מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול פסיכולוגי המתמחה בגיל המעברכרמי03/10/2010
שלום,
אני מחפשת פסיכולוגית המתמחה בתופעות הפסיכולוגיות הנלוות לגיל המעבר, באיזור תל-אביב.
אשמח להמלצות
כרמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפניה
פרופ` יונה תדיר04/10/2010שאלתך טובה, מאחר ופעמים רבות ניתן להעזר בשרות זה כדי להתמודד נכון עם שינויי גיל המעבר. יחד עם זאת לא מקובל להפנות דרך פורום ציבורי. לכתובת מסויימת.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום חזקרונה02/10/2010
שום רב!
שמי רונה
אני בת 47
לאורך חיי היה לי מחזור סדיר כמו שעון בכל 28 יום ל-5 ימים.
בטיפול שעברתי לפני 13 שנה נמסר לי שלא אוכל היקלט להריון אלא רק בהפריה מלאכותית. יש לי שני בנים ומכוון שבעלי לא רצה עוד ילדים לא יכולתי לעשותם לבדי .
ולכן נכנעתי לכך.
במשך הזמן הזה לא שמרתי בשום צורה ובשום אמצעי מניעה וכמו שציינתי מחזור חודשי סדיר.
בחודש שעבר לא היה לי מחזור...... לא הבנתי מדוע? אך שיערתי שזה אולי?? הפסקת מחזור גיל מעבר??
לפני 10 ימים התחיל לי דימום
התופעה הגיעה בדימום קל שהשתנה לדימום חזק מאוד כמו שלא היה לי בשום תקופה בחיי.
אני מתקלחת 7-8 פעמים ביום מתלכלכת למרות שאני משתמשת בטמפון סופר ומגן תחתון זה ממש הפך למטרד.
אני כבר מדמיינת את הרע מכל
אנא תשובתכם לבעיה.
רונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לדמיין את הרע מכל...???
פרופ` יונה תדיר03/10/2010ומדוע לא להוועץ ברופא/ה? לא לשם כך נועד פורום באינטרנט, שהרי לא מעניין אותך מה זה יכול להיות בתאוריה? אלא מה זה במציאות?!!! ולשם כך המציאו את הרפואה ושליחיה הרופאים/ות.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובשפאר30/09/2010
ד"ר שלום.
אני בת 53 ללא מחזור .
סובלת מיובש בנרתיק .
בהתחלה השתמשתי בג'ל ומשחות שלא עזרו .
לאחרונה קיבלתי נרות vagifen (נר 1 בשבוע) שעזר מעט מאוד .
בנוסף לנר אני מדי פעם גם משתמשת בג'יל סיכה K-Y בזמן היחסים אבל הג'ל מתייבש בשניות וגורם לי לצריבה ושריפה בנרתיק למרות שהג'יל יוצר בהתחלה רטיבות .
הומלץ לי להגדיל את הנרות ל- 2 בשבוע ומאחר והנרות הם הורמונים אני מחפשת אמצעי אחר .
אודה לך באם תוכל להמליץ על דרך אחרת מלבד הגדלת המינון של הנרות .
תודה
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן להגדיל את מינון ה VAGIFEM
פרופ` יונה תדיר30/09/2010חלפו הימים בהם חששנו מההורמונים בהעדר גורמי סיכון אישיים. ניתן להגדיל את מינון ה VAGIFEM ולמען האמת ההמלצה המקורית היא כטבליה אחת ליום בשבועיים ראושונים ולאחר מכן נר בודד פעמיים בשבוע.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגניקולוג גיל המעברפרח29/09/2010
האם אפשר בגל 50 אחרי שהמחזור כבר לא מגיע שנה וחצי כמעט לקחת כדורים הורמונאליים לקבלת המחזור החודשי ?
והאם זה כדאי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להחזיר עטרה ליושנה
ד``ר איתן פאר30/09/2010וכי למה את זקוקה למחזור חודשי דוקא? את זקוקה לפעילות הורמונלית וזאת ניתן , ואף רצוי לתת , בהתאם לשיקול דעת רפואי הלוקח בחשבון תסמיני גיל המעבר, היסטוריה רפואית ומשפחתית וכד'.
ניתן לתת את ההורמונים כך שיגרמו מלמחזור חודשי, אבל מנסיוני רובן המכריע של הנשים כבר לא כל כך מעונינות במחזור אלא בהקלה על תסמיני גיל המעבר ובשיפור איכות חייהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל המחזור
צילה אנקווה13/05/2025שלום,
אני בת 58 לפני שנה קיבלתי מחזור רגיל לחלוטין כבר כמה חודשים לא מקבלת את המחזור, וזה חלול אצלי בחרדה ופוחדת לא להביא ילדים לעולם, וגם פוחדת על הרחם מעולם לא ביקרתי אצל גניקולוג כי הרגשתי שלא היה צורך הכל היה תקין, אשמח לקבל עצה מה עלי לעשות כדי שאוכל לטפל בזה כולל בדיקות (רווקה)
אשמח לקבל עזרה מיידית ותשובה למייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנהמתי28/09/2010
ברצוני לשאול האם יש סיבה לכך שאחרי גיל המעבר מתווספים כמה סנטימטרים למותניים? תמיד הייתי אישה רזה וחטובה, אני עוסקת בספורט ושומרת על תזונה טובה יחד עם זאת מאז נפסק המחזור לפני שנתיים הצמיג שנוסף מסרב לרדת. אני לא לוקחת טיפול חליפי הורמונלי אבל כן רואה את אותה תופעה אצל חברות בגילי, גם כאלה שלוקחות טיפול כזה וגם כאלה שלא. אני רוצה להדגיש שלא מדובר בהשמנה כללית אלא רק בצמיגון המעצבן הזה שנוסף במותניים. למה זה קורה ומה אפשר לעשות כדי לנצח את התופעה המרגיזה הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה , השמנה ושוב השמנה..
ד``ר איתן פאר30/09/2010כבר דנו בנושא בהרחבה מרובה כתשובה לשאלות קודמות כך שרצוי לדפדף בשאלות והתשובות שניתנו וכבר יש תשובה מוכנה.
בתמצית, לאלו שמתעצלות לדפדף אחורה, השמנה מותנית אופיינית ומאפיינת גיל המעבר. ירידה ביצירת האסטרוגן השחלתי ( גיל המעבר..) עם המשך יצירת ההורמונים הזכריים הן מהשחלות והן מבלוטת יתרת הכליות, גורמת לנדידת שומן מהישבן למותנים, כמו אצל גברים. בנוסף , ללא הורמונים חלה האטה בחילוף חומרים בסיסית ועליה ממוצעת של 5-8 ק'ג בחמש השנים הראשונות של הפסקת המחזור.
פעילות גופנית הכרחית להחזיר את שריפת הקלוריות לרמתה טרום גיל המעבר. הורמונים מקילים על האטה בקצב העליה במשקל, אך אינם מונעים אותה לחלוטין עקב המינון הנמוך שבו אנו נוהגים להשתמש כיום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה ומבטיחה
מתי30/09/2010לא להתעצל ולבדוק בתשובות הקודמות :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הורמונלי חילופי וכולסטרולאיריס27/09/2010
שלום רב
גיל 59.מטופלת באלטרוקסין עקב האשימוטו מזה 28 שנים כ-850 מק"ג לשבוע.
בשנה האחרונה במיוחד חווה סימפטומים מעיקים: הפרעות רציניות בשינה, חרדות, הפרעות בעיכול בבטן עליונה, חוסר אנרגיה(הייתי מאד מאד אנרגטית)ומצב רוח ירוד.
מאז מס' חודשים המליץ רופא נשים על אנג'ליק לנסיון וטרם עשיתי זאת מפאת חששות.
כולסטרול מאז ומתמיד חורג 350 וה-HDL77 .אני גם מעשנת לא הרבה אך מספיק כדי לחשוב פעמיים על נטילת ההורמון החילופי.
נא המלצתך
בברכת חג שמח
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל 59 ותסימני גיל המעבר
ד``ר איתן פאר28/09/2010לא ציינת כמה שנים את נמצאת בגיל המעבר, כלומר כמה זמן חלף מאז שקיבלת מחזור אחרון.
במידה וחלפו למעלה משלוש שנים, ובהתחשב ברמת הכולסטרול הגבוהה שלך, חובה לבדוק , לפני כל טיפול הורמונלי , זרימות דם וקיום משקעים טרשתיים בעורקי הצואר. בדיקה זו פשוטה ביותר ונקראת בדיקת דופלר אולטראסאונד של עורקי הצואר. במידה ויש כבר משקעים טרשתיים, הרי שאסור לתת לך טיפול הורמונלי ( שמאד מתאים לך בהתאם לתיאור הסימפטומים שלך, אבל אז את חייבת גם להפסיק עישון...). "חלון ההזדמנויות" לטיפול הורמונלי מותנה בדופן בריאה וללא משקעים טרשתיים של כלי הדם העורקיים בצואר ( המהווים בבואה של כלי דם עורקיים בלב ובמוח).
במידה ו"פספסת" את חלון ההזדמנויות לטיפול ההורמונלי, ניתן למצוא לך טיפול חלופי אחר, שאמנם אינו כה יעיל כמו הטיפול ההורמונלי, אך עשוי בכל זאת להקל על הסימפטומים שלך ( תרופות כגון ציפראלקס, אפקסור ועוד..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול הורמונלי חילופי
איריס28/09/2010ד"ר פאר שלום
אני מודה לך מאד על התייחסותך הרצינית לפנייתי.
אני ללא מחזור כבר מגיל 51 הסימפטומים כבר נכחו בזמנו, וחזרו שוב.בשהותי באירופה מס שנים ניסו טיפול דומה אך לא הגבתי לו היטב(היו תופעות לואי)ולכן הופסק.לפני כשנה הומלץ על אנג'ליק לנסיון נוסף אך חששתי והשנה התסמינים פשוט פוגעים קשה באיכות החיים לכן אני שוקלת שוב.אני מקבלת את דעתך ול]פני שיוחלט על כן ליטול תחליפי הורמונים אבקש את בדיקת הדופלר.וכן, יתכן וחלון ההזדמנויות טרם פוספס(הפסקת עישון כמובן)
בברכת חג שמח
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסים מדחיק את גיל המעבר.
יעל23/10/2010אני בת 52 ובנתיים הכל בסדר ב"ה קצת שיבוש במחזור שזה אומר שלפעמיים המחזור נמשך קצת יותר זמן וזה בסדר, מה שכן רציתי לדעת שאם אני מקיימת יחסים אחת לשבוע או פעמיים בשבוע זה שומר לי על פעילות השחלות בגוף וככה גם המחזור והסיכה והביוץ עדיין ישנם,אני מרגישה משיכה לפעילות מינית גם בגיל הזה ואף יותר, האם יש קשר משמעותי בן יחסים מיניים לדחית גיל המעבר ולכל התופעות הנלוות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסי מין ומועד גיל המעבר.
ד``ר איתן פאר23/10/2010לצערי אין קשר בין יחסי מין, והתעוררות חשק מיני ובין הגיל בו מפסיקה השחלה ליצר הורמונים ( כלומר גיל המעבר).
אחד ההסברים לתופעה קשורה בכך שהיחס בין רמת יצור אסטרוגן, שרמתו יורדת לקראת גיל המעבר, ובין רמת יצור טסטוסטרון, שרמתו נשמרת ולעתים אף עולה לקראת המנופאוזה, משתנה לטובת הטסטוסטרון ולכן יש יותר חשק מיני ( אבל לא בהכרח). כמו כן הפחד שבתת ההכרה מהריון לא רצוי נעלם בגיל הזה ויש יותר חופש מיני.
בכל מקרה, התעוררות מינית זה דבר טוב ורצוי ומשפר מאד זוגיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמצום הימים הנקייםorlyhav27/09/2010
עד כה היו לי מחזורים לא סדירים לטובה, מבחינתי: בין 35 ל-47 ימים בין וסת לווסת.
פתאום הגיעה הווסת ביום ה-29 ואני ממש בדכאון מזה.
אני בת 42.5 ויש לי תופעות שונות של גיל המעבר. הרופאה נתנה לי בדיקות שונות לוודא שאני אכן במצב זה אבל טרם הגיע הזמן לבצען.
בינתיים אני חייבת לברר האם יש דרך להאריך את הימים שבין לבין ואפילו לגרום להארכה של כמה חודשים בין וסת לווסת? (כדורים למניעת היריון גרמו לי בעבר לבעיות של השמנה, כאבי ראש וכו' כשניטלו ברצף, וכיום אני עם התקן ג'ניפיקס.)
תודה לתשובתכם,
מועדים לשמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון?
פרופ` יונה תדיר27/09/2010אם את נכנסת לדכאון מכך שהווסת שלך מופיעה במועד צריך חלבדוק מה הסיבה לדכאון? לא מה הבעיה עם הוסת. ואם יש לך תופעות של גיל המעבר בגיל 42.5 יש לבצע מספר בדיקות דם כדי לוודא מה מצב תיפקוד השחלות שלך. לפי זה ניתן להמליץ על טיפול (אם תריך יפול)
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, משום שאין לי כל צורך
orlyhav27/09/2010בווסת יותר. לצערי לא ידוע לרופאים משהו שיוכל להפסיק לי אותה בכלל. והמחשבה שלי היא שאם כבר לקבל - עדיף במרחקים גדולים ככל האפשר. הקדמה בכלל לא באה בחשבון מבחינתי :((( אבל היא קורית, לצערי הרב.
את הבדיקות שהייתי אמורה לערוך ביום השני או השלישי למחזור, עשיתי ברוב בלבול שבוע קודם :( אני מקווה שרופאת המשפחה תוכל לתת לי טופס חדש לבדיקות במועד, כי עכשיו רופאת הנשים לא עובדת.
תודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם מפריע לך...
פרופ' תדיר27/09/2010אם מפריע לך... הווסת יש דרכים להפחית או למנוע אותה. ניתן לדוגמא לבצע הרס רירית הרחם מה שלא משפיע על המערך ההורמונלי ומפחית או מפסיק את הדימום.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפעות לוואי מאיביאנה לד"ר פארדבורה עדוי27/09/2010
שלום לך ד"ר פאר שאלתי היא אני אחריי חודשיים של לקיחת איביאנה. אני מרגישה בחילות אי שקט בגוף וסחרחורות האם יש קשר ללקיחת הכדורים. ושאלתי גם קורא שאני שוכחת יום אחד לקחת האם זה משבש והאם אפשר להפסיקם בבת אחת או בהדרגה בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לואי מאוויאנה
ד``ר איתן פאר28/09/2010כמו כל תכשיר הורמונלי גם לאוויאנה יכולות להיות תופעות לואי כולל אלו שאת מתארת.
בד'כ מקובל שאם תוך חודשיים לא חולפות תופעות הלואי מומלץ לעבור לתכשיר הורמונלי אחר ושונה.
כמו כן, יש להדגיש ששיכחה של כדור אחד אינה פוגמת ביעילות התרופה.
ניתן להפסיק את התרופה באחת, ואז רצוי להמשיך מיידית עם התרופה החדשה שרשם לך רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא כשל שחלתי מוקדםאישה26/09/2010
שלום רב,
אני בת 36, נשואה ללא ילדים. בגיל 35, התגלה כשל שחלתי מוקדם לאחר בירור הורמונלי שהציג רמות FSH גבוהות מאד בשלוש בדיקות (אציין עפ"י רצף כרונולוגי -
45, 24, 28). לא ברור לי מה המצב היום. ברור לי שאם ארצה להרות - אזדקק לתרומה של ביצית.
שאלתי היא לגבי מנאופזה. עד כמה שהבנתי הכניסה למנאופה תלויה ברמות אסטרודיול ולא ברמות FSH רמות האסטרודיול שלי תקינות. האם זה נכון? למרות שהגיוני שאם רמות FSH גבוהות הכניסה שלי לגיל המעבר תהיה מוקדמת.
אסרודיול בבדיקה אחרונה - 140. שאלתי היא יותר לגבי הצעה - האם כדאי כל תקופה לעקוב אחרי המצב ההורמונלי שלי? האם הפסקת וסת עלולה לבוא בפתאומיות או לאחר אי אילו שיבושים? או שהיא אינדיבידואלית לחלוטין לכל אישה...?
בתודה רבה על מענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת מחזור בגיל צעיר והורמונים
ד``ר איתן פאר27/09/2010בדיקות לערכים של הורמונים נותנים לנו הרופאים אינדיקציה לגבי תהליכים אנדוקריניים שונים. אולם רמת ההורמונים משתנה , אצל בחורה שעדין מקבלת מחזור, כל 90 דקות בממוצע. ולכן יש שוני בין בדיקה ובדיקה.
התגובה של השחלות היא יצירת אסטרוגן. אותו אסטרוגן, המגיע מתהליך הבשלת הבייציות, מונע תופעות של גיל המעבר, וגם גורם לדימומים.
הצעות טיפוליות אינן מתבססות לכן על הרמה ההורמונאלית המשתנה כל הזמן אלא על הקליניקה. האם המחזורים פסקו? האם יש תופעות של גיל המעבר ? וכדומה.
במידה והתשובה חיובית- גשי לרופאך והתייעצי לגבי טיפול חלופי שכן תהליכי הזדקנות המתחילים מעבר לגיל 50 לא אמורים להתחיל כבר בגילך הצעיר.
כל הפסקת מחזור לפני גיל 42 נחשבת לבלות מוקדמת. אין מיגבלה לגבי כמה מוקדם זה מוקדם. בטיפולי בחורות שעדין לא הגיעו לגיל 20 והן כבר בבלות שחלתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה גיל זה מתחיל?מאיה26/09/2010
שלום,
אני בת 44 ולאחרונה אני מרגישה חולשה עייפות כאבי ראש וסחרחורת וכאבי פרקים בעיקר בכפות ידיים ורגליים ובנוסף מופיעים לי גלי חום פתאומיים בפנים והחזה אך בעיקר בגב, אני מרגישה כאילו גל חום מתפשט ממרכז הגב ומשדר לכל הגב כמו כן בחודשים האחרונים הווסת אינה סדירה והיא מופיעה אחת ל 2-3 חודשים, אני נשואה ויש לי 3 ילדים הלידה הראשונה הייתה בגיל 18 שאלתי האם אלו תופעות גיל המעבר והאם לידה בגיל מוקדם יחסית מקדימה את הופעת גיל המעבר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה מוקדם זה מוקדם?
ד``ר איתן פאר27/09/2010הפסקה של מחזור מעבר לגיל 42 הינה תופעה נורמאטיבית ומקובלת ואינה נחשבת כמוקדמת מבחינה רפואית. אולם, יש לציין שתופעות הקשורות בגיל המעבר, כמו התופעות שאת מציינת, מתחילות כבר בתקופה של "טרום גיל המעבר" - הקרויה פרימנופאוזה, והיכולה להמשך 2-6 שנים.
בכל מקרה , ההמלצה הטיפולית קשורה בתסמינים הפוגעים באיכות חייך ולא בסדירות או אי סדירות המחזורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר בגיל 26? הייתכן?!סאן26/09/2010
שלום,
כפי שציינתי אני בת 26 ולאחרונה עובר עליי משהו מוזר בדקתי את תסמיני גיל המעבר ואני סובלת מאותן תופעות שמצויינות שם:גלי חום ברמות מפחידות,חוסר שינה,בעיות זיכרון,חוסר שיווי משקל.
האם סביר שניתן לחוות את התופעות הללו בגיל 26?????!!!!!!!
(יש לי בעיות הורמונליות שמתבטאות בחוסר איזון כלומר אין לי מחזור חודשי אלא פעם בכמה חודשים אלא אם אני נוטלת גלולות ואז זה מסתדר) האם יש קשר?
תודה מראש:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אותה גברת בשינוי (או לא) אדרת..
ד``ר איתן פאר27/09/2010שאלתך כבר נענתה בהרחבה מרובה , כולל בתשובות הבאות מיד לאחר שאלתך. אבל את מציינת הפרעה הורמונלית שאת טיבה לא הבהרת ולכן יתכנו גם סיבות נוספות לתלונותיך ואותן יש לברר ביסודיות ע'י ביקור מסודר אצל רופאך שלאחר הברור האנדוקריני שיעשה לך בודאי שימצא את הפתרון הכי מתאים לבעייתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת מחזור - יובש בנרתיקעטיה25/09/2010
מצאתי כשהייתי עם בעלי, סבלתי מיובש בנרתיק חמור מאוד.
מאז שאני פרודה ממנו, הפסיק לי היובש.
האם ייתכן, שהדבר גם פסיכוזומטי.
אני מאושרת יותר. כי נפרדתי מעריץ בבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש נרתיקי על רקע נפשי
ד``ר איתן פאר25/09/2010יתכן גם יתכן. ואת הראייה ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי שנהorlin25/09/2010
בת 43 . מזה כשנה לא קיבלתי מחזור ובבדיקת רופא נשים נאמר לי שהתיפקוד של השחלות שלי ירד ובעצם אני בגיל המעבר.
לפני יומיים קיבלתי מחזור שעדין נמשך , אמנם הוא דליל אך זה מדאיג מאוד האם זה שכיח? מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור אחרי שנה
ד``ר איתן פאר25/09/2010גיל המעבר אינו רק הסקת מחזור אלא מכלול של תהליכים ביולוגיים הגורמים להזדקנות כלל אברי הגוף ושינויי תפקוד שלהם.
להפסקת מחזור זמנית יש סיבות רבות ( נזכיר כמה כגון סטרס, דיאטה, פעילות גופנית אינטנסיבית, ועוד כהנה וכהנה סיבות).
גם בשלב הפרימנופאוזה יש הפרעות במחזור שיכולות לבוא לידי ביטוי בהפסקה ממושכת של המחזור ( ואז בדיקות הדם מצביעות כביכול על גיל המעבר) וחזרה למספר מחזורים לאחר מכן.
בכל מקרה, דימום אחרי שנה של הפסקת מחזור, ובמיוחד עם הוא נמשך ונמשך, מחייב בדיקת רופא ואולטראסאונד לקביעת עובי וסדירות רירית הרחם וחיפוש גורמים פתולוגיים נוספים היכולים להיות סיבה לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלותשלי25/09/2010
שלום לכם שוב,
האם התעמלות "רגילה" (לא בונה עצם) כגון:
הליכה, תרגילים לעיצוב הגוף וכד'.
עשוייה לשפר את צפיפות העצם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעמלות
ד``ר איתן פאר25/09/2010פעילות גופנית, ובמיוחד הליכה, נחשבים כאבן יסוד וכנדבך החשוב ביותר במניעת אוסטאופורוזיס ( למעט שחיה שבה ישנה ציפה על המים ואין כוח משיכה על העצמות). הרבי בפעילות גופנית ותבורכי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישר כח. איזו התייחסות מהירהענת24/09/2010
פרפ תדיר תודה על ההתיחסות המהירה.
בהמשך לשאלתי לגבי כדורים הורמונלים האם לקיחת כדורים פרימולוט נור באמצע ניטלת פרוגיליטון לא גורמת לתופעות לוואי או נזק כלשהו
ואם יורשה לי שאלה בתחום המקצוע של קולגות
מרפאות קופות החולים עובדות בערבי חג כיצד יתקבל הדבר אצל רופא קופת החולים כאשר אספר לו כי אני באמצע טיפול אצל רופא בהדסה (ואינני יכולה להבדק שם כי אינם עובדים)ובעצם הפסקתי את הטיפול אצלו(רופא קו"ח) כי רציתי לשמוע חוות דעת נוספת היות וראיתי שהטיפול בפרימולוט נור פשוט לא עזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הצדקה לערבב את שתי התרופות
פרופ` יונה תדיר24/09/2010אין הצדקה לערבב את שתי התרופות ו/ארו לשנות באופן דחוף ללא מעורבות הרופא שהמלחץ על כך. לעניות דעתי אין דחיפות לשינוי כזה או אחר ומן הראוי לתשף את הרופא בהתלבטות שלך ובתוצאות יטפול זה או חאר.
עקרונית אין סיבה, במיוחד במצב של העדרוריות עקב חגים, לקבל חוות דעת נוספת. אבל חשוב להבין שייעוץ דרך האינטרנט אינו בחזקת חוות דעת רפואית אלא בחזקת מידע כללי. לרופא/ה המטפל/ת יש יותר פרטים עליך ומן הראוי לשתפו/ה בהתלבטות. הדברים אינם דחופים עד כדי כך.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)