מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה!AnaT02/08/2007
שלום יש לי שתי שאלות:
1). יש לי צדדים כאלה כמו צמיגים כאלה בצדדי הבטן ובצדדי היריכיים בלבד מה עליי לעשות!?
2) אני לא בטוחה שאת תדעי את התשובה אבל חברה שלי אומרת שיש תרגילים וכל מיני לחיזוק השדיים ואפילו להגדלה טיפה ככה? זה נראה לי לא הגיוני אמת או שקר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליה
ד''ר הגר שפר03/08/2007הי ליה
1. לגבי הצדדים שמציקים לך, אם יש לך עודף משקל אז מומלץ לאמץ תפריט מזין ובריא ולוותר על מזון מטוגן, חטיפים , ממתקים ושתיה מוגזת.
הירידה במשקל תשפיע גם על האיזורים שמציקים לך.
אם אין לך עודף משקל אז זה רק עניין של התעמלות.
ישנם מגוון תרגילי עיצוב לעיצוב האיזור.
תסתכלי בתשובה שכתבתי לחלי על תרגילי עיצוב.
2. לגבי איזור החזה. תרגילי עיצוב לא ממש משפיעים על גודל החזה אבל חיזוק שרריר החזה יכול לגרום לחזה להיות יותר זקוף ( וזה גם חשוב), את יכולה לעשות שכיבות שמיכה או לעבוד עם משקולות קלות ולעשות את תרגיל הפרפר, ( ידיים ב- 90 מעלות מול הראש לסגור ולפתוח את הידיים כשהמשקולות ביד.
נראה לי שאת מאד מתעניינת בחיטוב ועיצוב, אולי תרשמי לחדר כושר ותשתמשי במוטיבציה שלך בכדי להגיע לגוף בריא וחטוב.
אם את עדיין לא בת 14 חשוב שתצתרפי לקבוצה שמתאימה לגיל שלך או תעבדי עם מאמן פרטי.
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילי עיצוב.חלי02/08/2007
יש לי עוד שאלה בבקשה.
אני רוצה לדעת איזה תרגילים לעיצוב הגוף אני יכולה לעשות בבית.
כאילו כפיפות בטן זה ליישר את הבטן ושתהייה יותר קשה.
איזה עוד תרגילים יש?
אני רוצה לעצב את הרגליים למעלה.
מעל הברך .
את יכולה להגיד לי כל מיניי תרגילים לעיצוב הגוף?
חלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחלי על תרגילי עיצוב
ד''ר הגר שפר02/08/2007הי חלי
אחת הפעילויות שמעצבות את הרגליים בצורה בטובה ביותר היא עלייה במדרגות, זה מעצב גם את הרגליים וגם את הישבן, אז שווה לנסות.
עוד תרגיל טוב הוא תרגיל כריעה, זאת אומרת לעשות צעדים גדולים מאד תוך כיפוף הברכיים כשהעקב האחורית באויר. גם לעמוד בפישוק רחב ולכופף את הברכיים כמו ב"פלייה" גדול עובד מצוין.
את יכולה לבדוק בטלוייזיה יש המון תוכניות שמשמלבות גם ספורט ועיצוב ולקבל רעיונות נוספים.
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףף!!רותם01/08/2007
אני בת 13 גובה 1.58 ומשקל 53
אני רוצה לרדת 5 קילו למשקל 48 ומהרר...
תוך פחות מחודש.. אפשר הצעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרותם
ד''ר הגר שפר02/08/2007הי רותם
אני לא מבינה למה את רוצה לרדת במשקל, המשקל שלך תקין לחלוטין.
בכל מקרה זה לא בריא לרדת יותר משני קילוגרם בחודש, בטח לא בגיל ההתבגרות כי דיאטה קיצונית יכולה לפגוע בגדילה והתפתחות תקינים. אני מציעה שתשמרי על תפריט בריא ומגוון, תמנעי ממזון מטוגן, ותמעיטי באכילת ממתקים וחטיפים.
נסי לשלב פעילות גופנית כל יום ואני בטוחה שתרגישי יותר טוב עם עצמך.
אל תתפתי לדיאטות קיצוניות, גם אם חברות ממליצות לך עליהן או אם את קוראת עליהן בעיתון או באתר כלשהו. בסופו של דבר עולים הכל בחזרה ובלרב עולים אפילו יותר ממה שיורדים וזה פשוט מתסכל ולא בריא.
פשוט תאכלי טוב, תעשי ספורט ותהני מהחיים.
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה להרזות בדחיפות בן 14 וחצימוטי01/08/2007
אני רוצה להרזות אבל יש לי בעיה יש הרבה מאכלים שאני לא אוהב ולכן אני אוכל דברים משמינים לא יודע מה לעשות צריך עזרה .. ובנוגע לספורט לא יודע איזה תרגילים צריך לעשות , ריצות הליכות ובאיזה תדירות .. מקווה לעזרה.. (=
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למוטי
ד''ר הגר שפר01/08/2007הי מוטי
אני אשמח לעזור לך רק כדאי שתשלח לי עוד נתונים: מה את ה אוהב לאכול, מה אתה לא אוהב לאכול, מה המשקל שלך ואיזה ספורט את ה עושה כיום.
בצורה כזאת אני אוכל לתת לך תשובה טובה ויעילה.
מחכה לתשובה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת בוקר- סימילאקשרון01/08/2007
שלום רב,
בני בן השנה ו- 10 חודשים, מאז ומתמיד כאשר היה מתעורר בבוקר, דבר ראשון שתה בקבוק סימילאק, זו למעשה היתה ארוחת הבוקר שלו. מעבר לזה היום היה נמשך כרגיל, מעדן, פרי, ארוחת צהריים, ביצה, מוצרי חלב וכו'. בני התפתח מצויין והכל היה טוב.
לפני יומיים בני קם בבוקר וסרב בכל תוקף לשתות סימילאק, הדבר היה נראה תמוה בעיני ולכן ניסיתי לתת לו משהו אחר כמו חביתה או גבינה והוא גם סרב כמו שלא היה רעב פתאום (כאשר בד"כ הבקרים מתחילים בריצה בקבוק).
רק בהמשך היום נתתי לו פרוסת עוגה והיום המשיך כרגיל.
היום שוב סרב לשתות את הבקבוק והחל את היום ללא ארוחת בוקר.
מעבר לכך שארוחת הבוקר ירדה אצלו ולמען האמת גם יתר הארוחות הצטמצמו בזמן האחרון, הוא חיוני והכל ממש כרגיל (יש לציין שאם אני אביא לו עוגה אז הוא תמיד יואכל).
האם זה טבעי שהארוחות כך מצטמצמות?, האם לוותר פתאום על ארוחת בוקר?.
האם לגשת לרופא?
חשוב לציין שמים הוא שותה מאז ומתמיד הרבה כך שאין בעיה של נוזלים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרון
ד''ר הגר שפר01/08/2007הי שרון
לדעתי כדאי לגשת לרופא המשפחה שמכיר אותו ולבדוק את עקומת הגדילה ווהתפתחות.
יכול להיות שזה משהו זמני בגלל מזג האויר שמוריד לו את התיאבון.
לדעתי חשוב שלא תגישי לו עוגה במקום ארוחה מזינה כי כל ילד יעדיף עוגה על אוכל וזאת דרך לפתח הרגל אכילה לא מוצלח ובעיות בהמשך.
חכי כמה ימים והמשיכי להציע לו משהו קטן לארוחת הבוקר, נסי גם לאכול בעצמך לידו אולי זה יפתה אותו לאכול גם.
אם את רואה שאין שיפור גשי לרופא הילדים שלו והתייעצי איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהחסויה01/08/2007
לפני חצי שנה שקלתי 50 והורדתי 8 קילו בערך בחודש וחצי.
שקלתי 42 ועליתי ל43 ונשארתי ככה בערך חודשיים.
עכשיו אני כבר במשקל של 45 ואני לא מצליחה לרדת
אני בת 14 עוד חודשיים ואני נמוכה.
מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחסוי
שלי ראכמוט01/08/2007שלום לך,
דבר ראשון, אני לא חושבת שאת בכלל צריכה להמשיך לרדת. לא רשמת מה גובהך כך שאני לא יכולה לדעת זו בוודאות, אבל גם את יחסית נמוכה לגילך. אם את שוקלת 45 ואת כמעט בת 14 את במשקל תקין.
לפי מה שתיארת , נשמע שעשית דיאטה די רצינית אם ירדת 8 קילו בחודש וחצי בגילך, אני אשמח אם תפרטי לי קצת מה אכלת בתקופה זו.
ייתכן שמנעת מגופך רכיבים שחשובים לגדילה ובגלל זה את עדיין נמוכה.
בגיל שבו גדלים , חשוב לתת לגוף את מה שהוא צריך בשביל לגבוה, אם מונעים זאת מהגוף הוא לא מקבל מספיק אנרגיה והוא "חוסך" על חשבון הגדילה שלך .
אני מציעה שתכתבי לי קצת יותר במפורט, האם הגדילה שלך נעצרה או שתמיד היית נמוכה יחסית כדי שאני אוכל להנחיות אותך בצורה טובה יותר מה לעשות.
מחכה לתשובתך,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה בחזרה
חסויה01/08/2007אמ תמיד הייתי נמוכה יחסית לחברות שלי למרות שגם חלקן גם נמוכות .
הגובה שלי הוא 1.45
ובדרך כלל הייתי אוכלת שניצל תירס ואולי פה ושם כמה כפות של פסטה או אורז
בטטה וברוקולי תמיד + סלט בצהריים
בארוחת עשר בבצפר לחם קל עם חומוס או גבינה.
אחר הצהריים אכלתי פרות וירקות ומעדנים של חצי אחוז שומן או ארטיקים דיאטטים.
ובערב טונה, או אבוקדו עם לחם קל וסלט.
ועכשיו אני מנסה להרזות עוד כי אני נמוכה ועדיין אני לא מרגישה בנוח עם הגוף שלי .
האם יש לך תפריט יותר טוב ממה שאכלתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמני שעותיניב31/07/2007
אשמח לדעת מהם זמני השעות שמחשיבים לארוחת בוקר/ארוחה בין בוקר לצהריים/ ארוחת
צהריים/ארוחת ביניים/ארוחת ערב.
ומה חשיבות השעות לאכול בזמני הארוחות המדוייקים?!, ומה קורה במידה ואני אוכל ארוחת
ערב בשעה מאוחרת?
*שאלה קטנה: מלח משמין? צריך לשים כמות קטנה?
תודה רבה=]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליניב
שלי ראכמוט01/08/2007הי, יניב
ממליצים לאכול כל 3-4 שעות , כך שבעצם יוצא שיש 3 ארוחות עיקריות וארוחות ביניים ביניהם.
החשיבות היא בכך שיהיו ארוחות מסודרות ולא להגיע רעבים לארוחות ולכן לא חייבים לאכול בשעות קבועות.
אם אתה אוכל ארוחת ערב בשעה מאוחרת ואתה מרגיש לא טוב בגלל זה , כי אתה אוכל ממש לפני השינה , אולי רצוי שתאכל משהו קל יותר מבדרך כלל. כמו סלט עם פרוסת לחם אחת או מעדן או יוגורט .
מלח לא משמין , אבל כדאי להמעיט בהוספת מלח למזון כי בהרבה מוצרים שאוכלים החברות המייצרות מוסיפות הרבה מלח (מופיע כנתרן על המוצרים), גם כדי לשמר את המוצרים שיישארו טובים לאורך זמן. כמות גדולה של מלח לא טובה למי שסובל מיתר לחץ דם .
לכן כדאי לא להגזים בתוספת המלח למזון.
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה..חלי31/07/2007
שלום.
קוראים לי חלי ואני בת 14.
אני הולכת לדיאטנית כבר כמה חודשים וכבר ירדתי אצלה בערך 4 קילו.
אני עכשיו שוקלת 59 ואני בגובה 161.
אני כבר לא עושה הליכה בחוץ כי ממש חם ואי אפשר.
ובגלל זה אני תקועה במשקל.
יש לך אולי רעיונות שאפשר לעשות תרגילים בבית?
האם אני במשקל תקין בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחלי
שלי ראכמוט31/07/2007שלום לך,
לפי הנתונים שצייינת - את נמצאת כעת במשקל תקין , אבל את צריכה לשמור על המשקל הנוכחי כשתגדלי, כלומר לא לעלות יותר מדי במשקל .
דרך טובה לשמר את המשקל הנוכחי ולעצב את הגוף זו באמת פעילות גופנית.
רעיונות לפעילות בבית:
1.ליצור לעצמך מדרגה מאיזשהו רהיט או אם יש מדרגה בבית זה מצוין ולעלות ולרדת במדרגה (כמו מכשיר שנקרה "סטפר").
2. לעלות ולרדת בחדר מדרגות הממוזג, במקום במעלית - אם את גרה בבניין.
3. לעשות כפיפות בטן בבית ותרגילי עיצוב על מזרון.
4. לעשות תרגיל של תנועות אופנים עם הרגליים על מזרון בבית
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי בקשה.... ושאלותאני30/07/2007
שלום רציתי לדעת אם מישהו יודע איפה יש אתר שאתה אומר את המשקל והגובה שלך וזה אומר לך כמה אני אמורה לשקול....וכמה קלוריות אני צריכה לאכול ביום אם אני בת 13...
יש לי עוד בעיה כולם אומרים לי שאני רזה אבל הבטן שלי מנופחת תמיד ואני לא יודעת מה לעשות...
תודה מראש לכל מי שעונה לי
אני....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ל- אני
ד''ר הגר שפר31/07/2007שלום לך
כל האתרים מראים טווחי משקל ו- BMI של מבוגרים וזה לא נכון להשוות את עצמך אליהם.
אני עכשיו עובדת על האתר החדש שלי של EASY-WAY ועומדת להוסיף גם מחשבון BMI ןעקומת משקל שמתאימה לילדים ונוער תוך שבועיים שלושה זה יתעדכן.
אם הבטן שלך מנופחת כל הזנן , לא ציינת אם היא גם כואבת, אבל בכל מקרה כדאי שתגיעי לרופא ותתיעצי איתו ( הוא גם יכול לבדוק לך את הגובה והמשקל ולהראות לך איפה את נמצאת ביחס לעוקמות משקל וגובה).
יכול להיות שאת סובלת מרגישות כלשהיא למזון : חלב, חיטה, או משהו אחר.
ושווה לבדוק את זה, זאת בהחלט יכולה להיות סיבה לנפיחות.
תעדכהי אותי מה הרופא אמר
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה..שחר30/07/2007
היי,
אני 1.64 והמשקל שלי בערך 59 האם אני נמצאת במשקל תקין?
ושאלה שניה יש לי שומנים בבטן ואני מנסה להוריד אותם בזה שאני אוכלת ארוחות מסודרות וכל זה וגם אני הולכת למכון כושר 3 פעמים בשבוע ועושה הליכון האם זה פעילות נכונה כדי להוריד את הבטן???
תודה רבה,
שקד 3>>>* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשקד
ד''ר הגר שפר30/07/2007הי שקד
קודם כל המשקל שלך תקין.
אם את רוצה לעצב את אזור הבטן כדאי שתוסיפי גם תרגילי בטן.
100 כפיפות בטן 4-5 פעמים בשבוע.
50 כפיפות בטן רגילות ו-50 אלכסונים, 25 לכל צד.
תבקשי מאחד המדריכים בחדר הכושר שאת מתאמנת בו להראות לך איך עושים את זה כמו שצריך ולבדוק שאת אכן עובדת נכון.
לגבי התזונה אני בטוחה שאם תקפידי על תפריט בריא ומגוון תראי תוצאות.
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המושג: 5 ארוחות קטנותיניב30/07/2007
למה הכוונה? מה כל אחת מ-5 הארוחות אמורה לכלול?
תודה רבה:]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליניב - ארוחות קטנות
ד''ר הגר שפר30/07/2007הי יניב
הרעיון בארוחות קטנות הוא לאכול בצורה שלא תכביד על הבטן.
לאכול ארוחת בוקר קטנה בבוקר - למשל פרוסה עם גבינה
ארוחת ביניים בין הבוקר לצהריים ( כדאי לא להגיע "מורעב" לצהריים) יוגורט או כוס חלב
ארוחת צהריים : ארוחה מזינה של מנת בשר + תוספת +ירקות
ארוחת ביניים: קרטיב / פרי / בייגלה עם גבינה / 2 כוסות פופקורן
ארוחת ערב: חביתה+ גבינה + ירקות + פרוסת לחם מלא
בצורה כזו מפזרים את האוכל בצורה טובה על פני היום, לא מגיעים למצבים של רעב גדול ומעלים את קצב חילוף החומרים.
חשוב לאכול לאט וללעוס היטב את המזון וכמובן לשתות לפחות 10 כוסות מים במשך היום.
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני ממש רוצה לרדת במשקל!מישהי29/07/2007
אני בת 14 1.68 ושוקלת 50 האם אני שמנה מאוד? אני רוצה לדעת מה קורה למי שלא אוכל האם הקיבה ניהיית קטנה יותר? והאם לאחר כמה זמן כבר לא מרגישים רעב ואם כן אז לאחר כמה זמן? מה קורה למי שלא אוכל?
יש לי חברה במצב כזה וזה למה אני מתעניינת.. אשמח לתשובה!
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למישהי
שלי ראכמוט29/07/2007שלום,
לפי הנתונים שרשמת המשקל שלך תקין.
אם אדם לא אוכל הרבה זמן , הקיבה יכולה להיות קטנה יותר ואם הוא אכן התרגל לאכול כמויות קטנות יותר, אם בארוחה מסוימת הוא יאכל הרבה יותר , הוא יכול להרגיש "מפוצץ" כי הקיבה היא שריר והיא יכולה להתרחב אם אנחנו רגילים לכמויות גדולות.
לשאלתך, בקשר הרעב, תחושת הרעב היא מאוד אינדווידואלית, יש הרבה מבוגרים וגם ילדים שקשה להם להבחין בתחושת השובע והרעב שלהם כי הם אוכלים לא מתוך רעב , אלא מסיבות אחרות כמו שיעמום או מצבי רוח ועוד', לכן קשה לי לענות על השאלה, מתי כברלא מרגישים רעב.
באופן טבעי, כל אחד צריך לחוש רעב , יש אנשים שדוחים את תחושת הרעב או טוענים שהם אינם מרגישים , זה קורה למי שעסוק באובססיה של תהליך ההרזיה והוא רוצה להפסיק לאכול, גם אם זה עושה לו רע.
אם מישהו לא אוכל הוא יכול להרגיש עייפות וחולשה ובהמשך יכולים להופיע חסרים תזונתיים, שיכולים לפגוע גם בתהליך הגדילה ובבריאות.
אם יש לך חברה שהפסיקה לאכול - אני מציעה שתתנהגי כחברה טובה ותציעי לה להגיע לטיפול ולמסגרת. גם אם מישהי רוצה לעשות דיאטה ולרזות - יש דרך נכונה לעשות זאת בלי לפגוע בעצמה.
אשמח אם תעדכני אותי בהמשך
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מלמדים ילדה מתי נקודת השובע שלהשיר29/07/2007
הבת שלי (בת 6) ומלאה. יש לה "עיניים גדולות" אוכלת תמיד יותר מדי ואחר כך מתלוננת שכואבת לה הבטן. איך ללמד אותה לאכול לאט יותר ולראות שהיא כבר שבעה הרבה קודם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשיר
ד''ר הגר שפר29/07/2007שלום שיר
זאת שאלה מצוינת, הרגלי אכילה נכונים מגיל צעיר הם "נכס" חשוב מאד שאת יכולה לתת לבתך.
יש לי כמה עצות בשבילך.
1. תציירי לה ציור של ילדה בערך בגיל שלה ותציירי את הקיבה כעיגול קטן במורד הגרון- כי זה מה שהיא. רוב האנשים שפגשתי ובעיקר הילדים חושבים שקיבה היא גדולה בערך כמו הראש וצריך להסביר לה שגודלה הוא בעצם כשל אגרוף רפוי.
אחרי שהיא תראה את זה באוםן ציורי יהיה לה קל יותר להבין למה כשהיא אוכלת הרבה כואבת לה הבטן. כי בעצם אין שם הרבה מקום - בטח לא בקיבה של ילדה בת 6.
תסבירי לה שלך ולאבא שלה יש קיבה הרבה יותר גדולה, כי אתם יותר גדולים, לכן אתם צריכים לאכול מנות יותר גדולות בעוד שהיא צריכה לאכול מנות קטנות.
תסבירי לה שבגוף שלנו
2. תלמדי אותה ללעוס היטב את האוכל - תעשו תחרות אכילה איטית, מי מצליח ללעוס הכי הרבה לעיבות ומי מסיים אחרון מהצלחת. זה עובד מצוין.
3. תסבירי לה שבגוף יש שליחים שמודיעים לגוף שהוא כבר שבע אבל הם קטנים ולוקח להם כ- 20 דקות עד שהם מגיעים להעביר את הידיעה. לכן צריך לאכול מנה אחת בלבד ואז להמתין 20 דקות עד שהם יגיעו לפני שאוכלים עוד מנה. בד"כ אחרי 20 דקות כבר לא צריכים עוד מנה כי השליחים מגיעים והגוף מרגיש שובע.
4. תמיד תדגישי בפניה שחשוב לך שהיא תלמד הרגלי אכילה נכונים כי זאת הדרך הבריאה ביותר לאכול - בלי קשר למשקל.
5. תזכירי לה שגם אם האוכל מאד טעים לא טוב להעמיס על הקיבה ולאכול עוד מנה ( למרות שנורא מתחשק ) תמיד אפשר לאכול את אותה ארוחה טעימה גם מחר או מחרתיים...
בהצלחה
ותספרי לי עוד חודש בערך מה השתנה...
(סבלנות זה לוקח זמן אבל שווה את ההשקעה).
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.אני אנסה.
שיר30/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבב!אני צכה עזרה דחוףףףףףףףף=\גלית29/07/2007
יש לי בעיה אין לי פרופורציה בגוף החזה שלי יחסית גדול לגופי האם יש משהו אולי אוכל תרגילים מסוימים שהחזה יקטן או תרופות וכ"ו?
אני לא יכולה לעשות הקטנת חזה כי אני עוד קטנה ואני כבר לא יכולה לחכות אני מתבישת ללכת לים לבריכה למלא מקומות בגלל זה..
ועוד משהו אני מאוד רוצה להרזות באזור היריכיים איזה תרגילים את יכולה להמליץ לי?
ועם יש גם אוכל שמשמין בעיקר באזור היריכיים?
תודה רבה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגלית
שלי ראכמוט29/07/2007שלום, גלית
לא כתבת את גילך, אבל אם אני מבינה נכון את בטווח הגילאים של גיל ההתבגרות , כשאז בעצם הבנות מתחילות יותר להתעגל והגוף נהיה יותר נשי וגם אזור החזה יותר גדל.
אני לא מכירה תרגילים או אמצעים מסוימים להקטנת חזה חוץ מניתוח וגם על ניתוח אני לא ממליצה , כי כמו שאמרת את קטנה מדי לניתוח וניתוח יכול לגרום לנזק בגילך הצעיר.
אם את חוששת ואת חושבת שההתפתחות המינית שלך מהירה מדי ניתן ללכת לרופא כדי שיבדוק האם זה נכון.
לשאלתך השניה, אין אוכל שמשמין בעיקר באזור הירכיים והסיבה שנראה לך שהשומן מתרכז באזור הירכיים כי את בגיל שבו הגוף מתעגל ואז השומן באמת מתרכז יותר באזור הירכיים כחלק מתהליך ההתבגרות, אבל זהו תהליך נורמלי שקורה לכל אחת- בזמנה שלה.
בכל מקרה , חשוב לא לאכול הרבה מזונות מטוגנים ולהקפיד לא לאכול הרבה מזונות עתירי שומן.
ותרגיל לאזור הירכיים יכול להיות כל תרגיל שבו את מפעילה את אזור הירכיים .
למשל : שכיבה על מזרון על הצד והרמת רגל אחת מעל הרגל השניה מספר פעמים (כ-30) , אח"כ שינוי זווית ל90 מעלות ושוב להרים 30 פעמים בקצב איטי ואז להחליף רגל.
רצוי לעלות בהדרגתיות את התדירות ואת מספר הפעמים ל- 60 .
חשוב לעשות חימום למתיחת האזור לאחר כל אימון.
אני תמיד ממליצה, כדי להתמיד בפעילות גופנית וכדי להיות בטוחים שעושים אותה נכון להיות במסגרת כלשהי.
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשלי ראכמוט..עדי27/07/2007
אתנול שאלתי כמה ילדה בגילי צריכה לשקול..
אני בת 12 והגובה שלי הוא 1.48 מקווה שתעזריי לי.
תודה עדי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעדי
שלי ראכמוט27/07/2007שלום,
לילדה בגילך יש טוח מאוד גדול של משקל בין 42-55 ק"ג.
אבל לפעמים מתחילים במשקל קצת יותר גבוה וכשעולים בגובה המשקל נהיה כבר תקין.
אם את בעודף משקל- חשוב מאוד לשמור על ארוחות מסודרות גם בחופש.
לא להגזים באכילת ממתקים ובאוכל מטוגן. ממתק אחד ליום
להימנע משתייה מתוקה ולשתות בעיקר מים
ולהקפיד גם בחופש לעשות פעילות: שחיה או הליכה או ריצה או חוג.
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)