פורום גיל המעבר - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי המחזור החודשי
    שגית
    08/12/2010

עברתי כריתת שחלה וחצוצרה(בגלל ציסטה)אחת ורציתי לשאול אם אקבל מחזור כל חודש
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי המחזור החודשי

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף

שגית
    08/12/2010

אני בת 45 ועד הניתוח (שהתבצע לפני כשבועיים)היה לי מחזור סדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי המחזור החודשי - תגובה

ד``ר איתן פאר
    09/12/2010

שחלה אחת מספיקה בהחלט להמשך קבלת מחזור חודשי סדיר. לחצוצרות אין כל תפקיד בסדירות המחזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת לעלייה בצפיפות עצם
    בתיה
    08/12/2010

תודה רבה לך ד"ר פאר על תשובתך הממצה. השכלתי רבות. שאלה קטנה: ציינת כי צפיפות העצם תלויה בגורמים שונים וביניהם הליכה. אינני מבצעת כל פעילות גופנית למעט הליכה - מדי יום אני צועדת כ-45 דקות. האם ייתכן שזוהי התרומה לצפיפות העצם התקינה בגילי? (גיל 60, גובה 1.70, משקל 72), ולאור דבריך האם כדאי לי ליטול תוסף ויטמין די (הרמה כיום: 18).
    ושוב תודה וברכה
    בתיה

לקביעת תור
    סגירה
    תוספת לעלייה בצפיפות עצם

הוספת תגובה

• תוספת לעלייה בצפיפות עצם - תגובה

ד``ר איתן פאר
    09/12/2010

התשובה חיובית (=כן ) לשתי השאלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיוניות הטיפול
    טליה
    08/12/2010

בת 46 , ללא מחזור כבר 7 חודשים . לא סובלת מתסמיני גיל המעבר . ובכל זאת , האם מומלץ טיפול הורמונלי כדי לשמר את העור, למנוע השמנה בטנית או מחלות בעתיד ? כפי שעולה מרוב התשובות בפורומים הנוגעים בדבר . תודה על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    חיוניות הטיפול

הוספת תגובה

• חיוניות הטיפול - תגובה

ד``ר איתן פאר
    09/12/2010

עובדה שאין לך מחזור עדין לא מעידה על העדר פעילות אסטרוגנית. בתקופת הפרימנופאוזה ישנם תקופות של הפסקות במחזור והוא יכול לחזור לאחר מכן. רצוי לבדוק בדיקות דם ואולטראסאונד לצורך האיבחון.
    לגבי טיפול במצבים בהם אין תסמיני גיל המעבר- על כך חלוקים הדעות בספרות. כמו שלכולם די ברור הצורך הטיפולי במצבים בהם ישנם תסימינים הפוגעים באיכות חיים, כך לא מובן מאליו הנושא של טיפול מניעתי לתופעות אותן ציינת.
    תנסי להיוועץ ברופא שלך ותגיעו ביחד למסקנות ההולמות אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה בצפיפות עצם
    בתיה
    08/12/2010

שלום רב
    בת 60. לא נוטלת הורמונים ולא תוספי סידן. רמת ויטמין די: 18.
    לאחרונה ביצעתי בדיקת צפיפות עצם בגלל אירועים חוזרים של סדק בצלעות. מן הבדיקה עולה כי חלה עלייה בצפיפות העצם על אף שלא ערכתי כל שינוי בתזונה או בפעילות גופנית.
    טי סקור ע"ש 0.7- לעומת 1.0- בבדיקה קודמת לפני כשנתיים. ירכיים: 0.3- לעומת
    0.7-
    בהערות הרופא נכתב: הצפיפות בע"ש מעט גבוהה, בירך ימין גבוהה, ובירך שמאל דומה לזו בבדיקה קודמת.
    שאלתי: האם יש לעלייה הזו משמעות כלשהי והאם תיתכן עלייה ללא כל שינוי בהרגלים
    בתודה ובברכה
    בתיה

לקביעת תור
    סגירה
    עלייה בצפיפות עצם

הוספת תגובה

• עלייה בצפיפות עצם - תגובה

ד``ר איתן פאר
    08/12/2010

אין כל משמעות קלינית לשינויים המזעריים שנצפו בבדיקת צפיפות העצם שלך, ומובן שאין כל משמעות קלינית להערות שניתנו ע'י מתרגם הבדיקה.
    צפיפות העצם שלך תקינה.
    היות ונסיגת סידן מהעצם תלויה בגורמים רבים, מהחשובים שבהם נציין משקל הגוף שלך, הרקע הגנטי שלך, ופעילות גופנית , בעיקר הליכה. הרי שעליך לשמוח בחלקך .
    לגבי ויטמין D:- יש לו חשיבות שהולכת ומתבהרת לא רק לגבי עצמות , אלא גם לגבי מערכות אחרות, כגון מערכת החיסון של הגוץ, המערכות האלסטיות בגוף ועוד, ולכן הוא הפך למצרכך כה פופולארי לאחרונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה
    לי
    07/12/2010

שלום
    אני נוטלת אוורל 50, בת 50, לאחר כריתת רחם.
    מזה חודש וחצי אני עושה דיאטה אצל דיאטנית ומקפידה מאוד, ומתאמנת בחדר כושר 3 פעמים בשבוע ולא ירדתי גרם.
    הדיאטנית טוענת שזה בגלל הטיפול ההורמונאלי.
    האם יש קשר? מה לעשות?
    לי

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה

הוספת תגובה

• דיאטה , אסטרוגן, ודיאטנית שטועה

ד``ר איתן פאר
    08/12/2010

צר לי, אבל אין כל בסוס לדברי הדיאטנית שלך.
    בהעדר אסטרוגן יש רק פעילות של אנדרוגנים, הורמונים גבריים, הגורמים להצטברות שומן , בעיקר בבטן, כמו אצל גברים.
    כמו כן ישנה החלפה של רקמת שריר ברקמת שומן .
    כתוצאה הצריאכה הקאלורית הבסיסית יורדת.
    ולכן, ככלל, כל הנשים בגיל המעבר עולות במשקל ובעיקר בהיקף המותנים.
    טיפול אסטרוגני, כמו שאת מקבלת, יכול, במעט ולא לגמרי, לנטרל את התופעות הנ'ל, ולאפשר שמירה על משקל,
    כמובן שפעילות גופנית מאד מומלצת ורצויה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוורל
    גילי
    30/11/2010

התחלתי להשתמש במדבקות אוורל.
    1. האם הן גורמות להשמנה?
    2.האם אני אמורה להרגיש את המדבקה/החומר?

לקביעת תור
    סגירה
    אוורל

הוספת תגובה

• השמנה ומדבקות אוורל- תשובה

ד``ר איתן פאר
    06/12/2010

השמנה נגרמת מצריכה עודפת של קאלריות לעומת הפחתה בשריפת קאלריות. עודף הקאלריות מצטבר כרקמת שומן.
    אוורל אינו מגביר צריכת קאלורית.
    לעומת זאת ישנה עליה במשקל במנופאוזה, תופעה עליה הרחבנו רבות בתשובות שניתנו כבר לפונות אחרות וניתן לאתר באתר את התשובות הרלוונטיות.
    לגבי תחושות מקומיות שיתכן ונגרמות כתגובה לחומר שבמדבקה - יש להראות את המקום לרופא שרשם לך את התרופה ולהיוועץ בו לגבי אפשרות ( יחסית נדירה) זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעת יתר + גלי חום
    ליאור
    29/11/2010

דוקטור שלום זה גם וגם...כך שאם ניתן לטפל בשנייהם יחד אשמח לקבל תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    הזעת יתר + גלי חום

הוספת תגובה

• הזעת יתר + גלי חום - תגובה

ד``ר איתן פאר
    29/11/2010

גלי חום נגרמים , בגיל המעבר, על רקע של חסר אסטרוגן שחלתי. הם מלווים בהאטה ניכרת באספקת הדם למוח בזמן גלי החום. בשנים האחרונות מייחסים להם קשר הדוק לניוון מוחי, אלצהיימר ודמנטיה. ולכן קיימת נטייה ברורה להמליץ לטפל בגלי החום , ע'י אסטרוגון, וככל שגלי החום תכופים וקשים יותר כך יותר יש לטפל בהם עקב ההשלכות הקשות שלהם על התפקוד המוחי בעתיד.
    הזעות יתר יכולות להגרם ממיגוון רב של מחלות ואותם יש לברר היסודיות אצל רופא המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעת יתר
    ליאור
    27/11/2010

שלום שמי ליאור אמא שלי בתקופת גיל המעבר שלה היא מקבלת דימום בין שלושה חודשיים לחודשיים שנמשכים בין שבוע לשבועיים דימודים די קשיים .
    אך ברצוני לשאול שאלה לגבי הזעת יתר האם ניתן לטפל בתופעה זו ללא כדורים מאחר ואמא שלי החליטה לא ליטול אותם.אשמח אם תוכלו לעזור לה היא פשוט מתעוררת בלילה נטופת זיעה אשמח לתשובה אם ניתן לטיפול טיבעי באיזו צורה

לקביעת תור
    סגירה
    הזעת יתר

הוספת תגובה

• הזעת יתר - תגובה

ד``ר איתן פאר
    29/11/2010

הזעות יתר או גלי חום? אלו דברים שונים עם גישה טיפולית שונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיטון בימי המחזור
    קרין
    25/11/2010

שלום רב,
    אני בת 28 והמחזור שלי סדיר בד"כ, ב2 המחזורים האחרונים היה קיטון משמעותי בימי המחזור ,מ4 ימים ל יומים והדימום ירד באופן משמעותי ,הרופאה שלחה אותי לעשות בדיקות הורמונליות ,יש לי דודה שהיה לה הפסקת פוריות בגיל מוקדם בערך בגיל 32 ,ובת דודה אחרת בערך באותו גיל, השאלה שלי האם יכול להיות שיהיה לי הפסקת פוריות לפני גיל 30,והאם יש דרכים לטפל בזה או לפחות לעכב?

לקביעת תור
    סגירה
    קיטון בימי המחזור

הוספת תגובה

• קיטון בימי המחזור - תגובה

ד``ר איתן פאר
    29/11/2010

כמות הדימום קשורה בצמיחת רירית הרחם וקילופה. ככל שהרירית צמחה יותר, או בעלת שטח גדול יותר, כך הדימום חזק יותר.
    הפחתה באסטרוגן, הבונה רירית רחם, כמו למשל בגלולות, מפחיתה את עובי רירית הרחם ומפחיתה את כמות הדימום.
    עובי רירית הרחם ניתן למדידה , סביב יום הביוץ, ע'י אולטראסאונד נרתיקי.
    רמות אסטרוגן ניתנות למדידה ע'י בדיקת דם ( שהרופאה שלך כבר שלחה אותך לבצע).
    רזרבה שחלתית ניתנת להערכה ע'י בדיקת דם להורמון הנקרא AMH
    הסבר יותר מפורט וסיבת הפחתת הדימום אצלך ינתנו לך ע'י רופאך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה...

קרין
    29/11/2010

אינני משתמשת בגלולות ,האם יכול להיות ששתית משקאות אנרגטיים כמו REDBALL,XL.... גורמים לתופעות אלו?,אני מאוד לחוצה מהעניין, מה סיכויי הפוריות אם מסתבר שיש בעיות והן בתחילתן ,כמה זמן מרגע תחילת הבעיות בדרך כלל סיכויי הפוריות גבוהים?האם מדובר בד"כ בכמה חודשים או יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה... - תגובה

פרופ` יונה תדיר
    01/12/2010

כפי שציין ד"ר פאר שאלות אישיות כגון אלה צריכות להתברר מול הרופא/ה שלך. משקאות אנרגטיים אינם אמורים בד"כ לגרות לתופעה זו ויש לבצע מגוון בדיקות אשר פורטו בתשובה קודמת על לברר מה מצבך. שהרי תשובות תאורטיות וכלליות לא יתנו מענה למצוקתך. האמנם?
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום ממושך
    אור
    24/11/2010

בת 49. עם מחזור לא סדיר. קבלתי מחזור לפני חודש והוא נמשך עד עכשיו.הייתי אצל גניקולוגית והיא בצעה בדיקה ידנית (משומה לא היה לה אולטרסאונד וגינלי) ואמרה שהיא רואה שזה סוף המחזור..
    לפני שלושה ימים זה החמיר מאחר ויצאו ממני "גושים" גדולים והייתי צריכה להחליף כל שעה את התחבושת, לקראת הערב שוב נחלש הדימום ושוב יש כתמים אדומים על התחבושת. אציין גם שאני נוטלת כדור פרולקטין. הגניקלוגית נתנה לי הפנייה לאולטרסאונד אגן לא מילדתי?? הבעיה שהבדיקה תבוצע רק בעוד שבוע וחצי. אני מאוד מודאגת. האם יש לתופעה הזו הסבר?

לקביעת תור
    סגירה
    דימום ממושך

הוספת תגובה

• דימום ממושך - תגובה

פרופ` יונה תדיר
    24/11/2010

צודקת הרופאה אשר הפנתה אותך לביצוע בדיקת אולטרהסאונד אגן (ולא מיילדותי, שהרי אינך בהריון) ואין זה מפתיע כלל שלא ביצעה בדיקה זו במקום. יש אמנם רופאים/ות המבצעים בדיקות אלה במקום, ולא תמיד יש לכך יתרון. בד"כ איכות הבדיקה טובה ומדוייקת יותר כאשר היא מבוצעת במכון המתמחה בכך עם ציוד מתאים יותר לכך. יתכן וצריך יהיה לבצע בדיקות נוספות לאחר מכן אולם יש לבצען על פי הגיון רפואי מסויים ונראה כי מסלול זה נכון.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך המהירה

אור
    24/11/2010

האם אלו תופעות מוכרות בגילי (49) ? יש לציין שכעת הדימום הוא כמו כתמים בניגוב בלבד.. אני קצת לחוצה ומאחר והבדיקה תערך רק בעוד שבוע, האם יש סיבה לדאגה עד אז?
    ושוב, תודה רבה על התייחסותך המהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל מעבר
    מיכל
    20/11/2010

אני בת 50 8 חודשים המחזור הפסיק לי בדיקה הורמונלית הרופא אמר שאני בגיל מעבר . לפני חודשיים קיבלתי חודש אחר חודש.
    השאלה שלי... אני כבר 3 שנים סובלת מדופק חזק במשך כל היום 24 שעות ביממה ומרגישה לחץ בחזה השמאלי גירודים בשד וכאבים כל היום זה מאוד מציק לי יחד עם הדופק. עברתי את כל הבדיקות דם בלוטת תריס אקו לב . הכל תקין ..
    יש לציין שאני 4 שנים עם שתלים סיליקון בחזה ואני כל הזמן חושבת שזה מהשתל כל הבדיקות אצל הפלסטיקאים תקינות והם אומרים שזה לא מהשתל גם עברתי ממוגרפיה תקינה השתלים תקינים. דר האם יתכן שאללו תופעות של גיל המעבר

לקביעת תור
    סגירה
    גיל מעבר

הוספת תגובה

• גיל מעבר ושתלי סיליקון בשד

ד``ר איתן פאר
    22/11/2010

כאשר את ממשיכה לקבל מחזור , באופן ספונטני, מדי חודש, את עדין לא בגיל המעבר מבחינת ההגדרה.
    בתקופת הפרימנופאוזה יתכנו חודשים ללא מחזור, ואז הפרופיל ההורמונלי זהה לגיל המעבר, אך עם קבלת מחזורים שוב, חוזרים רמות ההורמונים לתקינותם.
    לגבי שתלי הסיליקון והתגובה בשד, הרי שהבדיקה המומלצת לקביעה סופית האם יש דליפה מהשתל הגורמת לתופעות אותם את מתארת, היא MRI.
    ניתן לבצע כיום בדיקת MRI שדיים , בתשלום של כ- 2000 ש'ח, הן ברמב'ם, בתה'יש, ובהדסה ( ואולי עוד אך אני לא מודע לכך).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי בלבד ללא השפעה חיובית
    לילי
    20/11/2010

אני בת 50. המחזור החודשי שלי נפסק לפני כשנה וחודשיים. בעקבות הופעת תסמינים שכללו גלי חום (מעט), הפרעות שינה (התעוררות כל שעה במשך הלילה), השמנה בלתי אפיינית לי, ללא שינוי בהרגלי התזונה (מ-50 ל-56 ק"ג בשנה) ומצבי רוח דכאוניים, התחלתי טיפול באביאנה לפני זמו קצר. היום - לאחר כ-10 ימים - הופיע דימום וגינלי, תחשת נפיחות וכאבים בחזה (כמו בווסת), כמו כן, בשבוע האחרון מצב הרוח שלי נעשה גרוע הרבה יותר. לעומת זאת, לא חשתי בכל שיפור בעקבות נטילת התרופה. האם להפסיק לקחת אותה, או לתת לזה עוד צ'אנס? ואם כן, כמה זמן? האם הדימום הוא תופעה זמנית של הסתגלות לתרופה ועתיד להפסק?

הוספת תגובה

• תופעות לוואי בלבד ללא השפעה חיובית - תגובה

ד``ר איתן פאר
    22/11/2010

10 ימים של אוויאנה מהווים פרק זמן קצר מדי בכדי לקבל כל תגובה שהיא. המינון הנמוך שיש באוויאנה מתחיל לפעול רק כעבור שבועיים שלושה והשפעתו המירבית ניתנת לבדיקה כעבור כחצי שנה.
    לעתים מקובל להתחיל טיפול במינון גבוה יותר בכדי להשיג מהר יותר תגובה חיובית, ולאפשר לאשה חוויה חיובית מהטיפול ורק לאחר מספר חודשים לרדת למינון כה נמוך כגון אוויאנה.
    ממליץ שתתיעצי עם רופאך לגבי אפשרות זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורמונים נשיים
    נעמה
    18/11/2010

1.אני בת 57 שנה ,ללא בעיות בריאותיות
    אמי נפטרה מסרטן הקיבה בגיל 78 ,אבא מסכרת והתקף לב ב גיל 64
    1.אודה על פירוט ההורמונים שעלי לבדוק להערכת מצבי הבריאותי
    2.איזה בדיקות נוספות עלי לעשות?
    3.איזה רופא צריך להעריך את מצבי הבריאותי ולהמליץ על טיפול?
    טיפול הורמונאלי ,כימי ,טבעי? פרוט סיכונים?

לקביעת תור
    סגירה
    הורמונים נשיים

הוספת תגובה

• הורמונים נשיים - תגובה

פרופ` יונה תדיר
    19/11/2010

בגיל 57 סביר להניח שחדלת מלקבל ווסת לפני מספר שנים, נתון חשוב אשר לא מצוי בשאלתך. פרטי משפחה אלה שציינת אינם בהכרח בגדר סיכון משפחתי לנטילת הורמונים בגיל המעבר במידה ואת סובלת מתסמינים. ובאשר לבדיקות אותם עליך לבצע, זאת יוכל ודאי להגדיר רופא/ת המשפחה שלך. ואם התמקדותך עוסקת בשאלת תסמיני גיל המעבר וחלופות טיפול הורמונליות תוכלי להוועץ גם ברופאי/ות נשים העוסקים בנושא זה של גיל המעבר או מפראות ספציפיות של קופות החולים השונות.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אפשר להמשיך ולקחת הורמונים גם
    רינה
    17/11/2010

ברצוני לברר האם ניתן להמשיך ולקבל הורמונים גם לאחר גיל 60.
    בגיל 40 עברתי ניתוח לכריתת רחם כולל שחלות ומאז אני מקבלת הורמונים,
    רופאת הנשים שלי וגם הרופא הכירורג שבדק אותי בדיקת שד ידנית אמרו
    שרצוי שאפסיק לקחת את ההורמונים, ואמנם הפסקתי כבר שבועיים, אך אני
    מרגישה מאוד לא טוב, כאבי ראש, חולשה, גלי חום ועוד כל מיני תופעות לא נעימות.
    שאלתי אם אפשר להמשיך ולקחת את ההורמונים?, רופא גניקולוג שהייתי אצלו לפני
    כמה שנים אמר שאפשר לקחת לכל החיים, אני די מבולבלת ולא יודעת מה לעשות?
    אודה על תשובתכם.

הוספת תגובה

• האם אפשר להמשיך ולקחת הורמונים גם - תגובה

ד``ר איתן פאר
    18/11/2010

היות ואת ללא רחם הרי שאת אמורה להיות מטופלת ע'י אסטרוגן בלבד.
    אין כל מניעה להמשיך טיפול אסטרוגני בלבד כל עוד בגוף משדר צורך.
    בגיל 60 מומלץ לבצע הפסקה בטיפול למשך מספר שבועות. במידה והסימפטומים של גיל המעבר לא חוזרים ( 2/3 מהנשים ) ניתן להפסיק את הטיפול.
    במידה והסימפטומים חוזרים ופוגעים באיכות החיים, כפי שאני מבין שזה המצב אצלך, ניתן להמשיך, ורצוי במינון הנמוך ביותר האפקטיבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה ביטנית
    טלי
    16/11/2010

שלום אני נמצאת בטרום גיל המעבר מקבלת מחזור כל 3 חודשים בערך. אני בת 50. אני מרגישה ששמנתי מאוד בבטן והיא נפוחה. התחלתי גםלהתעמל פעם בשבוע כשבהתעמלות יש גם כפיפות בטן. האם יש קשר בין ספורט להשמנה בטנית. אני גם סובלת כמה שנים מבלוטת התריס, יכול להיות שאני לא מאוזנת ואני בתת פעילות. תודה על תשובתיך

לקביעת תור
    סגירה
    השמנה ביטנית

הוספת תגובה

• השמנה ביטנית - תגובה

ד``ר איתן פאר
    17/11/2010

ראי תשובה מפורטת לדבורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה