פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה קטנה...
    ליאור
    09/08/2007

רציתי לשאול באיזה שעות של היום עדיף לעשות פעילות גופנית כך שששריפת הקלוריות תהיה ממשית, מה עדיף לאכול לפני ואחרי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קטנה...

הוספת תגובה

• תשובה לליאור

שלי ראכמוט
    09/08/2007

שלום,

אין שעות מועדפות לעשות פעילות גופנית כדי לשפר את שריפת הקלוריות, העיקר שאתה עושה פעילות גופנית.
    שעתיים- עד ארבע שעות לפני הפעילות (תלוי בקצב העיכול של המזון שאכלת), רצוי לאכול פחמימות כדי שתהיה לך אנרגיה לפעילות . למשל : כריך מ2 פרוסות לחם או פסטה או אורז וכו'...
    אחרי הפעילות רצוי לאכול עד שעה מתום הפעילות - שילוב של פחמימות וחלבונים. למשל : סלט עם 2 פרוסות לחם וגבינה או 2 פרוסות לחם עם ביצה או טונה.
    בהצלחה
    שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    אריק
    08/08/2007

אני בן 12 הגובע 1.55-156 שוקל 65 הולך מדי פעם לבריכה נוסע מדי פעם על אופנים ומשחק די הרבה בחוץ לא עולה ו לא יורד במשקל אני רוצה לדעת אם אני במשקל תקין או שמן .

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• תשובה ליבגני

שלי ראכמוט
    09/08/2007

שלום,
    לפי הנתונים שציינת משקלך מעל המשקל הממוצע בגיל זה , וגובהך ממוצע לגיל זה.
    חשוב שתעשה פעילות גופנית באופן סדיר, כלומר פעמיים- שלוש בשבוע בריכה או אופניים ולא מדי פעם. ותקפיד בנושא באוכל לא לאכול הרבה אוכל מטוגן או שמן וחטיפים וממתקים.
    אני מציעה חטיף קטן אחד ביום כמו במבה קטנה או מיני חטיף שוקולד או ארטיק דיאט או ארטיק קרח.
    לאכול הרבה ירקות (בכל ארוחה ירקות)
    ולשתות הרבה מים
    בהצלחה
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחוף..
    ליאור
    08/08/2007

אוקיי, אני בת 16, הגובה שלי הוא 1.68 מ' והמשקל שלי הוא 57 ק''ג.
    אני יודעת שאני שמנה וממש רציתי לרדת בסביבות ה-5 ק''ג.
    הבעיה היא שאני רוצה לעשות את זה ממש מהר (רציתי עד סוף החופש להגיע למשקל היעד).
    התחלתי בדיאטה דיי קיצונית שבה אכלתי ביום 2 כפות אורז בצהריים ו-3 כפות סלט בערב. אני שותה המון מים, וזה דיי ממלא אותי, כך שאני לא מרגישה כל הזמן רעבה.. אני עושה דיי הרבה כושר (יש לי הליכון בבית וטרמפולינה ענקית, אני משתמשת בשניהם, עושה כפיפות בטן, תרגילי כושר)..
    בינתיים הצלחתי לרדת 2 ק''ג בשלושה ימים!! אני יודעת שזה לא בריא לעשות את זה כל כך מהר, אבל ממש רציתי להגיע ללימודים עם משקל נורמלי. אני מפחדת שהדיאטה תפגע בי לטווח האורך, שהיא תאט את קצב המטבוליזם שלי לתמיד (כי עכשיו הוא דיי איטי).
    אני לא יודעת מה לעשות ואני ממש רוצה לרדת במשקל, בבקשה תעזרו לי!!

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף..

הוספת תגובה

• תשובה לליאור

ד''ר הגר שפר
    09/08/2007

הי ליאור
    אני מאד מבינה את הרצון שלך לרדת במשקל עד תחילת השנה אבל הדיאטה שאת עושה פשוט מסוכנת. זו כמות מאד קטנה של מזון באופן קיצוני ובנוסף את גם עושה פעילות גופנית.
    אני בטוחה שדבר כזה יפגע בגוף שלך לטווח הקצר והארוך.
    דיאטה של פחות מ-1000 קלוריות מורידה את קצב חילוף החומרים (את בקושי מגיעה ל-100).
    את תרדי במשקל בטווח הקצר אבל תעלי הכל בחזרה ומהר ברגע שתחזרי לאכול.
    בצורה כזאת כל תפוח יהיה כמו המבורגר.
    אני מתחננת בפניך שתפסיקי עם הדיאטה הקיצונית. אני מבינה לליבך גם אני בגיל שלך עשיתי דיאטות קיצוניות והיום אני משלמת את המחיר עם חילוף חומרים מאד נמוך שגורם לי לעלות במשקל מכל סטיה קטנה בתפריט ולעשות פעילות גופנית מאומצת כמעט כל יום בכדי לשמור על משקל תקין.

תחזרי לאכול תפריט בריא ומאוזן -
    הכנתי לך תפריט שבטוח יעזור לך לרדת במשקל:

בוקר : יוגורט טבעי
    צהריים: חזה עוף / דג / 3 קציצות מבושלות ברוטב עגבניות + ירקות + כוס פרי לקינוח
    ארוחת ביניים: ארטיק דיאט + גבינה עם ירקות
    ארוחת ערב: חביתה מ- 2 ביצים + סלט + כוס פרי לקינוח

תעשי שעה פעילות גופנית 5 פעמים בשבוע וככה תוכלי לרדת במשקל בצורה טובה ובטוחה.

תספרי לי איך הולך ומקווה שתקשיבי לי - אני באמת רק רוצה בטובתך.

בהצלחה
    הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה לילד עים הפרעת קשב וריכוז
    ליליאן
    08/08/2007

שלום
    ילדי בן 11 מאז שהוא אובחן כילד עים ADHD התחיל טיפול תרופתי והתחילו הפרעות אכילה
    כשהוא לוקח כדור אז הוא לא אוכל כל היום ובערך ב-4 אחר הצהריים הוא נתקף בבולמוס אכילה
    כשהוא לא לוקח כדור כמו עכשובחופש הוא פשוט לא מפסיק לאכול .ברצוני לציין כי אנו חיים בבית עים מודעות אכילה אנחנו מתאמנים וגם הילד מצטרף באופו קבוע .ולמרות הכל הילד ממשיך להשמין
    אני ממש נואשת אנא עיזרו לי
    תודה

הוספת תגובה

• תשובה לליליאן

שלי ראכמוט
    08/08/2007

שלום,

דבר ראשון , אני מציעה שתנסי להתיעץ עם הרופא, ייתכן שניתן להחליף את התרופה לתרופה שיותר מתאימה לו .
    הצעות כלליות שאולי יוכלו לעזור- לתת לו לאכול כל שעתיים- שלוש אבל מנות קטנות
    וכמובן להמשיך עם פעילות גופנית קבועה
    וגם כשהוא לוקח את תרופה והוא לא מרגיש רעב בכלל עד השעה 16 - אני מציעה שהוא יאכל כריך או משהו אחר , כדי לא להגיע רעב כ"כ לארוחות
    אם בוודאות מדובר בהפרעות אכילה ובבולמוסים אני מציעה שתפני לקבל ייעוץ פרטני בנושא .

בהצלחה

ואשמח אם תעדכני אותי בהמשך,
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה תפריט
    אור
    07/08/2007

שלום!
    קוראים לי אור בת 17 ובמהלך החופש העלתי שני קילו אני משלבת ספורט אבל אני צריכה תפריט כדי שאני ידע ויהיו לי חוקים אני אשמח לתפריט 1200 קלוריות.

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה תפריט

הוספת תגובה

• עידכון קטן

אור
    08/08/2007

מצאתי תפריט כתוב שזה 1200 קלוריות האם התפריט טוב וכתבתי הערות אשמח להתייחסות וגם אם יש לך תפריט בשבילי אשמח

– 2 פרוסות לחם קל

+ 1 כף גדושה של גבינה לבנה 5% מועשרת סידן או 1 פר' גבינה צהובה 9%

+ ירקות

ביניים - 1 יוגורט לבן 1.5% שומן או גבינה אישית 5%

+ 2 דבלים ( תאנים מיובשות )/ 1 כף צימוקים/ 1 תפוח עץ/ 1 אגס/ 1 נקטרינה/ 1 אפרסק

צהרים – סלט ירקות + 1 כפית שמן זית/ 1 כף סלט טחינה/ 2 כפות רוטב לייט

+ ירקות מבושלים

+ 2 תפוחי אדמה בינוניים או 4 כפות אורז מבושל(מותר פסטה במקום זה)

+ 2 טבעולייט או חזה עוף בגריל או ¼ עוף בתנור

ביניים – פינוק עד 100 קלוריות ( לדוגמה - גלידה דיאטטית או חטיף אנרגיה )(מותר שוב פרי?)

ערב - 1 ביצה או ½ טונה במים

+ ¼ קופסת פיראוס 5%/ 1 יחידת עמק ביס 5%(מותר במקום קוטג או גבינה לבנה 5%)

+ ½ כוס גרגירי תירס לייט/ ½ 2 פרוסות לחם קל

+ ירקות חופשי + 1 כפית שמן זית/ 1 כף סלט טחינה/ 2 כפות רוטב לייט

קינוח – 1 מנת פרי

לילה – קרטיב לייט(במה אני יכולה להחליף את זה?)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאור - תפריט

ד''ר הגר שפר
    08/08/2007

הי אור
    התפריט הזה יותר מתאים לנשים מאשר לנערות ולדעתי כדאי שתאכלי קצת יותר וגם יותר מגוון.

האם זה תפריט שאת חושבת שתוכלי להתמיד בו?

איזה מאכלים שאת אוהבת היית רוצה להוסיף?

איזה דברים בתפריט לא נראים לך והיית מעדיפה להחליף?

תתני לי עוד נתונים ( גם לגבי הספורט) ואני אעזור לך לבנות תפריט שיהיהלך כייף להתמיד בו.

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאור

ד''ר הגר שפר
    08/08/2007

הי אור
    אני מציעה שתלשחי לי פירוט מה את אוכלת במשך היום ואיזה פעילות גופנית את עושה ואני אתאים לך תפריט.
    מחכה לתשובה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שמנמן
    שירלי
    06/08/2007

שלום,
    בני בן 7.5 והוא מעט שמנמן (הוא גם מאוד גבוה). אשמח לקבל המלצה לתפריט מאוזן שיגרום לו לרדת מעט במשקל. אני משתדלת לתת לו אוכל בריא ולהגביל אותו בכמות הפחמימות והסוכרים. אני לא מדברת על כך שמזונות אלה משמינים אלא "לא בריאים".
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שמנמן

הוספת תגובה

• תשובה לשירלי

שלי ראכמוט
    06/08/2007

הי, שירלי

אני שמחה לראות שיש מודעות בבית לתזונה נכונה ואת משתדלת לתת לו מזון בריא.
    אם לילדך יש נטיה להשמנה כדאי גם לשים לב לכמות השומן וסוג השומן שהוא אוכל.
    דוגמא לתפריט מאוזן יחסית :
    2 פרוסות לחם + ממרח : טחינה/אבוקדו/גבינה עד 5%
    א. ביניים : פרי או מעדן או יוגורט
    א. צהרים: ירקות חתוכים או סלט ירקות עם מעט שמן זית
    מנת פחמימות - רצוי מבושלת עם מעט שמן
    מנה בשרית- רצוי לא מטוגן
    א. ביניים: כריך קטן או פרי או חטיף קטן
    א. ערב: 2 פרוסות לחם + ביצה/טונה/ גבינה עד 5%
    כמובן שיש להתאים את התפריט לדוגמא למה שילדך אוהב
    וכמובן לשתות הרבה מים.
    חשוב שתדעי שילד בגיל 7.5 צריך לקבל מכל אבות המזון : גם מפחמימות, חלבונים ושמונים רק לא צריך להגזים בכמויות .
    וייתכן שכרגע נראה לך שילדך יותר "שמנמן" ,אבל אם ימשיך לאכול בצורה מאוזנת ויעשה גם פעילות גופנית קבועה , עם הגיל המשקל יתאזן יחסית למשקלו.
    בהצלחה

שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלי תודה ועוד שאלונת....

שירלי
    06/08/2007

מהי הכמות המומלצת ב"מנת פחמימה" לילד ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה לשירלי

שלי ראכמוט
    06/08/2007

בעיקרון מנת פחמימה מוגדרת כ15 גרם פחמימה.
    15 גרם פחמימה= 1 פרוסות לחם = שליש פיתה= חצי כוס אורז או פסטה לאחר בישול ועוד...
    אבל ילד לא אמור לאכול בארוחות מנת פחמימה אחת, אלא מספר מנות פחמימה.
    למשל בארוחת הבוקר 2פרוסות לחם שהן 2 מנות פחמימה ובצהרים כוס- כוס וחצי לאחר בישול שהן בערך בין 2-3 מנות פחמימה.
    חשוב להבין שזה מאוד אינדוודואלי , כי יש ילדים שרגילים לאכול מעט ולכן הם שבעים ממעט ויש ילדים שיותר רעבים דווקא בשעות הצהרים או מוציאים יותר אנרגיה והם לא ישבעו משתי מנות פחמימה וירצו יותר.
    לילדים יש מנגנון של רעב , שובע והם בדרך כלל מצליחים לווסת את הכמות שהם צריכים ליום- כלומר ארוחה אחת הם אוכלים יותר וארוחה אחרת הם אוכלים פחות, במידה שמאפשרים להם גם לקבוע את הכמויות. לכן , גם צריך להימנע מוויכוחים רבים על האוכל.

אם את רואה שאת זקוקה להכוונה מקיפה יותר, מומלץ לפנות לייעוץ פרטני במרפאה לדיאטנית
    בהצלחה

שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחמימות

שירלי
    06/08/2007

אחת מהסיבות, לדעתי, שבני משמין הינה צריכת פחמימות מוגזמת. כשאני רואה שהוא לוקח עוד ועוד, אני מנסה להציע לו משהו אחר כתחליף. לדוגמא :בארוחת בוקר הוא אכל ביצה + לחמניה קלה +גבינה +שוקו. אחר כך הוא ביקש עוד לחם/קרקרים. שאלתי אותו אם הוא רעב וכשהוא ענה שכן אמרתי לו:" אז אולי תקנח בפרי ? במעדן חלב ?". האם זה נכון להגביל אותו ? כמה מנות פחמימה הוא אמור לאכול ביום ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשירלי

שלי ראכמוט
    07/08/2007

אני ממליצה לך לנסות לת לבנך לשתות כוס מים או שתי כוסות מים לפני כל ארוחה כדי שישבע קצת ולא יהיה רעב מדי בארוחה וגם כדי שיגיע לכמות מספקת של מים ביום.
    אני ממליצה לא להגביל ולאפשר ולבדוק האם בארוחה הבאה הוא "מקזז" באופן טבעי.
    אם את רואה שהוא לא מקזז והוא אוכל כמויות גדולות לאורך כל היום כדאי לנסות לתת לו 2 פרוסות לחם במקום לחמניה קלה ובכריך לשים הרבה ירקות כדי שישבע .ואולי כך הוא לא יבקש תוספת
    אולי לעשות ניסיון בהסכמתו לחכות רבע שעה אחרי הארוחה ואם עדיין ירגיש רעב יקבל את מה שביקש.
    בקשר לשאלתך לכמות הפחממות ביום - ההמלצה היא בין 50-60 % מסך כל קלוריות לאותו יום.
    בערך שבכל ארוחה עיקרית שיהיו בין 2-3 מנות פחמימה ביום ומנת פחמימה אחת בארוחות ביניים.
    כמובן שאפשר לגוון ולשנות אם הוא רעב יותר בארוחות הביניים.
    אם את מרגישה שאת זקוקה לתמיכה ועזרה נוספת בנושא במרפאת ד"ר לוי יש גם הדרכת הורים שבאה לתת מענה לשאלות אלו.
    בהצלחה

שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים וחמישה ח' שהפסיק לאכול
    רוית
    05/08/2007

הבן שלי בן שנתיים וחמישה חודשים. בחודש האחרון הוא הפסיק לאכול.

אם הוא אוכל , זה בטובות. תוך כדי משחק (כמובן בשולחן האוכל) ...

בעבר הוא היה יושב ואוכל יפה מאוד. לא יודעת מה קרה לו. השתנה מקצה לקצה.

בגן היו אומרים לי שהוא "אוכל נהדר..." (המשפט הקבוע של הגננות) ואגב, האמנתי כי באמת הוא היה אוכל טוב.

היום זה היה השיא. באתי לקחת אותו מהגן והגננת שאלה אותי אם קורה משהו עם האוכל בבית לאחרונה ... עניתי לה שכן.
    יש בעיה. הוא לא אוכל.

המפנה החל כשנסענו לחופשה משפחתית באילת. עוד שם הוא לא נגע בכלום בחדר האוכל.. וזה היה סיוט. הכל היה בכוח.
    לא יתכן שילד בגיל הזה מבקש כל היום בקבוק...

הוא לא ילד שמן או כזה שטורף אוכל , גם אני לא רוצה שיהיה אבל בהחלט יש איזו שהיא בעיה.. איך אני פותרת אותה ?
    מה לעשות? ?
    תודה

הוספת תגובה

• תשובה לשירי

שלי ראכמוט
    06/08/2007

שלום לך,

קודם להרגיעך כי יש לפעמים תקופות שילדים אוכלים פחות טוב, אבל הנה מספר הצעות שתוכלי לנסות בעצמך.
    ציינת מקודם שאם ילדך אוכל זה תוך כדי משחק, לכן אני מציעה לך לנסות מספר דברים:
    *לנסות שיהיה רווח מספיק גדול בין הארוחות- שלא "ינשנש" או יאכל דברים קטנים בא. ביניים כדי שיגיע רעב לארוחות
    *בארוחות עצמן להשתדל שיהיו כמה שפחות גירויים מסביב , כדי שהוא יוכל להתרכז אך ורק באוכל.
    *לא למשוך את הארוחות הרבה זמן. להקציב זמן מסוים- אם הוא לא סיים בזמן הזה , להמשיך את סדר היום.
    תנסי ותעדכני אותי איך הולך
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המהירה..

רוית
    06/08/2007

כמה ארוחות בגיל הזה צריך לאכול ?
    כל כמה זמן ?
    האם מספיק בוקר צהרים וערב ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המהירה..

רוית
    06/08/2007

כמה ארוחות בגיל הזה צריך לאכול ?
    כל כמה זמן ?
    האם מספיק בוקר צהרים וערב ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשירי

שלי ראכמוט
    07/08/2007

קשה לי להגיד כמה ארוחות רצוי לאכול והאם מספיקות רק הארוחות העיקריות , כי כמות האנרגיה שילדך צריך לקבל תלויה גם בכמות האנרגיה שהוא מוציא.
    ואנחנו מנסים להתאים את תוכנית התזונה לפי רצונו של הילד, יש ילד שידרוש לאכול כל כמה שעות והוא יאכל מעט בכל ארוחה ויש ילד שירצה לאכול רק בארוחות והוא יגיע לאותה צריכה קלורית כמו הילד הקודם.
    החשוב הוא שילדך יקבל מגוון רכיבי תזונה: חלבונים, שומנים, פחמימות, ויטמינים , מינרלים, סידו ,ברזל ועוד..
    אם הוא עולה במשקל בקצב תקין המשמעות שהוא מאזן את הצריכה הקלורית עם ההוצאה הקלורית שלו.
    בהצלחה

שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שאלה שמאוד מטרידה אותי
    הילה
    05/08/2007

שלום, אני לא יודע למה אני לא יורד במשקלי,אני נשאר תקוע אני אוכל טוב עושה ספורט ממש קבוע כל יום בארך לא אוכל מתוקים,ודברים מטוגנים , הדבר היחידי זה לחם קל שחור זה הדבר היחיד.
    אבל לא מתוק ולא שום דבר אחר
    אני ממש רוצה לוהוריד לפחוט 3 קילו ואני לא מבין למה אני לא מצליח לוהוריד אותם,במשך חודש אני כבר ככה נשאר באותו משקל.

וספורט כל יום ריצות\אופנים\הליכות,אני גם עובד קשה.

מה יכול להיות הגורם לכך שאני לא יורד??

הוספת תגובה

• תשובה לאייל

ד''ר הגר שפר
    05/08/2007

הי אייל
    לא כתבת בן כמה אתה, מה הגובה שלך וכמה אתה שוקל.
    יכול להיות שאתה במשקל תקין והגוף לא רוצה שתרד עוד במשקל אז הוא שומר על עצמו.
    יכול להיות שאתה עדיין צומח לגובה ולכן למעשה ירדת במשקל אבל זה לא מתבטר בקילוגרמים כי נוספו לך סנטמיטרים שמשפיעים על המשקל.
    וסיבה שלישית היא שלפעמים גם כשאוכלים תפריט בריא לפעמים אוכלים " הרבה תפריט בריא" וזה עדיין יכול למנוע ירידה במשקל.
    אני אשמח אם תתן עוד נתונים בכדי לתת לך תשובה יותר מדויקת.
    בכל מקרה על תתייאש ותמשיך לחיות אורח חיים בריא - זה נהדר.

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך המהירה להלן נתוני

הילה
    05/08/2007

גובה1.67 משקל 65 וחצי אני בן 16 ואני מעונין לוהוריד לפחוט 3 קילו ואני מפתח סיבולת שרירים וכל מיני אני עוסק בפעילות גופנית לרוב..

אני מאמין אחרי מה שאמרת שאת צודקת,אבל לא הגיוני לי שאני באמת לא יורד במשקל זה לא הגיוני זה מוזר מאוד,אני שם לב שכן יש שינוי בגוף הוא יותר מעוצב אבל אני לא יורד במשקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאייל- המשך

ד''ר הגר שפר
    05/08/2007

הי אייל
    המשקל שלך תקין לגמרי, אני לא מבינה למה אתה רוצה לרדת במשקל.

לדעתי הסיבה שאתה לא רואה הירידה היא כי אתה עושה גם עבודה של פיתוח שרירים ולא רק אירובי ולכן רוב הסיכויים ( במידה ואתה אוכל מספיק חלבון ) שאתה בונה מסת שריר שאמורה אף להעלות אותך במשקל.

אני מציעה שתפסיק להתייחס למספרים על המשקל ותתייחס רק למה שאת רואה במראה ועל הבגדים.
    בעצמך אמרת שאתה רואה שיפור ושהגוף יותר מעוצב.
    פשוט תמשיך ככה ותהנה מהאימונים. אל תייחס למשקל כל-כך הרבה חשיבות.
    מה שחשוב הוא שאתה מרגיש טוב ועושה ספורט כטורח חיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ספיר
    05/08/2007

היי הגר !
    קודם כל , אני מאוד מעריכה את עזרתך לאנשים , ונותנת לך ח"ח (=
    לבעייה:
    אני בת 13 , ועולה לכיתה ח'.
    משקלי הוא 60 קילו , גובה 1.65ואני מאווווד מעוניינת לרדת במשקל (ושאני אומרת מאוד , אני מתכוונת שזה החלום שלי !!!)
    אני ילדה שמנה יחסית , והייתי רוצה שתעזרי לי .
    אני צריכה עזרה בבניית תפריט מיוחד משלי ,
    או בעצה על מה אני יכולה לעשות ספורט , איך ואילו תרגילים יועילו לי בהורדת משקל.
    יש לי הליכון בבית , אני הולכת מידי פעם .
    יש לי עוד בעיה:
    לא יודעת למה , אבל זה פשוט מלהיב אותי לאכול בלילה , כשההורים שלי יושנים \:.
    אני פשוט מתגנבת למטבח ואוכלת עוגיות , ממתקים ועוד.
    הייתי רוצה להפסיק , ולהוריד לפחות 10 קילו או יותר ,
    ולהראות כמו ילדה נורמאלית , כמו בנות הכיתה שלי .
    תודה רבה הגר !!!!!!!!!! (:

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לספיר

ד''ר הגר שפר
    05/08/2007

הי ספיר
    תודה על דברי הערכה זה תמיד כייף לשמוע ממכם תגובות אוהבות.

ספיר יקריתי לדעתי את סובלת מסוג של "אכילה כפייתית" שמאופיינת ע"י אכילה מוגזמת בד"כ בהחבא.
    זאת בהחלט יכולה להיות הסיבה לעודף המשקל שלך כי בזלילה כזאת אפשר לצרוך בקלות 800-1000 קלוריות ( מעבר למה שאוכלים במשך היום) ועם הזמן זה מצטבר לעליה רצינית במשקל.

אני מציעה שתנסי להמנע מהאכילות הללו.
    יש לי רעיון בשבילך, תנצלי את זה שעכשיו החופש הגדול ותזמיני חברה לישון אצלך ( ואז לא תשאירי אותה לבד בחדר, נכון?) או שתלכי לישון כל יום אצל חברה אחרת למשך כמה ימים ( הרי בבתים של אחרים לא תכנסי למטבח ליזלול ) לאחר כמה ימים שתמנעי מההרגל יהיה לך יותר קל לוותר עליו גם בבית.
    אם את בכל זאת מתעוררת ומגיעה למטבח, תשתי כוס גדולה של מים ותחזרי לישון.
    לדעתי אם את רואה שא תלא מצליחה להשתלט על המצב בעצמך כדאי מאד שתשתפי את ההורים בבעיה. אני בטוחה שהם ישמחו לעזור לך ואף יסכימו שתעירי אותם כשאת מתעוררת אם חשק לאכול.
    תנסי להשתמש במחברת ולכתוב לעצמך מה את מרגישה לפני התקפי הזלילה, מה גורם לך לרצות לאכול כל-כך הרבה בהחבא.

אני בטוחה שאם תאמצי תפריט בריא ומזין ותשתדלי לעלות על ההליכון כל יום למשך 40 דקות תראי תוצאות נהדרות.

תעדכני אותי איך את מתקדמת ואם את צריכה עוד עזרה את מוזמנת להתקשר אלי.
    בהצלחה
    הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קטנה..
    שחר
    04/08/2007

היי,
    יש לי עודף משקל קל ואני רוצה להוריד אותו אני עושה דיאטה עכשיו ואני הולכת כמעט כל יום לחדר כושר ושומרת על תפריט נכון עכשיו יש לי שאלה..מישהי אמרה לי שאם עושים דיאטה בשביל לרדת יותר מהר צריך לשרוף כמעט את כל מה שאוכלים זה נכון???

תודה על העזרה,
    שירה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קטנה..

הוספת תגובה

• תשובה לשירה

שלי ראכמוט
    04/08/2007

הי, שירה

כשעושים דיאטה חשוב "לשרוף" כדי לרדת במשקל, אבל אם את בגיל צעיר ואת "שורפת" את כל מה שאת אוכלת , את גם יכולה לפגוע בגדילה שלך.
    חשוב גם כשמנסים לשמור על המשקל לאכול , אבל להימנע ממטוגנים, מאוכל שמן ועתיר קלוריות, ממתקים ושתייה מתוקה .
    ולשלב פעילות גופנית
    זו הדרך הנכונה לשמור על המשקל ולרדת במשקל.
    אם תרשמי לי עוד נתונים על עצמך אולי אוכל לעזור יותר
    בהצלחה

שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה!!
    AnaT
    03/08/2007

בשאלה הקודמת שלי התכוונתי להתפתחות אם זה יכול לעצור התפתחות לפעמים!!!

נגיד אם יש תרגילים שעוצרים את התתפתחות(השדיים,הגובהה..)..???

איזה תרגיילים!?

לקביעת תור
    סגירה
    עוד שאלה קטנה!!

הוספת תגובה

• תשובה לליה

ד''ר הגר שפר
    04/08/2007

הי ליה

לפי המחקים שנעשו בשנים האחרונות התעמלות רגילה לא עוצרת את ההתפתחות.
    חשוב לעשות התעמלות שמתאימה לגיל שלך.
    לדוגמא - להרים משקולות של 20 קילו זה מאד לא בריא בשבילך.
    אבל, אם תעשי התעמלות מגוונת אין שום סיבה שההתפתחות שלך תפגע ולהיפך.

אני מקווה שתמצאי התעצלות שתהיה לך כייפית ומאתגרת

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה
    הגר בן בסט
    03/08/2007

ד"ר הגר יש לי בעיה חמורה אני בת 12 ושוקלת 67 ק"ג.
    אני צריכה לעשות הרבה ספורט אבל לא יודעת מה לעשות (איזה ספורט).
    אני מחפשת ספורט שאני יכולה לעשות בבית ושיעזור לי להוריד ק"ג בחודש!
    תעזרי לי בבקשה!!!

בתודה הגר בן בסט

נ.ב יש לך שם יפה דוקטור.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה

הוספת תגובה

• תשובה להגר

ד''ר הגר שפר
    04/08/2007

הי הגר

את צודקת, אחת הדרכים הטובות ביותר לרדת במשקל היא להרבות בפעילות גופנית.
    יש כמה דברים שאת יכולה לעשות בבית:
    לרקוד ולקפוץ עם מוזיקה כייפית ומלהיבה
    לעלות במדרגות- זה אימון מצוין אני עושה אותו הרבה פעמים בעצמי
    להקליט תוכניות עם התעמלות מהטלויזיה: שעת אושר, אירובי עם גלעד ויש גם ב- VOD תוכניות.
    לקנות שטיח ריקודים ולהשתמש בו לפחות 40 דקות ברציפות
    לעשות אימון עם חבל קפיצה.

אני מציעה שתשתדלי גם לעשות אימונים מחוץ לבית: הליכה, אופניים, שחייה, רולרבליידס וכו'

אם תצליחי לעשות שעה של פעילות גופנית כל יום אני בטוחה שתראי ירידה במשקל.

חשוב לשלב גם תפריט בריא ומגוון כי גם אם עושים המון התעמלות אבל ממשיכים לאכול המון מזון משמין יהיה קשה להצליח.
    אבל אני בטוחה שתצליחי לעשות את השינוי.
    אם יש לך עוד שאלות תכתבי לי.

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי הגר תודה על התגובה הקודמת
    מוטי
    03/08/2007

אוקי אז ככה אני אוהב לאכול כל מיני חטיפים דברים מתוקים .. ואני לא אוהב לאכול בצל כל מיני ירקות יוגורטים וכל אלו אני שוקל 69 קילוגרם והגובה שלי הוא 1.76 אני משחק כדורסל בקביעות .. אני חייב לדעת מה לעשות יש לי בעיה שאני אוכל ארוחת צהריים ואז אני מרגיד עוד רעב ואז לוקח לי חטיף ואוכל ... אם אפשר אני רוצה לדעת מה לאכול אחרי אימונים ולפני מחכה לתגובה בי ביי (=

הוספת תגובה

• תשובה למוטי - 2

ד''ר הגר שפר
    03/08/2007

הי מוטי

בוא נעשה דבר כזה תכתוב לי במשך 3 ימים מה שאתה אוכל ( כולל כמויות) ואני אכין לך תפריט יעיל לפי הדברים שאתה אוהב ולפי הסדר יום שלך.
    תכתוב לי גם באיזה שעה האימונים כדי שאני אמליץ לך מה לאכול לפני.
    מתאים?
    מחכה לנתנונים

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה!
    AnaT
    03/08/2007

האם יש תרגילים שמשפיעים על ההתפתחות!?..(הגובהה...וכ"ו)..??

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה!

הוספת תגובה

• תשובה לליה - 2

ד''ר הגר שפר
    03/08/2007

הי ליה
    אם הבנתי נכון את רוצה להבין אם התעמלות יכולה להשפיע על הצמיחה לגובה.
    התעמלות סדירה, פעם ביום גורמת לצמיחה לגובה בגיל ההתבגרות כי היא מעודדת את העצמות להבנות בצורה חזקה וטובה.
    אני מציעה שתשתדלי לעשות בכל יום שעה של פעילות גופנית:
    הליכה, אופניים, ריצה, ריקוד, עיצוב נגוף, רולרבליידס, עליה במדרגות, משחקי כדור וכו'.
    כשאוכלים תזונה נכונה ומגוונת ומשלבים פעילות גופנית יעילה אפשר לראות ממש צמיחה בגובה.
    אני רואה את זה כל הזמן אצל הילדים בחוגים שלי, הם מאמצים את התפריטים הבריאים ועושים פעילות גופנית מגוונת ויעילה בחוג ומבדיקה לבדיקה צומחים לגובה הרבה יותר מלפני שהגיעו לחוג.
    אז הנה עוד סיבה טובה לאכול נכון ולעשות פעילות גופנית יום-יום.

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    בת 14
    03/08/2007

אני בת 14 ומוכרה לאכילת ביצים.
    אני הולכת כל יום וחוששת מעליית כולסטרול גבוה.
    יש לי שאלות בנושא:
    1. מה קורה כשיש כולסטרול גבוה?
    2.איך עליי להיגמר מאכילת ביצים?
    3.האם זה מסוכן לאכול ביצים קבוע כל יום?
    4.יש ויטמינים להורדת הכולסטרול?

תודה על הצומי......

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• תשובה לבלה

ד''ר הגר שפר
    03/08/2007

הי בלה

זה נהדר שאת חושבת על בריאותך מגיל צעיר.

אני מציעה שתעשי בדיקת דם בזמן הקרוב ותבדקי את הכולסטרול שלך, רוב הסיכויים שהוא בסדר גמור וזה ירגיע אותך.

ביצים הן מזון מאד בריא וחבל שתוותרי עליהם.
    כאשר אוכלים ביצים רכות ( כשהצהוב נוזלי ) הלציטין בביצה פעיל והוא מונע את עליית הכולסטרול לכן נסי לאכול חלק מהזמן ביצים רכות כמו בעין לדוגמא.

אין סיבה להיגמל מאכילת ביצים אבל חשוב שתאכלי גם סוגים אחרים של חלבון: דגים, גבינות, בשר וסויה. כי הגיוון חשוב בכדי שהגוף קבל את כל הויטמינים והמינרלים.

את יכולה להמשיך לאכול ביצים כל יום בעיקר אם בדיקות הדם יראו שהכלוסטרול שלך תקין.

תעדכני אותי כאשר תקבלי את התוצאות

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה