עם התינוק? זהו ילד 1 שלי ואין לי מושג אם זה רק אצלי ככה או אצל כולן.....תודה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות מחוץ לבית
עינת אהרן17/06/2010עדי אני אומר קודם כל שהתינוק שלך מאוד מאוד מאוד נורמלי!!!!! כל מה שתארת הוא שכיח ונורמלי.
תינוקות בגיל של בנך לא בנויים לקניון, מסעדות וכדומה, הוא מאוד קטן עד לפני חודש וחצי היה אי שם במימי הרחם רגוע ושלו. הקניון מזמן ריחות, רעשים ואין ספור גירויים חדשים לא מוכרים שעלולים להלחיץ להפחיד או פשוט לגרום לאי שקט. הקטנצ'יק לא יודע שאמא רוצה לשבת לשתות קפה או סתם לטייל בין חנויות. הוא זקוק לתחושת החום שלך, לריח, למגע על מנת לבנות לעצמו סביבה בטוחה ומוגנת וזה מה שהוא מנסה לייצר לעצמו בקניון.
אני מציעה לך בימים שאת מרגישה שאת חייבת לצאת לקניון או לכל מקום אחר שימוש במנשא!!!!! המנשא מאפשר הרבה תנועתיות, קרבה אליך ומגע תמידי, כך גם תוכלי לטייל וגם לשבת והוא עליך כל הזמן.
ועוד מילה בגיל של בנך 10 דקות משחק עצמאי זה המון זמן וכל הכבוד לו. זה בכלל לא גיל של משחק אז אם הוא מאפשר זאת אשרייך. ומה אמהות אחרות עושות, כל אחת והתינוק שלה הפתרונות, הצרכים, הרצונות לאף אחת אין את הילד שלך המיוחד והמקסים אז אני ממליצה לנסות להיות קשובה למה שהתינוק שלך אומר ולהענות לצרכיו עד כמה שאפשר.
חופשת לידה נעימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקס אחרי קיסריחיה14/06/2010
אני חודשיים וחצי אחרי קיסרי ועכשיו התחלתי לקיים יחסי מין וכל פעם שבעלי נכנס יש לי כאבי תופת וצריבה, רציתי לדעת אם זה נורמלי ומתי ואיך זה עובר?.. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף ש..
חיה14/06/2010אני מניקה ולוקחת כדורים למניעה סרזט.. (אם זה קשור..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבה על הבטןא13/06/2010
אני לא יודעת מה לעשות אני פשוט נואשת! תאומות בנות חודש וקצת, ממש בהתחלה הייתי שמה את הסלקלים על המיטה שלי וכך בלילה הייתי נותנת בקבוק והן היו פשוט נרדמות איתו חוזר חלילה, לאחר מכן התחילו לבוא העצות של כל העולם והאזהרות על כך שהן יכולות לסבול מרפיון שרירים בגלל שהן מבלות כל כך הרבה זמן בסלקל ואז אמא שלי בצעד אמיץ הרגילה אותן סוף סוף לעריסה רק שלצערה ולצערי הן הורגלו על הבטן ביחוד כיוון שאחת מהן עם קיבה רגישה וריפלוקס ורק ככה היא נרגעת ואני מקבלת שעה שעתיים של שינה מתוקה מפז, אבל מה עושים? כל לילה אני שמה על הבטן ומתמלאת ברגשות של אימה של אשמה שאיזה מן אמא אני ולמה אני מהמרת על החיים שלהן כדי שיהיה לי רוגע ועוד ועוד כל לילה אני משגעת את בעלי - אני אשים על הבטן? מה אתה אומר? אבל אם.. ואם.. בסוף יוצא שהן על הבטן בלילה (גם ביום אבל זה פחות מפחיד אותי כי אני שם) ואניבקושי ישנה כי אני עסוקה בלהקשיב לנשימות שלהן.
ממש קשה לי אשמח לקבל מענה במהרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח מאוד לתשובה
א14/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה מדלגים על השאלה שלי?בבקשה אשמח
א15/06/2010אם תעני גם לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכיבה על הבטן
עינת אהרן17/06/2010א' יקרה הנה באה התשובה שלי.
אני אתחיל מזה שגם אמא צריכה לנוח ולישון פה אין ספק ואם יש במהלך היום אפשרות להניח את הבנות בתנוחה שנוחה להם, יש עוד משהו נוכח ואת יכולה לישון עשי זאת. את חייבת את זה לעצמך.
אני מסכימה עם זה שלא נכון שתינוקות ישהו זמן רב בסלקל, זו לא התנוחה הטבעית והנכונה עבורם בדיל זה, הישיבה יוצרת לחץ על אזור האגן ועוד. אני שמחה שאמא שלך הצליחה ללמד אותן משהו אחר.
אם היית קוראת מעט למטה עוד חברה בפורום דברה בדיוק על אותו נושא שאת העלאת השכיבה על הבטן ונתתי לה שלל עצות אפשריות לעניין. אחזור בקצרה, ראשית במהלך היום כשאת ערה אין בעיה ואפילו רצוי לתתלהן לישון על הבטן זה חשוב להן מהרבה בחינות. בשעות הלילה אפשר לנסות להשכיב על הצד, אפשר לעטוף אותן עם שמיכת קייץ או חיתול בד צמוד צמוד, אפשר לשיים סביבן מגבת מגולגלת או נחש בד ארוך כל אלו מאוד קריטים לתינוקות בגיל זה על מנת לתחום את עצמם ולייצר תחושה של גבולות גוף ולא תחושה אמורפיית.
לגבי התאומה עם הריפלוקס הייתי מתייעצת עם רופא הילדים שלך אם אפשר לשיים מתחת למזרון איזו כרית שטוחה, שמיכה, מגבת משהו שייצר מעט הגבהה, זה מאוד עוזר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעות
ענבל23/06/2010בעניין החרדות... אני מהאמהות שחרדות גם כשהילד ישן על הגב... מה שעוזר לי זה בייבי סנס, אני יודעת שאם חס וחלילה יקרא מצב של חוסר נשימה הבייבי סנס יצפצף ויעיר אותי (ואת כל הרחוב).
לגבי השינה על הבטן, אפשר אולי להרדים אותן על הבטן ואח"כ להפוך לגב? או שהן תתעוררנה?
מה שלא יהיה בהצלחה בדרך לשינה נעימה - גם שלך וגם שלהן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעות
ענבל23/06/2010בעניין החרדות... אני מהאמהות שחרדות גם כשהילד ישן על הגב... מה שעוזר לי זה בייבי סנס, אני יודעת שאם חס וחלילה יקרא מצב של חוסר נשימה הבייבי סנס יצפצף ויעיר אותי (ואת כל הרחוב).
לגבי השינה על הבטן, אפשר אולי להרדים אותן על הבטן ואח"כ להפוך לגב? או שהן תתעוררנה?
מה שלא יהיה בהצלחה בדרך לשינה נעימה - גם שלך וגם שלהן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משך הדימום לאחר לידהאלונה12/06/2010
שלום,
ילדתי לפני שישה שבועות בניתוח קיסרי. מאז הלידה ועד היום יש לי דימום חלש (זבת לידה?) כמה זמן הוא אמור להמשך? האם זה בסדר שהדימום נמשך 6 שבועות אחרי ויכול להיות גם מעבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר לידה
עינת אהרן13/06/2010אלונה,
דימום לאחר לידה נמשך בד"כ כמה ימים טובים עד שבועות לאחר הלידה. המגמה היא לראות שהדימום הולך ופוחת שהוא לא מלווה בכאבים או תופעות חריגות אחרות. עם זאת את חודש וחצי אחרי לידה וזה בדיוק הזמן עפ"י המלצות משרד הבריאות ללכת לבדיקה של רופא נשים אז שלוש ארבע גשי להיבדק ורופא הנשים גם יקבע אם הכל תקין.
רק טוב
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק על הבטןשירי11/06/2010
שלום רב,
בני בן חודשיים וחצי בזמן השינה הוא מוכן לישון אך ורק על הבטן ברגע שהופכים אותו על הגב הוא ישר מתעורר ומתחיל לצרוח, יש לציין שבזמן שהוא ישן על הבטן הוא ישן לילה שלם מעשר עד שש בבוקר דבר שעוזר לי לנוח המון, שאלתי היא האם מותר לי להשכיב אותו על הבטן? קניתי גם את המכשיר של הבייביסנס שמתריע ברגע שאין נשימות חס וחלילה במידה והתינוק ישן על האף. מה חעשות? לתת לו לישון על הבטן או לשים אותו על הגב ולהישאר ערה כל הלילה עקב הבכי של התינוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה על הבטן
עינת אהרן13/06/2010נועה מזל-טוב,
מה שאת מספרת על בנך הוא שכיח מאוד. כמעט כל האמהות שאני עובדת איתן מתארות סיטואציה בהן התינוק ישן טוב יותר על הבטן מאפשר על הגב.
כולנו כמובן צודעים להנחיות המפורטות של משרד הבריאות באשר להשכבה על הגב כמניעה ממוות בעריסה חלילה.
לתינוקות שמתקשים בכך אני ממליצה להורים לעשות מספר דברים ולבדוק אם ישנה הטבה:
ראשית לנסות לעטוף את בנך בשמיכת קיץ דקה או חיתול בד כך שכל הגוף יהיה מוחזק ועם גבולות ברורים, יש תינוקות שהחוסר גבולות בגוף מלחיץ אותם מאוד.
עוד הצעה לשיים סביבות מגבת מגולגלת או נחש בד ארוך שוב מאותו מקום של תחושה של גבולות גוף.
אתם יכולים גם לנסות להשכיב אותו על הצד ולששים מאחרויו מגבת'נחש,משולש בד על מנת שלא יתהך על הגב במהלך הליה.
היות שהאופציה שאת תהיי ערה כל הלילה איננה אפשרית שווה לנסות את הנ"ל ואם לא הולך תהיי בקשר.
חלומות פז....
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילי סטפר - משכב לידהמעיין09/06/2010
אני כשבועיים אחרי לידה (רגילה), רציתי לדעת אם מותר בתקופה זו לעשות מעט כושר על מכשיר הסטפר הביתי?
המכשיר כולל רק דוושות.
פעילות של כ- 20 דק....
האם מותר בזמן משכב לידה? והאם יש הגבלה בעיניין שריר הרקטוס או שרירי ריצפת האגן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
עינת אהרן09/06/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=284 id=link]כושר גופני לנשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)