פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה הגר עונה לכולם חוץ ממני? :,(
    יעל כץ
    27/08/2007

אז לגבי התפריט... אין לי בעיה עם שום אוכל אני אוהבת לאכול הכל...!
    זה בערך מה שאני אוכלת במשך היום:

בוקר: (בזמן ביה"ס)
    אקטימל
    שקית עם קורנפלקס (בערך 2 כוסות)
    פרי

צהריים:
    מנת בשר (שניצל/ קציצות בשר/ עוף/ וכו')
    מנת פחמימות (אטריו/ אורז /כו')
    סלט גדול
    שתי פרוסות לחם

ערב:
    2 פרוסות לחם
    ביצה
    סלט גדול
    גבינות (5% שומן)

ואוליי כל היום בסה"כ 2-3 עוגיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה ליעל

ד''ר הגר שפר
    27/08/2007

הי יעל
    לא ראיתי את המכתב ממך עד עכשיו, כנראה הוא עבר למקום אחר, אז סליחה על העיכוב, זה לא בכוונה.
    בסך הכל את אוכלת די הרבה פחמימות בעיקר בבוקר ובצהריים.
    עדיף שתחליפי את הקורנפלקס ביוגורט או ב- 2 פרוסות לחם קל עם גבינה.
    עם את חייבת קורנפלקס, תבחרי אחד בריא כמו בראן פלקס ותאכלי רק חצי כוס.
    בצהריים את אוכלת גם מנת תוספת וגם לחם וזה יותר מידי.
    את אמורה לאכול או חצי כוס תוספת או פ' לחם לא יותר מזה.
    ארוחת הערב שלך טובה אל תשני אותה.

אם תדבקי בזה אני בטוחה שהתוצאות יהיו מצוינות...

בהצלחה

הגר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגר..
    לירון
    27/08/2007

אולי המשקל תקין אבל הגוף לא נראה ממש טוב,
    הייתי רוצה להגיע למשקל יותר נמוך כמו 45 ..
    ואני עושה גם כמה פעמים בשבוע הליכות אבל חוץ מזה אמרתי אני קופצת בחבל 200 פעמים ביום, מרימה משקולות של 2 קילו 50 פעמים ביום ועושה 100 כפיפות בטן ואני לא רואה ירידה במשקל.. \=
    הייתי רוצה לדעת מה מפריע לזה..

לקביעת תור
    סגירה
    הגר..

הוספת תגובה

• תשובה 2 ללירון

ד''ר הגר שפר
    27/08/2007

הי לירון
    לדעתי את פשוט צריכה לא להתייאש ולהמשיך לאכול בריא וטוב.
    תוסיפי עוד פעילות אירובית כי הפעילות שאת עושה היא של עיצוב ולא של שריפת שומן.
    תנסי להגיע ל - 5 שעות אירובי בשבוע ואני בטוחה שתראי תוצאות טובות.

תעדכני אותי

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום!
    אוריה
    27/08/2007

שלום קוראים לי אוריה שאני הולכת אם דודים שלי לברכה אני שוחה אם גופייה ומכנס כי אני מתביישת וכי אני חושבת שאני שמנה אבל הם אומרים לי שיש לי גוף יפה אני לא אוהבת את הגוף שלי אני חושבת שאני שמנה עשיתי הרבה דיאטות למרות שאני עוד קטנה אני מרגישה שזה לא המשקל שאני צריכה להיות בו אני צריכה לשקול 8 קילו פחות איך יורדים 8 קילו בשבוע בבקשה תעזרי לי כל החיים שלי אני שמנה אני רוצה להרגיש איך זה להיות רזה כמו כל החברות שלי ללבוש בגדים צמונים ולהרגיש טוב אם הגוף שלי תחזירו אליי תשובה שלום ולהתראות!

לקביעת תור
    סגירה
    שלום!

הוספת תגובה

• תשובה לאוריה

ד''ר הגר שפר
    27/08/2007

הי אוריה
    צר לי לאכזב אותך חמודה אבל אי אפשר לרדת 8 קילו בשבוע, 8 קילו יורדים לאט בערך ב 4-5 חודשים, אבל מה שחשוב זה שהירידה תחזיק מעמד ולא תצתרכי לעשות שוב דיאטה.
    אני מציעה שתשלחי לי עוד מכתב, תכתבי בו את הגיל, גובה והמשקל שלך, כמה פעילות גופנית את עושה ומה את אוכלת, ביום יום ואני אעזור לך לבנות תפריט טעים ובריא שיעזור לך לרדת במשקל.
    אז אל תתיאשי העזרה בדרך
    מחכה לתשובה
    הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלהההה!~!~
    AnaT
    26/08/2007

היי:]]
    רציתי לשאול...
    -האם כעושים בפעילות גופנית אני מתכוונת יומיומית זה עוזר לגדילת הגוףף..כילו לגבוהה..ולהתפתח יותר?!

- כמה קלוריות בערך צריך ביומיום בממוצע כילו!?

תודה רבה רבה רבה..,
    תמר..אהה ויש לך שם יפה:]

לקביעת תור
    סגירה
    שאלהההה!~!~

הוספת תגובה

• תשובות לתמר

ד''ר הגר שפר
    26/08/2007

היי תמר
    1. אם כואב לך הצוואר כנראה שאת עושה את הכפיפות לא טוב ומשתמשת יותר ידי בכוח של הראש והצוואר זה לא בריא וגם עובד פחות על הבטן.
    כשאת שוכבת תפתחי את המרפקים ותסתכלי כל הזמן לתקרה ולא קדימה, תני לראש לנוח בין הידיים ואל תתרוממי מהצוואר, כפיפות קטנה ואיכותיות הן הרבה יותר יעילות מכפיפות גדולות.

2. כדי לעצב את הצדדים צריך לעשות כפכות בטן באלכסונים, את יכולה לבקש מהמורה להתעמלות שתדגים לך.

3. אפשר לאכול ישר אחרי פעילות גופנית.

4. פעילות גופנית מעודדת את בניית השרירים והעצמות ובהחלט יעילה לגדילה.

5. כמות הקלוריות תלויה בגיל, במין וברמת הפעילות הגופנית היומית שלך...

תמשיכי להתאמן ולהתעניין

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב :] לד"ר הגר שפר
    לירון
    25/08/2007

היי אני לירון - שם בדויי.. - ואני בת 12 ושמונה חודשים בערך.. אני שוקלת 49.. הגובה שלי הוא 1.53
    אני נורא רוצה לרדתת במשקל. הייתה תקופה שירדתי בערך 2 קילו או 3 כי לפני כמה חודשים שקלתי 52.
    אני לא מבינה ממש איך ירדתי =\
    הינה התפריט שלי :
    בוקר: נס קפה עם 2 כפיות סוכר
    2 פרוסות לחם, לפעמים קל ולפעמים לא, עם גבינה לבנה וירקות בלי הגבלה..

לפעמים שעתיים בערך אחרי ארוחת הבוקר אני לוקחת פרי.

צהריים: סלט ירקות , בשר כלשהו (עוף,שניצל,חזה עוף) ולפעמים גם קצת פתיתים\אורז\פירה.

אחרי צהריים: בימים שסתם בא לי משהו טעים אני לוקחת פרי כלשהו, בימים אחרים לא אוכלת כלום.

ערב: סלט \ ירקות חתוכים, חביתה\ סנדוויץ\ לפעמים שקשוקה ולפעמים סלט טונה (טונה, קצת תירס, חסה, מלפפון ועגבניה)

ובלילה לפעמים תה עם 1 וחצי כפיות סוכר.

אני הולכת לסטודיו נועה פעמיים בשבוע שעה ביום בערך.
    כמעט כל ערב אני עושה הליכה [התחלתי מלפני כמה ימים] של שעה שלמה..
    ושאין לי את סטודיו נועה אני עושה 50 כפיפות בטן, 200 קפיצות בחבל , הרמת משקולת של 2 קילו 50 פעמים ופילאטיס לפעמים.

הייתי רוצה שתמליצי לי מה עוד לעשות כי אני כבר לא יודעת:(

לקביעת תור
    סגירה
    חשוב :] לד"ר הגר שפר

הוספת תגובה

• תשובה ללירון

ד''ר הגר שפר
    26/08/2007

הי לירון

לפי המשקל הגובה שלך המשקל שלך בסדר גמור ואני לא מבינה למה את רוצה לרדת במשקל.
    התפריט שלך הוא בריא וטוב ולכן הוא הביא אותך למשקל 49. עכשיו הגוף שלך כנראה לא יורד יותר כי הגעת למשקל הבריא שלך.
    האם זה מאכלת גם בזמן האחרון או ששינית את התפריט בחופש?

את יכולה להוסיף עוד פעמיים בשבוע הליכה כי רק 2 שיעורים בשבוע זה לא מספיק, אני הרי ניהלתי את החוג הזה אז אני יודעת.
    אם את רוצה עוד הסברים את מוזמנת להתקשר אלי: 03-6488363 054-5555265
    בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קטנה וחשובה
    ליאור
    24/08/2007

היי, יש לי שאלה. שמעתי באיזה שהוא מקום שזה לא טוב לשמור על דיאטה קבועה ולצרוך את אותן כמויות של קלוריות כל יום, כי אז הגוף מתרגל לזה ואם מתחילים לאכול פחות או יותר עולים במשקל. זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קטנה וחשובה

הוספת תגובה

• תשובה לליאור

שלי ראכמוט
    26/08/2007

ירידה במשקל או עליה במשקל היא פונקציה של כמה נכנס לגוף (כמה אתה אוכל) לעומת כמה אנרגיה אתה מוציא (חלוף חומרים ופעילות גופנית...) , לכן אם אתה מגיע למצב שבו אתה מאוזן במשקל- כנראה שהתייצבת על כמות קלוריות הקרובה לכמה שאתה מוציא.
    כאשר אתה פתאום אוכל יותר- אתה אמור להשמין או אם אם אתה תאכל פחות מהרגיל או תעשה יותר פעילות אתה אמור לרזות.
    לצערנו, לפעמים זה לא בדיוק עובד לפי הספר, כי המשקל מושפע גם מגיל ומגנטיקה וכו'.

שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה אני עוד פעם
    יוני
    23/08/2007

אני מטר 1.70 ואני אוהב לאכול הרבה דברים

לקביעת תור
    סגירה
    זה אני עוד פעם

הוספת תגובה

• תשובה ליוני

שלי ראכמוט
    26/08/2007

הי,

לפי הנתונים שהבאת - אתה אומנם גבוה יחסית לגילך , אך רצוי לשמור על המשקל הנוכחי.
    כתבת שאתה אוהב הרבה דברים, אני מציעה שתנסה לשלב ירקות בכל ארוחה שלך , תשתה הרבה מים ותפחית את כמות המזון המטוגן, הממתקים והסוכרים שאתה אוכל.
    פעילות גופנית היא מאוד חשובה לבריאות וגם כדי לשמור על המשקל ולא להשמין.
    אתה יכול להירשם לחוג או הליכה או שחייה או ריצה, העיקר שהפעילות גופנית תהפוך לחלק מהשיגרה.

בהצלחה
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום...
    סברין
    23/08/2007

שלום.... באמת אני רוצה עזרה .. אני בת 17 הגובה שלי 1.65 והבעיה היא שהמשקל 61 ואני רוצה לאבד 8 קילו ובמיוחד מנתונים והישבן כי הגובה שלי הוא לא ממש !!... אז בבקשה תכתבי לי תפריט ...

לקביעת תור
    סגירה
    שלום...

הוספת תגובה

• תשובה לסברין

שלי ראכמוט
    23/08/2007

שלום לך,

לפי הנתונים שרשמת את לא צריכה לרדת במשקל ובטח שלא 8 קילו. את נמצאת במשקל תקין.
    אם את רוצה לעצב את גופך אני מציעה לך להירשם לשיעורי עיצוב חיטוב, אבל לא כדאי להתחיל בדיאטה אם את לא צריכה.

בהצלחה

שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדש - פורום הרזיה טבעית
    מערכת BeOK
    23/08/2007

נפתח [a href=http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=184 id=link]פורום הרזיה טבעית[/a], בניהול עדנה מינץ, יועצת תזונה ומקימת חוות הבריאות מצפה אלומות. אתם מוזמנים להיכנס וללמוד איך לרזות בעזרת תזונה טבעית

לקביעת תור
    סגירה
    חדש - פורום הרזיה טבעית

הוספת תגובה

• שינוי תזונתי משמעותי בהריון

טליה
    16/02/2009

שלום אני בשבוע 30 להריוני השלישי. התחלתי להרגיש חוסר אנרגיה ועייפות. זה לא אמור לאיין את השלב הזה של ההריון. פתאום באה לי ההרגשה שזה בגלל תזונה לא מספיק טובה. אני כן אוכלת הרבה ירקות, פירות טריים, מאוזנת בין פחמימות חלבונים וכו. אבל חוטאת בקפה וב"שטויות" - קמח לבן בעוגות וכל מיני. נפל לידי הספר האוכל עושה את האדם. ויש לי הרגשה טובה לגבי השינוי התזונתי המוצע שם או לפחות חלקו. לא לאכול פירות אחרי אוכל, לא לשתות תוך ארוחה גדולה. לגוון מאוד את המזון, להרבות במזון לא מבושל וכו. יש בספר עוד צעדים שנראיפ לי כרגע דרסטים כמו ניקוי רעלים וכאלה. השאלה היא האם בהריון זה בסדר לשנות הרגלי תזונה באופן משמעותי. אשמח לתגובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה בהריון

מיכל גילאון
    19/02/2009

שלום טליה,
    נראה לי שהגעת לפורום הלא נכון..... אבל בכל זאת -
    ההריון הוא תקופה מצויינת לרכישת הרגלי אכילה בריאים יותר. זוהי תקופה בה לנשים רבות יש מוטיבציה גדולה לדאוג לתזונה בריאה עבורן ועבור העוברים שלהן.
    אין צורך בשינויים דרסטיים שיכבידו עלייך או בצעדים חסרי ביסוס מדעי (כמו ניקוי רעלים).
    את יכולה להוסיף מזונות בריאים לתפריט כמו טחינה, אבוקדו, אגוזים, שקדים, דגנים מלאים (לחם שיפון, אורז מלא, קינואה), קטניות, להמשיך לאכול ירקות ופירות ומוצרי חלב ומנגד, להפחית את כמויות "השטויות". כשמתחשק לך מתוק נסי לאכול פירות יבשים או יוגורט עם פרי במקום עוגיות וכד'.

בהצלחה!

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אני צריך עזרה בדיאטה
    יוני
    23/08/2007

אני בן 14 ואני שוקל 83 קילו אם תוכלי לתת לי תפריט אני אשמח מאוד תודה

לקביעת תור
    סגירה
    היי אני צריך עזרה בדיאטה

הוספת תגובה

• תשובה ליוני

שלי ראכמוט
    23/08/2007

הי,

לא ציינת מה גובהך , כך שייתכן ואתה במשקל תקין ואין שום סיבה לעשות דיאטה.
    אם תוכל גם לפרט מה אתה אוכל עכשיו ומה אתה אוהב לאכול כדי שהתפריט יותר יתאים לך.

שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטרת שאני ממטרידה אתכן..
    תוווומר
    23/08/2007

עוד שאלונת קטנטונת.... כמה אני ( בת 12 גובה 1.58) צריכה לאכול בקלוריות ביום.... ?

לקביעת תור
    סגירה
    מצטרת שאני ממטרידה אתכן..

הוספת תגובה

• תשובה לתומר

שלי ראכמוט
    23/08/2007

הי,
    פה כתבת את גובהך ואת אכן במשקל תקין לגילך וגובהך כך שאת לא צריכה לרזות.
    בקשר לכמות הקלוריות בגילך, זה מאוד תלוי בכמה פעילות גופנית את עושה ובעוד משתנים.
    אני ממליצה שתקראי מה שכתבתי לך מקודם ותפעלי לפי זה ולא לפי ספירת קלוריות.
    בהצלחה שוב
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סתם שאלה.. אבל אני ישמח אם תעני לי
    תוווומר
    23/08/2007

היי.. רציתי לשאול אותך אם אני בת 12 ושוקלת 43 ואני רוצה לשקול 40 מה אני צריכה לעשות לטווח הרחוק לא משו היסטרי סתם לידע כללי.. גם מבחינת אוכל לביתספר וגם מבחינת ספורט..

אני ישמח מאוד אם תעני לי .. :):):)

הוספת תגובה

• תשובה לתומר

שלי ראכמוט
    23/08/2007

הי,
    לא כתבת מה גובהך, אבל אם את בגובה ממוצע כמו שאר הבנות בכיתתך את במשקל תקין גם ב43 כך שאת לא צריכה לרזות, להפך- עם הגיל את צריכה לעלות במשקל ולגבוה .
    כדי לעלות במשקל בצורה מתאימה לגילך, חשוב באמת להקפיד על פעילות גופנית סדירה 2-3 בשבוע + לאכול 3 ארוחות עיקריות עם 2-3 ארוחות ביניים.
    להימנע משתייה מתוקה וממתקים ומזונוות מטוגנים.
    להקפיד על 3 מוצרי חלב ביום, על מנת בשר ביום .
    לשתות הרבה מים ולהחליט על חטיף יומי קטן ולא ל"נשנש" כל היום.
    ולשלב ירקות ופירות בתפריט.
    בהצלחה
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא:חיטוב הבטן!
    mayan
    22/08/2007

שלום אני בת 14 גובהה: 168 משקל 56..אני במצב תקין!?...

אני רוצה לשאול איך אני יכולה לחטב את הבטן ...אני רוצה שתהיה לי בטן מחוטבת :}}

אה ואני רוצה לשאול איך אני יכולה להוריד משקל כילו להרזות באזור היריכיםם!?והתחת:?!?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושא:חיטוב הבטן!

הוספת תגובה

• תשובה למעיין

שלי ראכמוט
    23/08/2007

הי,

את נמצאת במשקל תקין.
    כדי לחטב את הבטן רצוי לעשות תרגילים לבטן של כפיפות בטן- אפשר לעשות אפילו כל יום, רק רצוי להתחיל בהדרגתיות - 3-4 פעמים בשבוע ואז להגיע לכל יום.
    אני לא מציעה שתתחילי לעשות דיאטה כדי לרזות , אבל אני מציעה להרשם לשיעורי עיצוב וחיטוב- שם יכולים לעבוד איתך על חיטוב הירכים והתחת.
    בהצלחה
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך עזרה בנושא דיאטה. הודעה שניה !
    עידו
    22/08/2007

שלום רב .. אני ב14 וחצי וגובהי הוא 1.76 וחצי ואני שוקל 70 קילו.. אני משחק כדורסל בקביעות כ 5 אימונים בשבוע.. אני צריך תפריט מגוון כולל ארוחות ביניים שר יתן לי אנרגיה וגם שיהיה דיאטטי .. שעות האימונים שלי הם: יום ראשון 6 וחצי עד שמונה , יום שני מ6 עד 7 וחצי, יום שלילשי מ6 וחצי עד 8, יום רביעי מ-7 עד 8 וחצי ויום שישי מ3 וחצי עד 5.. אני אוהב לאכול בעיקר פסטות אורז שניצלים תפוחי אדמה , בישולים למינהם ועוד .. לא אוהב : בצל כול הדגים חוץ מטונה קישואים וכו' .. אם צריחך עוד פרטים אז תפנו אלי בתודה וציפיות מוטי ..(=

הוספת תגובה

• תשובה לעידו

שלי ראכמוט
    23/08/2007

שלום,

הנה רעיון לתפריט:

א. בוקר:
    מנת פחמימות + חלבונים. כמו : 2 פרווסת לחם/לחמניה + ביצה או גבינה או טונה
    א. ביניים בבית הספר:
    כריך עם גבינה או ביצה או טונה + ירקות
    א. צהרים:
    מנת פחמימות + חלבונים + ירקות:
    תוספת חמה בכמות של 2 -2.5 כוסות + מנת בשר : 1-2 חתיכות בשר (לא מטוגן)+ ירקות
    א. ביניים:
    כריך או חטיף בריאות עתיר חלבון
    א. ערב:
    מנת פחמימות + חלבונים + ירקות:
    תוספת חמה בכמות של כוס- כוס וחצי או לחמניה או 2 פרוסות לחם + טונה/גבינה/גבנ"צ/ביצה/בשר + ירקות
    חשוב להקפיד על שתיית מים כמה שיותר. לפחות בין 10-14 כוסות ביום.
    ביצה - אתה יכול לאכול אחת ביום כל יום .
    תסדר את התפריטבהתאם לשעות האימונים שלך ולפי הזמנים שבהם את יותר רעב
    בהצלחה
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני צריכה עזרה
    נורית
    22/08/2007

יש איזו דיאטה טובה לקראת תחילת שנת הלימודים. אני עולה לכיתה ח' ויש מצב שאני צריכה להוריד איזה 8 ק"ג. מה עושים עד פתיחת שנת הלימודים? אפשר להוריד הכל בחודש?
    תודה, נורית, הרצליה

לקביעת תור
    סגירה
    אני צריכה עזרה

הוספת תגובה

• תשובה לנורית

ד''ר הגר שפר
    22/08/2007

הי נורית

צר לי לאכזב אותך אבל קשה לגוף לרדת יותר מ- 2 קילו בחודש אז 8 קילו דורשים לפחות 4-5 חודשים.
    אבל, כל ירידה, גם קטנה תגרום לך להרגיש יותר טוב.
    תכתבי לי מה את אוכלת ואני אכתוב לך מה לשנות כדי להוריד במשקל

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה