פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה: מה חשוב לאכול....
    לילו'ש
    13/08/2007

מה טוב לאכול על מנת לגבוהה??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה: מה חשוב לאכול....

הוספת תגובה

• תשובה ללילוש

שלי ראכמוט
    14/08/2007

הי,

אין מאכל ספציפי שאפשר לאכול וגורם לעלייה בגובה. חשוב לספק לגוף את כל אבות המזון : חלבונים, פחמימות ושומן.
    להקפיד על צריכת סידן נאותה- לפחות 3 מנות חלב ליום מומלץ לילדים , יש כמות גדולה של סידן ביוגורט או במעדן , בכוס חלב, בגבינות ובגבינה צהובה.
    חושב להקפיד על פירות וירקות כמקור לסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים.
    ולהקפיד על שתיית מים
    פעילות גופנית סדירה ,אבל לא מאומצת מדי יכולה גם לתרום לגדילה נאותה.

בהצלחה
    שלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי להתייעץ עם מישהו
    חסוי
    12/08/2007

אני בת 13 ואני שוקלת 52 קילו הגובה שלי הוא 1.56 ורציתי לשאול אם יש איזה תפריט או דרך שאני יוכל להרזות
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    רציתי להתייעץ עם מישהו

הוספת תגובה

• תשובה לחסוי

שלי ראכמוט
    14/08/2007

הי,

לפי הנתונים שרשמת , את לא צריכה להרזות - את נמצאת במשקל תקין.
    חשוב מאוד שתאכלי כדי לספק לגוף את כל רכיבי התזונה שהוא צריך לצורך גדילה והתפתחות.
    אני מציעה לך לאכול ארוחות מסודרות ולהפחית במתוקים או בחטיפים - את יכולה להחליט על חטיף אחד יומי שאת לוקחת.
    השתדלי בכל ארוחה לשלב ירקות ולשתות הרבה מים ולהימנע משתייה מתוקה.ולהימנע ממזונות מטוגנים ומזון עתיר קלוריות ושומן בחוץ- פעם בשבוע בחופש אפשר לפנק את עצמך בארוחה בחוץ.
    וכמובן לעשות פעילות גופנית סדירה, בלימודים תוכלי להירשם לחוג.

בהצלחה
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד''ר אני צריכה עזרה תודה!!!!!!!!
    לילו'ש
    12/08/2007

ד'ר נעים מאוד...אני עדיין מחכה לתשובה ממך
    אני צריכה עזרה ..עוד מעט חוזרים ללימודים ואני רוצה לדעת איך אני יכולה להרזות תוך שבועיים אני לא ממש שמנה אבל אני לא מתה על עצמי ככה ורציתי לדעת מה לאכול? איך? וכמה פעמים אני צריכה ספורט? אז אלו הנתונים שלי אני בגובה 1.56 שוקלת 48 גיל 15 האם זה בסדר? אבל אני ישמח לרדת עוד איזה 2 קילו מקווה שתעזרו לי!

הוספת תגובה

• תשובה ללילוש

שלי ראכמוט
    14/08/2007

הי,
    את נמצאת במשקל תקין- כך שאת לא צריכה להרזות.
    אבל חשוב שתשמרי על אורח חיים בריא ,הנה מספר הנחיות:
    * לשתות הרבה מים ולהימנע משתייה מתוקה.
    * החליטי על חטיף אחד קטן יומי
    * הימנעי ממזון מטוגן ועם הרבה אחוזי שומן (עד 5%)
    * להרבות בירקות- השתדלי בכל ארוחה לשלב ירק
    * לאכול ארוחות מסודרות - גם בחופש.
    * לעשות פעילות גופנית סדירה - פעמיים - שלוש בשבוע (אם זה חוג או הליכה או שחייה)
    בהצלחה
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה לילד בן 12
    אמא
    11/08/2007

אני בן 12 גובה 1.55 משקל 57
    אני יודע שאני שמן לגילי
    אני מתחיל דיאטה יום יומיים ואחר כך נשבר
    אמא שלי לקחה אותי כבר כמה פעמים לדיאטנית, אבל כלום לא עזר.
    אני רוצה לרדת במשקל אבל לא מצליח.
    אשמח מאד אם תציעי לי תפריט וגם אם תתני לי עצות איך לרדת במשקל ללא קושי רב

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה לילד בן 12

הוספת תגובה

• תשובה על דיאטה

ד''ר הגר שפר
    11/08/2007

שלום לך

אתה אמנם נמצא בעודף משקל קטן אבל אני שמחה שאתה מודע לכך ומנסה למצוא פיתרון.
    אולי מה שאתה צריך זה להצטרף לקבוצה של ילדים עם אותו הרצון לרדת במשקל. מהנסיון שלי בקבוצות שאני מנהלת זה נותן המון כוח ועוזר לא להשבר באמצע הדיאטה.
    למען האמת אנחנו לא מתייחסים לקבוצה כקבוצת הרזיה אלה כקבוצה של ספורט ותזונה נכונה שתופעת הלוואי הנהדרת שקורת מההצטרפות לשיעורים בקבוצה היא ירידה במשקל ובהיקפים.
    חשוב שתמצא מסגרת שיהיה לך כייף להשתתף בא ואז תצליח להתמיד בתפריט.
    חשוב שהתפריט לא יהיה קשה מידי ולשלב גם פעילות גופנית וגם הדרכה בנושא תזונה ושינוי הרגלי אכילה.
    אני לא יודעת איפה אתה גר אבל הקבוצות שלנו מפוזרות בכמה איזורים, אתה יכול לראות באתר.
    ואם לא תמצא קבוצה קרוב לביתך תכתוב לי שוב ואני אמליץ לך איפה אתה יכול להשתתף.
    אם אתה רוצה תפריט כדאי שתתן ךי עוד פרטים כמו: מה אתה אוהב ושונא לאכול, כמה פעילות גופנית אתה עושה וכמה אתה שותה.

מחכה לתשובה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר הגר היקרה

אמא
    11/08/2007

אני ממש שמח שענית לי כל כך מהר.
    אני לא מבין את תשובתך כיוון שאני שמן, ממש שמן, יש לי בטן
    אני גר בבאר שבע ואני אוהב לאכול והרבה, בעיקר בערב
    אני אוהב פיצות, בורקסים, ושניצלים, וממתקים, גבינה צהובה,
    אני אוהב את האוכל שאמא שלי מבשלת אבל אין לי בעיה גם לאכול בגט עם נקניק וחמוצים
    העיקר שיהיה אוכל ואם אפשר הרבה
    נדמה לי שחוץ מחומוס/טחינה טופו , ירק, אני אוהב כמעט כל אוכל
    אני אשמח אם תתני לי תפריט מדיוייק שיהיה כתוב בו בדיוק הכמות המותרת,
    כי כשאת כותבת מנה זה מקשה עלי, כי אמא שלי מגישה כף ואני רוצה יותר.
    אני יודע שהחשיבה שלי לא בריאה, וגם מודע לכל המחלות שעודף משקל יכול לגרום, אבל מה לעשות
    אני פשוט אוהב, אוהב לאכול.
    אני אשמח מאד אם תקחי אותי כפרוייקט אישי ותעזרי לי במשימה הקשה הזו.
    זאת מלחמה עבורי ואני רוצה לנצח.
    לגבי ספורט אני רוכב מעט על אופנים, לפעמים משחק כדורגל, אבל לא יותר מזה.
    אני כאן מחכה לך
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בדיאטה

ד''ר הגר שפר
    12/08/2007

שלום לך
    אני שמחה שאתה מלא מוטיבציה לעשות שינוי בצורה כזאת גדולים הסיכויים שנצליח.
    אני מציעה שתתחיל עם התפריט הזה לשבועיים הקרובים.
    תשקל מחר בבוקר ותבדוק את המשקל שוב עוד שבועיים ותכתוב לי ואז נחליט אם לשנות את התפריט.
    אני אשמח ללוות אותך בתהליך ואם תעשה את מה שאני ממליצה אני בטוחה שתצליח עזרתי כבר להמון ילדים.
    תפריט:

ארוחת בוקר:
    יוגורט רגיל 1.5%
    ושתי פרוסות לחם קל עם 1/4 קוטג'
    לשתות 2 כוסות מים

ארוחת צהריים:
    חזה עוף גדול / כרע עוף / 5 קציצות בקר מבושלות / סטייק בקר 200 גרם / פילה דג
    + 1/2 כוס תוספת - רק 4 כפות לא יותר
    קינוח: תפוח / מלון / 2 אפרסקים / קרטיב / מעדן / ארטיק עד 100 קלוריות

ארוחת ביניים:
    יוגורט או אפרסק או פריכיות דבש עם גבינה לבנה או 1/2 כוס בייגלה עם גביע גבינה לבנה

ארוחת ערב:
    2 ביצים + 1/2 קוטג' + 2 פרוסות לחם קל + קינוח כמו בצהריים
    או
    2 טוסטים מ- 4 פרוסות חלה קלה + 2 עמק לייט + יוגורט לקינוח

10 כוסות מים ביום
    לא משקאות מתוקים ועדיף גם לא דיאטים.

זה תפריט לא קל אבל זה תפריט שעובד מצוין.
    אז תתאמץ להקפיד בשבועיים הבאים, תנסה לכתוב במחברת מה אאתה אוכל והערות לגבי התפריט ותכתוב לי שאלות ואת ההתקדמות שלך.

המון בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בהבנת התפריט

אמא
    13/08/2007

שלום דר הגר היקרה.
    אני שמח שענית לי, כי חיכיתי לתשובתך.
    ראשית אני רוצה להבין - מדובר בהמון אוכל , את בטוחה שאני ארזה מהתפריט הזה?
    אין בתפריט ירקות ואני אוהב סלט ירקות, (אני לא אוהב ירק-ברוקולי, כרוב, נבטים, עלי ביבי ועוד סוגים כאלה) אז מתי אני יכול לאכול סלט?
    בארוחת הבקר ציינת : יוגורט רגיל 1.5% האם מדובר ביוגורט עם פירות או בלי, כמה קלוריות צריכות לביות הגביע?
    לגבי 1/4 קוטג - מדובר בגביע קטן או גדול- אולי תכתבי לי כמה כפות.
    צהרים האם אפשר לאכול גם סלט או שהוא בא במקום משהו?
    קינוח: אפשר להחליף את המלון באבטיח? ואת המעדן במשהו אחר?
    אני שומר כשרות ולכן לא סביר שאני אוכל מעדן אחרי ארוחה בשרית.
    ארוחת ביניים:
    שוב אני לא יכול לאכול יוגורט כי אני עדיין בשרי(צריך להמתין 6 שעות עד שאפשר לאכול מוצרי חלב)
    אני גם לא אוהב פריכיות אז אפשר קורנפלקס או דגנים אחרים? אם כן תכתבי לי בבקשה כמות מדויקת, כמו חצי כוס לדוגמא, רשמת לי גביע גבינה - באיזו כמות?
    דבר נוסף , מה אני עושה בערב שבת? הארוחה אצלנו היא בשרית, את יודעת קידוש וכו',
    האם אפשר להחליף את ארוחת הערב בארוחת צהרים?
    כל כמה שעות אני צריך לאכול?, כי עכשיו חופש , קמים מאוחר והולכים לישון מאוחר, וסדר יום ממש הפוך. האם ארוחת הערב צריכה להיות עד שעה מסויימת, ומה אני עושה אם אני נעשה רעב, האם אפשר לאכול ירק?
    אני יודע שאולי אני קצת מגזים, אבל אני רוצה להצליח וחשוב לי לדייק.
    אני אשמח אם תעני לי בהקדם כדי שאוכל להתחיל כבר מחר את הדיאטה.
    אני רוצה לציין שזאת הפעם הראשונה שאני מלא התרגשות לקראת הדיאטה, וההתכתבות שלי איתך, וזה שאת עונה ברצון ובאיכפתיות עושה לי מוטיבציה להצליח.
    אז תודה וסליחה על האורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חייבת דחוף עזרה

שי
    14/08/2007

שלום!!

אני חייבת להרזות תוך שבועיים עד הלימודיםם

אני שוקלת 80 על 1.60 וזה הרבה מאודד התחלתי דיאטה לפני חצי שנה ושמרתי 3 חודשיים והרדתי 12 קילו אבל העלתי אותם שוב אני חייבת להרזות קצת עד הלימודים

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשי

ד''ר הגר שפר
    14/08/2007

הי שי
    מצטערת שלא עניתי לך לפעמים המערכת עושה בעיות ולא ראיתי את השאלה שלך עד עכשיו.
    הייתי רוצה לשמוע ממך מה אכלת בדיאטה הקודמת, האם הסתדרת עם התפריט ולמה בעצם הפסקת בכדי שאוכל לעזור לך בצורה הטובה ביותר.
    אני בטוחה שאת יודעת שבשבועיים אי אפשר לרדת הרבה במשקל ומה שחשוב שננמצא תפריט שתוכלי להתמיד בו לאורך זמן.
    אז אני מחכה לעוד פרטים ממך ומבטיחה לבנות לך תפריט שיעזור לך.

מחכה לתשובה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה 2 לעזרה בדיאטה

ד''ר הגר שפר
    14/08/2007

הי
    מה שלומך?
    אני שמחה לראות שאתה ממש בעניינים אז אני אנסה לענות על כל השאלות שלך.
    אולי תמציא לעצמך שם כינוי - כדאי שאני אוכל לזהות כל פעם שזה אתה?

תשובות לשאלות :
    קודם כל אני בטוחה שתרזה מהתפריט אין לך מה לדאוג.
    חשוב שתאכל כל 3 שעות, לא פחות ולא יותר.
    אכילה של ארוחות קטנות לאורך היום מגבירה את קצב חילוף החומרים ומסייעת לירידה במשקל.
    את יכול לשלב סלט ירקות בארוחת הצהריים- זה מצוין.
    אתה יכול לאכול גם ירקות חתוכים לארוחת ביניים עדיף 4 ירקות חתוכים יחד עם 1/2 קופסאת טונה- 4 כפות. ( זה גם יפתור את עניין הכשרות).
    יוגורט אני מתכוונת יוגורט דנונה ביו 200 מ"ל שהוא גבוה צר וארוך. 1.5%
    בלי פירות ובלי תוספת סוכר יש בו בערך 80 קלוריות לגביע.
    1/4 קוטג' - הכוונה לקופסא גדולה של 250 גרם - 1/4 קוטג' = 2 כפות גדושות.
    אפשר להחילף כוס מלון בכוס אבטיח - אין בעיה ועל המעדן פשוט תוותר.
    אתה גם יכול להחליף בין ארוחת הצהריים לערב וזה יעזור לך גם מבחינת הכשרות.
    קורנפלקס לא מומלץ בשלב ראשון, עדיף לוותר.
    גביע גבינה הכוונה ל- 250 גרם = 8 כפות.
    אחרי ארוחת ערב אם אתה באמת רעב ולא סתם משועמם אפשר לאכול עוד ארוחונת קטנה כמו 2 מלפפונים. או סלט עם קצת גבינה.
    לגבי הכנפיים בברביקיו, זה מאכל משמין בגלל העור הרב, או שתוריד את העור לגמרי, או שתבקש שיכינו לך שיפודי עוף בברביקיו במקום.

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשות לתפריטים לילד בן 12

ישראל
    14/08/2007

דר' הגר
    אני שמח שאת עונה לי, זה מחזק אותי.
    אני מבקש אם את יכולה לרשום לי כמה תפריטים, כי קשה לי לאכול כל הזמן אותו הדבר.
    כתבת לי גם שיפודי עוף אבל לא כתבת לי כמה.
    תודה עוד פעם שאת כאן
    ישראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• shtyv

מאי
    04/10/2010

אני רוצה לעשות דיאטה אבל אני לא מצלחיה תוכלי לעזור לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יובל
    11/08/2007

שלום, אני בת 14 וחצי ושוקלת 47 ק"ג האם זה בסדר?
    ועוד שאלה: הייתי רוצה להתחיל ללכת לחדר כושר.. זה עדיף מאשר סתם לעשות הליכות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה ליובל

ד''ר הגר שפר
    11/08/2007

הי יובל

אני לא יכולה להגיד לך אם משקלך תקין בלי לדעת את הגובה שלך.
    לגבי חדר הכושר, אני אישית מאד אוהבת להתאמן בחדר הכושר, בעיקר במכשיר האליפטי וגם לעשות שיעורים כמו: ספינינג, אירובי וקיקבוקסינג.
    לדעתי אימון בחדר כושר יותר מאתגר מהליכה בחוץ אבל לא כל חדרי הכושר מתאימים לגילך חלקם יקרים וזה כבר תלוי בתקציב שלך.
    מה שחשוב הוא שתעשי שעה של פעילות גופנית ביום.
    אם את אוהבת לעשות הליכות ומצליחה להתמיד בזה זה מצוין, אם את מרגישה שזה משעמם מידי ובגלל זה את מוותרת על זה אז בהחלט כדאי שתקשלי להצטרף למועדון כושר. נסי למצוא מועדון שיש בו גם שיעורי סטודיו שמתאימים לגילך, ככה יהיה לך מגוון גדול יותר של אימונים לבחור ממנו.

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו..

יובל
    11/08/2007

הגובה שלי הוא 1.58..
    אני די אוהבת מתוקים ובגלל זה אני רוצה לעשות ספורט.. אני לא חושבת שאני שמנה אבל זה קצת מפריע לי לפעמים..
    אז אני רוצה לשאול מה עדיף לאכול ואיך אפשר להתגבר על האהבה שלי למתוקים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה 2 ליובל

ד''ר הגר שפר
    11/08/2007

הי יובל
    לא רק שאת לא בעודף אפילו ההיפך לכן לדעתי לא כדאי שתתרידי את עצמך עם עיניין המשקל.
    זה בסדר לאכול מתוקים עדיף שהם יהיו פשוטים ולא עם שומן מוקשה
    מתוקים טובים: פירות, גלידת סורבה, בר גרנולה, יוגורטים ומעדנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

יובל
    12/08/2007

ד"ר הגר- אני רוצה להגיד לך שעשית לי את היום!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה ..!!!

לילו'ש
    12/08/2007

שלום, אני צריכה עזרה ..עוד מעט חוזרים ללימודים ואני רוצה לדעת איך אני יכולה להרזות תוך שבועיים אני לא ממש שמנה אבל אני לא מתה על עצמי ככה ורציתי לדעת מה לאכול? איך? וכמה פעמים אני צריכה ספורט? אז אלו הנתונים שלי אני בגובה 1.56 שוקלת 48 גיל 15 האם זה בסדר? אבל אני ישמח לרדת עוד איזה 2 קילו מקווה שתעזרו לי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לדיאטה..
    שחר
    11/08/2007

היי,
    שמי שירי אני בת 14 וחצי שוקלת 59 ק"ג על 1.64 וחצי, אני יודעת שאני לא בעודף משקל אבל בשביל ההרגשה הטובה הייתי רוצה להוריד עוד 3 ק"ג לערך, אני הולכת לחדר כושר כמעט כל יום ועושה שם פעילות אירובית ( הליכון שעה+ אופניים אירוביות) הבעיה היא בתזונה שלי, אני לא אוהבת ירקות בכלל( כולל סלטים למינהם) אני מנסה להרגיל את עצמי אבל כלום לא הולך זה פשוט לא טעים לי ולכן אני עושה דיאטה כזו:

בוקר- לחם+ ממרח (או גבינה עד 5% או ריבה)+כוס קפה.
    צהריים: 3 כפות פחמימה (או אורז, פתיתים וכ"ו)+ מנת בשר.
    ביניים: פרי+ ארטיק קרח.
    ערב- מעדן דיאט 0% , או יופלה מוס.

כמו שכתבתי למעלה אני גם משלבת חדר כושר רציתי לשאול קודם של אם התפריט הזה הוא נכון ולא מעט מידי, ועם תפריט כזה וספורט כמה בערך ניתן להוריד בשבוע?

תודה רבה,
    שירי:]]

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לדיאטה..

הוספת תגובה

• תשובה לשירי

ד''ר הגר שפר
    11/08/2007

הי שירי

התפריט שיצרת לעצמך לא מספיק מזין ואין בו מספיק אוכל.
    חשוב גם לדעת באיזה שעות את מתאמנת כי חשוב לאכול ארוחה טובה לאחר האימון.
    ארוחת הערב שלך ממש קטנה מידי, בעיקר אם את מתאמנת לפני ארוחת הערב.
    אני מציעה שתוסיפי לארוחת הערב גם 2 פרוסות לחם עם קופסאת קוטג' או קופסאת טונה ואז את יכולה לקנח במוס.
    קצב ירידה בריא הוא חצי קילו בשבוע כלומר שניים בחודש, אבל במקרה שלך של משקל תקין ביותר זה עשוי לקחת יותר זמן עד שתראי ירידה.
    העקר שתאכלי מספיק ולא תזיקי לגוף שלך.

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להגר

שחר
    11/08/2007

קודם כל תודה שהקדשת לי מזמנך, וכן אני אוכלת אחרי שאני מתאמנת ואני אוסיף את מה שציינת.

אז תודה רבה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה בסתר בת 6
    שגית
    11/08/2007

בתי בת 6 ובעלת נטייה להשמנה. אני מאוד פוחדת מכך שתהיה ילדה שמנה כמו שאני הייתי ולכן כאשר ראיתי שהיא מתחילה להתמלא לקחתי אותה לדיאטנית ילדים על מנת שתסביר לה על חשיבות האוכל הבריא, כמויות נכונות וכדומה. הבעיה העיקרית היא שאומנם היא מאוד משתדלת אך אני רואה שקשה לה להתסתפק בכמויות שהומלצו , היא לפעמים אוכלת בסתר ומזה אני הכי פוחדת. עכשיו היא קטנה ובשליטתי עוד ( פחות או יותר) אבל מה יהיה הלאה? אני מרגישה שאני כל הזמן צריכה לפקח עליה כי היא רוצה עוד- אני מרגישה כמו עונש וזה לא טוב לא לי ולא לה מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    אכילה בסתר בת 6

הוספת תגובה

• תשובה לשגית

ד''ר הגר שפר
    11/08/2007

הי שגית
    את מתארת מצב בעייתי, מצד אחד את רוצה לעזור לבתך לא לסבול מעודף משקל ומצד שני את רואה שהיא מפתחת הרגלים לא טובים כמו אכילה בהסתר.
    אני מציעה שתשוחחי איתה על הנושא למרות גילה הצעיר.
    תסבירי לה שהכמויות שהנחו אתכן לאכול קשורות לגיל שלה ולגוגל הקטן של הקיבה שלה. לאכטל כמויות גדולות, למרות שהאוכל טעים ומגרה,זה לא בריא ועלול לגרום לה להרגיש לא טוב ולסבול מכאבי בטן קשים.
    נסי לא לקשור בין אכילה לרגשות לא לתת לה משהו טעים כשהיא עושה משהו טוב ולא לאסור עליה לאכול כשהיא מקשה. ( זה יוצר קשר לא בריא בין אכילה לרגשות ).
    ספרי לה שגם לך קשה לפעמים להתאפק ולא לאכול הרבה אבל את משתדלת כי זה מאד לא בריא להקשות על הקיבה.
    תתני לה לשתות כוס מים גדולה לפני האוכל ותלמדי אותה לאכול לאט.
    הגישי את הארוחה בצלחת קטנה, ככה המנה המומלצת תראה לה יותר גדולה.
    אל תחזיקי בבית מזון שלא היית רוצה שהיא תאכל, תמיד אפשר לקנות משהו בחנות אם יש אורחים.

בהצלחה ואל תתיאשי
    הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חייבת עזרה!
    אבריל :>
    09/08/2007

היי אני חייבת עזרה ודחוף
    אני חייבת איך שהוא לעלות משקל
    אני בת 15 1.61 על 41 קילו!
    אני לא אנורקסית ולא כלום אבל אני לא מצליחה לעלות במשקל
    עשיתי בטעות דיאטה קיצונית
    הייתי 1.60 על 84 התחלתי לשמור על 600 קלוריות כל יום
    והגעתי למשקל קיצוני ואני אוכלת שוקולד עוגות שלמות עם קצפת ושוקולד וכל זה ועליתי רק 400 גרם,אני לא עושה פעילות גופנית כלום!
    אבל לא מצליחה לעלות , עזרו לי!!!

לקביעת תור
    סגירה
    אני חייבת עזרה!

הוספת תגובה

• תשובה לאבריל

שלי ראכמוט
    10/08/2007

שלום,

הדיאטה שעשית של 600 קלוריות הייתה מאוד מאוד לא בריאה.
    אני מציעה לך עכשיו לנסות לאכול בין הארוחות אגוזים ושקדים או בוטנים שהם גם שומן בריא יותר, גם עתירי קלוריות ולא ממלאים.
    רצוי שתאכלי לחמניות או פיתה במקום לחם ולמרוח ממרחים יותר עתירי קלוריות כמו טחינה או חומוס , גבינות אפשר יותר שמנות מ- 5%.
    להפסיק עם הפעילות הגופנית בכלל ואם את אוכלת ירקות- לאכול מעט ובסוף הארוחה.
    את יכולה לשתות מיצים (שוב, בסוף הארוחה- שלא תתמלאי מהם).
    ולאכול פירות - שקל ל"נשנש" כמו ענבים ואבטיח.
    וכמובן - לאכול כמה שיותר!!!
    תעדכני אותי איך הולך,
    בהצלחה
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט
    שמנהההההההה
    09/08/2007

החלטתי לעשות דיאטה , אני אשמח לקבל תפריט של 1200-1500 קלוריות.
    אני בת 14, גובה 1.62, משקל 61.

תודה מראש :)

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט

הוספת תגובה

• תשובה ליעל

שלי ראכמוט
    10/08/2007

הי,
    לפי הנתונים שרשמת- את צריכה להקפיד על מה שאת אוכלת ולעשות פעילות גופנית. להימנע ממטוגנים ומממתקים.
    דוגמא לתפריט:

א. בוקר
    כוס חלב
    2 פרוסות לחם + ממרח + ירקות

א. ביניים
    2 פירות

א. צהרים
    מנה בשרית
    מנת פחמימות : כוס וחצי- 2 כוסות לאחר בישול של אוכל מבושל
    ירקות

א. ביניים:
    יוגורט או חטיף יומי קטן -עד 150 קלוריות

א. ערב
    2 פרוסות לחם + ביצה או טונה + ירקות
    פרי

בהצלחה

שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

שמנהההההההה
    11/08/2007

מאד עזרת לי תודה רבה! :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה קטנה....

שמנהההההההה
    11/08/2007

את יכולה להגיד לי כמה קלוריות זה יוצא התפריט שנתת לי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ליעל

שלי ראכמוט
    14/08/2007

בערך בין 1200-1500 כפי שביקשת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אריק
    09/08/2007

משקלי 85 גובע 1.63 אני בן 11 הולך לבריכה ולgymi club (חדר כושר לילדים ) מתחילת חודש
    ורציתי לדעת עם אני בעל עודף משקל ???

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לאריק

שלי ראכמוט
    10/08/2007

שלום,
    לפי הנתונים שכתבת אתה נמצא בעודף משקל יחסית לגיל שלך , אבל גם גבוה יותר משאר הילדים בגילך.
    אני חושבת שזה טוב מאוד שאתה מתחיל להתאמן באופן קבוע, אבל במקביל רצוי שתקפיד גם בנושא התזונה.
    נסה להקפיד על מספר כללים:
    * לשתות רק מים. ולהימנע משתיה מתוקה.
    * להימנע ממאכלים מטוגנים.
    * להקפיד על חטיף - קטן אחד ליום.
    * לנסות לשלב ירקות בכל ארוחה.
    * להחליט על ארוחה בחוץ שהיא כמו ארוחת כיף פעם בתדירות נמוכה - למשל פעם בחודש.
    * פעם בשבוע- צ'ופר

בהצלחה
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליאור
    09/08/2007

שלום, שמי ליאור, אני בת 13 וקצת, גובהי הוא 1.53 ומשקלי הוא 50 קילו.
    אני מרגישה שאני שוקלת קצת יותר מדי, אני יודעת שאני לא שמנה אבל אני מלאה. היתי רוצה לדעת כיצד אני יכולה לרדת כמה קילוגרמים במשקלי. (ואני נורא אוהבת שוקולד, זה בעיה כי אני אוכלת ביום לפחות 4 קוביות שוקולד ולפעמים יותר. זה משהו שקשה שלוט בו כי לפעמים אני פתאום נתקפת בצורך לאכול שוקולד.)
    ועוד שאלה, אני נורא לא אוהבת את רגלי הן מאוד שמנות לדעתי, היתי רוצה לדעת איזה תרגילים אפשר לעשות כדי להפחית את השומן ברגלים.
    תודה מראש. ליאור.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לליאור

שלי ראכמוט
    10/08/2007

שלום לך,

דבר ראשון את נמצאת במשקל תקין ואם את תמשיכי לגבוה את גם תרגישי עם הזמן גם יותר טוב עם גופך.
    מכיוון שאת אוהבת מתוק ושוקלד - אני מציעה לך שתחליטי על חטיף יומי אבל שיהיה יחידה אחת ארוזה.
    זה יכול להיות מעדן מילקי או חטיף מיני שוקולד (לא חבילת שוקולד) או חטיף בריאות - ואז כחלק מהחטיף היומי את יכולה לאכול הכל.
    ובקשר לשאלתך על הרגליים, את נמצאת עכשיו בגיל שבו גופך מתעגל כחלק מתהליך ההתבגרות, לכן את לא צריכה לפחד מכך שנראה לך שיש לך יותר "שומן" ברגליים.
    אחד התרגילים שאפשר לעשות :כדי לעצב את גופך את יכולה להשתמש במעין כרית קשיחה אבל עבה - לשים אותה בין הרגליים בעמידה עם ברכיים כפופות כדי לשמור על הגב ולמעוך את הכרית פנימה.
    או להרים את הרגל מעל הרגל השניה כשאת בשכיבה על הצד כ- 60 פעמים ואז להחליף צד. יש להגיע ל- 60 פעמים בהדרגתיות ולא מיד בהתחלה.
    בגילך - ולפי משקלך רצוי לא להגזים ולעשות את האימון פעמיים- שלוש בשבוע.
    בהצלחה
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה.
    הילה
    09/08/2007

שלום,
    התחילו לי פצעים בתוך הפה,אנני יודע למה מהי יכול להיות הסיבה..?
    אולי בגלל התזונה שלי?.
    או חוסר ויטמינים או משו'

בכל מקרה הודה עם תענו,

תודה מראש אייל.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה.

הוספת תגובה

• תשובה לאייל

שלי ראכמוט
    10/08/2007

שלום,
    תלוי מהם הפצעים בתוך הפה, ייתכן שהפצעים נובעים מחוסר היגיינה או מזיהום זמני בחלל הפה.
    אם בדקת את הנושא ושללת גורמים אחרים , אני ממליצה להקפיד על צריכת מזונות המכילים ויטמין סי : כמו פירות הדר או עגבניה או פלפל.
    בהצלחה
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסה להרזות
    אנני
    09/08/2007

היי יש לי בעיה, כמו כולם גם לי יש בעיות בנוגע למשקל שלי..אני בת 14 וחצי והגובה שלי הוא 1.63 ובפעם האחרונה ששקלתי את עצמי(לפני כמה חודשים) שקלתי 60 ק"ג אני יודעת שזה המון אבל על הגוף שלי זה לא ממש נראה שאני שוקלת כ"כ הרבה, אני מפותחת בהתאם לגילי ואני יודעת שגם החזה , הישבן, העצמות ורמת המטובליזם משפיעים על המשקל . רציתי לדעת איך אני יכולה להעלות את רמת המטובליזם שלי ולהוריד את הכמויות הגדולות של צלוליט שיש לי בגוף?
    תהיתי גם אם תוכלי להרכיב לי תפריט בריא עם פעילות גופנית כי אני לא מבינה בזה וברור שבגלל זה אני לא יודעת איך לרדת נכון. אז בבקשה תעזרי לי לשמור על אורך חיים בריא ותבני לי תפריט בריא כמו שצריך, הינה כמה דברים שאת צריכה לדעת כדי להרכיב לי תפריט נכון: אני אוהבת רק ירקות ירוקים כמו-חסה, בצל ירוק, מלפפון, פטרוזיליה..ואולי לאכול טיפ טיפה עגבניות(כי אני לא מתה עליהם), אני מאוד אוהבת פירות, ואני אוכלת גם הרבה חביתות בצל ירוק (זה בריא?)..אני לא יודעת על מה עוד אני יכולה לכתוב כי אני אוכלת בעיקר ג'אנקפוד בגלל שההורים שלי רוב הזמן לא בבית אז אני אוכלת את מה שיש במקפיא ולפעמים לא אוכלת עד שהם מגיעים, אני יודעת שזה לא בריא לכן אני זקוקה לעזרתך ואם את רוצה עוד פרטים רק תגידי ואני רשום לך. אני אוהבת לקפוץ בחבל-כמה זמן אני צריכה לקפוץ בחבל כדי להוריד כמות מקסימלית של קלוריות? אני גם אוהבת לרוץ אבל הבעיה שלי זה שאם אני רצה יותר מדי (אני גם לא ממש בכושר) אז אני בקושי מצליחה לנשום וקשה לי לעמוד על הרגליים כי הכול מתושתש, זה קרה לי פעם בשיעור ספורט שרצתי הרבה ואחרי זה היה לי נורא קשה לנשום וכול הזמן שעמדתי הרגשתי שאני הולכת ליפול ואני שונאת את ההרגשה הזו, את יודעת למה אני מרגישה מטושטשת אחרי ריצה, זה קורה לכול מי שלא בכושר?
    אני מקווה שתוכלי לעזור לי למרות שכתבתי המון, אני מודה לך מאוד על הזמן שאת מקדישה לי באמת המון המון המון תודה את עוזרת להרבה בני נוער שרוצים לרדת במשקל ואני מקווה להיות אחת מהם =]

לקביעת תור
    סגירה
    מנסה להרזות

הוספת תגובה

• תשובה לאנני

שלי ראכמוט
    10/08/2007

הי,
    אני אנסה לענות לך על כל שאלותייך.
    הדרך להעלות את המטבוליזם היא דרך פעילות גופנית וחיזוק השרירים , לכן אני מציעה לך לעשות פעילות גופנית סדירה המשלבת גם ארובי וגם עיצוב - חיטוב לשרירים.
    וזה גם עונה על השאלה שלך על הריצה, אם את עושה פעילות גופנית שאת מאוד מתאמצת בה , בלי להתחיל באופן הדרגתי - זה יכול להיות לך מאוד קשה ולכן תפסיקי . לכן , אני מציעה להתחיל את האימון בהדרגתיות - לאט לאט לעלות את הקצב של הריצה או ההליכה.
    ייתכן שאת מרגישה מטושטשת כי לא שתית הרבה מים באותו יום, שתיית מים חשובה בפעילות גופנית, או לא אכלת כמו שצריך , או שייתכן שאת קצת אנמית והייתי מציעה לך לעשות בדיקות דם שגרתיות כדי לראות אם לא חסר לך ברזל.
    בקשר לצלוליט, אני לא בטוחה שיש לך צלוליט כי בגילך ייתכן ואילו סימנים אחרים, אולי ישנם סימני מתיחה על העור.
    תפריט לדוגמא:
    א. בוקר- מים
    2 פרוסות לחם + ירקות ירוקים ומעט עגבניות :) + ממרח : גבינה/אבוקדו /טחינה...

א. ביניים - מים
    פרי

א. צהרים- מים:
    סלט ירקות /ירקות מבושלים
    מנה פחמימתית: אורז/פסטה/פתיתים...- עדיף לא מטוגן
    מנה בשרית: 2 קציצות או חזה עוף או רבע עוף בלי עור..- עדיף לא מטוגן

א. ביניים-מים: חטיף יומי קטן

א. ערב-מים: 2 פרוסות לחם + ירקות + חביתה או טונה

בהצלחה
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שענית

אנני
    12/08/2007

תודה שענית לי, אני אשתמש בתפריט שהצעת ואני מקווה שזה באמת יעזור לי. תודה רבה =]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלונת =]
    אורטל
    09/08/2007

אני בת 16 שוקלת 74 והגובה שלי הוא 1.78
    אני בעבר רזיתי 10 ק''ג ועכשיו אני לא מצליחה לרדת עוד במשקלי..
    אני רוצה לרדת לפחות עוד 5 ק"ג..
    תוכלי לעזור לי? :]

לקביעת תור
    סגירה
    שאלונת =]

הוספת תגובה

• תשובה לאורטל

שלי ראכמוט
    09/08/2007

הי,
    לפי הנתונים שציינת את נמצאת בטווח המשקל התקין, מכיוון שאת גם גבוהה יחסית לגילך.
    לכן אני ממליצה לך לא לנסות להמשיך לרדת במשקל, אלא להתאמן כדי לעצב את גופך.
    חשוב לציין שאם ירדת במשקל בעבר 10 ק"ג והתאמנת במקביל , ייתכן שיש בגופך אחוז גבוה של שרירים ולכן המשקל שלך נראה לך גבוה (כי שריר שוקל יותר משומן).
    החשוב הוא שתרגישי טוב אם גופך ולא לרדוף אחרי משקל נמוך יותר שאולי תצטרכי להתעמל כל יום או לאכול בצורה לא בריאה רק כדי להגיע אליו ולשמור אליו.
    כדי לשמור על אורח חיים בריא:
    את צריכה להקפיד על פעילות גופנית סדירה 3-4 פעמים בשבוע המשלבת גם פעילות ארובית וגם עיצוב חיטוב.
    לא להגזים בכמויות אך גם לא להרגיש רעבה
    להפחית את כמות השומן ולהימנע ממטוגן.
    לשתות הרבה מים
    ולשלב ירקות בכל ארוחה
    בהצלחה
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה (:

אורטל
    10/08/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה ודחווווף
    אבריל :>
    09/08/2007

היי,
    אני בת 11 מפותחת לגילי(זה לא חשוב) 1.62 ומשקל 55
    רציתי לדעת איך אני יכולה לרדת במשקל?!
    אני כל הזמן מנסה דיאטות וגם אני משחקת טניס 3 פעמים בשבוע ובכל אימון 270 כפיפות בטן 100 קפיצות חבל 6 ריצות מסביב למגרש
    ואני פשוט לא יורדת
    דרך אגב המשקל יחסית לגובה זה בסדר או שזה גבוה מידי?

אני ממש צריכה עזרה,
    רונית

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה ודחווווף

הוספת תגובה

• תשובה לרונית

ד''ר הגר שפר
    09/08/2007

הי רונית

המשקל שלך תקין ביחס לגובה.
    אני מבינה שאת רוצה להרגיש יותר טוב עם עצמך אבל את צריכה להבין שזה שגופך משתנה קשור להפיחתך מילדה לנערה וחלק מההתפתחות גורמת להוספת שומן בשדיים בבטן התחתונה ובאזור האגן - וזה טבעי.
    חשוב שתמשיכי לאכול בריא ולעשות לפחות 5 שעות של פעילות גופנית בשבוע - כלומר תוסיפי עוד שעתיים מעבר לטניס.
    עם תאכלי בריא ותרבי בפעילות גופנית תשמרי על משקל תקין ותראי חטובה ובריאה.
    אל תשווי את המשקל שלך למשקל של חברות שעוד לא התחילו את ההתפתחות המינית אלו שני מצבים שונים, מלבד זאת את גם מאד גבוה וגם זה משפיע מאד על המשקל.
    אז תמשיכי להנות מהחיים ואל תתעסקי במספרים. תרגישי טוב עם הגוף שלך.

בהצלחה
    הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה