מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימומים ממושכים עם נטילת הורמוניםנתנאלה09/03/2011
שלום,
מזה שנתיים וחצי אני נוטלת אקטיבל, היו לי לעתים רחוקות אפיזודות של דימומים ברמה של כתמים שחלפו תוך יום יומיים.
לאחרונה אני כבר מעל חודש מדממת, כמו מחזור, לפעמים זה ממש כמו ברז.
ויש ימים עם דימום קל יותר.
לפני שבוע עברתי בהמלצת הגניקולוג לליביאל, בינתיים לא רואה שיפור.
בבדיקה הכל תקין , הפאפ שנלקח תקין וגם ביופסיה של הרחם תקינה.
אני ממש לא רוצה להפסיק את ההורמונים.
מה יכולה להיות הסיבה לדימומים האלו אם הכל לכאורה תקין , מה עוד שהם לא החלו בזמן הראשון למעבר להורמונים, אלא אחרי יותר משנתיים.
האם יש סיבה לדאגה?
האם יש עוד בדיקות שצריך לעשות ?
האם זה עשוי להפסק פתאום כפי שהתחיל?
אגב, פרט לדימום אני מרגישה מצוין. ביום השני לדימום היו לי מעין כאבי מחזור חזקים בבטן ובגב תחתון, אבל מאז שום דבר, פרט לדימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים ממושכים עם נטילת הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר14/03/2011עובי רירית הרחם במעקב אולרטאסאונד הוא הקובע את הסיבה לדימום תחת נטילת הורמונים.
במרבית המקרים הסיבה היא רירית דקה מדי ואז ביופסיות מהרחם ועוד פרוצדורות פולשניות הינן מיותרות לחלוטין.
בהתאם לעובי הרירית יש לשנות טיפול - או למינון אסטרוגני נמוך יותר, אם הרירית מעובה, או לסוג ומינון אחר של פרוגסטרון במידה והרירית דקה מדי.
ידע לגבי איך, ואיזה, הורמונים פועלים באיזו צורה על רירית הרחם מאפשר לנו כיום להתאים את הטיפול ההורמונלי באופן פרטני לכל אחת בהתאם לתגובות שלה.
כרגע, היות והדימום אינו פוסק, פשוט הפסיקה את ההורמונים לשבוע, הדימום יפסק, לאחר מכן אולטראסאונד למדידת עובי הרירית ואז התאמה מחודשת של הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנג'ליקנויה09/03/2011
אני בת 53 לפני כשנה התחלתי ליטול גלולות אנג'ליק (בגלל שצמח לי שיער בפנים)
אינני יודע אם יש קשר, אך אחרי חצי שנה חליתי בדלקת ריאות. ולאחר ארבעה חודשים שוב חליתי בדלקת ריאות. האם ייתכן שבגלל שאני נוטלת אנג'ליק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנג'ליק - תגובה
ד``ר איתן פאר14/03/2011קרוב לודאי שלא.
יתכן ודלקת הראות נחוזרת קשורה בחסר התאמה נכונה של הטיפול האנטיביוטי בדלקת הראשונה, כך שלא כל מחוללי המחלה הוכחדו, ואלו ששרדו התלקחו מחדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר פאר, אודה לתשובתךגלית09/03/2011
בת 47,
שאלתי בת 2 חלקים:
1. האם תוצאות בדיקותיי מעידות על היותי בטרום גיל מעבר? אציין מחזור מדי חודש.
LH - Luteinizing Hormone – 13.2
FSH – 21.5
Estradiol (E2) mol/L – קטן מ 200
Progesterone – 2.5
Testosterone Total - 1.5 nmol/L -קטן מ
2. ידוע על APLA מזה שנים רבות. לוקחת קומדין ואספירין. חשה בטוב. בשנים האחרונות חשה ירידה בחשק מיני שמאוד מטרידה אותי.
הבנתי כי טסטוסטרון במינון נמוך משמש לפעמים גם לטיפול בהיבטים כמו ירידה בחשק המיני.
ממה שקראתי, אין כל מידע בספרות הרפואית על ההשלכות האפשריות של מתן אנדרוגנים (הורמוני מין זכריים כמו טסטוסטרון) בתסמונת APLA.
האם אוכל לנסות טיפול כזה ללא חשש?
(האם טיפול כזה גם מעניק מגביא את תחושת החיוניות, שמחת החיים, שאני חשה שנפגעה ?)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד"ר פאר, אודה לתשובתך - תגובה
ד``ר איתן פאר14/03/2011שאלה ראשונה- עצם העובדה שאת מקבלת מחזור כל חודש מעידה שאינך בגיל המעבר.
לעומת זאת , העליה הרמות LH ו- FSH מעל 15 מעידה על כך שאת מתקרבת לשם- וזוהי ההגדרה של פרי מנופאוזה.
אין אפשרות לנחש תוך כמה זמן, לפעמים חודשים ולעתים שנים.
APLA ואנדרוגנים . אין בעיה מבחינת קרישיות. במצבי APLA זה בעיקר האסטרוגן המפעיל את מנגנון הקרישה.
תוספת של אנדרוגנים אכן משפרת לא רק את החשק המיני אלא גם את החיוניות שמאד נפגעת בשינויי ההורמונלי שאת עוברת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי אסטרדיול גבוהים ביום 3 למחזורצ.ש09/03/2011
שלום, אני בת 45.
להלן תוצאות פרופיל הורמונלי ביום השלישי למחזור.המחזור היגיע אחרי כשבוע לאחר סיום לקיחת 5 ימים X 2 פרוברה. פרוברה ניתנה להבאת וסת לאחר איחור של 60 יום.
לפי נתוני מכבי - הערכים של האסטרדיול אינם תואמים את היום בחודש. שאר התוצאות מצביעות על נורמה . אודה להסבר .
LH 4.5
FSH 5.4
PROGESTERONE 2.8
TESTOSTERONE TOTAL 2
PROLACTIN 236
ESTRADIOL( E2) 954
HCG-B Qualitative (B) שלילי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי אסטרדיול גבוהים ביום 3 למחזור - תגובה
ד``ר איתן פאר09/03/2011שתי אפשרויות:-
האחת טעות ברישום- כלומר נקודה אחרי ה- 95 ( 95.4)
אפשרות שניה- כנראה היותר סבירה- היות ולא קיבלת מחזור אלא לאחר טיפול בפרוגסטרון, הרי שיש לך זקיקים המפרישים אסטרוגן ( ולכן אין תסמיני גיל המעבר), אבל לא מתפתחים עד כדי ביוץ, שרק אז רמת האסטרוגן יורדת. תופעה זו מאפיינת מספר מצבים בגניקולוגיה, כולל התקופה הפרימנופאוזלית, שחלות פוליציסטיות ועוד.
אין לדבר חשיבות מיוחדת אלא צורך במעקב אחרי עובי רירית הרחם. במידה ומתעבה, עקב האסטרוגן הגבוה, יש לתת פרוגסטרון, כפי שנכונה קיבלת, בכדי לקלף את הרירית ולגרום לדימום.
בכח מקרה , רמות האסטרוגן משתנות כל הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים כן או לאאני05/03/2011
בת 55 מחזור אחרון לפני כחמישה חודשים. ביקשתי מרופאת המשפחה לתת לי הורמונים היות ואני סובלת מגלי חום ומיגרנות קשות. אני כבר בדיכאון מהמצב הזה. הרופאה סרבה לתת לי טיפול בהורמונים בטענה שאני יכולה לחלות בסרטן השד.(עברתי ניתוח בשד להוצאת ציסטה גדולה שהיתה מלאה בדם.לא היתה ממאירות אך מאז אני במעקב אצל כירורגית שד. כמו כן עלי לעבור ביופסייה של בלוטות הלימפה בבית השחי .בלוטות מוגדלות עם קליפה עבה.) הייתי רוצה לדעת אם באמת מסוכן לי לקבל הורמונים ואיך בכל זאת אפשר לעבור את התקופה הזאת כי אני ממש סובלת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים כן או לא - תגובה
ד``ר איתן פאר07/03/2011אני חלוק בדעתי על דעת הרופאה שלך.
איכות חיים ירודה כפי שאת מתארת מחייבת התייחסות טיפולית ולא מניעת טיפול שמא בעתיד כן או לא תחלי.
תוספת מקרי סרטן השד המיוחסת לסוגים שונים של הורמונים ( שברובם כלל לא נמצאים בשימוש בארץ מזה למעלה מעשור..) היא 8 מקרים ל 10000 נשים לשנה.
הפגיעה באיכות חייך עולה על סיכון זה, לעניות דעתי.
כמו כן הקשר שנמצא לאחורנה בין משך ועוצמת גלי חום ובין אלצהיימר מפחיד הרבה יותר. לסרטן שד יש טיפול, לאלצהיימר כמעט ולא..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושבת שיש לך עוד פתרונות
נחמה15/03/2011אני בגיל המעבר וסבלתי עד לא מזמן ממגרנות קשות וגלי חום ובעצמי סירבתי לקחת הורמונים בגלל כל תופאות הלוואי שלהם. מה שכן מצאתי פתרון שכל חברותיי אימצו ממני, אני לוקחת סופר גלא 300 מ"ג Super GLA של סולגאר. זהו תוסף תזונה טבעי שמסתבר מומלץ צאוד לבעיות גיל המעבר. אני חושבת שכדאי שתיוועצי עם רופאת המשפחה שלך ובדקי איתה אם יש חשש לקחת ויטמינים טבעיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנופואזה, מבולבלת ומוטרדת מאודאור03/03/2011
דר' פאר שלום רב !
אני כמעט בת 50, לפני כשנה התקינו לי מירנה בשל דימומים קשים ביותר בעת המחזור, (מה שגרם לי להתעלף), מירנה אחת נפלה לי, ואז התקינו אחרת, ואין לי כמעט דימום.
אינני יודעת אם יש לי עדיין מחזור, אין ניתן לדעת?
לפני שנה עשיתי בדיקות הורמונים ונאמר לי שהכל בסדר, יש לי צניחת רחם, ועשיתי פזיותרפיה ואני לא יודעת אם זה עבד.
בשנה האחרונה, עליתי כ 10 קג'', אני מתעייפת מהר, יש לי טניס אלבוו בשתיי הידיים, כאבי מפרקים, נפוחה בבטן ובציצי , נוטה למצבי רוח.
ישלי רקע של הורים וסבים עם מחלת לב, שניהם, אמא עם אלצהיימר, לי יש כולסטרול וטריגליצרידים גבוהים, אני לוקחת כדור בבוקר ובערב להוריד זאת.
כשהייתי בת 38 הוציאו לי גוש בשד ימין, לא סרטני(בגיל ההתבגרות לקחתי גלולות 'דיאנה', ומצאו לי גושים בציצי, לכן הייתי חייבת להפסיק).
שאלתי: האם אני בגיל מעבר(אין לי גלי חום), האם כדאי לי לקחת גלולות למרות הכולסטרול, או מה אני עושה כדי לשמור על עצמי, אני הולכת ותופחת....נורא מוטרדת,
תודות מראש וכל טוב לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנופואזה, מבולבלת ומוטרדת מאוד - תגובה
ד``ר איתן פאר07/03/2011בדיקת פרופיל הורמונלי תגלה את הסוד מאחורי כל תחושותיך.
גם עייפות, גם כאבי פרקים, גם השמנה וגם עלייה בשומני דם מהווים חלק מתסמונת גיל המעבר. כך שלא חייבים דוקא גלי חום באינדיקציה לכך.
השאירי את המירנה, עשי בדיקות הורמונליות, וקבלי המלצה טיפולית מרופאיך לגבי כן או לא טיפול אסטרוגני בלבד.
ביופסיות שפירות מהשדיים בעבר אינן התווית נגד לטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלינוני02/03/2011
שלום רב
האם יש משמעות לתשובות פרופיל הורמונלי אם עושים בדיקה ביום 3-4 של המחזור המגיע בהפסקה שעושים בין לקיחת חפיסה אחת של גלולות להבאה בתור
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי - תגובה
ד``ר איתן פאר07/03/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקהמממ02/03/2011
האם התוצאות מתאימות לגבר בגיל 29 ?
testosterone total 5.45 ng\mL
ESTRADIOL 154.40 pmol\L
LH 6.24 IU\L FSH 7.21 IU\L PROLACTIN 400.50 mIU\L* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקה - תגובה
ד``ר איתן פאר02/03/2011לא ניתן לפענח תשובות המוצעות מהקונטקס הרפואי שלשמם נלקחו.
נא לפנות בשאלה זו לרופא שהפנה אותך לבדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טפול הורמונלי חלופייעל02/03/2011
שלום רב.
אני בת 62. לוקחת אקטיבל מזה כ- 10 שנים. אני מרגישה מצויין, נראית צעירה יחסית לגילי ורוצה להמשיך בטיפול עוד שנים רבות.
הבעיה היא שביקרתי לאחרונה אצל גניקולוגית שמתנגדת באופן עקרוני למתן הורמונים. לדבריה צריך לקבל את מה שנותן לנו הטבע, ולא לנסות לשנות אותו ע"י תוספי הורמונים. היא הורתה לי להפסיק להשתמש בהורמונים ולעבור לתכשיר טבעי בשם "femarelle".
שאלתי היא - האם אני חייבת להקשיב לאותה רופאה ולהפסיק להשתמש בהורמונים, למרות שאני מאוד מעוניינת להמשיך? מה זכותה לכפות עלי את תפיסת עולמה?
בתודה על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טפול הורמונלי חלופי - תגובה
ד``ר איתן פאר02/03/2011הלו, פעמיים אותה שאלה?
ראי תשובה קודמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הורמונלי חלופייעל02/03/2011
שלום רב.
אני בת 62. לוקחת אקטיבל מזה כ- 10. אני מרגישה מצויין, נראית צעירה יחסית לגילי ורוצה להמשיך בטיפול עוד שנים רבות.
הבעיה היא שביקרתי לאחרונה אצל גניקולוגית שמתנגדת באופן עקרוני למתן הורמונים. לדבריה צריך לקבל את מה שנותן לנו הטבע, ולא לנסות לשנות אותו ע"י תוספי הורמונים. היא הורתה לי להפסיק להשתמש בהורמונים ולעבור לתכשיר טבעי בשם "femarelle".
שאלתי היא - האם אני חייבת להקשיב לאותה רופאה ולהפסיק להשתמש בהורמונים, למרות שאני מאוד מעוניינת להמשיך? מה זכותה לכפות עלי את תפיסת עולמה?
בתודה על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול הורמונלי חלופי - תגובה
ד``ר איתן פאר02/03/2011במקום אקטיבל תעברי למינון החדש שלו הנקרא אוויאנה בו יש ירידה של 80% בפרוגסטרון ו 50% באסטרוגן.
רופא יכול להסביר את דעותיו, גם עם בטעות יסודם,אך אינו רשאי לכפות דעתו על איש.
שיכונע- כן, כפייה- לא.
מנופאוזה אינו מוצר של הטבע ואינו טבעי.
לפני 100 שנה, לפני עידן אנטיביוטיקה, חיסונים, רפואה מונעת וכד', תוחלת חיי האישה היתה 46 שנים. זה מה שהטבע יעד לנו.
ואז כולם טופלו בצמחים, בתזונה ועוד, אבל לא בתרופות ( שלא היו, או רפואה מונעת נכונה.)
תכשירים המכילים סויה, כמו זה שהזכרת, מפחיתים סיכוי לסרטן שד רק עם נלקחים מילדות, ומגבירים סרטן שד במידה ונלקחים בגיל שלך. תעדכני את הרופאה שלך בנתון זה , אם תחזרי אליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יעל02/03/2011תודה לך ד"ר פאר על התשובה המפורטת. בעניין הטבע - זאת גם דעתי, ואותה אמרתי לרופאה, אך היא לא פתוחה לשיחה בנושא. בעניין מוצרים שמכילים סויה, זה מידע חדש עבורי. תודה לך על התמיכה ועל האינפורמציה החשובה.
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוורל קונטיirit01/03/2011
שלום. אני בת 53 ומשתמשת במדבקות הנ"ל מס. שנים.אבל כל חודש,כמו מחזור אני מקבלת דימום של מס. ימים. מזה שבועיים יש לי כל הזמן דימום. השבוע חשבתי שזה אוטוטו מסתיים ,כי הדימום היה מועט וכהה ואז אחר גקוזי קבלתי דימום עם גושים מעטים.מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוורל קונטי - תגובה
ד``ר איתן פאר02/03/2011הפסקי את המדבקות לחצי שבוע והכל יסתדר.
במידה והדימום חוזר לבדוק עובי רירית הרחם באולטראסאונד נרתיקי.
עבה מדי- עודף אסטרוגן
דקה מדי= מיעוט מדי של אסטרוגן
ואז קל ליעץ לגבי טיפול הולם ומתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד "נכנסים למשפחה" ברגל ימין?שפרה01/03/2011
אני בת 44 .אמא ל-3 ילדים.עם התקן מזה כ-3 שנים. בחודשים האחרונים המחזור מזייף ,מגיע פעם בחודשיים-שלושה,בתאריכים לא קבועים[בעבר ההיתי יכולה לנהל יומן מדיוק לפי תאריך המחזור]יש לי פטרייה וגנאלית מטרידה שלא מעונינית לנטוש אותי,ולעיתים עצירות [למרות שאין שינוי בתזונה\אורך חיים...]
לשאלתי:האם כבר כדאי להתחיל בלקיחת הורמונים[ממש אבל ממש לא מתאים לי לסבול מסימני גיל המעבר-אני עסוקה מידי ...]
2.האם כדאי להוציא את ההתקן? או שמא יש עדיין סיכוי להתעבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד "נכנסים למשפחה" ברגל ימין? - תגובה
ד``ר איתן פאר02/03/2011ראי תשובתי המפורטת לכרמלה בדיוק באותו נושא.
פרופיל הורמונלי יכול לעזור בדיוק האבחנה.
אין צורך לקחת כל טיפול הורמונלי במידה ואין כלל תסמיני גיל המעבר.
אי סדירות במחזור אינה מתסימני גיל המעבר שבה כידוע אין כלל מחזור.
פוטריה עקשנית? - קשה לקבל. גרד עקשני - דוקא כן. ולכן רצוי לבמע משטחי נרתיק ולא ליחס לכל גרד = " פטריה".
יש יותר חיידקים מפטריות הגורמים לגרד עקשני."* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים ב פרמנופאוזהכרמלה28/02/2011
שלום רב. אני בת 44,הבדיקות דם מעידות שאני ניכנסת למנופאוזה . בחודש אוקטובר שנה שעברה קיבלתי ווסת בתאריך 27ו ובנובמבר ב14 בחודש דצמבר ב16.בחודש ינואר לא קיבלתי ווסת .בחודש פברואר קיבלתי ב6 ועוד פעם ב26 לפברואר.האם זה מצב תקין או שאני צריכה בירור . אם קיים חשד לסרטן. ,תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים ב פרמנופאוזה - תגובה
ד``ר איתן פאר02/03/2011תקין לחלוטין. אין כל קשר ורמז לקשר לסרטן.
מדובר בתופעה נורמטיבית שבה מתקצרים חיי הגוף הצהוב בשחלה הנוצר בעקבות ביוץ, ולכן המחזור מתקצר ויכול להופיע כל שבועעים שלושה, או לחילופין שיבושים הורמונאליםם המעכבים הבשלת בייציות ואז יש עיקובים במחזורים.
התהליך נמשך באופן טבעי עד 6 שנים , כך שתתכן חזרה לתקופות של מחזורים לחלוטין סדירים, ושוב שיבושים.
בזמן שיבושים בדיקות הדם מרמזות על אפשרות של כניסה למנופאוזה, אך זה מסתדר במידה והמחזורים יחזרו להיות סדירים.
לסיכום- תהליך טבעי, נפוץ, ועדין אינו מבשר מנופאוזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ללא הפסקה כשבועייםמיכל26/02/2011
שלום הנני בת 47
תמיד היה לי מחזור ארוך עד 8 ימים וקשה
מיזה שנה המחזור מגיע כל שבועיים לערך בעצם הפסקה של 10 ימים נקיים בין מחזור למחזור.
עכשיו קיבלתי מחזור ושבועיים אני מדממת ללא הפסקה,הייתי אצל רופא נשים ערך לי אולטרסונד וגינלי אין שום בעיה מהותית..
שאלתי היא מה ניתן לעשות ואל מי לפנות כדי לעצור את הדימום.
תודה מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ללא הפסקה כשבועיים - תגובה
פרופ` יונה תדיר26/02/2011אכן, נכון היה לבצע בדיקת אולטרהסאונד תחילה, אבל התשובה "אין בעיה מהותית" אינה תשובה מספקת. מן הראוי לחזור לרופא/ה המטפל/ת ולראות מה בדיוק כתוב בתשובה, מכ מצב הרחם, מה עובי רירית הרחם וכיוב'. על פי זה ניתן להמליץ מה השלב הבא בבירור בסיבות ורק אז להמליץ על טיפול. יתכן מגוון אבחנות ולכל אפשרות טיפול אחר.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש תיפול הורמונלי בלי לקטוז לגיאלנה23/02/2011
האם יש תיפול הורמונלי בלי לקטוז לגיל מעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש תיפול הורמונלי בלי לקטוז לגי - תגובה
ד``ר איתן פאר24/02/2011אני משוכנע שכן. פני לרוקח בבית המרקחת בשאלה זו והוא יבדוק זאת עבורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש תיפול הורמונלי בלי לקטוז לגי - תגובה
ד``ר איתן פאר24/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)