פורום גיל המעבר - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה
    DORIT
    21/01/2011

שלום.
    מאז הפסקת הטיפול הכימוטראפי ארוך לפני שנה וחצי ( לימפומה), אני חווה גלי חום איומים (כבר שנה) , הפסקת מחזור וכאבים בשעת קיום יחסי מין . אני גרה בקנדה ומרגישה תלושה מידע איך לפתור את הבעיות הלא נוחות האלה. נבדקתי לפני כשנה אצל גניקולוג שאמר שאני מתחילה את תהליך המונופוס אבל לא הציע שום תרופה או הורמונים..( אני בת 45) . תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    22/01/2011

חלק מתופעות הלואי של לימפומה הן הזעות לילה.
    אין מניעה לחלות לימפמה שהריאו לקבל טיפול הורמונל חלופי - רצוי במדבקות.
    כמו כן רצוי טיפול אסטרוגני לנרתיק בכדי למנוע יובש וכאבים ביחסי מין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורמונים ביולוגיים ודימום
    בת אל
    20/01/2011

שלום.
    אני בת 56, המחזור שלי הופסק לפני שש שנים. לאחרונה התחלתי לקחת הורמונים זהים ביולוגית ואז החל שוב דימום. הרופא המטפל שלי, שאינו מכיר את ההורמונים זהים ביולוגית אמר שאני חייבת לעבור גרידא כי כל דימום לאחר המחזור מחייב גרידא. הוא גם לא הצליח לבדוק לי את רירית הרחם כי צוואר הרחם שלי כבר סגור..אשמח לשמוע את דעתך בעניין

הוספת תגובה

• הורמונים ביולוגיים ודימום - תגובה

ד``ר איתן פאר
    22/01/2011

כיום אל מקובלת הגישב של הכרח בגרידה בכח מצב של דימום במנופאושה. זו היתה הגישה לפני עידן האולטראסאונד הנרתיקי. כיום יש להתבסס על בדיקת אולרטאסאונד נרתיקי המודדת את עובי רירית הרחם - מדידה זו אינה מותנית בצואר רחם פתוח או סגור. מרביתהדימומים נגרמים דוקא מרירית דקה מדי.
    לגבי הורמונים זהים ביולוגית, כבר עניתי בהרחבה על כך לא מזמן כך שתוכלי למצוא את התשובה לכך. בכל מקרה האיגוד האמריקאי ורשויות הבריאות בארה'ב, שם הורמונים אלו פופלאריים באזור סאן-דייגו, בעקבות בדיקות רוק מאד מפוקפקות מדעית, יצאו בבולטין נגד השימוש בהם היות ולא נבדק בטיחות השימוש בו וההשלכות הבריאותיות ארוכות הטווח שלהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש באויאנה
    נירית
    17/01/2011

שלום רב,
    בת 52. בריאה באופן כללי. לאחר הפסקת מחזור במשך 8 חודשים היה מחזור לפני 3 חדשים באופן חד פעמי. בעקבות כשנה של גלי חום מאוד מטרידים בעוצמתם ותכיפותם ולאור מה שפרטתם בפורום על יעילותם ועל הגישה העדכנית יותר לשימוש בהורמונים, החלטתי לקחת.
    נשלחתי על ידי רופאת נשים לבדיקות דם שלהלן תוצאותיהן ובמקביל המליצה על שימוש באוויאנה.
    תוצאות:
    גלוקוז 82
    כולסטרול 216
    גליצירידים 60
    תפקודי כבד- תקינים
    E2 214
    LH 27.5
    FSH 50.50
    TSH 1.04

שאלותי, 1.האם ערכים מורים על גיל מעבר?
    2. האם זהו הטיפול המומלץ.-מה החסרונות של תרופה זו ומה יתרונותיה?
    3.האם לקיחת תרופה זו מיתרת את הצורך למעקב אחר בריחת סידן?
    בתודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש באויאנה

הוספת תגובה

• שימוש באויאנה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    19/01/2011

לא. את עדין לא בגיל המעבר אלא בתקופה של טרום גיל המעבר - פרימנופאוזה. ולכן השחלות עדין מייצרות מעט אסטרוגן. ולכן , לאחר הפסקות של חודשים יש לפתע דימום ספונטני. אבל אין ביוץ, וההורמונים המפעילים את השחלות עולים, כעדות לכך שאת נכנסת לגיל המעבר.
    היות וכך, הטיפול באוויאנה עלול לגרום לדימומים.
    יש מקום לטיפול היות ויש לך תופעות של גלי חום וכד'.
    הטיפול הנכון יהיה טיפול שיגרום לקבלת דימום מחזורי, בכדי למנוע דימומים לא מבוקרים.
    כעבור בחצי שנה ניתן לשקול מעבר לטיפול ללא דימום, לפי רצונך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אויאנה-המשך

נירית
    19/01/2011

לפרופסור פאר שלום רב,
    תודה על התשובה,
    עם זאת, לא ברור לי האם לאור היותי בפרה-מנופוזה (האם על סמך תוצאות הבדיקות או עקב הופעת המחזור לפני 3 חודשים??) היית ממליץ על תכשיר אחר! מאויאנה שכן צפויים דימומים או שזה תקין להשתמש בו.
    ובוסף, האם זה מייתר את הצורך למעקב אחר בריחת סידן?? (אני רזה ויש לי רקע משפחתי)
    בתודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אויאנה-המשך - תגובה

ד``ר איתן פאר
    19/01/2011

אכן כן, בפרימנופאוזה הטיפול אינו טיפול הורמונלי חלופי אלא השלמתי- כלומר טיפול הבא להשלים ולאזן את שלא מאוזן - למשל נובופם, פרוגילון ועוד
    לגבי בריחת הסידן- מגיל 50, וכל 3 שנים , יש לבצע בדיקת צפיפות עצם ולטפל לפי הצורך-

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנופאוזה,פ ויטמיןD
    לאה
    17/01/2011

אני בת 52 סובלת מפיברומיאלגיה מזה 10 שנים. בגיל 50 הפסיק לי המחזור וגלי החום החלו. ניסיתי כל מיני תחליפים לכדורי הורמונים ושום דבר לא ממש עזר. חששתי מגלולות הורמונים בגלל כל השמועות המדוברות לחלות בסרטן. בשנה האחרונה החלטתי שאני לא מסוגלת יותר להתמודד עם גלי החום והתחלתי ליטול גלולות מסוג פרוגילוטון עם הפסקות בתקופת החורף, כי חשבתי לתומי שאולי בחורף פחות אסבול מגלי חום, אך טעיתי ואני סובלת מאד. במקביל התחלתי עם כדורים לפיברומיאלגיה-"ליריקה" ואמורה להעלות את המינון עם הזמן. היום קבלתי תשובות של בדיקות דם והתגלה חוסר בויטמין D והתחלתי לקחת טיפות 5 ליום (של 400). תוצאות בדיקות צפיפות העצם מלפני חצי שנה הראו מעט נסיגה ולא לקחתי שום דבר באותה חצי שנה. מכל מה שאני קוראת בפורום אני מבינה שהגלולות יכולות לעזור לי במניעת בריחת סידן וכמו כן וויטמין D??? האם אין בעיה עם נטילת ליריקה אל מול הגלולות והויטמין D ??? אני פשוט סובלת וחסרת אונים... קשה לי מאד עם הכאבים בגוף וגם גלי החום!!! אשמח לשמוע את דעתך...בברכת יום טוב, לאה

לקביעת תור
    סגירה
    מנופאוזה,פ ויטמיןD

הוספת תגובה

• מנופאוזה,פ ויטמיןD - תגובה

ד``ר איתן פאר
    19/01/2011

מספר נקודות חשובות
    פרוגילוטון אינו תכשיר מומלץ כטיפול הורמונלי חלופי היות והמינון ההורמונלי בו גבוה מהמינון המומלץ. כטיפול הורמונלי חלופי יש הרבה סוגי תכשירים, שאינם אמורים לגרום לדימום והינם במינונים ההורמונאליים הנמוכים המקובלים היום.
    מאד לא מומלץ להפסיק ולהתחיל כל פעם מחדש היות וצורה זו של לקיחה מעלה מאד את הסיכון לקרישיות יתר ( = טרומבוזה).
    תקבלי בבקשה את הטיפול המתאים לך ותתמידי איתו ללא הפסקות חורף / קיץ.
    תזכרי שגלי חום קשורים לפגיעה ניוונית מוחית על כל המשתמע מכך.
    חסר ויטמין D מאד שכיח בגיל המנופאוזה עקב ירידה ביכולת העור לסנתז ויטמין D עם הגיל והעדר האסטרוגנים
    המינון המומלץ הוא 1200-2000 יחידות ליום, רצוי ביחד עם 1200 מג'ר סידן.
    יש גם כמוסות וגם טיפות למבוגרים, טבעיים, הנמכרים ללא מירשם תחת השם D-1000
    תיקחי 2-1 ליום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדבקות הורמונים
    יהל
    17/01/2011

שלום רב
    אני בת 49 מזה כשנתיים עם מדבקות הורמונים, אוורול סקוואי. שאלתי האם מדבקות הורמונים נותנים את אותה פונקציה כמו כדורי הורמונים?

בכדורי/מדבקות ההורמונים יש רק את האסטרוגן?

אילו סוגי הורמונים בעצם יש במדבקות? זה נותן לנו השלמה בדיוק כפי שהיה בעבר עם המחזור החודשי?
    לפני כשנה הרופאה אמרה שהיא תעביר אותי למדבקות אוורול קוונטי ועדיין אני עם הסקוואי, בתקווה שעדיין יופיע איכשהו המחזור , אך המחזור לא הופיע.

מה ההבדל בין שני סוגי המדבקות? ועוד שאלה אחרונה ברשותך - את המדבקות אני שמה רצוף ללא כל הפסקה והבנתי מהפורום שכן צריך לעשות הפסקה של שבוע או משהו מעין זה...

אודה לך אם תוכל להאיר את עיניי בכל הנושא .
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מדבקות הורמונים

הוספת תגובה

• מדבקות הורמונים - תגובה

ד``ר איתן פאר
    19/01/2011

מדבקות יכולות להכיל או אסטרוגן או שילוב של אסטרוגן ופרוגסטרון - ואלו שאת לוקחת מכילות את שניהם.
    יש להם אותה פעילות הגנתית מפני תופעות של גיל המעבר כמו בכדורים.
    אי קבלת המחזור יכולה להגרם עקב המינון הנמוך של ההורמונים.
    היות וממילא אין מחזור , ואת לא רוצה להיות מופתעת מדימום פתאומי לא מתוכנן, את יכולה לעבר לאוורל קונטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורמונים זהיים ביאולוגית
    ital
    16/01/2011

שלום רב

האם ידוע לך על הצלחות לתופעות גיל המעבר בהורמונים זהיים ביאולוגית?

האם זה קיים גם באירופה שם אני מתגוררת?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הורמונים זהיים ביאולוגית

הוספת תגובה

• הורמונים זהיים ביאולוגית - תגובה

ד``ר איתן פאר
    19/01/2011

מאד נפוצים באזור קאליפורניה.
    רשויות הבריאות בארה'ב ואיגוד גיל המעבר בצפון אמריקה בדקו את הנושא לעומק ופירסמו את מסקנותיהם שבקיצור אומרות שאמנם יש דמיון ביוכימי של המוצרים להורמונים אבל האפקט הביולוגי שלהם דומה לזה של פלצבו וכמו כן בטיחות השימוש בהם לא נבדקה לאןרך זמן ובמינונים הנדרשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבור ד"ר איתן פאר
    טלי
    16/01/2011

בהמשך לתגובתך: אבקש לדעת מהו הטפול המומלץ ?

8% מהנשים ימשיכו לסבול מגלי חום כל חייהן.
    הבעיה היא שנמצא קשר ברור בין תדירות ועוצמת ומשך גלי החום ובין העדר אספקת דם תקינה למוח . התוצאה- שכיחות גבוהה יותר של אלצהיימר ומחלות דמנציה מוחית עקב כך.
    לכן מומלץ מאד מאד לטפל.

לקביעת תור
    סגירה
    עבור ד"ר איתן פאר

הוספת תגובה

• עבור ד"ר איתן פאר - תגובה

ד``ר איתן פאר
    16/01/2011

קשה לתת פתרונות מהשרוול שכן הגישה הנכונה כיום היא רפואה מותאמת אישית. כלומר, התייחסות לאורח חיים, למשקל,למחלות נוספות, לתרופות, לסיפור משפחתי, לממצאים בבדיקות דם ( כגון שומני דם, טיירואיד, תפקודי כבד, צויטמינים ועוד), לממצאים בבדיקה - שרירנים ברחם , שחלות, שלפוחית שתן, מבנה שדיים ועוד.
    ולכן, רק לאחר אנמנזה מאד מפורטת, מכלול בדיקות דם ובדיקה דקדקנית ניתן לשלב את כל הפרמטרים ולקבוע סוג , צורה, ומינון הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל המעבר והשפעה של זריקות
    ד``ר איתן פאר
    15/01/2011

שלום
    סיימתי גיל 46
    3 חודשים ללא וסת
    לפני שנה הפסקתי זריקה נגד הריון דפו פרוברה עשיתי בדיקת פוריות והתוצאה:
    עובי רירית הרחם 2.8 מ"מ
    118=2-e
    progesyerone=1.90
    tsh=1.84
    LH=62.10
    FSH=84.40
    PROLAC TOTAL=1.00
    DHEA SULPHATE=1.33
    מבקשת לשאול למען הסר דאגה ממני האם זה אומר בוודאות שאיני פוריה כבר וההשפעה של הזריקה לפני שנה לא משפיעה על הבדיקות הנ'ל
    מודה על תשובה

הוספת תגובה

• גיל המעבר - תגובה

פרופ` יונה תדיר
    16/01/2011

שאלתך לא כל כך ברורה, אבל תוצאות הבדיקות מעידות על היותך בגיל המעבר והעדר פעילות שחלתית.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה גיל המעבר

דורית
    16/01/2011

תודה על התשובה
    בקשר לבדיקת פוריות אני מבקשת לשאול אם איני צריכה עוד אמצעי מניעה בודאות
    לאור הבדיקות שעשיתי .
    קראתי שאחרי הזריקה נגד הריון דפו פרוברה לוקח זמן בממוצע של 10 חודשים עד ששבים לפוריות
    אני מבקשת לדעת שאין קשר לתוצאות שאני בגיל מעבר לזריקה שעשיתי בפעם האחרונה לפני שנה
    מקוה שכעת השאלה ברורה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• vagifem כדורים - דימום וכאבים
    אסתר
    12/01/2011

שלום,
    קבלתי מהגניקולוג כדורים לנרתיק בשל יובש וכו' עקב הפסקת מחזור וכניסה לגיל המעבר.
    לפי הוראות הרופא עלי לשים יום כן יום לא
    בימים שאני שמה, יש דימום קל במהלך הלילה ולמחרת, ויש גם כאבים בנרתיק - אמנם נסבלים אבל לא נעימים.
    שאלתי - מדוע זה קורה? האם להפסיק לקחת?
    האם זה אומר שזה לא מתאים לי וצריכה לנסות משהו אחר? או שזה אומר שהורמונים לא טובים לי בכלל ?

לקביעת תור
    סגירה
    vagifem כדורים - דימום וכאבים

הוספת תגובה

• vagifem כדורים - דימום וכאבים - תגובה

פרופ` יונה תדיר
    13/01/2011

התלונות מוכרות אך בכל מקרה יש לדווח על כך לרופא/ה המטפל/ת.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובלת מאד מגלי חום תכופים 5 שנים !
    טלי
    11/01/2011

אני סובלת כ- 5 שנים מגלי חום קשים ותכופים (עד כדי כך שבאותם רגעים פשוט לא רוצה לחיות) האם הסיוט הזה עלול להמשך בלי הגבלה ?

הוספת תגובה

• סובלת מאד מגלי חום תכופים 5 שנים ! - תגובה

ד``ר איתן פאר
    16/01/2011

8% מהנשים ימשיכו לסבול מגלי חום כל חייהן.
    הבעיה היא שנמצא קשר ברור בין תדירות ועוצמת ומשך גלי החום ובין העדר אספקת דם תקינה למוח . התוצאה- שכיחות גבוהה יותר של אלצהיימר ומחלות דמנציה מוחית עקב כך.
    לכן מומלץ מאד מאד לטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלי חום
    שרון
    10/01/2011

הנני בת 43 סובלת מגלי חום כ6 שנים התחלתי לקחת אביאנה וקיבלתי מחזור על מה זה יכול להעיד?

לקביעת תור
    סגירה
    גלי חום

הוספת תגובה

• גלי חום - תגובה

פרופ` יונה תדיר
    13/01/2011

בשילוב הורמונלי זה הדבר עשוי לקרות. בכל מקרה עליך להוועץ ברופא/ה אשר המליץ על טיפול זה.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורמונים חלופיים
    ital
    10/01/2011

אני בת 53 משתמשת הרבה שנים בהורמונים לגיל המעבר, סובלת מגלי חום, ועוד
    גרה בחו"ל משתמשת במדבקות במינון
    Estradiol-Hemihydrat 5,17 mg
    Norethisteronacetat 15 mg
    המדבקות גורמות לי גירויי עוד ואני רוצה להחליפן, ניסיתי כדורי אוויאנה שגרמו לי לתופעות לוואי קשות.
    שמעתי שישנן משחות חיצוניות לעור (האם משני ההורמונים?)
    האם יש הורמונים שמצמידים תחת העור? במידה ויש לכמה זמן זה מחזיק ואיך זה מתבצע?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הורמונים חלופיים

הוספת תגובה

• הורמונים חלופיים - תגובה

ד``ר איתן פאר
    16/01/2011

יש מיגוון לא קטן של טיפולים לגיל המעבר כולל משחות לספיגה בעור, שילוב של התקן מפריש פרוגסטרון עם אסטרוגן בצורה של כדור, משחה, ספריי לאף, מדבקה ועוד. חוץ מאוויאנה יש עוד מיגוון טיפולים בכדורים אותם ניתן לנסות.
    מרפאה או רופא ספציפי העוסק בתחום יוכלו לעזור לך ולהציע מיגוון פתרונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ועוד שאלה

יהל
    19/01/2011

האמת שכן הייתי מעוניינת איכשהו לקבל את המחזור, אם כן, עלי לעשות הפסקה עם המדבקות הנוכחיות ולהמשיך שוב לאחר ההפסקה?
    למה כוונתך שמינון ההורמונים נמוך במדבקות הנ"ל? יש מדבקות עם מינון גבוה יותר שאפשר להחזיר את המחזור?

תודה
    יהל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטעות השאלה הוקלדה כאן, במקום

יהל
    19/01/2011

כמה שורות למטה - מדבקות הורמונים

תודה
    יהל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום לאחר הפסקת מחזור
    דליה צפריר
    08/01/2011

הנני בת 55 הפסקת מחזור לפני כשנתיים גלי חום וכו לאחר שנתיים ללא מחזור רק אם בעיות הורמוניליות .הסיפור התחיל כך התחלתי עם הפרשות רגילות לבנות ריריות ללא ריח כחודש ימים ,לאחר מכן קיבלתי דימום במיוחד כשאני הולכת לשרותים למתן שתן ומנגבת מופיע דימום , כל שנה הנני עושה בדיקות כולל פאפס כיום לקחו דוגמית מרירית הרחם כדי לשלול סרטן שאלתי האם הגיוני שמופיע דימום לאחר שנתיים של הפסקת מחזור או חייב להיות סיבה אחרת כמו סרטן כולי בלחץ לקבלת התשובה ב-2/2011

לקביעת תור
    סגירה
    דימום לאחר הפסקת מחזור

הוספת תגובה

• דימום לאחר הפסקת מחזור - תגובה

פרופ` יונה תדיר
    08/01/2011

משאלתך לא ברור אם נטלת תכשירים הורמונליים או לא, ולפני כל הגדרת מצב או טיפול על הרופא/ה שלך לדעת מה תוצאת בדיקת דגימת רירית הרחם.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום שלא ניגמר - דחוף.....
    אורנה
    07/01/2011

אני בת 49 שנים, מדממת כבר 30 יום רצוף, מ- 9/12/10, כבד וקל לסרוגין. בבדיקה אצל רופאת נשים, רחם ריק ובגודל תקין, רירית הרחם דקה, שחלות בגודל תקין ללא ממצאים. פרופיל הורמונלי 23, נתנה לי כדורים למשך יומיים בשם הקסקפרון, שהיו אמורים לעצור את הדימום והגבירו אותו מאד. הוסיפה לי כדורים בשם פרוברה 5 מ"ג למשך חודש והדימום עדיין פעיל ולא מראה סימנים של סוף. אני לוקחת את הפרוברה כבר 3 ימים. מה עלי לעשות?
    מאד אשמח לקבל תגובה מהירה כי פיזית אני מרגישה כבר ממש ממש חלשה.....
    בתודה - אורנה

לקביעת תור
    סגירה
    דימום שלא ניגמר - דחוף.....

הוספת תגובה

• דימום שלא ניגמר - דחוף..... - תגובה

פרופ` יונה תדיר
    07/01/2011

את את חלשה עליך לפנות למיון ואם אינך חלשה עליך לחזור בתחילת השבוע לרופאה. לא למטרה זו קיים פורום ציבורי באינטרנט.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תוספת קטנה

אורנה
    07/01/2011

מן הסתם אני חלשה יותר מהרגיל בגלל הדימום המתמשך. קיוויתי שאפשר יהיה להציע לי דרכים נוספות לפתרון הבעיה, כי עשיתי את כל מה שנאמר לי ע"י רופאת נשים והבעיה עדיין קיימת וללא שינוי.....
    מצטערת ומופתעת ששאלתי התקבלה בתרעומת.....
    בתודה - אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תוספת קטנה - תגובה

פרופ` יונה תדיר
    07/01/2011

זו אינה תרעומת. זו העצה המתאימה ביותר לתאור מצבך. מה גורם לך לחשוב שמה שהרופאה שלך לא פתרה לאחר שיחה ו/או בדיקה יפתר דרך קסם באינטרנט? לא לשם כך נועד בפורום באינטרנט, ושו אינה תרעומת אלא אספקת מידע!!
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לקחת הורמונים?
    גלית
    07/01/2011

שלום רב,

אני בת 41 וכבר מעל 3 חודשים לא קבלתי מחזור. יש לי מעט גלי חום, אני סובלת מבעיית זכרון, כושר הריכוז שלי גרוע ויש לי מצבי רוח משתנים כבר כמעט שנה. יש לי תינוקת בת שנתיים וחצי.עשיתי בדיקת דם ומסתבר כי אני בגיל המעבר.אימי עברה את גיל המעבר בגיל 46 וסובלת מבריחת סידן. השינוי הזה משיא הפוריות לגיל הבלות תוך שנתיים מוציא אותי מדעתי.
    לפני כשנתיים גיליתי גוש בחזה. מבדיקת ממוגרפיה וביופסיה מסתבר כי הגוש שפיר אך עלי לחזור על הבדיקה כל שנה.
    מצד אחד אני יודעת שאומרים שלקיחת הורמונים מאיצה את הסיכוי לחלות בסרטן אך מצד שני אני פוחדת להרגיש זקנה ולהתחיל עם בעיות סידן וכד'...

האם מומלץ לי לקחת הורמונים או שבשל הגוש זה מסוכן עבורי?

אודה לתשובתך

גלית

לקביעת תור
    סגירה
    האם לקחת הורמונים?

הוספת תגובה

• האם לקחת הורמונים? - תגובה

פרופ` יונה תדיר
    07/01/2011

את טיבו של הגוש, ומה משמעותו, והאם את נמצאת בקבוצת סיכון על רקע גנטי או אחר, כל אלה את צריכה לברר על בסיס אישי עם הרופא המטפל או מומחים מטעמו. במידה ואינך בקבוצת סכון מיוחדת (וגוש שפיר לכשעצמו אינו מהווה סיכון) אזי אין ספק שנטילת הורמונים במיוחד בכניסה מוקדמת לגיל המעבר היא לא רק הגיונית אלא גם חשובה. את "סיפורי המעשיות" על הגדלת הסיכון יש לראות, בין היתר, גם בקונטקס הרחב של איכות החיים והבריאות הכללית. תוכלי לקרוא על כך על כתבה של כותב שורות אלה אשר תתפרסם במדור הבריאות של עיתון הארץ ביום א' הקרוב (9/1/2011) תחת הכותרת: "האם עוילם הוא גוילם"? 
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה