פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא לילדה שסובלת מהשמנת יתר חולנית
    טל
    10/09/2007

שלום רב, שמי אלונה ואני אמא שילדה בת 12, שגובהה 1.53, משקלה97וה- BMI שלה הוא 41.4 שאני מבינה שהוא הכי מסוכן. ניסיתי לקחת את בתי ל-3 דיאטניות, אך לשווא, היא לא התידה והפסקנו. כיום היא משחקת פעמיים בשבוע טניס (45 דקות) ו פעמיים שיעור חינוך גופני בבית ספר. ניסיתי לקחת אותה לקבוצת שומרי מקל אך היא סירבה, כמו כן גם לתוכנית ששמה מכבי אקטיבי אך גם לזה סירבה. אני עובדת עצות ולא יודעת מה לעשות, כולם אומרים למה את לא עושה עם זה כחלום אבל אני אומרת שאני מנסה אך עדיין שום דבר לא עוזר. רק לציין שגם אני סובלת מהשמנת יתר חולנית, אני נמוכה- גובהי 1.60 ומשקלי 112 ואני חולה בסוכרת וגם בעלי שמן מאוד וגם הוא סובל מסוכרת ובעיות לב. אני ובעלי כרגע לא חשובים אך חשובה לי הילדה ומעתידה, ואני לא רוצה שתהפוך להיות כמו, הוריה הדובים. אני מנסה להכניס לה לתפריט אוכל בריא, אבל היא כל הזמן מתעקשת על אוכל מטוגן ועתיר שומן. אני אכתוב לך את התפריט של בתי:

ארוחת בוקר:
    קערה גדולה ומלאה של דגני שוגי מצופים בסוכר

ארוחת עשר:
    למחניה עם פסטרמה, חומוס, חמאה, שוקולד
    פחית קולה שהיא קונה בבית הספר ולפעמים חטיף

צהריים:
    3 מנות פסטה ו-2 שניצלים/ פיצה/ מקדונלס
    גלידה+חטיף+סוכריה

ביניים:
    חטיך/גלידה+ פרי

ערב: 2 ביצים+לחמניה וחצי+סלט+גבינות
    שוקולד+מעדן מילקי

לילה:
    פופקורן (לרוב מסיימת שקית לבד, ולעיתים חולקת איתנו)

אשמח אם תתני לי תפריט שישלב את המזון שהיא רגילה עליו אך יותר דיאטתי, ותרגילים שתוכל לבצע בבית אולי.

סליחה על המכתב הארוך,
    מקווה לתשובה- מאלונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לאלונה

שלי ראכמוט
    11/09/2007

שלום,

לפי הנתונים שתיארת אכן מדובר בהשמנה חמורה יחסית לגילה הצעיר. כתבת גם שכרגע הילדה חשובה ולא אתם, אבל אולי מכאן נובעת הבעיה.

נורא קשה לנסות להביא לילדה אוכל בריא ודיאטטי כשבבית יש דברים אחרים או כשאתם אוכלים דברים אחרים שהם לא דיאטטים, דוגמא אישית היא המסר הכי חזק לילדים- יותר מתפריט ויותר ממפגשים אצל דיאטנית..
    צריך פשוט בהדרגתיות להציב לה גבולות- היא לא תשתה קולה כי בבית אין קולה כי גם ההורים לא שותים קולה, היא לא תאכל שוקולד כל יום כי שווקלד הוא לארועים מיוחדים - כמו שאמא לא אוכלת שוקולד כל יום.
    זו משימה קשה - אבל אני חושבת שזה הפיתרון היחידי- אפשר שתעשו הליכות ביחד - כל המשפחה, בנוסף לטניס שהיא משחקת.
    כדי להתמיד אני מציעה שתמצאו מסגרת שתתן גם לילדה מסגרת ותמיכה וגם הדרכה הורית בשבילכם.
    לבינתיים-: טיפים שביקשת לתפריט:
    להחליף את הקורנפלקס בבוקר - לקורנפלקס דל קלוריות ובריא יותר (למשל קרנצ'ים \ברנפלקס...)
    ולהקפיד על כמות של כוס- כוס וחצי חד פעמית
    לארוחת עשר -
    לנסות לתת לחמניה קלה ולהתעקש על שוקולד \חמאה פעם בשבוע וכל השאר חומוס\פסטרמה \גבינה בשכבה דקה
    לתת לה עוד כריך מלחמניה קלה לבית ספר במקום החטיף או הקולה
    ולתת עוד פרי או חטיף אנרגיה לבית ספר
    בצהרים-
    לנסות לצרף ירקות ,או להכין פסטה עם ירקות - כך שאם את נותנת לה 3 מנות פסטה יש יחסית פחות פסטה ויותר ירקות.
    מקדונלדס -יוגדר כ יציאה מיוחדת כשאוכלים - בחוץ פעם החודש או ב- 3 שבועות.
    לצהרים- לנסות לתת שלגון דיאט או קרח או פרי בתור קינוח (ולא גם וגם ) כי בארוחת ביניים - כמה שעות אח"כ היא גם אוכלת חטיף

ואותו דבר לארוחות ביניים
    בערב-
    לנסות שתאכל קודם את הסלט ואז לחמניה קלה או 2-3 פרוסות לחם
    גבינות עד 5%
    מעדן אחד ולא שוקולד
    בלילה-
    פופקורן שיהיה בלי חמאה, ולנסות אולי במבה קטנה באריזה של 15-25 גרם.

אשמח אם תעדכני אותי בהמשך איך הולך

בהצלחה
    שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוף אני שמנה מה עושים?
    שונאת את עצמי
    09/09/2007

אני בת 14 שוקלת 59 והמטר שלי 1.48
    אני ממש שמנה יש לי בטן רופפת , והרגליים שלי ממש שמנות וגם הידיים הכל מידלדל
    איזה ספורט אני יכולה לעשות?
    הליכה של שעה כל פעם 3 פעמים בשבוע זה עוזר?
    מה אני יכולה לעשות בשביל להרזות?
    אני לא יכולה לעמוד בתפריט שיש לי תפריט תמיד אני אוכלת יותר..

מה שאני עכשיו אוכלת זה ככה
    בבוקר בבית ספר
    2 לחמניות עם ממרח
    בצהריים
    שניצל טבעול 1 ואורז וירקות עם הרבה מלח.
    אחרי זה מעדן שוקולד 3% שומן(זה משמין?)?
    ו..נשנושים
    לפעמים חטיף ולפעמים ארטיק או בייגלה או לחמית פרכיות

ובערב לפעמים עוד שניצל ולפעמים אורז עם עדשים..

אוף מה לשנות?
    בבקשה לא משהו רציני כי אני לא נראה לי יעמוד בזה..

תעזרו לי בבקשה תשובה ארוכה ומובנת.
    אני חייבת עזרה

לקביעת תור
    סגירה
    אוף אני שמנה מה עושים?

הוספת תגובה

• תשובה

שלי ראכמוט
    11/09/2007

שלום,

לפי מה שרשמת את אוכלת מסודר ומקפידה מאוד, לכן אני מציעה לך לשמור על התפריט שרשמת - אבל במקום לאכול לחמניה בבית ספר אולי לעבור ללחמניה קלה או 2 פרוסות לחם, לדאוג למרוח שכבה דקה של הממרח ולהוסיף הרבה ירקות כדי שישביע אותך
    לשתות רק מים או דיאט.
    ובערב במקום אוכל מבושל שוב - לאכול 1-2 פרוסות לחם + ממרח \ביצה\טונה + סלט ירקות גדול
    ולהקפיד על הליכה. שלוש פעמים בשבוע זה מצוין.
    ואם את רוצה לעצב את גופך אני מציעה שתירשמי לחוג או תשימי תרגילים בבית (את יכולה גם לקנות קלטת וידאו ולהעזר בה לעשות תרגילים9.

בהצלחה

שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני שמנה .!

אנונימי
    24/06/2011

טוב אני בת 15 ואני 1.60 ואני שוקלת 57 ואני שמנה מה עושים ? יש לי רגליים שמנות , מותניים ואני בדיכאון !! בבקשה תעזרו לי :( :(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאנונימי

מיכל מסר בן שלום
    27/06/2011

אם נתחשב בנתונים היבשים שרשמת אינך שמנה, מבחינה קלינית את נמצאת באחוזון 75 של יחס המשקל לגובה.
    .. ובנימה יותר אופטית, אילו היית בת 20 היית נחשבת לרזה אפילו רזה מאוד, כך שכל שעליך לעשות הוא לתת לזמן לעשות את שלו
    במידה ואינך מרוצה מגופך אני ממליצה בחום להתחיל תוכנית פעילות גופנית המשלבת פעילות אירובית כגון הליכה, ריצה או רכיבה על אופניים, ואימוני בטן.
    מכיוון שאל רשמת האם קיבלת כבר את המחזור החודשי או לא, קשה לי לדעת האם יש לך עוד פוטנציאל לגבוה.
    כמו כן תמיד אפשר להגיע לדיאטנית ולקבל תוכנית מותאמת אישית לך ולסדר יומך
    בהצלחה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    אופיר =>
    09/09/2007

היי שמי אופיר ואני שוקל בין 35 ל-42...
    אני לא יודעת בדיוק את הגובה שלי..הוא בסביבות מטר 50 ו..
    אני רוצה להוריד את הבטן שלי..יש לי טיפה שומנים..יש לך אולי את הדרך הכי מהירה להוריד את הבטן כי זה עונת החגים ואני רוצה להוריד כמה שיותר מהר בשביל שאני אהיה יפה לחגים =]
    אני ממש אשמח אם תעני לי בהקדם האפשרי
    בה ביי

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• תשובה לאופיר

ד''ר הגר שפר
    09/09/2007

הי אופיר
    אם הבטן שלך מטרידה אותך אני מציעה שתעשה כמה דברים:
    1. תעשה כל יום 50 כפיפות בטן, גם רגיל גם אלכסונים. בהדרגה תעלה ל- 100 חזרות.
    2. תוריד מוגזים זה סתם משמין ומנפח.
    3. תמנע ממזון מטוגן.
    4. תאכל רק מנה 1 של חטיף או ממתק ביום ותמיד תעדיף משהו קליל כמו קרטיב, קרמבו, חטיף אנרגיה, על-פני חטיפים רגילים, גלידות שמנות ושוקולדים.
    5. תאכל לאט ותלעס היטב את המזון.

אני בטוחה שתראה שינוי אם תתמיד

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אפשר לעזור לבת שלי
    דבי
    09/09/2007

שלום רב, שמי דבי ויש לי בת בת 13. היא סובלת מהשמנת יתר. היא ילדה יפיפיה אבל לא אוהבת את עצמה, אין לה הרבה חברים ו אני בטוחה שחלק מהבעיה זה שהיא מיתביישת מעצמה. היא בת 13 כפי שאמרתי גובה 1.64 שוקלת לפחות 75 ק"ג. איך אפשר לעזור לה?אשמח עם תעני לי. תודה דבי

לקביעת תור
    סגירה
    איך אפשר לעזור לבת שלי

הוספת תגובה

• תשובה לדבי

ד''ר הגר שפר
    09/09/2007

הי דבי
    אני מבינה את הקושי שלך, את רואה את הסבל של ביתך ולא יודעת איך לעזור לה.
    קודם כל כדאי שתדברי איתה על הנושא בצורה שקטה, בלי ביקורת ועם המון הכלה ותמיכה.
    תבדקי איתה האם היא רוצה לשנות את המצב ובאיזה מסגרת היא תרגיש יותר נוח, מסגרת פרטית עם דיאטנית שמומחית לילדים ונוער או במסגרת קבוצה.
    כל החקרים מראים שלקבוצה יש כח עצום לעזור לילדים לרדת במשקל. הילדים מרגישים פחות בודדים כי הם בין עוד ילדים באותו המצב וזה מחזק להם את הביטחון העצמי.
    בקבוצות יותר קל להם לתת ביטי לרגשות שלהם וגם להתעמל כי הם מרגישים שהם לא מתחרים בילדים מהכיתה שחזקים בספורט הרבה יותר מהם.
    אני מנהלת קבוצות כאלה כבר 7 שנים וראיתי איך ילדים מש פורחים חברתית בקבוצה והוריהם סיפרו לי שעם הזמן זה גם השפיע על המצב החברתי בכיתה.
    שילוב של ספורט ותוכנית תזונה הוא הכרחי בכדי לראות תוצאות טובות.
    אם בתך מוכנה להצטרף לקבוצה, שבו יחד על המחשב וחפשו קבוצות מתאימות בקרבת ביתכם.
    אם את זקוקה לעזרה נוספת אשמח לעזור לכן.
    הכי חשוב שתגרמי לה להרגיש שאת אוהבת אותה בכל מצב ומקבלת אותה כמו שהיא ואת שם בשבילה מתי שהיא רק צריכה.

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• h-e-l-pp!!!!!
    בר
    08/09/2007

אני לא יודעת מה לעשות......כאילו הכל אצלי בסדר והבי אם אי שלי תקין ממש אני בת 13 שוקלת

45 והגובה שלי 1.47 אבל אני עדיין נראית שמנה וזה מאוד מביך לפעמיים....כבר ניסיתי כמה וכמה

דיאטות ונשברתי.....חשבתי על לנסות את התכנית שפווו רבל אם המחיר גבוהה מדי אני לא אוכל

להירשם מישו פו יודע כמה החוג עולהה..!??!?!?!?!

לקביעת תור
    סגירה
    h-e-l-pp!!!!!

הוספת תגובה

• ועוד מששו..

בר
    08/09/2007

אני צריכה גם תוכנית אוכל דחחווווףףף!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לבר

שלי ראכמוט
    08/09/2007

הי,
    לפי מה שאת רושמת את אכן במשקל תקין. ייתכן שאת רק חושבת שאת שמנה, את צריכה ללמוד לאהוב יותר את איך שאת נראית.
    פעילות גופנית או חוגים לפעמים יכולה לעזור להעלות את הביטחון העצמי שלך.
    אם תכתבי לי עוד פרטים , אולי אוכל לעזור לך יותר

בהצלחה
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אילו עוד פרטים תרצי לדעת?

בר
    15/09/2007

כאילוו....אני כן שמנה ואני דיי אוהבת את עצמי....חח...אני בכושר דיי טוב...אבל אני לא אוהבת להתמיד כלומר לעשות כל יום את אותם התרגילים זה משעמם....וכשיש לי מוטיבציה להתחיל דיאטה אז זה נגמר אחרי מקסימום מקסימווום שבוע וגם מעצבן אותי שאני כל הזמן צריכה להכניס את הבטן...וגם שהפנים שלי קצת שמנות וזה נראה כאילו יש לי שבעה סנטריים...ואני יודעת שאני ממש ממש ממש ממש ממש ממש קוטרית אבל אני רוצה להיות ילדה רזה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לבר

שלי ראכמוט
    15/09/2007

הי,
    כפי שכתבת כשאת מתחילה דיאטה , זה נגמר מהר מאוד, אבל זה בגלל שאת לא באמת צריכה דיאטה.
    חבל להכניס את עצמך ואת הגוף שלך למעגל של דיאטות , במיוחד בגיל כל כך צעיר.
    אם את מרגישה שאת צריכה להכניס את הבטן- אז תעשי כפיפות בטן ואולי תשקיעי בעיצוב הגוף, אבל לא כדאי למנוע מהגוף שלך אוכל עשאת צריכה עוד לגדול.
    גם ברגע שאת מתחילה עם דיאטה ואת יורדת בנשקל, אבל אח"כ עולה שוב- הרבה יותר קשה לרדת במשקל.
    לכן עדיף לך להישאר במשקל שלך לאורך זמן מאשר לעשות לעצמך יו- יו עם הגוף (לרדת - לעלות - לרדת - לעלות)

בהצלחה
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואוו תודה רבהה מזה עזרת לי.......=]

בר
    16/09/2007

כמה כפיפות ביום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה נכונה בשילוב שחיה?
    leah
    08/09/2007

שלום,אני נערה בת 18 השוקלת 51 וגובהי מטר שישים ושמונה.אני משתדלת לשחות 4 פעמים בשבוע לפחות קילומטר וחצי כל פעם.רציתי לדעת מהי התזונה הנכונה בשבילי כדי שאוכל לשמור על משקלי ואף לרזות ב-קילו.

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה נכונה בשילוב שחיה?

הוספת תגובה

• תשובה ל- leah

ד''ר הגר שפר
    08/09/2007

שלום לך
    לדעתי המשקל שלך מצוין.
    חשוב שתקפידי לאכול משהו קטן לפני האימון: יוגורט, פרוסה עם גבינה, בר אנרגיה, פרי קטן.
    והכי חשוב לאכול אחרי האימון ארוחה שמכילה גם פחמימות וגם חלבונים : סלט טונה עם לחם, חביתה עם ביצים וגבינה עם לחם וסלט. תפוח אדמה אפוי עם גבינה, סלט עוף עם פרוסת לחם.

חשוב להקפיד שכמות החלבון תהיה גדולה. כדי להחזיר לשרירים את החלבון שהוא הפסיד.

חוץ מזה כדאי לשמור על עוד כמה כללים:
    חשוב לוותר על משקאות מתוקים.
    לא לאכול מטוגנים.
    לא להרבות בממתקים וחטיפים.
    לאכול הרבה ירקות, לפחות 5 ביום.
    לשתות לפחות 10 כוסות ביום.

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכת קלוריות.
    מור
    05/09/2007

שלום קוראים לי רוני ואני בת 15 וחצי
    הגובה שלי 162 ומשקלי 49
    אני עושה 5 פעמים בשבוע ספורט ובכל יום שעתיים.
    האימונים כוללים ספינינג,קיקבוקינג אירובי ומשקולות.
    רציתי לדעת כמה קלוריות עליי לצרוך?

תודה רבההה=]זה חשוב לי מאוד כי אני לא רוצה לגרום נזק לגופי

לקביעת תור
    סגירה
    צריכת קלוריות.

הוספת תגובה

• תשובה לרוני

שלי ראכמוט
    06/09/2007

הי,

מכיוון שקשה לדעת כמה קלוריות גופך שורף תוך כדי הפעילות כי ההוצאה האנרגתית משתנה מאדם לאדם ומכיוון שאת בגיל ההתבגרות ונמצאת בטווח התחתון של המשקל התקין,אפילו קרובה להיות מתחת למשקל התקין, אני ממליצה לך לצרוך בסביבות 2500 קלוריות.
    דרך נוספת לדעת האם גופך מקבל את כמות הקלוריות הנחוצה לו כשאת עושה הרבה פעילות היא לעקוב האם את יורדת במשקל או לא גובהת.
    יתכן שבגילך כבר לא תגבהי בצורה משמעותית אבל אם תרדי במשקל זה סימן שאת צריכה להוסיף עוד אוכל ו/או לצמצם את הפעילות הגופנית.
    לפי דעתי - את עושה הרבה ספורט ובצורה מאוד אינטיסיבית, גופך צריך גם לנוח - הייתי מציעה שתפחיתי את האימונים ל3-4 פעמים בשבוע כשעה כל פעם.

אשמח אם תעדכני אותי בהמשך
    בהצלחה
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות
    דני
    05/09/2007

היי!
    אני בן כמעט 16 מטר 62 משקל 70 כמה משקל עודף יש לי?
    ואם אפשר לקבל תכנית אכילה

תודה לכם

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות

הוספת תגובה

• תשובה לא

שלי ראכמוט
    06/09/2007

הי,

לפי הנתונים שרשמת אתה בעודף משקל קל, ויחסית אתה נמוך לגילך.
    אם תישאר עד גיל 17-18 באותו משקל ותגבה עוד קצת זה יהיה מצוין. לכן למעשה אתה צריך מאוד לשמור על המשקל ומכיוון שרצוי שתגבה עוד חשוב שכן תקבל דרך האוכל רכיבי תזונה חיוניים.
    מכיוון שלא כתבת מה אתה אוכל, אני אתן לך מספר הנחיות שאם תשמור עליהן תוכל לשמר את המשקל הנוכחי:
    1. לנסות ולאכול ארוחות מסודרות- בוקר, צהרים , ערב וארוחות ביניים קטנות
    2. לשלב בכל ארוחה ירקות ולנסות לאכול אותם קודם כדי להתמלא
    3. להקפיד על שתיית מים (8-12 כוסות ליום) ובלי שתייה מתוקה או מיצים
    4. להחליט על חטיף או צופר יומי אחד קטן
    5. בארוחות העיקריות- להקפיד על הכמויות, כשאתה מרגיש שבע תפסיק לאכול
    6. לאכול ליד השולחן ולא בעמידה
    7. לעשות פעילות גופנית מסודרת באופן קבוע

בהצלחה
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה של ילדות
    יעל
    05/09/2007

היי, שמי יעל ואני אמא לשתי בנות קטנות בנות 6 ובת שנתיים וקצת. בעייתי היא מורכבת מעט:
    הקטנה שלי אוהבת לאכול מאוד, ומאוד קשה להיות לידה עם אוכל מבלי לתת לה גם. כמעט תמיד היא תבקש לאכול, אפילו אם היא עכשיו סימה את שלה. כאילו אין לה שובע. בטיפת חלב אמרו לי שצריך "לשמור" איתה יותר אבל אני מוצאת את עצמי במצבים בעיתיים בהם אני חושבת: כמה אפשר לומר לילדה ממש קטנה לא לאכול יותר, ומספיק ? ובמיוחד שהיא גבוה כמו ילדים בני שלוש וחצי- שנה מעליה?? האם גובהה הרב יותר ומבנה גופה הרחב אמור לגרום לה לרצות יותר?
    אני תמיד משתדלת בעיקר בעוגיות להגביל ל-2 עוגיות ודי, אך המאבק מולה והלבטים ויסורי המצפון שלי האם אני עושה טוב- לעיתים קשים לי מאוד !
    לגבי ילדתי הגדולה זה קצת שונה: לאחרונה שמתי לב שהיא קצת שמנה. וזה בא לידי ביטוי בכך שיש לה מדי פעם מעין רעבתנות. למשל יכול להיות מצב שבו היא סיימה את ארוחת הצהריים שלה אכלה יפה את המנה שלה ואז היא מתחילה לבקש לאכול דברים נוספים בהפרשי זמן קצרים מאוד.
    לדוגמא מעדן או עוגיה או תפוח או חטיף ... למרות שחוקי הבית שלי אומרים לאכול רק פרי אחרי האוכל בצהריים ודברים כמו מעדן או חטיף וכדומה אפשר מהשעה 16:00 .
    אני חייבת לציין שאני במשקל עודף לא קטן אך התזונה שלנו בבית מבוססת על אוכל בריא, מבושל בעיקר וכמעט בלי טיגון של מאכלים. אינני רוצה לגרום למצב של אכילה כפיתית בגלל שאני מגבילה אותן בחטיפים עוגיות ומעדנים. אני חייבת לציין גם שיחסית לבנות גילן הן אכן יותר מלאות מעט
    מה ניתן לעשות ???

לקביעת תור
    סגירה
    השמנה של ילדות

הוספת תגובה

• תשובה ליעל

שלי ראכמוט
    05/09/2007

הי,

אני מבינה את הדאגות שלך ואני שמחה שבביתך יש אוכל בריא, הייתי שמחה אם היית רושמת לי דוגמא ליום טיפוסי שכל אחת מבנותייך אוכלות, ייתכן שהן רוצות לאכול עוד כי אולי הן נשארות עוד קצת רעבות.
    אם הבנתי נכון את מה שכתבת את מאפשרת להן מעדן או חטיף קטן - אבל אחד ליום וזה בסדר. לא כדאי להגיד להן שמשהו אסור- הכל מותר אבל במידה ואת הגבולות האלו את צריכה להציב.
    כדאי להגיד לבנותייך שהן יכולות לאכול מהכל - רק בכמות מתאימה ולא להגזים, במיוחד אם הן לא רעבות.
    דבר שמאוד עוזר כדי שילדותייך יקבלו דוגמא אישית בנושא אכילה נבונה ואורח חיים בריא היא להקפיד על ארוחה משפחתית שבה כל המשפחה אוכלת ביחד ואז בנותייך בעצם "מחקות" אותך - כשאת אוכלת.
    בגילאים האלו לא כדאי לגרום לילדים תחושה שלילית בנושא האוכל, לכן הייתי מציעה לכם- להורים להגיע להדרכה והכוונה ומעקב כדי לקבל כלים להתמודד עם הבעיה.

אשמח אם תעדכני אותי בהמשך
    בהצלחה
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דגני בוקר:)
    מור
    04/09/2007

האם 30 גרם קורנפלקס שווה לכוס פלסטיק רגילה?

לקביעת תור
    סגירה
    דגני בוקר:)

הוספת תגובה

• תשובה לרוני

שלי ראכמוט
    06/09/2007

הי,

יש סוגים שונים של קורנפלקס - ולכן ייתכן שזה קצת ישתנה, אבל בעיקרון כוס פלסטיק מלאה= 30 גרם.

שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה
    אמיל יוסף
    04/09/2007

שלום! אני בן 15 שוקל בערך 70 גובה 1.65 בערך.אני מיתאמן בטניס 4 פעמים בשבוע ורציתי לבקש דיאטה בשבילי,אני קצת שמנמן ויש לי קרס יחסית גדולה והייתי רוצה להוריד אותה רציתי לדעת אם יש לכם דיאטה בשבילי.
    מודה מעומק לב אמיל יוסף!

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה

הוספת תגובה

• תשובה לאמל יוסף

שלי ראכמוט
    04/09/2007

הי,

אני שמחה לשמוע שאתה מתאמן, אתה נמצא בגבול המשקל התקין ואני מניחה שיש לך עוד פוטנציאל לגבוה, לכן חשוב שלא תעשה דיאטה חריפה, אלא פשוט תאכל בצורה יותר נבונה.
    מספר הצעות:
    לשתות הרבה מים ובלי שתייה מתוקה
    לשלב ירקות בכל ארוחה
    להימנע ממטוגנים ומאוכל מאוד שמן
    להמשיך עם הפעילות ולעשות גם כפיפות בטן לעיצוב הבטן
    לאכול גבינות עד 5% ויוגורטים/מעדנים עד 3%
    לאכול ארוחות מסודרות
    להחליט על חטיף קטן אחד ליום כדי להוריד את כמות הנשנושים והמתוקים

בהצלחה
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך!

אמיל יוסף
    04/09/2007

תודה רבה רבה! אני מודה לך מאוד ורציתי גם לישאול אם אפשר לאכול קורנפלקס בבוקר ליפני הלימודים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

שלי ראכמוט
    05/09/2007

הי,

אין בעיה לאכול קורנפלקס עם חלב בבוקר, אני מציעה לבחור בקורנפלקס מחיטה מלאה או שיבולת שועל , לא ממותק.

בהצלחה
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל היום אני רעבה
    שונאת את עצמי
    04/09/2007

אני בת 16
    גובה
    1.57
    ומשקל
    64
    אני ממש שמנה ויש לי בטן נשפכת ורגליים מוצקות.
    אני כל הזמן רעבה ואוכלת כל היום בלי הפסקה הפה שלי לא נח לדקה..
    הגוף שלי דורש ממתקים סוכריות ומתוק
    וחטיפים(במבה בסלי וכדומה)
    כל הזמן אני רוצה לשתות מיצים ולאכול ארטיקים.
    וגם כשאני אוכלת ארוחות מסודרות ועושה הליכה לפעמים אני יותר רעבה
    מה אני צריכה לעשות?
    נמאס לי להיות שמנה ושכולם כל הזמן נראים יותר טוב ממני ומורידים לי את הביטחון
    התפריט שלי בנוי בעיקר על הממתקים וחטיפים
    זהו
    בבקשה תעזרי לי
    אני לא רוצה קבוצת תמיכה כי אם הייתי רוצה ממזמן הייתה הולכת
    אני פשוט לא רוצה פגישה של פנים מול פנים.

לקביעת תור
    סגירה
    כל היום אני רעבה

הוספת תגובה

• תשובה לנטלי

ד''ר הגר שפר
    04/09/2007

הי נטלי
    חבל לי שאת מרגישה כל-כך רע עם הגוף שלך.
    יכול להיות שבגלל שאת מרגישה ככה את מוצאת נחמה בממתקים ובשוקולדים ולכן לא מצליחה להרזות.
    בואי ננסה משהו חדש.
    אני אבנה לך תפריט שיאזן לך את רמת הסוכר ככה שהגוף שלך לא ידרוש מתוק. את תנסי להיגמל מהמתוקים והשטויות ולהצמד לתפריט.
    כל יום אני רוצה שתכתבי יומן איך את מרגישה ותעודדי את עצמך להמשיך ולהתמיד.
    תשקלי מחר בבוקר. ופעם הבאה רק עוד חודש ותעדכני אותי כל שבוע איך את מרגישה ובעוד חודש איך השתנה המשקל והגובה ( כ זה משפיע על המשקל ).

תפריט
    בוקר

פרוסת לחם קל עם כף קוטג'

ארוחת 10

סנדביץ' מלחם קל עם : 2 פ' פסטרמה / עמק לייט / ביצה קשה

ארוחת צהריים

בשר עוף / בקר / דג - לא מטוגן : מבושל, בגריל, אפוי או במחבת עם תרסיס שמן
    חצי כוס תוספת + קערת סלט ירקות
    פרי לקינוח

ארוחת ביניים
    ירקות עם גבינה
    יוגורט דיאטטי
    קערה של אדממה ( פלי סויה )
    ארטיק דיאטטי
    חצי כוס בייגלה עם קופסאת גבינה לבנה

ארוחת ערב
    סלט עם קופסאת טונה + 2 פ' לחם קל + פרי לקינוח
    חביתה מ- 2 ביצים + גבינה + 2 פ' לחם קל + סלט גדול
    2 טוסטים עם עמק לייט וסלט יווני כתוספת

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי תודה רבה אני אנסה לעמוד בתפרי

שונאת את עצמי
    04/09/2007

בתפריט
    אבל יש לך פעילות ספורטיבית שמתאימה להרזייה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנטטלי ..

רונני
    05/09/2007

בקקשר לבקקשה שלך לפפעילות גוופנית
    יש לי ארוביי שהוררדתי אני עושהה אוותו כל יוום
    וזזאת פילות גגופנית מצויינת
    אםם את רווצה -
    תכנסי לאימיול אם יש לך , וחפפשי אירובי ריקודים ואםם אין לךך ,
    תביא לי תאיסי או תמסןן שלך אםם יששלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המששך

רונני
    05/09/2007

..ואני ישללח לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעזרו לי בבקשההההה!!
    לולה
    04/09/2007

היי אני בת 11 ואני שוקלת 41 ק"ג אני מנסה בכול דרך להרזות אבל אני לא מצליחה , דיאטות באינטרנט (דיאטות טובות לידים בגילי) די קשה למצוא ואני ממש מתחננת שתעזרו לי מפני שבגיל זה אין לי ביטחון כלל וכלל ואכפת לי מאוד איך אני נראת והמשקל הוא בעיה גדולה מאוד אצלי!!!! אז לפני חטיבת הביינים אני רוצה להרזות ולהגיע למשקל ולגוף החטוב שאני חושקת בו !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אנא ממכם תעזרו לי ואני אודה לכם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ממני לולה.......

לקביעת תור
    סגירה
    תעזרו לי בבקשההההה!!

הוספת תגובה

• שובה ללולה

ד''ר הגר שפר
    04/09/2007

הי לולה
    לא שלחת לי מספיק נתונים.
    מה הגובה שלך, מה את אוכלת בד"כ, כמה התעמלות את עושה.
    תשלחי לי עוד נתונים ואני אשמח לעזור לך.

מחכה לתשובה
    הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד נתונים.....

לולה
    07/09/2007

הייי הגבה שלי הוא מטר 45 אני מתעמלת הרבה פעמים ביום יש לי הליכון בבית ועוד כמה מכשיר כושר....
    אז לבי"ס אני לוחת בד"כ לחמניה גבינה וזיתם...
    אחרי הבי"ס מקרוני עים גבינה
    בין לבין ארטיק שוקולד ויוגורטים 3%
    אח"כ בארוחת ערב אבל זה לא קבוע אני אוכלת או מרק איטריות או פירה עים אוף וליפעמים אני לא אוכלת בערב.....

זהו אלה הם הפרטים שביקשת....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מיתחננת תעזרו לייי

קרן תורג'מן
    07/09/2007

אני רוצה להשמיןן בקשה אני מיתחננת תעזרו ליייייי אני בוכההההה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לקרן

שלי ראכמוט
    08/09/2007

הי,
    אם את רוצה להשמין -את צריכה להוסיף עוד אוכל לתפריט, אבל רצוי שזה יהיה מזון בריא.
    למשל אגוזים, שקדים, בוטנים מכילים שומן בריא והרבה קלוריות והם גם לא ממלאים, כך שזה לא יבוא על חשבון ארוחות עיקריות - שבהם את צריכה לאכול בשר ומנת פחמימות וירקות.
    את יכולה להוסיף 100 גרם אגוזים/שקדים/בוטנים ביום. או להוסיף גרנולה , טחינה וחלבה (בריאים ועתירי קלוריות).

בהצלחה
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תביאי לי בבקשה תפריט להרזייה
    שונאת את עצמי
    03/09/2007

אני בת 15
    1.56
    שוקלת 63
    תביאי לי בבקשה תפריט
    זה חשוב

הוספת תגובה

• תשובה למאיה

ד''ר הגר שפר
    03/09/2007

הי מאיה
    ה- BMI שלך הוא 26.5 שזה מעט גבוה.
    אני מציעה שתתארי לי מה את אוכלת במשך היום ואני אכתוב לך הערות ואעזור לך לבנות תפריט שיתאים למה שאת אוהבת לאכול.
    חשוב שתעשי לפחות 5 שעות של פעילות גופנית בשבוע ותשתי בעיקר מים ותמנעי ממזון מטוגן ותמעיטי באכילת חטיפים וממתקים.
    בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפריט שאני אוכלת

שונאת את עצמי
    04/09/2007

בוקר-
    בבית ספר
    לחמניה עם חומוס +מלפפון במלח
    ועוד כריך מלחם רגיל ולפעמים קל עם חומוס או לפעמים גבינה צהובה
    שותה שם מים
    ולפעמים צ'יפס בבית ספר אבל לא תמיד.

צהריים-
    או שניצל טבעול וסלט עם די הרבה מלח.
    או שניצל רגיל עם ציפוי שמכינים בטוסטר אובן עם אורז וספגטי.

בין לבין פירות אפרסק תפוח מלפפון מים

ולפעמים חטיף של 100 קלוריות
    ולחמית או פרכיות

ומעדן של 3%

ובערב לפעמים חומוס גרגירים מרק עדשים ואורז..

וזהו..

ספורט אני עושה כל יום בין 4-6 קומות אני עולה ויורדת בבניין שלי.
    וזהו..

מה לשנות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט מסודר!~
    AnaT
    02/09/2007

שלום אני רוצה שתעשי לי תפריט מסודר:]
    פרטים:

- בת 14
    - גובה: 167
    - משקל: 56
    - אני עושה כפיפות בטן..ופעילות ספורטיבית למשך חצי שעה בערך כל יומיים

ואם יש לך עוד המלצות טיפים אני מאוד אשמח:}

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט מסודר!~

הוספת תגובה

• תשובה לדניאלה

ד''ר הגר שפר
    02/09/2007

הי דניאלה.
    אני לא מבינה למה את רוצה תפריט, את במשקל תקין, אפילו באחוזון הנמוך. ה- BMI שלך הוא 20 וזה מצוין.
    אם יש לך סיבה מסוימת לתפריט תכתבי לי.
    בכל מקרה את מוזמנת לכתוב לי מה התפריט שלך עכשיו ואני אתקן ואוסיף לך עליו, ככה התפריט יתאים למה שאת אוהבת לאכול.

מחכה לתשובה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה