מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממתקיםדקלה02/09/2007
אני מתה על ממתקים ובעיקר על עוגיות ושוקולד. כמה ממתקים מותר לאכול ביום וזה עדיין יהיה בסדר אם אני אוכלת אוכל נכון ומאוזן (פרוסת לחם עם גבינה או ריבה בבוקר, פרי באמצע היום, צלחת של אוכל כל פעם משהו אחר בצהריים וסלט, פרוסה, גבינה ולפעמים גם ביצה בערב)? אני בת 15, הגובה שלי 1.62 ושוקלת 49 קילו.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדקלה
ד''ר הגר שפר02/09/2007הי דקלה
זה מצוין שאת אוכלת תפריט טוב ומאוזן אני בטוחה שבעיקר בזכות זה את שומרת על משקל תקין.
חשוב שתזכרי שממתקים כמו עוגיות ושוקולד מכילים הרבה סוכר ושומן, בעיקר שומן מוקשה שהוא מאד לא בריא. לכן כדאי שלא תאכלי אותם על בסיס קבוע, למרות שאין לך בעיית משקל.
עדיף לאכול: פירות, יוגורט, חטיף אנרגיה, קרטיב, ארטיק, פירות יבשים, בייגלה ופוקורן.
אולי תנסי להכין עוגיות גרנולה בריאות בלי מרגרינה או חמאה ( אפשר למצוא מתכונים ברשת.).
תשמרי את העוגיות והשוקולד, למסיבות, טיולים וליציאות מיוחדות.
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה.30/08/2007
אמרו לי שאם יורדים יותר מחצי קילו בשבוע זה מוריד מסת שריר האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שלי ראכמוט03/09/2007שלום,
אנו ממליצים על ירידה של חצי קילו בשבוע כי נמצא לפי מחקרים שזה קצב הירידה הרצוי, כדי לא לרדת מהר מדי בצורה קיצונית.
בקשר לשאלתך, אם מדובר באדם או בילד עם משקל תקין - כנראה שגם אם הוא ירד במשקל חצי קילו בשבוע או פחות הוא מוריד גם שומן וגם שריר.
כך שזה לא נכון- האזור בגוף בו נוריד במשקל לרוב נקבע על ידי גנטיקה כמו האזור שבו נשמין. לכן יש אנשים שיש להם "כרס" ורגלים רזות ויש כאלה שיש יותר ירכים
שלי.
במשקל הרצוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקבוק בצהריים בגיל שנתיים וחצייפעת30/08/2007
הילד שלי בן שנתיים וחצי, נראה טוב מאוד ושוקל בסדר (אפילו מעט מעבר לממוצע) אך לא אוהב לטעום שום דבר חדש. הוא כמעט ולא אוכל שום דבר מבושל או שעבר עיבוד, כלומר לא פסטה, אורז, תפו"א, בטטה, קציצות וכד'. מצד שני, אני לא מתעקשת איתו על מנת שלא ליצור לו תסביכי אוכל ומשתדלת לתת לו תחליפים בריאים ולהשלים לו את התזונה. למשל הוא כן אוכל לחם (עם גבינה ואבוקדו), שניצל, פירות גמדים, יוגורט ביו ועוגה אם יש (קמח מלא). חשוב לציין שעד גיל שנה הוא אכל הכל בלי שום בעיה...
הוא נכנס לגן כמעט בגיל שנתיים, והשתלב מאוד יפה למעט בעניין האוכל. בבוקר הוא אוכל גמדים בבית ואת הארוחת בוקר של הגן (כריכים) אך הגננת אמרה שמכיוון שהוא לא אוכל הרבה בצהריים (מסכים לאכול את השניצל, אך לא את הפחמימה המבושלת) ונמצא בגן יום שלם (עד 4) ומכיוון שבדיוק עברנו מארה"ב והיינו בתקופה קשה של מעבר דירה, כדאי לי להרשות להם לתת לו בקבוק (שבאותה תקופה הוא כבר נגמל ממנו) בשעות הצהריים. הוא עדיין אוכל בקבוק בערב (3 כפיות סימילאק).
בהנחה שהיא מבינה מה היא עושה, הסכמתי ומאז הוא אוכל בגן בקבוק (3 כפיות סימילאק) לפני השנת צהריים. כשניסיתי להפסיק את ההרגל באמצע השנה אמרה לי הגננת, שהוא כל כך אוהב את הבקבוק ומאושר ממנו, והיא לא חושבת שצריך למנוע את זה ממנו (או אולי קל לה יותר כשהוא שקט?). החלטתי שבשנה הבאה אני אפסיק לו את הבקבוק אחרי החופש.
איתי הוא אוכל טוב ולא מבקש בקבוק לפני השינה, אך עם הסבתות (בחופש הגדול) הוא מבקש בקבוק בצהריים וכשהן מסרבות, הוא הולך לישון רעב ומתעורר לפני הזמן בבכי שהוא רוצה בקבוק.
האם להתעקש לגמול אותו בצהריים? עוד מעט מתחיל הגן ואני בטוחה שהגננת תעלה את הנושא שוב...
תודה רבה,
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליפעת
שלי ראכמוט03/09/2007שלום, יפעת
אני מבינה מאוד את החששות וההתלבטויות שלך מה לעשות במקרה הזה.ואני שמחה לשמוע שאת לא מתעקשת איתו על אוכל.
אני מבינה שהגננת בעלת ניסיון רב, אבל אני חושבת שעובדה שעכשיו בקיץ כשהוא היה איתך הוא אכל טוב, לכן אני מציעה להמשיך לנסות את זה גם בגן ולהפסיק עם הבקבוק.
המטרה שלנו שהילד יהיה חשוף לכמה שיותר טעמים ולמאכלים שונים וברגע שהוא מקבל את הבקבוק בגן הוא כבר לא רעב ויהיה יותר קשה לנסות לחשוף אותו לדברים חדשים, כשהוא לא רעב.ואז גם יש יותר סיכוי שיהיו מלחמות על האוכל- לתת לו לנסות דברים אחרים כשהוא בכלל לא רעב.
אשמח אם תעדכני אותי בהמשך
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שללי ,רונני29/08/2007
זאאת שווב אנני ,
לממרות שאני ללא צרייכה דייאטה ,
ייש לי ככרס קטטנה ואנני רוווצה ללהווריד אוותה -
וואני עווסקת בפפעילוות , אני הוולכת להליככה של שעעה בעררך כלל יום ,
הבעעייה הייא שש אנני מננסה ללאכול ברייא וולהתאפפק לא לאכוול חטיפים ושקווקלדיםם
אבבללל אני לא מצליחחחה !
מהה אני צרייכה לעששוות ?
ורצציתי גםם לשאאול אם תוכללי להביא לי תפפריט מסוודר וובריא ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרונני
שלי ראכמוט03/09/2007הי,
אני לא חושבת שאת צריכה להתאפק ולא לאכול חטיפים וממתקים ושוקלדים, אלא לא כדאי לאכול הרבה מדי- בלי שליטה.
גם כי הם לא בריאים וגם אם את אוכלת את הממתקים, הם בדרך כלל באים על חשבון מאכלים מזינים יותר שיכלת לאכול.
לכן אני מציעה לך לנסות להכניס את הממתקים בכמות קטנה כאחת מארוחות הביניים, למשל : חטיף בריאות או חטיף מיני- שוקלד קטן או במבה קטנה או 2 עוגיות קטנות בא. הביניים או ארטיק קרח.
אני מציעה שתנסי במקום תפריט לשמור על מספר הנחיות:
חשוב שתאכלי 3 ארוחות עיקריות ביום ו2-3 ארוחות ביניים .
לנסות לשלב ירקות בכל ארוחה
לא לשתות שתייה מתוקה
לשתות הרבה מים
להקפיד על פעילות גופנית (שאת עושה)
להחליט על חטיף קטן אחד ביום (לפי מה שרשמת לך)
לאכול 2- 3 פירות ביום
להימנע מאוכל מטוגן
פעם בשבוע לאכול משהו חריג כצ'ופר
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייש לי שתי שאלוות נווספוות
רונני05/09/2007התחחלתתי לעעשות איירוובי של שעה כל יוום וגם הלליכה שעעה זהה יותתר מדיי לגיילי ?
ואפפשר לשתוות דייט קוולה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לרונני
שלי ראכמוט06/09/2007הי,
אני שמחה שאת ממשיכה עם הפעילות הגופנית אבל אני חושבת שגם לא כדאי להעמיס מדי על הגוף, לכן אני מציעה שאת הארובי תעשי 3 פעמים בשבוע ולא יותר- כדי לאפשר לגוף גם לנוח בין הפעילויות.
עדיף לשתות מים , כי למים יש הרבה תועלות בריאותיות, למשל הם מנקים את הכליות ואת הגוף, משביעים וללא קלוריות.
אפשר לשתות גם דיאט קולה, אבל לא להגזים, כי בדרך כלל כשמתחילים לשתות הרבה דיאט קולה זה גם בא על חשבון המים.
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה להורדת משקל דחוף!!!טל29/08/2007
שלום, אני בת 13, גובהי 1.53 ומשקלי 70.
הייתי אצל 3 דיאטניות בעבר אבל לא התמדיתי והפסקתי.
כיום אני בחוג ספורט 2 בשבוע (טניס). אני כל הזמן אוכל ולא מפסיקה. אני מחליטה שאני רוצה להרזות אבל במקום אני סתם אוכלת ואוכלת ומשמינה שוב ושוב.
אני שמחה לקבל תפריט שאוכל לדבוק בו.
הייתי רוצה להרזות לפחות 25 קילו.
מקווה שתגיבו לי, גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגלית,
שלי ראכמוט29/08/2007הי, גלית
קודם אני חושבת שזה נפלא שאת עושה פעילות באופן קבוע.
אבל לפי דעתי את לא צריכה לרדת 25 קילו , כי את עדיין בגיל שאת צריכה לגדול, אם תעשי דיאטה חריפה כדי לרדת כ"כ הרבה במשקל את יכולה לפגוע בגדילה שלך.
ואני חושבת שלהבין את זה יעזור לך גם לרדת במשקל- את צריכה להבין שכל תהליך ירידה במשקל לוקח זמן ואנחנו ממליצים לרדת כ0.5 קילו בשבוע כדי שהירידה במשקל תהיה יותר בריאה ותישמר לאורך זמן .
אני מציעה לך לנסות יומן אכילה- לקחת פנקס או מחברת ולרשום כל מה שאת אוכלת בזמן אמת (כולל הדברים שאת חוטפת).
תעדכני אותי איך הולך
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלהנועה29/08/2007
אני בת 12 גובה 1.56 ושוקלת 62, אני אוהבת לאכול ונהנת מזה
אבל מתביישת בגוף שלי ומרגישה לא בנוח איתו.
מה אני יעכולה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנועה
שלי ראכמוט29/08/2007הי,
לפי הנתונים שרשמת את צריכה להקפיד על האוכל - כך שאם תישארי באותו משקל או תרדי ותעלי בגובה זה יהיה מצוין.
אני שמחה לשמוע שאת אוהבת לאכול, כדי לרדת במשקל את צריכה לאהוב לאכול גם הרבה ירקות ולשתות מים. ואם במקביל לאוכל שאת אוכלת תעשי פעילות גופנית, אני בטוחה שאת תצליחי לרדת במשקל או לפחות להרגיש יותר טוב עם גופך.
אם תכתבי לי קצת על הסדר יום שלך ומה את רגילה לאכול, אני אוכל לתת לך תפריט שיותר יתאים לך.
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על חתיף במבההילה29/08/2007
שלום,
אומרים שהחתיף הזה הוא החתיף הכי בריא לאכול אז עם אוכלים אותו פעם בשבוע חבילה גדולה אז זה בסדר?
ועם אוכלים חבילה קטנה ביום של 40 ג'ר זה גם טוב,לא יגרום לעליה במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאייל
שלי ראכמוט29/08/2007הי,
בדרך כלל לא עולים במשקל מחטיף של 40 גרם במבה ליום, אם אתה גם אוכל חטיף במבה וגם שותה שתייה מתוקה ואוכל כמויות גדולות ולא עושה פעילות גופנית, אז יש לך סיכוי גדול לעלות במשקל.
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריכה עזרההדס29/08/2007
היי
הבעיה שלי שאני אוכלת כל הזמן שאני עצובה שמחה עצובה מתרגשת ועוד אני רציתי לדעת איך אפשר למנוע את זה.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלמונית
שלי ראכמוט29/08/2007הי,
אני מבינה מאוד לליבך כי הרבה פעמים כשאנחנו במצב רוחי , אנחנו מרגישים שהאוכל עושה לנו טוב.
זה בסדר לתת קצת פורקן עם האוכל , השאלה אם זה בשליטה או לא.
אם זה בשליטה ואת לוקחת כמות קטנה כל פעם- זה לא נורא.
אבל אם את גם אוכלת הרבה יותר בגלל שינוי מצב הרוח- אז אני מציעה לך מספר דברים:
1. לאכול כל 3-4 שעות ארוחות קטנות , כך שגם אם פתאום יש לך מצב רוח- את בכל מקרה אמורה לאכול את הארוחה הבאה שלך, אז מקסימום תקדימי אותה קצת, אם פתאום את עצובה או שמחה.
2. לעשות יומן אכילה שבו את רושמת כל דבר שאת אוכלת- ומה את מרגישה כשאת אוכלת ואח"כ להסתכל על היומן אכילה . זה מאוד עוזר בעבודה על השליטה באוכל.
בהצלחה
אשמח אם תעדכני אותי הבהמשך
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
הדס29/08/2007תודה רבה אני ינסה לעשות יומן נראה מה יצא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשלי או להגרהדס29/08/2007
נתונים:
אני בת 14 הגובה שלי 1.65 והמשקל הוא 52 אני רוצה להרשם לחדר כושר עם חברה שלי השאלה שלי שאם אני ירצה להפסיק האם זה ישפיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
דני29/08/2007אני גם התחלתי ליפני חודש להתאמן אני בן 15 וחצי!
את רזה מה את צריכה חדר כושר??
בכל אופן זה מתאים לפורום כושר גופני!
הצלחה שיהיה בכל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשוב לאלמונית
שלי ראכמוט29/08/2007הי,
אני מניחה שאת חוששת שאם תתאמני ואז תפסיקי - את תעלי במשקל, אז אם זו שאלתך אני חושבת שאפשר לעשות פעילות גופנית בכל מיני דרכים ולא רק חדר כושר - אם תחליטי באיזשהו שלב להפסיק עם החדר כושר, אני ממליצה לך למצוא דרך אחרת לעשות פעילות גופנית אם זה חוג או שחייה או אופניים או הליכה , בלי קשר למשקלך- כדי להרגיש יותר טוב עם עצמך ולשמור על הבריאות.
אם עושים ספורט ומפסיקים , את לא אמורה לעלות במשקל אלא אם את אוכלת הרבה יותר ממה שאת רגילה וגם הפסקת לעשות פעילות.
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
הדס29/08/2007תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה..שחר28/08/2007
היי,
אני עושה דיאטה כבר תקופה ונראה שרזיתי יפה ואני לא רוצה להשמין רציתי לדעת עם התפריט הזה טוב..
א.בוקר- פרוסת לחם קל עם דבש+ כוס קפה חצי כפית סוכר.
א.צהריים- מנה בשרית (שניצל עוף.שניצל תירס, קציצות וכ"ו)+ 3 כפות תוספת (פתיתים, אורז וכ"ו).
אחרה"צ- פרי.
ערב- 2 פרוסות לחם קל עם 2 כפות גבינה לבנה 5%+ ארטיק קרח+ מוס 5%/ מעדן דיאט 0%.
זה תפריט טוב לדיאטה???
ודבר שני שיתחיל ביה"ס אני רוצה לאכול מנה של כוס דגנים FITNESS וחצי כוס חלב זה יהרוס לי את הדיאטה???
ואני עושה ספורט לפחות 3 פעמים בשבוע בחדר כושר..
תודה,
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו קטןן..
שחר28/08/2007הגובה שלי הוא 1.64 וחצי בערך ומשקל בערך 58 גיל 14+
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לליאור
שלי ראכמוט01/09/2007הי,
לפי הנתונים שרשמת אתה במשקל תקין לגילך וגובהך.
התפריט לפיו אתה אוכל הוא טוב כי אתה אוכל ארוחות מסודרות ,אבל הנה מספר דגשים:
לא כתבת ירקות- אז אני מציעה שתוסיף לך לתפריט ירקות - בכל הצורות: מבושלים/ טריים/ מוקפצים/ מרק .
ציינת שירדת במשקל עם דיאטה, אם תוכל לציין כמה ירדת -כי בגילך לא כדאי לעשות דיאטה חריפה מדי כי הגוף צריך לקבל את כל הרכיבים התזונתיים הנחוצים לו כדי להמשיך לגבוה.
מכיוון שאתה צריך להמשיך לגדול, אני מציעה שתאכל במקום לחם קל- 2 פרוסות לחם . ותיקח מעדן או יוגורט 1.5% או 3% מהטבעיים ולא 0%.
כדאי לאכול 2 פירות ביום- ולא רק אחד, אולי כשתתחיל את הבי"ס תוכל לקחת עוד פרי, וחשוב לאכול כריך בא. ביניים בבית ספר כדי לא להגיע רעבים מדי לארוחת הצהרים.
מכיוון שאתה מתאמן בכדורסל 3 פעמים בשבוע- אני מציעה שהארוחה אחרי אימון תהיה יותר עשירה :2 פרוסות לחם מחיטה מלאה (לא קל) + חביתה או טונה או בשר או גבינה 5% + ירקות
לא ציינת כמה מים אתה שותה, או בכלל מה אתה שותה- אז רצוי בין 8-12 כוסות מים ליום.
ובקשר לפיטנס בבוקר- אין שום בעיה.
אשמח אם תעדכן אותי בהמשך
בהצלחה
שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
שחר29/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי?
שחר31/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעשוות דייאטה או לארונני28/08/2007
היי !
אנני בתת 11
גוובה - מטר 50
אני שווקלת 40
ואניי לא יודדעת אם אני צרייכה דייאטה אוו לא
כיי אני מרגיישה שאני ממש שממנה . .
אני צרייכה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרונני
שלי ראכמוט29/08/2007הי,
לפי הנתונים שרשמת - את לא צריכה דיאטה.
אני ממליצה לך לעשות פעילות גופנית ולאכול בריא כחלק מאורח חיים בריא.
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדררך אגב
רונני29/08/2007וודררך אגב אני עוד חודש בת 12
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי אני מחפשת תפריט מססודר אותו אנישונאת את עצמי28/08/2007
יוכל לאכול במשך היום
אני בת 15 וחצי
גובה 1.55
ושוקלת 60
אני חייבת לרדת במשקל
הבטן שלי ענקית ונשפכת מלאה צמיגים והרגליים גם אבל במיוחד הבטן.
אני מאוד רוצה להרזות להיות ספורטיבית בריאה ולהרגיש בנוח עם עצמי.
אני כל היום מנשנשת חטיפים
או פירכיות למרות שזה בריא אבל אני מסוגלת לחסל את כל השקית..
אניי רוצה תפריט מסודר..
ופעילויות נוחות שאני יוכל לעשות(לא מכון כושר)
בבקשה תעזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ,תשובה
שלי ראכמוט29/08/2007שלום,
לפי הנתונים שלך את אכן צריכה להקפיד לא לעלות במשקל , אם תישארי במשקל הנוכחי ותגבהי זה יהיה מצוין.
יכול להיות שהסיבה שאת מנשנת כי את לא שבעה מהארוחות ואז את ממשיכה "לחפש".
חשוב שתדאגי לאכול כל 3-4 שעות ארוחות קטנות אבל מזינות - דוגמא לתפריט אפשרי:
א. בוקר :
חלב + קורנפלקס או פרוסת לחם + ממרח
א. ביניים בבי"ס:
כריך
ירקות
פרי
א. צהרים:
סלט ירקות או ירקות בכל הצורות
מנת בשר
מנת פחמימות
א. ביניים
ארטיק קרח או במבה קטנה או פרוסת לחם + ממרח
א. ערב
2 פרוסות לחם + ביצה או גבינה צהובה + ירקות
יוגורט
להימנע ממזון מטוגן ועתיר שומן
להקפיד על ירקות ושתיית מים
* אני מציעה שתירשמי לחוג של פעילות גופנית או שתעשי הליכה 2-3 פעמים בשבוע בין חצי שעה - 45 דקות. העיקר להיות פעילה.
* אם את מרגישה שיש לך "בטן" את יכולה לעשות כפיפות בטן.
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני רוצה לדעת אם אני צריכה לעשות דיחסוי28/08/2007
אני רוצה לדעת אם אני צריכה לעשות דיאטה כי אני חושבת שאני שמנה מדי לגילי אני בת 11 וחצי ושוקלת 45 קילו וגובהי הוא 56
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחסוי
שלי ראכמוט28/08/2007שלום לך,
אני מניחה שהתכוונת ל1.56 בגובה .
לפי הנתונים שרשמת את נמצאת במשקל תקין ואין לך שום סיבה לעשות דיאטה.
אם את מרגישה מאיזשהי סיבה שאת שמנה, זה לא נכון- אבל כדי שתרגישי יותר טוב עם גופך, אני ממליצה שכשיתחילו הלימודים תירשמו לחוג שמשלב פעילות גופניתכמו שחיה או ריקוד ...
גם כדי לחזק את השרירים וגם כדי להרגיש יותר טוב.
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני רוצה לדעת כמה אני צריך לשקול ורמי27/08/2007
אני בן 13 ו3 חודשים, הגובה שלי הוא מטר 73.
ואני שוקל בסביבות ה 80.
אמרו לי שאני לא צריך להוריד הרבה- מקסימום 8 קילו ואפילו פחות.
כמה אני צריך לשקול ואיך אני עושה את זה?
אני באמת משתדל שלא לאכול הרבה,ו אבל בכל זאת, אני רעב אחרי שעה מארוחה.
אז אני מנסה לאכול משהו קטן וזה לא מספיק ואני מתאפק....
מה אני עושה כדי להרזות באמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרמי
שלי ראכמוט28/08/2007שלום, רמי
לפי הנתונים שרשמת , אתה גבוה יחסית לגילך וכנראה שלכן אתה גם שוקל יותר. אתה עדיין בגיל שבו יש לך פוטנציאל לגבוה עוד לכן לא הייתי מציעה לך לעשות דיאטה שבה תפחית משמעותית את מה שאתה אוכל.
אני מציעה שתדאג לאכול 3 ארוחות עיקריות ביום ו2-3 א. ביניים קטנות (כדי שלא תהיה רעב),
תימנע ממזונות מטוגנים ושמנים מאוד- ותעדיף צורת בישול של אפיה או צליה או אוכל מבושל .
תחליט על חטיף קטן ביום שתאפשר לעצמך וכמובן - תעשה באופן מסודר וקבוע פעילות גופנית , זה יכול להיות חוג או הליכה או שחייה או כל דבר שתבחר.
הרעיון הוא שתנסה להוריד את הדברים האקסטרה שהוספת - למשל , אם היית רגיל לאכול במבה גדולה כל יום וארטיק עתיר קלוריות- בנוסף לארוחות העקריות שלך תחליף אותם לבמבה קטנה ולארטיק קרח מדי פעם.
כדי לנסות את בעית הרעב אחרי הארוחה, תנסה לשתות מים לפני הארוחה ובסוף הארוחה ותחכה.
אם אתה עדיין מרגיש רעב- אולי תנסה לאכול פחות בארוחה העיקרית בידיעה ששעה אחרי הארוחה אתה שוב תיקח משהו וככה בסה"כ אכלת את הכמות שרצית.
בהצלחה
אשמח אם תעדכן אותי איך הולך
שלי,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רמי28/08/2007תודה רבה!
אני אשתדל לעבוד איך שאת הצעת וגם אעדכן...
תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה את מציעה..לירון27/08/2007
מה את מציעה לעשות משו שאפשר לעשות בבית?
אני עושה קפיצות בחבל כמו שאמרתי לך..
100 כפיפות בטן
50 פעמים הרמת משקולות..
מה עוד אפשר לעשות בבית ולא עם מכשיירים? כדי שאני יוכל לרדת חצי קילו עד קילו בשבוע!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללירון- פעילות גופנית לנערות
ד''ר הגר שפר28/08/2007הי לירון
את צריכה לעשות פעילות אירובית ארוכה לפחות 40 דקות עדיף אפילו שעה. קפיצות בחבל זהב מעולה אבל קשה לעשות אימון ארוך.
את יכולה לשים מוסיקה ולרקוד חצי שעה, ממש להשתולל ולקפוץ הרבה, את עכולה לעלות ולרדת במדרגות חצי שעה. אבל הפתרון היותר מוצלח הוא לקחת אייפוד ולצאת להליכה של שעה או לנסיעה ברולר בליידס, את יכולה גם לקבוע עם חברה ולעשות הליכות ביחד.
את יכולה לבדוק גם אפשרות לעשות מנוי לחדר כושר. לי יש קבוצות גם לנערות בעל מיני מקומות: תל-ברוך, צהלה, פיזיקל ברמת השרון, כפר סבא ובגבעתיים. חלק מהקבוצות מתחילות בשבוע הבא.
את מוזמנת להצטרף כי שם עושים המון פעילות אירובית: חדר כושר, ספינינג, שיעורי אירובי, מדרגה וכו'...
אם את רוצה תתקשרי וימסרו לך את הימים והשעות של כל מקום. או שתכתבי לי מה קרוב אליך ואני אתאים לך את הקבוצה והשעות.
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)